- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doki16
addikt
válasz
macilaci78 #172597 üzenetére
Igen jól sejted. De még fontos az ET szám, az agyátmérő és az osztás is. Milyen kocsira kellene? Passat B5 rémlik, de nem vagyok biztos.
Hogy lehet egy felnit elhagyni? Leesett a kocsiról?
-
macilaci78
nagyúr
Ez láma kérdést tennék fel. 195/65 R15 mértű gumit használok és felniszettet keresek.
Jól sejtem, hogy R15 méretű felnire van szükségem?
2 hét alatt két felnit is elhagytam. -
salesman
őstag
Wow-wow-Wow...
Mit szereztem?
[link] -
Vesztor87
senior tag
Sziasztok!
Segítséget kérek a tapasztaltaktól. Skoda Octavia 1U2 az alany. A tank szellőztetőt cserélni szokás ha arra panaszkodik a gép (check lámpa), vagy van takarítási lehetőség? Kaptam olyat is hogy dobjam el a szűrőt, vegyek újat. Gyári 20, utángyártott Boch 10e.... de csak a gyári... ennyire szar az utángyártott? -
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Cordoba 1.4 2001, AKK motorkódú autóhoz keresnék komplett infocenter-t, de eddig sehol nem találtam. Ahol bontás van, ott jellemzően nincs az autóban, vagy nem gyári megoldás. Ezt is az ebayen érdemes megnézni? Esetleg valahol manual van ehhez? Az istennek nem bírom a rádiót kézzel beállítani, állandóan automatán keres.
Köszönöm! -
bul07
nagyúr
Amúgy ma nálunk is akció volt
Termosztát csere
Ugye kinyomoztuk itt hogy 044121113 kell nekem, vettem is egy WAHLER 4264.87D termosztátotCsere
Bontás, a turbó cső is ki lett szedve meg a generátor is(generátor szabadonfutója is működik)
Sajnos egy rossz mozdulatnál a szerelő letörte az olaj nívó hüvelyét, csővel megnyomta és elpattant(rendelt és cseréli holnap az ő költségén, elméletileg, most pillanatragasztó tartja addig a helyén, nem is megyek vele)
Mikkor levette "könyököt" a termosztát még bent maradt a helyén és majdnem teljesen hideg motornál is nyitva volt, szó szerint a közepén pisilt kifelé a hűtővíz
Gondolom szorulhat és egy nyitás után nem zár visszaÉs jött az újabb nem vár gond
WAHLER 4264.87D nem olyan kialakítású mint ami benne van
A kupolája sokkal csapottabb, így a kis műanyag fülekbe nem lehet beakasztani ami a tartja a berakásnál(ezen a képen látszik hogy mire kel ráakasztani)
Így először a termosztát ment be megfelelő pozícióba hogy ne legyen útban a kupola a műanyag füleknekMajd vissza minden felöntés beindítás , és úgy néz ki hogy jól teszi a dolgát, pár kilométer alatt 90fokra felment és ott meg is ált az óra szerint
Mentem vele 15Km és kicsi utánatöltöttem a hűtőfolyadéknak, holnap tervezem megmérni hogy milyenre sikerült keverni hány fokosraHátra van még a héten vagy jövőhéten egy olajcsere
Képek a termosztátról
Sajknos a WAHLER 4264.87D nem csináltam teljesen oldalról képet de hátha látszik a képeken hogy a kupolájuk menyire tér el
WAHLER 4264.87D
[kép]Benne lévő szerintem amúgy még gyári termosztát(amúgy egyezik a szám 044121113)
[kép] , [kép], [kép]Na meg ha már lent volt a turbó cső akkor fényképeztem egy ilyet is
[kép]Amúgy ne tudjátok meg, tegnap a munkahelyen hárman osztották az észt hogy minek kell ezt cseréltetni, ez ilyen, egyik neki van két autója és télen egyik se megy 70fok felé ezek ilyenek, meg hogy megbontatom akkor jön minden
-
hódmaci
senior tag
válasz
rob210 #172588 üzenetére
"A többi nem a te dolgod, max elállsz a vételtől."
Ez így érdekes kérdés, állítás szerintem.
Tegyük fel elállok a szerződéstől.
És akkor mit kapok vissza? Mármint pénzben.
Mert hát ugye elég sok vonzata van egy autó vásárlásának anyagilag.Kezdjük az autó vételárával, új forgalmi ára ami kb 6e ft aztán ott van a törzskönyv, forgalomba helyezés, eredetiség vizsgálat, kötelező biztosítás, vagyonosodási adó
(azt hiszem ez a neve).
Szóval szerződés elállásakor nem csak a vételárat kellene visszatérítenie, ha teljes költséget vesszük figyelembe.
Azon felül még ott van az ügyintézés is a hivatalos szervek felé. -
S-eye
senior tag
Hali,
már kb egy hónapja működik/nem működik a vezetőoldali tompított fényszóró, amit a lámpa ki-be kapcsolása eddig megoldott. Eddig arra gyanakodtam, hogy nincs rendes érintkezés, és emiatt történik ez.
Ma viszont már nem világít egyáltalán, és hátul szintén bal oldalt az index lámpa sem világít( néha igen). Az index lámpát cseréltem újra, viszont még mindig nem megy. Szemre a régi lámpa sem tűnik rossznak.
Lehet esetleg biztosíték probléma? Melyiket kellene cserélni?
Köszi
Octavia 2, 2006, benzin 1.4
-
-
hódmaci
senior tag
válasz
Morris #172579 üzenetére
A nagyfesz kábelokat ezért cserélte ki.
Vagyis ezzel a részével tisztában volt. Erre fel is hívta a figyelmemet.Arról már viszont nem tudok hogy ezekkel a hibákkal tisztában lett volna.
Lehet hogy igen, de lehet hogy nem, ami most derült ki.
Még nem tudtam vele beszélni mert hétvége volt, van.
Egy biztos, velem nem közölte.
De bízzunk a becsületben hogy ő sem tudta.
Bár ez erre B.A.Z. igen ritka dolog. Az is lehet hogy kiütötte a hibát hogy ne lássam, ami később úgy is kibukik és akkor már le tudja passzolni rám a költségét. -
hódmaci
senior tag
válasz
bitpork #172577 üzenetére
"Alapvetően két hibakód- a másodiknál a lambda szondát panaszkodja. Itt kábel/csatlakozó gond v szonda csere"
Melyik szonda? Mármint a motorhoz közelebbi vagy a távolabbi?"Az első hiba na az már viccesebb. Azért kérdem a vezérlést mert lehet valamit elcsesztek, de ha nem akkor a vezérműtengely szenzor rossz jelet ad."
vezérműtengely szenzort valahogyan ki lehet mérni?
multiméter, mágnes, fém, stb variánsokkal
Egyébként én is ez felé hajlok (vezérlés) de akkor nem rögtön az első indulás után ki kellett volna bukni a dolognak?
Viszont gázadásra pillanatra torpanva induló fordulat a szenzorra utalhat. ? -
-
hódmaci
senior tag
-
-
diegho
nagyúr
Egy rapid/toledo páros mennyivel kisebb és puritánabb belül, mint egy Leon? Egy ismerősöm sem próbálta még ezt a párost, pedig nagyon jó ajánlatok is vannak fent.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #172560 üzenetére
-
Alpachino
veterán
hali ! Egy kis segítséget szeretnék....van egy Audi A4 B5 1.6 benzin ( 96 gyártás) aminek az olajnyomás visszajelző lámpája egyfolytában világít. Olajszint tökéletes és olanyomás is van.
Ami az érdekesség, hogy beindítás után, akár menetközben is kb. 30-40mp után kezd világítani a műszerfalon, tehát beindítás után kialszik a lámpa, majd a fent említett idő után jelez újra, leállításig egyfolytában. -
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
2001 1.4 benzin Volkswagen polo classic
Középen a fűtéskapcsolóban és a levegő irányváltóban az izzót hogyan kell cserélni?
Ugye nem kell érte kibontani még a lelkét is? -
diegho
nagyúr
válasz
grizlisandor #172560 üzenetére
Azosztigen
megyek fel is akasztom magam, mert én 5 hónap és 2500km után cseréltem a használt autóban...
-
grizlisandor
veterán
Ti legalább nem szennyezitek a környezetet és nem dobjátok ki a pénzeteket. TC olajdoktor(katt)
-
DJ. Ru$y
nagyúr
2006-os 1.8T BFB kódú motorban mi lenne a javasolt olajcsere periódus? Megvárhatom a 15e km-t, vagy inkább 10-12e körül valahol?
Márciusban került hozzám, frissen gyorsan szűrők cseréje, olaj csere stb. akkor megvolt. -
válasz
BigBlackDog #172550 üzenetére
Asszem 1000 vagy 1500 km.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
BigBlackDog #172550 üzenetére
Nem csinál semmit, ha többet mész, csak átvált service now! -ra.
Szerintem ki tudod lőni gombokkal is. G5-ben 2 m.perc nullázni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Villanyszerelés
- World of Tanks - MMO
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Asustor NAS
- Filmvilág
- Autós topik
- Futás, futópályák
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Újszerű! Russell Hobbs Desire 20366-56 gyümölcscentrifuga - csomag atm-ba küldés az árban!
- Újszerű! Kis kerek asztalka 230V és USB aljzattal, szövetkosárral - csomagküldés az árban!
- Újszerű iGPSport BSC10OS Computer eladó
- Újszerű szék
- MW7168 univerzális akkumulátor töltő / 0.1A - 4A / 1-10 celláig /
- SzoftverPremium.hu
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest