Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45201) krx21 válasza gago1975 (#45194) üzenetére


krx21
nagyúr

Ilyen drága cuccokhoz miért kommersz hama hdmi kábelt vettél? :DDD
Egyébként a belépő házimozi szett nagyon szubjektív... Én nem mondanám hogy 700e Ft kell egy belépő kategóriába. Persze attó függ mihez képest, mert nincs az a pénz amit ne lehetne elkölteni hangrendszerre...

[ Szerkesztve ]

(#45202) Clay válasza krx21 (#45201) üzenetére


Clay
senior tag

Nincs olcsó hobbi. De akinek nem ez a hobbija az csak értetlenül áll, meghallva ezeket az összegeket. Az a baj, hogy ezzel még a kedvét is elveszik az embernek, hogy akár tanácsot merjen kérni, olyan pillanatok alatt ráhúzzák a vizeslepedőt.

A processzorok füsttel működnek.Ha kijön belőlük a füst,nem működnek tovább!

(#45203) Jorgi Kormi válasza krx21 (#45201) üzenetére


Jorgi Kormi
senior tag

Hát még ha high end kategóriából szemezgetünk hifi vagy házimozi cuccok vásárlásánál. Én inkább a hifi cuccokból vennék high end kategóriában , annak lenne értelme.( ha az anyagiak engednék) ;]

Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".

(#45204) Pro Koryak


Pro Koryak
addikt

Egy krva jó 5.1 lazán megáll 400-500k-ból használtan és ezzel már évekig el lesz az ember.

Végre visszakötöttem az Panát. Laza 3 hétig LG plazmát néztem, így a végére már meg is szokta a szemem a kisebb fényerőt és kontrasztot. Nem is volt rossz a HD tévéadás rajta. A Natgeo majdnem úgy szaggat néha, mint a Panán ... :Y

Most vettem észre, hogy rátapadt a képernyőre a baromi apró por, amit már nem lehet lefújni sem.
Milyen száraz portörlő ajánlott, ami szépen leszedi és tuti nem karcolja meg?
:R

(#45205) gago1975 válasza Clay (#45199) üzenetére


gago1975
őstag

Mint ahogy írtam:
Amik ezalatt vannak (nem érték hanem minőség) azok nem nevezhető még kezdő set-nek sem!!
Használtan is lehet alacsony költségvetésből ilyen és ehhez hasonlókat építeni, csak türelem, kitartás és hozzáértés kell hozzá.
Ezzel a hsz-el nem lenézem a többieket. Ha kezdő új renszert akar valaki összerakni, akkor igen, kábelekkel együtt minimum 700-at el kell költeni.
Lehet a fent említett set-nél használtan jobb és minőségibb HM-et összeállítani olcsobban.

(#45200) skippper És ez még nem is drága :R .
kicsit barokkos túlzással de megkérdezem tőled, és ha valaki azt írja újra, hogy a föld nem kerek hanem sík??? Akkor azt is elhiszed neki?
Vagy újra jönnek ezekkel a buta felvetésekkel, hogy ittvan, jön a világvége???

Én kipróbáltam több kábelt és nekem az "olcsobb" noname kábeleknél mozizásnál nagyon sok hiányérzetem volt.
Nagyon szívesen elhívnálak egy vak tesztre ahol megmutatnám neked, hogy egy pár száz forint/ méter kábel és egy nem is "drága" 3-5000Ft/ méter kábel között mekkora különbség.
Általában azt mondják a guruk, hogy egy rendszer össz értékének 20%-át kellene kábelre költeni.
Ezt azért költség szinten én is túlzottnak tekintem, de nem mondom azt, hogy nincs igazság tartalma.

(#45198) Fisha Éz nem hívő közösség, csak egyszerűen én a tényeket írtam le.
Na ne már, hogy egy bármilyen LG valamit úgy írjunk le, hogy és igen szerintem oledhez pláne alap egy jó hangcucc.

(#45201) krx21 Az a kommersz Hama nem olyan rossz ám, laptop-ot összekötni a 77C8-al bőven tökéletes de a Marantz AV7705 illetve a Q10 pro azért Oehlbach XXL Carb Connect MKII-vel illetve Oehlbach Highspeed XT-SL 200-van az OLED-hez kötve.

[ Szerkesztve ]

Predator Helios 700 i9-10980HK RTX2080s 8/64GB RAM,OLED77C32,Marantz AV7705+MM7055x2db,Focal Aria 936+Aria CC900+Aria 926, Dome Flax ATMOS® 4db,SVS SB3000x2,Oehlbach nf214 Sub 3-400,QE3280,Oehlbach XT-SL500

(#45206) rothfb


rothfb
veterán

Ma Midway sima HDR-ben, holnap a most felkerült 1917 HDR10+-ban...:K
Élvezzük kicsit az oledet... :C

(#45207) nitro16 válasza rothfb (#45206) üzenetére


nitro16
senior tag

Midway-t a rárakott szar grain effect szerintem baromira elrontja, és a film is felejthető darab sajnos. 1917-t majd én is kikölcsönzöm az éjszaka. ;] Jó filmezést.

(#45208) skippper válasza gago1975 (#45205) üzenetére


skippper
senior tag

Tetszik a laposföldes hasonlatod, ugyanis az van, hogy kismillió mérést találni (random még egy: http://matrix-hifi.com/ENG_verdadcables.htm), ahol a különböző hangfalkábeleket mérik ki oszcilloszkóppal, korrekt mérnöki módszerekkel, gyakorlatilag zéróhoz közelítő különbséget mutatva, míg vannak, akik empirikus úton hisznek abban, hogy "amit lát az az igazság, messze néz és lapos a horizont", illetve amint elköltött párszázezer forintot kábelre, akkor már bizonyára jobb lesz. Én mérnök vagyok, a mérésekben hiszek. Ha látok olyan mérést, ami azt mutatja, hogy a házimozi rendszerem árának 20%-át kitevő kábelem 20%-al jobb minőségű hangot ad, akkor fogok rá költeni annyit, addig nem, inkább veszek belőle 20%-al jobb erősítőt vagy hangfalat. Az egyetlen olyan helyzet, amikor mérésekkel alátámasztható a jobb minőségű kábel előnye az az, amikor már nagyon hosszú távon (20 méter felett) fut a kábel, így szedve össze zajt a környezetből, ekkor van értelme jól szigetelt kábelt venni.

Ugyanitt aki hisz abban, hogy a drága HDMI kábelen szebb színek és jobb hang fut át, azt még csak meg se fogom hallgatni, fölösleges rá a betű.

[ Szerkesztve ]

(#45209) Fisha válasza gago1975 (#45205) üzenetére


Fisha
őstag

Tényleg nagyon off, és sokszor mentem bele ezekbe a vitákba feleslegesen. Akik képesek pénzt adni 2 méter erősáramú kábelért, mert jobban szól tőle a hifi, az nálam vallás kategória. Ugyanígy a többszázezres audio kábelek is. És ne vedd kérkedésnek, csak a kontextus miatt írom le: villamosmérnök/híradástechnikai mérnök/stúdiómérnök vagyok, dolgoztam hangmérnökként, életem a zene. Sajnos a "komoly" hifizés 99%-át se mérésekkel, se vaktesztekkel nem tudják alátámasztani. De mindig megy a duma, hogy "nem hallod a különbséget? Akkor rossz a füled. Vagy nem elég jó a többi komponensed". Ez egy nagyszerűen felépített biznisz az ide passzoló emberi vonásokra.
Ettől függetlenül - ahogy fent is pont én kezdtem el az egészet - olyan 300-400k-t szerintem érdemes egy ilyen komoly TV mellé hangrendszerre is elkölteni, mert rengeteget ad az élményhez. Szerencsére audioból lehet a használtakból is csemegézni, bár pont az erősítőkkel jól kibabrálnak velünk, de a hangdobozokkal nem tudnak. :)

[ Szerkesztve ]

(#45210) skippper válasza Fisha (#45209) üzenetére


skippper
senior tag

Pacsi a mérnök kollégának, aki gyakorlatilag leírta ugyanazt a tapasztalatait mint én :C legalább nem vagyunk egyedül a dzsungelben

[ Szerkesztve ]

(#45211) salapp válasza nitro16 (#45207) üzenetére


salapp
addikt

Grain fosch rajta +1
Film nem nagy szám +1
1917 sem nagy durranás sajnos.
Legutóbbi korrekt háborús film élményem (persze történelmi hűségtől eltekintve) a Hacksaw ridge

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#45212) Clay válasza Fisha (#45209) üzenetére


Clay
senior tag

Persze, egy időben ment az is, hogy a polcon lévő könyvek lapjai közé magyarkártya lapokat kell tenni, mert akkor jobb lesz a szoba akusztikája. Meg a CD lemezeket alkoholos filccel be kell sugár irányban csíkozni, mert attól bakelites lesz a hangképe :DDD :DDD :DDD. Aki foglalkozott kicsit is a hifizéssel a 90-es években az biztos hallott ilyeneket, vagy még ennél is cifrábbakat. Most ugyanez megy csak a kábelekkel, de 20 év múlva meg ezeken fogunk röhögni.

[ Szerkesztve ]

A processzorok füsttel működnek.Ha kijön belőlük a füst,nem működnek tovább!

(#45213) Pelican válasza gago1975 (#45205) üzenetére


Pelican
őstag

Nagyon jó a laposföld-hívős hasonlat, csak fordítva ülsz a lovon, pont te vagy az, aki hittel próbálja cáfolni a tényeket (mérés). A 90 eurós HDMI kábel nagyon szép példa a parasztvakításra.

http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit

(#45214) rothfb válasza nitro16 (#45207) üzenetére


rothfb
veterán

Igen kicsit szemcsés. Sosem értettem minek ez az effekt...

[ Szerkesztve ]

(#45215) Fisha válasza skippper (#45210) üzenetére


Fisha
őstag

Azért teljesen nem vagyunk egyedül, de nehéz a dolgunk az biztos. :)
Van amúgy még értelmes yt csati is, ahol nincs vodoozás, ki is tiltották a hapsit egy csomó hifishowról. :)
https://www.youtube.com/user/AudioholicsLIVE

Clay: igen nekem is vannak ilyenek a tarsolyomban. Én a filcezést úgy "tudom", hogy az élét kell a cd-nek lakkfilccel bekenni, hogy a reflexiók miatt szebben szóljon. :)
De hasonló, hogy meg is kell köszörülni az élét, ugyanezért.
Illetve azt tudtad-e, hogy az SACD-t mélyhűtőbe kell tenni a lejátszás előtt, hogy szebben álljanak a mélyedések, és jobban szóljon utána.
Illetve érdemes arra is figyelni, hogy jól dugod be a dugót a konnektorba, hogy jó irányba álljon a szinusz (amikor megy a graetz hídra :D ).
Természetesen csak 100k-s erősáramú kábelt használj, mert az az 50 centi marha sokat számít, Paksig meg a 200KM tökmindegy.
Illetve mindenképp vegyél távtartót a kábeleknek, nehogy a földön fussanak, mert árt a hangképnek. :p

[ Szerkesztve ]

(#45216) Clay válasza Fisha (#45215) üzenetére


Clay
senior tag

Attyaúúúristen :DDD :DDD :DDD :DDD

A processzorok füsttel működnek.Ha kijön belőlük a füst,nem működnek tovább!

(#45217) chros válasza Fisha (#45209) üzenetére


chros
őstag

A teljes hangrendszerek kiertekelese meg nehezebb mint a kijelzoke, mert keptelenseg osszehasonlitani azonos korulmenyek kozott 2/3/5-t, mint pl Vincent a TV-ket. Ennek megvan az az elonye, hogy nem tudjuk mi hianyzik :)
Itt pl nincs Atmos kiepites, egy darabig nem is lesz. Egy Yamaha RX-A870 es 6 Polk Audio hangfal (2 allo, s 2.kisebb hatra, koztuk a melylada) szolgaltatja a terhatasu hangot (zenet is 4.1-el hallgatok). A kabelezesre en 10%-ot tudtam, semmi fancy kabel, de nem is az alap (elfelejtettem a markat).
A 2 allo hagfal bi-amp-ba van kotve zene miatt, de valszeg vakteszten elbuknek vele :) Szinte mindig night mode-ban megy filmekhez (zenehez nem), s nagyon kellemes hangot/teret produkal, csakis mindig eredeti hanggal. Bar szo szerinti TV adas nem megy rajta soha (mar 20 eve nem :)), de minden tartalom ezen keresztul szol, pl neha sport is, ha kell 5.1-be upmix-elve.
Szoval nem olcso mulattsag ez sem (ez is olyan 600-700 korul volt), de aki teheti, az rakjon ossze legalabb egy 5.1-t, teljesen mas, mint egy soundbar vagy a TV hangszoroi :)

Es ha mar elojott a lapos fold :) : en sem hiszem, hogy lapos,. de azt sem hiszem el, hogy gombolyu!!! :D Kb 95%-a annak, amit mondtak/tanitottak nekunk hazugsag... (penzugyi rendszer, tortenelem, holdra szallas, szept tizenegy, medical establishment, stb)
Pl hallottatok a bosniai piramis rendszerrol??? kb 13 eves hir, allitolag nagyobb mint a legnagyobb egyiptomban. Szemely szerint nem voltam meg ott, egy baratom mar igen. :)

(#45218) rothfb válasza salapp (#45211) üzenetére


rothfb
veterán

Azért nem volt ez olyan rossz... Azt hittem valami amerikai propaganda anyag lesz, de egész korrekt volt.

(#45220) chros


chros
őstag

Netflix elkezdte a savszel visszaallitasat: pl Altered Carbun full, de pl Godless meg mindig fel savszellel jon. :D [link]

(#45222) sakal83 válasza OPiiPO (#45219) üzenetére


sakal83
addikt

Vegre mar azt is tudhatom hogy oled TV melle egy 700ks hangrendszer az alap illetve az oled TV!!-n szentsegtores tv musort nezni :D ez egyre jobb :R

A kedvencem meg a fejes kultusz. Mostanaban kiprobaltam parat 100e ftig es isten biza az 5kert vett hasznalt studiofejest is ugyanolyannak talalom mintva draga tesokat:) nagy baj van velem

[ Szerkesztve ]

(#45223) adamssss


adamssss
veterán

Kikolcsonoztem az 1917-et hdr10+ valtozatat. A tv-m felismerte hogy hdr le is jatszotta de ilyenkor valojaban mit jatszik le? Sima hdr10-et? (B9-em van ami nem tud 10+-t)

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#45224) rothfb válasza adamssss (#45223) üzenetére


rothfb
veterán

Valószínűleg. Én is kikölcsönöztem, de egy napra elég egy háborús film.
Pana tudja, meglessük holnap.

De kérdésedre a válasz:
link

Elvileg és gyakorlatilag egyik LG sem támogatja a HDR10+-t.
De azért terjed, ha nehezen is... link

[ Szerkesztve ]

(#45225) chros válasza skippper (#45186) üzenetére


chros
őstag

Az LG-rol nem hiszem, hogy kozelebe er a nagyoknak, bar nem lattam meg. Pl kb 8000 euros highend JVC projektorokat (fene sem tudja milyen specko vaszonnal, tok sotetben) 110 nit-en (!) hajtanak, hogy a fekete szint elfogadhato legyen.

Christie-rol: errol mar hallottam, [link] , a post iroja egy distributor/installer, majdnem lattam is a madvr envy-vel, csak elmaradt a bemutato a covid-19 miatt :) El nem tudom kepzelni, milyen lehet! Azt allitja, hogy ez a megjelenitok csucsa, mindent ver, Oled-et is, Samu Wall-t is, mindent! :D
Latni kene, mert igy hihhhetetlen :) 6 meteres vaszon, kozel 0 fekete, 440 nits...

(#45226) chros válasza adamssss (#45223) üzenetére


chros
őstag

Igen, "csak" hdr10-ben jelenik meg: azaz a film kozben levo metaadatokat nem hasznalja az LG, csak az osszegzot.

(#45227) daneel_hu válasza Fisha (#45215) üzenetére


daneel_hu
addikt

:R :C

(#45234) ΞΔGLΞ


ΞΔGLΞ
nagyúr

Hali!

Valaki legyen szíves árulja már el (soha nem volt lg-m), hogy az LG-nél a kedvencek, ha már kész az egyik profil, hogy a retekbe lehet aktiválni? Komolyan, lehet, hogy vak vagyok, de egyszerűen nem jövök rá.
Jah, visszavittük a sony ag8-cat, lett belőle 65GX meg ajándék 2.1 soundbar, mert más tv nem volt, ami szóba jöhetett volna, ezért inkább az egyik legújabb mellett döntöttem.
Mindegy, a lényeg, hogy sok állítgatás után végre úgy érzem, hogy már hozza azt, amit a sony (és ezt nem tudom, hogy csinálják), de az dobozból kivéve is tökéletes volt, sajnos (mint írtam is) android és/vagy a gyenge hardver használhatatlanná tette.

Szóval, kedvencek...hogy lehet ezt aktiválni?

[ Szerkesztve ]

(#45235) daneel_hu válasza ΞΔGLΞ (#45234) üzenetére


daneel_hu
addikt

Gratula... az egy nagyon szép tévé. :)

(#45236) ΞΔGLΞ válasza daneel_hu (#45235) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Köszi. :)
Szóval te sem tudod a választ a kérdésemre?
Kedvencek...

(#45237) chros válasza ΞΔGLΞ (#45236) üzenetére


chros
őstag

No, akkor egy LG-nek is lehet Sony kepe? :) Orommel halljuk.
Kedvencek alatt mi ertesz? Hol, milyen aktivalas?

(#45238) gago1975 válasza ΞΔGLΞ (#45236) üzenetére


gago1975
őstag

Szia.
Magic remote-on List gomb,
Szűrők piktogramm
Csatorna csoport menűben tudod kiválasztani
-összes
-dtv
-rádió
-kedvenc 1
-kedvenc 2

-Kedvencek szerkesztése
-ha már korábban szerkesztetted akkor enter a kész re

[ Szerkesztve ]

Predator Helios 700 i9-10980HK RTX2080s 8/64GB RAM,OLED77C32,Marantz AV7705+MM7055x2db,Focal Aria 936+Aria CC900+Aria 926, Dome Flax ATMOS® 4db,SVS SB3000x2,Oehlbach nf214 Sub 3-400,QE3280,Oehlbach XT-SL500

(#45239) ΞΔGLΞ válasza chros (#45237) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Kedvencek profilt a menüben megcsinálom, pl, csak HD csatornákkal, sorba rakom, de utána hol, hogyan tudom aktiválni, kiválasztani?

(#45240) chros válasza ΞΔGLΞ (#45239) üzenetére


chros
őstag

Oh, errol semmit sem tudok, mint emlitettem itt nincs mar regota tradicionalis TV adas.
Probald ki amit gago1975 irt.

(#45241) ΞΔGLΞ válasza gago1975 (#45238) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

A list gombot megnyomva ez jön elő, ezt is átnyalaztam már ezerszer, de ezek közül egyik sem az. Vagy tényleg vak vagyok...

(#45242) gago1975 válasza ΞΔGLΞ (#45241) üzenetére


gago1975
őstag

Pedig ott van elötted.
Irányítsd a nyilat oda a jobb oldali kis ikonra felül, vagy nyomd meg a sárga gombot a távvezérlőn

[ Szerkesztve ]

Predator Helios 700 i9-10980HK RTX2080s 8/64GB RAM,OLED77C32,Marantz AV7705+MM7055x2db,Focal Aria 936+Aria CC900+Aria 926, Dome Flax ATMOS® 4db,SVS SB3000x2,Oehlbach nf214 Sub 3-400,QE3280,Oehlbach XT-SL500

(#45243) gago1975 válasza ΞΔGLΞ (#45241) üzenetére


gago1975
őstag


:R Remélem sikerült.
Nem vagy vak, se marha, csak új neked még, de hamar bele jössz. Sokkal egyszerűbb mint bármelyik os.

[ Szerkesztve ]

Predator Helios 700 i9-10980HK RTX2080s 8/64GB RAM,OLED77C32,Marantz AV7705+MM7055x2db,Focal Aria 936+Aria CC900+Aria 926, Dome Flax ATMOS® 4db,SVS SB3000x2,Oehlbach nf214 Sub 3-400,QE3280,Oehlbach XT-SL500

(#45244) ΞΔGLΞ válasza gago1975 (#45243) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Én marha... köszi szépen. :R
pedig hányszor elhúztam ott az egeret :B

(#45246) Jorgi Kormi válasza salapp (#45232) üzenetére


Jorgi Kormi
senior tag

Én meg így voltam a mosógépemmel (AEG 12 éves )és a hangfalammal (Tannoy Mercury m2 22 éves) mindkettőt kicsit rendbe raktam , "belenyúltam" és tovább szolgálnak még egy pár évig.( Egy kis off szintén)

[ Szerkesztve ]

Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".

(#45248) Jorgi Kormi


Jorgi Kormi
senior tag

Vincent Teoh LG vs Sony : [link]

Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".

(#45249) zozika84 válasza chros (#45237) üzenetére


zozika84
őstag

Az lehetetlen ;] Azért (túlárazott) drágább a Sony;Pana OLED, mert egyedileg hangolják a panelt felcsiszolják; bevonatolják stb és ezt az Eldzsí sosem éri el :DDD :DDD

PSN:d3xter19841205 ; Xbox GT: D3xter1098405

(#45250) proly01


proly01
őstag

Sziasztok! LG C8 oled. Van arra valami megoldás hogy ha a tvhez nem nyúlok x ideig mondjuk pc modban csak háttér van vagy playstationt lestoppolom egy idő után a tvn besotetedik a kép. :F
Vagy ez normális?
A tv a rthings alapján van teljes mértékben beállítva minden bemenetre.

....Pr:)ly....

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.