Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#39451) rothfb válasza powerup2 (#39447) üzenetére


rothfb
veterán

Én inkább azt kérdezném meg, hogy hol lenne az LG, ha nem adna el paneleket. El sem tudod képzelni mi pénz az. Pont ez az, hogy az LG Display nincs egyáltalán jó helyzetben. Pont ez az, ha gazdagok lennének, miért adnának el? Magtartanák maguknak az oled paneleket és csak nekik lenne oled tv-jük. Gondolkozzatok már el egy picikét. Tudom fáj...:DDD

(#39452) Mankó válasza rothfb (#39448) üzenetére


Mankó
veterán

Kár, akkor marad Kodi-n keresztül.

(#39453) powerup2 válasza rothfb (#39451) üzenetére


powerup2
addikt

Ha valakit kiakarok szoritani a piacról másik nagy gyártót akkor a kisebbeket is magam mellé állitom az az a saját termékeimmel látom el hogy igy is piacot nyerjek ennyire egyszerü :) gondolkodni nem fáj és tuti baromi jól keres az lg azzal hogy panelt ad el és ez jó az lg-nek is a panának meg a philipsnek is samunak a legkevésbé :) Samu meg a többiek is probáltak oledet gyártani nem jött össze ... Egyedül a micro led az ami oledre nézve veszélyes lehet de mire az emberi áron lesz már 2028 fogunk irni. Addig meg én el leszek az oleddel 2 év múlva már nem 65" panel lesz a falon hanem 77" :)

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#39454) cichlid1 válasza hunspikey (#39446) üzenetére


cichlid1
tag

És még tekergetni sem kell! Gyári Netflix calibrated mód. Ez nagyon bejött a Panába, nem nagyon kellett hozzányúlni. Rothfb beállításai is szinte gyáriak, minimálisan van hozzányúlva.
Én a Professional 1-et használom nappalra, és Professional 2-t estére. Ennyi. Nem kell varázsolgatni, csavargatni, kalibrálni, szarakodni. Jó és kész.

(#39455) cichlid1 válasza rothfb (#39451) üzenetére


cichlid1
tag

ott a pont :)
egyébiránt, ha nem adna el panelt az LG. Valószínűleg fejlesztenének maguknak, csak ez sokkal magasabb árakat eredményezne. A vásárló szívná meg.
De azt ne feltételezzük már, hogy az LG-n kívül nem lenne más cég képes panelt gyártani!
Értem én hogy az LG az isten, de akkor is :D

Tegyük tisztába. Az LG letette a voksát egy technológia mellett. Invesztált, kockáztatott és bejött neki. Ennyi. Bármelyik nagyobb gyártó megtehette volna de így alakult, más volt az üzletpolitika.

[ Szerkesztve ]

(#39456) daneel_hu válasza cichlid1 (#39455) üzenetére


daneel_hu
addikt

Ekkora méretben, gazdaságosan nem tud más oled-panelt gyártani.
Ha tudnának megtennék, talán a Samu áll a legközelebb hozzá jelenleg. De aztán lehet, hogy ők eleve a microLED-re fognak rástartolni prémium szegmensben.

(#39457) cichlid1 válasza powerup2 (#39444) üzenetére


cichlid1
tag

És ha az LG meg nem ad el panelt, akkor saját magát szopatja meg, mert invesztált egy tonna pénzt a fejlesztésbe, a gyártásba és lemond egy hatalmas bevételről.
ha valaki így gondolkodik, mne kezdjen üzletbe mert pórul jár. ez nem az egóról szól, hanem színtiszta matek és lóvé! Az LG ugyanúgy ki van szolgáltatva a többi cégnek, hogy meg vegyék azt a panelt, amibe rohadt sok pénzt fektetett és azt szeretné viszontlátni egyszer. Ugyanis nem fog tudni mindenkit megszólítani a marketingjével. Mert az alap marketing tézis kimondja: Ha mindenki az ügyfeled akkor senki sem az ügyfeled.

(#39458) cichlid1 válasza daneel_hu (#39456) üzenetére


cichlid1
tag

Nem csodálkoznék ha anno megállapodtak volna a gyártók erről. Mielőtt az LG elkezdett tonna pénzt tolni a fejlesztésbe. Miután valószínű minden cég látta mekkora lóvét kell beletolni, és így mindenki jól jár.

(#39459) cichlid1 válasza daneel_hu (#39456) üzenetére


cichlid1
tag

Ne feltételezzük már, hogy technológialiag hülyék dolgoznak az LG-n kívül mindenhol. Mondjuk úgy, jelenleg nem gazdaságos más cégeknek egy ilyen gyártásba belefogni. Az LG kiépítette a gyártáshoz szükséges infrastruktúrát és hátteret. De ezt megtehette volna bármelyik anno X évvel ezelőtt. de nem tette. Hogy miért, ezt a cég menedzsmentjei tudják csak.

(#39460) daneel_hu válasza rothfb (#39451) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Én inkább azt kérdezném meg, hogy hol lenne az LG, ha nem adna el paneleket. El sem tudod képzelni mi pénz az. Pont ez az, hogy az LG Display nincs egyáltalán jó helyzetben. Pont ez az, ha gazdagok lennének, miért adnának el? Magtartanák maguknak az oled paneleket és csak nekik lenne oled tv-jük. Gondolkozzatok már el egy picikét. Tudom fáj...:DDD"

Ezt már többször megbeszéltük - vagyis próbáltuk inkább :D -, az a helyzet, hogy az LG-nek van a legnagyobb választéka oled-fronton. A Pana, de még a Sony is alig rendelkezik 2-3 modellel az adott évben.
Az LG-nek jóval több van, és nekik egyedül van olyan áron oled-termékük amelyért 3, 6 vagy akár 10 millió HUF-ot is elkérnek. A többi gyártónak nincs ilyen.
Kapásból mondok 3 olyan modellt ami nincs más gyártónak, még csak hasnoló sem: W, R, Z, de aztán beleveheted az új GX-et is. Alternatíva más gyártótól csak az olcsóbb szegmensben van, kivéve GZ2000 ami most (HZ)? lesz? Tehát BX, CX helyett... slussz.

Ne legyetek bolondok, ki van ez számolva, hogy pontosan hány %-át adhatják át az oled-piacnak és mi az ami megéri nekik még. Ráadásul azt sem tudjuk, hogy a Sony és a Pana a pénzen kívül esetleg ad-e valamit cserébe az LG-nek, mert könnyen elképzelhető, hogy ilyen is létezik.

[ Szerkesztve ]

(#39461) daneel_hu válasza cichlid1 (#39459) üzenetére


daneel_hu
addikt

Ugyanezt írtam le.

(#39462) rothfb válasza daneel_hu (#39456) üzenetére


rothfb
veterán

Pont az a baj, hogy nem annyira gazdaságos, mint aminek látszik. Ezért is adnak el belőle jó pénzért.

(#39463) krx21


krx21
nagyúr

8-9-es sorozatnál HDR profilban Ti bekapcsoljátok a dinamikus tónus áthelyezést? (dynamic tone mapping)

(#39464) daneel_hu válasza rothfb (#39462) üzenetére


daneel_hu
addikt

Fogalmam sincs mennyibe fáj egy 55 vagy egy 65 colos panel legyártása... de ezek a tévék még mindig elképesztően drágák. Ami a panelen kívül van a készülékeken az filléres ócskaság, kezdve a 100 megás hálókártyával. :O :DD

[ Szerkesztve ]

(#39465) cichlid1 válasza daneel_hu (#39464) üzenetére


cichlid1
tag

Tény hogy valószínű a panel ára viszi el a vételár nagy részét.

(#39466) rothfb válasza daneel_hu (#39460) üzenetére


rothfb
veterán

Hatalmas a kockázat abban, amit az LG csinál. Nem hinném, hogy valami "főnököt" játszik az egész ügyben (mint ahogy itt páran beállítják), hanem inkább partnert. Pont, hogy itt már nem egy videóból kiderült korábban, hogy az LG Display nagyjából az oled gyártásból él. Nagyon költséges lehet a gyártás és pl korábban beharangozott gyárai sem épültek meg addigra, mint ígérték. Pénzügyi okokból. Meg azért, mert mesterségesen magas áron tartják az oled tv-k árait. Hogy legyen elég haszon. Ha ez nincs, illetve nincsenek a partner vásárlók, az LG Display csődöt mondhat és az LG tv-s üzletágának annyi. Az LCD gyártását inkább hagyjuk. És a lényeg, hogy az LG Display szerintem még így is veszteséges. Erről is volt szó korábban. Egy szóval nem "főnök" itt senki, nem diktál itt senki, egyszerű üzlet ez, amivel mindenki jól jár. Ha nem járna jól az LG, nem adna el, ha nem járna jól a Pana, nem venne, ennyire egyszerű. És még mi vásárlók is jól járunk, mert van egy kicsi verseny. Az LG pedig olyan vásárlókhoz is eljut, akik amúgy nem vennének LG tv-t.

(#39467) Kriszbmx válasza daneel_hu (#39464) üzenetére


Kriszbmx
tag

En csak azt tudom, hogy a 600 ert vett elso 65C8 am osszes csere paneljat a szerviz 500ezer ftert rendelte euroban. De nem problemaztak mert a gyarto leirta nekik... csak a szerviz pillazott mert nem volt meg ekkora ertekkel dolguk.
Ez az ures panel, egy vezerlovel kozepen.

(#39468) daneel_hu válasza Kriszbmx (#39467) üzenetére


daneel_hu
addikt

Igen ez lehet, csak nagyon szimpla a gondolatmenet és abból következtetsz.

600 bruttóért vetted a 65c8-ast, és nem tudjuk mennyit adott el belőle az LG Magyarország mielőtt (TE) berendeltetted a panelt náluk. Azt sem tudjuk hány készülék ment el 780e bruttóért és mennyi 600e közeli áron. Lehet, hogy mire egy cserepanelt kell rendelni, ahhoz "tartozik" 20 vagy 30 problémamentes(!) készülék, a hozzá tartozó profittal.
A 30 készülékkel keresett mondjuk 6 vagy 7 millió bruttót a magyar cég, mire bebukta a paneled árát (a gyártóval) egyetemben. Na und...
Azt is kevesen tudják, hogy a költség ilyenkor megosztódik, noha a gyártóé a nagyobb része.

Az utólag rendelt cserealkatrész pedig - mint tudjuk - mindig drágább mint amelyet az anyacég beéppítet a saját gyárában.
Most rendeltem 2006-os Mazdához váltóbowdent, 85e bruttó volt. :D
Egy rakás szar a konstrukció amúgy - hiába japán sajnos - az eredeti gyártási ár lehetett vagy 10-12e HUF ennél az alkatrésznél, nem több. Ennyivel drágábban adják utólag ezeket a szarokat. Ez van.

Ha egy gyártó hivalatos szervize vagy akkor elég sok megkötés van, ha kizárólagos szervize vagy akkor még több. EPSON nyomtatókkal van dolgunk (van belőle több), pl meg van határozva, hogy milyen modellekhez kell tartanod alkatrészeket, főleg nyomtatófejet. Ha lejár a szavatossága és nem használtad fel, akkor a gyártó visszaveszi 80%-os önköltségi áron. Magyarán bukod a gyártó által előírt fej árának a 20%-át pusztán azért mert a gyártó terméke volt olyan jó, hogy nem romlott el senkinel sem. :)
Viszont a többi termékénél meg beszedhetted a drága szervizelés díját, hopp mindenki jól jár.
Szóval vannak érdekes dolgok...

És akkor arról nem is beszéltünk, hogy ezekre az esetekre milyen vállalati biztosítások léteznek. :)

[ Szerkesztve ]

(#39469) daneel_hu válasza rothfb (#39466) üzenetére


daneel_hu
addikt

Minden évben 45-50%-kal nő az eladási szám.
Tavaly közel 4 millió készüléket adtak el világszerte - minden gyártó -, tehát az LG 4 millió panelt gyártott.

Elképzelni nem tudom, hogy miként lehet ez veszteséges.
Monopol helyzetben vagyok, én diktálom az árakat - azt csinálok amit akarok és veszteséges vagyok? :D Mi ebben a poén? :D

(#39470) rothfb válasza daneel_hu (#39469) üzenetére


rothfb
veterán

Rosszul mondtam, hogy jelenleg veszteséges. Azért nem az, mert az LG mesterségesen magasan tartja az árakat. Plusz ott vannak a partnervevők.
Ha akkora baromi nagy üzlet lenne ez a dolog, akkor miért ad el paneleket? Vagy miért nem csökkenti az árakat, hogy sokkal többen tudjanak oledet venni? Elad és nem csökkent, mert ha az ellenkezőjét alkalmazná, már nem érné meg neki. Kellenek neki a viszonteladók és a magas árak. Ezen kár vergődnünk, mert ezek a tények. Nem jótékonyságból szán meg más gyártókat, hanem mert így van nyeresége. Azt elhiheted, hogy a panelcserékből nincs profit.
Nem csinál azt amit akar. Ez nem valami mese...:DDD Ez üzlet, számok, profit. Így éri meg neki, ezért így csinálja.

[ Szerkesztve ]

(#39471) rothfb


rothfb
veterán

Ja és arról még nem is beszéltünk, hogy ha bejön valami gazdaságosabb és jobb technológia (microled pl), akkor az LG az oledjével úgy fog járni, mint a Pana a plazma technológiájával. Megélhetjük még, hogy az LG fog venni panelt más gyártóktól. De az is csak egy üzlet lesz és mindkét félnek szüksége lesz a másikra.

[ Szerkesztve ]

(#39472) adamssss válasza daneel_hu (#39469) üzenetére


adamssss
veterán

Két dolog miatt is lehet.

Az egyik a brutál k+f ami jelen esetben abszolút elképzelhető.
A másik meg a transzferárazás amivel veszteséget mutatnak ki. Sajnos ez is 50 százalékkal játszik.

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#39473) simon7012


simon7012
aktív tag

Sziasztok!
Segítség kellene. Adott egy új C9-es Lg Oled TV. Hiába kötök rá egy Eagreat multimédia lejátszót a Tv-re az erősitön keresztül vagy csak simán a Tv-re mindig lekapcsolja az ARC-ot egy idő után. Mitől lehet ez?
Én már kifogytam az ötletekböl..
A régi Panasonic full hd-és Tv-m nem csinált ilyet pedig mind az eagreat mint az erősítő maradt régi beállításokon...

G DATA INTERNET SECURITY 2022.Xiaomi MI 11,..Szeretem, ha egy POPsi kerek...

(#39474) hunspikey válasza krx21 (#39463) üzenetére


hunspikey
őstag

Igen érdemes, ugyanis nem tud a tv 1000 nitet sem, nem hogy 4 vagy 10 ezret ezért az ilyen anyagoknál újra kell mappelni a tónusokat. Leginkább a világos részeket tudod vele menteni.

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#39475) hunspikey válasza cichlid1 (#39454) üzenetére


hunspikey
őstag

Le a kalappal a Panasonic előtt! Kár, hogy ezek szerint az lg-k rohadtul nem ennyire korrekt gyári profilokkal jönnek. Csak a "színház" mód korrekt de ott meg fele a fényerő.

Én a netes leírások alapján mozi profillal kezdtem és itt volt számomra a csapda :(

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#39476) hunspikey válasza simon7012 (#39473) üzenetére


hunspikey
őstag

Ha tényleg tök új akkor érdemes frissíteni, az enyém vagy 3 firmware-t rakott fel egymás után.

Illetve melyik hdmi portot használod?

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#39477) daneel_hu válasza hunspikey (#39475) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Csak a "színház" mód korrekt de ott meg fele a fényerő."

Feltolod magasabbra? :DD

(#39478) daneel_hu válasza rothfb (#39470) üzenetére


daneel_hu
addikt

Szerintem kb ugyanazt irogatjuk itt oldalakon keresztül, nekem már kicsit unalmas. :)
Nem konkrétan tőled, de párszor látni olyan véleményt, hogy az LG panlgyártó cége veszteséges és mennyire király a Pana és a Sony amikor vesznek tőle. :D
Egy multi ott mutat ki veszteséget ahol akar, főleg azokban az országokban történik mindez ahol szar az adózás. (pl nálunk?) :P

Egy vállalkozás azért jön létre, hogy profitot termeljen.

(#39479) daneel_hu válasza adamssss (#39472) üzenetére


daneel_hu
addikt

Látom már írtad Te is... OK.

(#39480) krx21 válasza daneel_hu (#39478) üzenetére


krx21
nagyúr

:K
Igen pont, hogy a Panasonic és a Sony TV részlege veszteséges de mindegy. ( egyáltalán nem örülök neki. ) Szerintem teljesen felesleges ezeket elemezgetni...

(#39481) hunspikey válasza daneel_hu (#39477) üzenetére


hunspikey
őstag

Nem sokat értettél meg abból amit eddig írtam.... a probléma az hogy a három különböző gyári profil 100 ra húzott OLED fény mellett teljesen eltérő maximális fény sűrűséget eredményez!

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#39482) Gtaati válasza daneel_hu (#39469) üzenetére


Gtaati
őstag

Ahogy barátom mondaná: mindegy, hogy mennyit bukunk, csak pörögjön a biznisz! :DD :))

(#39483) cichlid1 válasza hunspikey (#39475) üzenetére


cichlid1
tag

Nézd, ez az én szemem, én így látom, nekem faxa. A tény csak annyi, hogy azok a részletek amiket más tévén hiányoltál, az a Panán a Netflix Calibrated módban látható, illetve a Panának van 3 féle Dolby Vision beállítása, ami szerintem más tévénél nincs (javítsatok, ha nem így van)
Azt mondom, el kell menni és mindenki nézze meg, és izlése szerint válasszon.
Nekem a Pana bejött, elégedett vagyok vele. Látok számomra olyan előnyöket ami nekem megérte ezt a pénzt. Lehet más ezzel nem így van, lehet másnak fontosabb a fejlettebb OS, vagy design vagy bármi. Én a képminőségre mentem, az számomra kielégítő, és ennek ennyi volt az ára és nem 360 meg 390, meg nem tudom mennyi. De én boldog vagyok vele, így a foglalkozás elérte a célját :DD

(#39484) simon7012 válasza daneel_hu (#39477) üzenetére


simon7012
aktív tag

Az arc-ot illetve a eagret-et a hdmi 1-re.
Az ARC a hdmi 2-ön van.

G DATA INTERNET SECURITY 2022.Xiaomi MI 11,..Szeretem, ha egy POPsi kerek...

(#39485) daneel_hu válasza cichlid1 (#39483) üzenetére


daneel_hu
addikt

Nekünk fontos az anyaghasználat és a design is.
Panasonicból számomra a GZ2000 lenne megfelelő modell, az tetszik. Szép, egyszerű és jó az anyaghasználata.

Más kérdés, hogy jelenleg nincsen belőle 77 colos, márpedig az előrelépés ebbe az irányba kell menjen. :D

(#39486) hunspikey válasza cichlid1 (#39483) üzenetére


hunspikey
őstag

Kotta félre értettél engem - én pont, hogy dícsértem a panát, hogy igen is helyesek a gyári profiljai!

Ha szar lenne nem láttad volna amit írtam a filmek kapcsán.

Pont hogy az a lényeg, hogy sajnos úgy tűnik az LG C9 gyári profiljai nem éppen kifinomultak.

Egyébként ezt írják is sok helyen. SDR oké, HDR nagyon nem jó dobozból kivéve.

Egy dologban tévedsz: Dolby Vision profilok száma: más TV-ken is sok van, C9-nek van vagy 5 féle, mint ahogy írtam nem mész vele elsőre sokra mert tekerni kell rajta erősen.

Nekem a Panával mindig is (GT korszakom, VT50, 60 korszak) az volt csak a bajom, hogy az okosrendszerükben fellelhető progik száma szűkös, pl nincs HBO GO, ami nekem számít. (tudom meg lehet oldani de mindegy gyárilag nincs)

Szóval szumma szummárum a Pana mérnökei valószínűleg sokkal tisztességesebben megcsinálták a gyári profilokat, hogy vásárlás után ne kelljen cumizni, helyből jó- ahogy írod is.

LG tulajok meg tekergessék ha nem tetszik - hál istennek, úgy tűnik nagyon szépen be lehet állítani!

Azért szívesen oda tenném a C9_est a tiéd mellé, hogy egy HDMI splitterrel ugyan azon anyagok mit mutatnak.

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#39487) cichlid1 válasza daneel_hu (#39485) üzenetére


cichlid1
tag

ezért írtam, mindenkinek más a fontos és máshol köt kompromisszumot. Nincs ezzel semmibaj.

(#39488) cichlid1 válasza hunspikey (#39486) üzenetére


cichlid1
tag

Nem, te értettél félre szerintem :) Én tudom hogy dícsérted, csak nem akartam azt a látszatot kelteni (egy parttalan vitát generálva), hogy most a Pana az isten. Nekem bejött, az én igényeimnek, az én szememnek tetszik. Nem várom azt hogy mindenki így gondolkodjon...ennyi.

Dolby Vision: nem tudtam, hogy máshol is több beállítás van. Mivel sokan panaszkodtak, hogy sötét a Dolby Vision, azt gondoltam nem tudják világosra állítani azért mondják. Nekem van ilyen Dolby Vision-ön belül, hogy Dolby Vision világos, és akkor tényleg nem sötét. mondjuk nekem az alap sem az, szóval én az alap Dolby Visiont használom mindíg.

[ Szerkesztve ]

(#39489) hunspikey


hunspikey
őstag

Van itt olyan OLED tulaj akinek már gondja van/volt beégéssel?

Úgy látom a külföldi tulajok főleg azt veszik észre elsőnek, hogy mivel a vörös primér elkezd kifakulni a színek torzulnak - főleg a szekundereken látni nagyon, tehát zöld lesz a sárga és kék lesz a lila.

Ez kép középső leginkább használt körét érinti, mivel itt szoktak a filmeken, csatornákon az arcok szerepelni, ezért az kiveszi a piros pixelt - elöregíti.

Bárkinek hasonló tapasztalata? Ha igen, akkor mennyi idő után?

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#39490) powerup2 válasza hunspikey (#39489) üzenetére


powerup2
addikt

Én b7 2 év után sem vettem észre hogy fakult volna a piros a mostani c9 teszt alatt van.

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#39491) chros válasza hunspikey (#39418) üzenetére


chros
őstag

No, megneztem en is Altered Carbon s01e08 8 perc kornyeken Netfilx DV-vel B8-on, kb 3 meterrol:
igy mar ertem mirol beszeltel, en is ugyanezt latom :)
Ugyan @cichlid1 irta, hogy nala jo Panan, de hogy ez mit jelent? :)
Sajnos soha nem tudjuk meg, hogy a studioban referencia monitoron hogyan nezett ki.

Itt egy erdekes (50 perces) video arrol, hogy hogyan color grade-elnek (SDR/HDR is). Arrol is beszel a fazon, hogy pl Netflix show-ra joval kevesebb idejuk van (pl 1 het) a filmekkel ellentetben (s mig egy film 2 ora, addig a masik 10), igy nincs ido reszletekbe menoen bajlodni veluk.
Lehet, hogy ott is igy nez ki? :)

> (#39438) hunspikey : "Hdr10nél volt baj a színekkel. Sárga teszt slide konkrétan zöld volt :)"

Melyik test slide pontosan? Mirol jatszottat le? Melyik HDR10 preset-tel?

[ Szerkesztve ]

(#39492) daneel_hu válasza hunspikey (#39489) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Van itt olyan OLED tulaj akinek már gondja van/volt beégéssel?"

Jelen. :) (55E6V)
Alavesnek égett be még a B7-ese.

2018*-asok már elvileg sokkal tartósabbak. Remélhetően az azóta megjelent modellek is.

Statikus elemekkel volt problémám 2016-os E6V-n, 300-400 óra alatt vörös statikus elem már nyomot hagyott. (50-60-as oled fény)
Mondjuk ez a 3-400 óra egy bizonyos tartalomnál jelentkezett (illetve kettőnél), tehát azt mondom, hogy hiába a változatos tartalom, kumulatív öregedés van, hiába akarod "szétcsapni" más tartalommal az esetleges rikitó statikus elemet, nem fog menni. :(
Összességében sikerült 1,5 év alatt gondot okoznia.

Elképzelhető, hogy 20-25-ös oled fénnyel, 2018-2020-as modellel ez már 6-8 év is lehet.
Amiről TE beszélsz az bizony vörös és sárga tesztképen kell, hogy látszódjék. De 1-2%-os eltérő öregedést nehéz kiszúrni, hacsak nem egy bizonyos helyen égett be statikus elemmel.
Ha a készülék paneljének közepe fakul és nincs éles kontúr, azt nagyon nehéz kiszúrni. Lehet ehhez műszeres mérés kell.

2016-17 óta a red subpixel 50-60%-os méretnövelésen esett át. Viszont a fényerő is magasabb lett, hogy bonyolítsam a problémát. :)
Itt van egy korrekt kis szavazás, bár nem tudom mennyire lehet ebből következtetéseket levonni. Én követem a topik nyitása óta ezt, így azt mondhatom, hogy nagyban köze van a beégéseknek a készülékek öregedésének. Mostanában durván megszaporodtak a 2017-es beégések, mivel lassan átlépik a 3 éves kort a tévék. :(

https://www.avforums.com/threads/poll-has-your-oled-tv-suffered-burn-in-note-your-vote-will-be-public.2197134/page-36

[ Szerkesztve ]

(#39493) chros válasza krx21 (#39463) üzenetére


chros
őstag

Rajtad mulik, melyik tetszik. S attol is fugghet, hogy mirol jatszod le a tartalmat. (En mostanaban kikapcsolva hasznalom HDR10-el, de a madvr sajat tonemapping-evel.)
A lenyeg: 8-as szerian nem csak a highlight-hoz nyul, hanem az egesz dinamika tartomanyt valtoztathatja (azaz ha be van kapcsolva, akkor lehet, hogy bizonyos jelenetek sotetebbek, mint anelkul :) )

> (#39474) hunspikey : "Igen érdemes, ugyanis nem tud a tv 1000 nitet sem, nem hogy 4 vagy 10 ezret ezért az ilyen anyagoknál újra kell mappelni a tónusokat."

Ez nem igy mukodik: ha ki van kacsolva, akkor is map-pal a TV, ugynevezett rolloff-al (nem clip-pel). Itt lathato pl kulonbozo metaadatokhoz tartozo PQ gorbe.
Arrol nem is beszelve, hogy vannak jocskan tartalmak, amik a 700 nit-et sem erik el (uj Blade Runner, The Witch, Gardians of Gal 2., Knives Out, stb).

> (#39475) hunspikey : "az lg-k rohadtul nem ennyire korrekt gyári profilokkal jönnek. Csak a "színház" mód korrekt de ott meg fele a fényerő."

HDR10-el vagy melyik modban? Miert fele a fenyero?

[ Szerkesztve ]

(#39494) nitro16


nitro16
senior tag

Látom már mindenki ért mindenhez is, akkor legalább a sok bullshit amit pár ember lemüvel menjen már off-ba. Ez még mindig oled szakmai topic lenne, nem oled off topik. kösz!

[ Szerkesztve ]

(#39495) Pro Koryak válasza nitro16 (#39494) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Moderátor vagy? :Y

(#39496) rothfb válasza nitro16 (#39494) üzenetére


rothfb
veterán

Konkrétan kikről is beszélsz? Meg milyen bullshit? Nem off-olt itt senki sem szerintem. Az oledek gazdasági része is ide tartozik. Mert ha nem, akkor az se legyen ide soha beírva, hogy melyik hol, mennyibe kerül. Az sem szakmai...
Vagy nem értem, mi bajod...

(#39497) Gtaati válasza hunspikey (#39489) üzenetére


Gtaati
őstag

Helló!

Nekem 55B7 van és semmi gond vele, beégésnek vagy bármi nemű elváltozásnak nyoma sincs :) !!

(#39498) Jorgi Kormi válasza Gtaati (#39497) üzenetére


Jorgi Kormi
senior tag

Szia ! Milyen tévézési szokások mellett?

Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".

(#39499) Gtaati válasza Jorgi Kormi (#39498) üzenetére


Gtaati
őstag

Hát egy időben ment rajta napi 8-10 óra The Division és Division2 meg egyéb játékok, tv is sokat amíg a gyerek nagyon kicsi volt, most már inkább csak filmek és sorozatok, persze nem 80-100-as oledfény mellett, 30-40 körülin van használva forrástól függően! Azóta lett egy 55-s Lg olcsó lcd ami ez helyett megy háttérzajként :) Ha otthon leszek megnézem hány óra van már benne :)

[ Szerkesztve ]

(#39500) hunspikey válasza chros (#39491) üzenetére


hunspikey
őstag

HDR10 szín bajok: Mehanik teszt slide-ok, 1000 nitig bezárólag könyvtárból, solid color mappa, azon belül a sárga slide értelem szerűen. Hogy melyik profil: megfogtál, otthonról tudom megmondani, talán mozi otthoni vagy mi a neve. Nálam pendrive-ról ment tv-be dugva.

Az a bizonyos Altered Carbon jelenet- nálam nem látszott a csávó garbójának nyakában a közeli portrék esetén egyáltalán a struktúra (ez DV HDR). Már két pontossal is szépen lehet korrigálni, csak az nekem nem tetszett mert nagyon elrontja a közép tónusokat, ezért vagy a 10 vagy a 22 pontos ad szép eredményt (IRE20 alatt szépen bele emeltem)
Mindez full 0 luxos sötét szobában.

Azért gondolom hogy ez nálam hiba volt mert a Panasonicon cichildnek ott volt ez gyári beállítások mellett - és azt nagyon nem gondolom, hogy a Pana mérnökei felesleges sötét részleteket ábrázolnának, amikor mindannyian tudjuk hogy pengeélen táncolás van ilyenkor a villódzás miatt. Egy kicsit túl nyomod és már tancolnak a tónus kockák mint állat.

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.