Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
mocsanisi
senior tag
Valaki jön lóerők éjszakájára? Lesz motoros gyorsulás 402 méteren, haverral indulunk

-
Sianis
addikt
Üdvözlöm az urat, aki a Boráros térnél majdnem elütött, a járdán!

Sianis
-
csongi
veterán
Van valakinek megbízható ismerőse az USA-ba? Rendelni szeretnék pár apró alkatrészt, egy borítékba beleférne, de a shop csak az usa területén belül szállít ki. Ebben szeretnék kérni egy kis segítséget!
-
canniball
nagyúr
Ahogy már írták itt folyamatosan akciósak a cuccok.
Az én tapasztalataim vegyesek: 5 cuccból eddig hármat vittem vissza.
A farmerokkal meg ha a biztonságra gyúrsz óvatosan: az olcsóbbak csak kevlár betétekkel erősítettek a "kritikus helyeken" és protektor sincs bennük annyi (az enyémben csak a térdnél, csípőnél zseb sincs); aminek a teljes anyaga kevlárral erősített az viszont nem a 20-30k-s kategória, hanem 60-70k körül kezdődnek. Az viszont tény hogy jóval kényelmesebb mint egy cordura nadrág. -
Archer
őstag
válasz
Teasüti
üzenetére
Én vennék egy használt de jó állapotú bőr kétrészest 50-60 körül amit esetleg később cserélhetsz újra ha lesz pénzed (meg ha szükségét érzed), 25 körül kesztyűt, ennyiért már nagyon jó kesztyűket lehet venni, azt később sem kell cserélni, maradékból meg bukót. Gerincvédő sem ártana még ha csak valami olcsóbb is de a semminél mindegyik jobb. Mondjuk 20 körül már láttam apróban Forcefieldet is.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Something_
üzenetére
Csizmám van, meg egy Lidlis bukóm.
Ha meglenne ez a motor, akkor lenne még 100k-m megvenni a legszükségesebb dolgokat (mindenből belépő kat.).
Kellene egy normális bukó (5 csillagos Caberg talán), dzseki, nadrág, kesztyű. A bukó nem prioritás, előbb legyen mindenből vmi kiindulási alap. Utóbbi három dolognak fixen bele kell férnie a keretbe, de ha leadok az igényekből, talán a bukó is belefér.
Később sorjában kicserélném a dzsekiben és nadrágban lévő protektorokat Forcefield cuccokra, lehetőleg 2. szintűekre.Majd idővel bővíteném a ruházatom prémium cuccokkal, mint mondjuk egy ilyen farmer, amiben ha cserélhetők a "gagyi" protektorok, akkor menne abba is Forcefield.
Meg némi pénz nem ártana tankolni se, meg tréningre járni meg úgy egyáltalán élni.
Aztán ha kivettem a biliből a kezem, akkor belátom majd, hogy a tréningek és a prémium cuccok max jövő évi tervek maradnak. Idei projektnek elég a motor és a belépő szintű ruházat, aztán lehet gyűjteni a km-eket.
Persze ha a motor bukta, akkor ráérek az egésszel őszig, amíg összegyűlik a kp. egyben egy motorra.
Protektorból az FF a legjobb amúgy? Láttam még vmi D3O cuccot is, az is ígéretesnek tűnik. Elgondolkoztam, hogy bringázni azok jók lennének. Kis technikai ugrás a gyerekkori szivacsos pici műanyag térdvédők után, amit viselni egy büntetés volt.

-
Sziasztok.
Jó rég nem jártam erre.

Jelenleg motor nélkül tengetem az életem, és nem mondom azt hogy nem hiányzik, de egyelőre még bírom.
De nem maradok idén sem lóerők híján, most a kocsi van megpiszkálva, de tavasszal úgy nézem visszatérek egy 1000-es valamivel. (SV / Gixxer még nem eldöntött)Nos amiért most írok ide az az, hogy most nálam van pár napig haverom SV650-e.
Megkért hogy próbáljak már utánajárni annak, hogy az miért van, hogy ha lecsutkázza az ember a gázt, akkor ilyen 3/4-ed tájékán hirtelen megtorpan, majd gondol egyet és megindul mint az állat?
Elvileg utánaolvasott már némileg, és szerinte tipushiba lehet, ami nem más mint a TPS szenzor meghibásodása.
Meg tudja ezt valaki erősíteni vagy cáfolni?Ezt leszámítva amúgy gyönyörűen megy a moci, alapjárat rendben, állandó gázon is okés, és finoman gyorsítva is, csupán ha lecsutkázza az ember akkor van ez a torpanás néhány másodpercre.
-
Teasüti
nagyúr
Armalith farmerje van vkinek?
Egy havi minimálbér az ára egy E-Strong-nak, csak azt nem tudom, hogy ez a legjobb megoldás vajon? Vagy kompromisszumos a biztonsága?
Cordura nadrág jönne még szóba, de azt állítják neten, hogy ez a farmer a létező legkényelmesebb megoldás.
Elvileg a protektorok cserélhetők benne? Ráférne egy Forcefield tuning.
-
-
Something_
őstag
válasz
Dexar007
üzenetére
Olvasd át megint amit írtam. Átszakad a farmer, aztán a többit az aszfalt adja a bőrödnek. Legalábbis ezt olvastam :-) Aszfalt-allergia
emre: A 30e-es Mugen Race-es farmerban van csípőprotektor? Én csak azt olvastam, hogy van benne 2féleképpen állítható CE térdprotektor. Csípőről nem nagyon írnak és így első ránézésre sem látni.
-
Dexar007
veterán
válasz
Something_
üzenetére
Ez nem tudom melyik meseben van,hogy beleeg az aszfalt a borodbe.
En robogoval estem dupla farmerban 40-nel,ugy,hogy a robesz a bal labamon csuszott vegig vagy 20 metert,mig vegul együtt egy hobuckaban alltunk meg. Mindossze a terdemrol jott le egy picit a bor,de nem egett bele semmi,felpattantam tovabbmentem. Mondjuk szerencsem volt,hogy nem jottek szembol,mert kulonben erdekes csuszas lett volna,mivel kereszteztem a savot.
Persze biztos el lehet erni,hogy beled egjen ,de tobbnyire csak szakad,aztan a borod kopik tovabb. -
Teasüti
nagyúr
Köszi!
Friss cikk, éppen nekem való.
Jöhet még egy kiló ilyen, ha van!
(#37380) Dexar007
Nem az aszfalt, a farmer.Biztos hideg volt.

Nyáron a perzselő aszfalton azért más téma.
Biciklis mezt láttam már beleégni bőrbe, mondjuk az full szintetikus anyag.
Farmert csak hallottam, nem szívesen tapasztalnám első kézből.
-
emre
veterán
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Köszi az infót, akkor valószínűleg nézek az apróban valamit amit fel is tudok próbálni.
-
-Mosquito-
őstag
Ott mindig akció van.
Van kabátom és kesztyűm . Kb két évesek és látszik a használat rajtuk. Néhány varrás elengedett a kesztyűn/kabáton is,ezt házilag javítottam. Áraik megfelelőek de minőséggel néha bajok akadnak. A képen lehet,hogy jól nézz ki de elképzelhető a valóságban fel sem vennéd. Érdemes kimenni és szemügyre venni.
Icont a Motorstyling vagy a Suzuki Hollósnál kellene megnézni.Polimorf:
Akkor kaptatok rendesen az égi áldásból. Nem lehetett áttenni egy másik,jobb napra? Mi jövőhéten megyünk arra. Lomnicra is fel szeretnénk menni majd.
-
emre
veterán
válasz
Archer
üzenetére
Köszi!
Mondjuk túl nagy bizodalmam nincs ehhez az üzlethez.(#37364) HGabor89
Aha, sima farmer......és a csípőd mi védi?(#37365) Teasüti
Egy kis olvasmány a témában(#37369) dellfanboy
Köszi!
Tuti cucc, sajnos ennyi pénzem nincs rá, de ezt kipróbálnám ha nem lenne kicsit rövid a számomra. -
Yoshida
aktív tag
Szombaton a Szentendrei úton befelé Pestre volt egy motorbaleset, fél szemmel láttam a bringaútról, talán előzte a kocsikat, és összeért valakivel, vagy lement az útpadkára, csúnya bukfenc lett belőle, motor ránézésre totálkár... Rövidujjú, rövidnadrág, sportcipő... Szerencsétlen fájlalta a bokáját, a cipő le is repült, nagy piros folt volt a bokájánál.

Ma meg motorral követtem egy robogóst a Nagykőrösin, 100-al... Rendszám nélküli volt persze. Vajon hogy lehet megállni egy robesszal 100-ról? Vagy ez egy 125-ös lehetett, komolyabb futóművel, fékekkel? Sima 50-esnek nézett ki mindenesetre.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Something_
üzenetére
Úgy hallottam előbb beleég a bőrödbe, csak aztán szakad el.

-
Something_
őstag
Nézegettem én is ilyen farmerokat, de azt tanácsoltátok, hogy jobban megéri egy normális farmer + térdvédő, mivel elég passzentosnak kell lennie a farmernak, hogy ne igazián mozduljon el a térvédő benne.
Ha ilyen "kevláros" farmerban csúszik az ember pár métert, attól függetlenül ugyanúgy leég a bőr a testről, nem? Átszakad, aztán kijön az aszfalt-allergia

-
Teasüti
nagyúr
Egyik ismi biciklis DH kesztyűt használt motorra.
Nem űzi ezt a sportot, csak vmi hirtelen ötlet miatt vett egyet és bevált neki.
Olyan helyeken is van rajta protektor - tenyér rész -, ahol a motorosokon nincs, ez is tud minden félét - "mindenálló" - és vmi olyasmi extrát emlegetett, hogy ha kinyújtod az ujjaid, akkor frankón átszellőzik a kesztyű, amúgy meg tartja a szelet.
Magam részéről kíváncsi lettem.
Amúgy a 10k-s kategóriában ez jó vétel, nem? A linkelt. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Nagyjából. Elektormos dolgok működnek, elől semmi nem kotyog (bár nem a levegőben lógva mozgattam meg), hátul nem ráncigáltam meg, de lesz még rá alkalmam tapasztalt motoros kíséretében.
Fékek, csillapítás jók. Rendszám a helyén, mi van még?
(#37359) emre
Szép-szép, de ezt túrázásra tudnám elképzelni. Nem tervezek túrázni.
Nekem közlekedős járgány kéne rövidtávra városba. Kezdetben a max egy Pécs-Balaton, de akkor már bevállalós vagyok.
Hétvégente kanyarogni kicsit Mecsekben, leugrani Orfűre, stb.
Nem véletlen keresgéltem naked kategóriában, a szívemhez is ez a felépítés húz a leginkább. Stílusban a VTR250 visz mindent eddig, de mivel az Ducati másolat, ezért gondolom a Ducati lesz álmaim motorja.
Vmiért a kör lámpás naked-ek tetszenek, ez van. Bár belátom a félidom egy áldás, akár azzal is tudnék élni, de tetszeni kevésbé tetszik.Apropó, tud vki megbízható motorszerelőt Pécsen?
Állítólag itt mindenki ért a motorokhoz... (Vagyis senki sem.) -
emre
veterán
Majd elfelejtettem mit is akartam....

A Mugen cuccokkal van valakinek tapasztalata?

Durván akcióznak egy-két dolgot, engem spec most ez az olcsóbb kesztyű érdekelne. (mindenképp rövid és nyári kell, hosszú bőr van) Meg a kevláros farmeren gondolkozok erősen mert sajnos az Icon Super duty2 nadrágot már nem lehet beszerezni sehol sem. -
Teasüti
nagyúr
válasz
fattyu
üzenetére
Láttok rajta vmi olyasmit, amiről még ne tudnék? (Gumik, porvédő)
Motorikusan rendben lévőnek tűnik.
Ha ez mellett maradnék, akkor lenne egy teló felújítás, meg egy szett gumi és egyben van a motor.
Csak sztem nem olyan hatalmas hátrány ez? Elvégre akkor már rakhatok fel rá tesztgyőztes gumikat is és meglenne a lelki békém is.
Na meg a 400k az induló ára, a tulaj állja a műszakit és még nem is alkudtam belőle semmit sem.
Csak megnéztem és mentem vele egyet.Ezt a látott már szebb napokat dolgot sem értem, még a leömlő se rozsdásodik szinte pedig 20 éves.
Néhány éves robogókon már vastagon áll a rozsda a kipufogón.
Sehol egy olajfolt, semmi sem szivárog. Hangja is kellemes, semmi oda nem illőt nem hallottam, füstje sincs.
Markolat, lábtartók és egyéb kopó dolgok is egész egyben vannak, huzat makulátlan. Karcolások sehol sincsenek, a blokkon se, a fényezés meg új. Vázon se láttam olyat, ami ne tetszene, ülés alatt a segédváz is gyárinak látszik, új akku van benne. Lánc feszes, a nincs megnyúlva.
Hogy kéne kinéznie a "szebb napokon"?
Na jó, egyedül a műszerfalon lévő fényeket lenne jó ledesíteni, az üres lámpájából szinte alig látszik vmi napfényben.
Vigyek esetlen penetrációs spray-t és fújjam körbe?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vagy mi az amit én nem látok, de mindenki másnak tök egyértelmű?
Az alternatívának linkelt sportmotorok nem az én műfajom, az SV is elég sportos sajnos (elég nekem az XC bringámra ráhasalni, motorból ilyet nem szeretnék köszönöm), egyedül az az Aprilia fogta meg a fantáziám, de arról kb nulla infó van fent és a képek se jók. Öreg csörgős Kawa nem kéne, akkor már inkább brümmögjön alattam egy Honda. Suzuki-ból meg csak a GS-t ismerem eddig, ami szóba jöhetne, de az nem váltott ki belőlem érzelmeket.
-
fattyu
veterán
válasz
polimorf
üzenetére
Te ezzel foglalkozol. Hogy magdnak beszeráron is munkadíj nélkül megcsináltad hogy szép legyen, hihető. ( vevőként max ha látom a kamrát meg hogy te tényleg ezt csinálod )
Viszont a nem tetszett a szine átfestettem az pont annyira hihető és valóság az esetek 99%ában mint a nemdohányzó idős svájci orvos nénicsak nézegette de azt is riktán ezért a 20 éves vasban csak 13400 kilóméter van.
-
-
Polemius
senior tag
válasz
canniball
üzenetére
Nézegettem az újabbakat is, de ahogy látom, hasonló árfekvésben legfeljebb kétséges állapotúak vannak.
Na meg már ez a kettő is felette van az eredetileg kitűzött keretnek.Nekem a másodikkal a linkeltek közül a matricák gyanúsak, meg az ülés alatti rész más példányokon fekete. Nem lehet, hogy újrafényeztél ezt a mocit?
Meg a kormányvégsúlyok, tükrök és az indexek sem eredetiek.. -
polimorf
tag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Csak a Demenovai jégbarlang és környéke volt meg mert mikor viszonylag közelebb értünk a Lomnici "dombocskához" a csapat leszavazta mert olyan csúnya sötétben volt az egész hegy,(a tetejét nem is lehetett látni a fekete felhőtől) hogy nem mertek nekivágni. Így most a Lomnici csúcs meghódítása demokratikus szavazással 3-2 arányban elmaradt sajnos. Ettől függetlenűl mindkétnap többször is esőmenet volt.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Integra
üzenetére
Lassan már csak ilyen felszereltséggel lehet egy jóízűt motorozni!

-
canniball
nagyúr
-
Integra
titán
ismét ruszkik, csak most egy kis sztrítfájterkedés

-
Ferdzsoo
addikt
Kérdés: Ha pl ey ilyen jó kis nyári zápor elkap, érdemes előtte felrántani az esőruhát a bőrcucra, vagy a bőrnek nem árt akkorát az eső?
Mondjuk jót biztos nem tesz neki, de hogy mekkorát árt?
-
Polemius
senior tag
Ha már SV meg hirdetések:
Nézegetek kettőt is, amelyeket örülnék ha rutinosabb szemmel véleményeznétek.
Ez az egyik -
-
Integra
titán
-
vlevi
nagyúr
válasz
polimorf
üzenetére
Vasárnap voltam Rozsnyó környékén, négyszer, vagy ötször áztam el, de mindegyik csak pár perces zuhé volt, gyorsan kiértem a felhők alól. Mázlimra a döntögetős, kanyargós szakaszon nem esett, csak ahogy kiértem az 50-es útra, ott szakadt rám az égi áldás.
De, ha már ittvagyok, megkérdezem, hogy ha vizes az út, akkor miért habzik??????? Szappanozzák, vagy mi a bánatot csinálnak vele??????? -
Outlander
addikt
válasz
andree04
üzenetére
Nem tudom, de ez a simson/mz/etz ez mind a pokolban égjen el!

Nézegetem használtauto.hu... ha robogó, ha túra, ha naked, ha gyorsasági, mindegy mire keresek/szűkítek...
Az első oldalpn mindig fenti szovjet keleti német ndk nszk förmedvény található...
Ráadásul ilyen beteg 100k+ árakon is...

Annyira megutáltam h az valami hihetetlen...
ui: Hétfő van, bocsi...

-
andree04
aktív tag
Sziasztok.
Van itt a fórumon olyan oldal ami beárazós simson motornál.
Szeretném ha egy simson star motor be lenne árazva alkatrészeként,elég a fő darabokat beáraztatni a többi apróságokat úgyis pár száz pénzért adom el.
Köszönöm. -
fattyu
veterán
válasz
sziada5925
üzenetére
az a honda nem megveendő ebben egyet is értünk.
tavaly kawám volt idén hondám, de volt már gixerem is. Mostmár csak azért is egy R1 lesz a következő ha leváltom a cbrt
csak azért írom le hogy lásd poén volt ami poén volt.
peace
-
fattyu
veterán
válasz
sziada5925
üzenetére
rossz neked.
te hülyéztél le ( tudom nem is ) mert nem ment át az irónia és még te kéred ki a stílust?

-
vendingo
veterán
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Teasüti
üzenetére
Majd amikor már 1 éve motorozol az 50 lóval, megkérdezlek hogy mire nem elég az 50 ló és litániát fogsz tudni írni arról hogy mire nem elég.

Ne abból indulj ki hogy egyeseknek a kocsiban nincs 50 ló. Persze nincs, de az autó az helyváltoztatásra van a motor meg az élvezetekre...
-
fattyu
veterán
válasz
sziada5925
üzenetére
-
Polemius
senior tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Mit kell még tudnia egy motornak azon kívül, hogy "brümmög és megy"?
Eddig én GS500-asokat nézegettem. (Olcsóbb mint a CB500, de megbízhatónak tartják.)
Amióta a forgalomban megyünk, azóta viszont SV650-ek közt nézelődöm.
Kényelmesebbnek találom a termetemhez, na meg a V2 meg a több paci...(Vendingóé igen jó vételnek látszik, csak az S változat kormánya nem nagyon jön be, túl hasalós már nekem.)
-
Teasüti
nagyúr
válasz
sziada5925
üzenetére
és 400e-ért 8-10 évvel fiatalabbat is találni
És akkor felmerül bennem a kérdés, miért olyan olcsó? -
polimorf
tag
Nemrég érkeztünk meg, 2 nap a Tátrában 600km. Az esőket leszámítva nagyon jó volt. 3 motor 5 fő (jó társaság)
Eső miatt lett rövidítve az útvonal is sajnos, 800km volt betervezve de voltak helyek amiket ki kellett hagyni mivel az eső miatt lassabb tempót tudtunk menni mint ami be volt tervezve. -
Xaels
félisten
válasz
fattyu
üzenetére
Nekem most Sor4-es van, de hiányzik a V2-es. Persze ezek csak 400 és 535 ccm-esek, egy nagyobb már teljesen más volna, de az utóbbiban jobban tetszett, hogy dinamikusabb az elindulás és hegymenetben sem kell pörgetni annyira. Persze ettől függetlenül egy K1300R-re nem mondanék nemet.

-
Xaels
félisten
Holnap se hagyja senki otthon az esőrucit. Bőrcuccokat bőrbalzsammal tessék megkínálni bőségesen.
A szórakozáshoz meg annyit hozzátennék, hogy a nyomaték sem árt.
[link] most ki kötött bele kibe?
-
sziada5925
aktív tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Nem akarok beleszólni, de a Kawa ER-5 külsőre hasonló ehhez és 400e-ért 8-10 évvel fiatalabbat is találni, szintén 2 henger, 50LE.
Csak a teló ennyibe fájna kb: Porlehúzó: 4000Ft/pár az utángyáriból, szimmering 2500Ft/pár körül van az Athena, olaj 2500-3500Ft, munkadíj 5-6e Ft, amennyiben nem otthon csinálod magadnak. -
Teasüti
nagyúr
Eddig kb ilyen érveket olvastam az ezredesek mellett.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Na most nekem ezek tűnnek mulatságosnak.
(#37301) fattyu
Hol szoktál szórakozni?(#37303) sziada5925
Sztem ennyi nem probléma.
Egy-két tízezres az semmi, amikor százezrekről beszélünk.
A gumiszett az már az viszont.
(Vmi 20+30k?)A 400k-t a vásárlásra szántam, mint lélektani határ. Természetesen ebben nincs benne a szerviz, ruha, papírok.
500k-ból jó lenne ha megállna a motor, mire 100%-os lenne, persze nem mindent azonnal.
Papírok 50k + még ruha. Ez az idei terv év végéig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Thule tetőcsomagtartós kerékpárszállító
- Dualtron Popular dual motor 14Ah, szervizelt, +új gumi
- TETKÓS/KOZMETIKUS lámpa eladó
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Apple iPhone 16e 128 GB White 100% Akkumulátor 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Dobozos Új HP OmniBook 5 Flip 2-in-1 érintőkijelzős laptop i5-1334U 16gb ram 512ssd Garancia
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! EVGA FTW3 Ultra RTX 3080 10GB GDDR6X Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB Cream használt, karcos kijelző 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Van

(ez a smiley tényleg morbid kicsit ebbe a topikba

Hétvégente kanyarogni kicsit Mecsekben, leugrani Orfűre, stb.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)