Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dexar007
veterán
Basszus veletlenul megvettem ezt a szettet.: [link]
Poenbol ranyomtam 1.50 eurot,azaz kemeny 450 ft-ot, es megnyertem.
Postaval egyutt kijon 4 ezerre,jo biznic? Elol 2.5mm hatul 3. Kell valakinek? ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Integra
titán
válasz
-Mosquito-
üzenetére
jók, csak füldugóval még az intercom rendszere is túl halk

-
andree04
aktív tag
válasz
Logeeen
üzenetére
Nálam rajta maradt a festék,igaz nem csiszoltam meg teljesen,de rajta maradt,néha észre vettem hogy fűstől,de nem pattogott le róla sehol sem,igaz a felület kissé érdes volt,ez azért befolyásolja,ha nagyon megcsiszolod közelítve a polírozás felé akkor nem biztos hogy sokáig rajta marad.Szerintem.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
AndrewTdi
üzenetére
A linkelt elég gagyi.. Plusz ha jól olvasom akkor ehhez még kell új arcpárna is. Az sem két fillér. Valamelyiknél jó/rosszabb a gyári. Ha gyárit teszed bele akkor sisak cserénél vele fogod eladni,mert nem fogod kivenni és külön árulni. Sztem a legjobb megoldás az Interphone F3;4;5 verziók. Ezt sipka eladásnál leveszed és az új bilire felteszed. Drága cucc,de jó.
-
emre
veterán
válasz
Djuree
üzenetére
Ezért használok oldal dobozokat.

Mondjuk nálam nincs potyautas szóval adott esetben pakolok az ülés hátsó részére is.Néha ki lehet fogni jó állapotú használtat olcsó pénzért, amin esetleg csak igazítani kell kicsit.
ez a Hepco például ár-érték arányban nagyon jó
-
AndrewTdi
addikt
Ha bluetooth headseten gondolkodom, akkor milyet érdemes vásárolni?
A sisakomhoz (Airoh SV55S) létezik gyári beleépíthető bluetooth cucc . Jobbak ezek a gyáriak, vagy jobb lenne valami utólagos megoldás? (nem gondolom hogy valaha 2személyeznék tartósan, így ez a szempont kilőve)
-
vlevi
nagyúr
válasz
Dexar007
üzenetére
Figyu, nekem volt fenn 5-6 eves metzeler tourance a motoromon, amit annakidejen ujonnan raktam fel, csak sajnos ugy alakult, hogy nem sikerult 1-2 szezon alatt elhasznalni. Amikor csereltem, ugyanarra a tipusra, akkor olyan volt, mintha vadonatuj motorot kaptam volna. Ennyi. Tudom, rohadtsokpenz az uj gumi, de tenyleg eg is fold a kulonbseg egy uj es egy 4-5 eves alighasznalt kozott. De abban is van igazsag, hogy motorhiz kell venni a gumit, egy negyvenlovas jarganyhoz nem kell feltetlenul a pilotroad3, de a masikveglet, a kirepedezett heidenau se jo megoldas.
Haaaaaat, nem sokat tudok nemetul, de ha az van odaairva, hogy profilizebizbasz 2-3mm, akkor az is elegge felejtos.
-
Dexar007
veterán
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Nem tetszik a mintazata,ugyhogy nem cserelek.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Most ezt neztem ki magamnak.: [link] Ez 2012-es,ugyhogy meg meleg,es van benne vagy 5 ezer.Lehet egy huszasert el lehetne hozni,ha szerencsem lesz.
-
andree04
aktív tag
-
DigitXT
félisten
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Ez de szar: el fogsz nyalni azon a flancos címkén, meglátod...

-
Logeeen
senior tag
Srácok!
Kipufogót kéne festenem.
Ha lecsiszolom szépen, a hőálló festék alá kell valami cuccot felkenni?
Ti hogyan csinálnátok? -
-
whYz
őstag
Most jarattam kb 10 percig de nem forrt fel csak ereztem h mar tul forro. Sajna nem tudom megnezni hany fokos, mert azt nem mutatja, csak ha mar tulmelegedett.
Hetvegen 10 percig alltam a dugoban, max ilyen 15mph-val tudtam menni majd allni 2 perceket a pirosnal es nagyon nem birta szegeny.
Igaz, hogy kicsi a blokk de csak egy igen kicsi hutoje van, ez is a gond szerintem es ezert is kell neki a venti.
Mindenkepp szerviz lesz, de azert elotte atnezem a kabeleket hatha ott van a gond...

-
Pocee
senior tag
válasz
Dexar007
üzenetére
igen,de van okos kérdés,meg olyan amit inkább nem kérdez meg az ember.Rossi egy ember akinek volt lehetősége és élt vele,attól még hogy valakinek nem volt annyi pénze,hogy motorozzon gpben,attól még rengeteg tehetség van...ettől még nem kell verbálisan lecidázni...
Nyilván nem a gumi az első szűk keresztmetszet,hanem a pilóta,de lehet a második a gumi,mivel az összes erőhatást az közvetíti a motor és aszfalt között...ha szar akkor elcsúszol,kaparsz,nem állsz meg...elég ennyi érv?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Dexar007
üzenetére
Ha egyáltalán érdekel a társaság véleménye (más különben mi a f*szé' nyektetnél bennünket vele napok óta), akkor miért nem vásárlás előtt kérdezted ezt? Itt a csapatban sokan vannak "profi" és "félprofi" motorosok (én totál kezdő vagyok, csak már bosszant a diskurzus...
), akik a tapasztalatukat, véleményüket írták meg a dologról, úgy hiszem, hogy a legjobb szándékkal...Megvetted, ez van, de szakadj már le a témáról, ha kérhetnélek!

-
DigitXT
félisten
válasz
Dexar007
üzenetére
Csak a jó hangulat fenntartásához: röhögj már ezeken a srácokon is egyet.

Most vagy mind ősöreg gumival volt, vagy netán mégiscsak számít a tapadás.
Olyan baromi gyorsan nem is mennek látszólag, és nem versenypálya: közút.Szeretnem latni,hogy csuszik meg a hatulja,egy 48LE-s motornak
Mi is szeretnénk látni, azért kérjük azt a kamerát, legyen dokumentálva.
Amúgy vezetéstechnikai tréningen (
) "vacak 50 lóval" powerslide-olgatott az
oktató - csak a miheztartás végett. Igen, agresszív gázkezeléssel csinálta, és
szándékosan... (De nekem nem esik olyan nehezemre elképzelni agresszíven
terelgetett gépet a Mátrában, hogy meg-megcsúszik a hátulja.) De igazad van:
lehet, hogy az eleje előbb fog megcsúszni: az is instant perec, csak másképp. -
Dexar007
veterán
Bocsi,hogy nem tudom elfogadni,hogy egy egyszeru kerdesre 10 ironikus hozzaszolas erkezett,foleg olyanoktol akik meg eletukben nem rakattak fel hasznalt gumit,mert ,,CSAK az uj!" es ,,Pfuj oreg,regi".
Nem szoktam kocsmaba jarni, a Rossizas pedig nem vicces.Itt komolyan azt gondoljak az emberek,hogy kozuton a gumi lesz a szuk keresztmetszet,amin rohognom kell.
DigitXT Szeretnem latni,hogy csuszik meg a hatulja,egy 48LE-s motornak.Esetleg hajtukanyarban 20-szal ha nyelgazt huzok,akkor valahogy el tudom erni.
-
Pocee
senior tag
ha nincs kergetve szerintem még nem szabadna,persze mit takar a dugó,mert ha 10 percet jár egyhelyben azért felforr,de egy piros lámpától 20 fokban még nem szabadna.Amúgy,hogy forró nem pontos,mert a 80C is nagyon süt,én is mindig néztem,hogy bazzeg felforrfelforrmértnemkapcsol,de 100 után valahol mindig elindult

-
Ferdzsoo
addikt
-
DigitXT
félisten
Én kérek elnézést...
(Nem teljesen volt világos, hogy venni szeretne és
tanácsot kér, vagy vett, és azzal dicsekszik. Nem olvastam figyelmesen.)Pocee: ja, a kamera esetleg perec esetén is jó ötlet. Utólag visszanézni,
mi volt a gond: megcsúszott a hátulja, majd visszatapadt? (High side.
) -
Pocee
senior tag
válasz
Dexar007
üzenetére
sem technikailag,sem szakmailag,sem emberileg nem mutattál fel semmit,ha kérdezel és válaszolnak fogadd el és ne okoskodj már állandóan,hogy ilyen olyan cikkeket linkelsz,aminek ráadásul semmi köze a Te dolgodhoz.Kocsmában meg meséled a haverjaidnak,hogy mekkora bunkók vannak itt...ez a Rossizás meg egyenesen vicces...
Rakj ki egy kamerát a mátra kanyarba,hogy legalább elnézést kérhessünk amiért mégis tudsz motorozni...
-
whYz
őstag
Na most tesztelgettem az ernot es ugy tunik, hogy nem kapcsol be a ventillatora, huto tuzforro de a venti meg se mozdul. Lehet csak ennyi gondja lenne? Tenyleg fel tud melegedni annyira dugoban ilyen idoben, hogy ventillator kelljen neki?
-
csongi
veterán
-
Dexar007
veterán
válasz
DigitXT
üzenetére
Nem azt kerdeztem,hogy jo vetel-e,hanem hogy le fog-e kopni az oldala.Aztan jott a szoveg,hogy ,,gumibol csak ujat 70-ert".
Azt jelenti,hogy 80%-os a futofelulete kb mint az enyemnek,az oldala pedig 99%-os,mert esetleg korforgalmat latott..mf
1) Valoszinuleg az enyem sem 8 evig volt motoron,mivel hatso gumirol van szo,igy esetleg mentek vele egy szezont,a maradekot pedig allasban toltotte.Logika. 8 evig hasznalnak szerinted egy hatso gumit,ugy hogy lekopik a futofeluletbol 1mm?2) Nem vagyok Rossi,ahogy te sem,es nem palyazom,ugyhogy baromira mindegy.
3) Esoben biztos szazszor jobb,szarazon nem erezni semmi kulonbseget.
-
kcsa
veterán
Urak, még mindig nem értem miért etetitek a topik kedvenc trollját. Már úgy megkedveltétek?

-
.mf
veterán
válasz
Dexar007
üzenetére
Ezkész
bár kb. erre számítottam, tehát nem kellett csalódnom ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
1.) Szerinted az 5 évig naptól, fénytől és esőtől védve, konstans ideális hőmérsékleten és páratartalmon, nyomás és terhelés nélkül tárolt az mennyire releváns egy 8 éves használt kockásra kopott gumi esetében?
2.) A gumik elég sokat javultak, fejlődtek az utóbbi pár évtizedben. A 8 éves gumid nem csak elhasználtsága miatt, hanem anyagminőségi és gyártástechnológiai lemaradásban is van.
3.) "mentem mar vele eleget,es nem igen van kulonbseg az elozohoz kepest" -- az előzőt azért cserélted le, mert már sz---á kopott, nem? Tehát ez még elkopás nélkül is olyan![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De keress még pár cikket önigazolásnak, bármilyen irrelevánsak is...

-
DigitXT
félisten
válasz
Dexar007
üzenetére
Nem mondtam,hogy jo vetel
De most akkor megvetted azt, amit linkeltél, hogy jó vétel-e? Mert akkor nem
értem, hogy miről megy a vita. Használd egészséggel... Sokan itt nem vették
volna meg, és nagyjából ezt akarták csak elmondani. Hiába találsz mellé egy
rakat cikket, hogy a használt gumi általánosságban nem ördögtől való. Itt egy
konkrét példányról volt szó, amit sokak szerint nem kéne (kellett volna) venni.Utólag véleményt kérni, nagyjából tök értelmetlen, mert levenni úgysem fogod.
(Max. önigazolást keresel, hogy nem is annyira rossz, és lehet vele csapatni.)A profilmélység amúgy (úgy tudom), hogy inkább csak vizes aszfalton játszik,
a rendellenes kopás viszont szárazon is megbosszulhatja magát, de te tudod.70-80%-os hasznalt
Ez a százalék mire értendő szerinted? Te ilyen gumit vettél, vagy szarabbat?meg ha oreg is
Mint azt leírták az általad is linkelt cikkekben, ha motoron volt a gumi, és az
használva is volt, akkor az öregedése NEM összemérhető egy szakszerűen
raktározott gumival. Mégis ezzel takarózol, mintha nem látnál különbséget...egyszeru penzkidobas
Egyébként ez hasonlít a vezetéstechnikai tréningekkel kapcsolatban előadott
"ámokfutáshoz": lehet véleményed, csak ha tapasztalatod kevés, hát... Necc. -
Integra
titán
válasz
longwild
üzenetére
nem gondolom, hogy a bmw problémásabb motorokat gyártana mint a japánok, de a költségek az én ismerősi körömben tapasztaltak alapján meredeken mások. mindig ment a mellverés ha bmw-ről van szó, de ha a szervízről, akkor már húzta mindegyik a száját rendesen. németországról van szó ráadásul, ahol állítólag kolbászból van a kerítés is

Gyuri:
most már ez is csak egy postás motor...
maradj a gyárinál, ennek a fézernek még szuperjó a féke!!! -
Djuree
félisten
na feldobtam vasárnap (egy szál pólóban, jó idő volt) a ládikót. hát nem volt olyan egyszerű mint gondoltam a tartót felszerelni. a givi karok kicsit el voltak mérve, a lyuk a csavarnak fél centire el volt mérve, ki kellett reszelnem. givitől nem ezt vártam.

meg az olajcserét is megejtettük.
milyen fékbetétet javasoltok a fazerhez? hol lehet jó áron venni?
hát nélküle szebb, bnőmnek ez volt az első megjegyzése.
úgyis csak akkor lesz fent ha sok cuccal megyünk. -
PoLizei
aktív tag
válasz
longwild
üzenetére
Egy ismerősömnek van F800-a, 2 éve vette, de azóta szív vele, és nem sok szerelő hajlandó foglalkozni ezzel a márkával. A motor megy, de időnként alapjárat helyett leáll. Típushiba, az alapjárati léptetőmotorral (ez vmit nyitogat a légszűrőházon, a motorelektronika vezérli) van a gond. Több videó van a Yt-on erről, és ebben a Népítéletben is említik. Még a hátsó tengelyre, kerékcsapágyra érdemes figyelni.
A szíj sokat elmegy, anyagilag kb. annyira lehet kijönni, mint a lánccal, ha jól tudom. Viszont nem kell kenegetni, fújogatni, csak néha érdemes szemügyre venni a hátsó tárcsa környékét!szerk: ja, akkor úgysem ez volt az ajánlás tárgya
-
Dexar007
veterán
válasz
fattyu
üzenetére
Nem hasznaltak szarra,csak kozepen mentek vele,ott is 80%-os,oldalt pedig 99. A tarolasrol fogalmam sincs,ez benne a lutri,de mint mondtam mentem mar vele eleget,es nem igen van kulonbseg az elozohoz kepest. Egyebkent is elobb fogja feladni a tapadast az elso gumi mint a hatso,ha valamikor kicsit melyebbre sikerul donteni.
DigitXT.: Nem mondtam,hogy jo vetel,sot nagyon is szar volt 10 ezer forintert.
Kicsivel tobbert ebay-en mar egy szettet kapok ami egyaltalan nem kockas,viszont kisebb a profilmelysege.fattyu Nem kell ironizalni ha elfogytak az ervek.Linkelj inkabb Mislen szakembertol velemenyt,hagy olvassam el.
Senki sem vitatja,hogy az uj gumi a legjobb.Arrol van szo,hogy annyit nem er amennyit elkernek erte,mert ha harmadaron van 70-80%-os hasznalt,meg ha oreg is,akkor egyszeru penzkidobas az uj,foleg nekem,aki palyat meg nem latott,es nem is tervez meg menni. -
csongi
veterán
-
DigitXT
félisten
válasz
Dexar007
üzenetére
Nagyon nem érted. Egy kockásra kopott 8 éves gumit állítasz be jó vételnek,
hogy majd a Mátrában majrécsík radírozás közben be fog kerekedni alattad...
(Ehhez képest hol van egy 0 km-es gumi, amit 5 éven keresztül szakszerűen
raktároztak? Elhiszem, hogy utóbbi nyugodtan használható, de ilyet vennél?) -
Dexar007
veterán
Tessek.:
,,Ha egy abroncsot szakszerűen raktároznak, éveken keresztül (5 évig) is megőrzi eredeti teljesítő képességét és új értékűnek lehet számítani. Az öregedés határa általában 10 év, ezután az abroncsot már nem szabad felszerelni és használni. Amennyiben egy gyártó más ajánlásokat fogalmaz meg, akkor azokat kell figyelembe venni. "
Igen,az enyem nem 5 eves,vagyis mostantol naprol napra egyre szarabb lesz,de mivel ugyis maximum 2-3
honapig fogom hasznalni,igy ez nem erint.,,A METZELER abroncsgyártó egy ötéves és egy frissen gyártott motorkerékpár-abroncspárt tesztelt versenyszerű körülmények között és összehasonlította az eredményeket. Az ötéves abroncspárt szakszerű körülmények között tárolták. A régi és az új abroncspárral is 200 km-t mentek bejáratásként ugyanazzal a motorkerékpárral, és a Vizola tesztpályán öt kör alatt tesztelték őket. A köridő régi és az új abroncs között olyan kicsi volt, hogy nem adott egyértelmű győztest és minőségi különbséget gyakorlatilag nem lehetett megállapítani. [Forrás: METZELER Technikseminar 2004]"
Mindig csak ujat! Vajon mekkora lehet a kulonbseg,kozuton? Ja,es itt meg mindig csak 5 evrol beszelunk,tesztelhettek volna 6-8-9 eves gumikat,amelyeknel meg szinten nem mutatkoznak az oregedes jelei,es lehet,hogy PALYAN mar a 8 eves gumi kap 5 tizedet,de azt en baromira leszarom.Profilmelysegem majdnem 1 centis,minimalisan kockas, de ezt is csak allo guminal lehet eszrevenni.
-
longwild
aktív tag
válasz
csongi
üzenetére
Köszi az ajánlatot! Magasságom 185cm és lábban vagyok hosszú nem gerincben. Szóval talán nem olyan erős szempont esetemben...
Esetleg az ajánlatod és az NT700 viszonya?
Szerk: közben kerestem is ilyen gépezetet. Már 800k-től vannak. Látom, hogy szíjas hajtású. Csak gyári alkatrészként lehet ezt a szíjat megtalálni vagy mint robogóknál, láncoknál, itt is van gyári beszállító, aki a BMW jel nélkül fele-2/3-ad áron adja a szíjat?
-
.mf
veterán
-
csongi
veterán
válasz
longwild
üzenetére
Vedd figyelmbe a magassagod testsulyod. Varosban nem jo ha eppen le er a labod, sokakat lattunk lapjara fekudni, mert kicsi volt a motorhoz. Alltalaban 240 Kg korul mocorognak a tura gepek. Legalabbis a boritassal rendelkezok. Egy F650 sor 2 es 800 blokkal eleg nyomatekos eleg turas vas.
Az ar kb 1,5M Szerintem veri a Dl-t. Pedig a harombetus betsegeket nem szeretem a tulhajpolas miatt. De ez egy jo vas.Semmiben nem kiemelkedo de emiatt kigyansulyozott egy joszag.Erdemes tesztet olvasni rola. -
Integra
titán
végre megjött a bagsteremhez az oldalsó rögzítő kampó a fokt-ba, fizetnem sem kellett értem, mert a bagster gariban küldte, kellemes meglepetés

rakom is fel izibe eladni.. -
Ferdzsoo
addikt
-
.mf
veterán
válasz
longwild
üzenetére
"A robogózás után nem is igazán tudom elképzelni, hogy 400km-enként félreborítsam a motort és mosogassam, kenegessem a láncot..."
Nem is kell (mondhatnám bullshit). Elkapott nagyon nagy eső, vagy normál időben kb. 800-1200 km után lefújom,ha látom, hogy mattfeketéből fémfényes felé tendál a lánc. Mosogatni 1-2 évente, különben csak fújom, ami megvan 5-10 perc alatt.
-
longwild
aktív tag
Gumi után motor kérdés:
évek óta gondolkozom nagymotor vásárlásán. Mivel főként városban járkálok, ezért egy robogó lett ,de valahogy még mindig mozgatja a fantáziámat a nagy motor.Városi, elővárosi, vagy akár hosszú távú két személyes túrázásra is, melyik modellt vennétek? Miért?
Amit réges régen kinéztem:
Suzuki DL650
Amit tavaly év végén láttam életemben először: Honda NT700Érvek:
Valahogy nagyon megtetszett a kardán téma. A robogózás után nem is igazán tudom elképzelni, hogy 400km-enként félreborítsam a motort és mosogassam, kenegessem a láncot...Ellenérvek:
Hondát már nem gyártják.Ez alkatrész és kiegészítők terén sem biztos, hogy pozitív lesz 3-5-8év múlva...Egyelőre fikcionális az erre a célra szánt 1,5M Ft, de ki mit venne?
Természetesen egyéb ajánlatokat is szívesen veszek, nehogy olyan hibába essek, hogy a tutit még csak nem is ismerem...
-
.mf
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
Ezen a részen én is csak pislogtam, és vakartam a fejem, hogy ez úgy szakértő-e mint a minapi hír az SZTNH Elnökségi Tanácsadó Kabinet főtanácsadójáról, de attól még szerintem abban, amit itt mindannyian mondunk, te is egyetértesz: egy 7-8 éves gumit venni, ami használt, és még kockás is, egy olyannak, aki a Mátrában döntöget, igazi darwin-díjas hülyeség.
Én is használtan szoktam venni a gumit, DE olyat, ami max pár éves; ami utca-legálisak közül a legtapadósabbak közé tartozik, vagy még annál is tapadósabb slick; s amit pár kört használtak pályán, aminek hőterhelése miatt ugyan már vesztett kicsit a tapadásából, de még így is sokkal jobban tapad, mint a jobbféle, megfizethető árú utcai gumik.
-
KoVee84
senior tag
azért azt szögezzük le, hogy használtgumi és használtgumi között is van különbség...
Én 6 éve motorozok rendesebben és eddig csak egyszer vettem új gumit. Nekem beváltak a használt, de szinte új gumik, megvan a megbízató forrásom, de egyszer ezt már itt kitárgyaltuk. De, nincs az a pénz amennyiért feltennék egy kockásra kopott gumit...
-
PoLizei
aktív tag
válasz
canniball
üzenetére
Ő gyárt SV-hez központi emelőt (is), amin az elejét is lehet szerelni: motoremelo.hu
Én pedig innen vettem csomagban elsőt, hátsót + szemet. Kínai gyártmány, nem rossz sztem, persze biztos vannak masszívabbak. A hátsón tárolom mindig a motort, télen az elsőt is aláteszem. -
DigitXT
félisten
Nem érdekel valakit egy M-es N103?
Engem csak a Bluetooth modul
érdekelne belőle, de az eladó csak egyben hajlandó eladni az egészet...
Headsetem van, amivel tudok hívást is fogadni,bár 4Road mellett necc,
az InterCom Kit viszont kábeles, és a jobb csatornát hanyagolja, erősítő
nélkül meg gyönyörűen szól csak kevésbé használható (max. hangerő).
Gondoltam a Bluetooth Kittel két légy meglenne egy csapásra, occón.
Szóval ha valakit érdekelne a kupak (jó a mérete, kell a headset, pinlock,
kutyafasza, amit ez mind tud, kivéve a Bluetooth), dobjon egy privit.
-
zsolt19900
őstag
hopp rossz topik nemide
-
Grillo
őstag
Robogós topikban már feltettem a kérdést, de hátha itt is tudtok jó ötletet. Aki meg ott már olvasta, attól elnézést!
Srácok, most már komolyodik a helyzet, egyre valószínűbb, hogy júniustól Dunakesziről kell bejárnom a BAH csomóponthoz.
Ami lehet: B125-tel vezethető masina max 300k-ból, ha az átírás is belefér ebbe, az fasza, ha nem, akkor majd meglátjuk, mi lesz a valós keret, de ennyit szánok rá +/- 50k. Tudom, kell plusz keret javításokra, vegyük úgy, hogy az megvan a keret felett.Ami tetszene: továbbra is tetszik a Suzuki TUX, de lehet hosszútávon hülyét kapnék tőle, a Gulliver sokkal simábban működik, mondjuk a tapasztalatom a tanulómotorra korlátozódik, aminek az órájában 39k km van. Mondjuk azt nem mondták, hogy hányadik óra. Más váltós?
pl. TUXRobogóból ami tetszik, az a Scarabeo, főleg dobozokkal (gondolom megpakolva lomha, mint az állat), de formára bejön, meg van belőle sok.
pl. Scarabeo
Majesty már csak a topikkötődés miatt is szóba jöhet
, főleg, ha esetleg közeli helyre tud velem jönni tapasztalt márkatárs. 
pl. Majesty
Más robogó? A Gullivernél jó lenne, ha nem lenne kisebb a csomagtartója, bár abba sem fér bele pont a nyitható bukóm, a kabátom meg pláne nem.Ja, és bírja az ingázást naponta. Kirándulgatni biztosan elmennék néha, de azt hiszem, tudnám bogyó hozzáállását követni ilyenkor, ha nem így lenne, nem a 125ösök között keresgetnék.
Kösz
-
canniball
nagyúr
válasz
Polemius
üzenetére

(#34618) Archer!
Sz@rt semmiképp nem vennék. A Valter Moto-nak viszont brutális ára van. Bike-Lift-et egyet találtam, erre gondoltál? -
Dexar007
veterán
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
A regi gumim sem volt szar,en tettem azza.Mindossze oreg volt,ami nem egyenlo a szarral.Szerintem a kovetkezo cserenel mivel duplacsere lesz,ezert ujakat fogok feltetetni.Eloszor is mert kivancsi vagyok mekkora a kulonbseg (ha egyaltalan megerzem), masodszor pedig erdekel,hogy meddig birjak a strapat.
SymbianOS: Nalam is volt mar ket zutty.Mindketto a sajat hulyesegem miatt,attol meg nem fogok minden alkalomkor 70 ezret gumira kolteni.

-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Dexar007
üzenetére
Persze hogy nem érzel különbséget mert a régi gumid is szar volt. Egyszer vegyél el újat és akkor rá fogsz jönni mi a különbség egy használt meg egy új között.
Nem is értem hogyan lehet ezen spórolni. A leglényegesebb dolog egy motoron.
Felraksz két új papucsot és ÚJ motorod lesz. amíg nem csinálod meg, nem hiszed el. -
Archer
őstag
válasz
canniball
üzenetére
Először én is vettem egy noname emelőt valami 8k körül, mondom jó lesz az ennyiért is. Hát egy kalap sz@r volt. Vékony falú cső, ráadásul két helyen csavarozva, nyeklett-nyaklott mindenhogy. Csoda, hogy a motort elbírta. Most Valter Moto van ami elég jó cucc, rá is ülhetek a motorra amikor fel van emelve, bírja (mostani árát mondjuk biztos nem adnám érte).
Ha tuti jót akarsz még elfogadható árban, vegyél Bike-Lift-et, akkor megspórolod az első gagyi emelőre kidobott pénzt. Persze lehet jó a noname is de előtte mindenképpen nézd meg élőben, ne vaktában rendeld a netről. -
fattyu
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
hátnemtom. én érkeztem meg úgy hogy a pilot power 3ban benne maradt az kézlenyomatom tapizásra és fájt is mert több volt mint 50 fok tapintásra is. És az nem is egy téligumi bár nyilván lágy darab.
-
Dexar007
veterán
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Hat a hasznalt hatso gumim miatt nem igen fog csokkenni.
Egyebkent ha jol tippelek te vagy az az ember,aki osszel amint 7 fok ala esik a homerseklet,maris rohan teligumikat feltetetni.Tiszta F1. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
SymbianOS Ja,gurulhattunk volna egyet. En beled,te belem. Dumb es dumber a Matraban.

-
yodamastah
őstag
"Ez utóbbi főképp a téli abroncsok esetén szélsőséges, amelyek például egy mínusz 10 fokos indulás után autópályatempón 60-80 celsius fokra melegedhetnek."
2 évig jártam téligumival nyáron is. Kíváncsiságból megmértem autópálya tempónál mennyire melegszik fel. Kb 38 fok volt a levegő hőmérséklete (kánikula), aszfalt hőmérséklet kb 55-60 fok (napsütés). 50km mentem 130-al, majd megálltam és azonnal megmértem a gumik felületét. 50 fokosak voltak. Kézzek megfogva sem volt nagyon meleg. A gumi semmi taknyozódás nem volt látható, nem nyikorgott, és nem éreztem semmi teljesítmélny csökkenést.
Ezek alapján hogy lehet 80 fokosra melegíteni egy téligumit -10 fokban azt nem tudom.
-
canniball
nagyúr
válasz
Polemius
üzenetére
Azt hittem van erre valami speckó szütyő, de akkor majd vadászok valamit, köszönöm a tippeket!
Viszont ma rá kellett jöjjek van egy sürgősebb dolog: tegnap lemostam a Vihart és mára halvány rozsdapöttyök jelentek meg a láncon (nem gondoltam hogy ez ilyen gyorsan bekövetkezik
), a gépen viszont csak oldalsztender van így kéne egy hátsó emelő a kezeléshez. Emelőszem van de nem nagyon találok olyat ami ehhez jó, mindegyik a hátsóvillához van kialakítva (akkor minek az emelőszem?) - ez is jó nekem vagy keressek tovább? Ilyeneket találtam: Túra motoros emelő, Hátsó motoros emelő, Rothewald univerzális motor emelő, hátsó motoremelõ bakos; jó-e a legegyszerűbb vagy kell-e hogy "kerekes" legyen, egyéb jó tanács? -
Valamin mindig megy a vita.
Dobok vmit! Csak, hogy a dimenziókat érzékeltessem. Talán tudva van, hogy máshogy telnek a napjaim mint 2 hónapja. Új emberek új hely, minden új. Megszóltak, hogy mennyire gazdag vagyok, hogy ilyen motorom van és hogy minden nap azzal tudok bejönni és, hogy az mennyire kurva jó. Én csak mosolyogtam.
De vasárnap is volt aki ránézett és azt mondta, ebből 3 autót tudok elképzelni árban. Mondom ok, de milyet?
Tehát a dimenziók léteznek.
Még nektek az nem addig más azt gondolja ez egy húúú úú de nagy dolog.Dexar007! Voltam nálad, de épp nem adtál életjelet a fórumon, már kíváncsi lennék a fazonra az avatar mögött.

-
Dexar007
veterán
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Az egesz totalbike kozosseget,sot meg Szatiekat is legeniusoztad,mert toluk ideztem.
De nem problema,vegyel ujat Rossikam,aztan majd szolj 5 ezernel,szivesen atveszem az alig hasznaltat harmadaron. 
Ja,egyebkent a Michelin magyar szakertoi aztan baromira hiteles forras: DDDD Ez olyan mintha gumistol kernel tanacsot.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Dexar007
üzenetére
Tessék te "genius"..

Forrás: Honda CBF Egyesület."Múlt héten volt szerencsém a Michelin magyar képviseletének szakértőivel beszélgetni, és megkértem őket tegyük tisztába a kérdést: mikortól öreg egy gumiabroncs, mi az a kor, amitől ne használjuk?
A válaszokból az derült ki, hogy két kategóriára kell bontanunk a korosodó abroncsokat. Az egyik a használt gumi, a másik a fel sem szerelt, raktárban álló gumi. A raktárban álló gumiabroncsból egy öt éves darab az átlagos gumiabroncsok tulajdonságait mutatja. Ez pontosabban azt jelenti, hogy ha egy jó minőségű gumifajtáról beszélünk, akkor annyira romlanak a képességei, hogy átlagossá válnak, mintha egy olcsóbb gumit választottunk volna. Tehát nem egyenértékű az azonos mintázatú és gumikeverékű friss gyártmánnyal, de nem is használhatatlan, nem veszélyes. (A gyártási év a DOT-szám végéből derül ki).
A teljesen jó futófelületű abroncs se százas, ha öt évnél régebben gyártottákHasználatban álló gumi esetén hat év után lehet az öregedésről beszélni, tehát, ha még a futófelület vastagsága miatt jó is az abroncs, mégis érdemes lecserélni. Ennek egyik oka, hogy a gumi a napfény hatására öregszik, szárad. A másik, hogy használat közben hőterhelés is éri az abroncsot, amely megint csak öregíti. Ez utóbbi főképp a téli abroncsok esetén szélsőséges, amelyek például egy mínusz 10 fokos indulás után autópályatempón 60-80 celsius fokra melegedhetnek. Az öregedés miatt felkeményedik a futófelület, tehát csökken az abroncs tapadóképessége, hosszabb lesz a fékút, rosszabb az útfogás, csikorgós az elindulás.
Azonban a keveset használt autók esetén, amelyek esetleg garázsban állnak, nem kell hat év után kukázni a gumit. Ott a javaslat, hogy öt év után évente gumis ellenőrizze az állapotukat az öregedés szempontjából. Az éves ellenőrzéssel el lehet húzni 10 éves gumikorig, akkor viszont már tényleg cserélni kell az abroncsot.
Az öregedésnek a gumi viselkedésén kívül látható jelei vannak – mivel az öregedés nem hirtelen történik, így a vezető mindig ugyanazt a kocsit vezetve nem feltétlenül veszi észre az autó viselkedéséből a gumi tapadáskészség-vesztését. A gumi oldalfala repedezett, illetve leszerelve és belenézve a gumi belső légzáró felülete repedezett, vagy leválásnak indult. Ez veszélyes, durr-defektet is okozhat. Így vásárláskor belülről is nézük meg alaposan a használt, vagy a túltárolt abroncsot."Nem az a baj,hogy fillérb@xo vagy,hanem az ahogy osztod azt is amiből kevés van. Ha meg valaki tanácsot ad,az meg le van hülyézve,okosozva.
Felőlem úgy "motorozol" ahogy akarsz,csak szólj merre közlekedsz mert azt én elkerülném nagyon nagy ívben!Vasárnap is megyek gurulni,jön szemben az egérúton egy motoros csapat az utsón konkrétan mackó alsó/felsőben volt felöltözve,sport gépről beszélek.
b@@zmxxg. Az ilyen szokta televeretni kétezerért majd egy jó száguldás/csapatás után hazaevickél az üres tankkal.#34601:
Igen,én mindig új gumit veszek! Itthon van már a PR3-as és várja.hogy felkerüljön. -
Dexar007
veterán
válasz
longwild
üzenetére
En 5 ezernel tovabb nem tervezem a mostani hatsot megtartani.Utana az elsovel egyutt leszek kenytelen cserelni.Lehet most kivetelesen ujra,de az is lehet,hogy vadaszok ebay-en valami jofele hasznaltat.

SymbianOS: Elso robogomnal mar vasarlas pillanatban ,,ajanlott" volt cserelni az elso gumit,meg a kereskedo is bevallotta,hogy mar nincs neki tul sok hatra.En meg 5 evig hasznaltam,es belement vagy 15k mondvan ugysem kanyarodok vele,egyenesben pedig tokmindegy.

-
longwild
aktív tag
válasz
Dexar007
üzenetére
Én például igen. Igaz, terveim szerint ezek a gumik ki fogják szolgálni az árukat. Nem állat módjára megyek, fékezek, hanem normálisan használom a gépet.
Persze el tudom fogadni, ha valaki intenzív használat mellett levetett gumikat vesz, mondván, az új túl drága ahhoz, hogy 1-3000km alatt általános használatra alkalmatlan legyen már... De én amondó vagyok, hogy ekkor is csak olyan gumit vennék, amiről hihető, hogy gumiból van és nem műanyagból. Ez utóbbi pedig normál használat mellett is eljön, mert a sok hőhatástól (állandó felforrósodás, lehűlés) a gumi anyaga elkezd keményedni, hajszálasodni. Előbbi a tapadást nagyon tudja befolyásolni, utóbbi szimplán a köz és önbiztonságot. -
Dexar007
veterán
Szoval akkor itt mindenki uj gumit vesz? Hiba. Kiveve ha itt mindenki Rossi es/vagy elegetni valo penze van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Parkside szerszám kibeszélő
- Villanyszerelés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Gitáros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 17 256GB White Karcmentes állapot 100% akku (10 ciklus)
- RAPOO 7100P 1000DPI optikai rádiós 5GHz egér
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4692, 92% AKKSI
- iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4271
- Lenovo V14 i5-1035G1 számlával és garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Az újabb verziók 1-2 fokkal hangosabbak is érzésre.

Postaval egyutt kijon 4 ezerre,jo biznic? Elol 2.5mm hatul 3. Kell valakinek? ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

), akik a tapasztalatukat, véleményüket írták meg a dologról, úgy hiszem, hogy a legjobb szándékkal...

bár kb. erre számítottam, tehát nem kellett csalódnom

Egyebkent ha jol tippelek te vagy az az ember,aki osszel amint 7 fok ala esik a homerseklet,maris rohan teligumikat feltetetni.Tiszta F1.