- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Celeron aranykor
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Gabor901127 #166521 üzenetére
A 17-es a drágább, de ha belefér, vedd azt.
A javaslatom:
- 7 vagy 7,5" széles,
- ET 45 és 50 között,
- 225/45r17 gumi.
- lehetőleg peremvédős gumit vegyél.16-ban:
- 6,5 - 7" (a gyári alu 6,5")
- ET valahol 45 körül plusz-minusz 1-2; de ezt csak hasból mondom.
- 205/55r16.Persze, kérdezd meg a felnist is, ill. a webshopokban is van kalkulátor.
A jófogáson 100-150 között nagyon baba állapotú, gyári felnik vannak 17-ben. Elsősorban Golf 7-ről származót vennék, de a Passaté is OK. Korban hozzáillő lenne optimális.
-
Chereiose
addikt
Sziasztok!
Van egy Vw golf plus 1.9 TDI-nk. Ebben a hónapban vinném olaj cserére, mert 1 éve voltam nagyjából legutóbb, és hát elég sok rövid távot megyünk, illetve a szervizkönyv is évenkénti cserét ír. Szóval milyen motor olajat ajánlott venni (márka, típus) ? Ha oda viszem a szerelőnek a saját magam által vett olajat gondolom jobban járok anyagilag nem?
Másik kérdésem, hogy mit érdemes még ilyenkor cseréltetni, olaj, üzemanyag és pollenszűrőt? Rendes szerelő műhelynek tűnik ahova vinni szoktam, de azért mégis, azt honnan tudom leellenőrizni, hogy biztos beletöltötték az új olajat?
És ugyanez lenne a kérdésem a hátsó ablaktörlőre is, már elég régi, valamint a fúvóka sem fúj újabban folyadékot, jobban járok ha rendelek én magam ablaktörlőt?
Hátsó törlővel kapcsolatban van 1 furcsa probléma is. Kontakt hibás valahogy az egész, tehát pl. ha működtettem az elsőt, magától elkezd törölni a hátsó is, de néha akkor is ha indexelek vagy olyan is volt, hogy ment az első és hátramenetbe kapcsoltam akkor is törölt. Nyilván valahogy az első van rá rossz hatással, erre van valakinek tippje? Csak azért kérdezem, mert nem akarom, hogy bármivel is nagyon lenyúljanak meg hát ugye a munkadíj sem olcsó. Köszi előre is
-
Logeeen
senior tag
Sziasztok!
Seat Ibiza mk3 2002 96kW
Venni szeretnék, ezért kérdezek itt.
Ha van diagom, mit érdemes nézni rajta vele?
Ha esetleg tudtok menüpontot is, hálás lennék!Köszönöm szépen!
-
Gabor901127
tag
válasz
focvis #166520 üzenetére
Jelenleg még azt próbálom kideríteni, hogy mekkore ET szám eltérésért nem fog sírni még a kocsi vagy a pénztárcám.
ha ezt megtudom, akkor is inkább az újban és 16/17 ben gondolkozom
vagy csak simán hagyjam az ET számot, aztán csak azt nézzem, hogy felnire rá van írva, hogy jó golfra? vagy inkább menjek be egy felnishez aztán kérdezzem őt?
-
válasz
Gabor901127 #166519 üzenetére
A 90 kW-os az a 122 lóerős, de nyugodtan nézheted a 125, 140 és 150 lóerőseket is.
Az enyémen a téli: 7,5 széles 16-os és ET 45 gyári Audi felni; ez még simán elfér, de a 205 széles téli gumimhoz picit sok a 7,5" felniszélesség.
Mekkora (16 / 17 /18?) felnit tervezel rá tenni?
Javaslom, hogy keress használt gyári VW / Audi, stb. felnit a neten (jófogás, autoalkatresz.hu/gumi-felni, racing-bazár, stb.). -
Gabor901127
tag
válasz
i-sti #166517 üzenetére
sajnos nem segít, mert innen néztem ki és itt nincs meg az MK7-es 90kW-s GOLF
és amúgy csak az a bajom, hogy a gyári kb ET50 es értékek mellett alufelniben főleg ET40-45 ősöket találok
ezért kérdés, hogy mennyiben térhetek elgondolom a 6,5 vagy 7 es szélességű felni az nem lesz akkora gond, mert a gyáriban is ezeket írja
-
i-sti
senior tag
válasz
Gabor901127 #166516 üzenetére
Talán ez segíteni fog: [https://www.wheel-size.com/]
-
Gabor901127
tag
Sziasztok!
A csodás GOLF VII-met végre talán nyáriasíthatom és ennek okán jó lenne rá egy szett alufelni.
Viszont amibe belefutottam, hogy csak a gyáritól eltérő ET számos felnik vannak (amik állítólag jók GOLF-ra is)
Valamint ez a gyári táblázat se tiszta nekem, hogy van e egyáltalán MK7 es 120 hp-s
Ami tuti hogy a forgalmiban 90kW és GOLF/ AU szerepel
szóval nem tudom hogy a gyáritól mennyire szabad eltérni és egyáltalán melyik irányba
Köszi előre is
Amiket találtam nagyjából:
Generation: Mk7 [2012 .. 2017]
Power: 138 hp | 103 kW
nyári:
195/65R15 91H 6Jx15 ET43 5x112
205/55R16 91H 6.5Jx16 ET46 5x112
225/45R17 91H 7Jx17 ET49 5x112
téli:
195/65R15 91T 6Jx15 ET43 5x112
205/55R16 91H 6Jx16 ET48 5x112
205/50R17 93V 6Jx17 ET48 5x112vagy
Mk6 [2008 .. 2014]
121 hp | 90 kWTéli:
195/65R15 91T 6Jx15 ET47 5x112
205/55R16 91T 6Jx16 ET50 5x112
nyári
205/60R15 91T 6Jx15 ET47 5x112
195/65R15 91T 6.5Jx15 ET50 5x112
205/55R16 91H 6.5Jx16 ET50 5x112
205/50R17 91H 6.5Jx17 ET50 5x112
225/45R17 91T 7Jx17 ET54 5x112 -
bul07
nagyúr
-
Motion_Blur
félisten
válasz
csababarca #166511 üzenetére
Gombóc Swift 2008-
-
gzbotii
nagyúr
válasz
csababarca #166511 üzenetére
Gombóc Swift? Polo 6N? Ignis MH?
Yaris XP10 (ebből 600.000ért már szépet kapni, bőven kijön klímás, 1.3 is a keretből). Könnyen vezethető, igénytelen (minden értelemben), relatív magas üléspozició. -
csababarca
őstag
1 Millióig milyen autót vennétek? Nem baj ha nem öregebb 10-12 évnél, városban mászkálós, néha 45-50km oda-vissza, benzines legyen.
Édesanyámnak néznénk valamit a lestrapált swift helyett (21 év).
mivel szeret dodzsemezni, így az esztétikai állapot majdnem mindegy.tudom ez nem ez a topik, de hátha tudtok segíteni legalább a típust belőni.
-
S-eye
senior tag
Sziasztok!
Folyamatos problémám, hogy zavar a szíj hangja a motornál.(Octavia 2, 2006, BCA, 55kW).
2 éves Contitech szíj és görgők vannak fenn, max 30 ezer km-t futott azóta. A vezérlőgörgőt 1 éve már cseréltem, mert az volt a hang forrása, de valamilyen noname-re.
Most újból hallottam a kattogó hangot, amit ismét a görgő okozhatott. Ha ráspriccoltam vizet, akkor rövid időre elhallgatott. Amúgy látszott, hogy kileng kicsit jobbra-balra forgás közben.
Szóval emiatt egy SKF görgőt tetettem be helyette. A kérdésem az lenne, hogy mennyi lehet ennek a görgőnek a kilengése? Mert ez is kileng mint a régin mintha nem lenne rendesen behúzva a csavar a görgőn.
Vagy ez normális? Attól tartok, hogy emiatt újból visszajön a kattogó hang, és csökkenti a szíj élettartalmát is közben.
-
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
prannk #166501 üzenetére
Nem.foglalkoztam vele...
Várd meg nyugodtan, míg az összes golyó kihullik a csapágyból, nem sürgős javítani.
Akkor adjak valami támpontot is: amíg lent van a kerék, lötyöghet a tárcsa, ha leszakadt az 1 darab 6-os csavar, ami tartotta, de amikor rajta a kerék, állnia kell, mint Katiban a gyereknek. Ha úgy bármi lóg, azonnal szerelő, mielőtt megölod magad, vagy másokat!
Vagy ne foglalkozz vele, add le egy méh telepen.
Ez a mások leszarom stílusa elvette az egész hétvégémet, de azért sikerült megkoronáznod a hozzáállásoddal.
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Octavia I hatchback 2002, 1.8T AUM.
Kéziféket és kerékagyat szeretnék vásárolni.
Van ezekből ajánlott márka?Köszi!
-
prannk
őstag
Hallo. Mitől lötyöghet az elso féktárcsa? Nagyobb erő kifejtéssel.
Golf 4 -
1stVikman
senior tag
válasz
molnarpeter #166496 üzenetére
Magamnak már megoldottam.
-
1stVikman
senior tag
válasz
PeTeR_33 #166494 üzenetére
Nekem itt azt tanácsolták, hogy a gyári előírással szemben gyakrabban cseréljek mindent. Olaj 15 ezrenként, levegőszűrő olajjal együtt, gázolajszűrő minden második olajcserénél. Ennél sűrűbben én nem cserélnék semmit, esetleg ha sok a városi rövid táv, hideg üzem, akkor az olajat. Vannak érvek ellene, mellette, hogy mit milyen gyakran kell/érdemes.
-
PeTeR_33
tag
Sziasztok!
A hozzáértőktől szeretnék tanácsot kérni.
Adott egy 2017 es évjáratú B8 Passat 150Le manual 6os.
Két hét múlva megyek 40.000km-es szervízre.
26.000km-el vásároltam az autót,akkor elvégeték rajta a 30.000es szervízt.Így 40.000km-re forogja ki magát az olajcsere.
Sok a rövid táv,nem engedem 30.000km-et futni az olajat.A kérdésem arra vonatkozna,hogy 40.000km-nél mennyire ajánlott a gázolajszűrő cseréje?
Kizárólag Mol EVO Diesel plusz illetve OMV Max Motion Dieselt használok.A gyár szerint 90.000km-nél ajánlott.A szervízvezető azt ajánlotta húzzuk el 60ig most még fölösleges.
Ti mit tanácsoltok? -
negyedes
addikt
Sziasztok, ujabb problema jelentkezet a boranal(1.6/ v16/ azd/ 2001).
nagyobb fekezes utan pl 50rol 0ra vagy esetleg 10re sokszor elofordul hogy az alapjarat elkezd ugralni(1000 es 400 kozott) ritmikusan,kb 1-2 masodperc a maxtol a min pontig. ha ujrainditom a motort eltunik, de kovetkezo feknel ujra elojon. 3x mar lefulladt teljesen a motor fekezes kozben: kuplung meg le van nyomva, de a feket mar elengedtem, kb mindig ekkor jon elo.
valaki tapasztalt mar hasonlo problemat?
szerelonek mondtam h mi van, bar akkor meg nem volt tiszta hogy fekezesnel csinalja, o azt mondta hogy kitakaritja ezt: [link] sajna nem tudom hogy mondjak neki magyarul helyesen
-
freaghill
őstag
Ma néztem egy A3 BKD-t. Első nézésre nekem jónak tűnt , hétfőn kérek szervizbe időpontot egy átvizsgálásra.
Ami nekem viszont feltűnt, hogy pár másodpercenként beremegett a karosszéria, alapjárat viszont nem ingadozott annyira.Lehet tudni, hogy ez kb. mi lehet vagy milliómegegy, és majd átvizsgálás után megmondják, és ne kíváncsiskodjak, vagy már úgy kell kezdeni, hogy -200k?
-
rob210
nagyúr
válasz
bul07 #166479 üzenetére
Én rendszeresen használom a xado termékeket csak ajánlani tudom.
Ez a verylub pl. Nekem minden második olajcserénél bekerül a kocsimba.
Csak ajánlani tudom 214ezer kilométernél érezhetően csendesebb lesz a motir amikor bekerül a verylub.
Sokkal jobban egyenletesebben ken.
Valamint és ez nen vicc, a kompresszió is jobb lett. -
Gyula84
veterán
válasz
BUZZLGHTYR #166428 üzenetére
talán a BDG a legjobb
-
bul07
nagyúr
Hmm ezen most elgondolkoztam
Egy öreg kocsinál jelenthet még valami előnyt?
Vagy csak kioldja a koszt és ezáltal rosszabb lesz a helyzet, fázok az ilyen adalékoktól , de ez elég meggyőzőXado Turbo VeryLube
[link]És hogy jött a képbe
Az olaj tesztelőnk VW Special D 5W40 502.00 / 505.01 olajhoz adott ilyet és 0,27 kopás lecsökkent 0.09-re[link]De más olajak esetén is jó eredményt hozott
[link], [link], [link], [link]Szerintetek?
-
Ha már búgó hang, akkor én is kérdeznék. Észrevettem, hogy ha gázt adok, akár normál módon, akár tempomattal haladok, balra kanyarodásnál búgó hangot hallani valahonnan elölről. Viszont csak gázadáskor hallani, motorfék üzemben, vagy kinyomott kuplunggal semmi hang, és csak balra kanyarodáskor jelentkezik. Az is mindegy hogy mekkora a kormány elmozdulás, néhány fok tekerésnél is egyből hallani. Kisebb sebességnél, városi tempónál kevésbé hallani, autópályán viszont már jobban. Mi búghat? 1.6 BSE Golf 5 2007.
-
válasz
bul07 #166471 üzenetére
..szerintem semmit, vagy csak egy picivel többet, de az árát semmi esetre sem éri meg. Használtam párszor, nagyon rövid ideig lehet csak érezni a hatását. Azt is csak a benne lévő illat molekulák miatt. Ha tudsz venni a kocsidhoz, inkább vegyél bele polifenolos pollenszűrőt. Modern kor terméke, a MANN kezdte gyártani, de talán már más gyártó szűrői között is megtalálható.
https://www.frecious-plus.com/hu -
Pixx96
aktív tag
Sziasztok!
Autó : audi a3 sportback 2004 2.0pdtdi (BKD) manuális 6 fokozatú
Mitől lehet hogy az 5. sebesség búgó hangot ad ki de csak motorfék esetén ha picit is ráteszem a lábam gázra el hallgat egyből.Váltóolaj volt cserélve gyárira más ötletem nincs gondolom valami csapágy lehet a ludas váltóban... sebességeket egyébként vaj könnyen veszi gond nélkül és csak ezzel az egy fokozattal van ez az anomália.
-
b4zsi-
őstag
válasz
MunezXBK #166455 üzenetére
Előtte még karosszéria lakatos is kellene gondolom ( bal hátulján parkolási sérülés, motorháztető körömnyi rozsdafolt, plusz helyi macskák karmai kaptak ki jó pár helyen a festékből). Mi már így vettük ezekkel az esztétikai dolgokkal együtt éltünk. A külsejét garázs hiányában nem tartottam fontosnak felújítani. Nyilván így most kevesebbet ér a kocsi, de most tervezzük eladni. Szerintetek mi a reális ára konkrétan ennek a Polonak a külsejét figyelembe véve?
(1.4 TDI 70 LE, 2006-os , ülésfűtés, elektromos fűthető tükör, bőr kormány/váltó, manuális klíma, indításgátló rejtett gomb, téli-nyári gumi külön felnin. -
bul07
nagyúr
Ezek a klíma bombák érnek valamit?
Egyik oldalon olyat írnak hogy kb annyit jelentenek mint egy nyári meleg napon a kocsit a napon hagyni mert a hőségtől a baktériumok gombák ugyan úgy elpusztulnak.
Ártani nem árt, de nem csak pénz levegőbe fújása?
-
-
Jazz
veterán
válasz
molnarpeter #166451 üzenetére
De a gyári nem sport. Sima papírszűrő alacsony légáteresztő képességgel.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Eredeti játékok OFF topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- GTA VI
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OLED monitor topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PlayStation 5
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- További aktív témák...
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest