Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#38301) rothfb válasza Joshi (#38298) üzenetére


rothfb
veterán

Panát még kalibráltatni sem kellett volna.
Sokszor lehetett itt olvasni, hogy azok már alapból elég jól vannak kalibrálva.

(#38302) sakal83 válasza Joshi (#38298) üzenetére


sakal83
addikt

Olvastam hogy a C9es gyari modjai borzalmasak. De 40-50kt kalibralasert nem fizetek. A kabeltvre nekem nem eri meg:) egyedul a monitorokat nem tudom elviselni lalibralas nelkul.

(#38303) rothfb válasza Joshi (#38296) üzenetére


rothfb
veterán

Trollkodásért. Kicsit durva volt a bünti.

(#38304) Joshi válasza sakal83 (#38300) üzenetére


Joshi
titán

Kizártnak tartom hogy kalibrálva számottevő különbség lenne a gyártók között. Ha pedig neked van egy beállításod az egyéni ízlésedhez igazítva, akkor nincs miről beszélni, mert az soha nem lesz megfelelő, max neked. És igen, itt lehet hogy jobb egy másik gyártó megoldása. Én javasolnám hogy inkább szokd meg a kalibrált képi világot, mert az az etalon.

(#38305) rothfb válasza sakal83 (#38300) üzenetére


rothfb
veterán

A magyar szervíz taplóságát?
Példát is tudsz mondani?

(#38306) renatto válasza sakal83 (#38297) üzenetére


renatto
őstag

Fényerőt tedd 50-re. Milyen forrásnál sötét? Nálam a Médialejátszó sötétít. Belső lejátszóval/YouTube-al is sötét a kép?

Végül idő hiányában bekapcsoltam a Maximális fényerőt és a Dinamikus tónusáthelyezést. Ezek pont csak egy kicsit fényesítettek a képen, ami elég is.

[ Szerkesztve ]

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#38307) Joshi válasza rothfb (#38301) üzenetére


Joshi
titán

Alapvetően egyik tévét sem kell kalibráltatni, mert ezek a csúcs készülékek már bőven megütik a mércét.

(#38308) Joshi válasza sakal83 (#38302) üzenetére


Joshi
titán

Én vettem egy Xrite Display Pro eszközt, szerintem simán megér ~60-70k-t (már van Pro változat is). Nem kell orvosi diploma hogy egy általános minőségű kalibrálást elsajátítson az ember, így minden megjelenítő eszközt kalibrálni tudok éveken át.

(#38309) sakal83 válasza rothfb (#38305) üzenetére


sakal83
addikt

Igen. Egy felsobb katos panamnal mar a 2 heten jelentettem hogy eleg felhos. Mondtak hogy tudjak de varjak vele a gariido vegeig es akkor jelentsem. Igy tettem. Elvittek majd 3 het mulva szoltak hogy ez nem hiba... es mondtak hogy menjek be erte. Gyorsan alairattak velem a szervizbe a papirt. Otthon vettem eszre hogy belekarcoltak a kepernyobe... hivtam oket erre sorry de alairtad hogy serulesmentes volt. Utobb megtudtam hogy egy regiovezeto dont a hibakrol es csak o dont krnye kedve es bonusza szerint.

(#38310) sakal83 válasza renatto (#38306) üzenetére


sakal83
addikt

Minden forrasnal ez van. Testvrrem is erre panaszkodik a 65c9nel. Sajnos eredeti kepmodban nem tudom ezeket allitani. Vilagosban a sotet jelenetek igy gyakorlatilag lathatatlanok. Pedig tenyleg sokat javolt a 4ks oled a felskalazasban stb. De ebben kimondottan gyatra. 99% hogy meg is valok tolte ha nrm talalok ra megoldast.

(#38311) sakal83 válasza Joshi (#38307) üzenetére


sakal83
addikt

A c9re a rtings is tobb lap is irja h a gyariak jo resze kutyaszar. Most benyomtam a fallen ordert 4k hdrben. Detto. Sotet oltonyos pali sotet fal elott nem kulonulnek el a gyari eredeti hdr modban. Ilyet utolhara egy sonynal lattam. Passzentos minden gyonyoru kep mellette ugyanaz a scene a panan. A panan ott volt egy bokor a sotetben a sonyn nem:) kalibraltatott kepet biztos nem nezek egy felmillas tvn. A valosagot nezem eleget:) egyebkent szinek soso mert a kalibralt monitoron beraktam ugyanazt scenet es a sznek stimmeltek. A sotet jelenet mar nem... a vilagosabb reszeket visszavette valami korlat.

(#38312) Joshi válasza sakal83 (#38311) üzenetére


Joshi
titán

"kalibraltatott kepet biztos nem nezek egy felmillas tvn. A valosagot nezem eleget:)"
Akkor ezt meg is beszéltük. ;)

(#38313) krx21 válasza sakal83 (#38297) üzenetére


krx21
nagyúr

Milyen gamma van beállítva? ( 2,2 legyen..)
Amúgy én eleve nem az eredeti sémából indulnék ki...

(#38314) daneel_hu válasza krx21 (#38313) üzenetére


daneel_hu
addikt

HDR esetében TechniColor, gondolom az van azért C9-esen is. (az majdnem teljesen jó profil)
Vagy félrelértem, mert mintha 4K/HDR-ben játszana és úgy van el***va az egész.

Az "eredeti" profilokból nincs értelme kiindulni, ahogy írod. :)
Bár OLED esetében ha tényleg nappal akar valaki nagyon sötét hangulatú játékkal játszani, hát nem tudom. El fog vérezni a technika. :)

[ Szerkesztve ]

(#38315) mnorbert17 válasza sakal83 (#38297) üzenetére


mnorbert17
tag

Szia! Nekem is C9-em van, és nálam rendben van a fekete, az Rting beállításaiból indultam ki, kicsit finomítottam rajtuk. Az oled fényerővel a helyedben nem variálnék, biztos nem az a gond. Nálam nappali 30, és esti 25 tökéletes. Viszont a fényerő ami nálad 47 az biztos hogy túl alacsony. Nálam 53-54 körül jó. Próbáld ki...... Üdv!

(#38316) J00hnny


J00hnny
aktív tag

Sziasztok! A felesegem szulei vennenek uj TV-t. A 3 kiszemelt tetszési sorrendben:

LG OLED 65W8
LG OLED 65C9
LG OLED 64E9

Nekik legjobban a W8 design-ja tetszene, de az meg 2018as modell.
Szerintetek melyikre lenne erdemes beruhazni?

"There are 10 types of people in this world. Those that understand binary and those that don't."

(#38317) Fisha válasza J00hnny (#38316) üzenetére


Fisha
őstag

Az biztos, hogy oled kell nekik?

(#38318) Fisha válasza sakal83 (#38311) üzenetére


Fisha
őstag

Ha ez megnyugtat, akkor én se teljesen tudtam még kibékülni a B9-esem feketéjével. A teljes feketeség lenyűgöző valóban, de az annyi helyen megénekelt fekete részletességet én nem látom, sőt. Úgy érzem, hogy minden nagyon hamar le van húzva koromfeketére, ami számomra rontja az élvezhetőséget. Belső lejátszóval használom SDR, HDR forrást vegyesen.
Rtings-es beállíás, 2.2-es gamma, 55-ös fényerő, mindenféle oledfény, de az mindegy is, mert nem igazán befolyásolja. Junior kolléga segített sokat kalibrációs témában, ezúton is köszi neki. Teljesen azonban nem oldódott meg a gondom. Kicsit úgy érzem, mintha a tényleg álleejtős, valós fekete kihangsúlyozása miatt, minden nagyon hamar szaladna ide, ami sötét, amiért részletvesztéssel fizetünk.

(#38319) J00hnny válasza Fisha (#38317) üzenetére


J00hnny
aktív tag

Igen, OLED-et szeretnenek.

"There are 10 types of people in this world. Those that understand binary and those that don't."

(#38320) snpetit


snpetit
aktív tag

A sima vagyis nem OLED fényerőt nem piszkáljuk nem arról volt szó? :N Összekavartok

Amúgy a TV belső lejátszójával a mozgásmegjelenítés tényleg elég vacak 24p-én. Egy olcsó S905X2 boxom van külön lejátszásra CoreElec-kel és sokkal jobbnak látom. Plazmához is ezt használtam és nekem nem rosszabb érzésre ahhoz képest.

(#38321) simii


simii
tag

Philips 65OLED804

Kicsit megtöröm a fórum hangulatát a sok C9 és Pana/Sony kommentek között egy Philips 2019-es OLED review-val :) Bár nem lesz nagyon technikai, de a mindennapi, normál user élményről írok. 10 napja nyúzom.

Ami a legfontosabb: Kiváló ez a TV. Persze nem játékra, ezt le is szögezem az elején. Játékosoknak ott a C9, a 804-nek viszonylag nagy az input lag-ja és nincs HDMI 2.1. Persze játszottam rajta, PC-t kötöttem rá, és semmi baj nem volt vele, FPS szépen ment, mégis aki játékra használja és majd új konzolban gondolkodik, C9-et vegyen.

Viszont akinek a filmezés/sorozatok/TV nézés/Youtube a lényeg, nem mellesleg akar egy kis pluszt az Ambilight technológával, annak kiváló. Az OLED panel eszméletlen jó (ugye tudjuk hogy LG panel van benne), Dolby Vision és 4K felbontás zseniálisan szép. A TV nem akad, nem fagy, végre a Philipsnél rájöttek hogy normális procit kell beletenni, és ezt mostmár meg is tették. Alávetettem egy stress tesztnek is, nagyon gyorsan váltogattam HBO GO streaming, Netlfix, USB, TV input között, tekertem nagyon gyorsan filmekben majd kapott hirtelen Youtube 4K Chromcastet, semmi akadás/fagyás/újraindulás. Google Android legújabb verziója is felnőtt a feladathoz, szóval ez remek.

Szépen felismeri a HDR formátumokat, ki is írja lent a TV, hogy épp melyiket. Netflix 4K csomagom van, minden film eszméletlenül szép rajta, baromi részletes minden, csíkozódás, elmosás nincs. Ambilight nagyon szépen vetíti a falra a kiterjesztett színt, fenyerőssége állítható, kikapcsolható. Külön jó, hogy nem csak videót tud követni, hanem hangot is, tehát ha Youtube/spotifyon zenét hallgatsz, ritmusra mennek a fények a falon :)

Beépített Chromecast szépen megy, azonnal streamel. Egyedül az HBO GO app nem működött, átlőtte a képet, de a filmet már nem (csak karikázott, bufferelt). Írtam az HBO-nak és meglepő módon azt a választ kaptam, hogy a beépített Chromcast nem támogatott, külső Chromecast Ultra-t javasoltak, hogy azzal biztosan megy... Hát ezt nem is értem, de nem a Philipsnél van itt a gond. Minden más app chromecastja működik szépen, nagyfelbontásban.

Hang terén 5.1-es hangrendszerem van, szépen kezeli a TV, belső hangszórókat egyszer kipróbáltam, közepes minőségűek, csodát nem szabad várni tőle. Természetesen van easyink, távvezérlő funkcióval.

Ugye a legújabb Android fut rajta, logikus a felépítés, gyors a kezelés. Távirányítóba beépített hangfelismerés van, ami a Google Assistantot hozza elő, és teljesen jól ért magyarul. Lehet hanggal csatornát, inputot váltani, magyarul, ha pedig máshol vagy a menüben, a Youtube-on vagy a Google-en keres találatokat amiket a távirányítóba mondasz. A táv hátoldalán továbbra is teljes értékű qwerty billentyűzet van, ami nagyon hasznos.

OLED beégés elleni védelem több is van.
Egyfelől pixel eltoltás, tehát tolja a tv képét jobbra-balra-fel-le, ebből nem sokat veszel észre, csak ha keresed a kép szélét.
Másik az auto képernyőkímélő bekapcsolása kb 2 perc statikus állókép után, szépen működik, Philips logó kezd ugrálni a fekete képernyőn, bármilyen gombnyomásra eltűnik.
Harmadik, hogy minden egyes kikapcsoláskor lefut egy pixel tisztító gyorspogram, kéri is a tv, hogy készenlétbe kapcsold ki, ne húzd ki a konnektorból, mert akkor nem tud lefutni. A menüből indítható egy komolyabb program is, ez 80 percig tisztít, de erre figyelmeztet is. Akkor érdemes használni, ha látsz beégésre utaló jelet látsz a tv-n, értelemszerűen én még nem láttam.

Visszatérve a képminőségre egy trükköt azért be kell vetni, mint majdnem mindegyik csúcs Philipsnél. Nagyon sok dolgot tud képszabályozás terén (filmstílusok, HDR profilok, mpeg zavarelnyomás, perfect natural motion stb...) Na ezeket mind ki kell kapcsolni, akkor lesz krisztálytiszta szép képed :) Egyedül az "ultra resolution" felskálázást érdemes bekapcsolva tartani, de a "javított" menüben MINDENT KAPCSOLJ KI :) Plusz a filmstílusokat is kapcsold ki. Na így tökéletes a képe :) Szóval aki pl azt fedezi fel amikor néz egy Philips OLED tv-t és elmosódott képet lát, az valamelyik feljavító gyári cucc miatt van. Kapcsold ki ezeket a "kép" menüben, és voilá, eszméletlen jó minőséget kapsz.

Egy kis nehezítés, hogy ezt minden "appon belül" el kell egyszer (!) eljátszani... Tehát ki kell kapcsolni Netflix alatt, HBO Go alatt, Youtube alatt, sima TV nézés alatt, mert új appnál gyári beállításra kapcsol, de ha egyszer kikapcsolod, nem nyomja vissza.

Appok terén ugye teljes Play Store áll rendelkezésre, 5GB-ig telepíthetsz. VLC, MX player nagyon szépen viszi az USB-s filmeket. Egyetlen dolog amit nem értettem, hogy Chrome valamiért nem érhető el erre a TV-re, sőt más böngésző sem, mintha Philips a saját böngészőjét nyomná. Kipóbáltam, nincs baj vele, minden oldalt gyorsan behoz, de az ember nem a TV-n fog böngészőzni :)

PRO:
- Zseniális képminőség, részletgazdagság, HDR10, Dolby Vision, Atmos támogatás
- Gyors menürendszer, nem akad, nem fagy
- Ambilight zseniális élmény, kikapcsolható, kikapcsolt állapotban is be lehet kapcsolni, akár csak "hang követésre" ha zenét hallgatsz
- Beéíptett Chromecast, gyors stream
- Google Assistant kiválóan ért magyarul, angolul, ennek keverékeként is (pl "bosszuállók trailer")
- Színek, kontraszt fantasztikusak
- Hangfelismerős, teljes qwerty billentyűzetes távirányító
- Gyönyörű design, minimális kávák

Kontra:
- Nincs HDMI 2.1 (játéknál, PS5-nél érdekes majd)
- A tökéletes képminőség érdekében a menüben minden képjavító cuccot ki kell kapcsolni
- HBO GO chromecast nem működik, de az applikácóval történő filmnézés igen
- beépített hangszórók közepes minőségűek

Összegzés: Aki inkább filmnézésre és nem játékra vesz OLED-t és plusz élményre vágyik az Ambilighttal, annak kifejezetten ajánlom, tökéletes TV.

Life is short. Play more.

(#38322) Fisha válasza simii (#38321) üzenetére


Fisha
őstag

Köszi, régóta vártunk már egy philipsest a csapatba. :)
Ambilight mennyire jó oleddel? Nem zavaró sötétebb jeleneteknél, ahol mondjuk a képernyő egyik fele világos? Tipikusan ellenfényes szoba, beszélgető emberekkel.

(#38323) simii válasza Fisha (#38322) üzenetére


simii
tag

Több Ambilight mód van, kb 6 féle a videó követésére
(emellett "hang követés", "szín követés" (fix színt vetít, nem követi a tartalmat), "zászló vetítése" (kiválaszthatod melyik ország zászlószínét akarod a falon látni fixen, tehát lehet piros-fehér-zöld :) De akár Norvég is.)

A videó ambilight módoknál van egy, a "játék" névre hallgató, ami azt csinálja ami Neked kell:
Sötét részeknél kikapcsolja azokat a LED-eket hátul, nem vetít semmilyen színt a falra, és csak ott vetít színt, ahol tényleg van szín a kép szélén.
A kérdésedre a válasz egyébként, hogy engen nem zavar.

Én imádom, élmény ezzel így pl sci-fit nézni.

Egyébként teljesen kikapcsolható, így meg olyan mint bármelyik OLED tv

[ Szerkesztve ]

Life is short. Play more.

(#38324) magnum81


magnum81
csendes tag

Sziasztok.TV-ét úgy vettem igazából,hogy felhívtam tv szerelőket és megmondtam őszintén Lg C9 szeretnék vannak náluk hibás készülék és azt mondta van nagyon rendes volt beégéssel vannak és elektronikával de azért elárult egy dolgot hogy a tv-é fényereje legyen 78-on az energiatakarékosság pedig felen és nem lesz baj vele.Persze volt olyan szerelő idősebb aki azt mondta inkább LCD tv mint Oled.Persze Rtings-FlatpanelsHD oldalak is segítettek. De a legtöbbet akik tényleg nap mint nap használják ezeket más néven kemény Fogyasztók TI fórumosok :C :C NAGYON KÖSZÖNÖM A SOK SEGÍTSÉGET NEKTEK PROFIK VAGYTOK :K .Valamit nem tudok úgy is titeket kereslek meg.Ati

(#38325) Fisha válasza magnum81 (#38324) üzenetére


Fisha
őstag

Írásjelek nélkül szerintem senki nem fog rájönni a kommented mondandójára.

(#38326) Fisha válasza simii (#38321) üzenetére


Fisha
őstag

Még egy kérdés: melyik film van a képen? Megnézném annak a fekete hajnak a részleteit az én készülékemen is (persze tudom, mobilos összehasonlítástól sokat nem várok.)

(#38327) simii válasza Fisha (#38326) üzenetére


simii
tag

Another Life

Life is short. Play more.

(#38328) chros válasza simii (#38321) üzenetére


chros
őstag

Koszi a reszletes leirast! Hasznald / elvezd egeszseggel! :)

(#38329) rothfb válasza simii (#38321) üzenetére


rothfb
veterán

Szuper, hogy van egy Philips tv is a fórumban végre. Használd egészséggel!

(#38330) rothfb válasza magnum81 (#38324) üzenetére


rothfb
veterán

Örülök, hogy örülsz, de magyarul is le tudnád írni, hogy mindenki értse?:DDD :U

(#38331) daneel_hu válasza J00hnny (#38316) üzenetére


daneel_hu
addikt

65W8.
:DD

(#38332) rothfb válasza daneel_hu (#38331) üzenetére


rothfb
veterán

Van már W9 is?
Na megnéztem van bizony és akkora árkülönbség nincs is a kettő között. Kb 200-250 ezer a különbség a 65W8 és 65W9 között, ami a majd kétmilliós árhoz képest nem egy nagy tétel. Aki ennyit kifizet egyetlen tv-re, annak 200 rugó nem pénz szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#38333) daneel_hu válasza rothfb (#38332) üzenetére


daneel_hu
addikt

Sőt EMAG-ban 1999000 a 77w9...akkor inkább azt venném mint 1,6-ért a 65w8-ast. :P

(#38334) rothfb válasza daneel_hu (#38333) üzenetére


rothfb
veterán

Igen igen.
Mikor lesz neked olyanod?:D
Már évek óta vágysz ekkora méretre...:U

(#38335) daneel_hu válasza rothfb (#38334) üzenetére


daneel_hu
addikt

Most cégbe invesztálós időszak van - s mivel nem vagyok csókos, nem töm ki egyik bank sem fejlesztési pénzekkel, sajna saját tőkéből kell mindent finanszírozni :D - , egyszer majd biztos lesz ekkora méretű tévém de nem annyira sűrgős. :)

(#38336) Doller válasza simii (#38321) üzenetére


Doller
tag

Szia!

Örülök ennek az összefoglalónak!
Philipsről ilyet nem nagyon találtam. Benne van minden, ami érdekelt.
LG lenne a logikus választás, de:
Az Ambilight-ot 9 éve csodálom, pedig nekem még csak 2 oldalas van.
A LG Magic Remote nagyon jó dolog, a Philips távirányítójáról senki nem írt semmit. A márka saját fórumán szindnak2 mondatban egy hagyományos távirányítót. Itt végre kiderül, hogy ez a QWERTY-s jó
Az androidtól féltem, hogy lassú, fagy, akadozik, de ennél e tv-nél ezek szerint semmi gond vele.
Egyre inkább azon vagyok, hogy ha csere lesz, maradok a Philipsnél. Nem tagadom, ebben az Ambilight-nak van a legnagyobb szerepe. 😄

(#38337) so_ha válasza J00hnny (#38316) üzenetére


so_ha
senior tag

Én is a W mellé tennék egy voksot. Január elején a 65W9 ára 1.280.000Ft volt az MM-ben, a 65W8 most is 999.999Ft az Euronicsban.

(#38338) Vincent-Vega


Vincent-Vega
tag

Sziasztok! Néztétek most a telekom akcióit? Brutál jó áron vannak az oledek. A 65C9 pl 608.000 Ft most. Csak szólok ha valaki épp venni készül,én csütörtökre várom a futárt :D

(#38339) Vincent-Vega válasza Vincent-Vega (#38338) üzenetére


Vincent-Vega
tag

Most nézem,az euronicsban meg 600.
Viszont ott csak bolti személyes átvétel van,a telekomnál meg ugye online rendelés és ha valami gáz van vagy csak szimplán nem tetszik ott a 14 nap elállás. Személyes átvételnél meg kb kiröhögnek még 3 napon belül is.
Egyébként hogy a pics...ba tudják ekkora különbségekkel adni a boltok a tvket pl? 600 itt,a media marktban 680,alzában meg 770.. Ennyire mehet az áfatrükközés?

[ Szerkesztve ]

(#38340) LógaGéza válasza Vincent-Vega (#38338) üzenetére


LógaGéza
addikt

Nekem is csütörtökön jön :)

Kalibrálásnál van valami extra, amire figyelni kell? Van egy i1 Display Pro-m, pár LG kijelzőt már kalibráltam, de azok sima LCD panelek voltak, és támogatták a LG saját kalibráló programját, ami itt biztos nem fog menni...

[ Szerkesztve ]

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#38341) Kriszbmx válasza Vincent-Vega (#38339) üzenetére


Kriszbmx
tag

660 ért nyomtam rá egy MM es 65E9 re... Ezek az árak sem normálisak... November/ december környékén kb mindenhol azonos áron mentek. Most meg már némelyik egy 77 es árán akarja adni.

(#38342) sebgutkopf válasza Kriszbmx (#38341) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Jól meg kell ágyazni a következő "akciónak".

(#38343) daneel_hu válasza Kriszbmx (#38341) üzenetére


daneel_hu
addikt

Ebből egyedül az alza "lóg ki", a többi teljesen reális szerintem.
Főleg annak tükrében, hogy 1 éve ugyanilyen áron ment a 65E8, és azóta 8-10%-ot romlott a forint.

(#38344) scavy


scavy
tag

Sziasztok!

Végre érdemi változás történt árban, és a Telekom leakciózta a C9-est. (Ráadásul pont kapok náluk csomagváltás meg otthoni szolgáltatás, stb kapcsán egy 230 ezres készülékkedvezményt, így elég jó áron lesz a TV.

Viszont voltam bent személyesen is, biztosítás meg kiterjesztett garancia ügyben nem tudtak semmit mondani. Elvileg a weboldalukon van egy ilyen szolgáltatás de ár nincs, és senki nem tudja hogy ki rakta azt oda fel.

Update: 2000 ft / ho (Bárkinek bármilyen tapasztalat velük?)
https://www.telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/egyeb-szolgaltatasok/biztositasok/telekom-garancia-biztositas

Az LG szervízt felhívtam, náluk a néha meghirdetett akciókon kívül nincs extra gari vásárlásra lehetőség. Esetleg valaki bármilyen más tanácsot tudna adni, hogy merre induljak el, más biztosítótársaságok?

Más:

Kalibrálást mennyiért vállalnak illetve hol tudnék ilyen emberkét találni?
(Nyilván először megpróbálom a rtings.com vagy más setup-ok alapján beállítani, de a korábbi hsz-ek alapján lehet szükség lesz másra is.)

[ Szerkesztve ]

(#38345) sakal83 válasza scavy (#38344) üzenetére


sakal83
addikt

A lakásbiztosításhoz lehet kiegészítőt kötni műszaki cikkre (pl.: Groupama) sokkal jobb áron és feltételekkel.

Illetve az Aegon is

[ Szerkesztve ]

(#38346) adamssss válasza scavy (#38344) üzenetére


adamssss
veterán

Én a kalibrálást úgy oldom meg, hogy elolvasok egy profi tesztet a tv-ről ahol bekalibrálták és beállítom azokat az értékeket. :D

Szerintem a kalibráló sem tud mást csinálni.

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#38347) Fisha válasza scavy (#38344) üzenetére


Fisha
őstag

Hagyd a fenébe, szerintem. A biztosítással nem járhatsz jól. Olyan dolgokra igazán felesleges, ami nem dönti nyomorba az életedet, max kellemetlen, ha történik vele valami.

[ Szerkesztve ]

(#38348) LógaGéza válasza adamssss (#38346) üzenetére


LógaGéza
addikt

Azért ez nem teljesen így van, minden panelban van valami differencia - bár nem tudom, az OLED pontosan hogyan gyártatik, de pl IPS paneleknél nagyon sokat számít, hogy a nagy panelből honnan vágták ki a kicsiket.
Raktam már fel 6 OLED kijelzőből álló videófalat, gyári, teljesen ugyanolyan beállítások mellett teljesen eltérő volt a látható fehéregyensúly pl., és a kalibrátor is teljesen más értékeket írt arra is pl, hogy mekkora a max fényerő amit ki tudnak adni, és akkor még a színekről nem is beszéltünk. Pedig még a szériaszámuk is egymás után következett.

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#38349) Pro Koryak válasza adamssss (#38346) üzenetére


Pro Koryak
addikt

"Szerintem a kalibráló sem tud mást csinálni." :Y
Ez csak vicc, ugye?

(#38350) adamssss válasza Pro Koryak (#38349) üzenetére


adamssss
veterán

Mondjuk erős túlzásnak, de most komolyan jó hogy már az okostelefont nem kalibráltatjuk. Tényleg nem elég jó az esti filmhez egy Technicolor vagy egy filmmaker mód?

LógaGéza: Persze lehet eltérés de főleg egy mozgóképnél szerintem itt 100-ból 99 ember nem venne észre semmit két azonos típus között. Szóval ez a kalibráltassunk tv-t kicsit ágyúval verébre...

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.