Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Tökéletes töketlenség
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bambanő háza tája
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Gurulunk, WAZE?!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zeus_2k14
senior tag
Üdv
Adott egy Golf Plus. Menet közben lehet érezni azt , hogy össze vissza megy a kocsi eleje, főként rossz úton lehet észrevenni. Illetve ha kanyarodom, főleg mikor jövök le az autópályáról.
Mi lehet az oka? Valami szilentre gondolok.
-
c00per
tag
válasz newmoonlight #171496 üzenetére
Tegnap pont olvastam es elmosolyodtam en is rajta...
-
newmoonlight
senior tag
Napi vicc rovat.
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
troland26
őstag
urak !
Nincs valami táblázat amiben benne van az , hogy mennyi hajtóműolaj kell a VAG motorokba .
Konkrétan 2002 es ,1.2 es Ibiza érdekelne ... -
bul07
nagyúr
válasz bitpork #171465 üzenetére
Ez alapján rákeresek WAHLER-nél a 4264.87D típusú jön ki
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Elhoztam a 2007 1.9 PD O2-t olajcserére + komplett első fékcsere (105.000 km-et bírt), és még jól fog, most volt műszakin, tökéletes. Veszi le a motorvédőt, ijj, olaj, nem is kevés, pedig mindig porszáraz az egész.
EGR@285.000km:
Oké, EGR csere.
Macerálja tovább, iiiij, eltört a jobb első rugó. Legalább jó helyen, a peremnél. Valóban belementem egy kátyúba csattant mint állat, de hibát nem láttam, utána így jártuk meg az Alpokot.
Persze ha már szét kell szedni, akkor már stabok, toronycsapágy, atyaúristen is csere.Na mondom, jó, akkor hátsó rugó is csere, 12 éves. Viszont előre-hátra erősített rugó lesz.
Még macerélja, mutatja, hogy O2 betegsége előjött ennek is: a besütő napfény a víztartályt kieszi. Nézze meg a sajátját, akinek van, körömmel kikaparható az anyag, egy idő után szökik is a gőz.
A jó hír talán annyi, hogy a turbó pontosan a gyári értékeken nyit, így a szerelő szerint nebáncsuk.
[ Szerkesztve ]
.
-
Csabadi
tag
válasz molnarpeter #171486 üzenetére
Köszi, gyárilag is fenyezve van azt hiszem..Budapesten lehet ilyen cég?
[ Szerkesztve ]
-
-
Csabadi
tag
Sziasztok, lemezfelni garnitúrát akarnám rendbe rakatni tél előtt. Szintereztetés vagy sima festés a jobb megoldás. Szinter megoldás kicsit aggaszt ha mondjuk meghúzom a csavarokat esetleg lepattan és már rozsdul is.De ez lehet hülyeség.Melyik lenne a jobb megoldás?
-
iSonic
addikt
válasz molnarpeter #171481 üzenetére
megbízhatóbb? Néztem pár darab van fenn HAHU-n, meg Mobile-n, de mennyivel jobb?
-
L1ZRRR
senior tag
válasz gzbotii #171479 üzenetére
Gyerekek, ne forgassátok már ki a szavaimat.
Körülményes igen, de ha odafigyelsz a dolgokra, sűrűbbre veszed a szerviz periódusokat, meg van az a napi 15-30 km tartósan, akkor nem kéne hogy baj legyen.
You see, u believe that if a fridge falls off a minivan, you better swerve out of its way. I believe it's the fridge's job to swerve out of mine.
-
gzbotii
nagyúr
-
i-sti
senior tag
-
-
L1ZRRR
senior tag
válasz gzbotii #171471 üzenetére
Ha nem gagyi nyálat tankolsz bele, figyelsz dpf regenre, 8-10 e km-erenként olajat cserélsz és meg van legalább a 15-30 km naponta simán belefér. + néha hétvégi hosszabb táv.
You see, u believe that if a fridge falls off a minivan, you better swerve out of its way. I believe it's the fridge's job to swerve out of mine.
-
i-sti
senior tag
válasz kleinguru #171469 üzenetére
Készülök autót (Passat B6/B7 crtdi dsg) vásárolni külföldön, aztán jó lenne, ha a triviális dolgokat ki tudnám szűrni vele. Bármit is jelentsen ez
Azt jelenti, hogy nem veszel B6 CRTDI DSG-vel, így VCDS-t sem kell beszerez
Nekem 15.7 van, megy nettel, Win10-el.
Mostanában kezd bugosodni, pár fájlt nem talál.Novum Forum Siculorum
-
iSonic
addikt
Sziasztok!
Éppen autóvásárlás előtt állok és kellene egy kis segítség motor választás területén. VW Scirocco-t vennék, viszont két motor konstrukció között vacillálok. Az egyik a méltán elterjedt HAHU-n tonna számra lévő 1.4 TSI (160LE) a másik pedig egy 2.0 CR TDI (170 LE) változat.
Mire érdemes figyelni illetve melyik lenne megbízhatóbb városban. Főleg ott hajtanám illetve néha 100-120km-es utakra.
szerk.: az 1.4 TSI-s 2010-es változat, a CR TDI 2011-es.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sziasztok!
Annyit írtátok már a VCDS-t, hogy szeretnék vásárolni magamnak egyet. Nem értek semmilyen módon az autó diagnosztikához, de a szoftverekhez azért egy kicsit igen (szoftverteszteléssel foglalkozom).
Ha jól értettem, akkor az alkalmazás letölthető, az interfészt vásárolom meg. A kereséseim során felmerült, hogy van olyan, ami esetén nem szabad használni az internetet, mert hibás kábelfrissítés lesz. Hirdetnek olyat is, ahol ezzel semmi gond.
Persze megtaláltam a "gyári" forgalmazót, de horror áron van.
Mi az ajánlott ezzel kapcsolatban
Készülök autót (Passat B6/B7 crtdi dsg) vásárolni külföldön, aztán jó lenne, ha a triviális dolgokat ki tudnám szűrni vele. Bármit is jelentsen ez
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
MoP_FX 57
őstag
válasz bul07 #171463 üzenetére
Kovács Autó? Lásd GYIK:
Mit jelent a termékek cikkszáma (cikk-kód) után szereplő /LA, /SZ, /S, /P, /KO, /I stb jelölés?
Ezek belső jelölések, segítenek nekünk a termékek rendszerezésében. Ha / karakter előtt a cikkszám megegyezik, akkor ugyanarról a termékről van szó.
Ebben az esetben az árakban minimális eltérés lehetséges. -
bul07
nagyúr
Termosztát Wahler
Kérdés az hogy a betűjelek mit jelölnek? Fontos e? (Árban is mások de minimálisan)
4264.87D/LA
4264.87D WAH/JK
4264.87D WAH/ND
4264.87D/SZ
4264.87D_WAHL/MHúztam halasztottam de nemsoká meg lesz ejtve
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
takessz
senior tag
válasz rob210 #171461 üzenetére
Febi márkájút néztem ki a Baridba esetleg tapasztalt vele, vagy melyik márkát lenne érdemes esetleg??
Apple iPhone 14 256GB Midnight Black iOS 17.6.1 | Apple Watch Series 4 Nike Edition | PlayStation 5 825 GB "Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
takessz
senior tag
Sziasztok olyan gondom lenne 1.9 tdi Alh borával néha melegen nehezen indul,vagy teker a nagy világba előtöltés gép szerint jó,illetve ilyenkor ha kicsit odébb gurítja az ember vagy várok 2 perc mint ha mi se lett volna,109 relé cserélve illetve én főtengely jeladóra tippelek hogy az lehet még a ludas!! Előre is köszi
Apple iPhone 14 256GB Midnight Black iOS 17.6.1 | Apple Watch Series 4 Nike Edition | PlayStation 5 825 GB "Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
Dika22
tag
Sziasztok! Alufelnit akarok majd cserélni a Borámon. Jelenleg gyári 16-os van rajta(et:42, 6.5 széles, 57-es agyméret). Szeretnék rá 17-es kereket. Mennyire befolyásolja a nagyobb kerék a futóművet, vagy a fogyasztást? Illetve a 17-es felni méretei mennyire térhetnek el a gyáritól, ami még teljesen passzol az autóra?
"Samsung s24 ultra®
-
salesman
őstag
-
diablo1984
veterán
válasz salesman #171451 üzenetére
Ugyanez van a skodámban gyárilag. Ha ezt benyomod és utána záros távval, akkor a riasztó nem kapcsol. Pl ha légy miatt szivar a riasztó, vagy valami mozgó hagysz benne, de le akarod zárni, akkor a tuti. Nekem a gyári riasztó hibátlan, feleslegesen nem riaszt, nem tilt, semmi utólagoshoz nem hasonlítható.
-
salesman
őstag
válasz salesman #171433 üzenetére
Belülről...
Ez a kapcsoló a vezetőülés melletti oszlopon van.
Ha bekapcsolom, a kis piros led világít, központi zárral bezárom.
Központi zárral nyitom, a led tovább ég.
Nem nagyon értem a működési elvét. Eseteg valaki ismeri a rendszert? Köszönöm![ Szerkesztve ]
Türűűűdrááá!
-
negyedes
addikt
-
gzbotii
nagyúr
válasz grizlisandor #171446 üzenetére
Így van. Csak aztán azt a bontott váltót is ne kelljen egy másik bontott váltóra cserélni 20.000km múlva
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz gzbotii #171442 üzenetére
100ezrenként kidobnám belőle, nem vagyok tele pénzzel, de, az autó értem van felfogással csak részben értek egyet, én meg azért vagyok, hogy karban legyen tartva... Még a manuális is új olajat kapott.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
DJ. Ru$y
félisten
Érdekes ez a válasz. Inkább költenék 1x-2x olajcserére, mint váltócserére / felújításra...
-
bkiky01
senior tag
Mitől lehet ez 2005-ös B6 Diesel Passtnál: Ha áll 2-3napot, akkor kb csak 3. indításra indul, addig csak "teker" egy pillanatra jelez, h kevés az olaj(nem kevés megnéztem) és utána tökéletesen működik.. Ha újraindítom pöccre indul..
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Mágus2 #171434 üzenetére
Robogóval kezdtem, manuális szívatóval, mikor ősszel / télen már nem indult szívatóval sem, akkor volt futás általában a buszhoz.
Ja és volt Trabantunk kézi váltóval (2T), na az sem indult soha szívató nélkül.Köszönöm ismét a felvilágosítást!
[ Szerkesztve ]
-
98bja
senior tag
Az normális hogy teljesen kikapcsolt klímánál jön a meleg levegő a légbeömlőkön? Alapból csak elől, de ha ott elzárjuk, akkor a hatsó kettőn kezd el jönni. Nem forró, de nem is csak simán langyos.
Golf 7 facelift 1.4 tsi -
Mágus2
Közösségépítő
válasz DJ. Ru$y #171431 üzenetére
Az az automata szivató. Nem hiba, tulajdonság. El vagytok kényelmesedve. Mindent megcsinál helyettetek a motorvezérlő, és meg nem is tetszik. 100-as skodán kellett kezdeni, akkor tudnád hogy nyáron sem indul be szivató nélkül. Ha elfelejtetted felhúzni, azonnal leállt, ha melegedés során źgy felejtetted, a világ összes benzinét elégette, majd üzemi hőfokon leállt.
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Mágus2 #171426 üzenetére
Nekem az 1.8T BFB csinálja ezt, eddig úgy gondoltam ez normális jelenség, napi első indításnál csinálja, és 8 órás melóban állás után is 1200 rpm 20-30 sec-ig aztán szépen visszaáll 800 körülre. Hibát nem lát a VCDS.
-
rob210
nagyúr
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz molnarpeter #171428 üzenetére
Abban van 3 lambada is.
-
rob210
nagyúr
válasz tomrRRR #171424 üzenetére
Na várj, akkor lehet férre értettelek.
Ez amikor indítod az autót akkor jelentkezik, vagy minden elinduláskor jelentkezik?
Ha csak álló motor indításkor akkor az nem hiba.
Ha járó motornál elindulásoknál, akkor az hiba és valóban fojtószelep gyanús, mert az befulladás.A check engin mindíg jó mulatság.
Lehet lamda, lehet katalizátir, lehet gyújtáskimaradás, amitől fulladozhat, ezt látni diagolni kell és azalapján javítani.Renault power
-
-
tomrRRR
senior tag
Sziasztok,
Segítségetekre lenne szükségem, alapjárati motor hibám van, induláskor felugrik 1200 as fordulatszámra majd lemegy 800 ra ezt mindig meg kell várnom kb 10mp utána olvasgattam fojtószelepet kell kitakarítani elvileg? Valakinek volt már ilyen hiba mi az orvoslás? (Volkswagen Passat B5 Sedan 2001 Business Comfortline)[ Szerkesztve ]
The easy day was yesterday!
-
salesman
őstag
A múltkori ezüst A6, bár már nálam volt, végső tárgyalás után (szervízben történt átvizsgálás után) nem jött létre egyezség, így az autó visszakerült a tulajhoz.
Ez 3 évvel fiatalabb, 2000/08-as, és 225.000 km-t futott (50.000 km-rel kevesebbet, mint az ezüstben).
2.4 benzin, manuális váltó, Kiskokó javaslatára kék belsővel. Napfénytető nincs rajta.Türűűűdrááá!
-
joshua7
veterán
A szintet mindannyian jól belőttétek.
diegho a nyertes, mert 374 volt a vége. Jár a kcs! 🙂szerk: el ne felejtsem, vidéken csináltattam (Salgótarján)
[ Szerkesztve ]
Semper Fi
-
1stVikman
senior tag
válasz tomrRRR #171410 üzenetére
Hasonló van nekem csomagtartóban a gyári világításra kötve. Mivel csak akkor ég, ha nyitva az ajtó, így nem vettem észre különösebb turpisságot.
Te esetedben a lábtér világításra lenne kötve, az meg akkor ég folyamatosan, ha jár a motor. Ajtónyitáskor meg nem ég olyan sokáig, hogy gondot okozzon.
Szerintem.
Viszont ha csak szivargyújtóról használnásd, akkor húzd ki inkább, mikor kiszállsz.[ Szerkesztve ]
-
tomrRRR
senior tag
Üdv,
Valaki használ ilyen led lámpákat a kocsi lábtér világitásához, az a kérdésem hogy mennyire szívja le az akksit vagy nem befolyásolja ?
The easy day was yesterday!
-
joshua7
veterán
A héten megtörtént nálam a komplett lánccsere. A szerelő vizsgálódása alapján a kartergáznál valami szigetelés, a vízpumpa és az ékszíj is megérett, így azok is mentek. A láncra azt mondta, hogy majdnem egy egész fokot nyúlt már. Ugye 68k-val vettem a kocsit, akkor is zörgött indításnál (nem mindig - kinti hőtől, a motor hőmérsékletétől függően), ez az évek során nem változott, de úgy éreztem, itt az ideje. Most 130k van a kocsiban.
Azóta ~120km-t mentem, a motor orgánuma pozitívan változott, csöndesebb lett az egész kocsi, kihúzatva is szebb a hangja. S persze indulásnál sincs a jól ,megszokott' hang.
Lehet tippleni a végösszegre (márkaszervizben voltam).
Golf VI 1.4 TSi (CAXA).[ Szerkesztve ]
Semper Fi
-
Dyingsoul
veterán
válasz macilaci78 #171402 üzenetére
Köszi a tippet de annyit biztosan nem ér meg nekem.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
macilaci78
nagyúr
válasz Dyingsoul #171397 üzenetére
Én facebook-on vettem garnitúrát a b5 Passatba, 14-15 körül volt, de egy álom az előzőhöz képest. "Típusazonos", perforált a szőnyegrögzítő bolháknál, kivágtam, rápattan, tökéletes. A sofőrülés kivételével a kivehető szövetszőnyegek is elférnek alatta, a sofőrülésnél sajnos az ülés alja hajlamos felgyűrni.
Persze, ez duplája, de merem ajánlani az eladót.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest