- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Pelican #57147 üzenetére
Este teljesen sötét szobában tudok képet csinálni még, de az még sötétebb lesz, mert nem vakuzhatok, vagy nem is tudom milyen képre vágysz?
De hidd el, panel olyan homogén, hogy a nappaliban lévő cserélt CX-nek sem ilyen 1%-on.
Valami ott is látszik egy nagyon picit, de persze tartalomnál semmi, viszont a panasonic hz2000 az egyszerűen kegyetlen, hogy mit mókóltak ezzel panellel.Valamit nagyon tudnak. Ide-oda rohangásztam a szobában. Hát amit írtam is, igaz, hogy a CX-em 77-es, de szénné gyalázza képminőségben (főleg) és mozgásban is, pedig azt hittem, abban tényleg frankó a cx, de hz2000 ebben is nagyságrendekkel jobb.
Hiába írom, hogy milyen hűdejó, mert ahhoz ezt látnotok kellene, de mivel a képminőségre vagyok a legjobban "felhúzva", hát mindent észreveszek. A BFI ezen olyan mint az Isten!
Én azt mondom, ha van lehetőség, egyszer nézzétek meg élőben. -
wallace 234
őstag
válasz
Pelican #57036 üzenetére
Írtam is, hogy egyenként lehet kapcsolni. Fehér pixel a fényerőt segíti, hogy jobb legyen. Igen RGB oledre gondoltam, az lenne az igazi. Micro led elvileg az lenne, de elég lassan alakul. Bár idén már jön a 76 collos verzió, igaz még aranyárba! Kíváncsi leszek az Evo ra, hogy mennyivel lesz jobb
-
wallace 234
őstag
válasz
Pelican #57024 üzenetére
Hogy legyen igazibb az oled? , hogy a 3 alap színt oled adná, mert jelenleg woled van. Igen a fehér pixelekket, egyenkét ki tudják kapcsolni ezért jobb, mint bármi más. Annak idején, volt igazi oled de a kék szín miatt, bukta lett. Így jött az Lg ezzel a zseniális dologgal, hogy Színszűrőkkel oldja meg a problémát.
-
wallace 234
őstag
válasz
Pelican #55221 üzenetére
Igen de akkor 12 óra után megy le a frissítés! Úgy értettem, hogy 4. Óra után ha le kapcsolja frissítés lefut. Tehát ha napi 12 órát megy akkor 12 óra után frissít! Naponta egy frissítés fut le, szerintem bőven elég neki! Vagy van valami tudományos információ, hogy kárt okoz ha 12 óra után frissít? Szerintem akkor maradna ki a frissítés ha ki húzza!
-
wallace 234
őstag
válasz
Pelican #54318 üzenetére
Úgy látom gondod vannak a szöveg értéssel! Le írtam, hogy jártam volt akikkel normálisan meg tudtuk, beszélni. Nem értem miért nem tudod elfogadni, hogy ez meg lett beszélve, és ennyit tud a b9! Tudom szentségtörés egy oledre, azt írni, hogy ez nem jó! Mert gondolom a te hibátlan oled tvd el minden este, oda ülsz és mondod te vagy a legjobb a világon! Egy a lényeg ez egy topik, ahol meg lehet vitatni! Kinek mi a jó! Nekem nem kell igazolni semmit! Fogad el B9 nek és az olednek vannak nyűgjei! Black crush és társai! De van aki ki fogta van egy jó oledje! Ami jó és legyen több jó oled tv! De jelenleg nekem nem jött be! Így marad ez mert! Jó lcd gyülőlést!
-
wallace 234
őstag
válasz
Pelican #54309 üzenetére
Senkit nem akarok meg győzni, nem is arról volt itt szó! Egy dolog lett ki fejtve! Oledet láttam volt is! Nem értem ha valakinek, problémája van az oleddel és le írja netán ki meri fejteni, az téged miért zavar? Ez van sajnos B9 nem jól sikerült! Be kell látni! Van nála jobb!
-
Crus
őstag
válasz
Pelican #52331 üzenetére
El se hiszem, hogy vannak még ilyen rendes emberek.
Nagyon köszönöm, de közben a pánikból kijöttem és eszembe jutott, hogy mi lenne, ha használnám a fejem.A tv hátulján rajta egy matrica, manufacture date és képzeljétek el: 2020.11. hó van ráírva! Egészen elképesztő! Soha nem volt még ilyen cuccom, ami ennyire friss, ezért döbbentem meg azon, hogy rajta van a legfrissebb fw.
Azt meg csak félve merem leírni, de 2 óra használat után nem tudok belekötni a tv-be. Se pixel, se subpixel, se felhősödés, semmi furcsát nem láttam. El se hiszem komolyan. (Kopp-kopp.)
A másik, hogy megszűnt a szemem "égése". Nekem itt égett a QLED-nél min. fényerőn, égett a Sony W8-on és azt hittem velem van a baj.
Beüzemeltem ezt a tv-t és csettintésre megszűnt a képernyő nézésekor jelentkező enyhe égő, szemet fárasztó érzés.
Ez így egy csoda.
-
djnice
veterán
válasz
Pelican #48032 üzenetére
Mkv-ból már tudja (pontosabban a single track dual layer-t), csak azt nem tudni, hogy simán skippeli-e a full enhancement layer-t vagy ténylegesen használja.
A DV megjelenítés sem tökéletes még, kicsit pirosas árnyalatú, de a javítás folyamatban van.
A távja tényleg nagyon jó, kár hogy nem lehet kapni külön, és felskálázásban is jobb mint a CE.
Nekem a CE box mellett itt a Shield Pro is, de ha azt nézem hogy a CE box 40$-ból kijön, akkor a Shield baromira nem ér meg annyit amennyibe kerül. -
válasz
Pelican #48010 üzenetére
Olvastam már erről a buherálásról. Kérdés, hogy csak PC-ről működik-e így a freesync, vagy konzolról is tud majd.
Még az merült fel bennem, hogy mivel látva az LG OLED-ek evolúcióját, évről-évre megjelenő újabb modellek egyre kevésbé érzékenyek a beégésre, hogy vajon a CX is javult-e etéren a C9-hez képest.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Pelican #47944 üzenetére
Jah, kb mindegyik egy nagy kalap fos, mikor az erősítőt lekapcsolod, utána meg aztán főleg.
-----------------------------------------(#47943) evilskati
Sony Ag8, Ag9, LG cx mindegyikbe van parasztvakító hangprojektornak nevezett "szokol" hangzás, meg atmos, ami komolyan már kimeríti a röhej kategóriát.
Aki hallott már, valós térhangzású, pl 7 hangszórós atmos/truehd hangzást, az tudja miről zagyválok.
Bekapcsolom a CX-en az atmos-t és mi történik? Semmi. De mi is történne, egy tv a beépített hangszóróival nem tudja lehazudni, hogy pl egy hátulról kilőtt vadászgép, forgolódva elmegy a fejed felett jobbról, balra majd bevágódik a földbe a darabjait meg hallod szétszóródni minden hangszóróban, attól függően, hogy melyik darab hol ér célba. Földön, vagy feljebb valahol. Nem beszélve a mélynyomó ilyenkor mennyire sokat nyom a latba, hogy az egésznek meglegyen a valós "súlya" is, nevezzük így. -
salapp
addikt
válasz
Pelican #47540 üzenetére
Dehogy. Én már nagyon régen nem szidtam az LG-t, ha visszaolvasol. Daneel-lel csak évődünk.
Egyetértünk mind abban, hogy örülni kell az oled-nek és hogy van választék.
A legviccesebb, hogy az LG, a Philips, a Pana és a Sony is az "LG Display"-től, mint harmadik féltől veszi a panelt. -
daneel_hu
addikt
válasz
Pelican #47540 üzenetére
"Ebben a topikban szinte egyedül képviseled az LG utálatot/elvakult Pana hívőséget, de azt elég markánsan, és mindig úgy akarod beállítani, mintha mindenki támadná a Panát és istenítené az LG-t, pedig ez messze nincs így."
Azért ennyire nem vészes a helyzet, ráadásul most ezt magamra vállalom, én generáltam.
Bár...
Szerettem volna Panasonic pre-calib infókat valahonnan, hátha van ilyen mert nem találtam. (lehet van ilyen, nem tudom nyilván Vincent sem a levegőbe dumál)
Helyette kaptam rihi-röhit és gúnyolódást. Sebaj.
Lépjünk tovább.A RTINGS az egyetlen oldal ahol van némi infó erről. Ott az látszik, hogy SONY és LG-fronton is modelltől függ mennyire van belőve alapban a készülék. (out of box ha így jobban tetszik)
De ha máshol van hasonló teszt vagy infó, kérlek ne tartsátok magatokban. -
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Pelican #46511 üzenetére
Nem a menüpont (volt) sok, mielőtt ezt itt félreértenétek, az volt sok, hogy többször, sőt sokszor vissza kellett másznom egy adott beállításhoz, mikor úgy érzettem , hogy kezdek haladni, de mégsem, mert valamivel gondom volt még, akkor a végeredmény mégsem lett olyan. Erre a legjobb példa a Better call Saul egyik sivatagi jelenete, amit kívülről fújtam, hogy kellene kinézni(e), amikor a sony-n néztem.
Hát a közelében nem voltam, de a tv adások azok már oké volt. Igazából a legtöbb időt a Netflix és több UHD tartalom vitte el, amit többször (nagyon sokszor inkább) megnéztem és mint írtam tudtam, hogy kellene ennek kinéznie.Pl amikor belinkeltem azt a bizonyos BULGARIA 8K videót a youtube-ról, amivel a sony konkrétan megdöglött lejátszás közben és amit az LG röhögve visz, a mai napig nem olyan szájtátós az a kép, ahogy azt a sony prezentálta, de már nem is érdekel.
Nagyon szép. de nem olyan.Valahogy így tudnám leírni, hogy emiatt volt a sok tökölés. Ha előtte nem lett volna sony, nyilván max 5 perc és ott is hagyom, de itt az volt főtéma, hogy hülyeség volt sony-t venni, mert abban b9, vagy c9 panel van.
Oké, hogy az van benne, de akkor is valamit szoniék tudnak alapból, amit az lg nem képminőségre alapból dobozból kivéve.
A rendszer meg olyan, amilyen ag8-on, használhatatlan, emiatt lett visszavéve. -
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pelican #45610 üzenetére
"Ha fagyogat az oprendszer, az agybajt okoz előbb-utóbb. Hiába jó a képminőség. Persze ha csak egy csatornát nézel, akkor jó is lehet."
Egyetértek.
Ezek okostévék, akkor is ha xy nem használja ki a lehetőségeket. Viszont oprendszer most már mindegyiken van, tetszik nem tetszik.
Engem pl nem izgat a webos mint oprendszer, de a magicremote szerintem fasza dolog. Élőben a Pana rendszere is elfogadhatónak tűnt...Viszont van 2 cuccom amin android van, na azt soha többet.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
nordlead3
kezdő
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Pelican #45096 üzenetére
Hát ööö pedig nekem úgy jött le, hogy ugye tudod. Már miért ne tudnám.
Mindegy, felejtsük el, félreértettük egymást.Csak egyszerűen nem értem, hogy a sony-nak mi a franc gondja van ezekkel a jacob és katie 8k HDR videókkal, nekem mégis úgy tűnik, hogy nem jön le időben az anyag és ezért van akadás, sőt néha meg is áll a kép pár másodpercre.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pelican #45091 üzenetére
Ez biztos?
Mert nálunk wifin tudom csak lejátszani a 4K/HDR-tartalmakat, amennyiben a belső lejátszóval operálok és filmről beszélünk.
Nyilván ha netről játszik valaki hasonló tartalmat akkor már - lehet - a helyzet.De mindkettő ugyanazon a routeren keresztül megy át, így nálunk a wifi stabilabb az adatok szempontjából mint a 100-as LAN.
Asus rt-ac88u a router, amennyiben érdekel valakit. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Pelican #45091 üzenetére
Az utolsó mondat miért kellett, mint valami hülyének?
Mert erről a videóról van/volt szó függetlenül, hogy 8k-ban is nézhető arra alkalmas tévén, és ez kábelen is akad, de most direkt lefényképeztem, hogy ezeknél mennyivel kisebb a letöltési csík...
Az első FHD töltési csík látható.
A második már 4k HDR szintén semmi gond.
Viszont a harmadiknál már vannak meg meg akadások, a töltési csík éppen előtte jár... -
Tulku
veterán
válasz
Pelican #44948 üzenetére
Már írom is a válaszaikat:
- hazugság az egész, nem is úgy volt
- nem volt megfelelően beállítva minden tv
- az LG panel miatt van
A legviccesebb az egészben, hogy jelenleg valóban árnyalatnyi különbségek lehetnek oled és oled között, soha ilyen kis különbség high tech képmegjelenítőknél nem volt a büdös életben....és ekkor kezdenek el márkab@zulni... (plazma topikra értettem, szerintem itt oled fronton megnyugodtak a kedélyek) -
daneel_hu
addikt
válasz
Pelican #44948 üzenetére
"Legtöbb ilyen márka fan vagy márka hater olyan szépen elbukna egy vakteszten..."
De ott arról van szó, hogy Panasonic oled azért sz*r (!)
, mert egy kommersz gyártótól vesznek panelt, ahelyett, hogy a többi japán céggel avagy egyedül fejlesztettek volna hozzá panelt. (és ebben az esetben nem lenne olyan szar mint az LG!)
És ez a vásárlók és a hagyományok teljes széttiprása.
Hovatovább mindezt háromszoros (!) áron árulja Pana logóval az elején. -
PlanetDada
csendes tag
válasz
Pelican #44457 üzenetére
Pfff... Nem értem miért kell egyből hülyének nézni valakit azért mert irja hogy amit lát nem tetszik neki. Én ilyet amit te irtál nem is állítottam hanem kérdeztem. Mivel mindenki mondja hogy ez csak beállítás kérdése természetesen elfogadom mégha addig némi fentartással is amig meg nem győződök róla.
Nem értem ezt a toleranciahiányt itt néhány fórumtagnál. -
bozso067
tag
válasz
Pelican #44305 üzenetére
Nekem volt a válasz arra feltevésre, ha a LAN nem Gigabites, csak 10/100-as, akkor egy Gigabites ethernet network adapterrel ki tudnám használni a TV-n is a teljes sávszélességet. Mivel az előttem hozzászólók megerősítették, hogy csak 10/100-as LAN-nal szerelik a TV-ket, ezért ehhez viszont kellene az USB3 a megfelelő adatátvitelhez egy Gigabites ethernet network adapter számára.
-
Monngoose
aktív tag
válasz
Pelican #43958 üzenetére
Ez érdekes, mert a DTS:X a DTS-HD-be, az Atmos pedig a TrueHD-ba van "csomagolva", úgyhogy ha a HD hangok átmennek, akkor elvileg előbbieket is vinniük kéne magukkal.
Nem lehet, hogy az erősítő beállításával van gond? Nekem Marantz-om van és én is elő tudom állítani vele ezt a jelenséget, ha a "Sound Mode"-ot "Auto"-ra állítom és hozzá a "Sorround Mode"-ot "Dolby TrueHD"-ra. Ilyenkor figyelmen kívül hagyja az Atmost. Az csak akkor jön elő, ha a "Dolby Atmos/Surround" beállítást használom.
Ezt csak azért írom, mert a Marantz és a Denon testvérek, hátha te is elő tudod varázsolni az objektum alapú hangokat. Én úgy csúsztam ebbe bele, hogy egy korábban nem használt bemenetet vettem igénybe és mások voltak hozzá az alapbeállítások (minden bemenetre külön állítható minden). -
Monngoose
aktív tag
válasz
Pelican #43702 üzenetére
Én kb. ott hagytam fel az összehasonlítással, amikor megláttam a CX gyengébb betekintési szögét. Ezmiez?!
Aztán megláttam a C9-nél ezt:
Audio Passthrough:
Dolby Atmos via TrueHD via eARC: Yes
DTS:X via DTS-HD MA via eARC: YesEzek szerint nem tesztelték le, csak elhitték az LG-nek, vagy mi történt?
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pelican #43706 üzenetére
"MM-ben bontatlan csomagot vehetsz át, az nem elég megbízható?
"
Szerintem az a tuti ami már nálad van, kibontottad és mindenki happy.
Kétszer vettem át oledet MM-ben és ott a helyszínen kibontattam. (majd visszapántolták)
Csak azt néztem meg, benne van-e a tévé...Láttam 2006-ban két Samu pda dobozban már faxpapírt.
Raktárból lopatták el, és már valaki a tolvaj előtt ellopta a cuccost.
Később átnézték a teljes készletet (kb 98-100 db volt, és 6 db volt ellopva) -
-
Pelican
őstag
válasz
Pelican #43672 üzenetére
Pár perces teljes áramtalanítás után minden működik, ahogy kell, nincs gond a CEC-cel sem, így nálam 10/10-es a 65C9.
Persze még az AVR-t nem dugtam rá, de azzal már csak nem lesz gond...janos666:
Nem, mivel az előző tévén az az infra távmód beállításához kellett és olyankor lekapcsolta a CEC-et arra a HDMI-re. -
janos666
nagyúr
válasz
Pelican #43653 üzenetére
Végigmentél azon a varázslón, ami a kapcsolatok alatt van (angolul Device Connector), és ki lehet választani a csatlakoztatott HDMI eszköz típusát?
Sz.k.: Nem tudtam kihámozni, mi volt ezt a djpundro - blakey téma, úgyhogy visszatöröltem az egészet addig, ahol kezdődni látszott. Hagyjátok ennyiben!
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Laptop 5 i5-1245U 16GB 512GB 13.5" Gorilla Glass TouchScreen 1 év garancia
- iKing.Hu - Xiaomi 14T Blue Gyors, stílusos és megbízható 12/256 GB Használt, karcmentes,Gari
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest