Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-20 19:25:05

LOGOUT.hu

Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#73801) gyugyo79 válasza hackeeeee (#73792) üzenetére


gyugyo79
addikt

sudo df -el meg tudod nézni a szabad helyet a /dev/md0 -n . Ez ugye a / -be van felcsatolva és max ha értesz valamennyire ahhoz, hogy mi micsoda egy linuxon megtalálhatod, hogy mi lakta be ha itt nincs hely. Ha azért annyira nem értesz hozzá akkor a legjobb ha megvárod a Synot.

(#73802) zsamiatt válasza frekivalto2 (#73798) üzenetére


zsamiatt
őstag

a helyzet az, hogy nem csak vinyo igényes műveletek léteznek. Elképzelhető, hogy valami a memóriában van. Pl adatbázis.

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#73803) zsamiatt válasza kulu22 (#73800) üzenetére


zsamiatt
őstag

"Nálam pl. 4db 7200-es lemez van RAID5-ben és 500MB/s sebesség megvan. Mintha egy helyi SATA SSD lenne."
Azt hogy?

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#73804) hackeeeee válasza gyugyo79 (#73801) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Hát őszintén szólva, annyira nem, minimális tudásom van, de az lehet ehhez kevés.. Várok egy kicsit még, megvárom míg az ellenőrzés lefut, bár valszeg az nem fogja megoldani.

Véleményem szubjektív...

(#73805) arn válasza frekivalto2 (#73794) üzenetére


arn
félisten

A legtobb jelenlegi ds syno, a ket (!) m2 ssdre biztosit 512mbyte/s savszelt, a satara asszem 4x ennyi jut, amig csak x meghajtoval tudsz parhuzamosan kihasznalni.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#73806) Magi


Magi
tag

Sziasztok!

Szeretnék egy számomra (és talán más számára is) tanulságos történetet megosztani és párhuzamosan segítséget is kérni. (Előre bocsátom én csak úgy átlagosan vagyok jártas az IT-ban, nem ezzel foglalkozom a mindennapokban.)

Pár héttel ezelőtt egy Ransomware támadás áldozata lettem (LQQW). A hogyan nem teljesen úgy volt, mint ahogy elsőre gondolnátok :D. (Ironikusan egy elvesztett fájl recovery-je érdekében töltöttem le egy szoftvert a nem megfelelő helyről, minek az egyik fájlja volt megfertőzve ezzel a vírussal... )

A probléma az volt, hogy Windows 10-es rendszeren a Synology DS418 Play pár mappája meghajtóként volt felcsatlakoztatva. A vírus először a gépemen lévő fájlokat kezdte el szépen átnevezni, majd vagy épp közben a felcsatlakoztatott meghajtókat is kezelésbe vette. Így esett meg, hogy a NAS-omon lévő adatokat is szépen elkezdte átnevezni LQQW kiterjesztésűre és közben szépen megkértek, h fizessek 980USD-t ha szeretném visszakapni a fájljaimat.

Nagyon nagy szerencsém volt amúgy az egésszel, mert relatív hamar észleltem a problémát és lekapcsoltam a NAS-t meg a gépet is. Lelőttem a netet és a gép visszakapcsolása után észleltem, hogy a gépen lévő minden cuccom gyakorlatilag LQQW fájllá változott (doksik, képek stb.)

Jobb megoldás híján újratelepítettem a gépet és teljesen meglepődtem, amikor felugrott egy ablak, h észlelték a támadást és szeretném-e a korábbi állapotot visszaállítani. Én nem tudtam, hogy a onedrive ilyenre képes, de gyakorlatilag a gépen lévő összes adatot visszaállította.
Ezek után néztem meg a NAS-t, hogy ott mi történt.

Innen jönnek a kérdések és a történet mellett.
A NAS-on is sajnos elkezdte átnevezni a dolgokat a vírus. Először szerencsére a film könyvtárral kezdte, így itt nem volt mit tennem, letöröltem az adatokat.

A számomra legfontosabb mappát is elkezdte átírni (ebben vannak a fotóink a családról, gyakorlatilag ez az érték a lakásban, minden más pótolható), aminek már nagyon nem örültem.
Hasonló esetekre korábban üzembe helyeztem 2 másik NAS-t is, amik szinkronizálnak egymás között. Itt szerencsém volt, mert a net lassúsága miatt valószínűleg a 2 másik synology NAS-ról 1 mappa kivételével össze tudtam szedni a képeket (megint csak szerencse).

Az eset után a következőket vontam le:
- A szinkronizálás nem jó megoldás
- Rájöttem, hogy a verzionálás nem volt bekapcsolva - azóta beüzemeltem a snapshot replication-t a sima verzió kezelés mellett
- A másik NAS-ok DS215j és DS115j -- sajnos nem megy a DSM6.x -en a snapshot replication, emiatt Hyper Backup-on keresztül mentem hozzájuk az adatokat
- ami kimaradt, hogy a két kisebb NAS más lokációban van - mondván ha hozzám betörnek/tűz van stb. akkor az adatok 2 másik helyen (így gyakorlatilag 3 különböző városban vannak az adatok) legyenek tárolva
- azóta a NAS mappák nincsenek mountolva a Windows-os gépen
- A microsoft oneDrive elég ügyes

A kérdésem:
- Mit javasolnátok (azon túlmenően, h ne töltsek le ismeretlen forrásból dolgokat :O ), hogy mit kellene még megtennem azért, hogy az adatok biztonságban legyenek
- Vajon a fenti elrendezés esetén egy hasonló ransomware ellen védve vagyok?
- HyperBackup esetén ha a nagy 418play kiesik (mondjuk ellopják) akkor a másik 2 NAS-ról visszatudom állítani az adatokat?
- van értelme a OneDrive-ra még szinkronizálni? ha igen hogyan lehet ezt beállítani? (addig ok, hogy a Synology NAS letölti a one driveban lévő dolgokat és utána szinkronizál, viszont olyat nem találtam, hogy a NAS-on lévő adatokat töltsem fel a OneDrive-ba

Bocsi, h ilyen hosszan story-ztam és előre is köszönöm a segítséget.

Sziasztok

[ Szerkesztve ]

Magi

(#73807) Magnat válasza Zolee70 (#73799) üzenetére


Magnat
veterán

Akkor biztosan meg lehet oldani, az a kérdés, h az adatok megmaradnak-e az első köteten (sztem igen), de majd vki jól megmondja aki már csinált ilyet :)

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#73808) urban racer válasza Magi (#73806) üzenetére


urban racer
senior tag

SZia!
Külső támadások ellen:
5000-5001 port zárása, VPN használat. Ha ez nem, akkor tűzfalon Geo ip szűrés (mikrotik tudja ingyen, de zyxel usg pénzért tudja, ubnt is tudja-talán az usg)+2 lépcsős auth.
Zsarolóvírusok ellen:
Ha M365 tenantod van, 5+userrel, akkor E3 licenc esetén 5 Tb helyed van, ami bővíthető. Ha nem, akkor a legfontosabb adatokat lehet menteni onedriveba-1TB.
Ha van másik nasod, akkor a hyper backup jó megoldás. Ami a lényeg, hogyha mentésre használod, akkor akkor menjen, ha ment. Tehát mondjuk kapcsoljon be éjjel 3 előtt 5 perccel, ha egy átlag mentés 1 óra, akkor mondjuk 2 óra múlva meg kapcsoljon ki.
Ha valami más módszerrel mentesz, az a legfontosabb, hogy a mentő nas egyetlen mappája se legyen felcsatolva a win-es gépre, jelszó se legyen elmentve. A legjobb, ha még a megosztott könyvtár is rejtve van. Plusz a legjobb, (nyilván ha nem hyper backupozol) ha a mentendő adatot nem tolod, hanem húzod.
szerk.: a mentett Hyperbackup filet egy új nason be tudod tallózni, vagy akár a mentős nason is helyre tudod állítani(a lassú hdd miatt jó lassan megy majd...)

[ Szerkesztve ]

"Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."

(#73809) hackeeeee válasza gyugyo79 (#73801) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Igen, used 100%.. :(

Véleményem szubjektív...

(#73810) Patice válasza Magi (#73806) üzenetére


Patice
Topikgazda

A két másik NAS milyen gyakorisággal szinkronizál(t)?
Szerintem késleltetve érdemes másolatokat képezni, pont az ilyesmik miatt, mert akkor van időd az észlelés és a távoli mentések megfertőződése között.
+ helyileg is érdemes offline backup-ot tartani és időnként kézzel szinkronizálni, aztán áramtalanítani a vinyót.
Amúgy jó példa arra, hogy milyen jó, ha több példányban van a fontos adatokról mentése az embernek.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#73811) kulu22 válasza zsamiatt (#73803) üzenetére


kulu22
aktív tag

Elvileg nem lehetne az írás ennyi ilyen konfig mellett, de mégis. Jó, a késleltetés nyilván nem u.a.
DS1821+, 4db Syno 12T HDD RAID5-ben, 10G optika a gép és a NAS között.

[ Szerkesztve ]

(#73812) AiRLAC válasza kulu22 (#73800) üzenetére


AiRLAC
addikt

U2 formátumot azért hozták ki, hogy a normál 2.5" foglalatba/formátumba bele tudj mindenféle diszket tenni (SATA/SAS/NVMe), és hotswap (de legalábbis szerver kinyitása nélkül) cserélhető legyen. (ne kelljen egy PCIe vagy M.2 foglalatban cserélni belül a drive-ot ha megdöglik, szóval ne legyen szerverleállás.
De ehhez olyan backplane is kell ami ezeket támogatja, ez nem otthoni/kisvállalati Synology szint (bár lehet az FS sorozat fogja tudni/tudja, de az más kategória).

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#73813) krisztiankop


krisztiankop
csendes tag

Sziasztok!

Adott egy DS220+ 2 lemezes NAS. Szerintetek az megoldható hogy film nézés adat tárolás mellet kamerarendszer is fusson az eszközön. HDD vásárlás előtt állok. WD RED vagy PURPLE jöhet szóba. Melyiket érdemes lenne megvenni. Ugyebár a RED olvasásban jó a PURPLE meg írásban. Vagy vegyek egy RED-et és egy PURPLE-t ? Nem tudom hogy legyen a legalkalmasabb.

Köszönöm előre a tanácsokat.

(#73814) arn válasza Magi (#73806) üzenetére


arn
félisten

Offline backup.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#73815) frekivalto2 válasza kulu22 (#73800) üzenetére


frekivalto2
csendes tag

Igen, nem lesz jo bele.
Erdekes, hogy a Syn. cég egy kicsit le van maradva a gyárilag beleépített (nem kulon PCIe slotba rakhato) 10G halozati csatlakoztatassal.
Amit irtal 500MB/s adatatviteli sebesség még joval alatta van a 10Gb-nek, hiába van 10Gb-es hálózatod. Igaz, joval tobb mint 1Gb…

(#73816) urban racer válasza frekivalto2 (#73815) üzenetére


urban racer
senior tag

Tud az menni rendesen is :)

[ Szerkesztve ]

"Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."

(#73817) kulu22 válasza urban racer (#73816) üzenetére


kulu22
aktív tag

Épp emlegetni akartalak :) Ne felejtsük el, nálam HDD-k vannak 240MB/s elméleti maximummal.

(#73818) frekivalto2 válasza urban racer (#73816) üzenetére


frekivalto2
csendes tag

Aztan hogyan… :)
Milyen vinyot, ssd van nalad hasznalatban? Milyen kozegben használod?
Egy kis utmutatast adhatnal nekunk :C Hogy tanulhassunk :R

(#73819) AiRLAC válasza hackeeeee (#73809) üzenetére


AiRLAC
addikt

Na, akkor az a probléma, meg kellene nézned pl. egy

du -hs * | sort -h

paranccsal hogy mi lett tele

[ Szerkesztve ]

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#73820) Csabi1984


Csabi1984
addikt

Sziasztok! Cél eszköz TV, forrás pedig a NAS!
Mi a különbség a médiaszerver és Videostation között? A médiaszerver előfordulhat, hogy magától transzkódol vagy nem?

(#73821) hackeeeee válasza hackeeeee (#73809) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Update:

véletlenül ledaráltam az usb-s hdd tartalmát.. gondoltam akkor mindent előröl, lehúztam a hdd-t, és annak tartalmát újra pakoltam a belső hdd-kre, és működik.. Érdekes.. Vissza tudtam tenni a média szervert is.. frissült is a 6.4-es DSM.

DS218-on a syno community-s transmission működik, vagy vna valami extra tennivaló? addig nem merem frissíteni. :)

Véleményem szubjektív...

(#73822) Formaster


Formaster
addikt

A következőben kérném a segítségetek. A jelenlegi 918-as synologym-ból kikerült 2db lemez, ezeket beraknám egy régi 211-be, ami földrajzilag másik helyen lesz. Azonban az assitant azt mondja, hogy a konfiguráció elveszett és adjam meg a telepítés helyét. Ami furcsa, hogy a DS verzió a jelenlegi 918-as nason még 6.2.3 volt, ennél pedig 6.2.4-et jelez. Megoldható ez valahogyan, hogy ugyanez a rendszer életre keljen a 211-ben? Telepítsem fel neki a 6.2.4-et, de ezzel nem fognak elveszni az adatok róla?

(#73823) AiRLAC válasza Formaster (#73822) üzenetére


AiRLAC
addikt

Nem lehet hogy btrfs filerendszer volt rajta? A DS211 azt nem támogatja.

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#73824) Sanyi.mTs válasza Formaster (#73822) üzenetére


Sanyi.mTs
addikt

Nem hinném, hogy 4 lemezes NAS-ból át lehet költözni a HDD-ket 2 lemezesbe. Szerintem a DS211-nél friss telepítést kell majd csinálnod.

(#73825) Formaster válasza AiRLAC (#73823) üzenetére


Formaster
addikt

De igen, btrfs.

Sanyi.mTs : azzal bukom a teljes tartalmat, ha jól sejtem. Igaz megvan a 918-ban, csak nem akartam rögtön ennyi adatot szinkronizáltatni.

(#73826) arn válasza Formaster (#73825) üzenetére


arn
félisten

Altalaban a hasonlo jellegu nasok kozott lehet migralni (pl intel alapuak). De van errol vmi tabla, mik a feltetelek.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#73827) frekivalto2


frekivalto2
csendes tag

Ujra itt :)

Ki milyen SSD-t használ a gyorsítotárazáshoz?
Van 2db slot a cache ssd használatához. A Synology Seagate Ironwolf 510 SSD, 240GB (480GB-960GB) NVMe, M.2. ajánl fel.
Tapasztalatok, javaslatok?

(#73828) arn válasza frekivalto2 (#73827) üzenetére


arn
félisten

En egy olcso mp510et vettem bele, hasonlo irasmennyiseg (400tb. De a mte220s meg jobb (550tb), regen olcsobb volt mint most. Mindegyik ot ev garos, nem tudom mennyivel lennel elobbre a joval dragabb ironwolffal.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#73829) CortezX válasza krisztiankop (#73813) üzenetére


CortezX
aktív tag

Én eddig redeket használtam, ahogy elhullottak mindet purple-re cseréltem. Halkabb, hűvösebb és csak minimálisan lassabb. Kamerához szintén ez a jobb választás.

(#73830) frekivalto2 válasza arn (#73828) üzenetére


frekivalto2
csendes tag

Koszi a javaslatot. Utananeztem, tenyleg lonak tunik, es viszonylag jo is az ara.
Miben vetted eszre, hogy jo ha van nagyobb cache?

(#73831) frekivalto2 válasza frekivalto2 (#73830) üzenetére


frekivalto2
csendes tag

Lonak,,, :DD :W
lonak=jónak :)

(#73832) AiRLAC válasza frekivalto2 (#73827) üzenetére


AiRLAC
addikt

Otthoni médialejátszás, pár felhasználó kiszolgálásra 0 előnye lesz, pénzkidobás.

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#73833) hódmaci


hódmaci
senior tag

Sziasztok!

Tűzfal beállítások után érdeklődnék

Mi az ajánlott beállítás?

Már mint mit takar a "Default" illetve a "Costum"?

Magamnak hozok szabályt létre akkor mit és hogyan?
Mire figyeljek?
Van valami segédlet, leírás ebben a témában?

[ Szerkesztve ]

Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)

(#73834) arn válasza frekivalto2 (#73830) üzenetére


arn
félisten

Attol fugg mit csinalsz. Szvsz jobb eloszor a mem feltupirozasa, azt mindig hasznalja, es erezheto egy dsm hasznalatanal is.

A dsm6 nagyon ratyin kezelte az ssd cachet, ott vagy telitomte minden irrelevans cuccal, vagy semmit se pakolt bele. Ott az ssd cachet visszakuldtem, es vettem helyette egy 2tb ssdt, es arrol mentek a frekventaltabb megosztasok.

A dsm7hez is rendeltem megint, itt mar hatekonyabb a dolog, igy visszatertem a raid1 tomb + ssd cache kombohoz.

Sima otthoni felhasznalanal inkabb csak ott veszed eszre, hogy pl a plex pattogosabb, a torrent nem gyilkolja le a vinyomuveleteket, ilyesmi. De az igazi felhasznalasa az, amikor vmit sokszor irsz olvasol parhuzamosan, amit a vinyo nehezen szolgal ki.

Reszemrol azert raktam bele, mert az egesz nas vmi 1100 eur, most egy 80 euros tetel mar nem oszt szoroz.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#73835) xcamper


xcamper
csendes tag

Sziasztok!

Mivel nem rendelkezem nagyobb hálózatos tudással, egyelőre utána olvasgatásokkal az alábbiakra jutottam, és a kérdésem lenne, melyik megoldást lenne célszerű a biztonság szempontjából használni az otthoni hálón lévő NAS elérésre a külvilágból:
- vpn képes router (ebben az esetben újat kell vennem), arra csatlakozás, így minden elérhető belülről?
- dyndns és vpn üzemelés a NAS-on és csak a vpn-t portforwardolni a routeren?
- esetleg egyéb megoldás?
Előre is köszönöm a segítséget!

[ Szerkesztve ]

(#73836) AiRLAC válasza xcamper (#73835) üzenetére


AiRLAC
addikt

A második tökéletes erre.

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#73837) Formaster


Formaster
addikt

Most robbanok fel :W A 918-on 2 bay ment SHR raidban, 1 simán magában, a negyedik üres volt. Most gondoltam a 3.-at megtoldom és betettem a 4.-be egy lemezt, mondom adja hozzá a 3.-ashoz, erre ebből is SHR raidot csinált. Tudok ezzel utólag bármit kezdeni?

(#73838) urban racer válasza kulu22 (#73817) üzenetére


urban racer
senior tag

Majdnem nekem is az lett :DD Végül nem írták jóvá, hanem cserélték garban... :U Remélem csak egy hibás széria volt...

"Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."

(#73839) urban racer válasza frekivalto2 (#73818) üzenetére


urban racer
senior tag

syno 1621+, 3 db 4Tb-os 870 evo SHRben, Syno E10G21F2, 10gtek SFP+ modulok, excel mono kábel direktben, a gépben HP 530 SFP+ kártya, ami nem megy jól(7-8 Gbit), az asus XG-c100f viszont patika. Most direkt van összekötve a nas és a gép, de majd egyszer egy Mikrotik CRS309-1G-8S+IN-el bővítek, ha végül leesik az érme, hogy PC-t fejlesztek vagy veszek mellé egy m1x-es mac minit-->nyilván 10 gigabites halikarival.

"Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."

(#73840) WaterWave válasza urban racer (#73839) üzenetére


WaterWave
veterán

abetyárját neki

• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •

(#73841) Elemental válasza urban racer (#73839) üzenetére


Elemental
addikt

Nyugtass meg, hogy ez nem a sima családi házas környezet :)

(#73842) urban racer válasza Elemental (#73841) üzenetére


urban racer
senior tag

Nem sima családiház. LB siliconola dörzsölt vakolat van rajta, illetve Stegu kőburkolat. Az épület elejére még nem választottam burkolatot, mert csak 1 rétegben van hálózva, nem bírja el a követ. Mondjuk az most sima. :DDD

Ez még aránylag látható helyen van, a melléképületben lévő infrastruktúra viszont kifejezetten gusztustalan-amolyan megmaradt eszközökből van összekendácsolva+az NVR is ide került, hogy több hely legyen a nagy szekrényben. Itt a mentés a 815-ön, ami csak éjjel megy 1,5 órát, a hikvision 7608 rögzíti a 7 kamerát+kaputelefon képét, a hex poe eteti a kamerát az épület falán, az unifi ac-lr-t a plafonon, és a 60 ghz-es mikrotik sxt cube-ot, amin jön a net a házból. Úgy vagyok vele, hogy ezt abszolút nem látom, úgyhogy ide nem fogok venni CRS112-8P-4S-IN -t, pedig sokat dobna rajta.
Komoly hiba a részemről, hogy le kellett volna raknom a földbe egy 4 szálas optikát a 2 épület közé, ezt kicsit bánom-a jövőre nézve.

[ Szerkesztve ]

"Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."

(#73843) urban racer válasza WaterWave (#73840) üzenetére


urban racer
senior tag

:B

"Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."

(#73844) kulu22 válasza urban racer (#73842) üzenetére


kulu22
aktív tag

Ne spórolj a szálakkal :) Alig kerül többe egy 8-as, 12-es. Aztán majd jó lesz valamire :) Ja, és kizárólag mono-t.

[ Szerkesztve ]

(#73845) urban racer válasza kulu22 (#73844) üzenetére


urban racer
senior tag

Van benne valami. Most a switchek között multi van-anno az volt raktáron a volt cégnél, a Nas-gép között mono van.

"Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."

(#73846) frekivalto2 válasza urban racer (#73839) üzenetére


frekivalto2
csendes tag

Koszi a megosztást.
Nálam azért ennél egyszerűbb rendszer van.
Most csak azon gondolkodom, hogy esetleg megcsinálom a gigás portok “összefogását”.
1-es verzió: Nas—->router—->switch—>PC.
2-es verzió: kihagyom a switchet (azaz a PC-t átdugom a router-be.
Még nem döntöttem el, melyik legyen…?

”kulu22”
Koszi neked is a tanácsot.
Nem sok értelme van, nálam nincs egyszerre ennyi írás meg olvasás.
Csak konkrétan meg nem sok vélemény volt erről, ezért is kérdeztem.

(#73847) kulu22 válasza urban racer (#73845) üzenetére


kulu22
aktív tag

Ma már nem olyan nagy a difi árban a mono és a multi cuccok között és az előbbin nincs sebesség és gyakorlatilag távolság limit sem.

(#73848) urban racer válasza frekivalto2 (#73846) üzenetére


urban racer
senior tag

Nem azt írtad, hogy 1621-re váltasz? Akkor 10 gigás kari bele, direkt a gépbe optikán(SMBnek), a többi szolgáltatás meg elmegy gigabiten.
Fentebb meg írtad a 25 gigabitet, még a 1621-el is ki lehet hajtani. 6 db ssd a fő gépbe és fekszik is :) DX517-el(pláne 2vel) meg nem is kérdés, az önmagában 2x6 gigabit.

"Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."

(#73849) zsamiatt válasza urban racer (#73843) üzenetére


zsamiatt
őstag

Atlagos otthon :DD

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#73850) frekivalto2 válasza urban racer (#73848) üzenetére


frekivalto2
csendes tag

Az nem én voltam… :))
Most csak elmékedem :)
DS720+ van nálam, azon nincs bővítőkártyának hely.
Az elmékedésem tárgya, hogy miként lehet összehozni 10Gb sebességet.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.