Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#80594) Hmmm1


Hmmm1
aktív tag

Philips 65oled806 - kezdek megelégedni a tv-vel, elég jó rajta a kép, pedig azért még messze van egy kalibrálttól gondolom : ) (asszem a SDR Egyéni módban van - ami a PH-s teszt szerint lett beállítva. [link] Bár többen említették, hogy szerintük ez nem jó.
(Egyébként a teszt nem tér ki minden beállításra sajnos. Nem sorol fel minden odatartozót sem. A színeket elkezdtem állítani - pirossal indít asszem - akkor jó volt látni, hogy javul a piros túlszaturáltsága, majd még egy színbe belenyúl az ember, és a harmadik szín, már elviszi a első szín beállítását, de már akkor úgy voltam, h végig állítgatom a teszt szerint.)

A tv mozgásmegjelenítéséről érdekelne néhány tapasztalat még: (mind a ezen Philips, mind OLED kapcsán)
24p-be nem kéne judder freenek lennie? Flmezésnél Ha nem az, miért nem?: D 24p filmezésnél mi értelme van igy a 120hz-es panelnek? - Azért is kérdezem mert mintha akkor szakadna a kép rendesen ha minden ki van kapcsolva.
Azt is kellett konstatáljam, hogy a ilyen szakadások egy nagyobb méretű tv-n jobban kijönnek : D Úgy mint bármi más is. Sok különbség van egy 55 és egy 65-ös között.

Hang: tv hagja néha ki akaszt és bár, élőbe volt szerencse hozzá, ott nem tünt ez fel. Nem is volt ez gond,, nem gondoltam rá hogíy ebből lehetne, mert egy 130-150 ezres tavalyi modellü LG-nek is baromi bejött a hangja másnál, a előző éveken át használt Philips tv-m is más kategória jóval, mégis veszett jó a hangja van ehhez képest.

Problémám, h itt bizonyos magas hangok mintha ki lennének menve - pedig nincs hangosra véve. Stb. HDR játékmódnál beraja a hangot is Játékra, de úgy szar, Általában a Eredeti-n a legvalóságosabb a hang, nincs sercegő hang, magas hangja a fegyvernek Red Dead2ben, vagy GoW ragnarökben is ki tud jönni, hogy másabb másabb azért, mint az említett régenni és olcsóbb kategóriájú tv-knél. Pedig elvileg ebben van a komolyabb hangcucc : D És még cska nem is a mélyekről/basszusről van szó - ami amazokban nincs is, külön hangszóró erre. Szóval még bízom benne, hogy ezen lehet javítani, főleg ha olcsóbb sima kis sztereó hangszórókkal felszerelttv-khez hasonlítom:/

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.