Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
Megértem a problémát sajnos.
Más, de mégis 1 cipőben járunk:
Megrendeltem a 30/5 netet, de a 25/5 előtte jobban ment. Kértem vissza, nem adták, mert már nem elérhető. Pedig a rendelésemkor - telefonon - direkt rákérdeztem, hogy mi van ha nem jó ez nekem? AZt mondták, kérjem, és visszarakják a régi csomagot.
Annyi gigszer lett közben, hogy közben teljesen kivezetésre került a régi csomag, amit már nem tudtan visszaállítani...havri
-
dchard
veterán
válasz millerur #28741 üzenetére
A csere megéri, a 321B helyett jó a fekete színű új 360R is (ugyanaz a bele), a Huaweit meg dobt ki mert nem csak a kondikkal van a baj: ugyanaz a szar chipset van benne mint a régi szürke/zöld 360R-ekben.
Itt egy leírás arról, hogyan lehet a 321B/új 360R-t átszoftverelni, ez erősen ajánlott:
http://logout.hu/cikk/uj_firmware_d-link_adsl_modemekhez/bevezeto.html
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
gerolka
tag
válasz Allien #28739 üzenetére
"Amúgy, miért ragaszkodnál a hagyományos telefon vonalhoz?"
Erre a kérdésedre lényegében dchard válaszolt is helyettem!
Törődjek bele!? Nem arról van szó, hogy nem tudok beletörődni, vagy hogy adott esetben nekem ne lenne jó a VOIP, vagy a HGW mert ahogy írtam ezidáig nincs vele gondom, csakhogy mást sem olvasok itt hetek óta, csak, hogy miért nem jó nekem ha nem hagyományos vonalat kapok, ezért rendeltem hagyományos vonalat!
Másrészt, ha nem akarnak már hagyományos vonalat adni internet mellé akkor miért lehet megrendelni???
Nem beszélve arról amikor jeleztem, hogy én nem ezt kértem miért mondják, hogy akkor rendeljem meg újra, amikor tudják jól, hogy akkor is csak ezt fogják adni???
Nem volna semmi baj ha egyenesen állnának a dologhoz és nem próbálnának megvezetni.
-
wrz
aktív tag
Sziasztok. Épp lejárt az adsl hűségem, most váltanék nagyobb csomagra és gondolkodom rajta hogy rendelek t-home-os IP tv-t is. Mivel 2 tv-m van a ház két végében, érdekelne hogyan kapják majd a set-top boxok a jelet. A bejövő telefonvonal jelenleg a padláson szét van osztva, az egyik tv-nél jelenleg csak egy sima telefonvonal van, ez jó lesz az iptv-hez? A másik tv mellett van szűrő+modem+router. Csak azért kérdezem, mert nem szeretném szétfurkálni a házat emiatt.
Esetleg ha valaki játszik online játékokkal meg tudná mondani hogy észrevehető-e játék közben ha megy az iptv?Minden ellenállás hasztalan!
-
villamos
őstag
Én a magam részéről nem ajánlom az iptv-t, ha hagyományos rezes csavart érpárad van. Vagy legalábbis alaposan utána kell járni, hogy a jelenlegi vonal mit bír. Első körben az online felület felajánlja egyáltalán az iptv kiépítés lehetőégét?
Egyébként a következőképpen működik. Az első telefonaljzatra rácsatlakoztatnak egy un. home gateway nevű eszközt. Ez fogja szétosztani a különféle jeleket, a telefonvonalat, a netet, és az iptv "vonalakat". Az iptv -k un. set top box segítségével működik. A home gateway -t, és a boxokat un. cat5 utp kábellel kell összekötni.
[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
korcsi
veterán
válasz gerolka #28757 üzenetére
Nézhetjük a szolgáltató oldaláról, rendelhető az amalóg vonal mert vannak speciális esetek, amikor tényleg szükség van rá (a szolgáltatónak szerintem egyszerűbb, olcsóbb a VOIP), ha havi 2000 Ft lenne csak az analóg vonal akkor is ragaszkodnál hozzá? A vége úgyis az lesz, hogy fizetős lesz az analóg vonal, ha egyáltalán "kapható" lesz.
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
villamos
őstag
Rendben, de akkor is szükséges egy vonaldiagnosztika. Ebben dchard fórumtárs tud segíteni pl. Tudomásom szerint egy stb -hez olyan 2-3 Mbit/sec szükséges, ez természetesen SD, (HD -t hagyományos rezes csavart érpárú hálózatra nem adnak.) Tehát legjobb esetben is minimum 5MBit -et el fog venni az iptv a sávszélből.
Természetesen a házban lévő hálózatot is fel kell készíteni, a megfelelő helyekre (minden tv -hez) cat5 kábeleket kell húzni, tehát a jelenleg lévő hagyományos koaxok helyére, vagy mellé, ez a legbiztonságosabb megoldás.[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
havri1
félisten
-
wrz
aktív tag
-
dchard
veterán
válasz millerur #28756 üzenetére
Bármelyik T-Pontban kaphatsz fekete 360R-t kb. 5-6ezer HUF bruttó.
Nincs vele szopás, annyi van, hogy felrakod rá az általam készített szoftvert (amit hamyka mond azt simán ignoráld), beállítod és csinálsz egy vonaldiagot. Abból meg lehet mondani, hogy van-e probléma a vonallal illetve hogy lehet-e még facsarni belőle (jellemzően 1-2megát simán ki lehet még préselni).
Azt derítsd ki, hogy van-e VDSL mert akkor ez nem jó neked. Ha 30megát tudsz úgy rendelni, hogy nincs T-home-os kábeltv akkor az VDSL. Ahhoz adnak ők modemet.
Ha nincs VDSL se koax, akkor marad a fekete 360R és amit mondtam. Jótanács: ha van telefon szolgáltatásod, tartsd meg az analóg fővonalat NE válts VOIP-ra, illetve IPTV-t se rendelj rá, mindkét esetben a szar minőségű HGW az ellenérv.
Dchard
-
Zoty4
őstag
Na uraim tegnap sikeresen bekötötték a tv-t és az internetet.
Cisco wifis modemet kaptam, meg isb6000 típusú STB-ot.
Normális az hogy lefuttattam speedtestet wifivel és csak 30megabit volt a letöltés aztán kábelen is megnéztem és ott meg megvolt az 50 amit fizetek?A másik kérdésem, hogy szerettem volna összefésülni az okostelefonommal a STB-ot.
De az a kép jelent meg:
Betöltési hiba
részlete: Kérése átmenetileg nem végrehajtható. Kérjük, próbálja meg később!
Van valakinek ez ügyben ötlete?[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
Neked nem modemed van, hanem HGW-d. Két féle megoldás van: az egyik, hogy az utána kötött routert AP módban használod, le kell tiltani benne a routingot. A másik lehetőség, hogy beállítod fix IP-re a routert és arra az IP-re DMZ-t hozol létre a HGW-ben. Mindkét esetben le kell tiltani a HGW-ben a WIFI-t.
Dchard
-
tejeskifly
aktív tag
Ehhez létezik valami okosítás esetleg?
Cisco EPC3925 EuroDocsis 3.0 2-PORT Voice Gateway
Nincs vele gondom, nem dobálja a jelet, nem lassú, szóval tényleg rendben megy, csak hátha van valami hozzá
-
.:ZS:.
senior tag
válasz #78121280 #28773 üzenetére
Nekem egy olyan érdekes problémám adódott amióta a cisco hgw van, hogy az itthoni belső hálón ha az egyik gépről a másikra akarnék másolni az pokoli lassú, ilyen pár 100 kbyte/sec és akadozó. Bár annyira nem stresszel a dolog, csak gondoltam mint érdekesség megemlítem.
Egyenlőre még nem tudom hogy a hgw vagy az asztali gép usb wifije (tp-link) a szar, de miután elkezdek valami másolást, ezt a gépet a hgw állandóan le is vágja a wifiről, míg a notebookot nem, ugyanakkor csak egy hgw restart hozza helyre. Korábban az asztali gép kábellel volt bekötve egy szintén tp-link routerbe, úgy simán hozta az 50Mbit/s körüli értéket. Nyílván ennyit nem várnék, mert wifiről wifire megy, pláne ha 30 Mbit/snél nem is tud többet a cisco, de azért egy 10-es hozhatna.
Apropó, az hogyan lehetséges hogy n-es eszköz 30Mbit/s-nél többet nem tud?
[ Szerkesztve ]
-
pakriksz
őstag
nekem 30/5-ös kábeles csomagom van, 8 DS, 2 US leosztásban. Az új csomagok előtt 15 megás volt 1 sávos modemmel. Az legalább 12megát hozott este is. Ez most 1,5 és 12 mega között ugrál... 8 sávval. Ez elég gáz.
Hol mérhetem úgy hogy elfogadják reklamációnál? Nyilván az adsl tesztes cucc nem ér semmi a 2 megás fájlával.Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
bopeti98
őstag
válasz .:ZS:. #28785 üzenetére
Jó kérdés...
Nálam az új 1 hete kihozott Cisco modememet nem elég hogy hibásan konfigurálták ( 30 Mbit helyet stabil 16/5 Mbittel megy ) de még a WiFi is gyenge. Ha az n-es laptopomat - amivel már 40 Mbitet is mértem WiFi-n - oda rakom a HGW mellé megy kemény 9-10 Mbittel a letöltés . És a HGW-től 10 méterre már gyenge jelerősség míg a szomszéd WiFi-jét közepes jelerősséggel fogja ( Channel váltás már volt de az sem segített ).
[ Szerkesztve ]
-
Allien
veterán
válasz gerolka #28757 üzenetére
Ami voip-ot illeti. Akinek nincsen gondja vele, az NEM fog fórumozgatni, ergo, itt szinte KIZÁRÓLAG csak "síró" emberrel fogsz találkozni. Még Dchard is "sír". Pedig, nem szar az, csak nem jó. Nekem speciel nincsen vele gondom. Egyfelől jelenleg NEM használom, másfelől optikán szinte semmivel sincsen gond. (persze, ez erős tulzás, de inkább nem folyok bele, mi vele a bajom, mert tééényleg tulzás ezért Nekem sírnom)
De, vannak esetek, amikor bizony bekavarnak dolgok a HGW-ben. Szoftveresen főleg. Fejlesztik a dolgokat, és sokszor éppen rosszul sikerül. A trend az, hogy ma már a műszaki termékek (globálisan) nem simán elromlanak. Ha van valami hiba, akkor csak azt a funkciót próbálják kizárni, és próbálnak tovább működni. A fényképező gépem is ilyen már. Finnyás a kicsike, vannak memória kártyák, melyekkel nem működnek tökéletesen. A lényege, hogy firmware frissítés előtt néha kép készitésnél kifagyott, és a memkártyára csak egy 0kb-os filet rakott, azaz, csak egy nevet mentett le, kép nélkül. Az újabb firmware-val meg rövidebb ideig van lefagyva, és lementi a kép felét. A helyzet (SZERINTEM, és tapasztalatom szerint) más eszközökkel is így van. Például, a Dchard által emlegetett Dlink ADSL modem, ami a régebbi szürke is hasonló. Látszólag NORMÁLISAN működik, a ledek szépen világítanak, becsapva az embert. De, mondjuk nem ad IP címet a gép felé. Ezen tendencia alól NEM kivétel a HGW-k sem! Főleg, mert ugye sokszor használt "felújított" ezközt visznek ki. Szerintem, az esetek jeletős részében itt van a kutyus elásva, mert valszeg igaziból NEM újítják fel az eszközöket hardweresen, max új szoftvert kap, meg tisztogatást, és csá. Ne is beszéljünk erről, mert semmi értelme mélyebben bele menni az idióta marketingbe, ami ennek oka.[ Ami pedig a hagyományos vonal rendelést illeti, szar a rendszerük, szerintem. Eleve, csak a VOIP-ra kötnének szerződést, vagy nagyobb kedvezményt adnának rá, kevesebben ágálnának ellene. Bár, azért itt is van "fejlődés", mert van mág digitális alap telefon, nulla forint havi díjért. Így a másik két szolgáltatást is olcsóbbá lehet tenni. Ha meg nem használja az Ügyfél, akkor végül is olcsbb neki. Főleg, ha hiba van, egyszerűen nem fogja zavarni, mert ha nincsen forgalom azon a részen (VOIP), van rá esély, hogy a többi része még normálisan működik.
A mai tendencia pedigaz Amerikai szemlélet (sajnos). Azaz, kiszervezni mindent, és le kell szarni. A statisztika szerint bele fér a hiba arány. Ráadásul, ezt (statisztika) lehet befolyásolni. Például, ezért sincsen SEHOL NORMÁLIS Ügyfél Szolgálat, már telefonos. Hiszen, az sok embert feltételez, és ugye sok hülyeség miatt is terhelik a telefonos Ügyfélszolgálatokat. Ráadásul elég egy kicsit bele kavarni a menükbe, és máris "JAVUL" a statisztika, mert elakadnak benne. A kiszervezésből, és egyébb okok miatt, a normális tájékoztatás sokkal nehezebb. Ezért is szoktam hangoztatni, hogy keresni KELL a kapcsolatot a helyi szerelőkkel, akik még a T-nél dolgoznak. Azért, mert elvi síkon még mindig jobb tájékoztatást lehet tőlük beszerezni (az adott területről), mint egy pálya kezdő fiataltól (jellemzően ugye Ők ülnek ilyen helyen). Ha van már valamilyen működő szolgáltatásod, be kell jelenteni hibára, és majd jön a hibaelhárító hívása. Neki el lehet mondani, mit is akarsz. Persze, előfordulhat, hogy ott is elakad az ember, lásd Dchard esetei, de ettől még (szerintem) járhatóbb út, mint szopatni magadat az Ügyfél szolgálattal. Ráadásul, van rá esély, hogy legalább EGY emberrel tudod intézni a dolgokat, és nem mindig mással fogsz beszélni (kezdheted mindig előlről a magyarázkodásokat).
(OFF)szigorúan SZERINTEM(/OFF)[ Szerkesztve ]
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
jack982
aktív tag
Sziasztok!
van egy netmánia L (30/5) netem, kábeles, a feltöltése csak 2 megával megy, miközben korábbi szolgáltatónál (vidanet) ugyanezen a kábelen vitte stabilan a 4 megát.
bejelentettem, szerelő megnézte kábelezést, és azt mondta, hogy a "hiba" a központi rendszerben van, olyan szerverre tettek rá ami alapból csak ennyit engedélyez.
szóval, kérdés, mit tudok tenni ilyenkor?
mivel letöltés megy 31 megával, ezért inkább csak a speciálisabb dolgok miatt kellemetlen.Köszi
-
havri1
félisten
válasz jack982 #28792 üzenetére
Be kell többször jelenteni. Ha szerelő látta a hibát, akkor bent is kell, hogy lássák.
Ha tudsz, beszélj a szerelővel, hogy a munkalapra írja rá!
Igaz nálam vdsl, de volt hasonló. A port, ahova rá voltam kötve, nem volt ekkora sebességre engedélyezve. Ő ráírta, bent engedélyezték.[ Szerkesztve ]
havri
-
veterán
Sziasztok!
Jelenleg HelloHD van nálunk, viszont jan-tól nem sugározzák az eurosportot... Az adás tető antennáról jön (HD). Mivel a UPC nálunk nem szolgáltat (miért is tenné) ezért maradt a T-home mint alternatíva, azon belül is az IPTV. Otthonunkban stabilan jön a VDSL~26 Mbit-el. Ez ahogy olvastam bőven elég neki. A kérdésem, az, hogy képminőségben szerintetek a mostani vagy az IPTV a jobb? Illetve az IPTV extra-n jönnek HD adások vagy azokat csak a különböző csomagokban lehet elérni...
Aki ért hozzá egy-két pro kontrát írjon le legyen szíves.Köszi a választ előre is.
[ Szerkesztve ]
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Bandi8407
tag
Sziasztok!
Kérdéssel jöttem ide! Van itt olyan aki keszthelyi és iptv előfizetése van? Most szeretnénk előfizetni 20mbit-es netre meg iptv családira 3 box-al! A kérdés az lenne mennyire megbízható és jól működő a rendszer?
-
titán
válasz adamssss #28794 üzenetére
HD csak külön csomagban van és a kinálat (vagyis annak hiánya) miatt már kapott egy citromdíjat, összesen van 7 + 1 HD adó, addig a többi szolgáltatónál ennek legalább a duplája.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- DELL Latitude 5400 14" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- DELL Latitude 7390 13,3" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- Brother HL-L6400DW duplex WiFi-s lézernyomtató 50lap/ perc!
- Új Gamer PC Intel i5 12400F/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5/700W 2-3 Év Gar
- PlayStation 4 Slim + PS4 kontroller (Csere XBox Series S)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest