Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#39201) Fisha válasza Pro Koryak (#39199) üzenetére


Fisha
őstag

De ezt jellemzően a hazai forgalmazó akciózza, és nem a kereskedő. Szólj a Panásoknak, hogy akciózzanak ők is. :)
Amúgy nem tudom, hogy mióta minőségi jellemző az, hogy miből hányat adnak el. Akkor ezekszerint oledből az LG a legjobb, de annál is sokkal jobb bármelyik LCD?

[ Szerkesztve ]

(#39202) chros válasza rothfb (#39175) üzenetére


chros
őstag

Mint masok is irtak, ez nem Pana talalmany s nem gyarto fuggo, hanem az osszes full Dolbys gyartonal lesz, (Pana, LG, Philips, stb), a Sonynal lehet, hogy nem (mert onaluk csak low-latency DV van).
Ennek fenyeben ismet olvasd el a hozzaszolasod ...

> Gyerekek. Értem én, hogy az LG a minden (pedig nem és nem kezdem megint), de legyen már a fórum reális. Ha az LG hoz ki ilyet, tuti ez egy király feature lenne és menne a nyalás, hogy ez mekkora találmány. Vegyünk már kicsit vissza. Meg, hogy majd olyat senki nem vesz majd, meg a hasonló buta dumák. Ne legyünk már óvodások.

Ugye azt tudod, hogy ez egyvalakire mondhato el itt es azt mindenki felismeri?! Ami miatt valaszolok, az az, hogy nem vagy rosszindulatu. Megkerdezhetem, hogy hany eves vagy es mivel foglalkozol?

[ Szerkesztve ]

(#39203) rothfb válasza krx21 (#39198) üzenetére


rothfb
veterán

Persze, igazad van, de a monopol helyzet sosem jó a fogyasztóknak. Mindig van egy gyártó, amelyik elkezd gyártani valami újat és jót, ami addig nem volt. Ilyen az LG is. Viszont hosszabb távon nem jó, ha egy adott gyártó van csak. Ez eredményezi azt, hogy valami drága és nem mindig áll megfelelően szemben az ár és az érték aránya.

(#39204) hsrasus válasza Fisha (#38457) üzenetére


hsrasus
aktív tag

Köszi szépen, pont ilyesmire lett volna szükségem a fórumtársaktól is, h mi a valódi eltérés (és nem a szokásos méreten lovagolás) -a hangot kivéve, mert az úgysem számít- b9-c9-cx vonalon, ami nálam lényeges lehet. Őszintén szólva nem érzem, h előrébb lennék, mert még ha valahogy bevenné a gyomrunk az 55"-st, akkor sem tudom, h melyik a jobb döntés.

Mindenképp várok, mert lesz nálam egy lakásfelújítás még remélhetőleg tavasszal, ha találok szakit és ki kell majd pakolni/költözni, uh azelőtt nem veszek TV-t, csak azután, de még nem tudom mikor lesz. Csak a cx-ből lesz 48", ugye?

(#39205) rothfb válasza tothl (#39197) üzenetére


rothfb
veterán

Nem mondtam ilyet és persze, gazdaságilag az LG-nek is meg kell térülnie valahogy a befektetésének. Ez érthető. A többi gyártó sem jobb, hiszen pl a Samsung egy már létező technológia alig továbbfejlesztett változatát adja majdnem oled áron. Ez még problémásabb.

(#39206) Tengri válasza hsrasus (#39204) üzenetére


Tengri
senior tag

Lg-nél csak a CX viszont a Sony is piacra küldi a 48-asát.

[ Szerkesztve ]

"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."

(#39207) rothfb válasza chros (#39202) üzenetére


rothfb
veterán

Nem tudtam, hogy nem Pana feature a DV IQ.
Igen értem én, rám célzol és volt is olyan hozzászólásom korábban, amire jogos a célzás. Majdnem írtam is hunspike-nak, hogy ne legyél már olyan, mint én voltam korábban (igen elismerem). :DDD
39 éves vagyok (már sajnos) és egy autóipari cégnél dolgozom cnc forgácsolóként már 12 éve és elég jól keresek. Eredeti végzettségem rendszerinformatikus. És igen, jól látod, nem vagyok rosszindulatú (igyekszem nem annak látszani, bár a fórumokban sokszor félreérthetőek a hozzászolások).

De jó látni, hogy azért van itt egy-két ember, aki tovább lát a hozzászólásokon és nem esik nekem azonnal, ha hülyeséget beszélek. Emberből vagyok én is... Néha előbb beszélek, mint gondolkodom. :U

[ Szerkesztve ]

(#39208) hsrasus válasza Tengri (#39206) üzenetére


hsrasus
aktív tag

Köszi az infót!

(#39209) hunspikey válasza rothfb (#39207) üzenetére


hunspikey
őstag

Úr isten most meg tudom milyen vagyok :Y

Viccet félre téve szerintem még lehet kicsit rosszul értékelsz engem, ugyanis nem akarok lg szopónak tűnni. De azt viszont gondolom hogy ha pl egy rtings össze ereszt 4 tv-t, mind lg oled paneles és a végén az jön ki hogy a többi gyártó akár hogyan szoftverezi a tv-t nem lesz érdemben jobb a kép akkor igazából miért is nem a legolcsóbb a legjobb?
Csak a Sony egyedül az elgondolkodtató de azzal is úgy vagyok hogy beállításokkal az lg mozgása is hibátlan tud lenni, lehet egyszerűen a Sony veszi a fáradságot és eleve helyesen állítja be? :)

Ha igen akkor nem ér +50% felárat.

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#39210) renziNNN válasza hunspikey (#39209) üzenetére


renziNNN
tag

Ismerősöm hétvégén volt Euronicsban és pont beszélgetett a helyi OLED-es eladóval, mikor jöttek a Sony-tól, hogy megkérdezzék, hogy nem értik.. ugyan miért nem fogynak jobban a Sony OLEDek? Mondta nekik az eladó, hogy nézzék meg a Sony árait és más márka árait. Erre teljesen ledöbbentek, hogy mennyivel "olcsóbban" lehet más oledhez jutni :) Fura.

(#39211) Fisha válasza hunspikey (#39209) üzenetére


Fisha
őstag

Én azért azt ki merem jelenteni, hogy B9-en nagyon nem jó a mozgás. TM-et kikapcsolva nyilván kb. ugyanolyan, mint bármelyik másik oleden. De a TM még 2-es dejudderen is rendszeresen hibázik. Nagyon-nagyon kíváncsi lennék egy összehasonlító tesztre egy C9-cel (és egy sonyval, panával, philips-szel), de mindenhol csak a szájtépés megy a valós tesztelés, mérés helyett. Az uncsi, bonyolult, szakértelmet kíván -> nem rentábilis.

[ Szerkesztve ]

(#39212) Pro Koryak válasza Fisha (#39201) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Viszont a kifutó/kiszóró árakat nem hiszem, hogy csak és kizárólag a forgalmazó határozza meg.
Nem minőségi jellemző, de rendre téma, hogy sokkal több LG-t vesznek, mint más gyártóét. :C

(#39213) Fisha válasza Pro Koryak (#39212) üzenetére


Fisha
őstag

Az jogos, gondolom ott a nagyobb induló készlet -> több maradék határozza meg a dolgot.

(#39214) Jorgi Kormi válasza renziNNN (#39210) üzenetére


Jorgi Kormi
senior tag

Nekem az MM-ban azt mondták a samura (qled), hogy az a gyártási költségei miatt ilyen drága , a sony oled pedig a benne lévő "szuper" elektronika miatt drágább az lg-hez képest.

Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".

(#39215) rothfb válasza Jorgi Kormi (#39214) üzenetére


rothfb
veterán

"a sony oled pedig a benne lévő "szuper" elektronika miatt drágább az lg-hez képest."

Szeretem én is ezt hinni a Panával kapcsolatban. :)
Eddig még nem csalódtam.

(#39216) Fisha válasza Jorgi Kormi (#39214) üzenetére


Fisha
őstag

Jó, de ennyi erővel az aldiban is megkérdezhetnéd... :D

(#39217) dh66e válasza Fisha (#39216) üzenetére


dh66e
veterán

:D
Egyébként igen.

[ Szerkesztve ]

(#39218) rothfb válasza renziNNN (#39210) üzenetére


rothfb
veterán

10-ből 9 vásárlónál az ár az elsődleges. Én és pl Daneel kivételek vagyunk. Nekem nem igazán számított az ár, próbáltam megbízható tv-ket keresni. Daneel kollégának pedig a design volt a legfontosabb. Ha jól vettem ki eddig a szavaiból. Jaj bocsánat, a méret is nagyon nagyon fontos neki.:DDD

(#39219) powerup2 válasza Jorgi Kormi (#39214) üzenetére


powerup2
addikt

Csak a márkát fizeted meg :) ez már tuti

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#39220) rothfb válasza powerup2 (#39219) üzenetére


rothfb
veterán

Azért van egy elismert dolog, amiben a Sony a legjobb. Mozgásban pl. De ezt Joshi jobban tudja. Neki Sony oledje van.

(#39221) powerup2 válasza rothfb (#39220) üzenetére


powerup2
addikt

Sony akar keresni a tv-n hiszen a panelt az lg-től veszi igy neki is kell nyereség :)

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#39222) Tulku válasza rothfb (#39218) üzenetére


Tulku
veterán

Én 65"-nál azonos árú fz800 és c8 között vacilláltam...a jobb irányíthatóság és belső játékos vitte az LG irányába a választást...kinézet nekem mind1, képminőségben ott szebbre volt hangolva a pana, de otthon az lg simán hozta amit kerestem...

(#39223) rothfb válasza powerup2 (#39221) üzenetére


rothfb
veterán

Biztos ez is benne van. De ez igaz lehet a többi gyártóra is ezzel az erővel.

(#39224) Pro Koryak


Pro Koryak
addikt

Viszont amekkora tételben vesznek panelt ... háááát, nem hiszem, hogy a gatyájuk is rámegy.
Ha a Pana tudja adni egy idő után "szinte" LG áron, akkor a Sony is tudná, ha akarná.

(#39220) rothfb:
Pillipsz elvileg jobb a P5 pocival

[ Szerkesztve ]

(#39225) powerup2 válasza rothfb (#39223) üzenetére


powerup2
addikt

LG-it is lehet kalibrálni olyanra mint pl a pana :) csak olcsóbb . Minden gyártó ezt csinálja :) sőt merem állitani hogy az lg többet keres azon a panelen amit elad a sony-nak vagy panának mint a saját tv-ben lévő panelon :) LG-nek megéri ha a sony vagy a pana akar minőségi tv-ét eladni fizessen is szépen a más kérdés hogy a két másik gyártó azt a többletet a vásárlókkal fizetteti ki :)

[ Szerkesztve ]

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#39226) nitro16 válasza Fisha (#39211) üzenetére


nitro16
senior tag

Ps topikba volt aki b9-t vett majd cserélt c9-re. És nem volt megelégedve a váltással... mondta, hogy ugyan ezt már látta csak azt b9-nek hívták és megette a hypot.. szerintem annyira minimális a különbség, hogy aki nagyon nincs benne a témába észre se veszi azt az esetleges minimális különbséget.

(#39227) powerup2 válasza nitro16 (#39226) üzenetére


powerup2
addikt

C9-nek fejlettebb a procia aztán meg az anyagminősége jobb és kb ennyi az hogy mennyivel jobb a c9 az erősebb proci miatt passz de lehet majd jön olyan fw ahol lehet majd látni miben másabb.

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#39228) Jorgi Kormi válasza Fisha (#39216) üzenetére


Jorgi Kormi
senior tag

Lehet , hogy az Aldi saját nevén később forgalmaz majd oled tévét , Hofer oled .(hof -ehér lesz benne a fehér , a deep schwarz ugye meg alapból adott : lg panel + a motion- t a sony-tól veszik + pana dizájn + csajoknak lesz swarovski csilli-villi special edition )

[ Szerkesztve ]

Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".

(#39229) chros válasza rothfb (#39207) üzenetére


chros
őstag

Orulok neki, es minden jot kivanok Neked/Nektek! Es elvezzetek a remek kepminoseget ti is :)
Ezt a marka oruletet engedd el (nam csak TV-knel), ennek ma mar (?) nincs semmi letjogosultsaga. Egy-egy adott modellrol beszelhetunk, de cegekrol mar nem.

(#39228) Jorgi Kormi : :D :D :D

[ Szerkesztve ]

(#39230) nitro16 válasza powerup2 (#39227) üzenetére


nitro16
senior tag

Milyen anyagminőségben jobb, elárulod? Mert szerintem semmiben. Egy e9-re már azt mondom, hogy oké ott már más az anyagminőség, de egy b9-c9 közt semmi nincs.

(#39231) powerup2 válasza nitro16 (#39230) üzenetére


powerup2
addikt

tapintásra más :)

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#39232) rothfb válasza nitro16 (#39230) üzenetére


rothfb
veterán

Valami volt tavaly, amit a c8 megkapott fw frissítéssel a b8 meg már nem. Már nem emlékszem mi volt az. Majd aki még emlékszik, beírja.

(#39233) hunspikey válasza powerup2 (#39227) üzenetére


hunspikey
őstag

Az a 250 nit fényerő többlet amit mértek hdr 10%-os fehér fedettségig bezárólag az smafu?

Forrás :

[link]

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#39234) adamssss válasza powerup2 (#39227) üzenetére


adamssss
veterán

Fejlettebb proci, jatekra jobb (120fps hdr-el), 2 vs 3 gb ram, magasabb fenyero.
azert nem ugyanaz a ketto

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#39235) daneel_hu válasza rothfb (#39218) üzenetére


daneel_hu
addikt

"10-ből 9 vásárlónál az ár az elsődleges. Én és pl Daneel kivételek vagyunk. Nekem nem igazán számított az ár, próbáltam megbízható tv-ket keresni. Daneel kollégának pedig a design volt a legfontosabb. Ha jól vettem ki eddig a szavaiból. Jaj bocsánat, a méret is nagyon nagyon fontos neki.:DDD"

Nyilván van egy árhatár ami fölé nem mennék, de összességében anno 1 millió HUF-nál húztam meg a határt, tehát ami ebbe belefért az OK volt. :) Persze ha csak valamivel de érték felett lett volna valami - de nagyon-nagyon tetszett volna - akkor még megvásárlom.
Azt hiszem nemrég volt 65W8 1,2 milla bruttóér' - na ez egy jó példa, hogy ami akkor nem volt, az nemrég már igen. :D
De igen igen… most - ha most lenne vétel akkor talán 77GX vagy 77WX kéne (ha nem számítana a zsé), de mivel számít így egyelőre ez nem lesz bevállalva. :P

Amúgy tetszik a GZ2000 is design-ra, a talpa nem annyira de összességében ütős masina.
A SONY AF9 ami még nagyon tetszett külsőre. De külalakra tényleg inkább az LG diktálja az iramot.

Az annyira nem izgat ha valalmi tönkremehet - mert úgyis tönkre fog - a gyári 2 év garihoz ragaszkodom, ha ez megvan akkor nyugodt vagyok. Ismerem magam annyira, hogy amennyiben valami gond van akkor agilisen felborítom az "asztalt". :) Kivétel persze az ha valami tényleg típushibának tűnik egy modellnél (vagyis szar), akkor azt értelemszerűen kerülném. Márkahűségben nem hiszek. (ma már)

[ Szerkesztve ]

(#39236) daneel_hu válasza rothfb (#39220) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Azért van egy elismert dolog, amiben a Sony a legjobb. Mozgásban pl. De ezt Joshi jobban tudja. Neki Sony oledje van."

Plazmához képest sajnos egyik sem jó. :(
Lehet van valamennyi differencia artifact esetében, de a szappanopera az szappanopera.
Eddig még nem láttam olyan "oledes" mozgást amitől elájultam volna. Sajnos.
Talán majd a 120-as BFI hoz javulást ebben.

(#39237) hunspikey válasza daneel_hu (#39236) üzenetére


hunspikey
őstag

Én mondom neked úgy hogy vt60om volt hogy oleden 2/4-es mozgás javítás értékekkel rohadtul nem szappanoperás a mozgás, viszont nem is villog.

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#39238) daneel_hu válasza hunspikey (#39237) üzenetére


daneel_hu
addikt

Engem 2/4-esen már zavar a mozgás, túlságosan sima. 1/4 amit még elviselek, kettesnél már látom a szappanozást, főleg közeli kameraállásoknál. :( Tudom ez egyénfüggő...

Viszont 0 vagy 1-es judderen nem elég magas a sorfelbontás.
Kapcsolj be egy óriás műlesiklást az EURO-n, és kövesd a szemeddel a sízőt végig, minden kameraállásban. Aztán csináld meg ugyanezt egy plazmán (ha van még), vagy 60-as bekapcsolt BFI-vel oleden. Hoppá! Majd meglátod... :)
Pedig elméletben az EURO egy 50/60 fps-es közvetítés, amely még javít is az oled mozgásmegjelenítésén, de még így is leakad a szemem a fő témáról ha nincs judder. Filmeknél még rosszabb a helyzet.

Sample and hold technikánál számomra csak a BFI (lesz) a megváltás. Köztes képkockák kiszámolása mesterséges intelligenciával/szoftverekkel elfogadhatatlan.

(#39239) hunspikey válasza daneel_hu (#39235) üzenetére


hunspikey
őstag

És azt is tegyük hozzá, hogy bár a Panasonic házon belül - valószínűleg az LG ajánlása ellenére kitekerte az 1000 nit fényerőt a vásárolt panelből, de ez minden eddig megjelent teszt alapján világos részlet vesztéssel jár illetve aránytalan panelöregedéssel. Magyarul mérni lehet, de amúgy nem nagyon jó semmire.

Én akarom hinni, hogy az LG tudja a legjobban hogyan kell hajtani a saját paneljüket hogy élettartam/látvány arányban a legtöbbet kapja a kedves kásztümör a pénzéért.

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#39240) alaves válasza Fisha (#39211) üzenetére


alaves
addikt

Korábban már írtam a Philips 55OLED754 interpolációs mozgásáról:
-perfect natural motion (minimum - közepes - maximum) = LG de-judder 1-10,
-perfect clear motion (minimum - közepes - maximum) = LG de-blur 1-10,
A perfect natural motion minimum értéken egyből 6-7 de-juddert tesz rá, kissé látható artifact van, viszont akadozás hiba nincs (közepes 8-9, maximum 10).
Film opcióval 0-2 de-juddert csinál (de-blur értéket nem tudom megfigyelni), semmilyen hibát nem látok. Sport, szabványos, egyenletes opcióknál kb. a minimum - közepes - maximum de-judder értékek lehetnek.

Fényérzékelő: a Philips fényérzékelője az általunk beállított OLED fényt (Philips-nél kontraszt, a rendes kontrasztot video kontrasztnak nevezi) nem veszi figyelembe, 17-100 között állítja ha bekapcsoljuk.
LG-nél az általunk megadott OLED fény fölé nem emeli, tehát ha 17-re állítjuk, akkor gyakorlatilag nem csinál semmit. Ez az elv nekem jobbnak tűnik.
Viszont pl. a Philips HDMI info-ja jobb:

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#39241) cichlid1


cichlid1
tag

A Pana gz950-en ez a mozgás javítás az Intelligent Frame creation menüpontál van?

(#39242) hunspikey válasza daneel_hu (#39238) üzenetére


hunspikey
őstag

Húúú milyen jót tudnánk mi egy sör mellett erről elmélkedni.

A plazma fénybelövést használ, vagy ha úgy tetszik PWM technikát, amire van aki érzékeny, van aki szereti.

(PWM: impulzus hossz moduláció, magyarul egyes primér színek eszméletlen gyors ki/be kapcsolgatása a kívánt színárnyalat elérése érdekében) lásd: [link]

Én utáltam. Pont azért mert a PWM miatt volt egyéb mozgási probléma ami persze nem sorfelbontás jellegű volt, mert pont a másodperc ezred részéig szembe villantott anyag nagyon nagy ember által megfigyelhető felbontásra képes hanem azért mert amikor viszont a szemed mozdult a tv képéhez képest, vagy nagyobb fényes többszínkomponenst igénylő alakzatok mozogtak a tv-n, na akkor a PWM nem tudta árnyalatban "befejezni" a műveletet ezért szín és árnyalat torzulás következett be az arra érzékenyeknél.

Én iszonyatosan láttam és utáltam a rainbow effektet illetve a false conturingot - mindkettő a PWM miatt volt. Egész pontosan dinamikus fals kontúrnak hívják az okok pedig lehangolóak: nem minden primér szín alszik el egyforma sebességgel, ezért van az, hogy VT60-on pl a zöld pixelek lassabban aludtak ki ezért minden mozgó fehér képtartalom zöld kontúrral mozgott! :W

Az OLED sample and hold-ja igazából rohadtul nem vesz le a mozgásfelbontásból. Sőt, az OLED megkockáztatom gyorsabban tud pixel állapotot ki/bekapcs váltani, mint annó a plazma. Az alacsonyabb megfigyelhető mozgásfelbontás abból adódik, hogy a sample and hold, hold része miatt ott marad a szemedben az előző állapot és ez kvázi a felbontás megfigyelt romlását eredményezi. Magyarul az oled egy 50 fps-es forrásból valós 1/50 sec-es állóképeket rak ki, amit te röcögni látsz én meg nem annyira. A plazma meg az 1/50-edes frame-eket szétvillogtatja még újabb 50 részre és ettől élesebbnek hat (VT60 2500hz PWM)

Szóval nekem a PWM-től kapott agyfaszt a szemem, neked úgy most az S&H-tól kap, nekem viszont pont az S&H jön be állatira és annó én minden alkalommal megláttam a PWM árnyoldalát.

Szóval összefoglalva mindkét TV hajszál pontosan ugyan úgy kirakja a teljes 1080p-s képet, csak a különféle emberek különféle szemei látnak belőle különböző látványt. Ez már humán látás analízis téma, mivel a látott kép az agyban keletkezik ezért minden ember máshogy interpretálja az egyforma szemekkel látott képet.

Én mondom, imádtam az általános képminőségét a plazmának, de nekem, teljesen szubjektív véglénynek a mozgása kritikán aluli volt mindig is a fent említett okok miatt.

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#39243) Strezi válasza hunspikey (#39242) üzenetére


Strezi
őstag

Nagyon jó összefoglaló!
Nekem a mások álltal szappanoperának megélt mozgás sokkal jobban tetszik és természetesebb mint akármilyen 24Hz, vagy plazma vibrálás Nekem ez hozza a mozi élményt. Kb. 15 éve láttam az első valós > 60Hz LCD panelt (Sony A1), akkor is tudtam hogy nekem ez kell. De, kinek a pap, kinek a paplan :R

Gratula hogy végre neked is van OLED-ed! Több mint négy éve volt hogy bejelentkeztem ide, első tulajként, már akkor érdeklődtél ;)

[ Szerkesztve ]

Használt LiFePo 15kWh akuk eladóak! ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...

(#39244) chros válasza hunspikey (#39242) üzenetére


chros
őstag

Remek iras, koszi!

(#39245) daneel_hu


daneel_hu
addikt

Tényleg jó, de rajtam nem segít. :D

(#39246) Celtis válasza hunspikey (#39242) üzenetére


Celtis
veterán

Nekem G30 volt, és a rainbow engem is nagyon zavart. Mondjuk amikor először láttam a hifi kiállításon DLP projektort képet, sikítófrászt kapta. Másodpercek után fizikai fájdalmat éreztem a szememben a rainbow miatt, pedig a tömeg szájtátva nézte...
Az OLED-nél nekem sem volt mozgás problémám. Ezek szerint hasonlóan reagálunk.

Sajnos az 50-es Pana bandinggal is küzdött. Egyébként jó TV volt, de nem hiányzik.

(#39247) Gigi01 válasza hunspikey (#39242) üzenetére


Gigi01
őstag

Nekem az ST60 plazmát nem bírta a szemem,visszaváltottam ST50-re,ami még megvan,de számomra az Oled lefölözi őket mindenben.Itt éreztem azt,hogy megvan,amit akartam.

(#39248) rothfb válasza cichlid1 (#39241) üzenetére


rothfb
veterán

Igen.

(#39249) Partz válasza hunspikey (#39242) üzenetére


Partz
senior tag

Tényleg jó ilyeneket is olvasni itt fórumon. Szintén hasonló okokból, nem volt plazmám soha. Pontosan tudtam, elismertem miért volt a Kuro, VT/ZT széria a képminőség csúcsa, de azt a fajta impulzusos megjelenítést nem toleráltam soha. Mind ezek mellett már az első oled EA széria jobb feketével és magasabb fényerővel bírt mint a legjobb plazmák. Nekem is az oled hozta a megváltást.

A paneles résszel viszont nem teljesen értek egyet. A japánok bizonyítottan jobban értenek hozzá mit lehet kihozni abból a bizonyos LGD panelból. Lásd fekete közeli villódzás a Panákon sosem volt jelen. A GZ2000 panel homogénebb fekete közeli tartalmaknál, mint az LG társaké. A jobb hővezetés végett kevésbé hajlamos az IR-re. Épp ezen okokból lehet valamivel magasabb fényerőn hajtani anélkül, hogy jobban fenyegetné a beégés.
Világos tartalmak pedig a Panákon a legpontosabbak, amiről itt szó van az a világos sávosodás, ami szoftveres dolog. Ezt a Sony/LG tv-k "Smooth Gradation" beállításokkal elkenték, csak mindez részletvesztéssel jár. Elvileg az idei Pana modelleken ez a "HDR Tonemap" menü alatt finomhangolható lesz.

[ Szerkesztve ]

(#39250) daneel_hu


daneel_hu
addikt

Évekkel ezelőtt - emlékszem - ha oled mozgásról volt szó, akkor szinte kivétel nélkül kritikákat lehetett olvasni. Mostanra kiderült, hogy milyen jó ez. :C

3,5 éve van oled készülékem, de ez még mindig nem győzött meg ebben a formában.
Esetleg egy ütős BFI majd, de tartok tőle, hogy a fényerőveszteség miatt óriási kompromisszummal fog járni a használata.
(bár nekem a plazmám előtt CRT-készülékem volt)

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.