Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
-
LOGOUT.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
daneel_hu
addikt
válasz KTTech #44609 üzenetére
"Ha váltanék (de amíg működik a jelenlegi nem fogok, mert nem jelent látványos minőségi ugrást az OLED az utolsó generációs felső kategóriás plazmához képest - tény, hogy nincs ditherzaj, ebben jobb, a nagyobb fényerőre nincs szükségem, filmeket elsötétített szobában nézek -, viszont van amiben gyengébb, mint pl. a mozgásmegjelenítés), akkor is..."
Pedig minőségi ugrás, még a mozgás anomáliák mellett is. (nekem is plazmáim voltak, nehéz megszokni a sample and hold kijelzőket a mozgásmegjelenítés végett, de meg lehet...)
Sötét szobában nézed a plazmát... akkor pont nem kell X(legyen nagy!) fényerő mert a 0-ás fekete (és a hasonló mélységű színek mellett) sokkal durvábbat üt egy oled sötétben mint bármilyen plazma. Az oled sötét tartományokban olyat mutat amit semmilyen plazma nem tud hozni.
A filmek jelentős többsége pedig sötét... -
daneel_hu
addikt
válasz KTTech #45537 üzenetére
"A black crush-t igen egyszerű tesztelni: küldj rá egy olyan képet, ahol szürkeskálában 0-17-ig vannak a sávok (a 254 lépcsőből). Amennyiben látod mind a 17 lépcsőt külön, akkor nyert ügyed van. Ha az aljából bármennyi hiányzik... akkor bizony képtelen rendesen megjeleníteni a sötét árnyalatokat."
Nem találtam ilyen képet.
Vagy lehet csinálnom kéne.
Ez csak a HDMI bemenetre igaz, vagy megnézhetem youtube és/vagy belső lejátszóval is?
Vannak ilyen referencia videók black-re, villogtatják a különböző szürke színeket, és egészen a ref black-ig látni kéne... Utóbbi alapján elméletben egész jól be van állítva az E8.
Viszont HDMI bemeneten nem néztem meg, külső lejátszóval.Szabad szemmel azért már nem látom a ref black melletti csíkot, megmondom férfiasan. Műszerrel biztos más lenne a szitu. (tök sötétben néztem pedig)
-
Fisha
őstag
válasz KTTech #45925 üzenetére
Miért lesz jobb a képminőség? Pusztán mérnöki gondolkodással rosszabbnak kell lennie, mert a nyakadba veszel egy csomó nyűgöt a két eszköz megfelelő összehangolásával. Illetve a külső lejátszó nem férhet hozzá olyan finomhangolásokhoz, amikhez egy belső igen. (olyan szopókról már nem is beszélve, hogy külső eszköz esetén már arra is kifizeted a gatyádat, hogy átszaladjon a fránya udh/hdr az erősítődön, de ez persze már ár, nem minőség )
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz KTTech #45925 üzenetére
"Maga a DTS is megszűnt már, Datasat néven van az újabb verziós technológiájuk, viszont szinte senki nem támogatja már."
Szerintem tévedésben vagy, élnek és virulnak.
A DTS-nek volt egy Digitális Mozi (Digital Cinema) ága, amely a mozik számára egy komplett hálózatot adott el, egy központi szerveren vannak a filmek, amelyeket aztán a mozitermekben lévő projektorokra onnan küldenek ki. Ez az ág volt az, amely 2008-ban kivált a DTS-ből és egy évvel később DataSat néven újra próbálkozott talpra állni, már a Beaufort International Group égisze alatt. Nem voltak túl sikeresek, azóta probálkoznak a házimozi piacon is, de nem túl sikeresen, 2017-ben el is adták őket az Amplifier Technologies cégnek.A DTS-t magát a Tessera vásárolta fel 2016-ban, a Tessera pedig nemrég átkeresztelkedett Xperi-re.
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Pro Koryak
addikt
válasz KTTech #46174 üzenetére
"de 2.5m-ről már kevés a 65" a mozihatáshoz."
Mozihatás sosem lesz 55-65-75"-os képátlóval, mivel az agyad érzékeli, hogy közel vagy a képernyőhöz, a 2-2,5m nem távolság + a tévé szó szerint a képedbe világít ilyen távról.
Szóval de, fárasztó a szemnek tök sötétben.
Míg moziban 7-8-10m a nézési táv, esetleg házi-moziban projektorral ez a távolság min. 3-4, de inkább 5-6m + nem közvetlen fényt kap a szemed, hanem úgymond visszavert fényt.
Nagyon nem mindegy, szerintem.Projin lazán lement 3 film egymás után, szünet nélkül. Próbáld meg ezt tévén, 2m-ről, tök sötétben.
[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
válasz KTTech #46200 üzenetére
Nalam az SDR 120 nit-re van belove D65-nel 2.4 gamma-val (33-as oled feny itt) 65"-en, s tok sotetben sem zavaro (sorozatok, filmek), koszonhetoen a fentebb linkelt SDR analizisnek. (SDR 100 nit-en van master-elve.)
Mozinal/olcso projektornal gondolom a technika ennyit tudott/tud.
De csak varjatok, majd lesz Samu Fal a mozikban...[ Szerkesztve ]
-
szazbolha
addikt
válasz KTTech #46203 üzenetére
"Mondjuk nem OLEDezek, még nem tart ott a technológia, hogy megérje rá váltanom"
Egyetértek.
Az OLED az inkább LED, néhány kellemes tulajdonsággal, amire rá lehet csodálkozni, de az otthoni "mozi élmény" skálán a LED-hez van közelebb.
Persze lehet csak azért mondom ezt, mert 2 nap alatt nem sikerült olyan beállításokat csiholjak, amivel elégedett lennék.
Persze nincs más, nincs jobb..... nincs jobb kompromisszum
.
Ma átjöttek a lányomék, hogy az új TV-t megnézzék. Megkértem állítsák be ahogy nekik tetszene egy filmhez. Kis vita után lett belőle egy közepesen VIVID 60 Hz-es műanyag folyam. - Tényleg szép volt. Az én beállításom, plazma utánzatom az átkonfigolt True Cinemával szürke részlettelen egérke mellette.
.
Haladni kell a világgal. -
Celtis
veterán
válasz KTTech #46294 üzenetére
Ez egy elég jó öszefoglaló, de azért egy dologban vitatkoznék.
BFI-nél nem a beszúrt feket kockák száma, hanem a kép és a fekete kocka megjelenítési idejének aránya ami az élesség érzetet meghatározza. Meggyőződésem, hogy a nagyobb BFI frekvencia itt is csak a villódzás mértékét csökkenti, mert az élességet valójában az fogja meghatározni, hogy egy adott képkocka első megjelenése és utolsó eltűnése között mennyi idő telik el, ugyanis ennyi ideig hagyja a retinán ugyanaz a lenyomatot, ami az elmosódás okozója.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz KTTech #46294 üzenetére
Az OLED-egy filmnél képkocka váltásnál nem frissíti le az összes pixelt csak 300-400 sort? Erről van valami hivatalos infó?
Véleményem szerint az OLED-nek közel tökéletes a mozgókép megjelenítése arról nem a technológia tehet, hogy a filmeket 24p-ben gyártják... Egy 60 vagy 120hz-es tartalom tökéletes mozgás szempontjából is. Az hogy a plazma jobb volt azt a technológia hibájának köszönhette ami az emberi szem számára jobbnak tüntette fel a mozgókép megjelenítést.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Moby
addikt
-
krx21
nagyúr
válasz KTTech #46590 üzenetére
"A banding nem a panel hibája, hanem a vezérlőelektronikáé,"
Szerintem ez nem igaz... Különben nem változna idővel. Valamint minden oled panel és márkájú Oled TV-n jelen van a jelenség.
Vagy úgy gondolod, hogy a függőleges sávok jelenlétét elektronikai vezérlés hiba okozza?
Inkább az mondanám, hogy elektronikai kompenzációval lehetne ellene védekezni, ha "látná magát" a TV...[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
válasz KTTech #46624 üzenetére
Itt most nem mondtál ellen amit feltételeztem...
A banding jelenség a Oled panel gyártás sajátossága (még), amit nem sikerült még levetkőzni.
A PDP egyszerűen a fényerő csökkenést próbálták kompenzálni, volt hogy rosszul. Ilyenkor emelkedett a fekete idővel.[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
válasz KTTech #46619 üzenetére
"Az E8-on valóban nincs. Az a széria "túllő", azaz kissé szürkébb a mélyfekete a kelleténél. Bővebb infó: [link]"
Nem. Ez sem igaz.
Tökéletesen fekete a fekete. Villogó szürke pedig nincsen.
Elképzelhető, hogy van akinek volt ilyen, az enyémen sosem láttam ilyet.Ha nem lenne teljesen fekete a fekete, akkor sötét szobában látnám a képernyőt amikor feketének kéne lennie, de ez nincs így. Erre még mérés sem szükséges.
BTW ez egy 2018 decemberi teszt Vincent-től, azóta kb 5db FW jelent meg a készülékre.
De ismétlem, "near black flashing" nem minden készüléken volt tapasztalható.[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
válasz KTTech #46642 üzenetére
"FW frissítéssel ez a hiba nem javítható, mert hardveres.
Nem a teljesen feketével van gond, hanem a teljesen feketétől a hozzá nagyon közel eső árnyalatokkal, amit az OFF-ON állapotváltással lehet előhozni."Értem.
Akkor írd le kérlek, hogy ez miben nyilvánul meg a valós tartalmak nézésekor, illetve milyen tesztképpel és miként lehet látni a hibát... -
őstag
válasz KTTech #46649 üzenetére
Nekem mindenképpen LG lesz játékra és monitorként is lesz használva.
[ Szerkesztve ]
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
veterán
válasz KTTech #46649 üzenetére
Azon gondolkodom, hogy annyira magabiztosan nyomod a szöveget az LG és a Pana viszonyáról, hogy ha ez mind igaz, az alapjaiban rengeti meg azokat a vitatémákat amiket itt egyes "hozzáértő" fórumlakók hangoztatnak évek óta az LG védelmében. Komoly dolgok ezek.
Kérdés, hogy honnan vannak az infók. Tényleg honnan vágod ezeket a témákat ennyire és miért kellene elhinni azokat, amiket mondasz? Én készségesen elhinném, hiszen ezek nem olyan régen a saját meggyőződéseim is voltak a két márka oled tv-kre kiterjedő viszonyával kapcsolatban. De itt kismillóan mondtak ellent (nem kicsit köszönhetően a túlsúlyban lévő LG fanoknak, ami érthető, mert az oled panelt mindenképpen az LG gyártja). De te itt pl a panelhez tartozó elektronikával, vezérléssel kapcsolatban állítasz dolgokat. Aztán a Pana LG-től való panelvásárlásával kapcsolatban állítod, hogy egyedi paneleket vesz. Stb stb.
Ezek komoly vitatémák voltak egy időben... Honnan vannak az állításaid?[ Szerkesztve ]
-
Northlorien
tag
válasz KTTech #47188 üzenetére
Igen, ez lehetséges, de hidd el, hogy nem ezen múlik, 25 fps-es master anyagokból, napi szinten csinálnak 24 fps-el futó mozi kópiákat, ember nem veszi észre képen a különbséget, ilyen eseteknél a hang az ami macerás.
@DamianB sokfélék vagyunk, én mindig gyűlöltem a 3D filmeket, és speciel örülök, hogy vége van az egész őrületnek, de eltudom fogadni, hogy neked tetszett. -
blakey
titán
válasz KTTech #47188 üzenetére
Pontosítva, a tengerentúli sorozatok többsége 23,976 fps, az EU sorozatoké meg 24.000 fps, ezt azért irtam, mert sokan ezt nem tudják.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
sakal83
addikt
válasz KTTech #47951 üzenetére
Melyik tvnek jo a hangja? Volt valaha olyan? egyebkent minden relativ. De lehet nezni precision 2000et is ha valaki itt ismeri tudja mirol beszelek.
Egyebkent a sony 9eseknek es a panaknak kimondottan jo hangjuk van a tvk kozott de az lge is jo az oledeknel a tobbi kommersz tvhez kepest.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz KTTech #48040 üzenetére
Engem valamiért szétszívatott a refresh rate, összevissza kapcsolgatta a frekit netflix alatt, végül az lett az eredménye, hogy sorozat elindít, erre állókép, de a hang megy, majd elindult a kép is, de a hang maradt előtte, aztán sötét képernyő, végül a netflix is megbolondult és csak HD tartalmakra váltott. Újraindítottam, semmi változás, végül már FR-t csináltam és még akkor is HD mutatott max mindenre.
Nyilván az algoritmusnak kellett egy kis idő, hogy frissüljön, mert egyszer csak megjavult.
Most csak a HBOgo-ra használom az RR-t, valamiért 60hz HDR/dolby vision-ra állítva a shield rendszerét, a tartalmak több, mint 90%-ka akadásmentes, ezért maradt úgy.
hmmm furcsa...vagy a cx furcsa, a lényeg, hogy így jó. -
veterán
válasz KTTech #48163 üzenetére
Ööö. Én nem vagyok egy nagy belső lejátszó hívő, sőt. Azért sem, mert bár a Pana belső lejátszójával nincs gond, de a tudása a 0-hoz közelít.
De viszont amit eddig lejátszottam, az tökéletes volt. Sőt HDR10+-t csak a saját belső lejátszója tud. Szóval tökéletesen tudja a kadenciahelyes lejátszást, ha nem tudná, azt azonnal észrevenném, az akadásokra iszonyúan hárklis vagyok.
Amúgy a külső lejátszót többre tartom, mert az tényleg mindent lejátszik és valahogy stabilabb is. Sokkal többet tud minden szinten. Libreeleces Kodit használok és minden oké vele. De azért a belső lejátszóval sincs gond, a 24p-s tartalom is folyamatos. -
blakey
titán
válasz KTTech #48225 üzenetére
Sajnos igen, én is megemlítettem a megjelenéskor, illetve nekem hiányzik az is, hogy a saját lejátszóján kívül egyéb app-okkal is kadenciahelyes legyen a lejátszás, pl. Kodival, egy CE képes lejátszót jobbnak tartok, olyan élményt nyújt mint régen egy Dune, egyedül felskálázásban gyengébb.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz KTTech #48275 üzenetére
Szerintem is kicsi ekkora távra.
Volt 82-es qled-em (Q8FN) a 77-es ag9 és most a cx előtt, de komolyan ekkora méretnél, az az 5 coll nagyon is hiányzik.
Egyébként a samunak olyan idióta tyúk lábai voltak, komolyan olyan hülyén nézett ki, hogy csak na, ezért kénytelen voltam felszerelni a falra, amiért nem vagyok és voltam oda soha.[ Szerkesztve ]
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz KTTech #48883 üzenetére
Gondoltam megosztom , mert egy napos a cikk , de hát így jártam.
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
kicsi kecske
tag
válasz KTTech #48960 üzenetére
Köszi. Apueknal van a TV en csak keresem neki a megoldást 😁hétvége felé megyek hozzájuk akkor lecsekkolom. Nem tudom miért kellett bele az optikai, most hogy kérdezed valóban felesleges ha HDMIn átvisszuk a hangot es egyéb jelet is.
“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”
-
janos666
nagyúr
válasz KTTech #49137 üzenetére
Ez szerintem csak a hagyományos ABL-re igaz, amit nem enged kikapcsolni sehol az LG sem. Az SABL és a "news channel dimming" az már csak beégés elodázók, de az velük a baj, hogy kimondottan kíméletes tartalom mellett is be tudnak akadni, pl. ilyen volt a Game of Thrones utolsó évada (UHD BD-ről néztem, és ki kellett kapcsolnom az TPC-t, különben lehúzta az OLED Fény-t az eleve vak sötét éjszakai jelenetek alatt) és így ha minél többféle van belőlük egymás mellett, annál több lesz az anomália, mikor valamitől besötétül, fel-alá mászkál minden (néha okkal, máskor valódi ok nélkül pontatlanságból is).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
chros
őstag
válasz KTTech #49147 üzenetére
Oh, most mar ertem mit nem ertettel es miert nem (koszi Janos!).
Az emlitett 2 adaz ellenseg a 3-bol (mint irtam fentebb) csak (!) beeges ellen vedo algoritmus!
Azert "szoktak/szoktuk" egy kalap ala venni a 3-at, mert mindharom brightness limiter (a kezdo "A" beturol megoszlanak a velemenyek, valaki "Auto"-t, van aki "Average"-et ert alatta):
- lasd 8-as pont az osszefoglaloban (Janos tollabol)
- itt pedig angolulAkik nem ertik mirol van szo, olvassatok at meg1x/2x/3x, mert emiatt van sok felreertes, s a review-erek 95%-a melyen hallgat ezekrol. Ha lesz tovabbi kerdes, csak batran ...
(#49141) mucsácsó : "Nálam 50en van SDR-ben, HDR meg 90-100 - az para-e? :D (B9, statikus tartalom nem nagyon van, bár ha HDR-ben van a játék, akkor ott a HUD az lehet az...)"
Jo kerdes jk82 itt a C8-rol azt allitja, hogy a user menuben levo logo dimming nem mukodik sem PC modban, sem Game preset-et hasznalva. Ki kellene probalnod azokban a modokban amiben hasznalod a TV-t, lehet a B9 mar mashogy mukodik (de ketlem).
Marpedig, ha ez igy van, es te Game preset-ben jatszol (gondolom), akkor:
- SDR-nal ha este 120nit (~33 + 2.4 gamma), nappal 140nit (~39 + 2.2 gamma), nem hiszem, hogy nagy gond lenne igy sem, de lehet erdemes meg lentebb venni az oled fenyt Game preset-ben pl 25/31-re a fenti peldakbol, biztos-ami-biztos
- HDR mar mas kerdes sajna, itt joval fenyesebben mukodik a TV (2x-3x (?) ugyanazon tartalom mellett), szerintem meg akkor is ha leveszed a (csucs)fenyerot 100-rol pl 50-re: mert nem hiszem, hogy a valos peak white-tol valtozna a tenyleges tonemapping gorbe, hacsak nem allitod be a TV-ben is (kulso util-lal) ezt az erteket pontosan.
Igy HDR-nel valos a veszely, megoldas, hogy a hud-ot elrejted, bar ez nem fog vedeni attol, ha megallsz a jatekban, otthagyod (es nincs beepitett screensaver) es kimesz a konyhaba fozni 1 orat ...(#49144) alaves : igen LG panel van a Vizio-ban is, de hogy milyen lesz (foleg a tobbihez kepest), az jo kerdes. Vannak olyanok, akik nincsenek elszallva a Vizio minosegtol
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest