Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jugar
tag
válasz Pro Koryak #15550 üzenetére
Vagy amin van áruházi demo, az valahol kiállitott darab volt
-
kegyetlen80
újonc
Sziasztok!kis segitseget szeretnek!van egy 3hónapos lg b7 m?a napokban eszrevettem 1 függoleges sötet pixelcsikot!felhivtam a azervizt ott mondtak h csinaljak par pixelfrissitest a tvn!többszöri frissites utan nem latható normal adások közben!viszont caináltam egy pixel tesztet is es azt vettem eszre h a csik piros színnel jol kivehetö!a masik h eszrevettem 1 szögletes árnyalatot is piros szinnel ez is jol lathato?kerdesem az lenne h erre is kerhetek garancias javitaat vagy keszulek cseret?köszönöm probaltam kepet csinalni
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
válasz kegyetlen80 #15552 üzenetére
Igen
-
krx21
nagyúr
válasz kegyetlen80 #15554 üzenetére
Szerintem idővel elmúlik...
-
Partizan182
senior tag
Rtings b7esein ugyanez volt, a 3d lut tábla rosszul volt belőve a gyárban, ott kijöttek az lg-től, kapott új lutot és eltűnt. Semmiképp sem normális, gariztasd.
-
sakal83
addikt
Beeges biztos nem. Mi lehet a baja? Hibas
-
OPiiPO
veterán
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
törölt tag
Van egy olyan opció, hogy logó fényességének beállítása... Ez ér valamit? M4 logóján nem látok változást. Melyik érték a jó? Alacsony vagy a ki?
Illetve van a pixelfrissítő... Ez automatikusan működik? Amikor vettük, a csávó azt mondta, hogy van valami 5 perces móka is, de az még nem jött elő...
+1: léteznek jól bevált képüzemmódok(szerkesztett, nem gyáriak) ? Ki mit használ?
[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
válasz #24536576 #15561 üzenetére
A logó fényesség az a képernyő alatti világító LG logóra vonatkozik Teszteld este, eléggé ütös egy fekete képernyőnél nem is fogod tudni hogy be van kapcsolva a tévé (ki esetén).
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
törölt tag
válasz Strezi #15562 üzenetére
Nem az LG logóra, már amennyiben erről van szó. (Szerintem erről, de hogy a gyakorlatban hogyan viselkedik, azt nem tudom.)
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz daneel_hu #15566 üzenetére
Az jó lenne... És még azt mondják egyesek hogy az oled nem éghet be... ha, ha. De ha így lenne, vajon miért kínlódik az LG azzal hogy a statikus tartalmakat halványítsa és a pixeleket frissítse? Biztos unatkoznak.. Ezt nem tőled kérdezem, vagy neked címeztem, csak úgy általában kibukott belőlem...
"csak a zene van"
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #15567 üzenetére
Ezzel az erővel jó sok dolgot ki lehetne nevetni... Senki se állította, hogy nem ég be. Ez a technológiával jár, viszont mindent megtesznek azért, hogy ne történjen meg. Pl akkor az autók ABS rendszere is vicc, mert az autónak nem lenne szabad megcsúsznia?
-
Joshi
titán
válasz Partizan182 #15570 üzenetére
Valahol a kettő között van az igazság. Egy tévé gyártó nem fogja hangoztatni hogy vigyázz mert beéghet, ettől függetlenül egy felhasználó használhatja úgy is hogy bizony be is éghet. Ha előfordulhat akkor bizony létező probléma, az más kérdés hogy kis odafigyeléssel elkerülhető. Ha nem az OLED lenne a legjobb képmegjelenítő jelen pillanatban, akkor már elásták volna. A plazma is szenvedett a ghostingtól és beégéstől, de ugye annak cserébe még drága is volt az előállítása. Semmi se tökéletes.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Partizan182 #15570 üzenetére
Na ja, de az lenne a jó, ha bármilyen "barom módjára" használod, akkor sem égne be. Én pl. utálom sőt gyűlölöm zoomolni a logókat, de csak ezt látom biztos megoldásnak, aki meg nem, annál majd elválik 1-2 év múlva, mi ragadt be a kijelzőjébe...
(#15568) LosBlancosrm. Sajnos nagyon sokan állítják teljes bizonyossággal, hogy náluk bizony nem égett be eddig semmi.. igaz, 2 hónapja lettek oled tulajdonosok.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Joshi
titán
válasz dgyuri0123 #15572 üzenetére
"Sajnos nagyon sokan állítják teljes bizonyossággal, hogy náluk bizony nem égett be eddig semmi.. igaz, 2 hónapja lettek oled tulajdonosok."
Szerencsére ez az általános, már mint hogy nem ég be nem hogy két hónap alatt, de évek múlva sem. Mindenesetre a kép zoomolását nem tartom fontosnak, feltéve ha egész nap egy adott csatornát néz az ember.[ Szerkesztve ]
-
Partizan182
senior tag
válasz dgyuri0123 #15572 üzenetére
Több mint 2 éve használok oledet, asse tudtam hogy van rajta zoom. Sose figyeltem oda semmire. Szvsz kifejezetten gyötörni kell hogy baja legyen (kacsatévé ugye).
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Partizan182 #15574 üzenetére
Több mint 2 éve ugyanazt az oledet használod ? Melyik típust? De ha ez a második oleded, akkor bizony nem releváns a tapasztalatod... mert 1 évet szerintem is kibír beégés nélkül, ha nincs meg a kumulatív időtartama egy egy logónak. Viszont 2-3 év alatt simán beragadhat valami, bár ha évente tévét cserélsz akkor valóban nem kell foglalkoznod ilyesmikkel.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
lez68
csendes tag
Az EMAG-nál a 65B7V-re most van extra 10% kuponos kedvezmény, így 710k-ra jön ki, ami elég jó és van rá 5 év gyári gari.
Hetek óta figyelem, most megvettem...
-
Partizan182
senior tag
válasz dgyuri0123 #15576 üzenetére
2 évig 910-es ment, most B7.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Partizan182 #15578 üzenetére
A FHD (szerintem) más tészta..
Azért gondolom, mert fhd esetén egy pixel /alpixel sokkal nagyobb fizikai méretű, mint 4k esetében, ahol gyakorlatilag 4x kisebb a cellaméret. És, ha negyedakkora a mérete, úgy sokkal gyorsabb az "eróziója" is mint egy "víziló" méretű FHD pixelnek ahol pl. csak a piros alpixel is "tenyérnyi" méretű 4k-hoz képest. Ehhez hozzájön még a 4k jóval nagyobb csúcsfénye, ami ismét a gyorsabb elhasználódást támogatja... Erre semmi bizonyítékom nincs különben, csak logikázom... De ettől még lehet ez is egyfajta "bizonyíték" arra, hogy nálad nem alakult ki semmilyen mértékű kép visszamaradás.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Partizan182
senior tag
válasz dgyuri0123 #15580 üzenetére
"ahol gyakorlatilag 4x kisebb a cellaméret"
Annyira azért nem, FHD-n nem véletlen a rácsháló effekt, jóval nagyobb holt tér van a pixelek közt hagyva mint 4k-n.
Logikád alapján feleslegesen pipiskedsz a 910 zúmolgatásával
-
*Tata*
senior tag
válasz dgyuri0123 #15576 üzenetére
Én 2016 nyarán vettem egy EG 920-at, a lányom azóta tolja a"kacsatévét",
de eddig semmi beégést vagy akár csak halvány foltját nem láttam a képernyőn. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz Partizan182 #15581 üzenetére
Plazmámat is zoomoltam, az is fhd volt.
Bár, lehet hogy ezek után megpróbálom zoom nélkül... ha nálad ennyire nem okozott gondot..
A pixelek mérete nem egyforma minden kijelzőn, hiszen vannak 5"-os fhd kijelzők is. Gondold el, hogy mutatna az a pixelméret egy 55"-os kijelzőben? Mekkora is itt a szorzó felületet mérve? 100x-os, vagy még több? Ergo a FHD oled pixeleit sosem tudnád belepréselni egy 5"-os kijelzőbe, mert ha így lenne, akkor lenne igaz amit mondasz.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Multibit
nagyúr
válasz dgyuri0123 #15584 üzenetére
Nincs (még) OLED tévém, de 7 éve használok plazmát. Eszembe nem jutott soha zoomolni. Miért nyomorítanám meg az képminőséget? Ja, nincs sehol sem beégés a képernyőn.
-
daneel_hu
addikt
válasz dgyuri0123 #15584 üzenetére
Szerintem nem lesz vele bajod.
Amennyire rémlik nem nagyon nézegeted ugyanazt a csatornát napokig, hónapokig.Szerintem csak a fenti esetben lehet tartani a beégéstől.
Nekem pechem volt, mert szeretem az eurosportot, és ott a LIVE felírat teljes pirosban díszeleg.
Ezek előbb-utóbb sajnos beégnek.
Lehet csak 2-3 év alatt, de eljön az a pillanat amikor már fárad a piros subpixel. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz daneel_hu #15586 üzenetére
Igazából talán csak egyetlen csatorna van, amitől tartok. Feleségem néha fél napig ezen hagyja a tévét, persze közben tesz vesz... Láthatod milyen "gyönyörű" a logójuk... meg is zavarodnék, ha ez beégne, ráadásul látványosan nagy a mérete, nem valami pici ikon.
Bakker, lehet hogy kipróbálom zoom nélkül, de pár hét/hónap múlva ellenőrzöm a kijelző állapotát.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Multibit
nagyúr
válasz dgyuri0123 #15588 üzenetére
ezen hagyja a tévét, persze közben tesz vesz...
Erről kell leszoktatni életed párját Kapcsolja be a hi-fi berendezést, a háttér zene jobb, mint a háttér tévé! -
zohan echte
tag
Sziasztok.
Holnap érkezik az Lg55b7v és tudnátok tippeket adni, hogy milyen beállításokat érdemes használni akár link formájában. Legtöbbet iptv, 4k filmek nézésére fogom használni. Ha megunom az asztalnál a monitor nézést akkor a ps4 pro is lesz használva vele.
-
lez68
csendes tag
-
Gaben360
senior tag
Leírnám a tapasztalatom az LG szervízzel kapcsolatba.
Tegnap sajnos ott maradt a 21:9-es filmek nyoma a tv-n,elég jól látszott,ezért írtam a chaten az LG-nek,mivel nincs számlám a tv mellé,csak garpapír és szállítólevél.
Leírtam mi a probléma,és egyből megadták az üfsz számát,amit nem vettem igénybe,online kértem a javítást.
Rá 20 percre hívott egy hölgy,felvette az adatokat,amit továbbított a szervíz felé.
Rá 1 órára hívott a szervíz,mondta hogy látja mi a gond,és azt is,hogy nincs számla,de ha ki van rendesen töltve a garanciajegy,akkor az is elég,majd elköszönt azzal,hogy ma jön.
Jött is,de szerencsére eltűnt a jelenség,mondtam is neki,hogy lehet fölöslegesen jött,de azt mondta nem baj,Ő akkor is megnézné,mondom hát legyen.
Megnézte,lefuttatunk pár tesztképet,lefényképezte a tv adatlapját,a garanciajegyet és ő arra tippelt hogy lehet nem futott le a kompenzáció,mert hiába kattan később,nem biztos hogy minden alkalommal meg is csinálja.
Azt tanácsolta,hogy használjam,ahogy eddig,és ha tudja fotózni a hibát akkor nem javítják,mert átlépte az 1 évet a garanciaidő,nem is lenne hozzá panel neki,hanem készülékcsere lesz a vége.(910v)
A garjegy rendben volt és elegendő is.
Szóval nagyon korrektek voltak és gyorsak.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #15588 üzenetére
M4 se gyenge most a VB alatt. Kíváncsi lennék, hogy beégésre kiterjed e az 5 éves gondoskodás(gondolom nem). Azért van 5 éves biztosításom is rá, elvileg az utolsó napon is kifizetik a tv árának 50%-át, ha baj éri.
-
-
Norbi83
csendes tag
Már nagyon régóta olvasgatom a fórumot és sok hasznos infóhoz jutottam ezáltal. Most jött el az a pont, hogy nem bírtam tovább várni és megrendeltem 695e-ért a LG 65b7v-t. az emagról
Egy Panasonic 46g20 plazmát fog váltani. Nagyon szerettem ezt a készüléket és remélem az újban sem fogok csalódni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest