Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Ketogén étrend
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
citkar
addikt
válasz
Teasüti
üzenetére
És (#37998) Feree13 :USB aljzat, de ahogy nézem drágább lett azóta, így már elgondolkodtató megéri-e az embernek, de minőségi darabnak tűnik.
Bár az előző szivargyújtó aljzaton (érdekes, hogy sok másikon) az oldalán nyílás volt...direkt akarják, hogy korrodálódjon?
Nekem ez bejött, bár érdemes körülnézni, olcsóbban is találni valószínűleg, de mindenképp gyújtás után kell bekötni, mert világít rajta a dugaszok körüli kis halvány fehér műanyag (halványan, nappal nem is vettem észre, de este jól jöhet).(#37999) fattyu :
Ha egy elég és úgy is eldugod, végül is mindegy. Nálam a kormány közepén van, ha a tanktáskában töltök valamit így érdemben nem tudja húzni a kábelt semerre, a mágnesek mellett, tanktáska alatt előrevezetem a kábelt és nem is gabalyodik semmibe. -
citkar
addikt
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Dupla USB-set vegyél, jól jön a kettő, annyi, hogy gyújtás után érdemes bekötni, mert van állandó áramfelvétele a többségnek (vagy mindnek).
(#37992) fattyu :
Nézegettem ezeket, egynek elmennek, de ha a kormányra szereled vagy macerás vagy ronda és csak egy csatolós, én inkább olyat vettem, amin nem csak egy lemez van két lyukkal és két eszközt tölt, két dugaszos...ráadásul halvény kéken világít a dugasz és az esővédő fedele egész jónak tűnik, bár amíg bele van dugva valami, valszeg nem teljes mértékben védett az eső ellen. -
PoLizei
aktív tag
Én úgy oldottam meg a szivargyújtó dolgot, hogy közvetlen az akksira kötöttem, de a + eret hátravittem a hátsó ülés alá (SV-n ezt nyitja a zár), ahonnan egy lengő biztosítéktartóból megy vissza előre. Szépen lezsugorcsöveztem, és melléraktam egy biztosítékot. Ha kell a kormányon a 12V, ezt beteszem, viszont minden útközbeni leállásnál (tankolás, sorompó stb.) nem fogja a gyújtás ki-be kapcsolgatni a töltőt, ill. tölthetem a telót, GPS-t akkor is, ha nem megy a motor, de én a közelében vagyok.
-
fattyu
veterán
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
nebonyolítsuk jeligére a legolcsóbbat

-
Ferdzsoo
addikt
válasz
fattyu
üzenetére
Tudsz egy linket adni honnan?
ahha hogy ez egyből usb-s, igen ez jó ötlet.
Bogyo:
Aza helyzet nagyonis értem mit mondasz, de oda már nem tehetném fel ezt a gsp-t se nem vízálló se tartója nincs sesemmi, 100k-ért pedig nem fogok venni egy gagyi fos motoros gps-t csakazért mert az motors és van tartója, stb., stb.
Arra ez bőven jó lesz ha éppen nem vagyok biztos a dolgomban akkor rápillantok és látom hogy itt kell lefordulni vagy csak 2km után. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Ne vágja tönkre az akkut és ne gyújtsa fel a motorodat!
Más: a tanktáska rekeszében rohadtul nem lesz jó helyen, mert menet közben el kell venned a tekintetedet az útról. Tessék normális tartót venni, és a kormányra vagy a műszerek mellé szerelni. Nem viccből mondom...
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
Ferdzsoo
addikt
Kellene egy kis elektromos segítség nekem.
Kitaláltam hogyan lesz gps-em a motoron. Van egy rendes wayteq autós gps-em, lesz egy tanktáskám aminek a nájlonos tetejébe be tudom rakni a GPS-t és van rajta direkt kábelnak kivezetőnyílés. Mivel ez így közel lesz az akkuhoz ami az ülés alatt van oda be tudnám kötni.
De! Ez hogyan működik, én veszek külön egy ilyen 12v-os dugaljt amit egyszerűen rákötök az akku plusz-minusz csatlakozójára, abba meg beledugom a gps szivargyujtós töltőjét, mindezt eldugom az ülés alatt és készen is vagyok?
Vagy ez így nem oké?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
citkar
üzenetére
Én konkrétan ilyet vettem, innen. Felpróbálva már volt rám, de esőben - eddig - még nem volt rá szükségem szerencsére.
-
Backspace
tag
Köszönöm a tippeket. Sajnos nincs még annyira profi esős cuccunk. Kisebb záporon még átmegyünk, de ha már nagyon esik, meg fogunk állni. Valamint autópályán zúznánk le, amíg lehet.
Azt viszont nem tudom, hogy mondjuk ha pl. 5mm esőt írnak, az kb. azt jelenti hogy szinte egész nap esni fog, vagy csak azt hogy lesz egy két nagyobb, de rövid időtartalmú zápor?
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Backspace
üzenetére
Ha a hegyekbe mész (szlovénia ausztria svájc) akkor a bergfex wetter-t nagyon tudom ajánlani iszonyat pontos és megbízható. Külön van a völgyre és külön a hegyre időjárás.
Tengerre nincs információm.
-
Backspace
tag
Nem tudtok valami megbízható időjárás előrejelzést európára? Mindenhol mást írnak.
Hétvégén konkrétan Krk szigetre akarunk motorozni a párommal és hát mit ad isten, pont szombattól keddig írnak esős időt lehűléssel. De a jelenlegi állás szerint még bevállalható 2-3mm csapadék szombaton és kedden az utazáskor.
Szóval örülnék ha megosztanátok a tapasztalataitokat, hogy ki melyik oldalt preferálja időjárás ügyileg útvonaltervezéshez.

-
Tavaly Horváth 30-35c bor ruha ban: 400-500 km 8 óra reggeli indulassal. 160 km /h full be oltozve felpakolva ..egyszer megaltunk tankolni + víz pótlás kb fel ora aztan a meg hegyeknel parom rosszul lett a melegtol meg negyed ora pihi ott mar azert lehult az ido a hegyeknel jobban is lett.....
Vissza fele reggel 5 kor indultunk pont emiatt
hegyekbe meg faztam is 10 15 fokba -
Ferdzsoo
addikt
Term. Mindig magammal vinném ettől nem félek hogy lelopják. Mágneseset is lelopják.

-
Ferdzsoo
addikt
Az normális hogy a givi tanktáskák ilyen 30k körül vannak? Csak mert egy picit sokallom érte, értemén hogy nem mágneses hanem tankafedeles a rögzítés, meg tényleg ötletes a gps tartó is, de az egyszrűbbeket már ilyen 7-8k ért is lehet kapni.
-
Xaels
félisten
válasz
Kolondrum
üzenetére
Tavaly vágányzár alatt benyaltam a legnagyobb melegben a Ganzt. Az csupa fém mindenhol, törpékre tervezve. Égetett az egész mindenség, mintha egy sütőben ültem volna és nekem a rövid kezeim miatt könyökölnöm kell és rásimulni az oldal lemezre. A homlokfalon van 1 kis nyitható szellőző, de a végig aszfalttal burkolt pályán ott is csak a forró levegő jön be ilyenkor az ember térdére, lába közé. Metro újságot gyűjtöttem és leukoplasttal ragasztottam az ablakra napellenzőnek...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Something_
üzenetére
Léteznek ám hosszú, meredek lejtők is! Mértem már GPS szerinti 110 km/h-t a 6-os főúton a csótánnyal (fordulatmérő ilyenkor szépen a pirosban 5.-ben)

-
Ferdzsoo
addikt
válasz
fattyu
üzenetére
Én amúgy úgy vagyok a bőrcuccban hogy kb 2 órán keresztül nincs bajom, utána kezd, és ha ilyen 5-6 órás etapok vannak 33 fokban akkor az utolsó 1-2 órában már elég melegem van, de érdekes mert a víz ekkor sem folyik rólam...
Ilyen ide-oda ugorgatokot meg simán bírom...
pedig 32 fokot mutat a gép... 
Ja egy biztos, városban nem járok a géppel, az gyilkos, de az mindegy miben vagy 50-es tempó alatt minden gyilkos... -
fattyu
veterán
válasz
Kolondrum
üzenetére
a tegnapi megoldásom a 240es utazó volt. ott nem volt melegem...
amugy meg volt a nagy vita.
a perforált bőr sem rosszabb mint a cordura volt tavaly. ebben is meg kell dögleni meg abban is meg kellett dögleni. az fekete volt, ez csak nyomokban
tavalyi motoron szélvedetteb idom volt. az idei szellősebb. de nem mondanék érezhető difit.
-
válasz
Something_
üzenetére
Egy 11tonnás fém kaszniba ami a napon áll és részben fekete a berendezés + tanulok ebben. Én nyertem. Aztán kabát go haza.
-
Something_
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Én külön protektorokkal tolom Bp-n (térd, könyök, hát), plusz kesztyű és csizma is, viszont csak a hátam izzad, de az is a póló miatt (gondolom a protektor is közre játszik, hogy nem szellőzik). Csodálkozom, hogy a lábam és a kezem szellőzik, megőrülnék, hogyha melegítene alul/felül

Jah és fél 7kor indulok el a belvárosból és egész sok helyen van araszolás, plusz lámpák.. ma volt pár lámpa, ahol meg sem próbáltam előre menni, mert láttam, hogy az autósok is ki vannak a melegtől
Így is kényelmesen fél óra alatt itthon vagyok. Reggel 9kor pedig 20 perc, habár akkor is van már 30-33 fok.
Amúgy kb ennyire izzadnék be autóban is, mármint a hátam a klímás, bőr üléses autóban
Ma hozta a pizzámat a futár, fizetés, stb. Köszönök el tőle, hogy: jó munkát!
Erre ő: köszi, majd télen. Most baromi meleg van.Nem irigylem őket. Egész nap légkondis helyen vagyok, ha kimegyek az utcára, akkor agyfaszt kapok. Áll a levegő, halálos.
-
Á ez a meleg gyilkos. A motor megközelíthetetlen. Főleg esetleg araszol az ember egy léghűtésessel. Napok óta nem használok szívatót. Más: első nyaram naggyal. Beöltözve 120al is majd megdöglök olyan melegem van. Mi a megoldás? A póló több szempontból sem jó dolog. Amúgy meg kb csak úgy elviselhető. Kesztyű meg. . . Reggel még minden ok,de 2felé szenvedés.
-
Polemius
senior tag
Ha jár erre 600-as Bandit (naked) tulaj, megerősítené nekem, hogy elfér a motor egy Ford Transit rakterében?
Amely kb. 230(H)x150(SZ)x130(M)cm -
fattyu
veterán
válasz
Something_
üzenetére
7.9 euró volt a posta.
Csak azt akartam hogy te 150ért találtál első értelmes dzsekit dajnézéből, az Alpinenál meg ez a top -1 kabát. Az Atem a csúcs. Odarakom bár melyik dajnéze mellé.
-
fattyu
veterán
válasz
Something_
üzenetére
-
Integra
titán
-
fattyu
veterán
válasz
Something_
üzenetére
A pardi beleszarásán nem vitatkozom. siralmas.
én rendeltem a kabátomat. jó lett a méret maga a kabi meg ISZONYAT komoly és király.
Kesztyűm pl spyke. Csipázom. Ez a legkényelmesebbem eddig pedig nagyon protektórés
Alpinestars nyilván amire gondoltam

-
Something_
őstag
válasz
Archer
üzenetére
Várom a téli akciókat, aztán kiderül, hogy mi lesz :-) Úgyis elnézek szerintem pár helyre turistáskodni, mielőtt veszek valami szettet majd.
fattyu: Astar az az alpinestars?
Bstar-t találtam, de gondolom nem arra gondolsz. Dainese-nél is ki lehet fogni jó dolgokat. Pl néztem a 30e-es kesztyűt élőben, nem jött annyira be. Akciós volt a karasnánál a 43e-es pro carbon, sokkal jobban tetszett, és olcsóbb is volt, mint az alpinestars. A másik ami vicc kategória, hogy pl semmi méret nem volt a pardinál és kb beleszartak az emberbe, nem igazán érdekelte őket, hogy itt a vásárló pénzt akar költeni.stifi: uhh, így passz. Nincs esetleg kép a szettedről?
Máskor tudnék integetni 
-
stifi
senior tag
válasz
Something_
üzenetére
nem kizárt, az elmúlt fél évben egyszer jártam arra és az pont a múlt héten volt, a HÉV mellett az Örs felé haladtam este 6-7 között, talán szerdán?
vagy bőrruha volt rajtam? mert akkor hétvégén, szombaton..nem emlékszem mert szoktam csak úgy menni a fejemből ki

-
fattyu
veterán
válasz
Something_
üzenetére
hogy mondjam szépen. akkor se vennék daineset ha szétvetne a pénz. semmivel sem jobb mint az Astar pl de van egy sép 30% felára kb mert mink vagyunk a dajnéze.
-
Archer
őstag
válasz
Something_
üzenetére
150-ért azért akcióban már ki lehet fogni egy jobb fajta szettet is, akár Alpinestars-ot is, én is úgy vettem az enyémet. Vagy Motorline-nál szoktak lenni Spidi ruhák akcióban, azok is nagyon jók, legalább is amiket én láttam.
Arlen Ness tuti van ennyiért, az is teljesen jó szerintem. -
Something_
őstag
válasz
Archer
üzenetére
Ismerőssel hozattam Németből, csak nagy méret volt, de hát erő-izom-tejet-iszom :-)
350 euró volt, de elvileg csak pár darab volt így is. Rám csörgött, hogy nem-e kell. Megnéztem a dangerbikes-nál, ott is le van értékelve, mert már csak női méret van, viszont még így is 120e az ára.
Fekete nem volt, habár szerintem így is a fehéret választottam volna a kesztyű, bukó kombó miatt.Szóval lecsaptam rá. Megnéztem a karasnánál, 150-nél kezdődik egy normálisabb bőrkabát. Azt viszont nem tudom, hogy ez a dainese-nél hol helyezkedik el védelemben/minőségben. Ahogy néztem neten, annó 700 dollár volt az eredeti ára.
Pardinál van "leértékelve" 1 és 2 részes alpinestars bőrruha 200k-ra. Ott sem tudom elképzelni, hogy mi a tököm a különbség a 200, a 250, a 280 és a 350e-es szetteknél, mert kb nem írnak semmit. Párszor leírják, hogy CE protektor, 1,4 mm vastag marhabőr, aztán a többi marketingszöveg.
Már többször írtam, hogy nem értem ezeket a motoros boltokat/webshopokat. Ha írnának valami fele-igaz marketing szöveget, több emberben felkeltené az érdeklődést és talán többen vennének cuccot náluk. Szinte egyik magyar oldalon sem írnak semmit a cuccokról. Csak nekem szokatlan ez? Szerintem idióták.
-
Archer
őstag
válasz
Something_
üzenetére
Mennyiért dobálnak egy ilyen kabátot?
-
polimorf
tag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Rögtön vissza kell ültetni és nem marad benne.
Nem riasztotta el mert nem sebességgel estünk el hanem már megállás közben.
Annyit mondott, hogy ilyen nagy távra ő már idős és ez már neki sok. De párszáz km-es etapokat szívesen vállal a sérülése ellenére. Ő nem papírkutya, kemény nő. Aki majd 800km motorozik repedt bordával az nem semmi. Nagyon büszke vagyok rá!!!

-
vlevi
nagyúr
válasz
Teasüti
üzenetére
Egyszer láttam egy olyan öngyilkosjelöltet, amelyik fülhallgatóval a fején, a telefonját babrálva lelépett a sarkon az úttestre, átment az úton, satöbbi. Hozzáteszem, zebra a közelben sem volt.
A másik, amelyik babrálja a telefonját a gyalogos lámpánál, meghallja a sípolást és már indul is. A gond csak az, hogy nem az a lámpa sípolt
Félúton fordult vissza, miután páran rádudáltak. -
Something_
őstag
válasz
Something_
üzenetére
Lassan egy hónapja használom a Dainese Pro Carbon kesztyűt minden nap. Eddig nagyon jól teljesít. Kényelmes, nem büdösödik be a kezem, nem fog a bőr. A legjobb pedig, hogy nem izzad! Nem igazán értem, hogy hogy, de nem tocsog a kezem a 30-35 fokban úgy, hogy csak városban használom. A napokban vettem észre, hogyha kinyújtom az ujjaimat, akkor bejön egy csomó levegő és lehűti az egész kézfejem. Nagyon patent.
Mivel bejött ez a Dainese cucc, ezért vettem egy ilyet is fehérben. Ez Puma és Dainese, nagyon diszkós egy cucc
Mármint elég jól néz ki szerintem.
Jelenleg Forcefield PRO L2K gerincvédőm van, ezt hordom. Viszont, hogyha a kabátba rakok külön Forcefield Back Insert PRO protektort, akkor védelemben ugyan ott vagyok, mint a külön felcsatolhatóval? Vagy jobb simán kabát alá az L2K?Ma voltam a motoros suliban gyakorlati órára jelentkezni, hát elég vicces a story. A vizsgaidőpont 3 hét kb. Aha, csak ez ugye 2x3 hét, mivel külön van a rutin és a forgalom.. Szóval szerintem még kb 10 hét mire a kezemben lesz a jogsi.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Kolondrum
üzenetére
Biciklin ülve már eljátszadoztam a gondolattal párszor, h aki kilép elém körülnézés nélkül, ne adj Isten szánt szándékkal, annak lendületből lekeverni egy pofont.
Gyanítom lenne pár ellenségem egy idő után.
Egyszer majdnem elpattant bennem vmi, de inkább elkerülő manőver lett belőle akrobatikázás helyett.Mai napig keresem a hatásos ellenszert, amivel kezelhetők a szarok bele a világba típusok.
-
Énnemtom mire véljem ezt. Semmi kivetni való nem volt a kerülésben, nagy ívet vettem gurultam csak nem is volt hangja. Előtte láttam, hogy valakivel kiabált, pontosabban mutogatva átkiabált az út másik felén lévő embernek. Azt sem tartom kizárnak ,hogy szoftverhibás volt a néni. Főleg, mert megálltam és az út kellős közepén állt utána is.
Abból a szempontból jó a meleg, hogy elég 3km és üzemmeleg a motor, ősszel gyakran 10 is kevés.polimorf! Jobbulást asszonypajtásnak és a motornak!

-
Xaels
félisten
válasz
Kolondrum
üzenetére
Vannak ilyenek. Múltkor itt nálunk a zebránál volt hasonló incidensem. Az emberünk levágta a zebra felé az utat, tehát nem a gyalogátkelőhelynél lépett le az útra.Motorfékkel lassítottam majd lehúzódtam teljesen az út szélére, gondoltam nem állok meg mert egymagában volt és elfértem volna már simán közte és a padka között, erre amikor odaértem úgy gondolta visszaugrik a járdára majdnem az út közepéről, majd erőteljes orgánummal "Qrva anyád"...
-
Banyeg meg akart verni egy mama! Agyrém! Korzón gurulgatok 20al, ugye két sáv van bár alig látni. Látom megy át a mama lassítok. A sávomba tart kerültem ki jó nagy ívbe balra. Odaérek erre visszalép és meg akar valami táskával suhintani meg dumál,kis gáz megléptem. Utána megálltam és áll az ut közepén nekem háttal.
-
polimorf
tag
Adott igazolást, hogy elvette és még pár napig míg hazaérek használhatom.
Kérdeztem tőle, hogy más országban ha kérik a jogsimat mit mondok? Mert a román írást el nem olvassák. Azt mondta adjam oda az ő álltala adott papírt, és a szerint megnézik a számítógépbe, hogy az elvétel csak románia területére érvényes. -
BoB
veterán
válasz
polimorf
üzenetére
Ha elvették a jogsid akkor gondolom anélkül mentél haza.?
Egyébként haverom az USA-ban esett (nem motorral), nagyon fájt a válla azt mondták zúzódás. (nem nagyon tudta mozgatni a karját...)
Itthon derült ki hogy letört a vállcsontjából egy darab. Szal bárhol lehet helytelen diagnózis.
-
polimorf
tag
Üdv mindenkinek!
Éjjel értünk haza az Erdélyi túránkról meglehetősen elfáradtunk, de kellemesen, rengeteg élménnyel gazdagodtunk
4 nap alatt 2400km (a kellemetlen plusz km-t nem számoltam, a határról visszafordítottak az útlevelemért amit itthon felejtettem
Sajnos a vasat egyszer sikerült 5km/h-val elfektetni a jobb oldalára. (Csodás minőségű Román utak) Kezdhetem festeni télen a jobb felét
Sajnos ennél az eldőlésnél a feleségem olyan szerencsétlenűl esett rá valamire, hogy az egyik bordája elrepedt, kemény asszony repedt bordával még lenyomtunk kb 700km-t.
És a Román korházban azt mondták, hogy semmi baja, itthon is megröntgenezték és itthon derült ki.Ennyit a Román egészségügyről.
A második napon záróvonal átlépésért elvette a jogsimar a Román rendőr, 1 honap múlva elküldik. + pénzbírság kb 6000ft.
Szóval szinte minden napra jutott a jóból.
De kis idő után majd csak a szépre emlékezem
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Jólvan akkor tudod miről beszélek.

Mivel mi pár éve voltunk itt akkor sokmindent kipróbáltunk, megnéztünk így most csak és kizárólag gumikoptatás volt. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
Polemius
üzenetére
Ha tényleg jó gumit akarsz venni a motorodra ami tapad és viszonylag nem is kopik mint az állat, főleg túrázáshoz, akkor Pilot Road 3, vagy 4. Igen drágább, de szerinted melyik lesz a drágább ha a többit fele akkora táv megtételével cserélned kell ezeket meg nem.
Most a túrán is meglepően sok PR3, ill már egykét 4-el szerelt motor volt, mindenki ódákat zengett róluk, 15-20k km-ert elmennek, és tapad mint a barom. Esőben pedig verhetetlen.
De a lényeg nem is ez, hanem a kopásprofilja sokkal egyenletesebb. Ez pedig iszonyat fontos jellenző.
De kérdezz meg bárkit akinek volt/van ilyen. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Ha bledben vagytok, semmiképpen ne hagyjátok ki a Bled-Bohinj-Tolmin szakaszt 76km. De hogy milyen az a 76km.
Szóval ugorjatok át! 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
- iPhone 13 mini 128GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 32GB DDR5 1TB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX506I Gamer Notebook! R7 4800H / 1650Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Bohinj/Vogel felvonón is voltatok,vagy "csak" intezív majrécsík koptatás volt?