Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
válasz
zgospel
üzenetére
"Én az MT-09-cel csak akkor állnék neki túrázni"
Én meg akkor, ha tesznek rá plexit, és átnevezik Tracernek
Na, jó, az említett GSXS 1000 F méginkább a sportos irány, mint a Tracer. Mert az egy aszfaltra való túraenduró.Ha sokat motorozol, de csak ritkán túrázol, akkor mt09, ha sok túra van, vagy hosszú távok, akkor DL.
Ha nem tudsz dönteni, és nem mész le az aszfaltról, akkor Tracer
-
zgospel
őstag
válasz
pepucs
üzenetére
Suzuki GSXS 1000 F? Kényelmes, van szélvédelem, jó futómű, fék, sportmotorból származó blokk. Erős, mert 1000 cc, de barátságosabban adja elő magát mint az MT-09.
Én az MT-09-cel csak akkor állnék neki túrázni, ha a csomagokat valaki más viszi
De ez nagyon egyéni preferencia függvénye inkább. -
pepucs
tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Ha van esetleg jobb motor ötlet, akkor az is jöhet
Sajna a Tracer 9 kereten felül van. -
pepucs
tag
válasz
vendingo
üzenetére
Sv650s
ágyéki porckorong left the chat... 
Amúgy az N-el akartam nekiindulni mert ha jó az útminőség akkor 300km simaliba
csak hát április elején volt egy 80km-es szakasz ahol a hátam úgy beállt, hogy 3 nap ágy jött utána és a könnyek takarítása a bukóból. Azért egy olyan a semmi közepén kalap-kabát lenne -
vendingo
veterán
válasz
pepucs
üzenetére
2002 sv650s-el bejártam az egész balkánt, néha sírni tudtam volna a fájdalomtól. Dl650 mindenre is elég. Unalmas? Igen, de 600-1000 km után is unalmas lesz, nem pedig kényelmetlen.
Keveset tud, de azt stabilan.
Én africa twinre váltottam, 300km egy seggel meg se kottyant, de 700-800 pár megállóval se. Frissen szálltam le róla túra végén, nem sírtam másnap, hogy nincs kedvem ráülni.Ha sokat motorozol, de csak ritkán túrázol, akkor mt09, ha sok túra van, vagy hosszú távok, akkor DL.
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Bocs, elgépelés!
Köszi a választ!
A Scorpion mocskosul zajos, füldugó nélkül nem lehet benne megmaradni és még úgyis fárasztó egy 300km-es karika.Jó lenne egy Schubert S3, de max 150k ami belefér a költségvetésbe, ezért is az egyik kiszemelt a Shark (bár jobban szeretem a dupla D csatot).
Scorpiont mégegyszer nem veszek az biztos. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Sys85
üzenetére
Neked mennyire vált be?
Jobbulást! 
Alapvetően jó. Fixen áll, nem lötyög. Ha van menés, a szellőzés is oké. A fejtető szellőzőt néha le is zárom. Decathlonos maszkkal használom, a kölcsönkapott sisakbeszélő is használható volt.
Nem mondanám sokkal csendesebbnek, mint a Crivitet, de más a tónusa, nem fárasztó. A súlya is okés. Plexi könnyen szerelhető. A középen pattanó nyelv szokott törni, el tudom hinni, de ha nem dúvad módjára nyitod, csukod, nem lesz vele gond.
Nekem fehér van, izzadós vagyok. A masz sokat segít. Alapvetően akkor izzadok bele, amikor már eleve izzadt fejre húzom.
Van az orránál egy rugalmas műanyag szélterelő, amire kb rázár a napszemüveg plexi. Első dolgom volt kivenni, mert kicsit érte az orromat, illetve rögtön felcsapta a pára a szemüvegem.
Nem D-gyűrűs, pályanapra nem engedik elvileg. -
dellfanboy
őstag
válasz
pepucs
üzenetére
ne legyél papucs csakis az MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
inkább mint egy ilyen nyugdíjas járgány ( dl...)
-
pepucs
tag
(Túra vs Naked) Kíváncsi lennék a tapasztaltabbak véleményére azoknak akiket már érintett a dilemma hátha van jobb ötletetek:
A 2002 SV650N-et viszik a háztól egészségügyi okok miatt, kellene egy fokkal derékbarátabb...
Városban mindenhova motorral járok ha az időjárás engedi, hétvégéken pedig kanyargás országon belül.
Augusztusban tervezünk egy Olasz karikát az osztrákokon át napi max 300-400km összesen ~1500km.
Opciók:
- Dl650 -> Teszteltem, kicsit uncsibb mint az SV, úgy szálltam le hogy "Gets the job done, ennyi erővel kocsival is mehetnék".
- MT09 gen3 -> Vigyorgás a bukóban végig a tesztkörön, túrára elvileg a nagy plexi sokat segít, kényelemre azért a DL650 alatt... cserébe sokkal izgibb.
- 2021 SV650 dobozokkal,plexivel -> egyenesebb üléspozi a régihez képest, same kávéház, tesztkörre nem tudom vásárlás előtt vinni sajnos. (1 misivel olcsóbb a másik 2 alternatívánál)- Street Triple 765RS -> Ha nem lenne gond a derekammal, gondolkozás nélkül egy plexivel bevállalnám vele annyira szórakoztató volt a tesztkör.Átmenetnek a Tiger Sport 660-at próbáltam. 5p után vissza vittem, egyáltalán nem tetszett.Ti bevállalnátok/vállaltátok a túrázást a magasabb funfactorral rendelkező nakeddel vagy a biztos kényelem de unalmasabb verziót választanátok/tottátok?
3m keretig tudtok esetleg tapasztalatból jobb opciót ami alkalmas a városi dugóra és a hétvégi karikákra? -
válasz
macilaci78
üzenetére
Ha már D-Skwal!
Nekem mennyire vált be?Mennyire zajos?
Tudom ez valamennyire szubjektív, de azért mégis érdekelne a véleményed.
Szellőzése jó, vagy csak tűrhető?
Jövőre akartam csak bukót cserélni, de mivel ma randiztam egy galambbal és szétment a pleximechanika, eltört a napszemüveg és a plexi is, sisak is tele lett az orrom vérével (pont telibe kaptam ~100-zal a galambot, alakul is az arcom és az orrom…), így az Exo-1400-ra már nem költenék és az egyik kiszemelt a D-Skwal 3. -
válasz
macilaci78
üzenetére
Fura, pedig az nzi leirasa szerint legit, ezek pedig excenteresek altalaban.

-
válasz
macilaci78
üzenetére
Valamennyire megkoti a parat a betet anyaga, ha ez a resze meghal, mar nem igazan mukodik, hiaba a legres. Azt hiszem kb igy magyaraztak nekem a boltban.
-
etnies
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Minden Pinlock pin excenteres.
-
7Sony7
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Így már értem is, köszi!
-
kriszti21
csendes tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Itt a képek alapján nem tudom egyértelműen eldönteni, de a "tengelyre" rögzítő csavarnak nem kéne lentebb lennie, hogy beüljön a tengelynek a kimarásába vagy ez nincs minden típusnál így?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
7Sony7
üzenetére
Végülis... Két gomba alakú felöntés a plexi belső oldalán a látómező szélein. Ebbe kapaszkodik a betét. A D-Skwal sisakomon excenteresen elforgathatóak a pin-ek, így tudom feszíteni a betétet a jobb illeszkedés érdekében.
A lényeg, hogy az egyrétegű plexiből kétrétegűt csinál és a két réteg közé szorult levegő hőszigetelése okán a belső réteg hőmérséklete már harmatpont feletti, ergó nem párásodik olyan hamar. Nagyon hasznos.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
atomanti19
üzenetére
Ha joval nagyobb ero kell, akkor az erokar megvaltozott, azt en altalaban nem szeretem, de ha jonak erzed, akkor jo.
Gombszemekbe mindegy mit teszel. A kek loctite jo, en olyan tipusoknal, ahol tudom, hogy nem razodik ki, mar nem hasznalok ragasztot, feleslegesnek erzem.
De vannak olyan utan gyartott cnc esztergalt labtartoszettek, ahol mindent le kell ragasztani, mert kirazodik.Ha szogben van a valtokar rudja, akkor termeszetesen feloldalas terheles lesz, de ezt ki kell mozognia a dekliben a csapagyazasnak.
Engem inkabb az zavarna, hogy plusz ero megy el erre, es nagyobb erovel kell mukodtetni a kart. -
7Sony7
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Köszi neked is! Ja a D gyűrút tudom, de a pin lock az mi?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
7Sony7
üzenetére
Műanyag héj az alapáras és karbon a prémium. Dupla D-gyűrűsre esküdnek sokan, a pályák többségére be sem engednek mást.
Változott a szabvány, ece22.06 az aktuális. A régi ece22.05 sisakokat akciózzák még, amíg el szabad adni őket az EU-ban. Friss a dolog amúgy. Az egyik fő különbség, hogy míg a régi szabvány szerint csak pizonyos pontokon vizsgálták a sisakokat, addig az új szerint véletlenszerűen bárhol érheti ütés a vizsgálat során.
Nemrég vettem sisakot, 7 üzletben összesen 22 sisakot próbáltam fel, mire meglett a kiválasztott. Kb 2 hónapja hordom, 2k km főleg városban, de elégedett vagyok vele.
Zárt bukósisak, pin-lock, fehér, vagy neonsárga, beépített napszemüveglencse volt a fő szempont. 30-100k ársávban próbáltam. -
7Sony7
addikt
Sziasztok. 20 éve motoroztam, Etz, Jawa 350 ts. Akkor vettem egy Mds sisakot, belső kevlár héjjal. Most elővettem a sisakot, kissé viseltes belül. Szóval nézegettem a bukókat, de nem talaltam semmi érdemi leírást. Milyenek vannak most? A kevlár már nem divat, van jobb, vagy hogy nem találok?
-
csongi
veterán
válasz
atomanti19
üzenetére
Bár nem nekem, és nem beleszólni akarok.
Sztem elég a 243, még sok is.
Viszont olyan csavart tegyél bele ami nem végig menetes. A nem menetes rész illeszt,
az pedig ne legyen hosszabb a fejen lévő furat hosszánál.
Sztem jól néz ki
-
atomanti19
aktív tag
válasz
atomanti19
üzenetére
Topiccsendőr: Akkor nem aggódom miatta, valszeg nem lesz vele semmi gond. A féknél tényleg indokolatlan lenne, a hegesztő szerint erőben tartósságban is elég lesz.
Egyenlőre ilyen lett. Nagyon jól működik, jóval nagyobb erő kell, de frankó rövid úton jár a váltó. Így már a gyorsváltó is fel-le működik 10/10 alkalommal. Még le kell csiszolnom a kart, meg lehet le is festem feketére, viszont elég menő arany színe lett a hegesztéstől. A gömbszemekbe mindegy, hogy hat lap fejű vagy imbusz fejű csavart teszek? A csavarokhoz 243-as loctite-ot használtam. Ez elegendő? Kék a színe, eredetileg piros volt benne. Valamint a toló rúd nem teljesen párhuzamos a láncal, ez okoz + terhelést a váltó tengelyre? Ha a váltó kar kintebb állna, akkor közel párhuzamos lenne, de az meg megint csak megnöveli a váltótengely hosszát, ami támasz nélkül lóg a blokkból...
Ugyan ott vagyok akkor igaz?

-
GTVili
tag
-
whited
addikt
Sziasztok
Gilera runner VX 125 4T, 2008-as.
Az alvázszámot a motoron merre találom?
Adattábla a sisaktárolóban megvan, ami stimmel is, de az alvázszámot nem találtam meg
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
atomanti19
üzenetére
En nem tennek ra semmit, ezekre nem nagyon van gumikopeny.
A ducatikon nincs egyaltalan vedve, elobb lesz hajtokaros (nem azert mert ducati
). Nalam 95e km nel lotyog, de nem zavaroan, sosem volt vedve semmitol.Valtokart lehet hegeszteni, amennyiben az anyaga olyan.
Fekkart soha, meg akkor sem, ha jol nez ki a varrat. Egyszeruen barmi tortenhet, es azt nem engedheti meg maganak az ember. -
atomanti19
aktív tag
Átalakítottam a váltórudazatot, nem tudom mi a pontos neve az alkatrésznek amit felhasználtam de így néz ki :
Az eredeti váltórudazaton lévő csuklók szörnyen lötyögtek. Ez sokkal jobb, viszont nem tudom rátenni az eredeti gumiköpenyt.
Nem találok sehol rávalót, létezik egyáltalán ilyen? Arra gondoltam rámelegítek zsugorcsövet. Kell neki egyáltalán a védelem? Vagy előbb lesz hajtókaros mint hogy ez beragadjon, szoruljon ilyenek?Más. Valaki hegesztett már váltó kart, ami a váltó tengelyen van? Mennyire tartós, biztonságos ilyet használni? Rövidítettem rajta és így használnám. Ezzel foglalkozó profi cégnél hegesztik.
Köszi!
-
MMiklos86
csendes tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Érdemes ránézni a felfújható üléspárnákra (Airhawk). Amióta egy 700km nyitónap csaknem tönkretette a túrámat (sportosabb csupasz motoron), életmentőnek nyilvánítottam. Minden, kb 400kmnél hosszabb és/vagy sok autópályát tartalmazó útra viszem. Nagy előnye, hogy tetszőlegesen lehet állítani a puhaságát, levegőt fújva vagy engedve belőle. Továbbá át lehet tenni másik motorra is.
-
válasz
norbert1998
üzenetére
Mindketto. A halalba puhitas nem a legjobb megoldas egyik oldalrol se, altalaban csak meg kell szoknod
-
válasz
norbert1998
üzenetére
Ugyanazt tudom mondani, mint a bicikli ulesnel: a parnasabb rosszabb hosszu tavon.
-
válasz
norbert1998
üzenetére
Nem mondok én semmit csak javasoltam ,hogy csinálj guggolásokat az segít a hosszan tartó ülésen a motoron.
Próbáld ki egy hónapig azt meglátod
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
üzenetére
Igen, ha Bayrischzellnel nem kanyarodsz Kufstein fele, jobbra, akkor oda jutsz ki. Kufstein fele is jo az ut, nemreg raktak le az aszfaltot, de a szerpentin az kisse fura, feher aszfalt, neha vas csatornafedo a nyomvonalon, de jokat lehet arra is motorozni.
Esetleg Brannenburg felol is megkozelitheted, a masik vegerol Südelfeldet. -
bacus
őstag
válasz
vihartigris
üzenetére
Vagy nem használsz semmilyen telefonos appot, mert mind függ a telefon akkukímélő beállításától. Bármelyik hardveres navigáció, garmin, bmw navik, de még a legolcsóbb (még winCE alapú) is tudja, hogy rögzíti a tracket. A gpx formátumot ráadásnak simán tudod szerkeszteni is, ha pl tettél egy kitérőt, amit nem szeretnél megosztani másokkal, akkor azt a részt kitörlöd belőle.
-
vihartigris
őstag
válasz
üzenetére
Én az RBiker-t használom, egész jó.
Ingyenes.
Vannak benne különböző túraútvonalak, ha nem tudod eldönteni, hogy merre gurulj (Te is létrehozhatsz túra útvonalat mások számára).
Rögzíti a megtett távot, időtartamot, átlagsebességet, max sebességet, térképen látod a bejárt útvonalat.
Egy próbát megér. -
törölt tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igen, voltam Südelfeldnél, csak aztán lekanyarodtam jobbra Ausztria felé a Walchsee felé, aztán Kössennél fordultam északra. De majd akkor megcsinálom a másik irányból.
-
válasz
norbert1998
üzenetére
Csinalj gugolasokat sokat ha edzett vagy fel se tunik.
-
törölt tag
Nagyon szépen köszönöm.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
üzenetére
Bayrischzell es Tatzelwurm kozott a szerpentint nezd meg, csak lehetoleg ne hetvegen, vagy ha igen, akkor jo koran.
Az lenne a Südelfeld, ami nagyot megy instan es tiktokon.
Onnan pedig tovabb Samerbergnek.
De ha voltal Bayrischzellnel, akkor valoszinuleg ott kellett, hogy legyel. -
norbert1998
nagyúr
na hazaértünk Rovinj-ból. Hát amúgy ezeket a hosszabb utakt nem nekem találták ki
Úgy elfárad a seggem, hogy hihetetlen... Még országúton nem is gond, mert felállok minden faluban stb, de 150-nél ez nem opció 
Ljubljana - Rédics 150nel óra szerint )az kb 137-140 lehet a vlalóságban, sokat csal; 3 dobozzal, utassal, szerintem szembeszélben - 7,6/100 km fogyasztás
Az elég crazy bakker 
-
törölt tag
válasz
atomanti19
üzenetére
Köszönöm, ránézek.
-
törölt tag
Sziasztok!
Létezik olyan magyar applikáció amivel szépen tudom követni mikor mennyit és merre motoroztam? Amit eddig használtam az most nem működik, Strava meg azt mondták baj lesz, mert a motor mégsem futás vagy bicikli.
-
törölt tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
"Nalunk, Samerbergnel"
Arra még nem jártam, csak délebbre Bayrischzell környékén. Merre érdemes ott kanyarogni?
-
Khaosz55
addikt
válasz
bmxbandita
üzenetére
Akkor jól rendeltem mindent. És nem is drága.
Evo1- vállra
Evo2- könyök
Evo3- térd
SB2 air- csípő
Gerincprotektorom meg forcefield pro lk2 evo. -
atomanti19
aktív tag
Protektoringeseknek..
Még van 1-2 méret. Held Kendo -
bmxbandita
tag
válasz
Khaosz55
üzenetére
Igen, ugyanolyan puha, mint a fekete.
De attól, hogy sárga az nem feltétlenül jelenti azt, hogy jobb. Pl. egy SC-1/42 PRESTIGE fekete, és 8.5 kN alatt van a residual force. A lényeg, hogy ahova raknád, arra a területre "type B" legyen, a "type A" azt jelenti, hogy arra a területre korlátozott lefedést ad.
pl.:az SC-1/EVO1 típus az "S Type B, E/K Type A", tehát vállon teljes területet véd, könyök,térden viszont korlázotott. -
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A beles tarto bizbaszai okesak, de nekem is toredezett mar, pedig nem sokat gyurogettem. Amugy nincs baja, de mar kifogytam az L meretet szerintem. 2023 aprilis ota motorozok benne, elotte az oktatast is ebben csinaltam, kb 15 ezer km-nel jar a horneten.
elvileg szellosebb az elsonel. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
üzenetére
Nalunk, Samerbergnel ugyanez a nyuglodes kezdodik epp.
Meg nincs lezaras, de fontolgatjak. Vasarnap voltam arra, egy vollidiot egy sc59 essel az en savomban elozott egy autot, belathatatlan kanyarban. Ha ott tempot megyek televerem. Szerencsere a mindennapos loti-futi ducatival voltam epp, nem az r1 el, szoval megusztam a dolgot egy nagyobb fekezessel.
En biztos vagyok benne, hogy le fogjak zarni.
Es nem tudok hisztizni emiatt, mert ami ott megy hetvegen, az brutalis. Amig egy parkoloban megpihentem neztem a kulturat: kb 30 motoros, egyik epp csavarozza le a rendszamat, egy ktm supermoto egykerekkel tavozik, a masik teljesen kiherelt kipufogoval baszatja, lapjaval aki csak tudja. Eddig az osszes ismerosom aki itt elesett, azt vagy helikopterrel vittek, vagy korhaz lett a vege leszakadt vádlival, es eltort kulccsonttal. Nulla helyed van elesni.Ezek a sracok pedig rakjak fel az instára a konyéken fordulos videokat, ami miatt akar 300km rol is ide jonnek a motorosok, emiatt hatalmas forgalom van. Ami nem a fő baj. A baj az, hogy ezek 18-20 eves hulyek, akik videokat csinalnak, es nem arra figyelnek, hogy van-e tapadas, hanem arra, hogy jol nezzenek ki tiktokon.
Es agyatlan modjara mennek, mert ugye ez a kor amikor a mindenkepp ossze kell merned a peniszedet a tobbiekkel, es meg nagyobb a megfelelesi kenyszered, mint amikor a szemelyiseged mar konszolidalt.Koszonom social media, megegy dolog ami el lett bszva.
-
törölt tag
Ma is megvolt egy 310km-es kör. Mivel megvolt a bejáratós szerviz, ezért már egy részét az útvonalnak autópályán tettem meg. Garmisch-Partenkirchen, Fernpass, aztán Innsbruck előtt vissza fel északra, Walchensee, Kochelsee, Bad Tölz, aztán haza. A Fernpass szopás volt, óriási volt a forgalom.
A Walchensee és a Kochelsee között van a hírhedt Kesselberg-szerpentin, hosszú évek óta nyűglődnek a hatóságok hogy mit csináljanak a rengeteg motoros baleset ellen. 60as korlátozás van végig, egy részén műanyag bólyákkal vannak elválasztva a sávok, de ez sem segített, úgyhogy nemes egyszerűséggel délután három és este 10 között tilos motorral menni a Walchensee irányába.Nem volt még három óra amikor arra jártam, úgyhogy jöttek szembe szorgalmasan a lapján forduló sportmotorok

Előttem ment két GS, gondoltam majd megyek utánuk. Olyan tempót mentek a kanyarokban, nem mertem én is úgy menni. Olyanokat döntöttek azokkal az elefántokkal, hogy ha nem látom nem hiszem el.
Bár én is fejlődőm, a legnagyobb dőlésszögem 38 fok volt, az első túra 24 fokjához képest határozott fejlődés

-
Khaosz55
addikt
A bőrruhámbam akarom proteltorokat kicserélni. Úgy látom LV1. A Sas-teh protektorok közül adatlap alapján a sárga kocsit jobb mint a fekete. Az a kérdésem a sárga is ugyan olyan puha jellegre mint a fekete?
-
csongi
veterán
válasz
bmxbandita
üzenetére
Sztem ha felteszed marketplac-re, és valakinek ingyen oda adod, akkor is értelmesebb, mint a szemétbe landoltatni

-
macilaci78
nagyúr
válasz
Khaosz55
üzenetére
Nincs, de a robogós topikban van tapasztalat, ellenszenv meg nincs.
Talán még a nagyrobogós topikban is érdemes kérdezni. -
macilaci78
nagyúr
válasz
csongi
üzenetére
Gondolom, jobbat használ a ruháal kapottól és azok feleslegesek.
Én például a Plus Racing kabáttal szemezek. Úgyis kell rajta igazítani*, akkor már a meglévő level-2 protektorokhoz igazíttatom a betétek méretét is.* a méret mellett például a könyökprotektor sincs gyárilag jó helyen. Mellkas előtt behajlított kar esetén a protektor széle mellől pont kiér a könyököm.

-
Khaosz55
addikt
Van valami külön topicja 125-ös motoroknak? Fiam jövőre szeretné elkezdni a motorozást, valami supermoto stílusú motor tetszene neki, lassan majd körbe kell néznem. Nem tudom milyen márkát, típust érdemes nézni.
-
csongi
veterán
válasz
bmxbandita
üzenetére
Mi baja van, hogy ki kell dobni?
-
bmxbandita
tag
Kezdenek szépen gyűlni a ruhákhoz alapból járó level1es protektorok. Fel lehet használni ezeket valami értelmes dologra? Gondolom megvenni senki nem venné meg. Vagy mehet nagy ívben a kukába?
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nekem eclipse 2 van talan, eses nem volt vele, de a melegben is elvagyok vele, varosban se haltam meg, csak a szokasos izzadas.
-
válasz
fattyu
üzenetére
Én bőrben megdöglök, szédülök és kába vagyok akármennyire is jól szellőzik (bőrhöz képest).
Nekem 28-29 fok felett már a Mugen Diavolo is elég meleg.
Pedig full hálós textil, csak hát amikor “légkeveréses sütőben” motorozik az ember…
Hiába van menetszél ha az is pusztulat meleg, én meg elég nehezen viselem a kánikulát.
Ilyenkor még a teknőspáncélt is ledobom és megy a kabátba a Sas-tec gerincprotector, ennyivel is komfortosabb.
Nekem egy nyitható szellőzős farmer kellene, a mostani Mugenben megfő mindenem deréktól lefelé.Vagy egy hálós Cordura. -
fattyu
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
nekem is van. igen ahhoz képest hogy kabát jól szellőzik.
de
ez a hány fokig jó azért egyénfüggő. téli gyerek vagyok. mentem én abban 15 fokban is csak egy hosszu ujju polo volt alatta
szerintem bármi bőr akárhogy szellőzik is, még az általad linkelt is, szabályos sebességű közlekedésre nyáron elviselehetetlen. ha város van benne akkor már 25 fok felett sem komfortos. nekem.
-
tboy93
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
Elhiszem, hogy jó. Nem kételkedem benne. Csak konstatáltam, hogy ilyet valszeg én soha nem fogok venni, ennél spúrabb vagyok

-
macilaci78
nagyúr
válasz
atomanti19
üzenetére
"Alapvetően egy nyári dzseki, de a betétekkel nagyon jól használható -5 és 25 közt. Felette meg csak üresen." - Úgy értettem az üresent, hogy bélések, protektorok nélkül.
-
Khaosz55
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Nekem mugenből 2 részes bőrruhám van. Mellkas alatt perforárt. Volt olyanom is ami teljesen perforált volt viszont 20 fokban kb fázott a mellkasom. Túrák alatt sokszor előfordul hogy egyszer meleg van aztán utána éppen hogy csak 20 fok. Tartós 20 fok alatt felveszem sz aláöltözőt. 16 fok körül meg az esőkabátot, akkor aztán leszigetel rendesen.
-
Biqci
aktív tag
-
Topiccsendőr
addikt
Revit eclipse textil kabatot hasznalok, teljesen ki lehet venni a belest, akkor akar 30 fok felett is hasznalhato, ellenben sokat nem ved. Kb 50km/h val elestem vele, kilyukadt azonnal a konyoke, de semmi bajom nem lett, elvegezte feladatat, a protektorok nagyjabol a helyukon maradtak, kulon gerincprotektort vettem bele, az nagyon tetszik.
igazabol ki kellene dobni, mert megegy esest nem birna el. Nagyon jol szellozik beles nelkul, 30 fok feletti nyaralast el sem tudok mar barmilyen borben kepzelni ezek utan.
-
tboy93
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
Hja. Mondjuk ez a bőrkabát annyiba kerül, mint amennyiért az alábbi mugen szettet vettem:
- nyári hálós kabát (2 kivehető béléssel)
- téli thermo kabát (ez is 2 kivehető béléssel)
- nyári motoros farmer
- téli cordura nadrág (kivehető béléssel)
- magasszárú csizma
-
yodamastah
őstag
válasz
Mentolka
üzenetére
Kevés nagyon jól szellőző perforált bőrdzseki kapható. Én ezt használom: [link] Ez brutál jól szellőzik. 20 fokban egy ilyenben megfagysz autópályán. Jár hozzá vékony windsopper bélés, ezzel lehet már autópályázni kb 18-20 fokban is. 18 fok alatt már kevés a windstopper, kell a dzseki fölé venni valamit. Tucano Urbano Nano alsó/felsőt használok ilyen esetekre (Nano nagyon kicsi helyet foglal, és esőruha amúgy is mindig van nálam)
-
Mentolka
senior tag
válasz
atomanti19
üzenetére
M0, Pest (kb.40km). Van a motoron szélvédő...
-
GTVili
tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Na neki olyan problémája nincsen, hogy kimotorozza... és "kevés" lesz.
A Duke már a 3 ill. 4. motorjaa sorban, és a kis Monsterhez képest is visszalépés teljesítményben. De szerencsére súlyban is, így neki előnyös volt a váltás. Meg persze a Ducati 24éves volt... a Duke meg mondjuk 8.
Ő meg aztán szigorúan csak közlekedik motorral. Életében nem motorozott még csak úgy, kedvtelésből... kanyar ellen is be van oltva...
-
Pfiucska
senior tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Nekem az enduro után az alacsonyabb de nehezebb (150kg vs 200kg) cbr500r sokkal jobban fekszik. Igy is tud meglepeteseket okozni, foleg ha honapok kihagyasa utan eloszor szembesulok a motor sulyaval dimbes-dombos terepen megallaskor. En biztosan nem akarok mar a jovoben olyan jarganyt ahol nem erek le telitalppal, nem beszelve arrol a keves alkalomrol amikor a parom felul mogem, ott hatvanyozottan szuksegesnek erzem (nem jelenti azt, hogy ez masnak is igy kell legyen, csak megosztom), hogy leerjen stabilan a labam.m
szerk.: 785 mm vs 825 mm - kevesnek hangzik de nekem jelentosnek erzodik a kulonbseg.
-
Khaosz55
addikt
válasz
Biqci
üzenetére
Megnéztük a sima triple-t. Nekem egyértelműen kicsi, ülésmagasságra, térdszögre, és kormány pozícióra. Páromnak jó lehet 2cm-es ültetéssel. Viszont még nem nyerte el a tetszését.
Ktm-ből enegm a 990 páromnak meg a 790 lehet érdekes. Viszont nem volt boltba. Egy 1390 duke volt s boltba. Magasság ok, de a kormány nagyon agresszíven elöl van ami persze érthető. Szóval egy 3000km-es túra totálisan kizárt vele, nem is arra való illetve ekkora erőre sincs szükség.
Majd ha lesz azért megnézem a 990-et illetve a 790-et.Viszont a 790-nél a hátsó ülés mellett megy jön fel a kipufogó. Szóval gyakorlatilag nem lehet felrakni rá a cargobag pro táskát, leolvadna...
A KTM-ről mi a vélemény különben? Árban nem gyengék, megbízhatóságukat nem ismerem.
MT07-09 el összesen 110 000km-nél tartunk és semmi gondunk nem volt. -
atomanti19
aktív tag
-
Mentolka
senior tag
Én hálós dzsekit hordok nyáron. Viszont, nincs tapasztalatom a perforált bőr dzsekivel - érdemes ilyet használni? (túrázás, melóba járás)
-
atomanti19
aktív tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Nem egészen értem. Minek veszek fel egy bélések nélküli hálós, protektoros motoros dzsekit motorozáshoz melegben?
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
GTVili
üzenetére
Megszokás kérdése csak
A Duke nekem is magas volt (arra már nem emlékszem, hogy ültettem-e), de mivel az volt az első motorom, így hamar hozzászoktam.
A 390 Adv gyárilag 850mm, na arra ráültem megvétel előtt, magasnak ítéltem, így ahhoz megvettem az ültetést. Meg is bántam, mert ugyan úgy nem értem le róla, cserébe veszítettem a motor magasságából is, amit terepen megszívtam.
Összeségében, azt azért is adtam el, mert már kimotoroztam, meg mert elég szarul értem le róla, a gyári ülése kényelmetlen volt, meg aztán az állva motorozás miatt vettem rá egy szélesebb lábtartót, ami tök jó volt, csak pont útban volt a lábamnak.Biqci: Köszi
Azt aláírom, hogy nem komfortos így alacsonyként, és imádom a naked motorokat is, viszont a felhasználásom miatt kénytelen vagyok túra-túraendurót venni, ami meg egyenesen arányos a magas felépítéssel. Szerintem én még nem is ültem soha olyan motoron, amiről leér mindkét lábam (na jó, a Keeway-es tesztmotort kivéve).
Az tény, hogy minnél könyebb annál egyszerűbb manőverezni vele kistempónál és nem véletlen, hogy minden hölgy alapvetően naked-et vesz, mert azok a legkönyebbek és legalacsonyabbak, sokkal nagyobb a biztonságérzet tőle.
Az ülésről nem is beszélve, most cseréltem le a vasalódeszka gyári ülésem egy powerparts-os zselés alacsonyítottra, hát ég és föld, keskenyebb, puhább, jobban fogom vele a talajt.Amúgy van még egy dolog, amit kifejezetten utálok, az a rutinozás/vezetéstechnikai tréning bólyázgatva. Eleve rohadt nehéz 50 kilósként lassú tempóval terelgetni egy 200 kilós dögöt (mert persze ha van tempó, már nem érzem a súlyát, de 10-20-al csorogva még igen), mindemellett még arra is figyelnem kell, hogy tutira meg tudjam csinálni az előttem álló feladatot. Amikor azt látom, hogy alacsony naked-ekkel nem tudják megcsinálni a feladatot csak úgy, hogy ha lerakják közbe a lábuk, akkor szanaszét stresszelem magam, mert nekem nincs olyan, hogy lerakom a lábam
Ha éppen kanyarodok és netán elfogyott a lendület, akkor hiába rakom le a lábam, azzal a lendülettel el is dőlök, mint egy szalmazsák. A forgalomba azért nincsenek ilyen szituációk (vagy legalábbis még eltolt, egyre szűkölő nyolcast nem kellett sosem kanyarodnom a 4 év alatt), és eddig még sosem borultam ilyen miatt tréningen se, de sokkal jobban megszenvedek mint a társaim. Mondjuk nálam ez fejben dől el, amikor cseszegettek, hogy már pedig a motor képes rá, na meg végig mutatták az ívet (ez meg még az én tudásom hiánya), akkor meg tudtam csinálni. Az külön jól esett, hogy megtapsoltak érte, mondjuk csak én voltam ilyen elvetemült, aki ilyen motorral jött. Sokszor a diszkomfort érzés miatt nem megyek bele olyan szituációkba (rutinzogatva, vagy terepen), amit amúgy a motorom meg tudna oldani, de nem merem, mert nagy és nehéz...Ezen még van mit dolgoznom. -
Biqci
aktív tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Komoly, le a kalappal. Mentem sokszor magasabb üléspozíciójú motorral, nem enduro, csak számomra magas volt, szóval menet közben tényleg nincs gond, de ha meg kell állni, nekem nem komfortos. Szeretem ha egyszerre leérnek a lábaim. Mondjuk a Triple RS, amivel mentem, az is jó magas volt nekem, de az más kávéház. Egy könnyű motorral, mint a mostani, egy megfelelő magassággal teljesen más. Már nem is vennék 200 kg fölött motort, annyira könnyű egy pihesúlyú gépet kezelni.
De amúgy valóban sok múlik az ülésen is... -
GTVili
tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Nyilván menet közben ennek már nincs jeletősége.... de azért rohadt bátor vagy...
A feleségem 165cm.... a Monstere is meg volt ültetve, kb 75cm-es ülésmagasságig, és most a Duke-ot is megültettem neki.
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Biqci
üzenetére
Én 163cm vagyok, nekem a max a 830mm-es ülésmagasság. Ezzel pont leér a nagylábujjam körme. Sajnos általában csak olyan motorok jönnek be, amik nem az én méretemre lettek szabva, de alapvetően nem szenvedek semmiben sem hátrányt. Egyetlen egy dolgot nem tudok megcsinálni, az az, hogy a motoron ülve nem tudom magamat lábbal hátratolni. Ez általában úgy is parkoláskor van, akkor meg leszállok és úgy tologatom.
Szerencsém van, mert nekem alapvetően minden motorra igaz ez az ülésmagasság, a mostani motoromnál már nem is tartottam üléspróbát, 830mm és 200 kiló, mi baj lehet.
(mondjuk a GS-el megszívtam, mert az is 830mm leengedve, viszont elsőre feladta a küzdelmet a nagylábujjam
Aztán felszívtam magam, meg lekerültek az oldaldobozok, így már megbirkóztam vele. Nagyjából 230kg-ra van hitelesítve a nagylábujjam, afelett már nem tudom oldalsztenderről átbillenteni biztonságosan.)
Viszont, ültem már 701-es Husky supermoto-n, aminek 890mm az ülésmagassága, de a keskeny ülés miatt a nagylábujjam arról is leér. Azóta ki is tűztem célul, hogy ha nyerek a lottón, veszek egyet
dobbencs: Én ezt a kabátot/protektoringet ajánlom. Konkrétan nincs különbség, hogy rövidujjúba, vagy ez+rövidujjúba motorozok, totál lyukacsos az egész, vékony nagyon az anyaga. Ez nem feltétlen kabát, hátul van csak egy kis zseb amibe éppen elfér egy telefon, vagy az iratok. Egy csúszást nem tudom hogy túlélne-e, viszont jobb fajta protektorok vannak benne, ütésre keményedő, alapvetően pedig puhábbak, ja, és van a hátába is protektor, nem csak szivacs. Van nekem is szellős kabátom, de amikor a motorom 41 fokot ír a dugóba külső hőmérsékletre (igen, idén már volt ilyen), akkor nem igazán viselek el mást ezen kívül.
-
Biqci
aktív tag
válasz
Khaosz55
üzenetére
Nálam is szempont volt az ülés magasság, de ezzel a 800mm magassággal élhető. A Bandit papíron csak 790mm volt, de mivel szélesebb volt a nyereg, így sokkal magasabbnak tűnt, illetve nem is tűnt, hanem gyakorlatilag sokkal kevésbé ért le a lábam. A z650 elméletileg magasabb, de mégis jó. A BMW RNineT is azonos , de nekem mégis magasabb. Mi volt még... ja, Triumph Trident , szintén magasabb... Tehát kell az üléspróba, a nyers számokkal semmit sem tudsz meg.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
atomanti19
üzenetére
Üresen minek?
yodamastah: kint van tempó és nem kell 2 percenként megállni se. Nekem a napi városi munkábajárásra kell csak a motorra. A melóhelyen már át tudok öltözni, de zuhanyozni is kellene mostani setup-pal.
Mondjuk, csak egy kereszteződésben fordulok, meg a hídról lejövet van egy kanyar, amúgy végig 2-3 sávon megyek egyenesen.
Nem kimondottan technikás szakasz, de ahogy mondani szokták, a padka nem kérdez. -
V.Stryker
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Lassan küszöbön a NTE: Neverness to Everness premierje
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tőzsde és gazdaság
- Parfüm topik
- Konteó topic
- PlayStation 5
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Temu
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AKCIÓS ! MacBook Pro 16" M1 Pro 16GB RAM 512GB SSD! 1 év garancia!
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 512GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GAMER PC! Ultra 7 265 / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 750w Gold / BeszámítOK !
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus Master RTX 3070 8GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Jobbulást! 

Valami zárszerkezetre gondoltam.

Az elég crazy bakker

Ha éppen kanyarodok és netán elfogyott a lendület, akkor hiába rakom le a lábam, azzal a lendülettel el is dőlök, mint egy szalmazsák. A forgalomba azért nincsenek ilyen szituációk (vagy legalábbis még eltolt, egyre szűkölő nyolcast nem kellett sosem kanyarodnom a 4 év alatt), és eddig még sosem borultam ilyen miatt tréningen se, de sokkal jobban megszenvedek mint a társaim. Mondjuk nálam ez fejben dől el, amikor cseszegettek, hogy már pedig a motor képes rá, na meg végig mutatták az ívet (ez meg még az én tudásom hiánya), akkor meg tudtam csinálni. Az külön jól esett, hogy megtapsoltak érte, mondjuk csak én voltam ilyen elvetemült, aki ilyen motorral jött. Sokszor a diszkomfort érzés miatt nem megyek bele olyan szituációkba (rutinzogatva, vagy terepen), amit amúgy a motorom meg tudna oldani, de nem merem, mert nagy és nehéz...Ezen még van mit dolgoznom.