Hirdetés
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
atos19881101
senior tag
válasz
Mágus2
üzenetére
Köszi! 1000km után terveztem ledobni az olajat meg a szűrőt. Nekem is ugyan ezek lettek megcsinálva mint
nálad. Plusz kapott új hajtókar csapágyakat is és vezérlést. Kb fél misi (ft) ráment.
Utána meg ez fogadott mikor takarítottam a kerékjáratokat. Pár hónapos műszakival…. Szerencse h nem szakadt ki a helyéről.
-
atos19881101
senior tag
válasz
Mágus2
üzenetére
Az való igaz, hogy mióta össze lett rakva azóta direkt nem
nagyon pörgetem. Gondoltam egy 1000km-t csak
lájtosan teszek meg vele. Akkor adjak neki azt mondod?corsa
Szelepvezetőket elvileg nézték, mert volt a hengerfej műhelyben ahol fel is csiszolták. Hidrotőke fészek az passz… -
atos19881101
senior tag
válasz
Mágus2
üzenetére
Köszi! Mi is arra tippelünk. INA ment bele. Lehet kifogtam gyári hibásat. Csak ami érdekes, hogy nem rögtön indítás után csinálja, hanem egy idő után. Úgy néz ki megy vissza a szerelőhöz, hogy cserélje ki újra…

Szerk:
Te mit raktál aztán bele? Az olasz mód után jó lett?
-
atos19881101
senior tag
Sziasztok,
@Mágus ha itt vagy…
[link] kb 17. másodpercnél elkezd kopogni valami. Szerinted mi lehet? Ugye szét volt fűzve a motor 1 hónapja. Kapott új gyűrűt, 1 új dugattyút, új csapágyakat, hirdotőkéket, fej síkolva, szelepek becsiszolva stb. vezérlést… szóval mindent amit ilyenkor illik. Mostanában kezdte el ezt a kopogást hidegen indítva. Mi a fene lehet? Köszi!
-
atos19881101
senior tag
válasz
boti19871125
üzenetére
A kereskedő szerette volna megcsinálni. Kellemesen csalódtam benne. Mindenből is kap újat… vezérlès,
hidrotőke, csapàgyak, szelepcsiszolás, síkolás, szelepszár szimmering, befecskendezők el lettek ultrahangozva… még hosszbordás szíjat is kap újat.Jövő héten pedig talán megérkezik a szelepfedél és azt majd kicserélem èn.
Gyűrűzés előtt még gyors cseréltünk rajta kuplungot. Megérett rà.
-
atos19881101
senior tag
Közben meg lett gyűrűzve a golf. Holnap megyek érte. Kíváncsi vagyok.
-
atos19881101
senior tag
válasz
boti19871125
üzenetére
Köszi! Igen ez a fém ez jóféle… az enyém a középső… az egy kalap…
-
atos19881101
senior tag
válasz
boti19871125
üzenetére
Dobsz egy képet róla pls? Simán lehet, hogy akkor ez nem a gyári benne. Ha így van, akkor nagyon szívesen vágom ki belőle jó messzire.
-
atos19881101
senior tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Próbáltam én úgy is. Vagy 5 percet kell játszanom vele még kb meg tudom tippelni a szintet.
-
atos19881101
senior tag
Corsa02
Talán megvan miért van égéskimaradásom alapjáraton… a vétel óta kb 500km-t tettem bele. Ma néztem egy olajszintet és lám, kb fél liter hiányzott… (a rohadt nívóját nem lehet rendesen leolvasni). Így jöhet a motor szét… kereskedőnek jeleztem, eddig korrekten áll hozzá. Állítása szerint meg lehet gyűrűzni alulról is… csak akkor ki kell venni a főtengelyt ugye. Meg kérdés, hogy gyűrű hiba e. (Műszakin amúgy most ment át, ott CO mérésen is átment. Fura.) -
atos19881101
senior tag
válasz
focvis
üzenetére
Igen onnan. Már megvolt… de sajna még semmit se kaptam. A legfőbb problémám, hogy így nem tudom beépíteni. Rendelhetek másikat… vagy merjem megragasztani?

bnorci71
Jó lenne azért a gyári előírt. De köszi azert!corsa
Amikor már megláttam a futár kezébe, már tudtam, hogy
itt gond lesz. Nem is értem hogy gondolta ezt a
költő… -
atos19881101
senior tag
válasz
Corsa02
üzenetére
Megjött kínából a szelepfedél. Hát hogy küldte el a kedves kínai? Egy darab zacsiban… persze el is tört.

De amúgy pöpec lenne. Benne a Vw jel is.

Valahogy mostanában szerencsés vagyok. A superbn eltört a hátsó rugó. Cserélem a lengőkarral együtt. Tudja valaki, hogy mi a csavarok meghúzási nyomatéka? Az alsó lengőkarnak. 2013as 2.0CR
-
atos19881101
senior tag
válasz
Corsa02
üzenetére
De. Sőt az mikor vettem le is volt húzva. A kis cső. Nem értettem miért. A nívót nem tudom megnézni, mert eltörték a nívó hüvelyt és utángyártottat raktak rá, amibe annyira szorul a pálca, h hüvelyestül tudom kiszedni.
😆Basszus aranyárban merik a szelepfedelet. Ez tényleg ennyi? 70e
-
atos19881101
senior tag
válasz
boti19871125
üzenetére
Igen cseréltem. Meg is izzadtam vele, mert a felső tömítések miatt alig bírtam összetolni a szívósort.
Köszi! Szinte rozsdamentes. Alja is nagyon szép. Elvileg valós 177ekm van benne. Drága is volt… van vele azért
meló, mert a tetőkárpit sajna meglógott takarítás után, de apróságok. Feleségemnek vettem szaladgálósnak.
Corsa:
megnéztem, minimálisan szívja vissza a kupakot. Akkor kereshetek rà szelepfedelet?
-
-
atos19881101
senior tag
válasz
Corsa02
üzenetére
Persze tekertem le többször. De most megnézem majd még1x.
Szóval az a jó, ha szívja?Közbe látom megválaszoltad. Ha szívja akkor szelepfedél csere mi? Mert egybe van azzal a PCV ahogy nézem.Olajfogyasztás egyelőre passz. Még csak most vettem. 100km-t ha mentem vele. Olajat is múlt héten kapott csak.
-
atos19881101
senior tag
Sziasztok,
rég jártam erre. Mágus itt lakik még? Úgy alakult, hogy
második autónak beszereztem egy 2006os 5ös golfot. 1.6 szívó. Alapjárati egyenletlen járást mi szokott ezeken okozni? Vcdsel ègèskimaradást látok 2-4 hengerig. De változó hogy hol. Fordulaton semmi. Kapott 4 új ngk gyertyát, ngk trafót + kábelt, szívósor tömítést, de nem segített. Most fojtószelepet akarom leszedni illetve a szívósor alján levő szelepet cserélni. Pluszban ha már itt járok, akkor kiszedem a befecskendezőket egy ultrahangos mosásra. Mi mást tudnék még megnézni? Valakinek tipp? Köszi!
A gépsárkány:
-
atos19881101
senior tag
válasz
imyourfriend
üzenetére
Ez az alapjárati regenerálás nálam nem működik. Többen írták már, h alapjáraton is simán befejezi, de nekem ha megállok vele akkor visszahűl 2-300fok köré nagyon gyorsan. Ott pedig nem tudja égetni a kormot. Ez normális, vagy csak az én autóm ennyire hidegszerető?

-
atos19881101
senior tag
válasz
norrberth
üzenetére
Mahle ment bele. A bolttal most beszéltem, azt mondja nem tudja elhinni h beszart volna. Illetve megnézte még1x és csak 1 termoszt lát. Viszont ő még az elektromos vízpumpára gondol, hogy nem e az adta meg magát. De annál kéne h hibakód legyen nem?
cp111
Nálam álló helyzetben esik vissza a hő. Tipikus termosztát hiba. -
atos19881101
senior tag
Sziasztok,
mágus ha itt vagy. Az mennyire normális, hogy -3 fokban álló helyzetben visszahűl a 2.0CR? Decemberben cseréltem nagy szopás árán a termosztátot. Nem gondolom, h ennyit bírt volna. Vagy mégis? Manuális így csak egy termosztát van benne tudtommal. Kb folyamatosan esik a hő… fűtés megy a kocsiba.
köszi!
-
atos19881101
senior tag
válasz
rayoliviero
üzenetére
Generálják maguknak a munkát. Szívesen vállalnak majd motor csapágyazást is gondolom…
-
atos19881101
senior tag
válasz
imyourfriend
üzenetére
Amit küldtem képet az csak a helyét mutatja. A pontos cikkszámot nézd meg a tieden.
Nem akarlak elkeseríteni, de nekem is ugyan ez volt és még az 50. regen sem oldotta meg. Az után állt helyre, h hidrotőkét cseréltünk (azt nem is mondom, h kb mindenhol azt kaptam, h a 250km városi használatnál normális, de nem, nem az…)
-
atos19881101
senior tag
válasz
imyourfriend
üzenetére
Ezekkel az adatokkal semmi gond nincs. Nincs tele a dpf szvsz
-
atos19881101
senior tag
válasz
imyourfriend
üzenetére
Milyen motor? Én a cr-el majd 2 évet szoptam mire meglett a hiba. Én is cseréltem porlasztókat, dpf pucolás is volt, új nyomásszenzor, de ezek után is sajnos a mért korom mennyiség majdnem 2x-ese volt a számított értéknek. Ezzel így olyan 250km környékén már regenerált. Kb mind1 volt h város vagy hosszabb táv… rohadt idegesítő volt.
Amióta viszont kapott új hidrotőkéket + izzítókat (bár ennek sztem nem sok köze van hozzá), azóta vegyes használattal is elmegy 400km-t. Legutóbbi értékeim:
Így még azt figyeltem meg, ha bemelegszik a motor, akkor a mért korom elkezd lassan csökkenni. Így én arra tudok gondolni, hogy a rossz hidrotőke miatt nem jól nyitott valamelyik szelep és ettől jobban kormolt.
Ha CR a tied is, akkor indításnál nincs csattogó hang? -
atos19881101
senior tag
válasz
simonjoe
üzenetére
Illedelmes ember vagyok így persze, hogy visszaköszönök.
lacess
VCDSel látszólag minden okés. Output testek is lementek, hibakód se nincs. A bal oldali izzón egy kicsit tudtam még jobbra tekerni. Nem tudom ez lehetett vagy sem, de holnap megpróbálok valami szervizt aki rá tud nézni géppel. -
atos19881101
senior tag
Sziasztok,
kellemes ünnepeket! Ma hazaúton villogtam rám elég sokat. Bi-Xenon van a kocsiban. Ahogy néztem, mintha kicsit felfele világítana. Indításnál láthatólag beszintezi magát (előbb teljesen letekeri, majd utána felemeli szintre). Lehet ez alapján szenzor hiba? Az elsőt néztem, az szemre jó. Hátsót még holnap megnèzem. Az nem
világos, hogy mit állít az első és mit a hátsó pontosan? Ezt tudja valaki? VCDS-el is ránézek holnap, ahogy olvasom valamelyik groupban kellene látnom a szenzorok értékeit. Amit nem értek, hogy mitől állítódhatott el.
-
atos19881101
senior tag
válasz
imyourfriend
üzenetére
Ebbe is gyári volt, de beadta a kulcsot. Wahle ment bele.
Munez
Van ettől is szarabb?
-
atos19881101
senior tag
Nem melegedett a szekér, ezért termosztátot cseréltem. Hát hogy mekkora szopás CR-en cserélni… youtube videón 15 perc, valóságban vagy 3 óra
A mérnököt csókoltatom aki oda rakta…
Ha valaki hasonló cipőben jár, akkor javaslom jól gondolja meg..
Ott van bent és sebészi kéz kell hozzá, hogy bejátszd meg kiszedd.
-
atos19881101
senior tag
CFFB 2.0CR manuális
Egy vagy két termosztát van benne? Ezen is van alul egy villany vízpumpa? Sajna nyitva marad a termosztát ahogy észre vettem. Köszi ha valaki tudja.
-
atos19881101
senior tag
-
atos19881101
senior tag
válasz
boti19871125
üzenetére
Látod ez passz. Ezt nem kérdeztem mi került bele. De a szerelőt ismerve vagy gyári vagy ahhoz közeli.
-
atos19881101
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Köszi!
Talán a 16ból 2 volt rossz a szerelő szerint.
De az biztos, hogy sokkal egészségesebb lett így a hangja. -
atos19881101
senior tag
Sziasztok,
rég voltam erre. Múlt héten átesett a szekér a műtéten és kicseréltük a hidrotőkéket. Most már szép hangja van hideg indításkor is. Előzmény: [link]
Cserekor kiderült, hogy a 40ezret futott conti vezérlés kuka. A vízpumpa folyatott, a görgők kicsapták a zsírt. Így kapott egy gyári készletet.
Összesen 370eFt lett a végszámla. (ebben benne a 4 izzító cseréje is) -
atos19881101
senior tag
Klíma kérdés: működés közben a műszerfal felől sziszegő hang hallatszik. Jól tippelek, hogy töltést kíván? Hiba nincs, hideget is fúj, de a hang nekem nem normális.
Köszi!
-
atos19881101
senior tag
válasz
imyourfriend
üzenetére
Valószínű ott már vitt mindent mint a piros 7-es. Kérdés mikor fog megállni mint a szög.
-
atos19881101
senior tag
válasz
atos19881101
üzenetére
Ha esetleg valaki hasonló infót keresne: [link]
90Nm+180fok
Úgyhogy a kedves szerelő cseszett meghúzni.
-
atos19881101
senior tag
Valaki meg tudja mondani, hogy superb 2013asnal az első bölcső csavarjait mennyi Nm-el kellene meghúzni? Ma egy fékezésnél valami roppant bal elől egyszer és nem
tudok rájönni mi. A csavarokra rá tudtam kézzel húzni.
Most olyan 90el húztam le. -
atos19881101
senior tag
Crtdi-be is szeret beleszakadni az izzító? Sajna a 4. hengerben levő bejelentkezett cserére.
-
atos19881101
senior tag
válasz
gyulaszu
üzenetére
Igen, pontosan így csináltam amikor automatám volt. Ezzel tudod a legjobban tehermentesíteni a váltót, de mindenki úgy használja ahogy gondolja.

Természetesen ha olyan lökést kap az autó, akkor igen az első kerék kapcsán kap pofont a váltó is. De nem akkorát, mintha alapból azon támaszkodna szvsz.
-
atos19881101
senior tag
válasz
gyulaszu
üzenetére
Ha behúzod a kéziféket, majd ráengeded az autó súlyát a kézifékre és csak utána rakod P-be, akkor nem a reteszen fog támaszkodni a súly. Ilyenkor ha kapsz egy lökést (és természetesen feltétel, hogy jó a kéziféked), akkor max a gumi fog megcsúszni, nem a váltó fogaskerekei kapják a pofont.
A retesz az a váltóban van igen.
-
atos19881101
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
És mi a tapasztalat vele? Egyáltalán van egy tömegű 2.0cr-hez?
-
atos19881101
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Csak nekem nem mindig csinálja. Tegnap is csak indítás után csinálta pár percig. Utána elhallgatott. De van a szomszédomban egy váltós, rákérdezek. Köszi a tippet!
-
atos19881101
senior tag
-
atos19881101
senior tag
Szerintetek lehetek olyan szerencsés, hogy a tavaly cserélt Luk szett beszart kb 12ekm után? Ma hidegindítás után ezt produkálta: [link]
Pár perc járás után abbahagyta.Tavaly ezért cseréltem: [link]
1500rpm alatt nem terhelem a motort direkt. Természetesen garancia nincs már.
Lukban volt bizadalmam, de már abban se nincs. Fogyasztói társadalom áldozata vagyok ismét ahogy látom.
Új hozzászólás Aktív témák
- OnePlus Open 512GB Voyager Black Karcmentes állapot 16GB RAM 6 hónap garancia
- 245 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch
- i9-11900K / RTX 3080 / Z590i / 32GB 4000MHz / 1TB NVMe / 750w GOLD! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest