Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nagyúr
válasz Mentolka #15151 üzenetére
1 hónap ingyens próba van... miről beszélsz?
Próbáld ki magad és egyből az árakat is tudod, meg hogy mi elérhető...
Amúgy szinkron nemigen van... nem is nagyon lesz, felírat igen.Tudom lustaság fél egésség, de azért ennyire ne már...
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Nemir Ombe
addikt
válasz FollowTheORI #15150 üzenetére
Meg lehet csinálni 1 lejátszóval + 1 TV-vel is, de ne már 1 YT videó legyen a "bizonyíték" ....
Hmm ....
-
Mentolka
senior tag
válasz FollowTheORI #15152 üzenetére
Jé, tényleg! Köszi!
12EUR/hó az a csomag, amiben van UHD stream (de egy hó ingyér') - és a harmadik kérdés regisztrációkor a hitelkártya adatok...
Lenne még kérdésem, de majd felfedezem magam. (mondjuk a szinkron, meg a felirat felénk kötelező) -
kerti008
aktív tag
válasz Mentolka #15154 üzenetére
Letezik virtualis webkartya amit el szeretnel kolteni annyit toltessz ra. Megadod a webkartyaszamot , esetleg zarolnak 1-2 eurot par napra, hogy lassak mukodik-e. (A Pay Pal zarolt de a Netflixre nem emlekszem)
Half-Life Alyx, Quake1-2, Half-Life 1-2 and mission packs, Quake3Quest, RtCWQuest, Duke Nukem 3D
-
Gigicuci
senior tag
válasz adamssss #15143 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
B7 OLED-et szerettem volna, de az én szemem érzékeny erre, ha tükröződik akkor megfájdul a fejem sajnos. Meglesem akkor a NanoCell meg QLED modelleket.A jelenlegi TV-m Pana 630 semi-glossy, azaz pl látom a saját karórám benne, de nem tudom leolvasni a pontos időt a tükröződésben. A glossy képernyőknél pedig simán, ezeket igyekszem elkerülni.
A mostani TV-m is úgy vettem, hogy kikapcsoltattam a Médiában az összeset és hadonásztam előttük, majd az egyikre rámutattam, hogy ezt kérem. Teljesen hülyének néztek.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Nemir Ombe #15139 üzenetére
Nem tudom felrakni mert cfw van, de ígérik hozzá a cfw-t.
-
Nahát!
tag
válasz Gigicuci #15162 üzenetére
Erről a glossy képernyő = fejfájás hatásról írnál bővebben?
(Tavaly vásároltam egy Oneplus5 telefont, fájt tőle a szemem, fejem. Két dologra sikerült szűkíteni, hogy mi okozhatja: oled kijelzős, de fejjel lefelé beszerelve - ennél fogva jelentkező "jelly" hatás, ahogy a görgetett tartalom megnyúlik, összehúzódik; illetve az oled fényerő szabályozásához használt pwm.)
Én is szerettem volna vásárolni egy 55" LG B7-t, de azt tapasztaltam két külön boltban is megnézve, hogy megfájdult tőle a fejem.
Pedig itt a jelly hatás szóba sem jöhet, pwm-t pedig nem használ a tv - ezt az Rtings teszt is írja, illetve a magyar forgalmazóval is leleveleztem. Így nem értettem mi a gond. -
Madwe
nagyúr
Hamár szóba került. Ehez a 12EURos csomaghoz 5 ember (kisebbekben kevesebb) egyidejű profilja támogatott. Értsd 4 másik havert/rokont összeszedsz és máris csak 2-3 EUR lesz havonta. Egyszerre több mint 5 eszközön tudjátok használni, 5 profillal, így ajánlások, ki hol tart dolog is megoldott.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Nahát! #15165 üzenetére
100% hogy boltban nézve ezt nem lehet rendesen megtapasztalni.
A kép nem vibrál, nem PWM-es és nem "Jello"...Otthon nyugodt körülmények között, normálisan beállított OLED fénnyel, nem neonfényben hanem igényes szórt szobafénnyel kéne kipróbálni.
Ja és kell egy kis idő, amíg a szemed rááll. A nagy kontraszt eleinte fárasztja a szemed, pont mikor tél után kimész a napsütésbe. Nyáron már adaptálódik a pupillád.
Ha fáj a fejed, akkor csak szemüveg kéne valószínűleg.
[ Szerkesztve ]
-
fplweb2012
csendes tag
Utána néztem mert ha idén végre veszek TV-t akkor érdekelni fog a NETFLIX is. Senkit sem bátorítok rá, de megfontolandó körülnézni a világ legnagyobb piacterén szóval az Ebay-en. Most néztem és megbízhatónak látszó eladóktól 2000-3600 Ft-nak megfelelő Font-ért vehetsz 1 éves megosztott előfizetést 1 éves garival (4db. 4K eszközzel használható). A garancia természetesen nehezen értelmezhető egy internetes privát adásvételnél probléma esetén. Engem azért érdekel a NETFLIX mert szeretem Angol nyelven nézni azt a tartalmat amit fogyasztok. Tehát nekem se a felirat se a szinkron nem kell. A bankkártyával kapcsolatban, a kifizetés PayPal-on megy aminek részben elég jó a vevői reklamáció kezelési funkciója, ha esetleg gond lenne (most úgy emlékszem 180 nap). Illetve a vevő nem kapja meg a bankkártya adataidat ha PayPal-al fizetsz. Esetleg kérdéses lehet a NETFLIX régió kezelése, ami szűri az elérhető tartalmakat országonként. Vajon melyik szabály érvényesül?
[ Szerkesztve ]
-
fplweb2012
csendes tag
válasz fplweb2012 #15169 üzenetére
hmm... Nem a vevő, hanem az eladó nem kapja meg a kártya adatokat. Bocs.
-
Nahát!
tag
Köszönöm a válaszokat!
Lehet, hogy akkor valóban a szemüveg a megoldás. -
OPiiPO
veterán
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
tothl
addikt
De elő lehet fizetni a netflixnél is direktben.
-
Gigicuci
senior tag
válasz Nahát! #15165 üzenetére
Szia!
A lényege, hogy működés közben is látom tükröződni a szobát a glossy miatt. És a szemem mintegy ráfókuszál arra, majd visszaugrik az adásra. Úgy tudnám leírni, mintha két üveglap lenne egymás mögé téve, és hol az elsőt nézem, hol a mögötte lévő másodikat, ide-oda vált szemem. Max 10-15 perc múlva elfárad a szemem, utána jön a fejfájás.
A 47-es LG, ahol először találkoztam ezzel, nem volt egy túl fényerős modell. A mostani Panám valami emelt fényerejű+csak semi-glossy, így nem is zavar egyáltalán.
Sajnos az OLED fényereje sem vetekszik az LCD-vel+tegnap megnéztem személyesen őket és tényleg k*va tükröződnek, szóval egyelőre nekem felejtősek az idei modellek.
Ha van még kérdés, írj privit nyugodtan.
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Gigicuci #15177 üzenetére
Tudom, nagyon egyéni preferencia, de én "fényes nappal" nem ülök le filmet nézni. (moziban sem világosban vetítenek, nem véletlenül) Ilyenformán, le sem tud kötni, oda sem tudok figyelni. A "világosban mozizunk" style totálisan illúzióromboló hatású számomra. Tehát szerintem nem az oleddel van baj, hanem a felhasználói szokásokkal.
"csak a zene van"
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #15182 üzenetére
Nem, viszont távirányítóval a kanapéból pár fokkal kényelmesebb. Én is részben azért csináltattam, mert amúgy tükröződik a tévé, és nem akartam már a gurtnival bajlódni.
(Itt a többi előnye, ha az ember rendszerben gondolkodik. Nekem ezek nincsenek kiépítve.)
[ Szerkesztve ]
-
Gigicuci
senior tag
Köszönöm a tanácsokat, tippeket akkor maradok a 2018-as QLED-nél, számomra az tökéletes lesz. Milyen jó, hogy B7 rendelés előtt benéztem hozzátok...
[ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
salapp
addikt
válasz Gigicuci #15190 üzenetére
Tök véletlenül arra jártam és beugrottam szerdán Westend MM-be és ott baromira tetszett az XE9005, nyilván otthon még többet ki lehet belőle hozni.
Engem amúgy a Sony felső kategóriás proci szériája lenyűgöz, volt nekünk is 55W809C, baromi jól bánt a gyengébb forrás anyagokkal is. A 9005-nek viszont nem olyan nagyon gyatra szerintem a látószöge, mint a mienknek volt (ami miatt mennie kellett)[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Jugar
tag
Van valakinek tapasztalata, aki próbálta a 4K oled tv belső lejátszóját milyen képminőség terén, egy külső média lejátszóhoz képest? Van különbség? Akár röccenés, akadozás, szemcsésedés, elmosódás vagy bármi? Képminőségben adhat rosszabbat egy külső média lejátszó mint a tv belső lejátszója?
-
Jugar
tag
Igaz! 100ezer alatti kategóriákra gondolok külső lejátszóknál. Gondolom ez is több mindentől függ, de én arra lennék kiváncsi, van e negativ vagy pozitiv tapasztalat.
-
Partizan182
senior tag
Na, bekalibráltuk a tévét, akit érdekel, pár takeaway B7-ről (SDR):
- ISF módban alapból meglepően pontos (azért persze tudtunk javítani rajta)
- Alapból a 2.2-es Gammának köze sincs a 2.2-höz (valahol 2.3-2.35 körül trackel)
- Gyakorlatilag az összes deltaE 1 alá került, gyönyörűek és természetesek a színek, még az asszony is észrevette
- Éjjeli mód kapott egy extra dinamikát a kisimított gammától, cserébe a BT1886 picit betöri a legsötétebb árnyék-részleteket
- Volt egy furaság kalibrálás során: a legmagasabb fehérek (230 felett) valamiért piros felhangot kaptak, le kellett csapni a kontrasztot 77-ig hogy eltűnjön (Oled light-al korrigáltuk a fényerő-vesztést)
- Éjjeli módot 130 nitre lőttük (mindig van ambient light meg nappal is ezt szoktuk használni tipikusan), nappalit 260-ra (ezt csak akkor használjuk ha tényleg szikrázik a napsütés a nappaliban)HDR-t is állítunk majd, csak a srácnak nincs még pattern generátora.
-
krx21
nagyúr
válasz Partizan182 #15199 üzenetére
Mi volt a kalibráló eszköz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam Deck
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Telekom mobilszolgáltatások
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák