Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hm, érezni hogy jobb idő van mint korábban. Máshogy ketyeg a gép. Érdekes.
Hidegben nem elég 10Km a rendes alapjárathoz, most meg már félúton rendbe jött.11-esen kint vannak a jardok, egy autót kivesznek, ha végeztek jön a másik.
-
andree04
aktív tag
Sziasztok!
Aprilia Red Rose 125ccm,milyen gép,megbízhatóság,alkatrészek stb?
A srác el is cserélné,nekem van 2 db simson-om, egy nagyon jó és egy jó,amit Ö 120K beszámolná,plusz ráfizetek 30K.De lenne egy másik aki meg 130K megvenné mind a kettő simsont,szerintem akkor megvan a megoldás,de a kérdés még mindig az hogy megéri e a Red Rose?Jó gép e? -
salieri.
őstag
Nem próba nélkül szeretném, csak ugye autóznom kell a motorért 150km, és a cikk elolvasása vele kapcsolatban kicsit elbizonytalanított.
Erről a yamaháról azt olvasom ,ha karban van tartva örök élet plusz egy nap.Mosquito34: igen ,néztem 500 euróért már lehet kapni,igaz képek alapján jóval rosszabb állapotban mint ez.
megköszönném ha küldenél infót.A kompresszió mérése sok dolgot elárul a blokkról nem?
-
-Mosquito-
őstag
válasz
salieri.
üzenetére
Ezeket a motorokat külföldről Német,Osztrák,Svájból stb hozzák be fillérekért. Van köztük jó és rosszabb állapotú is amit inkább alkatrésznek szánnak. De a fillér b@xó nepper ezeket is értékesíti ki tudja milyen hibával. Szóval nagy a szórás,ki lehet fogni egy remek darabot is csekély ráfordítással viszont lehet,hogy egy pénznyelőt vettél.
Motorról.
Képen szép,de nem egy fiatal masina. Ezt látni/hallani kell,hogy müxik a vén róka.
Van ismerősöm aki ilyen régi motorokat hozz be,ha kell felújítja/rendbeteszi. Korrekt ember/szerelő,tanácsokat is tud adni,ő ezekhez jobban ért. Ha gondolod megadom az elérhetőségét. Mellesleg a Yamahákat keni vágja.
-
BoB
veterán
válasz
pr1mzejEE
üzenetére
Veszel egy CBR 600 RR-t, majd ebay-ről tudsz rendelni ilyen idom szettet, felnit lefesteted.
-
Pocee
senior tag
válasz
salieri.
üzenetére
próba nélkül ne vegyél motort.nem kell vele 100 kmt menni,de gurulni kell vele,szitál e,csörög e,füstöl,ráz stb...akármilyen szép,próbáld ki,ha nem,tök mindegy mire hivatkozik,köszönd meg,a cikk alapján külföldről hord be motort majd megcsinálja.nem hiszem hogy a német vagy osztrák ilyen faszari lenne a szervízre...
Természetesen véletlenek vannak,nekem is volt konténeres cb400am de olyan embertől vettük,akiről tudtuk,hogy nem adja a nevét szarhoz...és nem is volt vele soha gond,de éppen meg is szorulhatott volna... -
polimorf
tag
Nekem ma házhoz hozta a szerelőm a motoromat és nem is kért semmit sem a karbi újrahangolásért meg még pár apróság átnézéséért.
Mentem is vele egy 40km-es próbakört, úgy néz ki, hogy végre minden ok rajta.
Készen áll a szezonra
-
pr1mzejEE
addikt
Sziasztok, ne haragudjatok, ha hülyeséget kérdezek!
Egyenlőre még nagyon nem aktuális (csak jó pár év múlva lesz az), de beleszerelmesedtem ebbe a cbr600 rr konica minolta-ba és az érdekelne nagyon, hogy ilyen edition-ben hol lehet kapni? Esetleg külföldön? Nagyon megköszönöm a válaszokat, széles utat!
-
Dexar007
veterán
válasz
Dexar007
üzenetére
Elhoztam a mocit,annyi volt a valasz,hogy .: ,,hat ennyi az annyi sajnos".

Megegyszer.: Hasznalt hatso gumi - elore megallapodtunk,hogy 10-ert elhozom (Pirelli Diablo). Fekbetetet vittem-- beletette.Lefujta a lancot. Osszesen 20k,ebbol 10 a gumi,de akarhogy nezem ez nevetseges. -
Dexar007
veterán
-
BoB
veterán
-
.mf
veterán
Tudtok márkafüggetlen terepmotoros fórumról?
Mindenütt csak egy-egy adott márkára, típusra kihegyezettet találok.
Kéne valami tipp, továbbra is könnyebbféle dobálós terepmotor, amit aszfaltról letért túrázásra, kempingezéshez felpakolva is lehet használni:
- forgalmis
- 150 kg alatt
- autóút 90-es utazót elviselje
- enyhe terepes képesség (földút, ösvény; max domb, nem hegymászás)
- bírja a dobálást
- egyszerű, megbízható (természetesen üzemórás kizárva)
- lehetőleg 95-ös vagy fiatalabb
- van hozzá alkatrész
- 4-500k alatt125 4T kevés a 90 utazóhoz, 125 2T szinte nincs forgalmis csak "50"; 250 2T szinte csak üzemórás, 4T meg 80-as évekbeli; következő lépcső a 90-es évekbeli 600-650 ccm-esek, de azok 170-180 kg üresen; kettő között persze ott a DRZ400S, csak abból az okmányos 6-700k-nál kezdődik..
-
Dexar007
veterán
válasz
Kolondrum
üzenetére
Mert ugy erzem a szerelom megint atb*sz.
Levittem az XT-t.Vettem tole egy hasznalt hatso gumit (Pirelli Diablo) 10ezerert,plusz vittem egy hatso fekbetet amit a neten rendeltem,erre most elker osszesen 20 ezret.Vagyis 10 ezer volt az ara egy hatso fekbetet+gumicserenek.Ja,es lefujta a lancomat is,kösz.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Dexar007
veterán
Na,ha mar gumi.:
Egy hatso gumicsere + fekbetet cserenek mennyi altalaban a munkadija? -
Dexar007
veterán
Kotelezo-e a zoldkartya kulfoldon?
Nekem nem kuldtek ki,igy kenytelen leszek kivaltani.
-
BoB
veterán
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Ja... Egyszer teszteltem, de az Hungaroring-en volt. Vezető után libasorban olyan lassan hogy kanyarban nem igazán dőlt a motor.

De az tök jó ha el lehet hozni és nem mennek előtted / seggedben hogy aztán nehogy esetleg bárhol 50 fölé gyorsulj vagy a 3000-et elérje a fordulatszámmutató.
-
Á mondom takarítsuk ki az első fogaskerék házát, hopp egy kuplungbovden köv hónapba. Pár szál szakadt. Marha jó!
-
-Mosquito-
őstag
-
BoB
veterán
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Ezekre kell előzetesen regisztrálni?
Plusz a Hondásra nem találom hol lesz. Nem hiszem hogy a belvárosban?

-
-Mosquito-
őstag
-
doc
nagyúr
FB-on volt egy budapesti bolt nem tudom mi a nevük mindig kiposztolták hogy kik jártak náluk...Levolt fotózva a bolt elött aki náluk vásárolt, s vmi komoly géppel volt ott.Melyik üzlet is az?
Amikor először voltam Ausztriában a 27-es úton, néhol 5-800 m-enként álltam meg fotózni
en ugyanigy voltam Ausztriaban a 69-es uton, eleinte minden kanyarban megalltam fotozni, utana is csak azert nem mert nagyon messze volt meg Horvatorszag

-
.mf
veterán
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
"de ha látok valami szépet az út mentén, akár 10 km-enként is hajlandó vagyok megállni fotózgatni... "
Amikor először voltam Ausztriában a 27-es úton, néhol 5-800 m-enként álltam meg fotózni

"igazából arra vagyok kíváncsi, hogy a rossz derekammal 2 nap egymásután is meg tudom-e tenni a távot, mert ettől függ az erdélyi utam sorsa. Szombaton is 285 km-t motoroztam a Mecsekben, de másnap nem kívánkoztam a gépre, Erdélyben meg minden nap ekörüli lenne a táv."
Ha jól el tudod osztani, akkor sztem igen. Pl. ebédig keléstől függően 2-3×1 óra motorozás, közte óránként 15 perc pihikkel (1 v 2). 1-1.5 óra ebédszünet és pihi. 3-4×1 óra motor, 15 perc pihivel (2 v 3). Ez így egy elég kímélős, ráérős 5-7 óra motorozás, tehát még egy 50-es átlagtempóval is megvan a napi tervezett.
Szerintem a múltkori azért készített ki, mert az is túl egybe volt, nem voltak nagyobb szünetek közte. Megállni cigizni akár 5 perc alatt is megvan, az még nem biztos, hogy elég. Plusz cigizés mellett nem biztos, hogy nyújtózol, megmozgatod a hátad, vállad, derekad, ami ugyanolyan fontos lenne. -
csongi
veterán
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Ez a derekadtól függ. Én a gönye csigolyáimmal is letolok napi 4-500at. de ebben az esetben az idő kérdéses nem a távolság. Ez nekem napi 12-13 óra motorozás. Persze nap végére én is kivagyok. Leginkább a lapocka alatti rész görcsöl be az állandó testtartás miatt. Szóval, ahogy mf is javasolta, sűrű megállás, és ha tudsz feküdj le hanyat, hogy hát, nyak és gerinc izmokat lehessen pihentetni, majd egy kis mozgás, hogy vérkeringés is meginduljon
Mint derékfájós mondom ezt 
-
Bogyó bá'
nagyúr
Nem biztos, hogy el merek indulni, mert eléggé meg vagyok fázva, a zárt bukóban tüsszentgetni meg nem egészséges...
...majd holnap reggel meglátom. Mivel erős dohányos vagyok, így 50-60 percenként mindenképpen meg szoktam állni cigizni / kinyújtózni, de ha látok valami szépet az út mentén, akár 10 km-enként is hajlandó vagyok megállni fotózgatni... 
szerk: igazából arra vagyok kíváncsi, hogy a rossz derekammal 2 nap egymásután is meg tudom-e tenni a távot, mert ettől függ az erdélyi utam sorsa. Szombaton is 285 km-t motoroztam a Mecsekben, de másnap nem kívánkoztam a gépre, Erdélyben meg minden nap ekörüli lenne a táv.
Ez meg csak úgy (kezdem érteni, hogy egy motorkerékpárba miért kell 150 lóerő): [link]
-
vlevi
nagyúr
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Én a tavalyi évet úgy fejeztem be, hogy október végén mentem egy Nyíreghyáza-Miskolc-Dédestapolcsány-Eger-Nyíregyháza karikát. Dédestapolcsánynál megálltam pár percre, és akkor sikerül úgy leszállni a motorról, hogy megrándult a derekam. És onnan még haza kellett jönni, majd 200km. Igazából a megállások, le-felszállás volt a legszarabb, főleg a vége felé. Itthon a benzinkúton már igencsak szenvedtem, és otthon a ház előtt már majdnem azon gondolkodtam, otthagyom a picsába, én nem bírok mégegyszer felmászni rá, hogy guruljak a garázsig 15 métert...
-
.mf
veterán
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Tipp: ne menj egyszerre sokat, pl. egyszerre csak 1-órás szakaszok, köztük 5-10 perces pihenőkkel, amikor egy kis derékkörzést vagy mást beiktatsz. S időnként (3-4. megállónál) egy nagyobb pihenő (15-25 perc - közben enni-inni), bár ez most nem akkora táv. Ezekkel sokkal jobban lehet bírni.
-
Zin
őstag
FB-on volt egy budapesti bolt nem tudom mi a nevük mindig kiposztolták hogy kik jártak náluk...Levolt fotózva a bolt elött aki náluk vásárolt, s vmi komoly géppel volt ott.Melyik üzlet is az?
-
csongi
veterán
-
polimorf
tag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Muszályszervíz.
Olajak cseréje karbi hangolás, komplett átvizsgálás (mióta megvettem még nem volt átnézve) ilyesmik.
Csak a karbi hangolás nemigazán sikerült mert hidegen csak egy hengerrel indult és azt is nehezen.
Meg 90-től felfelé valami furcsa hangja volt. Azt mondta, hogy a hűtő bele ért a bukolatba és a sebességtől 90-től felfelé egyre hangosodott.
Én nem erre gyanítottam, de ha tényleg csak ennyi lenne a gond akkor nagyon boldog lennék. -
polimorf
tag
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
polimorf
üzenetére
Nagy eksönre készülök a csótánnyal a hétvégén (hacsak addigra teljesen ki nem üt a takonykór): elmegyek, meglátogatom anyámat Debrecenben (szombat-vasárnap oda-vissza 2x285 km). Tesztelni akarom magamat, hogy két nap egymás után is bírok-e ennyit motorozni, fájós derékkal. Erdélyre történő edzés, na!

Rohadjon meg az időjárás, mindkét nap szembeszél lesz: szombaton keleti, vasárnap nyugati...

-
DigitXT
félisten
válasz
andree04
üzenetére
Igen, ez a B125 tkp. egy A1, csak kevesebb órával, olcsóbban lezavarható.

Szerk: persze feltétele, hogy legyen érvényes B jogsid, tehát akkor először azt.Szerk: jogsi nélkül óvatosan, mert még a jogsiszerzésedet is elakaszthatja, ha
eltiltanak a vezetéstől. Vagy mit szoktak ilyenkor, ha jogsi nélkül lekapcsolnak. -
andree04
aktív tag
válasz
DigitXT
üzenetére
autóra IS kell jogsi, ÉS motorra elég
az A1, akkor egy B+B125 kombó talán a legolcsóbb/leggyorsabb alternatíva
Akkor ebbe ahogy a neve is egy max 125ccm motort és persze autót is vezethetek igaz?
Autó van a háztartásban ezért a B jól jönne motornál meg egy 125ccm nagyobb motorom nem mostanában lesz igy elég lenne a jogsi 125ccm-ig .
Köszönöm a válaszotokat.
Egyenlőre simsonom van és persze jogsi nélkül megyek vele,de ha elkezdem a jogsit le is teszem a motort amig meg nem lesz a papirom róla. -
DigitXT
félisten
válasz
andree04
üzenetére
B-vel segédmotorkerékpárt vezethetsz, meg autót (és 3,5 t-ig "kisteherautót" is).
A-val meg akármilyen kétkerekűre ráülhetsz - de autóba értelemszerűen nem.
Kérdés, hogy csak az anyagi szempontok érdekelnek, vagy van valami konkrét
elképzelés, hogy milyen motorra szeretnél ülni a közeljövőben? Autó játszik-e?
Ha nem csak segédmotorkerékpárra, és az autó nem játszik, akkor az A nyert.
Lehet persze A2-t, meg A1-et is csinálni, de ezek csak korlátozni fognak idővel
(és állandóan különbözeti vizsgákat tenni drágább, mint egyszer egy korlátlan!),
és talán az egyetlen "előnyük", hogy nem kell naaaagy motoron vizsgázni.
Van akinek ez visszatartó erő, mondjuk akár a termeténél / önbizalmánál fogva.
(Attól, hogy "A"-t csináltál, és bármire ráülhetsz, még vehetsz kisebb gépet is.)Leirná valaki a menetét a B kat. jogsi szerzésnek
Hát ez itt nagyon OFF, meg akármelyik autósiskolába bemész elmondják...
Szerk: ja igen. Ahogy kcsa írja, ha amúgy autóra IS kell jogsi, ÉS motorra elég
az A1, akkor egy B+B125 kombó talán a legolcsóbb/leggyorsabb alternatíva.
-
andree04
aktív tag
Leirná valaki a menetét a B kat. jogsi szerzésnek,mi mi után következik mennyi idö alatt tudom megszerezni a jogsit és persze hogy mennyi is lenne összegbe,erre kaphatok részletet is pl?
Ha nincs pénzem folytatni akkor szüneteltethetem is pl? -
andree04
aktív tag
Amúgy 36 vagyok,akkor az "A korlátlant" vagy akkor már "B" jogsit ajánlanátok.
A B jogsi megszerzése után akkor segédmotorkerékpárt vezethetek vele de ha nagyobbat akarok akkor pluszba le kell tennem az A korlátlant,de ha jól tudom akkor 2 éve kell hogy legyen A korlátlan jogsim igaz? -
DigitXT
félisten
válasz
andree04
üzenetére
Korban melyik mindegyiken vagy túl? Mert ha az összesen, akkor "A".

De ha csak A1-ig vagy "jó", és most akarsz motorozni A1-es gépen akkor A1.
Am az gondolom segédmotorkerékpárra jogosít: felejtő... Akkor már inkább B,
amivel vezethetsz autón kívül segédmotorkerékpárt is, és egy életre szól.
-
andree04
aktív tag
Sziasztok. Véleményt szeretnék kérni,melyik jogsit érdemesebb megszerezni motorból AM vagy egyből kezdjem az A1-et?
AM után mennyibe kerülne pl az A1?
AM kb 50K
A1 kb 80K
Ha elkezdem az AM akkor ha késöbb le szeretném tenni az A1-et akkor a 80K ki kell fizetnem,mert akkor jobban járok ha most az A1-re jelentkezek.
Mindezt csak az összegek miatt kérdezem,melyikkel jönnék ki jobban?
Kor már nálam nem számít túl vagyok mindegyiken.
Köszönöm -
DigitXT
félisten
-
DigitXT
félisten
válasz
csongi
üzenetére
Még kommentben is mondja, hogy az autó jobbkormányos:
bal 1-ben a gyerek ül, a pasi hátulról száll ki... Mindezt úgy,
hogy csak mobilon néztem meg, reggel...
Ennek ellenére
valóban szar ügy, még jó, hogy ilyen relatíve lassan mentek!bogyo112: mikor tökönveri a gumilábút, az ott van a szeren!
A sok hülye f*szhoz csak egy szösszenet: láttam ma egy (1)
ilyen idiótát. Valami ősöreg Civicben tekert, ami lehetett vagy
3 ütemű, úgy okádta a kék füstöt... De "szúrta neki"! Mit neki
záróvonal! Az index az mi? A buszsávot nem ő festette, nem?
A sebességkorlátozásról még csak nem is hallott, s ha valaki
már 70-nel megy, akkor 90-nel löki le az útról. De nem volt baj,
láttam jó előre a viselkedésén, hogy idegbeteg, így nem tudott
elgázolni, amikor kiugrott elém (simán "betépte") a buszsávba,
hogy kb. 3-4 autónyival előbbre jusson az még Erzsébet hídon.
Azért a lehajtónál már csak rászóltam, hogy ritka nagy f*sz.
Aztán, hogy hallotta, vagy sem, a franc tudja, de kikívánkozott.
A jobb 1-ben meg ott ült az anyós (kb.) nem is értem a csávót.
(Vagánykodik a mamának? Közben veszélyeztetve mindenkit.) -
csongi
veterán
Hááát helyzet felismerés... Sajnos elég egy másodpercig nem figyelni, és kész is a baj. Minden esetre nem sok idő volt a reagálásra. Még a szándékon sem látszódott a bekanyarodás. És nem szőke vezetett hanem a pasi. ellenkező oldalas közlekedés.
Szerencsére megúszta a motoros. eztán jönnek a jogi procedúrák, érvényes jogsi biztosítás, ki fizet mikor stb.
Szer ügy
Hogy a faxomba tanítanak kuplung kezelést 1es fokozatba? A tömeges motoros képkockákon, hány motoroson láttok védő felszerelés? !!!

Agymenés, azért vannak benne durva jelenetek!! -
Bogyó bá'
nagyúr
Mennyi hülye f*sz...

-
PoLizei
aktív tag
Mit neki (dupla) záróvonal..

Anya ezt jól benézte
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tőzsde és gazdaság
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Elektromos autók - motorok
- Parkside szerszám kibeszélő
- World of Warships
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - MÁR 13.00-S PS4 IS!
- BESZÁMÍTÁS! Acer Aspire 5 A515-57G FHD GAMER notebook - i5 1235U 16GB DDR4 512GB SSD RTX2050 4GB W11
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4409
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Amúgy erre a jelenségre a levegő térfogata a magyarázat szakmailag vagy a hőmérséklete?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ki a városból azt gyijá. Nem kell regizni egyiknél sem,odamész alársz papirokat ráülsz mész. Hondásnál egyedül,Suzukinál csapatban tesztelsz.

és nem egy szalonból kitolt utcaival tolja

Akkor tuti lesz Erdély