Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ferdzsoo
addikt
Itt már 3 hete takarítják az utakat, de leginkább a szélét mindkét oldalon.
Van ilyen nagy szép sárga kefés autójuk aztán azzal mennek. De persze nem 30-al mint otthon és van mellette gyalogság is. Szóval egy rövidebb szakaszt is egy egész nap takarítanak, de az patyolat lesz.
Rendesen ki is gazolják a padkát is stb.stb... -
Húúú most számoltam. Alaphangon 1450km-t megyek/hó. Erre rájön minden más. Nem egész 2000km/hó. A gumin már látszik, hogy kopik.
-
ALI_G
veterán
válasz
Kolondrum
üzenetére
Van gumimelegitom

Btw az utcai gumit is kell melegiteni. Szanj ra 5 km, es mire a motor bemelegedett, addigra a gumi is kozutra hasznalhato homersekletre melegedett. Azert ez nem f1 hogy cikazz jobbra-balra es tul sokat nem is jelent.
Annyit illik tudni hogy alacsonyabb nyomason hamarabb es jobban melegszik illetve ha suti a nap az aszfaltot az sokat jelent es jobb tapadas erheto el. Hatso fekkel tudod tesztelni a tapadast menet kozben, de erdemes lehet kezratettel is kitapasztalni milyen gyorsan melegszik a gumi. -
Hm én eddig nem csináltam. Úgy derült ki, hogy mielőtt kifordulok a főútra egy hosszú mellékutcából jövök le és jellemzően a hátsó fékkel lassítok, de reggel hajlamos állóra fékezni nagyon könnyen. Ha már "meleg" akkor nem csúszik meg.
Élvezem magát a melegítést, bár az autósok előttem mögöttem is óriási távot tartanak. A felújított úton lehet dönteni. -
vlevi
nagyúr
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Osztrakok nem tudom mivel sikossagmentesitik az utakat, de nekunk az volt a tapasztalat, hogy Szlovakia(legalabbis, amerre mi jarunk, a keletibb resz), ott kb majusig tart, mig eltunik a soder, murva az utakrol, amit telen raszornak so helyett. Marhavicces tud lenni, amikor egy szembejovo busz miatt megprobalsz kicsit lehuzodni az ut szelere, es mar megy is ki alolad az elsokerek. (Megtortent, ott ment elottem a srac, kb harminccal)
-
Xaels
félisten
[link] mit gondoltok erről?
Az új gumik nagyon bejöttek. Sokkal jobban lehet kanyarodni a géppel, nem kolbászol ide-oda a segge sem fékezésnél és megáll ha akarom. Ettől függetlenül a követési távolságot megtartottam. Hihetetlen az emberek mennyire nem figyelnek erre. Szinte minden nap találkozom olyan esettel ami elkerülhető lett volna ha nem egymás valagában közlekednének.
(#35492) SymbianOS: gumimelegítés alap, főleg a hideg reggeleken bár így is éppen csak langyos szokott lenni mire beérek. Sokat számíthat és ez szinte az összes gumira igaz.
-
Gumit szoktatok melegíteni? Közúton jobbra balra döntve. Én ha tudok egy ideje reggel szoktam, mert tök véletlenül kiderült, hogy hidegen sokkal sokkal jobban csúszik mint "melegebben", mert reggel 6 felé minden van csak nem meleg.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Hát ez itt ilyenkor ilyen.

Mi május közepén jövünk vissza ide motorral, addigra ha idén szerencsénk lesz már egykét hágót is megnyitnak.
De reggelente a 4-5 fok ugyanúgy jellemző lesz.
Amúgymeg szerinem is bőven korai ilyenkor ausztria motorral, legalábbis az 1000m felett fekvő utak, amiből valljukbe vanegykettő.
Meg ugye ezért jössz.
Itt ilyenkor bármelyik pillanatban eshet hó ami ha nappal nem is de éjjel garantáltan ráfagy az útra az pedig nem baráti...
Szerintem még a május közepe is necces lesz nekünk.szerk.: amúgy ma estére 1300m-ig havat mondanak igaz csak pár centit, de holnap lehet lesz egy necces napotok reggel.

-
-Mosquito-
őstag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Te az hogyan lehet hogy mindenkinek ugyanolyan motorja van?

-
Ferdzsoo
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Vazze itt vagyok 5 faluval feljebb.

Sajna nem motorral.
Holnapra rendesen öltözzetek be reggel nem lesz 5 foknál több ezt garantálom.
Meg esőt is írnak most holnap délutántól - holnaputánra.
Irígykedek, szívesen veltek tartanék.
Viel Spass!
-
-Mosquito-
őstag
válasz
polimorf
üzenetére
Igen. Fantasztikus volt az ideút. Altatni nem kell majd.
Köszi.
Feree:
Itt vagyunk. [link]
bob.zxr:
Kb most 15'C van,tegnap -2'C is volt. Rendesen fel vagyunk öltözve. Rohadtúl fújt itthon a szél. Ahogy átértünk egyre jobb lett az idő. Pl Hallstatnál színte napozni lehetett.

-
BoB
veterán
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Milyen az idő ott kint? Szombaton kell mennem egy hétre, vacilálok hogy motorral vagy autóval menjek. Ha hétközben nem nagyon lesz motoros idő meg útközben is szétfagynék inkább az utóbbit választom.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Nemá hol vagytok pontosan?
-
polimorf
tag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
1 nap alatt? Nem semmi

Érezzétek jól magatokat
-
-Mosquito-
őstag
Megérkeztünk Oetzbe 850Km letudva.

-
Fújhatom újra a gyújtás fedelemet egy kiba fekete macska miatt. Ha nem lennék állatbarát akkor nem kéne lefújni, de macska sem lenne.

-
Bogyó bá'
nagyúr
-
Dexar007
veterán
válasz
KoVee84
üzenetére
Akkor meg valamikor osztrak magyar monarchia idejen voltal.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Olvasgass.Ez van ervenyben 2011 januarja ota,lehet csak a kulfoldi rendszam miatt volt szerencsed.A lenyeg: Varosban/faluban/közsegben ha 40-nel gyorsabban mesz a megengedettnel az 2 het. Kulteruleten 50-nel szinten ket het. 60/70 : 6 het. 80/90 : 3 honap
Ha ket even belul elkapnak hasonlo sebessegtullepes miatt,akkor 6 het,illetve 6 honapra veszik el. -
KoVee84
senior tag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Dehogy

De nekem ott azt mondta a biztos úr, hogy megnézi a kamerát, és ha többel jöttem, mint 120, akkor az 100%-os sebességtúllépés és elveszi a jogsim. Gondolom az a +2 km/h bőven hibahatár alatti, szóval nem problémázott. Csak arra akartam rávilágítani, hogy 40-50km/h-s sebességtúllépés miatt kint sem veszik el a jogsit... -
KoVee84
senior tag
válasz
Dexar007
üzenetére
"Ellenben Ausztriaban mar 40-50 km/h-s sebessegtullepesnel ugrik a jogsi par hetre"
Múltkor megbüntettek Ausztriába gyorshajtásért kocsival. 60 helyett 122

Először 150 EUR volt a bírság, de mivel csak 100 volt nálam, annyiban megállapodtunk. Jogsim pedig nem ugrott... -
ALI_G
veterán
válasz
fluxion
üzenetére
1. hsz

integra: mármint kinek lesz rajta műszaki?

A nagyját kiadtam bérbe, fényezés, lámpák, elektromosság és reszelés még kb. 70 volt.
Nagy tesztelés még nem volt, még lehetnek rejtett hibák.Még ezt kell vennem: [link]. Obiban találtam kb. 50x50-es hővédő szigetelést sütőkhöz, de az nem öntapadós és hőszigetelő réteg is nagyon kevés. Bír 500 fokot, de 3 ropi és ehhez külön ragasztót kell venni, ami megint min. 1000 huf amiket találtam és hőálló.
A bandázs nem lesz jó. -
Sziasztok!
A hétvége folyamán az egyik barátom venni szeretne egy Suzuki GSX-R 1000 K8-at. Segíteni szeretnék neki pár tanáccsal. Tudnátok adni párat amit átadhatok neki, hogy mire figyeljen? Ő jobban ért a motorokhoz nálam, de hátha mégis van valami amit tudnék neki tanácsolni. Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Xaels
félisten
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Én 2-re értem oda, kicsit korábban mint kellett volna, de én már csak ilyen vagyok mert nem szeretek késni. Várakozni meg nagyon jól tudok

-
Integra
titán
hatásos reklám, bár a papucs&trikó májsztereknek szerintem tök mindegy ez is

-
Integra
titán
hm, akkor még a pásztor robi van, ő csinál gyorszáras idomszettet és szabva pilácsokhoz is. de ezek szerint te magad reszelted méretre a lámpákat.. gondolom, hogy nem kis meló lehetett, hogy nagyjából szép is legyen :-/ majd kecsón megnézem. már ha lesz valaha ismét műszaki a bringán

-
Dexar007
veterán
En sem kaptam meg sosem csekket,mondjuk nem kozlekedek allat modjara,mindig csak eppen annyival megyek gyorsan amit nem szoktak merni. Varosban 60,fouton 100, palyan 150. Ez most kiveteles esett volt,hogy lekaptak 165-tel. Ejszaka-ures palyan nem tudom kit veszelyeztettem,legfeljebb magam,ha esetleg felkenodok valamelyik kamion hatuljara.
Mas kerdes,hogy semmi ertelme ennyivel menni,mert osszesen nyersz talan 10 percet egy ut soran,cserebe tobb benzin fogy,es meg egy bunti is kinezhet.Viszont az elvezet miatt neha megeri(mondjuk 30 pengot azert nem ert meg
) -
Xaels
félisten
Megjártam ma Kékholdékat. Nagyon kellemes tapasztalataim lettek és ha olyan lesz lehet hozzájuk fogom vinni a gépet inkább ha olyan van. Igaz átellenesen a város másik vége. Az új gumikkal sokkal biztonságosabb volt haza amire szükség is volt, mert kész cirkusz a város.
Jövő hónapban teleszkóp olaj csere és index csere a tervezett.
-
A belvárostól (magam sem hittem), de tegnap ki tudtam úgy jönni, hogy egyetlen egy lámpa fogott csak meg itt leányfalun, de az is csak azért mert ott volt jard és a sárgát nem akartam megkockáztatni. Ilyen még nem volt.

Xaels! Ha megkérdezel megmondom, hogy rendesek. A főnökük is az. Tana Ferenc

-
stifi
senior tag
válasz
Polemius
üzenetére
nem egészen. gyorsan mentem, ismerem a környéket, belátható a kereszteződés és a fék helyett a gázra léptem, épp csak piros volt amin átcsúsztam. nulla rizikó volt benne, viszont 100% lustaság.
azt viszont nem tudtam hogy direkt erre be van kamerázva a kereszteződés, mert ott sokan átmennek a piroson (baleset viszont nem nagyon van)
beszoptam, kifizettemamúgy nem szokásom átmenni a piroson, oda szoktam figyelni!
-
Polemius
senior tag
Ahhoz nem értek, lehet hogy az bruttó. De közmunkásnak így is, úgy is jobban megéri ledolgozni. Mondjuk nem kicsit érdekes, hogy akár ugyanott ugyanazt kell csinálnia, mint "normál" közmunkán, de többet számolnak érte... Persze kevés közmunkást fenyeget, hogy a fix traffi lefényképezi...
@(#35440) stifi
"piroson áthajtás de túl gyorsan mentem ahhoz hogy megálljak"Nem személyednek szól, de én ilyenért alapból elvetetném a jogsit és/vagy járművet a jogalkotókkal. Akár fénykép, videó alapján is, utólag. Ha jól sejtem, nem rajtad múlott, hanem a szerencsén* hogy nem lett belőle baleset?
*mert nem jött senki elég lendületből
-
stifi
senior tag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
én vallom azt hogy nem a büntetés mértéke hanem a büntetés elkerülhetetlensége a nevelő célzatú.
én notórius gyorshajtó vagyok, 10 év alatt egyszer kaptam csekket - mondjuk az 100k volt. (és nem is gyorshajtás volt az ok, hanem piroson áthajtás de túl gyorsan mentem ahhoz hogy megálljak, szóval nevezzük gyorshajtásnak)na most 10 évente 100k nekem megéri hogy ne változtassak a vezetési szokásaimon, ha egyébként sosem vesznek elő... és a notóriust nem úgy kell érteni hogy mindenhol 200-zal megyek.. én éppen mindig csak kicsit vagyok gyorsabb a forgalomnál és előzgetek -> ha 70-es táblánál mindenki 90-nel megy akkor én 100-110-zel haladok előre ha van rá lehetőségem.
ha minden nap megbüntetnének 5ezer forintra, idővel leszoknék róla.
ha 10 évente egyszer büntetnek meg nagy összegre, az nem nagyon izgat fel.. írok 1-2 levelet, telik az idő, részletekben kifizetem és csinálom ugyanúgy ahogy eddig - a lényeg hogy balesetmentesen. -
Csámcsognivaló jogos volt e tőlem:
Párhuzamos közlekedésre alkalmas út. Én a jobb szélén ott ahol az autók jobb kerekei mennek. Mellettem egy autó. Sebességünk 50-55km/h. Majd hirtelen közénk bevágtat egy jóóó nagy fekete audi. Hát elgurult a gyógyszerem és mentem utána. Nem volt egyszerű mert "sietett" és lavírozott hol erre hol arra. Nagy nehezen eléértem és beálltam a sáv kellős közepére 50-el. Mellettem szintén autó és ügyeltem rá h vele haladjak. Szerintetek mennyire volt a seggembe?
Tartottam fél 1 percig még tudtam. 
-
-
Dexar007
veterán
Amit en csinaltam azert elvileg 4 pont jar,megsincs ez sehol sem feltuntetve.Lehet ez egy titkos kalapban gyulik,aztan a sokadiknak kapsz egy levelet Szombathelyrol,hogy mellekeld a jogsidat.
Egyebkent most olvasom,hogy csak a helyszinen osztogatnak pontokat.Autopalyan az eletben nem allitanak meg,ugyhogy igen,nyugodtan ismetelheted es fizethetsz akarhanyszor.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Dexar007
üzenetére
Minden gyorshajtás után kellene kapj nem?
Ha sztrádán tényleg 200-al kapnak le az 6 pont. Vagyis 3ik után repül a jogsi.Elvileg amikor kiküldik a gyorshajtásit, akkor írniuk kellene, hogy hány büntit adtak. Kivétel ez alól persze a céges jármű, vagy a nem tudom ki vezetett duma. Meg lehet tényleg leszarják és nem szarakodnak az utólag kiküldötteknél. Max ha meg is állítanak.
-
Dexar007
veterán
Ha a 26 eves finn nagypapak szaga miatt nem lehet majd normalisan soprogetni,akkor igen,azok felulirjak az elveimet,es befizetem.
csongi: Vagy inkabb az lenne a normalis,ha nem a penzbehajtasra mennenek allandoan. Vagy ha esetleg normalis keretek kozott lenne a birsag osszege. Itt van peldanak Ausztria,ahol ugyanezert a kihagasert 70 euro koruli osszegre lehet szamitani,csak eppen 1000 euro a minimalber.
Ja,es meg ami lenyeges kulonbseg.: Mo-n nyugodtan megismetelheted ezt akarhanyszor,sot boldogan varnak a kasszanal akarmilyen kozveszelyes idiota vagy,nyugodtan befizetheted a 300 ezres csekket akarhanyszor. Ellenben Ausztriaban mar 40-50 km/h-s sebessegtullepesnel ugrik a jogsi par hetre,ha megismetled,akkor tobb hetre. -
Én még várom a csekkecskét.

-
csongi
veterán
Haaat azert 830ft oraber itt delen nem szamit rossznak. 130 ezer forint havonta. Mikozben 50-70 ezer kozott dolgoznak a kozmunkasok. Egy birsag ledolgozasert majdnem dupla penz jar. Ez sem normalis. Nem az a megoldas hogy a birsag ledolgozas osszeget felezzek, hanem a bereket emeljek, munka hely, nem kozmunkahely.... Stb

-
AndrewTdi
addikt
-
Dexar007
veterán
Nem.
De nem ez a lenyeg,hanem az elv. Tavaly 5 ezer forintra buntettek meg azert ,mert ,,majdnem kifordultam egy rendorauto ele". Azt is le akartam dolgozni,de vegul az utolso napon csak befizettem.Utolag mar azt mondom,hogy kar volt,inkabb mentem volna 1 delelottot soprogetni valamelyik hetvegen.kcsa: Nekem nem kell kivenni szabadsagot,tanulo vagyok,ido mint a tenger.
De egyekbent mint mondtam,hetvegen is lehet,sot ha jol emlekszem meg is van szabva,hogy nem veszelyeztetheti az igazi munkat/tanulast a kozmunka,igy mindenkit ugy probalnak beosztani,hogy ne zavarja az egyik a masikat.
Egyebkent meg az is lehet,hogy 1 nap utan azt fogom mondani,a sok eszak finn miatt,adjak vissza a csekket,es megyek fizetni.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Dexar007
veterán
Kiderult,hogy a munkaugyi kozpontnal kell jelentkezni mindenfele birsag ledolgozasara. Felhivtam oket,elmeseltem nekik,hogy mennyire artatlan kis szegeny legeny vagyok,aki kapott egy 30 ezres csekket. Erre a valasz az volt,hogy: ,,semmi akadalya a kozmunkanak,sarga melleny plusz sepru aztan mehet".

Szerintem jovo hettol kezdem szebbe tenni a varosunkat.
-
Pocee
senior tag
nem feltétlen ír hülyeséget,de nyilván van benne marketing.de mint mondtam van olyan amit Te akarsz "60 mm széles 3mm vastag fehér 800 Ft/m Öntapadós az egyik fele. (ajánlott műanyag burkolatokra pl. motornál hasidom, farokidom)"
szerk: remélem egy öntapadós dolog felragasztása nem haladja meg a képességeid

-
ALI_G
veterán
Ezzel már találkoztam, a kerámia jó anyag lenne, a katalizátor belseje is abból van. Árban is jó, de fogalmam nincs ez mennyire engedi át a hőt az idomra és hogy tudnám felragasztani? Sose volt ilyen kezemben, de még hallani se hallottam róla. Annyi biztos, hogy ökörségeket ír az eladó, hogy milyen előnyei vannak

integra: nem különösebben fog érdekelni ha kavicsokkal tarkítom a fehér fényezést. Gazdasági okokból lett ez a szín

Ez amúgy nehezen törik.bogyo: csak ilyen van itthon
azért meg nem cserélem le. Funkciója van és azt ellátja. 
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Eleglide M1 elektromos kerékpár
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- GAMING PC! Intel i5-14600KF / 9070 XT / 32GB DDR5 / B760 WIFI / 1TB NVMe / 850w! BeszámítOK
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Eladó egy soundcore boom 2 se
- TOP Pure White PC /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB M.2 PCIe SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- Eladó Apple MXQT2D/A Magic Keyboard Német / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Itt ilyenkor bármelyik pillanatban eshet hó ami ha nappal nem is de éjjel garantáltan ráfagy az útra az pedig nem baráti...

Alien darabolo cetka

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)