Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 5 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-17 21:43:19

LOGOUT.hu

PlayStation 5 ON-topik téma-összefoglaló
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!

Az OFF-topik ezen linken keresztül érhető el.

A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#165963) Kendek


Kendek
MODERÁTOR

(rögzített hsz)

Nyereményjáték!

Újabb játékkulcs került felajánlásra opr jóvoltából, és ez alkalommal is játszani lehet érte! :C

Stellar Blade™

A játék egy külön topikban zajlik, ott lehet leadni a feltett kérdésekre a helyes válaszokat. A szabályok és a kérdések az összefoglalóban olvashatóak.

Jó játékot és sok szerencsét mindenkinek! :)
A felajánlást pedig köszönjük opr kollégának! :R

<-ƘƘ->

Hozzászólások

(#12901) Peace válasza mettek (#12899) üzenetére


Peace
nagyúr

[link] Egy ilyennel megleptem magam 10 évvel ezelőtt és nagyon csíptem! De ebben ugye fizikálisan oldották meg a térhangzást, nem virtuálisan. A Sony GOLD az nekem ehhez képest nulla volt. Lehet tényleg jobban járok, ha maradok az A20-nál. A térhangzást meg majd élvezem, ha bekapcsolhatom a Z906-ot.

(#12902) KaitouP válasza Peace (#12901) üzenetére


KaitouP
Topikgazda

Nekem is pont ilyen fulesem volt sok sok évvel ezelőtt, nem telt el két év, és eltört a kagylót tartó rész. :(

God, bless us everyone, we're a broken people living under loaded gun

(#12903) Peace válasza KaitouP (#12902) üzenetére


Peace
nagyúr

Ohhh fuck. :( Nekem csak a műbőr borítás kezdett nagyon csúnyán leperegni, de még mindig megvan. Csak nem használom, mert már leváltódott szegény.

(#12904) karmaresz


karmaresz
senior tag

Azoknak, akik a hosszú várakozást nem bírva visszamondják a rendelést. Szakmámból kifolyólag talán valamivel nagyobb rálátásom van, így megosztok pár, nem teljeskörű gondolatot arról, hogy miért nincs még ár, illetve egyéb infó a kezünkben.

A konzolpiac nagyon speciális szegmense a technológiai szektornak:
- Mindössze három komoly piaci szereplő van, de ebből az egyik (Nintendo) külön utakon jár.
- Irgalmatlan fejlesztési költség van mögötte és bár hosszútávon nyereséges, de vékony jégen táncolnak a gyártók, mikor az üzleti stratégiát kell kidolgozniuk.
- Kevés olyan szegmenst találunk ugyanis, ahol ilyen hosszú életciklus mellett az első években veszteséggel értékesítik a terméket, hogy aztán az életciklus második felében forduljon a projekt masszív nyereségbe. Ennek sikerességére/sikertelenségére viszont egy, az életciklus elején hozott rossz döntés is kardinális hatással lehet. Lásd PS3 magas nyitóár és következményei.
- A gyártók a kezdeti veszteségminimalizálás okán a hardver és szolgáltatások optimalizálásával, a legyártandó készlettel, eladási árral és az eladott játékok, szolgáltatások maximalizálásával sakkozhatnak.
- A Sonynak az a célja, hogy olyan árat szabjon majd meg, amivel versenyképes lesz az MS-sel szemben, vagyis kellő mennyiséget gyárt(at) az alkatrészárak és logisztikai költségek optimalizálásához. Továbbá alacsony mindig a raktárban lévő készlet, nincs beragadt áru, és biztosítja a next gen-ben is a vezető pozícióját. ITt fontos szempont, hogy lehetőleg olyanoknak adja el az első kontingenseket akik nagy mennyiségben vesznek játékot és szolgáltatást ezzel minimalizálva a kezdeti veszteségeket. Ehhez kell a kompetitív ár, mert a 10% HC gamer mellett tízmilliók vannak, akik casual gamerek. Ők más preferenciák mentén döntenek a vásárláskor, ahol az ár mellett sokat nyom a latba az, hogy a szomszédnak, havernak, gyerek osztálytársainak milyen gépe van.
- 400-600 (800) USD-s árakat is lehetett hallani már. Az első tízmillió eladott gépnél 10 dollár eltérés is százmilliós plusz bevételt, vagy veszteséget jelenthet, 100 USD egymilliárdot. Ezért várnak ki a végső árral ennyire, hogy a fentebbi faktorok figyelembevételével ezt a veszteséget minimalizálják a gyártás és eladás optimalizálásával, valamint a bevétel maximalizálásával és a piaci pozíció megőrzésével.
- Túl alacsony árral a gyártókapacitás nem fog megbirkózni, nagy lesz az elégedetlenség a várólisták miatt, és olyanok is veszteséggel előállított géphez jutnak, akik évi 1-2 játékot vesznek, vagyis rajtuk nem lehet minimalizálni a veszteséget. A túl magas árat most nem részletezném, mindenki tudja az okokat.
- A túl magas, vagy túl alacsony ár azonban mindig relatív és csak az aktuális gazdasági környezet -lásd Covid miatti visszaesés- valamint a konkurensek árainak és szolgáltatásainak fényében értelmezhető.
- A Sony bár piacvezető ezen a területen, de a MS más forrásokból könnyeben tudja finanszírozni ezt az üzletágát, míg a Sony inkább ebből tartja fent a többit. Ezért kardinális kérdés a Sonynál, hogy milyen áron nyit és ezért nem léphet fel mindig trendszetterként.

Akik itt vagyunk nem mindig látjuk, hogy bár a BTL kommunikáció okán mindkét gyártónak iszonyat fontos a stabil HC "fenbéz", viszont a nyereséget nem ők, hanem a 80-90% casual gamer és azok költése fogja majd évek múlva meghozni.

Hosszú lett és így sem teljes, de talán a lényeg benne van. :)

[ Szerkesztve ]

Once, I thought I was wrong but I was mistaken

(#12905) Fox Mulder válasza mettek (#12899) üzenetére


Fox Mulder
aktív tag

Ugye azt is tegyük hozzá, hogy ez a 3D hangzás valószínű, hogy csak az exkluzív címek tudják majd, a third party game-ek nem. Próbáltam Sony Gold headseteket 2 gent is, egy idő után kényelmetlen nagyon. A platinum jobb volt, főleg amikor kicseréltem a fülpárnákat textilre de akku időben gyenge volt.
Kíváncsian várom az új headset generációt milyen lesz és persze mennyibe fog kerülni.

[ Szerkesztve ]

(#12906) Moby válasza Peace (#12896) üzenetére


Moby
addikt

Hagyjátok már ezeket a tottál kamu "hiperszuper 3D" füleseket :D Az, hogy a forrás ismerete nélkül tologatják a fázist,, abból sosem nem lesz 3D. 3D attól lesz, hogy jól kell "megcsinálni" a forrást 3D-re, onnantól tökkkéletesen megfelel hozzá egy jó sztereo is. Sőt.
Ezt a részét meg a PS5 fogja intézni, nem az a rozzant, putri playstation füles.

[ Szerkesztve ]

(#12907) mettek válasza Peace (#12901) üzenetére


mettek
addikt

Ilyenem nekem is volt :D valóban jó volt de iszonyat nehéz volt, még a nyakam is megfájdult tőle x óra után.

[ Szerkesztve ]

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#12908) Oppenheimer válasza Carlos Padre (#12875) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Mar multkor sem ertettel meg alapveto dolgokat, nem varom el toled, hogy ezt megertsd. :)

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#12909) Madoc válasza karmaresz (#12904) üzenetére


Madoc
veterán

Ez még igaz is lenne, de előző generációkkor is ugyanez volt a helyzet és mégis majdnem fél évvel lehetett előre tudni az árakat.

Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch

(#12910) Peace válasza Moby (#12906) üzenetére


Peace
nagyúr

Megnyugtató. ;)

(#12911) Moby válasza karmaresz (#12904) üzenetére


Moby
addikt

Ez inkább csak hosszú lett, de főképp innen-onnan összeollózgatott, mára idejétmúlt képzelgések.

(#12912) ldave válasza karmaresz (#12904) üzenetére


ldave
félisten

Nem nagyon akartam korábban ebbe én sem belemenni, mert szerintem kevesen vannak itt akik esetleg elektronikai (vagy bármi) gyártáshoz közel dolgoznak és ezen felül még a beszerzési lánccal is tisztában vannak, de úgy van ahogy írod. Az alkatrészek ára nagy mértékben függ a rendelt darabszámtól, legyen az a legkisebb fröccsöntött műanyag elem vagy a drága CPU, GPU ami a gépbe kerül, és most nem 10-20%-os különbségre gondoljatok, jóval nagyobb is lehet ez az érték. Ráadásul nem tudom a Sony-nál miként van, de nálunk minden alkatrészre két beszállító kell hogy legyen (több okból is), ami szintén bonyolítja ennek a számítását. Manapság pedig óriási a bizonytalanság ebben az egész láncban, pl. nálunk volt idén, hogy azért csúszott egy egész gyártási folyamat, mert nem sokkal előtte derült ki, hogy a tervezett és letesztelt műanyag alapanyagot nem tudja szállítani a beszállító az év eleji kínai helyzet miatt.

A Slime draws near! Command?

(#12913) F-ECT$ válasza Moby (#12911) üzenetére


F-ECT$
titán

Ez meg inkább csak rövid, konkrét cáfolat nélküli beszólás.

Dive ever, work never.

(#12914) -=Jam=- válasza TCr (#12890) üzenetére


-=Jam=-
őstag

Biztos lesz majd olyan is ebből, ami HDMI 2.1-et is tud kezelni, nem mondtam, hogy pont olyat kell venni amit belinkeltem, csak maga az eszköz a lényeg, hogy van ilyen megoldás, ha valaki annyira ragaszkodik az optikai kimenethez.

2.0-ás van pl., az tud 4K-t meg HDR-t is. [link]

[ Szerkesztve ]

(#12915) Moby válasza F-ECT$ (#12913) üzenetére


Moby
addikt

Vélemény, nem beszólás. Rövid, és konkrét cáfolat nélküli. Várhatóan ilyen is marad.

(#12916) karmaresz válasza Moby (#12911) üzenetére


karmaresz
senior tag

Várom akkor a "szakértőbb" elemzést. :R

Once, I thought I was wrong but I was mistaken

(#12917) Moby válasza karmaresz (#12916) üzenetére


Moby
addikt

Nincs elemzés. Az elemzés tényeken alapul, de senki nem tud semmi biztosam, így minden csak ötletelgetés. Az enyémeket meg leírtam nem sokkal alattad (feletted, ki amilyen nézetben van).
A veszteséggel árult rész meg egy egyszervolt dolog, a ps3-nál létezett, a ps4 egyik kiadása sem volt egyetlen percig sem veszteséges, de ez is százszor kitárgyalt téma volt itt.
A milyen árat lehetett hallani is teljes képzelgés. Semmilyen árat nem lehetett hallani, senkinek halvány foglma sincs a várható áráról, hiszen nem közölt még a sony senkivel árat.
Az, hogy bulvároldalakon miket lehett olvasni, ezt meg kár idekeverni. A sony a ps5-el kapcsolatos minden információt úgy őrzi, hogy az példa nélküli. Senki nem tudta a ps5 kinézetét az utolsó pillanatig sem, senki nem tudta mikor fogja bejelenteni, az utolsó pillanatig sem. Semmilyen jóslat, insider infó nem jött be, és a most sem tudott infókat sem tudja senki, így nincs elemzés, nincs mire alapozni.
Ötletelgetni lehet, de ahhoz is pontosabb információk javasoltak, nem ilyen 15 éves idejétmúlt izé.

(#12918) KaitouP válasza Peace (#12903) üzenetére


KaitouP
Topikgazda

Tudod az volt a fura ráadásul, hogy nem is csavargattam, hajtogattam, pláne nem dobáltam, le nem esett, mindenemre vigyázok, szimplán a műanyag fáradt el tört el. Kár, pedig szerettem nagyon, első komolyabb fülesem volt. Azóta persze nem igazán keresem a Roccat termékeket az okozott PTSD miatt. :DDD

God, bless us everyone, we're a broken people living under loaded gun

(#12919) karmaresz válasza Madoc (#12909) üzenetére


karmaresz
senior tag

Ismereteim szerint nem ugyanaz. A mostani generácionál a Sony biztosra ment. Evolúció volt a hardverben, de nem revolúció. Ha jól tudom, a PS4-et, már az elején sem veszteséggel adták, mert bár a hardver erősebb volt a PS3-nál, de nem tartalmazott olyan extra elemeket, amik elvitték volna a fejlesztési, vagy gyártási költségeket. Ráadásul itt egy, a világgazdaságot megrengető, beszállítókat, vásárlókat befolyásoló Covid, amit tavaly, mikor véglegesíthették az új hardvert, még senki nem látott.

Once, I thought I was wrong but I was mistaken

(#12920) Peace válasza KaitouP (#12918) üzenetére


Peace
nagyúr

Selejtes példány. :(

(#12921) KaitouP válasza Peace (#12920) üzenetére


KaitouP
Topikgazda

Az, sajnos. :( Azóta már nagyon nézegetem az anyaghasználatot a füleseken, melyik hogy, milyen anyagból vannak osszerakva, fém pántosak előnyben vannak, mint például a most is használt HyperX Cloud Alpha.

God, bless us everyone, we're a broken people living under loaded gun

(#12922) Peace válasza KaitouP (#12921) üzenetére


Peace
nagyúr

Én örülök is meg bánom is kicsit ezt az A20 vásárlást. Jól szól, ez tény. De sajnos előbb-utóbb elkezdi nyomni a fejem búbját. Ilyenkor mást nem tudok tenni, mint 2-3 mm-el előrébb teszem a pántot. Akkor kis ideig jó. Elkezd nyomni, akkor hátrébb igazítom. Sony GOLD-al soha semmi ilyen nem volt, mivel szuperkönnyű és kényelmes, hosszú órákon át volt rajtam és nem éreztem. Ez azért bánt egy 50K-s fejhallgatónál. :(

(#12923) Moby válasza KaitouP (#12921) üzenetére


Moby
addikt

A cloudoknak inkább a fejpántjáról szeret lemállani a műbőr borítás. Kínából beszerezhető pótlás (teljesen gyárinak kinéző, hyperX hímzéssel, van itthon belőle nekem is), de a csere agyrém. Szét kell szedni az egészet, kábeleket leforrasztani a driverekről, stb.

Peace: nekem a gold is, a platinum is, a régi pulse-ok, mind nyomta a fülemet. Ez ilyen anatómiai dolog, de sokan panaszkodnak erre a sony füleseknél.

[ Szerkesztve ]

(#12924) ldave válasza Moby (#12917) üzenetére


ldave
félisten

Mit tekintesz veszteségnek? Csak az anyagköltséget? Mert akkor igazad lehet a PS4 terén, ha jól tudom a bolti ár mindig valamennyivel az alkatrészek összára felett volt, de ekkor még mindig nem számoltál a gyártási, majd logisztikai költségekkel. Ne úgy tekintsd ezt hogyha 380$ az alkatrészek ára és 400$-ért veszed a boltban, akkor azon máris 20$-t keresett a Sony, mert ez így nagyon félrevezető.

A Slime draws near! Command?

(#12925) RangerFox válasza ldave (#12924) üzenetére


RangerFox
Topikgazda

+ még hozzájön a kutatási és marketing költség is. Habár ezek minél több darabot adnak el, annál kevésbé befolyásoló tényezők.

(#12926) ldave válasza RangerFox (#12925) üzenetére


ldave
félisten

Ezt már nem is akartam felhozni, most konkréten csak a gyártásra és logisztikára szorítottam a példát.

Amúgy egy nagyon egyszerű példa a termék árának meghatározásához egy cég szempontjából: legyen egy adott cégnek 1 millió $ pénze, amiből kiindul. Megnézni a befektetési piacot, hogy mondjuk 7-8 év alatt ezt befektetve mekkora haszont érne el. Ezek után piackutatás, hogy egy leendő termék ennyi idő alatt mekkora haszon lenne. Ha az utóbbi az üzleti terv szerint nagyobb, mint az előbbi, akkor elindul a termékfejlesztés.

Erre jó példa a Konami jelenleg, akik több bevételt érnek el az egyéb piacaikon, mint a videójátékaival, így az utóbbit sajnos hanyagolja.

[ Szerkesztve ]

A Slime draws near! Command?

(#12927) Moby válasza ldave (#12924) üzenetére


Moby
addikt

A veszteséget tekintem veszteségnek. Nekem ebben nincs igazam, ezt nem én állítom, hanem még Kaz nyilatkozta (The PlayStation 4 is already profitable for Sony on a hardware unit basis). Neki viszont hajlamos vagyok elhinni :) (az engadgetnek nem).

/de ahogy korábbn írtam, ez is csontig rágott téma, mégis mindig előjön ez az engadget marhaság, meg a filozofálgatás a mimennyiről.

[ Szerkesztve ]

(#12928) ldave válasza Moby (#12927) üzenetére


ldave
félisten

Nem ellentmondás, Kaz pont azt mondja egy marketing szövegben (amiről tudjuk, hogy csakis a színtiszta igazság lehet...), hogy egy eladott gépre tekintve már nyereséges nekik a PS4 fél évvel a megjelenés után. Ebbe beletartozik az eladott játékokon kapott részesedésük, a PS+ előfizetők száma, stb.

Lehet, hogy számodra lerágott csont a téma, de mégis sokan azt gondolják, hogy a Sony már tudja a végleges árat. Szerintem pedig (a saját munkatapasztalatom alapján) a Sony-nak van belső kimutatása arról, hogy miként nézne ki az üzleti terv 400$, 500$, 600$-os árral. Majd ezek közül kiválasztják azt, ami a leginkább megfelelő az adott pillanatban.

[ Szerkesztve ]

A Slime draws near! Command?

(#12929) Moby válasza ldave (#12928) üzenetére


Moby
addikt

"Hardware basis unit". Ebbe fogalmam sincs hogyan tartozik bele a ps+, vagy bármi. Gondolom nem úgy értette, amikor ezt mondta, csak rosszul mondta, meg nem figyelt/nyelvbotlás volt.
De mindegy is, a prohardver fóruma megint jobban informált, mint az akkori sony CEO :DDD

(#12930) hombre[EU]


hombre[EU]
veterán

Uraim, its happening

Life, Uh, Finds A Way

(#12931) .LnB válasza hombre[EU] (#12930) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

Mi? Ezt eddig is tudtuk.

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#12932) NyMRooD válasza hombre[EU] (#12930) üzenetére


NyMRooD
őstag

Ez gondolom olyan happening mint a hasonló című film, azaz nem történt semmi :)

PS5 | Xbox Series S | Switch Oled | X360 | iPhone 13 mini | Gigabyte Z490 Gaming X AX - Intel i5 10400 - CORSAIR 32GB Vengeance DDR4 3200MHz CL16 - Sapphire Radeon 7770 1GB GHZ

(#12933) Moby válasza hombre[EU] (#12930) üzenetére


Moby
addikt

Valamenyik szonis kiposztolja a reggelijét, rögtön fosótoppal ugranak rá, hátha a képben van elrejtve a PS5 ára :DDD

/ez most amúgy mi? Mármint látom, hogy mi, de mi itt a happening?

[ Szerkesztve ]

(#12934) hombre[EU] válasza Moby (#12933) üzenetére


hombre[EU]
veterán

eez launch cím lesz :K meg van a rating, ugyanabban a pillanatban tolják a fejesek a hype-ot...összeáll a kirakós :D

Life, Uh, Finds A Way

(#12935) RangerFox válasza hombre[EU] (#12934) üzenetére


RangerFox
Topikgazda

Inkább launch window

(#12936) Moby válasza hombre[EU] (#12934) üzenetére


Moby
addikt

Ahha. Szal jövendőmondás a reggeli kávézaccból HH asztaláról :DDD

(#12937) Carlos Padre válasza JanR (#12889) üzenetére


Carlos Padre
veterán

Majd ha lesz.egy használható szerkesztő végre.

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#12938) Carlos Padre válasza l.skywalker (#12895) üzenetére


Carlos Padre
veterán

Hát jelenleg a ps5 sokkal jobb starttal indít, mint az Xbox, és szerintem még a ps4-nél is. Eddig is volt egy fals kép , hogy az xboxra nincs játék, és ez most induláskor ez tényleg így is jön le, semmi extrát nem tudnak a gép mellé adni.

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#12939) hombre[EU] válasza Moby (#12936) üzenetére


hombre[EU]
veterán

mondom hogy tuti tipp :D

Life, Uh, Finds A Way

(#12940) Carlos Padre válasza Peace (#12896) üzenetére


Carlos Padre
veterán

Hát az én A40em nem okoz ilyen dilemmát, nem működik csak kontrollerbe dugva :(((
Nem baj, úgy is meg akartam venni az új fülest.

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#12941) Carlos Padre válasza mettek (#12899) üzenetére


Carlos Padre
veterán

Azt azért tudjuk már, hogy ebben a genben nem voltak 3D hangok a játékokban, csak effektek.

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#12942) l.skywalker válasza Carlos Padre (#12938) üzenetére


l.skywalker
félisten

Én is ezt mondanám. De ha csak magamból indulok ki, hogy anno elindultam konzolt venni és Xbox lett belőle mert az volt az olcsóbb, elképzelhető, hogy a masszív tömeg is így fogja gondolni, nem pedig exkluzív tartalom miatt. Persze ott a lehetőség, hogy tévedek.

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#12943) Mike válasza l.skywalker (#12942) üzenetére


Mike
veterán

azért ne felejtsük el azt a 110 millió embert, aki jó eséllyel, főleg ha nem 3 játéka van, ki fog tartani a ps mellett

(#12944) Peace válasza Carlos Padre (#12940) üzenetére


Peace
nagyúr

És az úgy nem jó? Romlik a hangminőség? Most hogy müxik a PS4-el?

(#12945) zozika84


zozika84
őstag

Idehaza mindkét gép lesz (XsX a Stalker és a Gamepass miatt), ugyhogy mindent letojok, csak jöjjenek már :DDD :DDD

PSN:d3xter19841205 ; Xbox GT: D3xter1098405

(#12946) karmaresz válasza Moby (#12917) üzenetére


karmaresz
senior tag

Ha nincs elemzés csak kötekedés, akkor abbahagyom. A part széléről mindig könnyű bekiabálni, de cáfolni, vagy érveket hozni ellene tudom hogy már megerőltetőbb. :(
Nem mondtam, hogy tuti belsős infókat osztok meg, azt pedig kifejezetten írtam, hogy nem teljes ez a lista sem, de engedd meg, hogy végzettségem, szakmai tapasztalatom alapján megosszam a véleményem, még akkor is, ha szerinted bullshit. :R

(#12927) Moby: erre meg annyit, hogy ez a kiragadott mondat még mindig jelenthet akármit. Akár számolhattak is a K+F költségeivel, de az is lehet, hogy ezt óvatosan elhagyták a számolásból. Állásfoglalás nélkül, itt egy ellenpélda arra amit írtál: https://www.forbes.com/sites/erikkain/2013/09/20/sony-to-take-a-loss-on-playstation-4-sales/#3fceb1f86f1d

Once, I thought I was wrong but I was mistaken

(#12947) ImACeltic


ImACeltic
őstag

Gamer(PS5, PC), sport fan.

(#12948) Peace válasza ImACeltic (#12947) üzenetére


Peace
nagyúr

Ez honnan?

(#12949) erahurka válasza ImACeltic (#12947) üzenetére


erahurka
félisten

Jó lenne tudni, mit hűt a másik oldalon lévő venti. Nem tűnik rossznak ez a hűtés, de nem is estem hanyatt tőle.

(#12950) oriic válasza ImACeltic (#12947) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Szoval dupla venti. :D

Live-Die-Respawn

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 5 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.