Hirdetés
- MasterDeeJay: Asus B150-Plus D3 coffeetime mod! (DDR3)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
polimorf
üzenetére
Na megjöttem a mai etapról: Siófokon voltam a veterán bemutatón és alkatrészbörzén, 280 km össztávval.
Személyesen is megismerkedtem a Totalbike fórumáról ismerős zalaegerszegi csapattal, jó kis társaság az. Hazafelé egy 5 perces kis záport ma sem úsztam, meg, de annyira sem zavart a dolog, hogy megálljak felvenni az esőruhát (látszott, hogy csak tenyérnyi felhőből esik, arrébb meg süt a nap)...
Jól éreztem én, hogy a kis csótányom "túl van zabáltatva" (nem kormos, de sötét színű volt a gyertya), a múlt héten eggyel visszább vett súbettűkkel jól észrevehetően kevesebbet kajált, anélkül, hogy bármit is romlott volna - az egyébként is igen szerény - menetteljesítménye. 80-95 km/h tempó, dimbes-dombos vidéken (volt hosszú lejtő is, amikor pirosba ért a fordulatmérő: 120km/h egy teljes percig
), 3/4 és fullgáz között folyamatosan. Máskor így 2,9-3,0 liter szokott lenni a fogyi, most a teljes távra kijöttem 2,65-ös átlaggal! 
Mindenütt motorosok, az úton is száznál többel találkoztam, Sióüfokon meg sok százan voltak.
Volt egy "találmányom", az is remekül vizsgázott: a picurka, 8 literes tanktáskámat 2 db kulcskarika és egy laptoptáska vállszíja segítségével alkalmi válltáskává alakítottam úgy, hogy még a bukót is a tetejére lehetett csatolni. Így mindkét kezem szabad volt a nézelődéskor, bírtam fotózgatni is. Erdélyben jól fog jönni, ott sem merném városnézéskor a motoron hagyni az értékesebb holmijaimat.
-
polimorf
tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Mosquito34-t meg kell védjem hisz ő nem a gyorshajtásra és az eszetlen motorozásra ösztönzött, csak annyit mondott, hogy "puding" ezt meg arra értette, hogy félünk pár gödörtől és a rossz útviszonyoktól.
Abban meg tökéletesen igaza van, hogy a hozzáállásunkkal is gondok vannak "ebbe magamat is beleértem".
Sokszor tényleg csak kifogásokat keresünk. -
Teasüti
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Miért, motorozni csak vakmerően lehet?
Integra is ahogy leoltotta SymbianOS-t egy-egy oldallal feljebb, hogy hogy kell motorozni... hát az. Elsőre elég zavarba ejtő.
Egyrészt van benne vmi a hozzáállásról, de másrészt már már túlzottan is merész.
Defenzív vezetés miért lenne hátrány? A nyíló ajtóktól félni miért lenne probléma?
Több ésszerűséget látok itt, mint megfontolatlanul a szerencsére bízni magunkat.
Kettejük közül vajon ki fogja tudni kivédeni a többiek hibáit?
Aki 20-szal lavírozik el az autók között, vagy aki 50-nel?
Nem sokkal feljebb videó is volt róla, ahogy belerepülnek egy ajtóba. -
FIREBLADE78
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Mai közlekedési morált és gyönyörű utak miatt érthető, lassan kell menni és figyelni,talán ez a megoldás. Sokszor ez sem elég

-
-
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Átveszed a haverod stílusát és nem bírod ki beszólás nélkül?
-
-Mosquito-
őstag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Mi lesz vele később..
Puding.. -
Nem tudom mi van velem, de már azt is lesem milyen az út minősége arra amerre megyek és befolyásolja a döntésem, hogy indulok vagy sem.

-
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Ami eléggé elriaszt az az út. Megnéztem mi vár rám utak állapota terén.
-
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Ha már ott vagyok megnézek mindent.
-
válasz
yodamastah
üzenetére
Még van mintája is. A hátsó ellenben nagyon vastag.
-
Archer
őstag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Most nem azért de a 600RR meg egy enduro kb. mint Makó Jeruzsálemtől. Mi az, hogy mennyivel lehet több baj vele? Ha sz@rt fogsz ki (gondolom használtról van szó) mindegyikkel lehet jó sok szívás, ha meg jót, akkor nem sokat kell szerelni.
Költeni mindegyikre kell bár szerintem ha valami bekrepál vagy csak cseréled a szükséges "kopó" dolgokat, a sportmotor mindig drágább lesz. Megfelelő szerszámok meg egy kis műszaki érzék nélkül a 600RR-t ne állj neki szerelgetni az biztos. -
Motorcycle Crashes 2014 (2) / Мото Аварии 2014 (2)
Náluk mindig van új a nap alatt.
-
ALI_G
veterán
Hi,
holnap kint leszünk kakucs ringen, motoros nyílt nap.
Ha valakinek van kedve/ideje, az jöjjön és vendégem egy kávéra
Keressétek a fehér motort
-
~90k. Csak ennyit kell legalább addig a motorra költenem benzin nélkül még nálam van. 1 év.
Sok kevés? Csak karbantartás-kopó cuccok cseréje. És ebben nincs benne a kb 3mm vastag első fékbetétem. -
-
FIREBLADE78
addikt
Van itt enduros emberke? Gondolkozom egyen,de félek,hogy sok baja lesz, sajnos nem vagyok egy szereléshez értő emberke,habár teljesen sem vagyok hülye. Mennyivel lehet több baj vele,mint pl egy 600rr-el?
-
canniball
nagyúr
válasz
vendingo
üzenetére
Értem, akkor nálam marad a gyári.

Ez az idő viszont nem kéne hogy maradjon már, a t*köm tele van vele! Tegnapelőtt lebeszéltem a szerelővel hogy jövök, a tervezett indulás előtt negyed órával leszakadt az ég. Gondoltam ma tartunk esőnapot, ismét megbeszéltem vele a dolgot, a tervezett indulás előtt negyed órával leszakadt az ég.

-
canniball
nagyúr
válasz
TayRol
üzenetére
Nem vettem a lapot.

"...tud kellemetlen meglepetést okozni..."
Én a 650-nel is többnyire alacsonyabb, 5-6000-es fordulaton tekerek, mert magasabbnál sokkal finomabb csuklót igényel, az pedig (még?) nálam nem alakult ki. Ezredesre rá sem nagyon mernék ülni.
vendingo!
Az a markolat (a dizájntól eltekintve) miben jobb mint a gyári? -
Más: Kinyitottam a fékfolyadék tartályokat. Elmondhatatlan ami abban benne van. Ki kéne cserélni mindkettőt.

vendingo ! Majd azért gondolok rád hátha.
-
vendingo
veterán
válasz
Kolondrum
üzenetére
2002-es, most 45 ezer km van benne, szezon végén 55 körül lesz.
Tavaly: minden folyadék cserélve, telók felújítva, új gyertyák, új akku, újszerű gumik, új kuplung, xenon, leovince dob, puig plexy, fém fékcső, rizoma markolat+kormányvég, led indexek, +sok apróság.
Megvan mindenből az eredeti is. -
-
Értem.

Olyat mondjatok ami max 600k-ban megáll. Ennél több soha nem lesz rá a jövőben sem. -
ER-6n V2-es ugye? Mert az tetszett amit csinált már alacsony fordulaton is. A sor4-ről írták meg mondták, hogy alul nem jó. Haver mondta, hogy a mutató elhagyja a 8000-et és mintha turbó lenne benne. Sőt merte állítani h a GS az elején lazán otthagyja. Nekem nyomaték kell, de amit kinéztem az sor4-es. :S SV1000-es? A 650-es úgy nem jön be vagy ha igen nem alap állapotban. Sajnos ez a lóerő nyomaték téma nem áll nekem egészbe a fejembe. Nagy nyomaték és kényelmes 170 nekem bőven jó lenne. Miért 170? Mert akkor a 130 autópályán biztosan nem csutkaközelben értendő.
Azt soha nem felejtem el, hogy kapaszkodtam ernőbe nehogy hátracsússzak. Az de mennyire húzott. Azt karom én. Nem kell a 300-as végsebesség. -
vendingo
veterán
válasz
Kolondrum
üzenetére
Én a nyomaték miatt vagyok V2 fan.
Nem tudnám magam elképzelni sor4-en, vagy bármi máson.
Szeretem, amikor gyűri az aszfaltot.Visszatérve az egykerékre. SV 60nm, 2.-ba ha csutkát húzok, akkor elemeli az elejét, de nem fordulok át a ló túloldalára. Eddig egyszer kapta meg az elejét (elborult az agyam), ekkor befostam, azóta nem csutkázom neki, csak 3.-tól felfelé

-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Kolondrum
üzenetére
Hát nemtudom nekem a cbf600 egyetlenegyszer emelte el az elejét csutkagázra kettőben 2 személlyel dombnak enyhén felfele. De max 5-6cm volt, csak azt éreztem hogy nem folyamatos az elsőkerék kontakt a talajjal.
Amúgy soha.
A vfr-en még nem mertem csutkagázt húzni a 6. Sebességi fokozaton kívül.
Egyszer kétszer téptem meg igazán de akkor rohadtul odafigyeltem ha emelné, meg előrébb is helyeztem magam kompletten.
Persze ugye most arról beszélünk hogy nem trükközöl a kuplungal hanem sebességbe van csutka és mi történik.
Mert ha kuplungozol a simsont is kirakhatod egykerékre... -
válasz
vendingo
üzenetére
Gondolom függ a gép súlyától meg minden. Én szeretem a nyomatékot. Nem kell oda 299-es végsebesség. Ha egy nagyon kényelmes 170-et tudna a gép akkor már semmi gond nem lenne, de ez lazán nem üveghangon. Én a GS-el is az utazómat olyan gyorsan érem el ahogy tudom nem szerek a váltóval sokat szórakozni. 1-esbe kb 5000-ig forgatom és ezen tartva 5. fokozatig 50-el elvagyok. Pontosabban ez az a fokozat ami elég tág határok között jó. 50-től 80-ig. Néha jó lenne felülni másra, mert egyszerűen nincs mással tapasztalat.
-
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
nm-ben mi az ahol kerékre lehet venni egy átlagos motort ha pl húzok egy csutkát neki? Mert haverom nem meri odaadni a Hondát mivel a GS után sokkolna ha én pl 2.-ban húznék egy csutkát. GS-nél lazán lehet ugye.
Tehát pl 70nm már ilyen kerékre állós nyomaték? Ha a gyári körülmények között nézem amit a leírás megad. -
Ribi
nagyúr
válasz
csongi
üzenetére
Külön elektromos verseny van szerintem, amúgy nem lenne sok esély ekkora végsebesség különbség miatt.
Gyári bmw s1000rr 2.7 alatt van 100on kb, szóval kigyorsításnál se tud elhúzni. Gondolom az ottani versenygépek 200 paci felett vannak. Elég sok divízió van.
Benyás versenygépek szerintem bármikor kerékre áll 1-esben ami kb 150kmh, szóval addig ugyanott vagy mint ezzel az elektormos izével. -
csongi
veterán
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
A titok nyitja az elektronika
ezt a nyomatékot csak fokozatosan, és a maximális nyomatékot, már csak a gyorsulási szakasz végén adja le. kezdésből ha leadná el sem indulna, helyben forogna a kerék, ha mégis lenne akkora tapadás ami ellensúlyozná a forgató nyomatékot, akkor hátára dobná magát a vas.
Szerintem kipörgés gátló, nyomaték szabályzó, és egyéb finomságok vannak mellette, mert ezt szárazon megzabolázni már a képtelenség kategóriába esik.Ribi: Ha rövid pályán gyorsul, akkor nem a végsebesség a fontos, hanem az hogy minél hamarabb elérje a célvonalat. Lehet nem is gyorsulnak 180-200 Km fölé, de azt pár másodperc alatt kell megtenni.
Hosszú pályán már fontos a végsebesség, de ahhoz lóerő és olyan áttétel is kell. -
TayRol
nagyúr
válasz
Something_
üzenetére
jó döntés. nekem is csak a Sóhaj bukók jók a fejemre, szeretem is őket.

-
Something_
őstag
Gyááá, de gyönyörű. Csak úgy rácuppan a fejemre :-) XR1100 Hadron

-
Ferdzsoo
addikt
válasz
boogie84
üzenetére
Én igazából ezt a 400nm-ert fel sem fogom.
Ez egy 5-ös bmw-től 1800kg-os kasztnival is jelentős értéknek számít. Hogyan tudja ezt átadni az aszfaltra?
Hogyan nem vágja ki bármilyen helyzetben egykerékre?
Hogyan nem pörög el a hátsó kerék egyáltalán?
Úgy gondolom ennek a nyomatéknak jó ha a felét ki tudod használni egy motoron.
Vagy szerintetek ez nem így van? -
boogie84
veterán
válasz
Integra
üzenetére
Brutális lehet. A formája kinek tetszik kinek nem, nekem tetszik. Ahogy írtad, régi forma csúcs csúcstechnika. Viszont a jövőben akkor sem fogjuk elfelejteni a hangokat ha már csak elektromos motorok lesznek. Az valahogy hiányozni fog nekem 90 évesen az ágyamba hugyozva, motogp-t nézve.
Bár remélem akkor még nem lesz elektrogp.
-
Mennyire de nagyon korrekt és k rendes voltam ma fiúk. Legalább egy vadidegen tápláljon felém valami pozitív hullámot.

Megyek a megane mögött. Egyszercsak látom, hogy amikor fékez nem a féklámpa hanem az index két oldalon kezd el dolgozni. Mondom szóljak neki vagy ne. Hát jött a piros. Odagurulok hozzá. Mondom tekerd el az ablakot. Riadt fejjel kérdezi mi van mi baj? Mondom amikor fékezel mennek az indexeid, de maga a féklámpád nem. Válasz: "Az fasza! köszi!"
Ma ez volt az egyetlen pozitív szó amit kaptam embertől.
-
vendingo
veterán
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Hirdetném most is, de júliusban lesz egy utam vele, arra semmiképpen nem tudok rápótolni egy AT-ra.
-
vendingo
veterán
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Most nagy a dilemma.
Idén tuti nem tellik új motorra, lehet meg is kell válnom tőle anyagi megfontolásból, viszont jön haza tesóm, és lerakná a nagy motor jogsit, így ő is tudná használni ha megtartanám. Én úgy is csak 2 havonta használom.
Ő hazahozná a tunyingolt vespáját, amivel viszont én tudnék járni melóba, ő meg megkapná a kocsim, motorom. -
polimorf
tag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Át fogom írni a nevem Poli-ra talán egyszerűbb megjegyezni

Ezeken a részeken már jártunk, de még az idén megyünk is. (Magyarországi motorosokat kalauzolunk fel a tátrába) -
Láttatok már kamiont hol a leállósávba hol a szomszéd sávba cikázni? Izgalmas!

-
mocsanisi
senior tag
Nagyon fotogének voltunk

-
Xaels
félisten
válasz
Kolondrum
üzenetére
Múltkor a segítő ember simán kivezényelte elém az autóst és max ha 30-al mentem.
A defenzív vezetéstechnika nálam a villamosozás miatt kialakult, ott mindenre jobban oda kell figyelni és a sokkal hosszabb fékút miatt jóval óvatosabban is megyek. A pirosnál is sokkal hamarabb lassítok mint az átlag és rendszerint a türelmetlenek mindig bevágnak elém, de csak röhögök a bukóban amikor a sorok között előre megyek olyankor.
-
TommyGun
őstag
FIREBLADE78
Van egy vidéki kollégám havonta szoktam vele találkozgatni ő amatőr krosszos, van vagy 3-4 krosszmocija husabergtől gasgas-ig, ő nagyon isteníti bár a husaberg a kedvence de mindig azt mondja hogy ez a kettő az eddigi legjobb amivel ment beváltak neki. Nyílván neki nincs szerelő teamje csak magának szokta csinálni meg haverokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- Eleglide M1 elektromos kerékpár
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- 278 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 9700 / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
- Microsoft Surface Laptop 6 Ultra 7 16GB 512GB
- GAMER PC! i7-10700F / RTX 3070 / B460-Plus / 16GB DDR4 / SSD 512GB / BeszámítOK!
- Jó ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 4g modem! / i5-1245U 16GB 256GB FHD+
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

), 3/4 és fullgáz között folyamatosan. Máskor így 2,9-3,0 liter szokott lenni a fogyi, most a teljes távra kijöttem 2,65-ös átlaggal! 

Komolyan mondom némelyikőtöknek a motorozás meg az ehhez valló hozzá állása siralmas.. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)