Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Gurulunk, WAZE?!
- Dell Venue 8 Pro
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
válasz
hcstuning
üzenetére
Ez SV típushiba. Én is megjártam vele.
Szét kell kapni a gyertyáknál és ki kell pucolni.
A blokk alján vannak kis lyukak, azokat kell időnként tisztogatni. Nekem a szervizesem a gyertyapipákat is leszigetelte valahogy, így most nem jut be víz.Nem tudom mennyit mentél 1 hengerrel, de ha sokat, akkor érdemes olajat is cserélned.
-
K3NZO
senior tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Én MotoSafe-t akartam venni de egyszerűen nem találtam sehol, illetve sehol nem volt raktáron. Egy hangszerboltban ajánlották ezt a füldugót paramétereimben ugyan az mint a MotoSafe csak olcsóbb egy picivel és sokkal jobb a füldugó tokja. Simán elfér a kulcstartón. Nekem nagyon bevált és használom is. Nem mennék már túrázni nélküle!
(És a vezetéstechnikai trainingeket is csak ajánlani tudom
) -
Bogyó bá'
nagyúr
Írói vénám nincs, ezért a blogolás kizárva (meg RAW-ban fotózgatok, így képek is csak itthon lehetnek), de a kinézett kempingekben elvileg van wifi-hozzáférés.
szerk: amúgy biztosan nem lesz egy nagy szám az egész, mert valószínűleg nem a totalbike-fórumos csapattal megyek a Transz-Fogarason át, hanem csak egyedül a Székelyföldre. Nem akarom kinyírni a kis motort (az a csapat elvileg öreg MZ-kkel, Jawákkal ment volna / megy, de időközben szinte mindegyikük lecserélte a motorját GS500-ra, 535-ös Virago-ra, azokkal meg én nem tudom, és nem is akarom tartani a tempót.)
(#35190) Mosquito34: jól néznék ki a motoron öntöttvas gázzsámollyal és 200 literes üsttel, a 11kg-os palackról már nem is beszélve!

-
Bogyó bá'
nagyúr
Basszus, sajnos nem tudtam, hogy léteznek még alkoholos főzők, valahogy eszembe sem jutott, pedig biztonságosabb azzal motorozni, mint egy gázpalackkal - most már mindegy, elvileg úton van...

szerk: benzinest azt találtam, de azok megfizethetetlenek sajnos...Ezeket rendeltem, ezek hiányoztak még a túrafelszerelésemből:
Nagyon kicsire összecsukható gázfőző, zippzáras cordura tokkal
Csavaros, szelepes gázpalack, levehető az égőről
Vízálló zseblámpa elég nagy fénnyel
Kicsi, rozsdamentes bögre
Rozsdamentes acél vadászkés cordura tokkal
Ez így 15 ezer forint, és ingyenes a kiszállítás... -
DigitXT
félisten
válasz
Dexar007
üzenetére
Egészségedre.
Gondolom nem tűnt fel, hogy a MotoSafe pont nem dugítja el
az agyad, csak leginkább a szélzajt szűri, erre hozod példának az agybadugós
fülesed, ami faszán eldugítja az agyad, ÉS még meg is küldted hangos zenével,
aztán nem találtad a helyed a robogódon: tehát MINDENT tudsz a MotoSafe-ről.Azt is tudod, hogy neked biztosan NEM lenne jó... Tudod mit? Igazad van!

Neked nem lenne jó. Ahogy az új gumi, vagy egy vezetéstechnikai tréning sem.
Nem neked való dolgok, mivel nem mész autópálya tempót, MIND felesleges!
Szerk: bocs, ez (is) OFF.

-
Dexar007
veterán
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Tenyleg semmi hasonlosag nincs egy fuldugo es egy agybadugos fules kozott..

Mindketto eldugitja az agyad,mindkettovel alig hallasz -legalabbis normalis fulesnek olyan a zajszurese,hogy szinte 0- Igy nyugodtan mondhatom,hogy nekem biztos nem valo.5 eves,kb 1000km-t futott gumijaim 2 het mulva lesznek,utana mar elkuldhetlek a francba az ujgumi fetised miatt?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Ferdzsoo
addikt
Nekemis a 43 forintos 3m volt eddig. Nagyon sokat használ az is, persze ez mindent elnyom, szóval annyira nem az igazi. Volt hogy elfelejtettem elvinni, és tempósabban mentünk, nekem 1 óra után nagyon zavaró volt, ezért is döntöttem úgy hogy idén benevezek erre az alpine motosafe-ra.
Midnenkinek ajánlok mindegy milyen AKÁRMILYEN füldugót ha tempósabban közlekedik.
Városba szerintem felesleges ott elhanyagolható a szélzaj. Engem 100kmh felett kezd el zavarni.
-
.mf
veterán
Akkor vegyél munkavédelmis boltból - legutóbb 43 Ft-ért kaptam párját az "eldobhatónak" -- hónapokig bírja, ha elkoszolódik, akkor szappanos-langyos víz.
Nem ugyanaz a szint, de a semminél ez is sokkkal több. Ha városon kívül megyek pár órát tempósabban, akkor be szoktam tenni (időnként
) Volt már párszor, hogy nélküle mentem el, és nagyobb kör lett belőle, aztán még éjszaka is csengett a fülem.Nálam vagy Sony MH1C, ha navi / ótópályán zene is megy, vagy sima munkavédelmis, közepesen-erős csillapítású. Nem süketszoba-szint kell, hanem mondjuk 25-30 dB csillapítás, még bőven hallod a motort és a forgalmat is, csak halkabban.
Bogyó, készülsz a túrára látom
Én gázfőző helyett valamikor egy ilyenért fogok beugrani valamelyik boltba: instant-leveshez, teához nekem elég. Pedig fogadni mertem volna, hogy ennek a házi készítésű verzióját készíted
Amúgy én is ezt terveztem, csak az az egy, de nagyon nagy gondom vele, hogy kicsit sérülékeny, így az acél tatonka szimpibb -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
"...A SleepSoft füldugó csillapítja a forgalom kellemetlen zaját, a horkolás hangjait, a szomszéd és egyéb környezeti zajokat. Szükséges mértékben azonban átengedi a magas frekvenciájú hangokat, mint a gyereksírást, vagy az ébresztőórát...."
Hát izé, öööö, pont nem a forgalom zaját kellene csillapítania, hanem éppen a magas hangokat (menetszél), nem?

-
kcsa
veterán
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Megnézem, köszi a tippet

-
-Mosquito-
őstag
válasz
Dexar007
üzenetére
Kb ez olyan hsz volt mint a vadi új gumijaidról mesélnél,amit talán egyszer veszel majd.. Magyarán fingod sincs milyen lehet.

Bogyo,Kcsa:
[link] Az alvós 3810Ft-os ugyan azt tudja mint a Motosafe alap Db zajszűrése.
Ezt is azt is ki fogod dobni kb 2-3év/használat függően mert a szilikon harang elöregszik. -
DigitXT
félisten
Nagyobb tempóhoz kötelező. Már egy országúti 90 is brutál, ha hosszabb távon mész.
Városba nem kell, töredéke a szélzaj: jobb szeretek nyersen hallani. (Btw. nem szabad
az első próba, első pár km alapján megítélni, eleinte ugyanis "szokatlan". Nem kicsit...)Robogósba írtam anno tapasztalatokat. Amikor meg Mosquito-ékkal gurultam, felesbe
is kipróbáltam, mert valahogy a jobb fülem érzékenyebb. (Jól esett neki a sárga szűrő.) -
hcstuning
tag
válasz
longwild
üzenetére
SV650
Ahogy olvasom típushiba a beázás, de lehet orvosolni otthoni dolgokkal. (hőálló gumi körítés vagy terelőlemez elé, hogy ne rá csapja a vizet). Az első hengernél szokott általában beázni, az tényleg kap mindent elölről.
Ennek ellenére kaland volt a mai nap, még ha 50-nel döcögtem javarészt, akkor is

-
stifi
senior tag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
az nem tűnt fel senkinek, hogy csak azok szkeptikusak akik még nem próbálták?
ezt mondjátok: "nem fogom kipróbálni, mert..." ehelyett: "kipróbáltam és nem volt jó, mert..."én városban, rövid távon zenét szoktam hallgatni mert a szélzaj számomra elviselhetetlen - egy fülbedugós fülhallgatóval éppen annyit csökken a számomra idegesítő zaj amennyire kell, és halkan szól a zene, legjobb. ugyanez mondjuk snowboardozáshoz inkább arra jó hogy ad egy ritmust amire lehet csúszni, motoron próbálom kerülni a zene ritmusára közlekedést.
városon kívül pedig ilyen alpinet használok, nekem bevált. ha elvonatkoztatunk a marketing bullshittől (miszerint ez a legkényelmesebb, kiszűr _minden_ zajt, de beszélgetni lehet mellette, nincs bezártságérzeted mert szellőzik ésatöbbi) <- ezek igazak, de attól még személyfüggő hogy kinek hogy jön be, és bár hallod mit makog a melletted álló, azért meg kell kérni hogy ugasson hangosabban..egy idő után nekem is kényelmetlen, de negyedannyi idő alatt őrülök meg a szélzajtól, szóval 100x inkább ez.. mint valami ipari totál szűrő, mert ez tényleg csak tompít és nem zár ki mindent..
én ki-berakni tartom macerásnak, van hogy menet közben derül ki hogy nem jól raktam be, olyankor megáll, sisak le, kesztyű le, tok elő, újra berak - ez kurva idegesítő!
-
kcsa
veterán
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Én is szoktam in-ear fülessel robogni, az is tompít sokat, viszont halk zene is belefér. Hosszú távon viszont ki szokott csúszni (nekem legalábbis).
szerk.: azt mondják hogy az az öregség jele, ha a reggeli merevedés a derekadban van. Ritkán, de volt már rá példa. Közeledik

-
Bogyó bá'
nagyúr
Csak az a baj, hogy egy próbához (tetszik-e nekem, vagy nem tudok vele együtt élni) túl drága...

Most abban bízom, hogy mivel a nyári túrázásokhoz szeretnék egy sztereó BT headsetet beszerezni, az valamennyire megoldja a szélzaj problémámat, miközben persze elsősorban a telefonos navigációt szolgálná ki. Csak most nincs pénzem arra sem, mert elb*sztam turistagázpalackra / főzőre, LED-es zseblámpára, stb.. Pénteken várom a cuccost...
(#35165) polimorf: 26 év házasság után? Örül, ha békén hagyom....

(Különben meg ne vigyorogj, pár év múlva Te is járhatsz így!
)Egy idézet ide illik a Pajzán Toldiból:
"Hajdanában bordélyházak bakja,
most fonnyadtan lóg penészes makkja..."
-
kcsa
veterán
A lényege pont ez - és ez gyönyörűen szerepel is a cikkben khm - hogy az ipari füldugó minden zajt elzár, ez pedig bizonyos frekvenciákat vág meg erősen, a szélzajt főleg, a többi hangot (beszéd, sziréna, stb.) átengedi, illetve kevésbé tompítja. Ez lenne pont a kulcsa a biztonságos közlekedésnek.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Én nagyon szkeptikus vagyok a füldugó használatával kapcsolatban, pedig már nem jó a hallásom, ideje lenne vigyázni a "maradékra". Előző munkahelyemen (présüzem) a csarnokban - elvileg - kötelező volt használni, akkor is, ha csak áthaladtam rajta. Én igyekeztem elsinkófálni a viselését, mert életveszélyesnek találtam, hogy nem hallom a kanyarokat harminccal beszedő, hátulról közeledő villástargoncákat, csak amikor már rám dudál. Úgy döntöttem, hogy inkább süketüljek meg, mintsem elgázoljanak egyszer.

A motoron meg most is az a bajom, hogy a jelenlegi, zárt sisakomban a menetszél elég zavaró már 90-nél is, viszont ilyen tempónál már az is elnyomja a gép hangját, szinte nem is hallom. Ha még dugaszt is használnék, az nagyon rossz lenne szerintem... Tudom, használjak hangosabb kipufogót! (Volt, de attól meg a régi nyitott sisakban lehetett megőrülni)

-
Dexar007
veterán
En autopalyatempot nagyon ritkan szoktam menni,az alatt pedig nem biztos,hogy tul sok ertelme van.Arrol nem is beszelve,hogy egyaltalan nem tudom elkepzelni a "suket" motorozast,meg ha valamennyi hangot at is enged. Persze nem olyan mint a zenehallgatas motorozas kozben,de azert hasonlosag van kozte,elobbit egyszer probaltam meg robogon,es eleg is volt. Igaz ugyan,hogy nem taknyoltam el,de egyaltalan nem ereztem a robogot,mintha eloszor ultem volna rajta.
-
kcsa
veterán
No, ez már érdekes. Nem az első teszt, és mindig megfogadom hogy veszek egyet. Aztán fáj az összeg.
-
Dexar007
veterán
Magyarorszagi utak Feketevel a magas kockazatu "halalutak".
-
whYz
őstag
Most hivtak a szerizbol, hogy meghalt a ventillatorom. Persze, hogy a legdragabb alkatresz, hogyne...
Termeszetesen garancia lejarta utan egybol beszarik valami.
-
hcstuning
tag
válasz
hcstuning
üzenetére
Olyannyira kipróbáltam ma az esőt, hogy be is áztak a gyertyáim, és leállt alattam a motor. Sikerült kis idő után az egyik hengert újra életre keltenem és elvánszorogni a munkahelyre.
Hazafele már egyik henger sem akart robbanni, így maradt ott egyelőre. Holnap viszek szerszámot, szétszedem, kipucolom a pipáknál. Remélem megoldódik, és nem ment ki a traffója

-
Mizsala
tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Fogggalmam sincs, részleteket nem tudok. Egy telefont megér.
Nem jártam nála évek óta, de ha emlékeim nem csalnak, akkor bármibe belevarrja a protektort, mert ugye az gyakorlatilag egy tépőzáras tartó.
Érdemes egyébként meglátogatni az üzletet ha arra jársz, igazi manufaktúra kisbolt
A bőrszagot már az utcáról lehet érezni 
-
Mizsala
tag
válasz
AtisFace
üzenetére
Szerintem Soma a "nyóckerben" tud neked segíteni, kifejezetten ilyesmivel foglalkozik: http://www.motorosruha.hu/
Rendes jó fej faszi, nekem varrt már bőrruhát jó áron és nem ma kezdte a szakmát
-
Dexar007
veterán
válasz
TommyGun
üzenetére
En sem idegelem magam,teljesen higgadtan fellebbezek es vagy/megprobalom elerni,hogy ne kelljen kifizetni azt a 200Ft-ot,mert nem az en hibam miatt kesett a csekk.
Ha 10 millio embertol kernek el mindossze 200 ft-tal tobbet,mar az is boven eleg valakiknek egy eleten at tarto Bahamai nyaralasra.
Persze meg egyaltalan nem biztos,hogy ki fogjak szamlazni. -
TommyGun
őstag
válasz
Dexar007
üzenetére
Tudja fene, én úgy vagyok fele hogy 200ftokért nem fogom magam idegelni, tudom hogy jogtalan és ha te tartozol 200ftal meg a vesédet is lerúgja az állam ha meg ők tartoznak feléd sok ezerrel hónapokig az meg rendben van szerintük, de nyugalom a hosszú élet titka, kölcsék gyógyszerre...felpattanok a mocira krúzolok egyet a duna mentén terpeszkedve gyönöyrködve a dunakanyarba, feladom a 200ft büntit és kinyalhasság a v@...gam

-
AtisFace
csendes tag
Sziasztok!
Read only módban egy ideje követem már a topicot. Egy 2010-es 690 Duke R-t nyúzok novembertől első nagy motorként. Ami miatt írok, hogy a bőr dzsekim ujja 1-2 centivel hosszabb, mint ami pont kényelmes lenne. Tudnátok ajánlani Budapesten valakit, aki ezt meg tudja varni igényesen? Lehet a cipzárhoz is hozzá kellene nyúlni...
Privátba is jöhet! -
Type-R
őstag
-
-
DigitXT
félisten
válasz
teppik_amon
üzenetére
Ha esetleg le akarnád cserélni az újra, lehet tudnék érdeklődőt rá.

Nekem pl. elég, ha a telóval kommunikál, sztereóban, kábel nélkül...
Sajnos csak nemrég gyúrtak rá, hogy "intercomok egymás közt", de
gyártófüggetlenül. Bár valahol érthető (saját termékekhez láncolás). -
teppik_amon
tag
N-Com téma
Nah, azt hittem én is hogy az N-Com az ilyen. blútút! szabvány! miért ne menne?! Hát a fene megette az olaszokat.
N103-as sityakom van, gyári ncommal, kb 2 éves. Ez még csak saját magával kompatibilis. BTkit 2 asszem.Az új az már igen, az tud ilyeneket hogy másik típusó bt headsettel kommunikáljoon. (BLUETOOTH KIT3 PLUS 2014)
Euromotornál tudnak segíteni szerintem a témában. Egy gurulást megér. -
longwild
aktív tag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Nem tudom, hogy milyen suliba jarsz, de az en iskolaimban 60 v 66% volt a 2-es. Aztan lenyomtam több szakmai tanfolyamot is, volt közöttük két éves is, s ezeken 70-80% volt a megfelelt kategoria barmilyen szamonkeres eseten. Soot. A keteves tanfolyam gyakorlatorientalt volt es a gyakorlati vizsgan a 100% volt az elegseges...
Megsem kozlekedtem autoval, bicajjal, gyalog ugy, ahogy te... persze nem akarok en beleszolni es tenyleg jarj el futni. Lazit az agyad kozben, nem ugy, mint motoron. 😉
-
hcstuning
tag
válasz
canniball
üzenetére
Az a baj, hogy nem láttam még fizikailag a papírt.
Az a tiszta, ha befizetem, igazából nem egy horror összeg.
Páromnak megrendeltük a bukót, de csak jövő hétre kapom kézhez. Azt hittem már hétvégén tudunk egyet gurulni. HJC lett, ha beválik, akkor nyáron lehet cserélek én is

-
válasz
longwild
üzenetére
Egy olyan iskolába járok aminél nincs osztályzat, helyette van egy közel 80%-os limit ami felett oké, ez nem lenne baj, de az már igen, hogy ha valahol ezt nem érem el akkor kiraknak és nem két forintot kell azonnal visszafizetnem. Megfekszi a gyomrom a jelenlegi része. Egy pofon után épp, hogy megnyugszik az ember és már kapja a másikat. Motorral járok be és a hazafelé út gyakran jár csőlátással, most mi lesz úr isten. Ma inkább az emberi patkányság jött elő és nem tudom, hogy felrúgjam e a leendő egyik főnökömet aki velem jár vagy sem. Amikor kijött elém az a kocsi épp azon gondolkodtam, hogy meg kéne fogni és fel kéne vele nyalni a termet.

Reggel és du teljesen máshogy közlekedem. Még időben is komoly különbséggel járok. Megfigyeltem, hogy képes vagyok olyanra amire reggel még akkor sem ha fizetnének sem.
Kis nyugis életemnek vége szakadt pár hónapja.Megjött a bowdenem, csak 6 rongy volt... Olajszűrő 1600, meg szombaton olaj, az is lesz vagy 2k a 2 liter.
-
longwild
aktív tag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Mindaddig amig nem tudjuk a lecso mibenletet, addig nem fogunk megerteni.
Bar jobban meggondolva akkor sem... ha tenyleg ugy kozlekedsz ahogy irod.. akkor a feszkokezeles legveszelyesebb formajat valasztottad.
Motor helyett nem akarsz inkabb futni jarni? Lefogadom, hogy 5km utan nem kivannal igy kozlekedni, ahogy most.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
hcstuning
üzenetére
Ha idén neked kell fizetned, akkor az első felét tedd meg azonnal, mert késedelmi kamatozni fogják!
(#35127) longwild: inkább biciklizzen. Futni és gyalogolni olyan megalázó, nem? Az ember azért taléálta fel a kereket, hogy ilyen inzultusban minél kevesebbet legyen része...

-
hcstuning
tag
Hali!
Kijött a gépjárműadós határozatom, április 1-i keltezéssel. Az éves díjat ugye két részletben kérik megfizetni. (márc közepe meg szept közepe) Az a kérdésem, hogy ilyenkor az első fele ráér szeptemberig vagy minél hamarabb be kéne fizetni?

Üdv
-
Archer
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Egyszer fogy el a szerencséd, aztán bye. Ne haragudj, hogy ezt mondom de nem Hornet kell Neked hanem roller. Nekem is vannak gyenge napjaim, de általában hamar észre is veszem ha nem tudok a vezetésre koncentrálni és teszem is le az autót/motort amint lehet. Mondjuk kamionokat előzgetni kanyarban záróvonalon már egy más kategória...
Mod: azzal nem segítesz magadon ha magadat és másokat is veszélyeztetsz. -
mocsanisi
senior tag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Besatuzol előtte? Majd jól telibe nyom és repülsz egy jó nagyot... Én is lerántottam ma a gixxi-nek de csak belátható, jó minőségű úton, ahol még elédkanyarodni se nagyon tudnak. Záróvonalon kanyarba kamiont? Nem sokáig fogsz motorozni

canniball: Városba nyomtam ma 120 km-et, ügyintéztem, hát beálltak rendesen az ujjaim, a végén már csak 1-ből 2-be váltottam kuplunggal, illetve 2-ből 1-be...
-
Nem jó úgy motorra ülni ha az ember kavarog, mert olyan dolgokba megy bele amibe nem kéne és sokkal hamarabb szakad el a cérna. Kijött elém, balra mellette és a szembe jövő mellett elmentem centikre, besatuz előtte, nem szórakozol velem. Kanyarban zárón kamiont. Hú fiúk csak kialszom.
-
csongi
veterán
Érdekes, nálam írja, bár engedi a kiváltást, de a piagio manualjaban nem is hozza szóba. 5W-40 API Sj oszt jónapot.Sőt ACEA A3, JASO MA, de ezek meg minek?
A Jaso MA kívüli ACEA A3 kimondottan személygépkocsiknál érdekes.
Én meg vettem elsőre a drága motult,
Többet se.
Egyébként te milyen olajat használsz?
Most találtam 5W-60 MOl olajat, azt teszem bele.A sajátomba, meg szinte minimális eltéréssel van Eni olaj, olcsóbban sem nagyon van Motor olaj. 2200Ft volt literje.

-
canniball
nagyúr
válasz
mocsanisi
üzenetére
Én nem nagyon szoktam nagyvárosok felé járni, így szerencsére ez a probléma elkerül.
De a tanfolyamon a rutinpályán volt ilyen tapasztalatom: olyan kemény volt az ER6 kuplungja hogy kb. a harmadik kör után már azt hittem leszakad a csuklóm.Más
Majd elfelejtettem megosztani a tegnapi tapasztalatot. Visszavittem a Superzone-ba a cordura nadrágom mivel szétfoszlott egy helyen az anyag. Az eladó telefonált egyet majd felajánlotta hogy vigyek egy másikat. Mikor mondtam hogy szívesebben cserélném farmerre ezt is megkérdezte és ez is OK volt. Szóval a (sajnos már megtapasztalt) hosszas garis várakozás helyett hozhattam egy új nadrágot, részemről kap a bolt egy ajánlott plecsnit. -
canniball
nagyúr
válasz
polimorf
üzenetére
Nofene, pedig azt hittem a tiéd egyenesen ülős paripa.
(#35110)
Méghogy korral jár...mikor egy seggel megy 250km...
Én ma másodszor tettem egy 150km-s karikát de újfent úgy jártam mint múltkor: az út háromnegyedénél már éreztem hogy nem kellemes az ülepemnek, itthon pedig a gépről leszállva - a székre leülve egyáltalán nem öntöttek el kellemes érzések odalent. Igaz az én ülésem elég kemény, a tiéd biztos kényelmesebb. -
polimorf
tag
Egy ülésre 250 km-t tudunk megtenni (persze én sosem autópályázok),aztán meg kell állni nyújtózni, cigi tankolás meg ilyesmi és gyíí tovább.
A haverhoz képest még így is papírkutya vagyok, mert ő akár napi 800-1000 km-t is lemegy ha kell.(persze nem együlésre)
Na ez azért sok lenne nekem. -
BoB
veterán
válasz
mocsanisi
üzenetére
Ki tudja milyen olajat rakott bele az előző gazdája (meg milyen rég). Egy csere ilyenkor szerintem mindenképp jó ötlet.
Csak hogy borzoljam a kedélyeket, egyik munkatársam pl. autóba való motorolajat rakott bele mert az olcsóbb volt... Most csinálta úgyhogy tapasztalata nincs még vele mennyire válik majd be

whYz: karcosodás megelőzése.
-
-
mocsanisi
senior tag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Ha a csuklódon tartod magad az rég rossz. Tankot lábbal összeszorít, és az tartja a súlyod, karjaid pedig lazán.
Más: Első nap megállt alattam a Gixxer is, úgy látszik nálam mindig ez van. Bandit is megállt az első napon. Szerencsére csak az ac-pumpának vagy a befecskendezésnek ment ki a biztosítéka. Hogy mitől az rejtély, azóta jó. Ma beletettem 150km-et, egy hiba jött ki ami a próbakörön nem, nyélgázra megcsúszik a kuplung. Ezzel együtt jó vétel volt

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
fattyu
üzenetére
Én háromnegyed óránként - óránként mindig megállok egy szál cigire, kinyújtózkodom (max. 5 perc), aztán jöhet a következő etap. Napi 280-300km-t bírok így megtenni, ez 5-6 óra motorozgatás. A leghosszabb napi táv eddig 345km volt a kis 125-ösön, de másnap nem kívántam motorra ülni. Múlt hétvégén viszont megjártam a Kalocsa - Debrecen távot oda-vissza 2 nap alatt, ez 2 x 285 km volt, és nem volt nagyobb gondom vele. Óránkénti cigiszünettel (meg egy-egy tankolás, kávé a kúton) kerek 5 óra volt mindkét nap a menetidőm. (80-90-es tempó mellett)
Hasalós motorral nem bírnék fele ennyit sem motoron tölteni, nagyon rosszul viselem, ha a csuklómon van a súlyom jelentős része...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Nuki Smart Lock Pro 4 garanciás, dobozos, hibátlan
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- HP EliteBook 650 G9 15" Laptop! I5-1245U / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4453, 100% Akksi
- GAMER PC! i5-13500 / RTX 3070 Ti / 16GB DDR / 512GB NVMe / 650w!
- TAVASZI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(kb 3 éve nem volt új gumi a motoron)

Tudom,hogy kicsi/praktikus és ez kell a kempingezéshez de akkor is.. Moggyon le.

Gondolom nem tűnt fel, hogy a MotoSafe pont nem dugítja el

Ez a jó,ezt van.