Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dreamcest
lelkes újonc
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Na hogy-hogynem 5 évre rá,ma megint szembe jött a design.
-
-
Dreamcest
lelkes újonc
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
PL:Nvidia CMP 170HX
-
-
azbest
félisten
nem tudom pontosan hogyan limitálják, hogy mit engedjen működni milyen csatolón.
Úgy emlékszem a régi thinkpademnél az expresscard -ba dugott egpu adapternél kellett, viszont a lenovo legion booststation esetén nem kellett az újabb gépem thunderbolt csatolójával.Az az error 43 tool valamit a registryben keres meg és módosít, hogy olyan csatolón engedje, amin alapból nem.
-
Skyline15
tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Akkor lehet ez az Error code 43 ugyan az amit privátban írtam neked, hogy egy új Dell gépbe belerakott RTX A3000DE-es kártyám miért nem megy.
#2 -es kommentben kolléga által javasolt programot valamelyik nap ki is probálom majd. -
Nem ez az egy ilyen mutáns kártyája van Asusnak. Példának készítettek Intel DG1-et is de gyengébb paraméterekkel mint a kínai konkurencia. Pontosabban a kínai Asus az egy kicsit más, sokféle kínának szánt lapjaik is vannak.
aazimi
Vadászok az ilyenekre, igazából superbuy-ról kellene vennem mindenféle egzotikus kínai only hardvert azoknál vannak ilyenek.azbest
Mobil GPU/CPU asztaliban tök jó dolog de valóban videókártyáknál valamiért nehezebben támogatják őket, prociknál viszont nagyon pozitív a tapasztalatom. (kínai mobil-asztali adapteres procikkal) -
azbest
félisten
válasz
Sanchez638
üzenetére
azok hamis kártyák, amikor a kínaiak mindenféle modernebb kártyának nevezve és feliratozva árultak régi gpu-kat. Azoknál figyelmeztető jel volt, hogy fajtának mondott kártyán volt vga csati, ami nem is támogatta már natívan az analóg videokimenetet

Ez egy másik állattfajta. Szoktak a kínaiak csinálni ilyesmit, hogy mobil gpu-t tesznek kártyára. De az nem feltétlen hamis, csak ugye szívás van a driverrel. mint ezesetben is. Ez a mostani is valami különleges állatfajta, csak lehet hivatalosan asus és az a baj vele, hogy nem sok driver volt hozzá. Régebben gyakoribb volt, hogy gyártótól kellett valamihez drivert szerezni, mert nem voltak teljesen egyformák a kártyák.
-
Sanchez638
addikt
Mennyi ilyesmi kártyám van/volt..
Fehér Ati 9000Pro 64bit-el.
Kamu GeCube ATI 9800XT 128Bit
Ati 9600 matrica/bios - Amúgy NV MX440Gondolom ezek valami dzsunka, raktársöprős egybe gépnek voltak a darabjai, amiket jobb esetben egyben ledaráltak.
Asus -nál vannak egybe gépek, amik csak a legszükségesebb felszerelést tudják. Volt egy olyan gépem, ahol a sata porton nem működött semmi. Nem sokkal késöbb kiderül, hogy az volt a Front panel kivezetés.. Érted.. Sata csatlakozó+kábel. Előlapi usb, meg ki-be kapcsoló.. (s1151V1 foglalat volt már, tehát modernebb.)
-
aazimi
tag
Már amikor megláttam az írást, annyira tudtam, hogy Te leszel a szerző!
-
Graphics
Jómunkásember
Ha másik ugyanilyen gépnél is ott van, akkor gyártói szándékosság ( ámbár sokszor inkább nem raknak foglalatot a gépbe, Lenovonál van m.2-es hely, de nincs foglalat forrasztva.
Nem lehet minőségbeli hiba okán ott az a forrasztás?
Neten kerestél már hasonló esetet? Mert azért ez gyorsan ki szokott bukni
-
"Legutóbb meg egyik nas gyártó akart csak saját átbrandelt ssd-t engedni"
Ha jól emlékeszek, a Syno akarta ezt, de végül visszavonták.Azóta szerencsére nem futottunk bele ilyenbe, de akkor nagyot szívtunk vele, lévén nem számtech boltosok vagyunk, hogy leveszünk a polcról másik SSD-t, hátha jó lesz. Ha jól emlékszem 3-4 SSD-t kellett RMA-zni. és kb 2 hetet itt volt a laptop mire visszaadhattuk az ügyfélnek.
-
petakpa1
őstag
Ugyan jelen téma szempontjából off, de ha már vendor lock-nál, white list-nél tartotok, akkor megosztom tavaly őszi tapasztalatomat egy HP ProDesk 400 G4 DM Mini PC-vel.
A gépben 2 db DIMM slot volt DDR4 SODIMM moduloknak. Az egyikben volt is egy 8 GB-os Samsung modul. Nosza gondoltam beszerzek egy másik ugyanolyat, mert nem árt ma már a 16 GB egy sima netezésre, irodai munkára használt PC-be sem.
Az új modult modult betéve a második (DIMM3) soltba memória hibát sípolt a BIOS.
Ha az új modult a egyedül a DIMM1 soltba tettem akkor gond nélkül ment, az új memória modul is hibátlan volt. DIMM1 slotban bármelyik ment, de ha mindkét DIMM1 & DIMM3 slotban is volt akármilyen kombinációban a 2 modul, akkor memóriahiba sípolás jött.
.
Elkezdtem nézegetni a memóriaslotokat és feltűnt ez
:
Egy sima soldier bridge-nek tűnik, de szerintem szándékosan tette a megfelelő lábakra a HP, hogy ne lehessen benne memórát bővíteni.
Hardveres vendor lock
. Mekkora genyóság...Pákával el lett távolítva, és azóta probléma nélkül megy 2 modullal DC-ben.
-
azbest
félisten
üzleti laptopoknál volt gyakori, főleg a rádiós moduloknál (ott fcc megfelelés miatt is lehetett), hogy device id-hez kötött volt, mit enged a slotban.
De újabb üzleti gépeknél meg talán amd esetén van amikor lehetséges a lapot és procit összepárosítani és utána azt hiszem mássan nem működik.
Van amikor üzleti gépeknél van ennek oka, de sokszor szívás... legalábbis használt piacon rá lehet futni. Legutóbb meg egyik nas gyártó akart csak saját átbrandelt ssd-t engedni. -
azbest
félisten
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
windowson kínai kártyákról látni néha videót, hogy bontott alkatrészből desktop kártyát építenek és csak a kétes fertőzöttségű kínaiak által adott driverrel működget.
De van tán valami általánosabb moddolási megoldás is [link]
Azt nem tudom, kell-e kézzel fejlesztői módra váltani a windowst, hogy megegye a módosított drivert, aminek nem érvényes a digitális aláírása.
Valami nvcleaninstall nevű toolt mutat. Lehet a desktop 750ti áll legközelebb hozzá desktoposok közül. -
ubuntu telepítettnél 535-ös gyári nvidia driverrel totál stabilan megy szóval ez a windowsos drivereket érinti a linuxosokat nem.
-
-
azbest
félisten
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
az az error 43 fix cucc sem segített, amit egpu-hoz használnak?
-
válasz
Kisgépkezelő
üzenetére
Most próbálgatok mindenféle biost, mobilt asztalit is amelyek hasonló GPU-val vannak. Nem megy semmivel. A következő lépés pedig majd az lesz hogy összevetem más biosokkal, valahol benne lesz a vendor lock.
Keresek egy másik ssd-t aztán megnézem még linux alatt, végülis az sem baj ha linux only a kártya ha működik.
-
válasz
Kisgépkezelő
üzenetére
De olyan is van, hogy a korlátozás nincs benne a nyílt driverben
-
Kisgépkezelő
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Gyanítom, hogy a közösségi reverse engineeringgel készült Nouveau driverbe nem az első dolguk a vendor lockot beleprogramozni
A hivatalos NV Linux driverekkel kapcsolatban ezt nem jelenteném ki ennyire biztosra, de egy-két "gamer" disztrót leszámítva szerintem az összesnél a Nouveau a deafult.Én többnyire vacak notebookokkal szórakozok, azok tesztelésére tartok egy USB sticket ventoy-al, meg egy pár Linux + BSD egyéb rendszerrel. Arra bőven jó egy Linux Mint, hogy kiírassam valami fetch progikkal, hogy mivel is van dolgom, meg megnézzem van e hang/wifi/bluetooth.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ne már hogy a gép firmware-ének kéne engedni a videokártyát, ekkora görénységet már.
-
Felraktam az ott található nvidia drivert kézzel és fel is dobta hogy GTX950M, viszont ugyan úgy error code43.
hcl
Linux alatt nem próbáltam de elvileg ott mennie kellene.Több forrásból is vendor lockról beszélnek, bár hogy ez hogy működik nem tudom.
https://winraid.level1techs.com/t/request-make-non-asus-bios-to-support-asus-gtx950m-2gd3-dp/37129 -
A fene, lehet ez nekem is bejött volna a GPU passthrough-hoz?
-
azbest
félisten
Nem tudom még működik-e aktuális driverekkel, de egpu esetén az error 43-ra volt egy kis progi, ami a registryben beállítja jól, hogy ne szivasson [link]
Vannak 2025-2026-os kommentek is, hogy van akinek segített.Nem tudom mennyire valós, de talán ezekben lehetett
ASUS M32CD Desktop PC
ASUS K31CD Desktop PC
ASUS G11CD Gaming Desktop -
Meredek. De ha Asus brand gépben volt, akkor milyen driverrel ment?
Szóval valaminek le kell kezelnie.
Annak is utána érdemes nézni, hogy mibe szerelték ezt, és annak a driver packja? (Megvan, ASUS G11CP gépekben volt.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Legújabb Thinkpad T14 gen6 - Bontatlan + magyar! - Core Ultra 7 255U - 16/32GB - 512GB - Gyártói gar
- 96GB DDR5 ECC RDIMM 5600MHz szerver RAM
- Eladó AMD Ryzen 7 9700X, RTX 3070, 32GB 6000MHz DDR5, 1TB M.2, 850W +80 Gold Gamer PC!
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- Bomba ár! Dell Latitude 7330 - i5-1235U I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4504
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BBK2/64 RAM
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.
:
. Mekkora genyóság...