Hirdetés

2024. június 25., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:53:21

LOGOUT.hu

Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)

Figyelem! Fontos!
Felhívnánk mindenki figyelmét, hogy, aki hatósági karanténban vagy önkéntes karanténban van, esetleg beteg, köhög, lázas stb, annál sem a hibajavítás, sem a létesítés nem fog megtörténni, hanem halasztásra kerülnek!
Kérlek titeket, csak akkor hívjátok a szerelőket ha tényleg semmi bajotok nincs (bár ez sem garancia semmire)!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#27401) dchard válasza Allien (#27395) üzenetére


dchard
veterán

"Te menj ügyfélszolgálatoshoz, szenvedj, mert szado-mazót bírod."

Most lebuktam. Valójában a 40-es kolleginák hangjára izgulok fel. :DDD

A kamu olyan szinten érdeke, hogy gyorsan végezzen: szakad a net? Gyorsan levetetem kisebb csomagra, ránézek az SNR marginra, ami így legalább 15dB-t fog mutatni. Ugyan fingom nincs, hogy ez most mit is jelent, de megtanították, hogy ha 10 felett van az már jó. Majd könnyes szemmel előadja az ügyfélnek, hogy hát ennyit bír, öreg a vezeték, messez van (10 év alatt megnőtt a távolság...) stb. Majd elköszön, és a hozzá nem értő ügyfél még meg is kínlja kávéval meg hálálkodik neki... Ha kis szerencséje volt, a feleslegesen nagy margintól legalább a szakadások egy része megoldódik (habár a valódi okot nem tárta fel), a maradékkal meg nem foglalkozik majd az ügyfél.

Sajnos a telefonosokkal ez a tapasztalatom. Akinek nem inge az tudja mit kell csinálni :)

Legutóbb SAT-os alvállakozó volt nálam, az normális volt, értett is hozzá, segítettem neki, hogy gyorsabban végezzen. Vele elégedett voltam, be is írtam a munkalapjára, hogy 5-ösre értékelem. Az már kiderült, hogy nem osztogatom a bókokat, úgyhogy tényleg rendben volt. :)

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#27402) Hammy válasza lemusz (#27399) üzenetére


Hammy
tag

Akkor ez a "T"-s eszköz megadta magát, nem úgy működik mint múltkor. :O

(#27403) Boha


Boha
aktív tag

Új előfizetőknek, vagyis szolgáltatóváltóknak
milyen ADSL modemet ad most a t-home ?

OBORZIL

(#27404) Gabesz87


Gabesz87
veterán

Most nézem a T-home oldalán a konzolokat előfizetőknek kamatmentes részletre. Alig hiszem el, hogy Netmánia XXL mellé XBOX360-at 30.000-ért, PS3-at meg 40.000 lehet venni!? Ez már szinte ajándék!:) Kár, hogy WII nincsen, barátnőmet inkább az érdekelné:D

(#27405) lemusz válasza dchard (#27401) üzenetére


lemusz
addikt

Neked valami szakkönyvet kellene írnod, egy kis lírikus beütéssel. Nagyon bírom ezeket a sztorikat amiket tolsz. :D

[ Szerkesztve ]

(#27406) Hammy válasza Hammy (#27398) üzenetére


Hammy
tag

Ha bejelentem a hibát, a packet loss-szal foglalkozik-e a szolgáltató?

(#27407) bopeti98


bopeti98
őstag

Ha a My T-Home-ba létrehozok egy új t-online-os e-mail címet az mikortól fog működni? Már 3 napja létrehoztam egyet de még mindig nem tudok belépni.

(#27408) Huroq


Huroq
senior tag

Sziasztok!

Gondoltam megosztom pozitív véleményem a T-Home -ról. :) (A pár rossz mellett.)
Előző év augusztusában vásároltunk táblagépet internet előfizetés mellé. Ugye elméletileg nem lehet új készüléket kedvezményesen vásárolni, csak ha lejárt a 2 év hűség. Hát nem így lett, pedig csak 1 év telt el.
Ez év november végén rendeltünk kedvezményesen 10k HUF ért egy Samsung táblagépet és csodák csodájára a mai napon kiszállították. (Pedig többszöri telefonálgatás folyamán mindig azt a választ kaptuk, hogy nem lehetséges ... ;] )

Lett egy jó kis karácsonyi ajándék. :DDD

Na további szép estét.

[ Szerkesztve ]

(#27409) dchard válasza Hammy (#27406) üzenetére


dchard
veterán

Ki kell találnom valamit a pirellis szarok kihagyására, mert úgy látom egyre több ember szív ezekkel az eszközökkel, és az IP telefon miatt nem lehet őket kihagyni.

Ne aggódjatok, közel a megoldás, egyik kedves fórumtárs meglepett egy pirellivel. Mivel diagolni nem lehet, így az a terv, hogy úgy csináljuk meg a dolgot, hogy egy normális modem illetve router mögé lehessen kötni úgy, hogy a rá kötött telefon még működjön:

1. Kiderült, hogy szar a wifije.
2. Kiderült hogy gyenge maga az eszköz DSL szempontjából is.
3. Sehogy nem lehet normálisan diagolni.
4. Sem finomhangolni.

Ha lesz rá módszer (van ötletem), akkor egy logout posztban megosztom, hogyan lehet megszabadulni tőle.

Hammy:

Szerintem nálad is a pirelli kezdi beadni a kulcsot, de ha bejelented amit sajnos nem tudok jó szívvel ajánlani, akkor azt mondd, hogy szakad. Párszor ki is húzhatod a telefonvonalat hogy regisztrálja a központ.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#27410) dchard válasza lemusz (#27405) üzenetére


dchard
veterán

És most még finom voltam és nőies :D

Az ember jobb híján próbálja elbagatelizálni, elironozálni, cinizmussal és gúnnyal leplezni, de bármennyire is szórakoztató, a problémák sajnos nagyon is valóságosak... Egyébként elég fárasztó is az, hogy mindenki tőlem várja a frankó megoldást, mert senki nincs itt, akitől kellően kompetens választ kaphatnának. Ömlenek hozzám a privát üzenetek ebben a témában, mind elkeseredett elhajtott, átvert ügyfél (na nem az enyém). Most mondjam azt nekik, hogy 1412? Pont azért jön hozzám, mert azt hallotta hogy amikor már minden kötél szakad, akkor...

Szóval nem méznyalás ez, ne gondolja senki.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#27411) zunicum


zunicum
tag

Interaktiv sat-osok!

Nálatok sincs epg a rtl2-nél és sportklub-nál?

Köszi a válaszokat!

dchard!

A THOMSON ST780 is egy nagy rakás szerencsétlenség. Ki kellett kapcsolnom a wifi-t, mert 3-4 óránként újraindította magát, annyira bemelegedett.
Nem tudja valaki a master jelszavát? Ki kellene kapcsolni ezt az opciót : DHCP Lease Time: 1 day, 0:00:00, vagy átállítni, de a 3play-es belépési rendszerrel nem engedi változtatni az értéket. (Emiatt naponta bontja a kapcsolatot, ami interaktív box miatt idegesítő. Naponta 1x újra kell indítanom a boxot, mert nem látja a hálózatot.)

Köszi a segítséget!

(#27412) Hammy válasza dchard (#27409) üzenetére


Hammy
tag

Felhívtam a 1412-öt, de előtte még kihúztam a telefonvonalat. :D
Kedves hölgy volt a vonalban, mondtam neki, hogy szakad a vonal, és csinált valami központi resetet. Azután mondta, ha még nem hárult még el a hiba, akkor hívjam fel őket ismét. :)

Ez a központi reset nem is segít, ha egyszerűen a HGW kezdi beadni a kulcsot. :F

(#27413) dchard válasza Hammy (#27412) üzenetére


dchard
veterán

"Ez a központi reset nem is segít, ha egyszerűen a HGW kezdi beadni a kulcsot"

Természetesen nem, az eszközhibát kizárólag csere tudja megoldani.

Közben tegnap szívtam egy kört a Pirellivel, de annyira primco butított a felülete, hogy egyelőre nincs megoldás a kihagyására. Soros konzlja letilt a boot alatt. A webes felülethez kéne kitalálni a rendes admin jelszót, ezt majd megpróbálom megfejteni.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#27414) polonic


polonic
félisten

Most jár le a hűségünk hamarosan. Meg is keresett egy üzletkötő.

Jó csomagot ajánlott, családi iptv, netmánia l, telefon hoppá 9500 ft körül.

A net csomagokat jó átvariálták. Ezeket nem is néztem, nem foglalkoztam velük.

A mostani netcsomagnál a feltöltés csak 5 mbit még optikai hálózat esetében is, holott az előző optinet extránál már 12,5 mbit volt. Ezt kicsit furcsállom.

Bár mondjuk mértem egyet és ez az eredmény született:

Remélem, így is marad a továbbiakban a feltöltés sebessége.

(#27415) Gedeon31


Gedeon31
addikt

A T-homenál idén nem volt karácsonyi akció a tv-ken kívül. Egy nyomorult e-mailre futotta csak tőlük idén. :F

(#27416) Ronam


Ronam
addikt

Múlt héten írtam, hogy net csomagot váltottam, és azóta ingadozik a sebesség. Van amikor teljesen jól megy, van amikor nagyon durván belassul. Felhívtam a 1412-t, bejelentettem a hibát, jött az sms hogy a hálózat meghibásodását állapították meg, a hiba elhárítását megkezdték. Másnap reggel kaptam még egy sms-t, hogy a hibát elhárították, de este megint nem volt jó a net, megint hívtam a 1412-t, kiküldtek egy szervizest, tegnap jött, és abban az órában pont nem volt semmi baj a sebességgel, azt mondta nem tud így mit kezdeni :DD. Na most akkor ilyenkor mi van?

(#27417) Allien válasza lemusz (#27405) üzenetére


Allien
veterán

Szakkönyvet??? Azé ne túlozzunk! ;] Illetve, ha kizárólag a technológia, technika a téma, még ok (mert ért hozzá, mi tagadás), de mivel nagyon szűk, és kicsi a tapasztalata a közvetlen emberi dolgokban, azt igenis, ki KELLENE hagynia. :DDD Több szempontból is, ugyanis, egy kiadó se menne perre a T-vel, mert ugye az tuti, hogy ha ilyeneket irkálna, be lehetne perelni, és bizony, nagy eséllyel bukná is. Mindegy, hogy jópár esetben igaza van/LEHET, attól még messze nem látja/LÁTHATJA át globálisan a helyzetet. Kb erről fingja nincsen, és valszeg, megváltozna részben a véleménye a szerelőkről/hibaelhárítókról. Ugyanis, egyes esetekben igaza is van, csak ugye, Ő se mindenható. Ha minden felmerülő helyzetet Neki kellene megoldania, és tényleg, becsülettel meg akarná oldani, hamar letenne szándékáról, és belátná, hogy szélmalom harcot vívna, mint ahogyan jelenleg a hiba elhárítók (nem elégséges a napi 24 óra, ha tényleg meg akarná oldani a nehezebb eseteket). :B
Csak 1 példa, ami globális jelenség (és igen, ez pont ellenpélda). Szereld magad ADSL, és jelentős részét rosszul szerelik be, kötik be az előfizetők. Ráadásul, még arra se veszik a fáradtságot, hogy utána nézzenek, hogy miért rossz a netjük. Egyszerűen a nagy részük még megragadt az őskorban, és azt hiszik, telefonjuk van, az internet meg csak jön valahogy. Simán rá dugják a bejövő vezetékre a telefon készülékeiket, a modemet meg megszűrőzik. :K Aztán, ha benyögik nekik, hogy számla lesz belőle, ha rosszul van össze dugva, akkor még Nekik áll feljebb. A legjobb, amikor szét húzzák a szűrőnél, majd rosszul dugják össze (fordítva). Persze, nem megy semmi se, majd azt próbálják bemesélni, hogy ez így működött, meg hogy anno, ezt a szerelő (aki ugye ki se megy, mert szereld magad), dugta így össze. :C
Ergo, szééép történetei vannak, meg ugye, lehet, még igaza is van azon a részen, ahol lakik, de ha ilyeneket leirkálna egy (szak)könyvben, akkor max úgy írhatná alá, hogy: Andersen, és ez egy mese könyv, az ADSL-ről, meg "A" szolgáltatójáról (véletlenül sem T az az A). ;) Persze, zárójelben meg a szokásos: (minden esetleges egyezés csak a véletlen, és a fantázia műve, bla-bla-bla). :D

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

(#27418) Allien válasza polonic (#27414) üzenetére


Allien
veterán

Ne is reménykedj! Valszeg 30 megás csomagra váltasz, és vissza is fog menni a feltöltési sebességed 5-re, vagy az alá. A letöltés meg persze meg lesz, vagy akár több is lehet, mint 30 mega. :K

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

(#27419) Allien válasza dchard (#27401) üzenetére


Allien
veterán

Amit írsz, néha tuti így van/LEHET, biztos volt/van rá precedens. De, a szakadások sokszor függetlenek a margin értékektől. Vannak olyan helyek, ahol ha 30 alatti, már tuti, hogy baj van. :P
De, amit írtam, akkor is JOBBAN fedi a valóságot, mint ahogyan Te tálalod. Ugyanis, a köv a helyzet. Ha van egy megrendelés, és az automata rendszer át is engedi, az adott terület gazdája DÖNT igaziból, hogy el engedi-e a megrendelést az adott sebességen, vagy nem. Akkor??? Kit érdemes megkérdezni? Az ügyfél szolgálatot, aki lazán tud tévedni (nem hazudik ha szerencséd van, csak téved), ahogyan nálam is, lazán beajánlották a 80 megás netet, amikor max 10-12-s volt a sávszél (mert papíron kábel TV-s terület, a valóságban meg a föld alatt vannak a kábelek, csak nem jutottak el az épületekig)? Ha meg megrendelem, úgy járok, mint az illető, aki többször próbálkozott, és azt hitte naívan, hogy LESZ netje még az idén, Világvége előtt. :B
Ergo, igenis, ha valaki TUTIRA akar menni, és van meglévő szolgáltatása, annak akkor is JOBB, ha bejelenti hibára, hogy szakadozik, és a hibaelhárítónál rá kérdez a VALÓSÁGRA. Még, ha fenntartással is kezelendő (szerinted), de mégis csak Ő az, aki közelíti a valóságot. :K

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

(#27420) lemusz válasza Allien (#27417) üzenetére


lemusz
addikt

Uhh, te nagyon tovább gondoltad. Én csak egy laikus vagyok ezen a téren és mertem megjegyezni, hogy tetszenek dchard hozzászólásai. Főleg azok, amikben nem csak a száraz szakmaiság van, hanem egy kis fűszerezés is, igazi dchard módra.

Nah de akkor változtatok rajta és legyen a lírikus szakmai könyv helyett más.
Amondó vagyok, hogy Dchard-nak valami dokumentumfilm-szerű, mozgóképes, az az igazi remegő kezes fajta filmet kellene készíttetnie, ahol házakhoz menne ki, kopogtatna be és elemezné, javítaná, fejlesztené az összes olyan dolgot, amit csak tud. Praktikákat mutatna be, ingyen és bérmentve segítene felújítani az elektronikai kütyüket, stb stb stb. Nah gyere, köss bele ebbe is. :D

Egyébként pont a minap kerestem rá olyan dokumentumfilmekre, amik a számítógépekkel/számítógép alkatrészekkel foglalkoznak. Kb fél órán át próbálkoztam a gugliban különböző angol és magyar szóösszetételekkel megtalálni olyan igazi spektrumos, discoverys vagy akármilyen dokufilmet, de nem találtam egyet sem. :F

[ Szerkesztve ]

(#27421) Allien válasza lemusz (#27420) üzenetére


Allien
veterán

Elég naív hozzászólás. :P Ingyé menne??? LOL, már ne is haragudj! Ha 100 DCHard lenne... Mi is lenne? Milyen a Magyar? Ingyé van? Akkor jöjjön! Ha jelentkezni három napig lehetne is, kb fél évszázad lenne, míg végig menne a három nap alatt jelentkezőkön. ;] Ja, és alig menne el az első címről, már hívnák is vissza, mert ugye ismét nem jó. :P Vissza érne, nézi, nincs bedugva a táp kábel. A tulaj meg váltig állítaná, hogy ez eddig így működött. ;] De BIZTOS, hogy DCHard húzta ki! :DDD Másodick cím, vezeték nélküli telefon előkészítve. "Nem jó". Ja, nincsen telefon zsinór. Válasz: "Nem is adtak hozzá" (ami ugye werry kamu). Köv cím, ADSL problema. Vezeték a padláson keresztül jön. De, a "Kedves" asszony lebontotta a köztes szakaszt, és rá teregetett, ha már olyan jól belóg ugye. Negyedik cím, lakótelepi panel lakás. Az egész lakás furcsa. Mintha mozogna. Ja, mintha? Nem is, mert MOZOG! Több a csóti, mint Kínában a Kínai! :K
Hidd el, kb egy hét múlva sírva könyörögne, hogy inkább ás egy óceánjáróknak csatornát hosszában Európán át Ázsia másik végéig kézzel. :))

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

(#27422) dchard válasza Allien (#27417) üzenetére


dchard
veterán

"Szakkönyvet??? Azé ne túlozzunk!'

A szakkönyvben szakma van, nem emberi kapcsolatok, meg hogy ki hogyan csalja el a munkát bármilyen okból. Egyébként azt gondolom van annyi távközlési tapasztalatom (és messze nem csak DSL-es területről), hogy tudnék írni beőle szakkönyvet, mint ahogyan több szakcikket írtam már, de több esetben készítettem továbbképzési anyagokat is távközlési témában pont olyan figuráknak, akik azt hiszik, hogy értenek valamihez, aztán közben csak a triviális hibákat képesek elhárítani, mint a kihúzott vezeték vagy táp, hogy a példádnál maradjunk.

Az az érdekes, hogy bár kevés ilyen van, mégis tudok mondani pozitív példát is: olyan emberet aki nem hosszasan azt ecseteli, hogy mit miért nem csinál meg, vagy végez el rendesen, hanem megcsinálja. Ők vajon hogy csinálják? A többiek meg miért nem úgy? Na ezen kéne gondolkodni a folyamatos mellébeszélés helyett.

Egyébként hogy mondjak valamit ami a szerelőkön is átnyúlik:

Azért vajon ki a felelős, hogy a DSM szarul működik? Az ügyfélszolgálaton azt sem tudják mi az (szerelők dettó, kíváncsi lennék te vajon tudod-e), de mérnökhöz kerülni nem lehet, mert majd egy műszakis kolléga "kivizsgálja", aki szintén nem tudja.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#27423) g947


g947
tag

Jó reggelt!
Lenne pár kérdésem bár tudom, hogy a fórumot végiglapozva mindenre választ találnék, de kevés az időm ezt végigböngészni. Szóval. Fiamnál optikai kábelen hozták be az iptv-t. A pincében van a modem és a T-Home által hozott router, aminek a wifi jele fel sem ér a földszintig. Ráadásul a gyengeáramú rendszer tervezésnél 1 koaxot (ami használhatatlan) és egy utp kábelt terveztek és így is történt a kivitelezés. A szerelő, aki kihozta a beltéri egységeket azt mondta, hogy egy helyen vagy tv, vagy internet lehet, bár említett egy átkapcsolót, amit nem ajánl, amit nem találtam meg a neten.
Működik-e a következő megoldás: a pincei router egyik kimenetét egy HUB-al elosztom 4 felé és azon viszem el az internethez szükséges jelet, illetve egyik ilyen HUB leagázasratenék a földszinten egy Wifi-s routert. A pincei router másik három kimenetét a TV-khez hagynám, illetve egy TV-s helyen használhatom-e azt bizonyos switch-et, aminek nem tudom a pontos megnevezését, típusát.
Másik kérdés, hogy a csillagpontosan kialakított koax kábeles rendszert lepárhuzamosítanám telefon céljára, majd bedugom a modem telefon pontjára és a fali csatlakozókat lecserélem telefon aljzatra.

Ha valakinek van ideje ebben az ünnepekek előtti nagy időhiányban válaszolni kérdéseimre, nagyon megköszönném. Üdv. Gábor

(#27424) jbl


jbl
aktív tag

Mátészalka közelében nincs dsl internet! Fél megye meghalt. Mobilról vagyok.

(#27425) wmati válasza g947 (#27423) üzenetére


wmati
addikt

Müködik persze de én hubok helyet switch és routert használnék fel, esetleg nézd meg a T-Home IPTV alternatív vezetékezési lehetőségek , nem tudom olyat még nem halottam hogy koax kábelt használnak fel telefonhoz pórbát biztos megér mindenképp használj valami szerelő dobozt bár én hagynám a koaxot rákötnék valami antennát vagy nem tudom ha lehal az iptv véletlenül

(#27426) dchard válasza g947 (#27423) üzenetére


dchard
veterán

Szia,

Amit kaptál az homegateway, nem egy egyszerű modem.

Namost a következőt lehet csinálni: a koaxot felejtsd el, csak drágán lehetne adatátvitelre beüzemelni, nem éri meg. HUB ugyanez. Az a baj, hogy a portok más PVC-n vannak, ezért nem működik ez a megoldás.

AZ egy darab UTP-n fel lehet vinni 2x100megabitet a következő képpen. Az UTP kábelben 4x2 érpár van. A 100megás ethernetnek elég 2x2 érpár. A sárga-sárgafehér és a zöld-zöldfehér színű vezetékek képeznek egy 100megát a másik két vezeték pár pedig még egyet. Tehát a kábelnek mindkét végére fel lehet krimpelni 2-2 csatlakozót, így fel lehet vinni a netet meg az IPTV-t is egy UTP kábelen.

Ha a pincében lévő wifi gyenge, akkor a megoldás az, hogy a HGW-ben letiltod a gyári WIFI-t, és veszel egy normális routert, amit majd az internetes kábel végére dugsz amit felvittél az emeletre.

Krimpelő fogó kell hozzá meg RJ-45 dugók, de lehet venni ilyen fali csatlakozót is:

Ebből veszel kettőt az egy darab kábel két végére, és úgy kötöd be ahogy fent leírtam. Ezzel talán egyszerűbb és kulturáltabb dolgozni, mint felnyomni két-két dugót egy kábelvégre. Nem is túl drága. Csak arra ügyelj, hogy két aljzat legyen kiépítve, sok ehlyen árulják úgy, hogy a második aljzatnak a bepattintós részt külön meg kell venni. Ehhez nem kell krimpelő fogó, és a két végén már lehet használni előre szerelt sima patch kábelt is az eszközök csatlakoztatására.

Dchard

[ Szerkesztve ]

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#27427) dchard válasza dchard (#27426) üzenetére


dchard
veterán

Kifutottam a keretből.

A fenti képen a kötési rend a te esetedben így néz ki:

1. csatlakozó: 1. (sárgafehér), 2 (sárga), 3 (zöldfehér), 6 (zöld).
2. csatlakozó: 1. (kékfehér), 2, (kék), 3 (barnafehér), 6 (barna).

Fenti végén ugyanez pepitában.

Ezzel a kötési renddel két darab egymástól független 100megás link jön létre. Ugyan nem túl szabályos, de 10-20méteren simán működik, de láttam már 40méteren is működő megoldást. Ha valaki SFTP-t huzatott UTP helyett ott teljes hosszban is megy (100+ méter).

Egyébként családi háznál könnyen lehet hogy simán mellé lehet húzni még egy ethernet kábelt, például a koax helyére. de egy kábelcsatornában simán elfér 2 UTP + koax, csak egyszerre kell behúzni.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#27428) g947 válasza dchard (#27427) üzenetére


g947
tag

Nagyon köszönöm Neked és wmatinak az értékes és kimerítő válaszokat.
Nekilátok a megvalósításnak. Beszámolok majd, mit sikerült megvalósítani.

Kellemes Karácsony kívánok a fórum minden írójának és olvasójának.
g947

(#27429) TranceEnergy


TranceEnergy
csendes tag

Sziasztok,

2 éve büszke T-Home előfizető vagyok, de lassan aztérzem, hogy tele van vele a hócipőm. Ugyanis tavaly teljesen megvoltam vele elégedve, 5mb/s garantált meg is volt stbstb...

Ebben az évben folyamatosan ezzel küszködöm:

Ha éppen felszeretnék tölteni 1 fájlt valamilyen fájltmegosztóra(data), és eközben játszok 1 Online Játékon, akkor tökmindegy, hogy mennyivel töltök fel, legyen 2kb/s, akkor is a pingem felugrik az egekig...

Routerem egy Pirelli DRG A225G. Valaki találkozott már ilyesfajta hibával? Forduljak a szolgáltatóhoz? Ha lenne valami módja annak, hogy ez javuljon, akkor szívesen várom a válaszokat!
Kellemes ünnepeket mindenkinek! :)

Üdv.

[ Szerkesztve ]

(#27430) Gabesz87 válasza TranceEnergy (#27429) üzenetére


Gabesz87
veterán

Unokatesóméknak szintén eme "remek" készüléke van. Állandóan szarakodik. Én tuti lecseréltetném vmi másra.

(#27431) poli27 válasza TranceEnergy (#27429) üzenetére


poli27
veterán

2 éve büszke T-Home előfizető vagyok <------ :C :C

(#27432) dchard válasza TranceEnergy (#27429) üzenetére


dchard
veterán

"Ha éppen felszeretnék tölteni 1 fájlt valamilyen fájltmegosztóra(data), és eközben játszok 1 Online Játékon, akkor tökmindegy, hogy mennyivel töltök fel, legyen 2kb/s, akkor is a pingem felugrik az egekig..."

Szerintem ez a routerben lévő ip stack hibája. Ha tényleg nem csutkázod ki a feltöltési irányt a feltöltéssel, akkor ott a router IP stackje lehet hibás. Láttunk már ilyet.

A Pirellit nem tudod lecserélni, gondolom IPTV-d vagy IP telefonod van azért kaptál ilyet.

Jelenleg dolgozunk a pirelli kiváltásán, de egyelőre egyetlen megoldás van a tűrésen kívül: IP telefon visszaváltása analógra, és normális modem és saját router.

Mondjuk azt érdemes lenne rendes forgalommérővel megnézni, hogy amikor te azt gondolod, hogy 2KB/s-mal töltesz fel, akkor az valójában mennyi.

Dchard

[ Szerkesztve ]

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#27433) dchard válasza g947 (#27428) üzenetére


dchard
veterán

Arra figyelj, hogy az egyes érpárakat szétszedheted, de az egyes érpárak saját csavarását csak a szereléshez szükséges lehető legrövidebb szakaszon szedd szét. Általában nincs is szükség adott érpár szétcsavarására, mert általában egymás melletti tüskébe kell őket betűzni a fali aljzaton. És ne felejtsd el a szerelés végeztével gyorskötözővel rendesen rögziíteni a vezetékeket a fali csatlakozóban, nehogy később szétjöjjenek. Van erre kialakított hely a dobozon belül.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#27434) Hammy válasza TranceEnergy (#27429) üzenetére


Hammy
tag

A router volt resetelve, Factory Defaults-ra?

A sávszélesség is visszaállhat, akkor csak központban tudják rátölteni a megrendelt internet díjcsomaghoz a fel/le sebességet.

(#27435) dchard válasza Hammy (#27434) üzenetére


dchard
veterán

"A sávszélesség is visszaállhat, akkor csak központban tudják rátölteni a megrendelt internet díjcsomaghoz a fel/le sebességet."

A DSL profilt a DSLAM porton állítják be, te csinálhatsz bármit a végponti oldalon. A probléma az, hogy factory reset után a VOIP profilja fog eltűnni, úgyhogy ne csinálja, és nem is oldja meg a problémát. Egyszerű áramtalanítás után ha nem javult meg, akkor vagy a firmware bugos, vagy haldoklik az eszköz.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#27436) Hammy válasza dchard (#27435) üzenetére


Hammy
tag

Igen, az előző Pirellin régebben én csináltam factory reset :W, akkor az 5M/512k internetemből lett 2M/128k a reset után.
Csak a hibabejelenésnél tudták újra rátölteni az adatokat.

Arra gondoltam, hogy TranceEnergy is lehet resetelt és azért lett 2Mbps körüli a sávszélessége.

Rosszul fogalmaztam meg, ezért félreérthető lett. :(

Azt mondom én is, hogy nem ajánlott a factory resetelés a T-Home HGW-ken!

(#27437) kiry válasza dchard (#27121) üzenetére


kiry
csendes tag

"Valószínűleg arról van szó, hogy hiába kapcsolod ki a titkosítást menüből, az valójában nem történik meg, ez persze szándékos, hogy ne tudd adások digitalizálásra és online terjesztésére használni. A T ezt a tartalomszolgáltatók miatt csinálja, nem jókedvéből: kötik a broadcast szerződések.
Szerintem ez minden szolgáltatónál így van: csak azon az STB-n tudod megnézni amiben a felvételkor benne lévő kártya van."

Ezt a T részéről értem, de az STB-gyártókat nem hiszem, hogy kötelezték volna ilyesmire.
Én így képzelem:
1. Bejön az RF jel, tuner demodulál, megvan az encrypted mpeg2.
2. Decrypt
3. Digital -> analóg átalakít, kiadja az analóg kimenetekre.
Az USB-re kiküldés lehetséges az 1. vagy a 2. lépés után, szerintem csak a gyártó döntése. (Vagy túl egyszerű vagyok?)
Előbbi esetben kapjuk a "csak a kártyás készüléken visszajátszható" felvételt, utóbbiban meg azt, ami nekem (nekünk) kell.
Van valakinek ilyen jóféléje? (Estleg nem szabad erről nyilvánosan írni, vagy mi van?)
Már harmadszor teszem fel a kérdést itt, lehet, hogy nem jó topicban vagyok?

[ Szerkesztve ]

(#27438) ekrisztian válasza #41133696 (#27043) üzenetére


ekrisztian
senior tag

Sziasztok!

Nekem is most kötötték át a netet 5-ről 20-ra.Most folyamatosan szakad a net és a sebesség se annyi amennyinek elvileg lenni kellene.Van valami 5letetek?

:R:R

Upstream Downstream
Actual Data Rate 1279 (Kbps.) 15771 (Kbps.)
[Go Top]

Operation Data / Defect Indication:
Operation Data Upstream Downstream
Noise Margin 8.5 dB 8.5 dB
Attenuation 15.1 dB 21.7 dB

Ja a lényeg telefon-tv-net.Csodás Pirellivel.

:R:R

(#27439) Allien válasza dchard (#27432) üzenetére


Allien
veterán

" IP telefon visszaváltása analógra"
Sajna, ezt felejtsd el, nem engedik. Illetve, nagyon meg kell indokolni. Ha az illető rosszul indokol, ott is marad az IP telefon. :K A legjobb megoldás akkor inkább az, hogy ragaszkodni kell csomag váltásnál, hogy NE IP telefon legyen (bár lehet, hogy drágább lesz így a csomag)! Ráadásul, ez koránt sem elégséges! Amikor jönnek bekötni, akkor is rá KELL kérdezni, hogy a "munkát" jól adták-e ki, mert attól, hogy valaki hangoztatja, hogy ragaszkodik a "hagyományos" MEGOLDÁSHOZ (nem a hagyományos telefonhoz, mert az félre érthető/magyarázható), attól még a megrendelést közben módosíthatják. Mondjuk IPTV bekötésnél meg szépen átrendezik VOIP-ra. :K

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

(#27440) Gabesz87


Gabesz87
veterán

Beléptem a My T-Home-ba, és láttam, hogy van e havi számlám. És természetesen, meg sem lepődtem, hogy kiszámlázták a régi, lejárt hűségidejű DSL családi netet, meg a jelenlegi NetMánia XXL-t is. Mondjuk a héten kedd, szerda magasságában voltam a T-Pontban, hogy én bizony már nov.29-én elküldtem a lemondó nyilatkozatot a régi DSL-ről, úgyhogy megérdeklődtem, hogy vajon ki fogják-e számlázni azt is. A fószer (aki annyira szerencsétlen volt, és azt sem tudta, mi merre, azt hittem már kiráncigálom a pult mögül) írt egy reklamációs levelet vagy mi a toszt, hogy ne számlázzák ki...dehát mégiscsak kiszámlázták persze. Most telefonálgathatok, hogy mi a lóf...t csináljak.

(#27441) Gabesz87 válasza Gabesz87 (#27440) üzenetére


Gabesz87
veterán

Ja, meg a másik, amit nem értek, hogy jött egy e-mail egyszer, hogy regisztrálnom kell a távszámlán, mert a netmánia xxl-re vonatkozó ár csak akkor érvényes, feltétele a távszámlás fizetés. Ok, nem gond, regeltem, de ott még nincsen a mostani számla. Nem használtam még, szóval nem vágom annyira. Oda később kerül fel a számla esetleg? Még úgymond nem került átvezetésre a T-Home-tól a tavszamla.hu-ra esetleg?

(#27442) dchard válasza kiry (#27437) üzenetére


dchard
veterán

"de az STB-gyártókat nem hiszem, hogy kötelezték volna ilyesmire."

Hohó hát dehogynem. Az STB gyártójának nagyon szigoró feltételeknek kell megfelelnie (plusz egy valag pénz), hogy egy adott tikosítást használhasson (Nagra, Conax stb.). Ott pontosan le van specifikálva még STB-n belül is (!), hogy milyen interfészeken, mit és hogyan kell titkosítani, kóddal ellátni. Nem nagyon érdemes ezeknek ellenszegülni, mert brutális pénzbírság vagy a gyártó certificate-jének a végleges visszavonása is lehet az eredmény, amit bármikor meg is tehetnek. Azt meg el tudod képzelni, hogy ha ez megtörténne, akkor hogyan húzná fütykösre a szolgáltató a gyártót, hogy lerohadt a hálózata.

Asszem egyébként az ADB-kből valahogy ki lehetett húzni egy hiba miatt a pair key-t, így hekkelt STB-t rá lehetett venni arra, hogy azzal a kártyával működjön ami hozzá volt párosítva a gyárihoz, de a kártyát klónozni így sem lehetett, és olyan CA modulról sem hallottam, amit ilyen módon meg lehet okosítani, ha ugyan étezik egyáltalán okosítható CA modul...

Nekem nem derogál amúgy a téma. Én azon a véleményen vagyok, hogy szemétség az is, hogy nem rögzíthetsz (egyszerűen normális minőségben), meg az is, hogy a 21. században nem használhatod a TV-d CA aljzatát akár a szolgáltatótó vett modullal.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#27443) dchard válasza ekrisztian (#27438) üzenetére


dchard
veterán

Gratulálok az újabb nyertesnek :)

Nincs mit tenni a bejelentésen kívül. Milliószor leírtuk, hgy a pirellinek ez az eredménye, úgyhogy marad a konzekvenciák elszenvedése.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#27444) dchard válasza Allien (#27439) üzenetére


dchard
veterán

Könnyen megindoklom: szar a végberendezés, amit (legalább is DSL-nél a pirellik) adnak hozzá. Pont.

Az meg, hogy suttyomban átkötögetnek, hát a fejükre is borítanám az asztalat. Ha valaki megrendeli a váltást, az az ő hülyesége, de hogy IPTV mellé magától átszerelnek, hát az egy paraszt dolog. Főleg tájékoztatás nélkül. Erre mit lehetne mondani? Megint oda lyukadunk ki, hogy az ügyfél legyen résen, meg értsen hozzá stb. különben átb@sszák a fejét a vacak telekomos üzleti folyamatok helyett...

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#27445) Gedeon31


Gedeon31
addikt

T-Home Hungary

200 film, 4 prémium
csatorna, 72 órán keresztül
ingyen – ezzel kíván boldog
karácsonyt a FilmBox a T-
Home ügyfeleinek!
December 24. és 26. között
IPTV és Digitális Kábel TV
előfizetőink ingyenesen
élvezhetik a FilmBox
csatornák műsorait, akár HD
minőségben. P.S. I Love You,
Alkonyat – Újhold, Egy tiszta
nő... és mindez csak ízelítő a
kínálatból. Kellemes
ünnepeket és jó filmnézést
kívánunk!

(#27446) ekrisztian válasza dchard (#27443) üzenetére


ekrisztian
senior tag

Szia.Ha lemondok a telefonról és az IPTV-ről?Nekem csak az internet fontos.Hozzá teszem 5megával egész használható volt.A random leállásokat eltekintve:-)
:R

(#27447) Khelben


Khelben
nagyúr

Sziasztok. Tegnap este lehalt az internetünk. Thome adsl. Délután már szakadozott, kb óránként, aztán egyre sűrűbben, estére már percenként megszakadt, végül teljesen meghalt, a zte féle modemrouteren villog az adsl led. Próbáltam egy régebbi dlink modemmel, ott is az adsl led villog. A zte azt írja a pppoe menüben hogy unconfigured, az adsl menüben meg hogy disconnected. A szokásos reset, kibekapcs, factory settingsre visszaállítás megvolt, nem segített. Jól sejtem, hogy nem nálam lesz a hiba? Vagy tudok még valamit tenni?

(#27448) C0d3r


C0d3r
addikt

Sziasztok!

Ilyenkor nem érhető el ügyintéző a 1412-es telefonszámon, vagy csak én csinálok valamit rosszul? Lejárt a TV hűségideje, tavaly is ilyenkor hosszabbítottam meg, de most ügyintéző kapcsolása helyett néhány mp zenélés után visszadob a főmenübe.
My T-Home-on csomagváltás résznél pedig nem enged hosszabbítani (nem tudom kiválasztani a jelenlegit), ezért kellene ügyintéző segítsége.

(#27449) villamos válasza Khelben (#27447) üzenetére


villamos
őstag

Lehetséges hogy az eszköz elfelejtett bizonyos beállításokat. Ilyenkor csak be kell írni a felhasználónevet és jelszót a pppoe -hez, hogy tárcsázni tudjon.
Legalábbis ez a másik szutyok már csinált ilyet...

[ Szerkesztve ]

Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!

(#27450) Khelben válasza villamos (#27449) üzenetére


Khelben
nagyúr

A factory reset után beírtam újra az adatokat, de nem segített.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.