Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Találkozó Prohardveres fórumozóknak Ebesen!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- pechman8: A Hangfal, ahogy én tapasztalom
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sh4d0w: Elbaltázott kísérlet
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joker88
őstag
-
Met
nagyúr
Kreditvisszatérítés régóta van, de nincs mindig és nem egyszerre van mindenkinek.
Minél többet költesz (10-20k) annál nagyobb részét lehetett visszaigényelni kredit formájában.Ha valaki részt vehet az eseményben akkor email-ben, app push üzenetben vagy az alkalmazáson belüli üzenetben értesítenek róla.
Esetleg a keresőbe írd be hogy claim credit (így lehet majd rendelés után igényelni a napi kreditet), lehet előbb utóbb megjelenik nálad is.
Ebből 2 vámfizetés ára visszajön általában.
Chaten lehet kupont is aktiváltatni (olvass vissza, le van írva hogy kell) abból is meglehet a vámérték, viszont akkor többért kell vásárolni, mert ugye csökken a cucc értéke. De ha két egyforma kell akkor simán jó lehet.
-
Ka_
tag
-
perge666
veterán
-
Met
nagyúr
-
Fecogame
veterán
Csak nálunk esett vissza 0-ra a temus rendelések száma, mióta van ez a több eurós vám pluszban?
-
Pro Koryak
addikt
Csak a termékkategóriákat a Temun össze-vissza számolja...
nálam is duplán számolta, pedig ugyan azt rendeltem, aztán fizetéskor jött a kedvezmény, így 800Ft-tal olcsóbb lett a csomag, mint a dupla vámmal.
-
raziel01
veterán
En úgy válogatom össze a vásárolni szándékozott termékeket, hogy egy eladónál legyen. Több eladó is árulja ugyanazokat a termékeket. Türelem kell!!
Semmi jelentősége Temun. Ha 20 eladótól rendelsz akkor is 1 csomagban jön.
A vámtarifa meg fel lesz számítva, mert az nem eladótól függ hanem termékkategóriától. -
hzsolee
őstag
... és a Temun hogyan keressek Vámtarifaszám szerint?
Kosárban kiválasztottam 4db ugyan olyan terméket = kerékpáros mez, anyag minden csuma egyforma más más eladótól, nanáhogy dupla vámot számol.Pontosan ez...EGY eladótól kell.
Alin is ezt nem értem. Valószínűleg egy vámtarifa, de mivel több eladó, többszörös a sarc is, de a végén úgyis összevárják egymást és egy csomagot fogok kapni, de többszöröst fizetek. Ki van ez találva... -
Pro Koryak
addikt
Pedig sok terméket van amelyik eladó jóval olcsóbban ad, van hogy 1/2 v. 1/3 áron.
Én bedobálok egy rakás dolgot a kosárba, aztán amikor megkapják az 1 darabos kedvezményt rendelés. -
czakof1946
tag
En úgy válogatom össze a vásárolni szándékozott termékeket, hogy egy eladónál legyen. Több eladó is árulja ugyanazokat a termékeket. Türelem kell!!
-
Met
nagyúr
... és a Temun hogyan keressek Vámtarifaszám szerint?
Kosárban kiválasztottam 4db ugyan olyan terméket = kerékpáros mez, anyag minden csuma egyforma más más eladótól, nanáhogy dupla vámot számol.Tudtommal sehogy.
-
Pro Koryak
addikt
Nem értelmezik félre, Te értelmezed félre mert rosszul kommunikálják.
Vámtarifaszám szerint csoportosítják a termékeket.6110201000 Könnyű finom kötésű póló, magas nyakú blúz és pulóver pamutból
6110209100 Más férfi póló, magas nyakú blúz és pulóver pamutból
6110301000 Könnyű finom kötésű póló, magas nyakú blúz, pulóver műszálból
Póló kategória de más az anyag ezért nem azonos VTSZ-en van.... és a Temun hogyan keressek Vámtarifaszám szerint?
Kosárban kiválasztottam 4db ugyan olyan terméket = kerékpáros mez, anyag minden csuma egyforma más más eladótól, nanáhogy dupla vámot számol. -
Met
nagyúr
Ez egy jó kérdés. Engem is érdekelne.
Nem találtam sehol.
Ha az extravám spórolás a cél, hogy csak egy VTSZ számba tartozó termékek legyenek, akkor próbálgatni kell.
Hasonló termékeket, vagy ugyan azt más eladótól kell berakni a kosárba és megnézni mennyi vámot számol fel.Az eladó adja megy a VTSZ-t, gondolom a Temu nem ellenőrzi hogy mennyire valós, a vámosok meg főleg nem.
Szóval így nem lehet szűrni mert kérdés hogy az eladó mit adott meg.pl.
6110201000 Könnyű finom kötésű póló, magas nyakú blúz és pulóver pamutból
6110209100 Más férfi póló, magas nyakú blúz és pulóver pamutbólEgy férfi póló lehet az első is de a második is.
De most nekem egyfolytában dobálja fel a kreditvisszatérítést, abból visszajön a vám értéke, ha esetleg még lesz egy komolyabb árigazítás is akkor főleg nullára jön ki a vám.
-
digiharcos
csendes újonc
Elnézést a tudatlanságomért. Vásárlás előtt hol lehet megnézni a vámtarifa számot?
Kösz+Ez egy jó kérdés. Engem is érdekelne.
-
perge666
veterán
-
yogibear
addikt
Elnézést a tudatlanságomért. Vásárlás előtt hol lehet megnézni a vámtarifa számot?
Kösz+#981...
-
czakof1946
tag
Kösz+ -
Milka 78
nagyúr
Vámtarifaszám szerint csoportosítják a termékeket.6110201000 Könnyű finom kötésű póló, magas nyakú blúz és pulóver pamutból
Póló kategória de más az anyag ezért nem azonos VTSZ-en van.A Temun az első hat számot nézik. Nálam most így jött be 2db buborék fújó pisztoly és 2 repülőgép modell és 1 legó repülőgép. 1x volt felszámolva a tax, mert bekönyvelték műanyag játéknak "osz jóccakát" 🙂
-
Met
nagyúr
-
raziel01
veterán
-
btraven
őstag
EUR vagy HUF a jobb fizetési mód?
-
Met
nagyúr
Póló kategória de más az anyag ezért nem azonos VTSZ-en van. -
Donki Hóte
veterán
Ilyen problémával az alin és az ebayen találkozhatsz, a temun, a sheinen, banggoodon és a geekbuyingon jóval ritkábban.
Az ali és az ebay piactér, ahol sok-sok eladó nyüzsög, nehéz a szállítást úgy összeszervezni, hogy megfeleljen az EU rendelet minden kritériumának

-
rocket
nagyúr
Nálam (eddig) jól müködik Temu-n.
Vámtarifaszám (Taric kód) szerint vannak a termékcsoportok, nem az oldalakon látott termékcsoportok szerint, ezt sokan felreértik. -
raziel01
veterán
Temun azért viszonylag jól működik. Ali sokkal rosszabb ebből a szempontból.
Én azt gondolom amúgy, hogy a Temu semmit nem nyer vele ha félreértelmezi, mert az a pénz ugyan úgy be lesz fizetve adó formájában. Az külön számolódik, könyvelődik náluk is. -
poli27
veterán
Szerintetetk a kici köt...g kínaiak miért értelmezik szándékosan félre az EU rendeletet? Mikor lesz termékcsoportonként normálisan a vám, és nem termékenként?...
-
hzsolee
őstag
Ezért írtam szellemi tulajdont. Az oké, hogy nincs ráírva konkrétan, hogy LEGO, meg StarWars, de ha maga a szett egy halálcsillag, vagy egy millennium falcon akkor szerintem gond lehet. Én is rendeltem anno párat, utánna merült fel bennem a dolog. Mondjuk nekem nem foglalták le, de azért nem zárnám ki...
-
Ka_
tag
-
hzsolee
őstag
Hát a sok kis apró termékből összeállított csomagok ideje lejárt. Ha valamiből többet akarsz venni vagy esetleg azonos vám kategórián belül tudsz vásárolni akkor esetleg megérheti, de pl kerti fények, bizbaszok vagy akár aksik terén olcsóbban kijöttem az Allegrón.
Mondjuk legót még mindig megéri kintről rendelni ahogy nézem.Azért ez a lego kérdés necces. Szellemi tulajdon miatt simán lefoglalhatják...
-
Milka 78
nagyúr
Foxpost/Packeta (aka nagy %-ban Temu csomag)
"Nagyságrendileg az EU-n kívülről érkező csomagok július első felében tapasztalt visszaesése meghaladta várakozásainkat, és eléri akár az 50 százalékot is"Hát a sok kis apró termékből összeállított csomagok ideje lejárt. Ha valamiből többet akarsz venni vagy esetleg azonos vám kategórián belül tudsz vásárolni akkor esetleg megérheti, de pl kerti fények, bizbaszok vagy akár aksik terén olcsóbban kijöttem az Allegrón.
Mondjuk legót még mindig megéri kintről rendelni ahogy nézem. -
rocket
nagyúr
Foxpost/Packeta (aka nagy %-ban Temu csomag)
"Nagyságrendileg az EU-n kívülről érkező csomagok július első felében tapasztalt visszaesése meghaladta várakozásainkat, és eléri akár az 50 százalékot is" -
Alladin888
kezdő
-
Met
nagyúr
Ami levél biztos tőlük jött az a temu@orders.temu.com címről érkezett. Ebben a rendelésem valid tájékoztatása szerepelt.
Amit az előbb írtam azért gyanús, mert meg sem említik a 2000 forintot. Az innét érkező egyik mélnek pl ez a szövege:
"Költs legalább 4 500 Ft összeget, és naponta jóváírt részletekben legfeljebb Max. 13 800 Ft Kredit-visszatérítés kaphatsz vissza. Feltételek érvényesek."Ide navigál: https://app.temu.com
Ez még valós is lehet, már ha JS-sel később nem változtatnak az url-en.A 2000 forintos kompenzációnál írják a levélben hogy a GVH döntése alapján történik.
-
raziel01
veterán
Ami levél biztos tőlük jött az a temu@orders.temu.com címről érkezett. Ebben a rendelésem valid tájékoztatása szerepelt.
Amit az előbb írtam azért gyanús, mert meg sem említik a 2000 forintot. Az innét érkező egyik mélnek pl ez a szövege:
"Költs legalább 4 500 Ft összeget, és naponta jóváírt részletekben legfeljebb Max. 13 800 Ft Kredit-visszatérítés kaphatsz vissza. Feltételek érvényesek."Ide navigál: https://app.temu.com
Ez még valós is lehet, már ha JS-sel később nem változtatnak az url-en.Ja konkrétan ez a valós kreditvisszatérítés akció amit pont írtam fentebb, hogy nekem már régóta nem adja be.
Másoknak meg igen. -
aleister
veterán
Ez konkrétan az ő email címük. Van vagy 50 levelem erről a címről és full valós. Csak leiratkoztam az emailes akciókról azóta.
Persze feladót is tudnak már hamisítani az adathalászok így inkább az email tartalma lenne fontos. De visszatérítés alatt simán a kredit-visszatérítés akciót értik szerintem.Ami levél biztos tőlük jött az a temu@orders.temu.com címről érkezett. Ebben a rendelésem valid tájékoztatása szerepelt.
Ez még valós is lehet, már ha JS-sel később nem változtatnak az url-en. -
raziel01
veterán
Ez konkrétan az ő email címük. Van vagy 50 levelem erről a címről és full valós. Csak leiratkoztam az emailes akciókról azóta.
Persze feladót is tudnak már hamisítani az adathalászok így inkább az email tartalma lenne fontos. De visszatérítés alatt simán a kredit-visszatérítés akciót értik szerintem. -
aleister
veterán
Vigyázzatok mire kattintotok!
Jött több email is a visszatérítésről, egyik-másik esetben 10e fölötti összegekkel. Ne csak a Feladó nevét nézzétek, hanem a valódi email címet is. Nekem a temu@eu.temuemail.com címről küldtek. Ez egyértelműen nem a temu.com domain. -
Met
nagyúr
Valóban, ne rugozzunk rajta. Balatonnál 2 gombóc fagyi
Ha már megítélték akkor miért ne vennéd ki?
Különben meg megy az államnak, de legalább már nem zebratápra költik....
-
hzsolee
őstag
Mondják ezt azok akik az 50 ft-os palackot sem viszik vissza
-
czakof1946
tag
-
BoB
veterán
én úgy 3 napja igényeltem visszapaypalon,de még nem érkezett meg a 2000 ft.
Én is, nekem sem jött még meg.
-
hzsolee
őstag
Szerintem átvertek és már lehet, hogy a földhivatalban be is terhelték a tulajdoni lapodat.
-
Alladin888
kezdő
Sziasztok! Én vissza kaptam a 2000 Ft. A mail sem kamu.
A levélre nem reagáltam, de a TEMU alkalmazásban, reklamáltam egy termék miatt és a temu AI nem értette, majd rákérdezett, hogy a GVH visszatérítés miatt kérdezem?Mondom neki igen. És választhattam eredeti fizetési mód és számlaszám megadás között. Nincs regisztrált számla számom, ezért paypal visszafizetést kértem, azt tudta (honnan?? sosem kértem hogy rögzítse) és automatán vissza utalta.
Kredit nem volt választható.A csavar: USD-ben utalta vissza.....
-
perge666
veterán
Nem ugyanaz a kettő. Úgy vásárlásra köteleznének, azaz muszáj lenne levásárolnod (vagy örökké ott ragadna az összeg), így viszont te döntöd el, hogy elköltöd-e náluk. Jogilag nem ugyanaz a két dolog, és valószínűleg nem is engedte meg nekik a jogszabály/GVH, hogy kreditben számolják el.
Még mindig nem értem, mi a gond a bankszámlaszám megadásával, mert már páran elmagyaráztuk itt, hogy a bankszámlaszámot nem kell titkosan, féltve tárolni, mert az alapján nem tudják a pénzedet ellopni. Ahhoz kellene a banki azonosítód, jelszavad, stb. + telefonos vagy bármilyen egyéb második lépcsős azonosítás, tehát konkrétan be kellene lépniük a netbankodba, hogy onnan el tudják költeni a pénzedet.
Egy sima számlaszámmal nem tudnak kezdeni semmit azon kívül, hogy pénzt utalnak rá.Szerintem egyszerűbb elengedni,mint mindenkinek magyarázkodni.......Úgysem fogod nekik megmagyarázni
.Ne adjanak meg számlaszámot mert mindenkit kirabolnak.
-
Ka_
tag
Egyszerübb lenne a következő vásárlásnál a 2000ft-ot kreditben elszámolnák. Bankszámlaszámot kérni/megadni...........hát?...
Nem ugyanaz a kettő. Úgy vásárlásra köteleznének, azaz muszáj lenne levásárolnod (vagy örökké ott ragadna az összeg), így viszont te döntöd el, hogy elköltöd-e náluk. Jogilag nem ugyanaz a két dolog, és valószínűleg nem is engedte meg nekik a jogszabály/GVH, hogy kreditben számolják el.
Még mindig nem értem, mi a gond a bankszámlaszám megadásával, mert már páran elmagyaráztuk itt, hogy a bankszámlaszámot nem kell titkosan, féltve tárolni, mert az alapján nem tudják a pénzedet ellopni. Ahhoz kellene a banki azonosítód, jelszavad, stb. + telefonos vagy bármilyen egyéb második lépcsős azonosítás, tehát konkrétan be kellene lépniük a netbankodba, hogy onnan el tudják költeni a pénzedet.
Egy sima számlaszámmal nem tudnak kezdeni semmit azon kívül, hogy pénzt utalnak rá. -
czakof1946
tag
Egyszerübb lenne a következő vásárlásnál a 2000ft-ot kreditben elszámolnák. Bankszámlaszámot kérni/megadni...........hát?...
-
raziel01
veterán
Megoldás: csoportos rendelést lehetne leadni azonos vámcsoportra. Vannak ilyen közösségeke?
A Vám sztorit bővitem tovább:
Okosba megoldom.... vásárolni akartam ugyanazt a terméket kis kiszerelésben és nagyban is egy rendelésen belül, hogy kijöjjön a kupon kedvezmény 1 vámmal. Nem értettem miért ad rá dupla vámot. 2600ft.
Megkérdeztem a temu AI-t, de ö sem értette, inkább adott 20%-os kupont a kellemetlenségért, ami szerintem használhatatlan vagy rosszabb mint 4,6,8 ezres kuponok.Na mindegy ... rakosgattam ide oda a kosaram és a különböző egy csoportba tartozó termékeket és néztem a vámot. Eredmény: Akkor is 2x számol vámot, ha az egyik repülőn, a másik szárazföldön ékezik. Vagyis külön helyen vámolják a csomagot ami külön is érkezik meg.
Feleségem szerint a Temu nem csak olcsó vásárlási lehetőség volt, hanem szórakozás is a kredit és kupon szerzési lehetőségekkel. Ez megszűnt, EU elvette a játékszerem. Egyébként tényleg..... Én is benne voltam tavaly a kredit pörgetős rendszerben, de sosem csaltam, nem küldtem vissza kreditért rendelt terméket, mindig valami értelmeset(???) rendeltem.
Mondjuk az egyértelmű, hogy ha egyik szárazföld másik repülő az két külön csomag. Értelemszerűen a vámot is külön kell befizetni rá a Temunak. Ez nem az ő saruk.
Az viszont fejlődés lenne ha nagyobb dolgok is repülővel jönnének esetleg 1-2 ezer Ft felárért.
-
digiharcos
csendes újonc
Amúgy visszasírom a tavalyi nyarat. Én akkor regisztráltam Temura.
Konkrétan adott egy 13 ezer-8 ezer kupont plusz folyamatosan dobálta, hogy válassz egy terméket 5 Ft-ért vagy adott százalékos kedvezményt a listából általában 50%-ot minimum. Akkor vagy 10 rendelésem volt. Mostmár 4-5 különböző terméknél full anyagi bukta, mert 5250 Ft-os minimális rendelési minimum ugyan úgy érvényben van és szörnyen bosszantó mikor 50-100 Ft miatt nem tudod megrendelni. De ha meg beraksz mást akkor az meg +2 ezer minimum.
Esetleg még az lehetne segítség ha levinnék 4 ezerre a rendelési minimumot.
Már a claimcredit akció is megszűnt plusz nagy kedvezmények sincsenek adott termékre. Hátha valamit még alakítanak majd.Megoldás: csoportos rendelést lehetne leadni azonos vámcsoportra. Vannak ilyen közösségeke?
A Vám sztorit bővitem tovább:
Okosba megoldom.... vásárolni akartam ugyanazt a terméket kis kiszerelésben és nagyban is egy rendelésen belül, hogy kijöjjön a kupon kedvezmény 1 vámmal. Nem értettem miért ad rá dupla vámot. 2600ft.
Megkérdeztem a temu AI-t, de ö sem értette, inkább adott 20%-os kupont a kellemetlenségért, ami szerintem használhatatlan vagy rosszabb mint 4,6,8 ezres kuponok.Na mindegy ... rakosgattam ide oda a kosaram és a különböző egy csoportba tartozó termékeket és néztem a vámot. Eredmény: Akkor is 2x számol vámot, ha az egyik repülőn, a másik szárazföldön ékezik. Vagyis külön helyen vámolják a csomagot ami külön is érkezik meg.
Feleségem szerint a Temu nem csak olcsó vásárlási lehetőség volt, hanem szórakozás is a kredit és kupon szerzési lehetőségekkel. Ez megszűnt, EU elvette a játékszerem. Egyébként tényleg..... Én is benne voltam tavaly a kredit pörgetős rendszerben, de sosem csaltam, nem küldtem vissza kreditért rendelt terméket, mindig valami értelmeset(???) rendeltem.
-
digiharcos
csendes újonc
Sziasztok! Én vissza kaptam a 2000 Ft. A mail sem kamu.
A levélre nem reagáltam, de a TEMU alkalmazásban, reklamáltam egy termék miatt és a temu AI nem értette, majd rákérdezett, hogy a GVH visszatérítés miatt kérdezem?Mondom neki igen. És választhattam eredeti fizetési mód és számlaszám megadás között. Nincs regisztrált számla számom, ezért paypal visszafizetést kértem, azt tudta (honnan?? sosem kértem hogy rögzítse) és automatán vissza utalta.
Kredit nem volt választható.A csavar: USD-ben utalta vissza.....
-
Met
nagyúr
Nem, kreditvisszatérítés.
Régen csak kreditet adott, egy ideje már kredit és kupon, most ami futott már megint csak kredit.
Email-ben már nagyon régen kaptam, néha az appban üzenetben jön, illetve amikor megnyitom az appot akkor néha szoktam hogy ha nem dobja fel az ajánlatot akkor lehúzom picit az ablakot és akkor frissít és néha feldobja.De ez is ritkább és persze nem akkor küldi amikor kellene valami

-
razorka777
veterán
Én most csináltam meg a számlaszám regisztrációt a revolutra.
Kívácsi leszek mennyi idő alatt jön meg a 2k.
Nem is értem ezt a sok parázós embert.
-
raziel01
veterán
Én minden bankszámla számot kérő esetben bizalmatlan vagyok. Van aki már megkapta a 2000-- ft-ot?
Nem ér annyit az a 2000-ft.Csomó cégnek nyilvános a bankszámlaszáma. Nem tudnak vele semmit kezdeni. Nyugodtan megadhatod.
-
Met
nagyúr
Én minden bankszámla számot kérő esetben bizalmatlan vagyok. Van aki már megkapta a 2000-- ft-ot?
Nem ér annyit az a 2000-ft.Olvass már vissza...sokan attól rettegnek hogy meg kell adni a számlaszámot, úristen mi lesz.
Tudod mi lesz? Utalnak rá pénzt, mert számlaszámra csak pénzt küldeni lehet, amire gondolnak az a bankkártyaszám, amivel csak fizetni lehet, de nem azt kérnek. -
raziel01
veterán
-
Met
nagyúr
Konkrétan adott egy 13 ezer-8 ezer kupont plusz folyamatosan dobálta, hogy válassz egy terméket 5 Ft-ért vagy adott százalékos kedvezményt a listából általában 50%-ot minimum. Akkor vagy 10 rendelésem volt. Mostmár 4-5 különböző terméknél full anyagi bukta, mert 5250 Ft-os minimális rendelési minimum ugyan úgy érvényben van és szörnyen bosszantó mikor 50-100 Ft miatt nem tudod megrendelni. De ha meg beraksz mást akkor az meg +2 ezer minimum.
Már a claimcredit akció is megszűnt plusz nagy kedvezmények sincsenek adott termékre. Hátha valamit még alakítanak majd.Nem szűnt meg a claim credit.
-
czakof1946
tag
Nem ér annyit az a 2000-ft. -
raziel01
veterán
Már a claimcredit akció is megszűnt plusz nagy kedvezmények sincsenek adott termékre. Hátha valamit még alakítanak majd. -
Ka_
tag
-
Werkly
addikt
-
Ka_
tag
-
Met
nagyúr
-
Werkly
addikt
[Kompenzáció] 2000 Ft összegű kompenzáció a Temutól a GVH határozata alapján. Na ja Media Markt szlogen meg a hátamon poló formájában.
-
Ka_
tag
Az elmúlt egy évben vagy 100 olyan emailt kaptam, hogy ennyi, meg annyi pénzt kapok. Aztán mindig az jött, hogy ahhoz, hogy kapjak 1 millió forintot, ahhoz először én utaljak 10 ezer forintot az ő számlájukra, de az ő (nyiván fake) banki felületükön keresztül, ahonnan már ki is szedték a számlaszámomat és a CVC/CVV kódomat

Egyébként miért kellene kapkodni, majd ha már legalább 5 ember visszajelez itt, hogy megkapta a pénzt, akkor megadom én is a számlaszámomat

Ne keverd a számlaszámot a bankkártyaszámmal. Előbbivel önmagában nem tudnak kezdeni semmit. Még a vállalkozásoknak is nyilvános a számlaszámuk.
A fake/scam dolgok valós problémák, de ha még simán banki utalással utalnál is, akkor is csak az utalt összeget bukod, mert átutaláskor más infó nem derül ki. Amire te gondolsz, az a bankkártyás fizetés, ahol a kamu oldalak benyelik a bankkártya adatait, de az nem átutalás, nem bankszámlaszámot adsz meg, hanem a kártyaadatokat.
-
Milka 78
nagyúr
Az elmúlt egy évben vagy 100 olyan emailt kaptam, hogy ennyi, meg annyi pénzt kapok. Aztán mindig az jött, hogy ahhoz, hogy kapjak 1 millió forintot, ahhoz először én utaljak 10 ezer forintot az ő számlájukra, de az ő (nyiván fake) banki felületükön keresztül, ahonnan már ki is szedték a számlaszámomat és a CVC/CVV kódomat

Egyébként miért kellene kapkodni, majd ha már legalább 5 ember visszajelez itt, hogy megkapta a pénzt, akkor megadom én is a számlaszámomat

Oké...amúgy volt vagy 5 mp a hír ellenörzése.
[link] -
perge666
veterán

Persze,ezt a részét is megértem.
Majd jelzek ha megkaptam a pénzt,vagy ha nem. 😅😅 -
Donki Hóte
veterán

-
Siriusb
veterán
Mivel rengeteg csaló email, sms van azzal, hogy add meg az adataidat, az ember gondolkodás nélkül törli az ilyen levelet. Úgy tűnik, ez a ritka kivétel.
-
perge666
veterán
Én is kaptam ilyet, de szerintem ez kamu.
A Temu pontosan tudja, hogy milyen számlaszámról, milyen módon fizettél.
Csak akkor kérnének bankszámlaszámot, ha oda valamiért nem tudják visszautalni a pénzt. Nálam a mai napig ugyanaz a számlaszám van, utalhatnak oda

Mi ebben a kamu?

Levenni nem tudnak számlaszám alapján,csak ráutalni!
Semmi rizikó nincs ebben,megadnám én bárkinek a számlaszámomat ha bárki utalni szeretne rá,de sajnos nem igazán kéregetik.
-
Met
nagyúr
Ez egy több éves sztori. Semmi garancia arra, hogy ha valaki 2 évvel ezelőtt vásárolt OTP kártyával akkor most is még az a kártyája van és nem K&H-s, főleg ha évek óta nem vett Temun semmit.
Így meg oda utalják amit megadsz. Nincs ezzel semmi probléma.
Plusz nyilván nyernek is rajta, mert nem mindenki fogja megadni a bankszámla számát.
Bár hozzátenném, hogy bankszámlaszámmal senki nem tud semmit kezdeni ha valaki ettől félne, hogy ellopják a pénzét.Nem nyernek rajta.
Amennyiben a fogyasztóknak kifizetett és a GVH felé igazolt visszafizetés nem éri el a 882 millió Ft-ot, a Temu-t működtető cég a különbözetet bírság formájában köteles befizetni a magyar központi költségvetésbe. -
hzsolee
őstag
Ez egy több éves sztori. Semmi garancia arra, hogy ha valaki 2 évvel ezelőtt vásárolt OTP kártyával akkor most is még az a kártyája van és nem K&H-s, főleg ha évek óta nem vett Temun semmit.
Plusz nyilván nyernek is rajta, mert nem mindenki fogja megadni a bankszámla számát.
Bár hozzátenném, hogy bankszámlaszámmal senki nem tud semmit kezdeni ha valaki ettől félne, hogy ellopják a pénzét.Nyernek mert kollegám is kapott ilyen mailt, viszont azt mondta esze ágában sincs megadni a számlaszámát. Nyilván sok ilyen para ember létezik..
-
Met
nagyúr
Csak akkor kérnének bankszámlaszámot, ha oda valamiért nem tudják visszautalni a pénzt. Nálam a mai napig ugyanaz a számlaszám van, utalhatnak oda

Oké, add meg az én számlaszámom
-
raziel01
veterán

Bár hozzátenném, hogy bankszámlaszámmal senki nem tud semmit kezdeni ha valaki ettől félne, hogy ellopják a pénzét. -
Donki Hóte
veterán

-
hzsolee
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF Gaming RTX 5090 32GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 64GB Intel G.Skill Trident Z RGB 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.Skill Trident Z Neo 3600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 990 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston Fury Renegade NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- KERESEK: Poly Voyager 4320 M UC USB-C 218478-02M Part number: 77Z30AA
- 234 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Honor X7d 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- A CSÚCSRAGADOZÓ! Razer Blade 16 Ryzen AI 9 HX370 64GB 2x2TB RTX 5090 QHD+ 240Hz OLED - 2 év gar!
- ÚJ-BONTATLAN! Lenovo Legion 9 - Intel Core U9 275HX 64GB 2TB RTX 5090 24GB OLED 240Hz 3 év garancia!

Amúgy közvetlen az OTP-s kártyámra jött,pedig Paypalra kértem.