Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#46301) Moby válasza Celtis (#46297) üzenetére


Moby
addikt

De ez a CX 120Hz BFI-hez 120Hz -el is kell etetni (RTINGS szerint nem is megy, csak game módban). Amúgy ugyanúgy 60Hz-en megy, csak a kitöltési tényezőt tudod szabályozni, amit viszont nem tudsz a 60Hz-es BFI-nél. Emiatt kevésbé láthatóan villog, jobb lesz a fényerő, de csökken a hatásfoka is, és a villogás frekvenciája ettől még marad.

(#46302) salapp válasza Moby (#46301) üzenetére


salapp
addikt

Akkor filmezőknek nagyjából annyi haszna, mint egy harmadik fülnek tarkóközépen. Köszi, érdekes infókat adtatok.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#46303) Moby válasza salapp (#46302) üzenetére


Moby
addikt

Ez egy lehetőség, a CX-en már lehet szabályozgatni ami jó, de engem a pwm villogás is megcsinál, nem az ilyen 60 meg 120Hz-es villogás, és szerintem ez a bfi amúgy totál tévút, de van, és lehet szabályozni, ha valaki erre vágyik.

(#46304) Pelican


Pelican
őstag

"The OLED Motion setting enables the C9's black frame insertion (BFI) feature. Enabling it activates the BFI feature at 60 Hz, which may bother some people. With this enabled, there will always be judder with 24p content."
Nem csinált nagy kedvet hozzá, hogy bekapcsoljam...

http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit

(#46305) salapp válasza Moby (#46303) üzenetére


salapp
addikt

Plazmát nagyon szerettem, de a GZ950-nek sokkal kellemesebb nézni a képét, igazság szerint mindig zavart a neoPDP vibrálása.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#46306) BusinessGuy válasza mucsácsó (#46293) üzenetére


BusinessGuy
senior tag

Már megint? Game módban sosem volt. Sem a q9 sem a q90r esetében amik a fullfull 4k-k qled vonalon. A local d mindig megbutul hogy elfogadható legyen az input lag. Ezt már kitárgyaltuk, hivatalos nagy fórumokon q9 és q90 tulajok is képekkel mutogatták be, akárcsak a hdtv-sek szakijai youtube-on. Játékra a legdrágább qledek is kategóriás lemaradásban vannak a legolcsóbb 4k oledekhez képest is.

(#46307) Moby válasza salapp (#46305) üzenetére


Moby
addikt

Nos igen, ez az emberiség egyik megállíthatatlan erő-áthatolhatatlan fal talákozása. A gyártók évtizedek óta küzdenek a villogás megszünetésével, mert zavaró, meg az élettani hatása sem túl vidám, majd amikor már egész jól megy, akkor elkezdik visszacsempészni a villogást, mert a folyamatosan vetített képekben a szemünk nem látja meg a mozgást :)

[ Szerkesztve ]

(#46308) Pro Koryak válasza salapp (#46305) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Plazma után első pár nap nem volt kicsit fura az oled úgymond lcd-s digitális képe?

(#46309) chros válasza Moby (#46301) üzenetére


chros
őstag

Miert kene? Muxik az 24Hz-el is.
Itt Vincent LG CX vs Pana HZ1000 osszehasonlitasa, BFI 3:55-tol: [link]
Azt allitja, hogy a Pana-e jobb lett.

(#46310) Pro Koryak válasza chros (#46309) üzenetére


Pro Koryak
addikt

A HZ1000 tesztjében is említi, hogy nagyon jó lett. Máshogyan csinálták, mint eddig... :F

(#46311) Moby válasza chros (#46309) üzenetére


Moby
addikt

És én azt írtam, hogy nem? :) Olvasd el mégegyszer.

(#46312) salapp válasza Pro Koryak (#46308) üzenetére


salapp
addikt

Azért nem - valószínűleg - mert van egy 50W809C VA paneles lcd is. :F

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#46313) daneel_hu válasza salapp (#46305) üzenetére


daneel_hu
addikt

Engem nem zavart. ;]
Jó volt az is, de ez is jó.
Bár teljesen kikapcsolt interpolációval is jó az oled, nem zavar.
De még a 60-as BFI-t is megszokja az agy. Inkább a fényerőveszteség zavaró.

(#46314) salapp válasza daneel_hu (#46313) üzenetére


salapp
addikt

Annyira gyönyörűek a színek, annyira nagy a kontraszt, olyan jó, hogy nincs dither (azt is láttam már két méterről is), nincs táp-cicergés. Szóval bőven van a réven az uszály gyomrában. A plazma szuper volt, még két éve is gyárthatták volna a nagyobb VT60-asokat, sokan, ha max 300-ért lett volna egy 55-ös, vették volna még. Az oled is eltűnik a süllyesztőben, egy szempillantás alatt, amint jön egy jobb technológia.
Ráadásul az oled használtan a plazmához képest nagyjából eladhatatlan, be fognak ragadni nálunk, családtagoknál, akárhol. Hiszen nincsenek illúzióim, akármit csinálok, négy év múlva lesz retention, amivel fillérekért lehetne csak eladni annyi idősen.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#46315) chros válasza Moby (#46311) üzenetére


chros
őstag

En elolvastam, es te? :)
"De ez a CX 120Hz BFI-hez 120Hz -el is kell etetni"

(#46316) Moby válasza chros (#46315) üzenetére


Moby
addikt

Tehát azt írtam, hog 24Hz-en nem megy? Húzd már alá, a hozzászólásban... :U
Azt írtam, hogy a 120Hz-en van 120Hz-es BFI. 60-on meg 60, nem tolja fel azt sem 120Hz-es BFI-re (meg nyilván 24-en is, az sincs kitolva 120Hz-re). Itt az RTINGS mérése. 60Hz-en van egy 60Hz-es BFI-d, változtatható duty cycle-el (ha jól emlékszem a másikból, 70-50-30 kitöltési tényezvővel a low-mid-high beállításokra, de erre nem esküdnék meg).
És most leírtam hótugyanazt másodszor is. Éljen.

[ Szerkesztve ]

(#46317) adamssss válasza KTTech (#46294) üzenetére


adamssss
veterán

Az OLED-egy filmnél képkocka váltásnál nem frissíti le az összes pixelt csak 300-400 sort? Erről van valami hivatalos infó?

Véleményem szerint az OLED-nek közel tökéletes a mozgókép megjelenítése arról nem a technológia tehet, hogy a filmeket 24p-ben gyártják... Egy 60 vagy 120hz-es tartalom tökéletes mozgás szempontjából is. Az hogy a plazma jobb volt azt a technológia hibájának köszönhette ami az emberi szem számára jobbnak tüntette fel a mozgókép megjelenítést.

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#46318) KTTech válasza Moby (#46301) üzenetére


KTTech
veterán

Ez nem igaz. A bejövő jel frekvenciájának nem sok köze van a panel valós képfrissítéséhez.
Egy 24p-s bejövő jel általában 96Hz vagy 120Hz-el kerül megjelenítésre, akkor is, ha épp nincs BFI használva. Egyszerűen a képkockákat egymás után ismétli a TV 4-5 alkalommal, interpoláció nélkül (ezért nem lesz szappanopera effektus). A probléma itt a szemünkkel van, mert a lassan változó képet elmosódottan érzékeli (még rosszabb, ha a kontraszt is alacsony).
A BFI-nek a panel maximális képfrissítési frekvenciájához kell igazodni, mivel az fogja megadni, hány képkockát tud megjeleníteni egy egységnyi idő alatt (az egységnyi idő a két képkocka közti időt jelenti). Értelemszerűen minél gyorsabb a panel, annál több black frame tud közé jutni, illetve minél magasabb a bejövő jel frekvenciája, annál kevesebb fekete képkockát lehet beszúrni.

A BFI egyébként kb. az egyetlen módszer, amivel tudják az OLED mozgóképfelbontását növelni. Az LCD-nél volt a scanning backlight, ami 1600Hz felett már egész jó eredményt ad.

A plazmák impulzusüzemmel oldották meg a feladatot, az utolsó szériában 1/3000s alatt jelenítették meg a képkockát. Az OLED számára ez nem járható út (bár elvileg nem lenne lehetetlen, elég gyorsan kapcsolhatók a LED-ek, viszont pontatlanabbá válna a megjelenítés).

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#46319) Moby válasza KTTech (#46318) üzenetére


Moby
addikt

Én tudom, hogy mi a BFI, és miért van, de az "ez nemigaz"-t az RTINGS-el bulizd ne, ne velem. Ők mérték. Én nem, de szerintem te sem. Ott van minden infó, az oldalukon, írd meg nekik.

(#46320) KTTech válasza adamssss (#46317) üzenetére


KTTech
veterán

Elmosódott lesz a kép frissítéskor, ezért csökken a mozgóképfelbontás.
A probléma forrása a sample-and-hold működési elv: a képet kint tartja a megjelenítő a következő képkocka érkezéséig. A váltási átmenet okozza a mosódást, hiába sokkal gyorsabb az OLED reakcióideje, mint az LCD-nek.
Ez nem gond állóképnél, de mozgóképnél igen. Sok tesztoldal mérte is régebben. Egyébként ez az adat az első OLED-ekre vonatkozott, mert gyorsan rájöttek, hogy kezdeni kell valamit vele.

Nálam a 60-120Hz sem lenne elég mozgóképnél, annál jóval magasabb frekvencia kellene... olyan 240Hz körül már talán megfelelő lenne (de jelentős problémákat szülne, és a legkisebb gond a sávszélesség lenne, amit igényel). Viszont filmeknél pont az ellenkező hatást vált ki... számomra a HFR filmek sorozatnak se jók, nemhogy élvezetes filmnézésre (pl. a Hobbit-ot kifejezetten gyűlöltem ilyen formátumban).

Ennek az agy alapvető működése az oka. A 24p-nél a hiányzó információt ki kell pótolnia, amivel úgymond "jutalmazó" reakciót vált ki, hiszen megoldja a feladatot. Magasabb frekvencián egyre kevésbé fog ez működni, és elveszti az érdeklődést is az ember hosszabb távon. A 24p egyébként nagyon jól el van találva: már elég gyors a mozgó kép illúziójához, de még elég lassú ahhoz, hogy ne legyen "szappanopera" érzése az embernek. Már 1-2 Hz eltérés is komoly változást okoz ebben az esetben.

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#46321) KTTech válasza Moby (#46319) üzenetére


KTTech
veterán

Úgy tűnik a CX BFI implementációja még mindig hibás... de még mindig jobb, mint a korábbi szériáké.
Van jobb választás a piacon, ahogy látom...

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#46322) Moby válasza KTTech (#46320) üzenetére


Moby
addikt

Nem elég a 60-120Hz sem. Nagyon nem.
Lehet tesztelgetni.
[link]
[link]
240Hz körül már oké nagyjából, de ott sem crt/plazma, de már jónak mondható. Ez egy állandó komrpomisszum lesz, amit mindenkinek magának kell tudni eldönteni, hogy mi zavaróbb neki. Az optikai csalódás, vagy a vibrálás.

(#46323) PlanetDada


PlanetDada
csendes tag

Sziasztok!
Ki mit használ a OLED panel külső tisztítására? Nem merek nekiesni semmivel mert annak idején a plazmát is el tudtam cseszni CIF-el. Szóval felelősségteljes hozzászólásokat várok :) Gondolom itt is van valami fényvisszaverő réteg még ha nem is látszik amit nem mindegy mivel tisztítok le.

(#46324) blakey válasza PlanetDada (#46323) üzenetére


blakey
titán

Mikroszálas törlőkendő, ha szennyeződés is van akkor néhány csepp vízzel. Cif az mar, olyat nem szabad használni.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#46325) daneel_hu válasza salapp (#46314) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Ráadásul az oled használtan a plazmához képest nagyjából eladhatatlan, be fognak ragadni nálunk, családtagoknál, akárhol. Hiszen nincsenek illúzióim, akármit csinálok, négy év múlva lesz retention, amivel fillérekért lehetne csak eladni annyi idősen."

Nagyon attól függ hogyan használod.
Ha vigyázol rá, akkor szerintem homogén marad és beégés nélkül.
Azt nem hiszem, hogy komolyabb fényerőveszteség lépne fel 4 év alatt.

Most hagytam el az 5000 üzemórát, olyan mintha új lenne.
Másnak az 5000 üzemóra az 4-5 év. :)
Nem kell statikus elemeket nézni rajta órákig, vagy hirsávokat. Ennyi.

(#46326) sakal83 válasza daneel_hu (#46325) üzenetére


sakal83
addikt

Nagy az ertekvesztese 2-3 ev alatt. A led arak kevesbe csokkennek. Jo pelda az eg910v es a b7v. 400-500ks tvk 150-200k kozott mennek 3 evvel kesobb. Havi 10ks amortizacio eleg durva. En anno egy pana ledemet 3 ev hasznalat utan 40kval olcsobban adtam el. Ez havi 1k😀

[ Szerkesztve ]

(#46327) Celtis válasza Moby (#46301) üzenetére


Celtis
veterán

Köszi. Ez megerősíti, hogy jól okoskodtam, és a nagyobb BFI frekvenciának csak ott van értelme, ahol a forrás fps is magasabb. Mondjuk nekem már nem tűnik életszerűnek, hogy 120fps-nél még motion blurt kelljen csökkenteni, de nyilván ilyen szintetikus tesztekkel demonstrálható ott is ez a jelenség.

(#46328) Celtis válasza adamssss (#46317) üzenetére


Celtis
veterán

Sokan - még magukat nagy szakértőnek aposztrofálók is - félreértették, félreértik a mozgókép felbontás jelentését. Ezt a felbontást úgy mérik, hogy egy egyre sűrűbb vonalakból álló tesztkép mozog a képernyőn és megállapítják, hogy szabad szemmel nézve mekkora vonalsűrűség, ami még megkülönböztethető.
Természetesen nem arról van szó, hogy a TV csak 3-400 sort tudna befrissíteni. A TV a teljes képet frissíti nagyon gyorsan és tökéletesen élesen. Nem is a képek közti átmenet az elmosódás oka, ahogy KTTech állítja.

Nézd meg a #46322-ben linkelt tesztoldalakat. Attól függően, hogy az álló vagy a mozgó UFÓ-t követed a szemeddel, mást látsz a képen, pedig a monitor ugyanazt jeleníti meg.

A probléma oka nem műszaki hanem fiziológiai. A valóságban egy mozgó tárgy folyamatosan mozog. Minden időpillanatban egy kicsit odébb látod. Ha a szemeddel követed, akkor minden pillanatban a retinán ugyanott lesz a tárgy képe, azaz éles lesz.
Ezzel szemben az OLED egy sample and hold technológiás kijelző. Ugyanaz a képkocka viszonylag hosszan jelenik meg. (24fps esetén kb. 40ms ideig látható). Ennyi idő alatt a mozgást követő szem elmozdul, de a képen lévő tárgy nem. A mozgó szem retináján ez az állókép folyamatosan más helyre vetítődik, azaz elmosódik.
BFI esetén az állóképet rövidebb ideig jeleníti meg a kijelző, és ezalatt a rövidebb idő alatt a szem is kevesebbet mozdul el, azaz kevésbé mosódik el a kép a retinán.
Az rtings-es "motion blur" tesztekben pont ilyen elven tesztelik a TV-ket, egy fényképezőt mozgatnak a képernyőn mozgó felirattal szinkronban és viszonylag hosszabb záridővel lefényképezik.

Amit leírtam az arra az esetre vonatkozik, amikor a szemeddel követed a mozgó tárgyat, de hasonló a jelenség, amikor a szem áll, és a tárgy mozog.

(#46329) salapp válasza daneel_hu (#46325) üzenetére


salapp
addikt

Én a plazmára is vigyáztam, aki megvette, dobozban, szalon állapotban, örült neki.
Az első - 2011 áprilisban vásárolt - 42X20-at nem volt szívem eladni, kerül ide-oda a családi ingatlanokban.
14ezer üzemóra volt benne, amikor néztem pár éve és tesztképekkel is sehol egy képvisszamaradás vagy folt.
Oled tuti nem így öregszik, pedig tévét, ha egyáltalán, a W8-on nezünk.
De ott a szélessáv fekete csík, a kölcsönzött HBO és egyéb anyagok sarki logói, a hdd-ről nézett tenisz és egyéb mérkőzések fix képelemei, stb.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#46330) Fisha válasza Celtis (#46328) üzenetére


Fisha
őstag

Én még érzek ezen felül némi kavart a fejekben. Így egy kis kiegészítés: az olednél pont az nagyítja fel a samlpe and hold problémát, hogy túl gyors. Ez mérnökileg nézve jó lenne, de fiziológiailag sokkal rosszabbnak éljük meg a hirtelen váltást a két kitartott képkocka között, mint a valamennyire elmosottat. Ezért tűnik az oled mozgása még rosszabbnak, mint az lcd-é, sajnos.
Mondjuk azt nem teljesen értem, hogy erre miért nincs beállítás a mozgásos menüben. Mert ha tudunk hirtelen váltani, akkor tudunk lassabban is. Mindenki lője be, ahogy neki tetszik. :)
Ennek oka valszeg egyszerűen a "jóvanazúgy", illetve a "parasztok úgyse értenék".

[ Szerkesztve ]

(#46331) Pelican válasza Celtis (#46328) üzenetére


Pelican
őstag

Pont ez a baj, hogy a tesztnek szinte semmi köze egy átlag mozifilmhez.

http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit

(#46332) Celtis válasza Fisha (#46330) üzenetére


Celtis
veterán

Így van. A túl gyors váltás a mozgás akadozásának érzetét kelti.
Természetesen ezt is mérik az rtings-es tesztek "Stutter" címszó alatt. (Nem tévesztendő össze a judderrel, ami az egyenetlen sebességet jelenti) Általában az olcsóbb, lassabb LCD paneleken rövidebb ez az idő, ami azt jelenti, hogy elmosódottab a kép, de kevésbé észrevehető a film darabossága.
Akit zavar ez az akadozás, annak érdemes ilyen lassabb paneles készüléket választani.
Persze OLED_ben ilyen nincs. Nem is tudom műszakilag hogyan lehetne megoldani a lassabb átmenetet.

(#46333) Fisha válasza Celtis (#46332) üzenetére


Fisha
őstag

Persze OLED_ben ilyen nincs. Nem is tudom műszakilag hogyan lehetne megoldani a lassabb átmenetet.

Hát én marha kíváncsi lennék egy olyan megoldásra, ahol az amúgy 4-5 ciklusig megtartott frame-ek helyett az utolsó már egy egymásra blurözött átmenet lenne a következő frame-mel (vagy csak oda számolna valami interpolációt).
Aztán lehet, hogy ez se működik, de azért megnézném... :)

[ Szerkesztve ]

(#46334) Celtis válasza Fisha (#46333) üzenetére


Celtis
veterán

Ez egy kiváló ötlet. De az is lehet, hogy a de-judder alacsony értékeknél pont ilyesmit csinál.

(#46335) Moby válasza Fisha (#46333) üzenetére


Moby
addikt

A régi, lassabb lcd-k pont ilyenek :) De azon meg a lassú válaszidő fogja elkenni az egészet. A lassú váltás optikailag mossa el, a gyors váltás meg fiziológialiag. Az utóbbit lehet becsapni kitakarással.
Ahogy az elején írtam: a megállíthatatlan erő, és az elmozdíthatatlan fal problémája :) Nem véltelneül megy a kínszarás a témában évek óta. A mozizókat ez annyira nem bántja, de a gémereknél sokat számít. Van is most egy ilyen tendencia, hogy ezek a hárdkór gémerek hajtják fel a régi, de még jó állípotú, annó csúcs CRT-ket, mert még a 240Hz sem elég ehhez.
Egyébként oleden lehet szimulálni a CRT működését, csak a BFI önmagában rohadt aggresszív. Valami szofisztikáltabb eljárás kellene, ami laposab fel és lefutással rendelkezik pl. Pár év, aztán talán találnak valamit, de a villogást alapvetően nem lehet elkerülni, hisz a problémát a villogás megszüntetése idézte elő.

[ Szerkesztve ]

(#46336) Moby válasza PlanetDada (#46323) üzenetére


Moby
addikt

Mikroszálas törlőkendő, desztillált víz(a csapvíz foltot hagy), és nem árt valami spricni, mert csak egy lehellet víz kell a törlőkendőre. Vizet csak a kendőre, a tévére soha, és csak egy kis permetet, és legyen egy száraz kendő is kéznél.

(#46337) blakey válasza Moby (#46336) üzenetére


blakey
titán

(a csapvíz foltot hagy) - nem hagy, 20 éves tapasztalat. Spricni sem kell, ujjaddal felhordasz néhány cseppet. Ha gondoljátok, bemutatom, hogy lesz tökéletes a felület. :)

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#46338) Moby válasza blakey (#46337) üzenetére


Moby
addikt

Nem szeretek ilyen apróságokon huzakodni, de attól, hogy szétkened, és nem látod, foltot hagy. A csapvízben oldott ásványi sók vannak, amik kicsapódnak, ha a víz elpárolog. A desztillált vízben meg nincsenek sók (ionmentes). Van is vagy 50forint egy liter, szóval én biztos nem ezen spórólnék fél kötőjel kettő milliós tévéknél, dehát ki ahogy látja. Ez is olyan, mint a BFI :)

(#46339) blakey válasza Moby (#46338) üzenetére


blakey
titán

Én sem szeretnék hizakodni, elképesztő módon tökéletes lesz, gyere és megmutatom miként. Nem kell emiatt különleges víz. Semmilyen foltot nem tűrök meg semmilyen felületen, így a TV-ken végképp nem, 10 évesen is olyan tökéletes a kijelző felülete mint kicsomagolás után, egyébként én még elemlámpát is használok a tökéletes tisztítás ellenőrzésére, semmilyen szögből nem látsz semmilyen hajszálvékony eltérést. Szóval semmilyen tudományos megállapítás nem szükséges ahhoz, hogy tudjam mire vagyok képes néhány csepp csapvízzel és egy mikroszálas törlőkendővel, ráadásul az OLED még könnyebben tisztítható, mint az LCD.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#46340) chros válasza Moby (#46316) üzenetére


chros
őstag

> Azt írtam, hogy a 120Hz-en van 120Hz-es BFI. 60-on meg 60, nem tolja fel azt sem 120Hz-es BFI-re (meg nyilván 24-en is, az sincs kitolva 120Hz-re). Itt az RTINGS mérése. 60Hz-en van egy 60Hz-es BFI-d, változtatható duty cycle-el (ha jól emlékszem a másikból, 70-50-30 kitöltési tényezvővel a low-mid-high beállításokra, de erre nem esküdnék meg).

Ezt nem ertem, mit ertesz "60-on meg 60" es "24-en is, az sincs kitolva 120Hz-re".
A CX panel 240HZ-en duborog.
24p tartalom BFI Off-al: 10x ismetel egy kepkockat.
Mi tortenik pl 24p-vel Medium BFI-vel?

(#46341) gago1975 válasza chros (#46340) üzenetére


gago1975
őstag

Szia.

Ha egy panel Refresh rate 40-120Hz (Freesync 40-120Hz/FPS, G-Sync 48-120Hz/FPS) akkor szerinted a CX panel, hogy dübörögne 240Hz-en????
55,6" LG55CXPUA (ez a középeurópai CX3), 54,6" LG55CX9LA
Trumotion??Ne vicceljünk már, azt soha nem használja egy hozzáértő se, és az se REAL 240Hz.
Ekkora butaságot, hogy írhatsz le egy szakmai fórumon???
A Trumotion-t felejtsük el ,az csak egy "szappanopera" hatást idéző valami, amit minden fórumon (RTINGS is) az azonnali kikapcsolását ajánlják.

Még game módba se használják a hozzáértők, ugyanúgy mint bármilyen segéd "szart".

Én még nem találkoztam olyan felvétellel, sportműsorral stb.. ahol esetleg szaggatott volna a kép, még DV, 100Gb-os HDR10 BT2020 4K MKV 265-ös nél sem, pedig ez már a 6. LG OLED-em.

Predator Helios 700 i9-10980HK RTX2080s 8/64GB RAM,OLED77C32,Marantz AV7705+MM7055x2db,Focal Aria 936+Aria CC900+Aria 926, Dome Flax ATMOS® 4db,SVS SB3000x2,Oehlbach nf214 Sub 3-400,QE3280,Oehlbach XT-SL500

(#46342) Fisha válasza gago1975 (#46341) üzenetére


Fisha
őstag

Lassú a szemed. Örülj neki. :)

[ Szerkesztve ]

(#46343) OPiiPO válasza gago1975 (#46341) üzenetére


OPiiPO
addikt

"Ekkora butaságot, hogy írhatsz le egy szakmai fórumon???" - kb. bármit leírhat, az ő felelőssége :P

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#46344) ztfolder


ztfolder
csendes tag

Sziasztok! Miért nem lehet kapni c9 55-t? A másik, ha újból lehet, jobb választás-e mint a pana950 55-ös?

(#46345) adamssss válasza ztfolder (#46344) üzenetére


adamssss
veterán

Azert mert tavalyi modell, azaz kifutott.
alapvetoen a c9 jobb jatekra (hdmi 2.1 feature-ok)
a 950-nek jobb az out of the box kepminosege.

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#46346) Fisha


Fisha
őstag

Ez volt már?
4k vs 8k "élőemberes" teszt. TLDR: gyakorlatilag alig valakik láttak, és ők is csak minimális különbséget a kettő között. (88-as oleden)

https://www.techhive.com/article/3529913/8k-vs-4k-tvs-most-consumers-cannot-tell-the-difference.htmll

[ Szerkesztve ]

(#46347) Strezi válasza Fisha (#46346) üzenetére


Strezi
őstag

404 a link
Két l került a végére

[ Szerkesztve ]

Használt LiFePo 15kWh akuk eladóak! ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...

(#46348) adamssss válasza Fisha (#46346) üzenetére


adamssss
veterán

En mar a 4k vs fhd kulonbseget sem mondanam meg filmnezes kozben. Talan jatekoknal...

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#46349) brucezly válasza gago1975 (#46341) üzenetére


brucezly
csendes tag

Én nem vagyok szakértő, de ha a GX-en kikapcsolgatom elég durván rángatózik a kép... Viszont Plazma után elég sok film szappanopera hatású az oleden. pl. a legdurvább a Gemini man. Viszont vannak filmek, amik ugyanazon a beállításon nem problémásak.

(#46350) Gtaati válasza brucezly (#46349) üzenetére


Gtaati
őstag

Helló!

A Gemini man nem 60fps verziót nézted? :)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.