Hirdetés
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Novver
senior tag
válasz
KTTech
üzenetére
Akkor ha mindenképp QD-OLED a cél akkor inkább az S95F család a menő ahogy nézem.
Bár közben most logisztikai problémákba ütköztem, mivel a 77" kb 8-10 centivel túl van a hibahatáron ahol még jó lenne, szóval lehet csak 65" lesz.
Ami a pénztárcámnak barátibb, viszont ahogy nézem a 65" mind a S90F mind a S95F családból QD-OLED.
Már csak el kell döntenem hogy hajlandó vagyok-e átrendezni kicsit a nappali azon részét. Köszi mindenki másnak is a kommenteket
#118014evitiguF
#118015eL Geri
#118018hyppo!
#118019Gergosz2
December elejéig-közepéig van még időm eldönteni hogy legyen, addig feleségemmel is megnézzük hogy lehetne hogy esztétikus is maradjon közben.Hol érdemes most vásárolni? Árukeresőt néztem, ott az EURONICS és a Samsung az ami érdekes lehet, első az ára miatt, másodiknál a kedvezmények, de amikor venném, akkor már azok 99% hogy nem lesznek.
Olvastam itt hogy samsungnál lehet kuponozni, hol érdemes nézelődnöm vagy kérdeznem kuponok után? -
-
Dare2Live
félisten
válasz
KTTech
üzenetére
Lehet jövőre G6 már Dolby Vision 2vel jön ami pont a mozgásmegjelenítésre fokuszál. [link]
Mondjuk mire forrás vonalon elterjed az megint csak évek...
Samsung erre bejelentette, hogy hozza a HDR10+t... dejó... [link] = Nem lesz Samsungon Dolby Vison 2.
Persze akinek sport... vonal van fókuszban vagy érzékeny rá... annak marad a 10éve nem gyártott plazma. -
Tyrone89
senior tag
válasz
KTTech
üzenetére
én most év végén szeretnék váltani 77G5-re..most 65C9 van
na igen a mozgásmegjelenítés. Sajnos vagy nem sajnos, de használok interpolációs "segítséget". Próbáltam úgy beállítani hogy a mozgás már aránylag simának tűnjön, de még ne legyen szappanopera hatás. Az interpolációból fakadó esetlegesen néha látható képhibákkal hamarabb megbarátkozok mint a darabossággal, remegéssel stb dolgokkal. -
-
Gicz
addikt
válasz
KTTech
üzenetére
Persze, stimm. Volt 50ST60 plazmám, mozgásmegjelenítése hibátlan volt. Ott persze volt más baj, rainbow effekt hogyha hirtelen mozdult a szemed pl... meg hát az is vibrált, de az akkori felhozatalban vibrálással, rainbow effektel, 120cd max fényerővel is no brainer volt bármilyen LCD-vel szemben.
Most volt upgrade 77g5-re, ezen is van "oled mozgás" sajnos itt is 60hz-en, pedig itt már van fényerő amiből veszíthet nyugodtan
A plazma 24p-je kurvajó volt ehhet képest. Engem a bármilyen mértékű interpoláció jobban zavar mint a 24p, szóval marad offon. Igen még a "cinemític motion" bellítás is zavar...szerk: kellene is venni egy 65VT60-at nosztalágiából

-
Celtis
veterán
válasz
KTTech
üzenetére
A 48Hz hogy jön ki, ha csak továbításkor takarsz? Mindazonáltal a 48Hz már megfelelő.
A 24Hz villogás nagyon zavaró és ez a többlapátos - állókép alatt is - kitakarás már a századfordulón a még kisebb fps-ű némafilmeknél is bevett gyakorlat volt. Ráadásul rém egyszerű technikai megoldás.
-
Aurig@
őstag
válasz
KTTech
üzenetére
+ 1
A 23.976 Blu-ray lemezekkel jött divatba.
Ez a szabványa, se több se kevesebb.
Semmi bajom a 24-el, java részt UHD Blu-ray-t és sima Blu-ray-t nézek vagy remuxot, dedikált médialejátszóval, sajnos a tévéken lévők egy kalap fos nem sok, annyit nem érnek.
Mindig kell valami kompromisszum.
A Blu-ray-hez nem kell se 48, se 60 se 120 fps.Őskövülettől azért messze van.
Ezért érdemes média lejátszót használni, nincs kompromisszum. -
Gicz
addikt
válasz
KTTech
üzenetére
Én is, c2-nél igy nem is volt gond, az 50% terhelés alatt volt.
gurus 117472:
a tiplik durvák, nem azzal van amit adtak hozzá, 10-es fischer tipli, atom csavarral. Magától a szerkezettől tartok, hogy a 34 kilo nagyon betesz a 40kg maxot tudó konzolnak. Lehet túlgondolom. -
M@trixfan
addikt
válasz
KTTech
üzenetére
Ismerem, szegény nagyimat ilyenbe tették anno be miután elbontották a polgári lakást a fejük fölül, eredetileg 30nm-esbe akarták bedugni, mert jól van az úgy…
Ezt leszámítva baromi jó beosztás, kiváló panorámája volt a lakásnak, jó lett volna mostani árakhoz megtartani, de nem panasz, anno beforgattuk másba.
Azért voltam kiváncsi mert ha ott laknék nálam is szerver szoba lenne, baromi jó helyen van a gardrób ilyen szempontból.
-
Sasi001
őstag
válasz
KTTech
üzenetére
Tény, hogy így nehezebb de gondolom ha nagyon akarta volna akkor biztos megoldja, hogy megnézi valahol. Viszont azt lebeszélhette vagy megkérdezhette volna, hogy működik a vissza küldés. Akkor elkerülhető lett volna ez a kellemetlenség. Bár szerintem annyira nem lehet megszokhatatlan, hogy csak emiatt visszaküldje valaki. De ha mégis azt is megértem.
-
Sasi001
őstag
válasz
KTTech
üzenetére
Kipróbálhatta volna máshol is ha bemegy egy üzletbe akkor már látta volna, hogy nem bírja a tizen-t. “valami régi LCDje volt,”hát azután biztos minden jobb. Nálam pont ez a része másodlagos. Egyébként filmet néz, vagy folyamatosan a beállításokat nyomkodja? Visszaküldi olyan dolog miatt amit előtte megnézhetett volna. Olcsóbban kell gondolom adniuk, mert bontott visszaküldött, valószínűleg ez az ára. Megérteném ha valami hibát talál a készülékben de ugye nem erről van szó. Mások pont az ilyenek miatt rettegnek, hogy nehogy bontott készüléket kapjanak.
-
alaves
addikt
válasz
KTTech
üzenetére
Az LG-nél is csak a szerviz menüben kapcsolható ki az ASBL (C1-en ki is kapcsoltam, mert végül ott még nem oldották meg a hosszú sötét jeleneteknél, hogy ne aktivizálódjon).
S90C-nél rendben működik az ASBL (hosszú sötét jeleneteknél nem aktivizálódik, Sárkányok házánál sem) és a C1-nél nem hamarabb veszi le a fényerőt, kb. azonos az eltelt idő. Nálam PC-n sem zavaró ha bekapcsol az ASBL, mert nincs olyan felhasználási forma.
A C1-en a szerviz menüben kikapcsolt ASBL hosszú időn keresztül használva (napi 12+ üzemóra) sem kapcsolt vissza a hőmérséklet miatt, persze nem is melegedett 100-120 nittel. -
Sasi001
őstag
válasz
KTTech
üzenetére
15cm semmi jelentősége. Vagy nálatok mindenki egyforma magasságú? Ami ülve jó az a nézési szög fekve kényelmetlen ez tény (számomra).
Én a szövettel vagyok így ingyen sem kell. Autóba is csak bőr ülések. Ez a télen hideg nyáron meleg nem tudom hol tapasztaltad, nálunk állandó a hőfok van a házban, nem a kertben van az ülőgarnitúra.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
KTTech
üzenetére
Pár százalékon szerintem a 6500 Kelvin sem zavaró. Jól elhelyezett fényforrásnál, esetleg egy LED csíknál szerintem nem annyira durva, hogy kicsapja a szemed.
De amúgy megoldás erre egy smart RGB LED, ami ízlés szerint állítható. Én sem járatom 6500 -on, de natúr vagy hideg fényt használok néhány százalékon.
-
máyköl
veterán
válasz
KTTech
üzenetére
Van Apple Tv -m, de sajnos nem teljes megoldás ez sem.
Minden egyes bekapcsolásnál ki kell választanom a Hdmi bemenetét pl. A távirányítójával pedig nem tudok sehogy megbarátkozni, a Magic Remote -ot sokkal jobban szerettem, azt meg nem lehet összehangolni az Apple Tv -vel. -
Partz
senior tag
válasz
KTTech
üzenetére
Igazából 10-15 éve hangoztatják, hogy az qdel (nanoled) lehet a jövő, de 1-1,5 éve kapcsoltak rá igazán a fejlesztésekre, ami kezd beérni. Jelenlegi állás szerint 2028-ban már lehet kapni ilyen készülékeket kereskedelmi forgalomban és 2030-tól sztem átveheti ez a tech az oled szerepét. Microled-ben én pl sosem láttam azt a nagy potenciát, mivel nem tud gazdaságosabb lenni mint a fenti technológiák és igazán csak ez számít egy fogyasztói társadalomban.
Csak párat említsek a tavaly bemutatott prototípusokhoz képest; Már kék sub-pixeleket is előtudnak állítani nehézfémmentesen, hasonló teljesítmény mellett. Gyakorlatilag meg 16x-ozták az egyes pixelek élettartamát egy hőkezeléses eljárással.
-
Partz
senior tag
válasz
KTTech
üzenetére
Itt egy érdekesebb videó a G5-ről a tavalyi csúcs oled-ekkel összehasonlítva. Ez a technológia ellenben az MLA-val 1-2 éven belül szinte biztosan lecsúszik a C szériába.
Én is azon az állásponton vagyok a Samsungnak vmit lépnie kell, mert így gazdaságilag nem éri meg a tv szegmensben a qd-oledet fenntartani. Azért már készülnek alternatívával aminek egyszerűbb a gyártása mint egy woled panel, de ehhez kellett a qd-oled vonal. Nagyon várom a májusi SID-t mennyit haladtak egy év alatt a technológiával, voltak közben elég jelentős áttörések fejlesztések terén.
-
Sasi001
őstag
válasz
KTTech
üzenetére
Itt egy cikk: https://www.whathifi.com/advice/lg-g5-vs-samsung-s95f-which-flagship-oled-tv-is-better
És magáról a színfényerőről még nem is beszéltünk ami nagyon jelentős.Egyébként a találgatásaidnak semmi értelme, megszűnik nem szűnik meg, nem éri meg gyártani nem költséghatékony, ez nem csak erről szól. Engem ne akarj meggyőzni mindkettő technológiát láttam, használtam használom, hangsúlyozom a felháborodás elkerülése végett, hogy számomra szebb a kép a QD-oled tévén és nem egyedül vagyok ezzel az állítással.
-
Sasi001
őstag
válasz
KTTech
üzenetére
“Egy kb. 77"-es méretű hordozóból kijön legalább 4 db 32"-es hordozó, amire ugyanannyi pixelt kell felrakni, de a kisebb méretben kevesebb anyag kell hozzá.”
Számomra ez az elmélet nem álja meg a helyét, ez alapján nagyon sok mindent nem gyártanának, mindenből csak kisebbet tudnál venni mert gazdaságosabb a gyártása mint a nagyobbnak. A QD panel méretei eddig is korlátoltak voltak, anno az s95b legnagyobb mérete 65” volt. Volt szerencsém Lg-oled-hez, de a QD-oled-ből már a másodikat használom, 77s95d, csak a méret miatt váltottam. -
Sasi001
őstag
válasz
KTTech
üzenetére
Tisztában vagyok a technológiával. Elég sokat ölt bele a Samsung a QD oled fejlesztésbe, nem hiszem, hogy “ tv méretben eltűnhet “. Összehasonlításnál akkor is mindig az aktuális modelleknek van értelme. Inkább arra törekedne az Lg, hogy megszüntetné a panel rothadást meg a tintinget, na ennek a bejelentésnek sokkal jobban örülnének az emberek.
-
hyppo!
aktív tag
válasz
KTTech
üzenetére
Ennek a végkifejlete az lehet, hogy TV méretben eltűnhet majd a QD-OLED technológia, mert a kisebb méretek (max kb. 40") többet hoz a konyhára - és kérdéses, hogy mennyi lesz majd a fejlesztésére.
Azért ezt én nem így látom, mert akkor a Miniled gyártósorát nem adta volna el a TCL-nek és több pénzt és energiát nem fektetne az OLED kijelzők gyártásába. Erről nyilatkozott a Samsung.
-
-
Rewmac
aktív tag
válasz
KTTech
üzenetére
Igen, de ezt én derítettem ki h szerintem az. Másrészt meg a csere panel ne legyen már hibás.
Amit kértek képet azon fekete pont van. Amire azt írták az nem szamít ha egy piros vagy zöld világít vagy van egy fekete pont van belefér.Mondjuk a hajlított panel már jobban zavar. Mondjuk arra meg azt mondta aki cserélte lehet a hőtől majd egyenes lesz. Ezt kétlem. Egyrészt minden oldala ferde és befele mindkét oldalon hajlik. Egy fix lábon van a két oldal között 1,5 centi a szintkülönbség.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
KTTech
üzenetére
3 javítás utáni valóban nincs. Pontosabban 4. meghibásodásnál 8 napon belül cserélni kell a terméket, vagy visszatéríteni a vételárat. Vagy ami a bevett gyakorlat TV esetében: csereutalvány.
151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet, 5. § (6)
Szerk.:
Egyszerű kép a fogyasztói jogokról jótállási időben történő javítások esetében:
-
warren29
aktív tag
-
hunspikey
őstag
válasz
KTTech
üzenetére
MICSODA????? 4000? d65-ön?

Ha Vivid módban megy d65-ön akkor filmmakerben is megy annyin, hiszen nincs különbség a TV megjelenítésében - a profiktól tudom, hogy ezek csak beállítás szetteket takarnak. Ha d65 akkor azt mindenhol tudja nem csak vividben.
Samu csak 2000-et tud 10%-on (mármint a 2025-ös széria)
-
hunspikey
őstag
válasz
KTTech
üzenetére
Azt el tudnád magyarázni hogy a panel fotókon illetve ha közel hajolok egymás melletti WRGB pixel struktúrát látok. Ehhez képest ezek az ábrák úgy ábrázolják mintha egymáson helyezkednének el. Előtte meg pár éve arról volt szó hogy igazából nincs is RGB mert minden csak színszűrős ultraibolya dióda.. Hogy van ez ténylegesen?
-
-
hunspikey
őstag
válasz
KTTech
üzenetére
Oké, ezt részben elfogadom, de itt nem arról van szó, hogy szaggat a HDR Film hanem arról van szó, hogy a maximális csúcsfény nem éri el szemmel láthatóan a 120 nitet se. Telóval RAW-ban fotózva és belemérve, kb az apple adások csúcsfénye egyezik az SDR anyagokkal abban az esetben ha az SDR oled pixel fényereje 8 körül van -nyolc, igen, a százból, miközben a DV filmmakerben megy természetesen.
Én tökéletesen értem, hogy egy 1000 nites fehér paca iszonyatos szaggatással tud csak végig vonulni a képen, szemben egy 10 nitessel, ami szinte folyik még 24p esetén is - de azzal nem értek egyet és nem is bírom megérteni, hogy miért kell folyamatosan kontrasztmentes low-key anyagokat az apple-nek kiadni.
Számomra a HDR első és legfontosabb vívmánya a 10 bites kép. Iszonyú szépek az árnyalatok 10 biten. Na ehhez képest sikerül még ezt is elkúrni, mert sokszor látni, hogy poszterizál a rosszul megválasztott tömörítés miatt. Nem nézi vissza? Nem érdekli?
Másodsorban ennek mentén (a 10 bitre gondolok) lehetőség van ahogy mondod a szép gazdag near black részletekre is - valóban nagyon kedvelhető!
Aztán azt se felejtsük el, hogy amíg tökéletesen igaz az a mondatod, hogy filmre lőtt anyagot HDR-re rakni fából vaskarika, szerintem ma már szinte egyáltalán nem forog streamingre szánt anyag hagyományos negatív filmre.
És amíg a dia pozitív mindössze 5-9 blendét tudott, és a legjobb negatív fényátfogása is csak kb 10-12 blende volt, addig a digitális kisfilmes szenzorok ma már 15 körül, a komolyabb cuccok, pl az Arri ALEV 3 A2X szenzora 17 blendénél tartanak és nem kell hozzá majd sok hogy elérjék az emberi szem teljesítőképességének határát: a mágikus 20 blendés átfogást.
Ehhez képest ad a drága apple fele SDR féynerőt DV-be baszva
poszterizáltan
Példának okáért meg lehet nézni a HBO Max Last of Us sorozatát vagy a Prime Fallout-ját, mindegyik igazi szép motyó és szépen svenkelnek azok is, pedig van bődületes fényerő. A last of usban kifejezetten sok a kültéri 1000 nit környéki svenkelt jelenet illetve a szabad kamerás 3rd person nézetes felvétel, és mindegyik tökéletesen jól mozog, engem abszolút nem zavar a stutter pedig 24p.
Szóval nem tudom felmenteni az Apple-t a vádak alól
-
ricsip
addikt
-
hunspikey
őstag
válasz
KTTech
üzenetére
Hahaha oké, de nyilván én háztartási normál TV-re gondoltam, nem arra a 152 colos technológiai szörnyre, mely tudott 4k-t ez igaz, de a fogyasztását nem merték kiírni. Ja meg ha jól tudom fél millió dollár volt az ára, bár kétlem, hogy ezt lehetett volna ténylegesen rendelni, már látom is magam előtt az itthoni panás szervízes csávók arcát amikor kijönnek egy ilyenhez, hogy nem oké a kép

Jobban jártak volna 4 db 50 colos TV összefogásával....
Nekem abszúrd ilyen prototípusokat mutogatni, semmi értelme. Olyan mint bemutatni egy 2000 lóerős BMW-t csak éppen euró 2 - kösz.. Olyat Pisti is tud a garázsban...
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 83G4 - 83" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- LG OLED 55 B3 - 120Hz, 140cm, 4k - gari, fóliás
- LG C2 OLED TV - 55 coll 4K, HDMI 2.1 - 120Hz - Garancia
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év
- Panasonic 55 HZ 980 oled tv
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- VICC ÁR! Dell Precision 7530 - Xeon E2186M (i9-8950HK++) / 32GB RAM 512GB SSD Quadro P2000
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3555,100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S23 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Google Pixel 10 Pro XL Moonstone Super Actua 120 Hz, Pro kamera 5 zoom 256 GB Használt,Gari
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)!

A samu sem pl a 83 colos már nem QD-OLED.
na igen a mozgásmegjelenítés. Sajnos vagy nem sajnos, de használok interpolációs "segítséget". Próbáltam úgy beállítani hogy a mozgás már aránylag simának tűnjön, de még ne legyen szappanopera hatás. Az interpolációból fakadó esetlegesen néha látható képhibákkal hamarabb megbarátkozok mint a darabossággal, remegéssel stb dolgokkal.

Vhiktor