Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12251) #71562240 válasza maszekember (#12249) üzenetére


#71562240
törölt tag

"...és olvass (már ha nem azzal leszel elfoglalva,hogy az általad sosem próbált dolgokról mondjál véleményt ) ." Ez már virtigli trollkodás részedről. Amellett hogy nagyon naív vagy, és a naivitásodat egyre jobban erőszakolod másokra.

(#12250) maszekember Nem mondom meg, hogyan élvezzék az embereket a zenéjüket, azt mondom meg hogyan lehet élvezni a zenét, és hogyan nem lehet (és itt nem mindegy, hogy zenéről van szó, ahogy te említetted, muzsikáról, nem pedig magukat zenének láttatni próbáló egyéb műfajokról). Azt mondom meg, hogy az emberek egy jelentős részének rossz az ízlése, egmég nagyobb részének pedig nincs ízlése, és csak egy kisebbségnek jó az ízlése, ezért van az, hogy a káros dolgokat általában a többség csinálja, emiatt hívtam fel a figyelmet, hogy az nem érv, hogy valamit sokan csinálnak, sőt akkor már inkább ellenérv. De ezt se én mondom, hanem statisztika. Az emberek többsége nem ért hozzá, ez mindenre igaz, a zenehallgatásra különösen.

[ Szerkesztve ]

(#12252) contaxg válasza maszekember (#12249) üzenetére


contaxg
veterán

Ettől, hogy valaki EQ-zik egy ordas nagy hülyeség az egész (Cowontól függetlenül). Persze ha az EQ-ja DSP alapú azért akkor már érdemes lehet ezzel foglalkozni.

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#12253) #71562240 válasza #71562240 (#12251) üzenetére


#71562240
törölt tag

Corrigenda:

...az embereket a zenéjüket...
... egy még nagyobb részének...

[ Szerkesztve ]

(#12254) maszekember


maszekember
aktív tag

Tanuljatok headfi-tól (de csk most kivételesen) : "but anyways for you if the sound quality is good then its good. ultimately its their own ears who decide if they like the sound quality or not"

[link]

" The only time a lawyer can cry, is when it's all over..." -Prosecutor Godot

(#12255) #71562240 válasza maszekember (#12254) üzenetére


#71562240
törölt tag

"...ultimately its their own ears who decide if they like the sound quality or not" Mi is ezt mondjuk, akik most vitatkozunk veled, de ennek az a lényege, hogy akinek hozzáértő füle van, az hallja, hogy a manipuláció nem csak elvileg, hanem hallhatóan is káros a zenei hangminőségre. A hozzáértő zenehallgatók hangszínszabályzás nélkül hallgatnak zenét, mindegyikük a saját egyéni hallásának ítélete alapján. Minden alól vannak kivételek, ergo vannak bizonyos hangszínszabályzási eszközök és módszerek nagyon drágán, amelyek bizonyos kényszerű körülmények között esetleg nem csak káros hatással vannak a hangminőségre (ezen esetekben a körülményekkel van alapvető baj), ám ezek az eszközök nagyon magasan vannak a JetEffect típusú eszközök felett színvonalban.

[ Szerkesztve ]

(#12256) bajnokpityu


bajnokpityu
félisten

Ember legyen a talpán, aki a sok tanács közül ki tudja válogatni azt, ami előre lendíti. Pláne, ha nem ismeri az segítségnyújtók izlését, igényszintjét. Hangszínszabályozóról volt pár szó a hifi topicban is: [link] válasz

szvsz az a legjobb,ha nem akarunk semmilyen mindenre vonatkozó szabályt kitalálni. Egy ellenállás, kondi, félvezető is képes azonos kapcsoláson belül az észlelt hangszinekbe belenyúlni.

Egyébként,ha már mindenképp EQzni kell, akkor magam részéről maradnék az analóg EQknál, bár én,ha EQzni kell, azt inkább az alkatrészek válogatásával érem el, nem plusz beiktatott elemmel. Vagy a hifi topicban, vagy DACoknál volt arról szó, hogy a programok, DSP alapú EQk fázist torzíthatnak. (egyébként sztem az analóg EQk is tudnak ilyet)

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#12257) dudika10 válasza bajnokpityu (#12256) üzenetére


dudika10
veterán

"torzíthatnak" -> torzítanak

EQ arra jó, amire kitalálták. Nagy hibát kisebbre lehet cserélni vele.
Az eq egyéb használata pedig teljes mértékben ízlés kérdése, arról nem vitatkozok (szerintem másnak se kéne).

[ Szerkesztve ]

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#12258) maszekember


maszekember
aktív tag

"...és olvass (már ha nem azzal leszel elfoglalva,hogy az általad sosem próbált dolgokról mondjál véleményt ) ." Ez már virtigli trollkodás részedről. Amellett hogy nagyon naív vagy, és a naivitásodat egyre jobban erőszakolod másokra." -Használtad éltedben vagy halálodban a JetEffectet?Nem? Akkor meg mi a trollkodás,ez csak a tényállás. És nem látom be,mi a naivság abban,hogy az emberek hadd hallgassák úgy a zenéjüket,ahogy akarják. Technikailag valóban romlik a hangminőség,teljesen igazad van,de azért,mert vmi technikailag romlik,szubjektíve még történhetett javulás (legalábbis abban,amiről beszélünk) .

"az emberek egy jelentős részének rossz az ízlése, egmég nagyobb részének pedig nincs ízlése, és csak egy kisebbségnek jó az ízlése" - nem tudom,hogy PH!-n olvastam-e ennél keményebbet,de egyelőre ez viszi a pálmát :U

"akinek hozzáértő füle van, az hallja, hogy a manipuláció nem csak elvileg, hanem hallhatóan is káros a zenei hangminőségre." - Sok zenész barátom van,Én magam is 13 éve zongorázom.Abból a társaságból egyedül Én hallgatom normálisabb forrás - füles kombóról a zenét, Ők a telójukról (és nem,nem egy normálisabb, Wolfson chipes telefon) , gagyi lejátszókról,álltalában a stock earbuddal jammelnek. De attól még ugyan úgy élvezik azt hallgatni,amit szeretnek,mert a zene a lényeg,így vagy úgy. A többit meg lesz#rják.

contaxg :

A JetEffect DSP-s.

" The only time a lawyer can cry, is when it's all over..." -Prosecutor Godot

(#12259) szakibá... válasza maszekember (#12249) üzenetére


szakibá...
senior tag

Ismeretterjesztés:
A pálcát tör felette kifejezés jelentése: halálra ítéli.
A másik mondás, amivel hibásan keverni szokták, a lándzsát tör mellette. Jelentése: kiáll valaki vagy valami mellet, együtt harcolnak valamiért.
Ezek meglehetősen ellentétes jelentésű szólások, tilos összekeverni, vegyíteni, mert nem tudni, mit akarsz mondani.

[ Szerkesztve ]

Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!

(#12260) bajnokpityu válasza dudika10 (#12257) üzenetére


bajnokpityu
félisten

és az olyan komolyabb dsp proggik, amikben ilyen opciók vannak, hogy minimal phase, liear phase, azok is hallhatóan rongálnak? Saját tapasztalatom nincs a témában

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#12261) maszekember válasza szakibá... (#12259) üzenetére


maszekember
aktív tag

Nos,ez igen nagy öngól,tényleg igazad van. Mondjuk szerencsére a mondanivaló evidens. De köszönöm :K

" The only time a lawyer can cry, is when it's all over..." -Prosecutor Godot

(#12262) Kékes525 válasza dudika10 (#12257) üzenetére


Kékes525
félisten

Sziasztok!

Vettem egy Sennheiser HD 650 fejhallgatót és eléggé el nem ítélhető módon véletlenül pár másodpercig teljes hangerőn hallgattam Creative SB X-Fi XtremeMusic hangkártyával ASIO módban foobar2000 1.2.8-al. :O

Az lenne a kérdésem, hogy károsodhatott e?

Szubjektíven nem érzek változást normál hangerő mellett. Esetleg van e valamilyen védelem benne az ilyenekkel szemben? Tudom e valahogyan ellenőrizni?

Előre is köszi a válaszokat! :R

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#12263) dudika10 válasza bajnokpityu (#12260) üzenetére


dudika10
veterán

A legkomolyabbakkal nekem sincs tapasztalatom.
Amiket próbáltam, azoknál egyértelmű volt, hogy mit mire cserél az ember.
Hamar feladtam a próbálkozást, a fül szerencsére könnyen alkalmazkodik a nem túl nagy hibákhoz.

Ugyan fél éve beszélgettem olyan személlyel, aki fejleszt is ilyen programokat, de akkor Ő azt mondta, hogy egyelőre semmi nincs ingyen.

(#12262) Kékes525:: sokkal többet is ki kell bírnia mindenféle probléma nélkül.

[ Szerkesztve ]

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#12264) #71562240 válasza maszekember (#12258) üzenetére


#71562240
törölt tag

"Használtad éltedben vagy halálodban a JetEffectet?Nem? Akkor meg mi a trollkodás,ez csak a tényállás." Most már második emberről feltételezed látatlanban, hogy a téma kipróbálása nélkül nyilatkozik a témáról. Én biztos, hogy sokat vizsgálgattam már a JetAudio hangszínszabályzási eszközeit, és volt is már többféle iAudio lejátszóm, és saját tapasztalatból is mondom újra, hogy a JetEffect is csak egy a sok közül, semmi különleges nincsen benne (mitől is lenne, hiszen hangszínszabályozni csak hangszínszabályzási eszközökkel lehet), a JetEffect se jobb a Deákné vásznánál (mitől is lenne, hiszen az is csak ugyanolyan hangszínszabályzó szoftver, mint a többi a kevésbé gagyik közül).
"És nem látom be,mi a naivság abban,hogy az emberek hadd hallgassák úgy a zenéjüket,ahogy akarják." Másodszor hozod ezt fel, én pedig másodszor hívom fel a figyelmet az egyébként nyilvánvaló tényre, hogy nyilvánvalóan senki nem akarta megszabni senkinek, hogy használjon-e EQ-t vagy sem. Mindenki azt csinál amit akar, amíg másoknak nem okoz kárt vele. Ha ellenben valaki propagálni kezdi az EQ-t (például a JetEffect-et), akkor esetleg szólunk neki, hogy babonaságot terjeszt.
"Technikailag valóban romlik a hangminőség,teljesen igazad van,de azért,mert vmi technikailag romlik,szubjektíve még történhetett javulás..." Erre mondtam én, hogy ott a szubjektummal van baj, miszerint rossz ízlés vagy ízléshiány vagy igénytelenség.
""az emberek egy jelentős részének rossz az ízlése, egmég nagyobb részének pedig nincs ízlése, és csak egy kisebbségnek jó az ízlése" - nem tudom,hogy PH!-n olvastam-e ennél keményebbet,de egyelőre ez viszi a pálmát." Úgy látszik téged meglep ez a statisztikai arány, pedig ez közhely. Mitől lenne az emberek többségének jó az ízlése? Az emberek többsége sohasem fejleszti az ízlését, akkor mitől lenne jó neki? Senki sem születik jó ízléssel, azt ki kell alakítani, az emberek zöme azonban nyilvánvalóan nem foglalkozik ezzel, ez objektív tény.
"Sok zenész barátom van... (...) De attól még ugyan úgy élvezik azt hallgatni,amit szeretnek,mert a zene a lényeg,így vagy úgy. A többit meg lesz#rják." Bizony, a zene a lényeg, de nem "így vagy úgy", ugyanis nincsen zene "így vagy úgy", merthogy a zenének elengedhetetlen, leválaszthatatlan eleme a megszólaltatás minősége, azaz a hangminőség. Zene nincsen hangminőség nélkül. Ha 13 éve zongorázol, akkor te ezt tudod, esetleg mond el a zenész barátaidnak is, hátha érdekelné őket mégiscsak. Ha ők ezt leszarják, akkor biztos, hogy "rossz zenehallgatók", lehet hogy rossz zenészek is. A zenészek között is sok a rossz zenész, és köztük is nagyon sok a "rossz zenehallgató", a két változó valamelyest korrelációban is áll egymással. Mégegyszer mondom, zene nincsen hangminőség nélkül.

(#12262) Kékes525 Külön védelem általában nincs bennük (a tiedben konkrétan nincs), hosszútávon lehetőleg ne hallgasd teljes hangerőn, mert akkor esetleg károsodhat is, bár kicsi eséllyel, általában többféle körülménynek kell fennálnia a károsodáshoz.

[ Szerkesztve ]

(#12265) szakibá... válasza Kékes525 (#12262) üzenetére


szakibá...
senior tag

Legfeljebb a fülednek eshetett baja. Ha nem zörög, vagy nem torzít, semmi baja nem lehet. Néhány Beyerdynamic típusban van diódás védelem túlhajtás ellen, újabban hallásvédelmi célból használnak valamilyen megoldást az egyik fejhallgatójukban, mert most divat a hallásvédelem emlegetése.

Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!

(#12266) Ear001 válasza bajnokpityu (#12256) üzenetére


Ear001
addikt

Ha EQ-zol, fázist is tolsz, amit analóg EQ-val nagyjából sehogy sem tudsz korrigálni, szoftveresen DSP-vel digitális jelfeldolgozásban valamennyire igen.

(#12267) maszekember válasza #71562240 (#12264) üzenetére


maszekember
aktív tag

"Mitől lenne az emberek többségének jó az ízlése? Az emberek többsége sohasem fejleszti az ízlését, akkor mitől lenne jó neki? Senki sem születik jó ízléssel, azt ki kell alakítani, az emberek zöme azonban nyilvánvalóan nem foglalkozik ezzel, ez objektív tény". - Gondolom neked jó ízlésed van,legalábbis Te annak látod - _- . Mivel az ízlés szubjektív, nem mondhatod meg,kinek van jó ízlése,kinek nincs.

[ Szerkesztve ]

" The only time a lawyer can cry, is when it's all over..." -Prosecutor Godot

(#12268) Dorien válasza Kékes525 (#12262) üzenetére


Dorien
veterán

300 ohm impedancia csak megfogja. :)
Inkább a fülednek, dobhártyádnak lehet baja, ha a fejeden volt...

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#12269) #71562240 válasza maszekember (#12267) üzenetére


#71562240
törölt tag

Sokadszor alkalmazod az értő olvasás hiányát - vagy szándékolt félreértését-félremagyarázását annak amit írtam.
"Mivel az ízlés szubjektív, nem mondhatod meg,kinek van jó ízlése,kinek nincs." Abban a szövegemben, amire ezt "válaszoltad", az ízlés témájának statisztikájáról volt szó, nem pedig arról, hogy konkrét személyekkel mi a helyzet.
Az így nem igaz, hogy az ízlés (értsd jóízlés) szubjektív. Az ízlés (értsd jóízlés) kisebb részben szubjektív, nagyobb részben objektív, azonban a szövegemben a rosszízlésről és az ízlés hiányáról volt szó, márpedig a rosszízlés és az ízléshiány kifejezetten nagymértékben objektív, és csak nagyon kismértékben szubjektív, tehát ezek a kategóriák és pszichikai állapotok tudományosan nagymértékben egzaktul elemezhetőek, különösen, ha statisztikai sokaságról van szó, de általában konkrét személyek esetében is jól elemezhetőek - miközben persze megjegyzendő, hogy a konkrét személyek többségének esetében az ízlés-ízléshiány kategóriája sok-sok kis "részízlésből" tevődik össze, tehát egy-egy konkrét személy ízlésessége vagy ízléshiányossága "összesítve" akár egészen ellentmondásos is lehet. És akkor további "polgárpukkasztás" végett levonom a következtetést, hogy a fentiek alapján elég széleskörűen képes vagyok tudományosan megalapozott kijelentéseket tenni ízlésről, rosszízlésről és ízléshiányról, különösen statiszitikai kijelentéseket, de akár konkrét személyekre vonatkozóakat is. És adott esetben a megfelelő tudományos fegyelem (discipline) és óvatosság mellett, akár jogot is formálok ilyen kijelentések tételére, - például ha egy hangminőségorientált topikban valaki hangminőségellenes babonaságokat terjeszt, akkor esetleg megjegyzem, hogy az hangminőségellenes babonaság.

Egyúttal a beillesztett fotó beillesztésének okát nem érzékelem, de gondolom ez nem is baj.

Természetesen szándékosan váltottam offba, mert ez már végképp nem ebbe a topikba tartozik, de azért tovább szőttem a fonalat "a hecc kedvéért".

(#12270) Dorien válasza #71562240 (#12269) üzenetére


Dorien
veterán

Létezik valami műszer, ami objektíven méri a "jó ízlést"? :) Mert ha kell hozzá ember, akkor szubjektív. :)
Persze szeretem én is azt hinni, hogy az én ízlésem az objektív "jó ízlés" és minden ami eltér tőle, az csak rosszabb lehet. :)

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#12271) Kékes525 válasza Dorien (#12270) üzenetére


Kékes525
félisten

Köszönöm a megnyugtató válaszokat! :R

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#12272) #71562240 válasza Dorien (#12270) üzenetére


#71562240
törölt tag

Oszcilloszkóp! ;]

Komolyra fordítva a szót: "Mert ha kell hozzá ember, akkor szubjektív." Ez ugyebár így nem igaz, úgy lenne igaz, hogy szubjektív is. Erre ugyebár ugyanazt kell írnom, amit Maszekember kollégának, lásd fent. Az ízlés nem eleve (csak) szubjektív dolog, a körülményektől függően rengeteg (több-kevesebb) objektív és mérhető vonatkozása van. Az esztétika tudománya karöltve a szociológia tudományával számos objektivizált módszerrel bír az ízlés/ízléshiány tudományos, (nagymértékben) objektivizált elemzéséhez. Ráadásul még a szubjektivitás is nagymértékben objektivizálható és mérhető, különösen ha az esztétika és szociológia tudományt társítjuk például a pszichológia tudománnyal. A társadalomtudományok is nagymértékben objektívek és csak kismértékben szubjektívek, ha jól művelik őket a tudósok. (Persze vannak rossz társadalomtudósok is, ezek is nagymértékben objektíve mérhetőek a jól működő tudósok és módszereik által. :D )

(#12273) master123


master123
csendes tag

Sziasztok!

A Sony fejesekről mi a véleményetek? Ha kell kicsit pontosítok a Sony Mdr Xb600, és a Sony Mdr V55-ről?

(#12274) #71562240 válasza master123 (#12273) üzenetére


#71562240
törölt tag

Sony fejes nagyon sokféle van, nincs "általános" Sony fejes. A két típusra keress rá a fórumkeresőben (az első ötvenezer hsz.-ben is), sokszor esett már szó róluk.

(#12275) szakibá... válasza master123 (#12273) üzenetére


szakibá...
senior tag

Nemrég hallgattam az XB600-at, nagyon nem tetszett, ingyen sem kéne. A ZX300 sokkal jobban szólt számomra. A V55-re nem emlékszem, nagyon régen hallottam, de ha közelebb áll a ZX-hez, inkább azt válaszd.

Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!

(#12276) schawo válasza maszekember (#12258) üzenetére


schawo
titán

Az amatőr zenészeknél kevésbé senki sem ért a zenehallgatáshoz.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#12277) Dorien válasza #71562240 (#12272) üzenetére


Dorien
veterán

Huhh, szerintem igyál valamit. :D

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#12278) matyi94 válasza schawo (#12276) üzenetére


matyi94
senior tag

Azert ezt igy egyetemesen kijelenteni nem eppen koprrekt dolog. En nem mondom azt, hogy ertek hozza, de igyekszem mindenbol a leheto legjobbat kihozni, akarcsak nagyon sok amator zenesz baratom. Az pedig nem feltetlen szandek kerdese, hogy ez mennyire sikerul jol.

Legyen szép napod!

(#12279) baluka26 válasza matyi94 (#12278) üzenetére


baluka26
veterán

Mondjuk úgy, hogy a tudás nincs arányban a belepofázási hajlandósággal. :D

They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska

(#12280) matyi94 válasza baluka26 (#12279) üzenetére


matyi94
senior tag

A velemeny olyan, mint a segglyuk.

Legyen szép napod!

(#12281) vodkaboy22 válasza Dorien (#12270) üzenetére


vodkaboy22
addikt

Mert amit műszerrel lehet mérni az egzakt? Ki is készítette azt a vackot? Milyen célra? Hogyan?
Ja ember csinálta..
És amíg nem kvamtum alapokban mér (valamihez kötött mértékek pl elemi töltés , elemi tömeg, elemi idő (van olyan is igen mert az idő is kvantált :) ) ) addig az is egzakt. Pl feszkó no mihez is képest ? Még a potenciális szuperponált egy eredő elektromos térhez legalább!
Tehát csak me műszer nem éppen egzakt... Meghatározott közegben meghatározott monokromatikus fénynek a sebessége na az egzakt pl. De amit egy scope mutat az még sok sebből vérezhet :)

Ez az Ízlés dolog meg nagyon tetszett és ha a vita nem éppen olvasott tárgyalója olvasottabb lenne pszihológia és socilológia témában akkor nem is lett volna vita mert kammerer-nek bizony igaza van a társadalmunk izléséről :) Vagyis a nagytöbbségnek nincs vagy nem éppen "minőségi" van :DD

Az EQ meg egy hibát halmozó szükséges, de kompromisszumos dolog tud csak lenni, de nem több. :R

[ Szerkesztve ]

Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

(#12282) bigbuda


bigbuda
aktív tag

Valaki esetleg nem unta meg a Shure SRH440-es masináját? Átvenném szívesen... :D

(#12283) baluka26 válasza matyi94 (#12280) üzenetére


baluka26
veterán

A kifogás olyan. A vélemény önmagában mindig értékes.

They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska

(#12284) Ati1979 válasza baluka26 (#12279) üzenetére


Ati1979
veterán

A nap hozzászólása. :C

(#12285) lajosx


lajosx
őstag

Sziasztok.

Kellene egy kis segítség.Venni szeretnék egy Pioneer hdj1000 fülest,viszont a srác nem tudja igazolni az eredetiségét.Papirok,doboz nincs,viszont állítja hogy eredeti.Tudna valaki segíteni aki már látott replikát,vagy épp van neki tuti eredeti pioneer hdj1000 hogy miről ismerhetem fel?Néztem volna videót is de ott a csukló részek feketék voltak,viszont van olyan replika is amin szürke így már tanácstalan vagyok.Az a baj hogy még élőben nem láttam hdj1000 fülest.Csatolok egy képet amit a srác küldött.Köszönöm szépen a választ,ha valaki tudna segíteni.:R


(#12286) DEJVID válasza lajosx (#12285) üzenetére


DEJVID
őstag

A replika még mindig nem hamisítványt jelent.

(#12287) Dorien válasza vodkaboy22 (#12281) üzenetére


Dorien
veterán

Wow, ez kezd egyre jobb lenni... :))
Mutass nekem egy olyan szociológia vagy pszichológia könyvet, amiben le van írva, hogy "az embereknek általában rossz az ízlése". Kammerer valószínűleg sokkal jobb mérnök mint én, ezt aláírom, de azért pszichológia / filozófia témában ne mondjunk ilyen baromságokat. :) Ez szubjektív véleménynek oké, és én is osztom ezt a véleményt, de ez akkor sem objektív megállapítás vagy tudomány. :)

Ez elég off itt, akár priviben is folytathatjuk.

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#12288) lajosx válasza DEJVID (#12286) üzenetére


lajosx
őstag

jó akkor hamisítványra gondolok!

(#12289) Ati1979


Ati1979
veterán

(#12290) contaxg válasza Ati1979 (#12289) üzenetére


contaxg
veterán

Én inkább hallgatom mint olvasom. :)

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#12291) Bodz válasza Audison (#12241) üzenetére


Bodz
Topikgazda

:C
Már csak OPA827 kéne az M-Stage-be és akkor reggelig ébren maradnál. :D

[ Szerkesztve ]

(#12292) Ati1979 válasza contaxg (#12290) üzenetére


Ati1979
veterán

Hát jó, de kinek van ilyen?
Én is meghallgatnám persze. :)

Addig is marad az olvasás sajnos...

[ Szerkesztve ]

(#12293) contaxg válasza Ati1979 (#12292) üzenetére


contaxg
veterán

Előbb még láttam a nappaliban...

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#12294) Ati1979 válasza contaxg (#12293) üzenetére


Ati1979
veterán

Fejes találkozóra utazik esetleg? :B

(#12295) contaxg válasza Ati1979 (#12294) üzenetére


contaxg
veterán

Esetleg... :D ;)

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#12296) Ati1979 válasza contaxg (#12295) üzenetére


Ati1979
veterán

Király lenne. :)

Mást is érdekelne nemcsak engem. :)

(#12297) fattyu válasza Ati1979 (#12296) üzenetére


fattyu
veterán

Engem inkább nem :D Amilyen a formám beleszeretnék pedig alig hallgatok itthon zenét, nyitott pedg máshol nem játszik.

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#12298) Ati1979 válasza fattyu (#12297) üzenetére


Ati1979
veterán

Hát igen, ez is egy hozzáállás. :D Amúgy valahol megértelek mivel én is elkezdtem már utcára is használni a t70p-t.
Zártból meg sajnos az a csúcs. (az irreálisan árazott t5p-t nem számítva)
Itt írták nemrég hogy valaki hd600-zal mászkál az utcán. Lehet nyíltal mászkálni, csak elég bevállalósnak kell lenni hozzá. :DDD

Amúgy én azt olvastam, hogy a t90 érezhetően jobb mint a t70. Meglátjuk, ha lesz a találkozón. :)

Ami viszont a legjobban érdekel az a T1. :D

[ Szerkesztve ]

(#12299) #71562240 válasza Dorien (#12287) üzenetére


#71562240
törölt tag

Aki unja az ízlés témát, ne ezt a hozzászólást olvassa! :D
Ezt írod Vodkaboy-nak: "Mutass nekem egy olyan szociológia vagy pszichológia könyvet, amiben le van írva, hogy "az embereknek általában rossz az ízlése""
Sok-sok szociológiai-szociálpszichológiai könyvben le van írva ilyesmi, no persze nem feltétlen ezekkel a szavakkal, de ezzel a tartalommal mindenképpen, sokféle elemzés tárgyaként - mármint hogy az emberek döntő többbségének "rossz az ízlése" vagy "nincs ízlése". Nem kell ettől megijedni, ez természetes dolog, ezek a kategóriák, mint "jóízlés", rosszízlés"... tudományos kategóriák is, közel sem csak szubjektívek. Természetesen nem állok neki most mutogatás végett előkeresni ilyen könyveket, vagy elhiszed vagy nem. Természetesen nem tekintélyérvként, hanem a témában írott szavaim iránti esetleges erősebb bizalom végett írom arra a kitételedre vonatkozólag, hogy "Kammerer valószínűleg sokkal jobb mérnök mint én, ezt aláírom, de azért pszichológia / filozófia témában ne mondjunk ilyen baromságokat.", hogy egyebek mellett egyetemet és/vagy főiskolát végzett szociológus-szociálpszichológus-társadalomtörténész és szakesztéta is vagyok, a témához közel hozható területek közül hasonlóképpen elvégeztem történelemtanár, kommunikáció, könyvtár-informatika szakokat is. Habár filozófiát is tanultam már többediziglen, ezt most ne keverjük ide, mert nem ide tartozik, nyilván te is szociológiát akartál írni, nem filozófiát. Gondolom érted, hogy mindezt csak azért írom így le, mert érzékelteti, hogy ismerem a téma szakirodalmát, egyebek mellett a munkáim miatt is, többek között művészetkritikai újságíróként is dolgozgatok, ami szintén az ízlés témájához illik, illetve közvetve-közvetlenül az utóbbi tizenöt évben az életem tulajdonképpen munkaszerűen is leginkább arra épül, hogy folyamatosan tapasztaljam-figyeljem-kutassam az emberek, a társadalom ízlését (amelyet egyébként mintegy hároméves korom óta figyelek aktívan szociálpszichológiailag, hehe :D ). De például magam is végeztem-vettem részt már éppenséggel kifejezetten szociológiai műveltség- és ízléskutatásokban is, amellett, hogy mint mondottam ismerem a szakirodalmat is, tehát ígérem, hogy az, ami számodra most meglepő és elfogadni nem akart információ, az esztétikai, szociológiai... tudományos szakirodalomban közhely, miszerint hogy a társadalom tagjai többségének "rossz vagy hiányos vagy nemlétező az ízlése". Ez egyébként a mindennapi gyakorlatban is milliószor megmutatkozik, tehát józan ésszel is felmérhető könnyedén, másrészt logikus is, hogy ez nem is lehet másképp a mai szellemi színvonalon lévő társadalmakban, lásd nézz körül, mit (nem) néz, mit (nem) olvas, mit (nem) hallgat, miről és hogyan (nem) beszél... az emberek jelentős többsége. Megjegyzem, vannak a mai emberiségnek olyan államai-népei is, amelyek jelenleg az emberi civilizáció élén járnak, és őnáluk egy-két fokkal eltoltabbak az arányok a (jó)ízlés javára a mi kis észak-balkáni országunkban tapasztalható arányokhoz képest. Érdemes lenne elfogadnod, hogy az ízlés kategóriája (is) nagymértékben objektivizálható és objektivizált tudományos kategória is egyben, az egyéb használati módjai mellett. A társadalomtudományok is tudományok, még az esztétika is tudomány, ráadásul majdnem annyira egzakt tudományok, mint a természettudományok. (A filozófia nem tudomány, ezért nem kavarnám most ide.)
Egyébként, ha azt nézzük, hogy a makrovilági fizika törvényei a határozatlansági-valószínűségi elven működő, gyakorlatilag megfigyelhetetlen egyedi kvantumok "statisztikailag összesített" viselkedéseire épülnek, a társadalom törvényei pedig a kvantumokhoz képest sokkal könnyebben megfigyelhető egyedi emberek "statiszitikailag összesített" viselkedésére, akkor bizonyos szempontból még egzaktabbnak is tekinthetnénk a társadalomtudományokat, mint a természettudományokat - no persze ezt csak viccből mondom.

[ Szerkesztve ]

(#12300) baluka26 válasza Ati1979 (#12298) üzenetére


baluka26
veterán

Ja, BME-n van egy srác, mellékhelyiségben szoktam látni.

They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.