Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hdanesz: Korlátlan 'A' kategóriás motor jogsi 43 évesen?
- PSti: Elit Liga - Titkos prím szám
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 17 – Nyári töltöttkáposzta
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- hdanesz: Peugeot 3008 (2025) - 1.2 lágyhibrid - első tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Met
nagyúr
Valóban, ne rugozzunk rajta. Balatonnál 2 gombóc fagyi
Ha már megítélték akkor miért ne vennéd ki?
Különben meg megy az államnak, de legalább már nem zebratápra költik....
-
hzsolee
őstag
Mondják ezt azok akik az 50 ft-os palackot sem viszik vissza
-
czakof1946
tag
-
BoB
veterán
én úgy 3 napja igényeltem visszapaypalon,de még nem érkezett meg a 2000 ft.
Én is, nekem sem jött még meg.
-
hzsolee
őstag
Szerintem átvertek és már lehet, hogy a földhivatalban be is terhelték a tulajdoni lapodat.
-
Alladin888
kezdő
Sziasztok! Én vissza kaptam a 2000 Ft. A mail sem kamu.
A levélre nem reagáltam, de a TEMU alkalmazásban, reklamáltam egy termék miatt és a temu AI nem értette, majd rákérdezett, hogy a GVH visszatérítés miatt kérdezem?Mondom neki igen. És választhattam eredeti fizetési mód és számlaszám megadás között. Nincs regisztrált számla számom, ezért paypal visszafizetést kértem, azt tudta (honnan?? sosem kértem hogy rögzítse) és automatán vissza utalta.
Kredit nem volt választható.A csavar: USD-ben utalta vissza.....
-
perge666
veterán
Nem ugyanaz a kettő. Úgy vásárlásra köteleznének, azaz muszáj lenne levásárolnod (vagy örökké ott ragadna az összeg), így viszont te döntöd el, hogy elköltöd-e náluk. Jogilag nem ugyanaz a két dolog, és valószínűleg nem is engedte meg nekik a jogszabály/GVH, hogy kreditben számolják el.
Még mindig nem értem, mi a gond a bankszámlaszám megadásával, mert már páran elmagyaráztuk itt, hogy a bankszámlaszámot nem kell titkosan, féltve tárolni, mert az alapján nem tudják a pénzedet ellopni. Ahhoz kellene a banki azonosítód, jelszavad, stb. + telefonos vagy bármilyen egyéb második lépcsős azonosítás, tehát konkrétan be kellene lépniük a netbankodba, hogy onnan el tudják költeni a pénzedet.
Egy sima számlaszámmal nem tudnak kezdeni semmit azon kívül, hogy pénzt utalnak rá.Szerintem egyszerűbb elengedni,mint mindenkinek magyarázkodni.......Úgysem fogod nekik megmagyarázni
.Ne adjanak meg számlaszámot mert mindenkit kirabolnak.
-
Ka_
tag
Egyszerübb lenne a következő vásárlásnál a 2000ft-ot kreditben elszámolnák. Bankszámlaszámot kérni/megadni...........hát?...
Nem ugyanaz a kettő. Úgy vásárlásra köteleznének, azaz muszáj lenne levásárolnod (vagy örökké ott ragadna az összeg), így viszont te döntöd el, hogy elköltöd-e náluk. Jogilag nem ugyanaz a két dolog, és valószínűleg nem is engedte meg nekik a jogszabály/GVH, hogy kreditben számolják el.
Még mindig nem értem, mi a gond a bankszámlaszám megadásával, mert már páran elmagyaráztuk itt, hogy a bankszámlaszámot nem kell titkosan, féltve tárolni, mert az alapján nem tudják a pénzedet ellopni. Ahhoz kellene a banki azonosítód, jelszavad, stb. + telefonos vagy bármilyen egyéb második lépcsős azonosítás, tehát konkrétan be kellene lépniük a netbankodba, hogy onnan el tudják költeni a pénzedet.
Egy sima számlaszámmal nem tudnak kezdeni semmit azon kívül, hogy pénzt utalnak rá. -
czakof1946
tag
Egyszerübb lenne a következő vásárlásnál a 2000ft-ot kreditben elszámolnák. Bankszámlaszámot kérni/megadni...........hát?...
-
raziel01
veterán
Megoldás: csoportos rendelést lehetne leadni azonos vámcsoportra. Vannak ilyen közösségeke?
A Vám sztorit bővitem tovább:
Okosba megoldom.... vásárolni akartam ugyanazt a terméket kis kiszerelésben és nagyban is egy rendelésen belül, hogy kijöjjön a kupon kedvezmény 1 vámmal. Nem értettem miért ad rá dupla vámot. 2600ft.
Megkérdeztem a temu AI-t, de ö sem értette, inkább adott 20%-os kupont a kellemetlenségért, ami szerintem használhatatlan vagy rosszabb mint 4,6,8 ezres kuponok.Na mindegy ... rakosgattam ide oda a kosaram és a különböző egy csoportba tartozó termékeket és néztem a vámot. Eredmény: Akkor is 2x számol vámot, ha az egyik repülőn, a másik szárazföldön ékezik. Vagyis külön helyen vámolják a csomagot ami külön is érkezik meg.
Feleségem szerint a Temu nem csak olcsó vásárlási lehetőség volt, hanem szórakozás is a kredit és kupon szerzési lehetőségekkel. Ez megszűnt, EU elvette a játékszerem. Egyébként tényleg..... Én is benne voltam tavaly a kredit pörgetős rendszerben, de sosem csaltam, nem küldtem vissza kreditért rendelt terméket, mindig valami értelmeset(???) rendeltem.
Mondjuk az egyértelmű, hogy ha egyik szárazföld másik repülő az két külön csomag. Értelemszerűen a vámot is külön kell befizetni rá a Temunak. Ez nem az ő saruk.
Az viszont fejlődés lenne ha nagyobb dolgok is repülővel jönnének esetleg 1-2 ezer Ft felárért.
-
digiharcos
lelkes újonc
Amúgy visszasírom a tavalyi nyarat. Én akkor regisztráltam Temura.
Konkrétan adott egy 13 ezer-8 ezer kupont plusz folyamatosan dobálta, hogy válassz egy terméket 5 Ft-ért vagy adott százalékos kedvezményt a listából általában 50%-ot minimum. Akkor vagy 10 rendelésem volt. Mostmár 4-5 különböző terméknél full anyagi bukta, mert 5250 Ft-os minimális rendelési minimum ugyan úgy érvényben van és szörnyen bosszantó mikor 50-100 Ft miatt nem tudod megrendelni. De ha meg beraksz mást akkor az meg +2 ezer minimum.
Esetleg még az lehetne segítség ha levinnék 4 ezerre a rendelési minimumot.
Már a claimcredit akció is megszűnt plusz nagy kedvezmények sincsenek adott termékre. Hátha valamit még alakítanak majd.Megoldás: csoportos rendelést lehetne leadni azonos vámcsoportra. Vannak ilyen közösségeke?
A Vám sztorit bővitem tovább:
Okosba megoldom.... vásárolni akartam ugyanazt a terméket kis kiszerelésben és nagyban is egy rendelésen belül, hogy kijöjjön a kupon kedvezmény 1 vámmal. Nem értettem miért ad rá dupla vámot. 2600ft.
Megkérdeztem a temu AI-t, de ö sem értette, inkább adott 20%-os kupont a kellemetlenségért, ami szerintem használhatatlan vagy rosszabb mint 4,6,8 ezres kuponok.Na mindegy ... rakosgattam ide oda a kosaram és a különböző egy csoportba tartozó termékeket és néztem a vámot. Eredmény: Akkor is 2x számol vámot, ha az egyik repülőn, a másik szárazföldön ékezik. Vagyis külön helyen vámolják a csomagot ami külön is érkezik meg.
Feleségem szerint a Temu nem csak olcsó vásárlási lehetőség volt, hanem szórakozás is a kredit és kupon szerzési lehetőségekkel. Ez megszűnt, EU elvette a játékszerem. Egyébként tényleg..... Én is benne voltam tavaly a kredit pörgetős rendszerben, de sosem csaltam, nem küldtem vissza kreditért rendelt terméket, mindig valami értelmeset(???) rendeltem.
-
digiharcos
lelkes újonc
Sziasztok! Én vissza kaptam a 2000 Ft. A mail sem kamu.
A levélre nem reagáltam, de a TEMU alkalmazásban, reklamáltam egy termék miatt és a temu AI nem értette, majd rákérdezett, hogy a GVH visszatérítés miatt kérdezem?Mondom neki igen. És választhattam eredeti fizetési mód és számlaszám megadás között. Nincs regisztrált számla számom, ezért paypal visszafizetést kértem, azt tudta (honnan?? sosem kértem hogy rögzítse) és automatán vissza utalta.
Kredit nem volt választható.A csavar: USD-ben utalta vissza.....
-
Met
nagyúr
Nem, kreditvisszatérítés.
Régen csak kreditet adott, egy ideje már kredit és kupon, most ami futott már megint csak kredit.
Email-ben már nagyon régen kaptam, néha az appban üzenetben jön, illetve amikor megnyitom az appot akkor néha szoktam hogy ha nem dobja fel az ajánlatot akkor lehúzom picit az ablakot és akkor frissít és néha feldobja.De ez is ritkább és persze nem akkor küldi amikor kellene valami

-
razorka777
veterán
Én most csináltam meg a számlaszám regisztrációt a revolutra.
Kívácsi leszek mennyi idő alatt jön meg a 2k.
Nem is értem ezt a sok parázós embert.
-
raziel01
veterán
Én minden bankszámla számot kérő esetben bizalmatlan vagyok. Van aki már megkapta a 2000-- ft-ot?
Nem ér annyit az a 2000-ft.Csomó cégnek nyilvános a bankszámlaszáma. Nem tudnak vele semmit kezdeni. Nyugodtan megadhatod.
-
Met
nagyúr
Én minden bankszámla számot kérő esetben bizalmatlan vagyok. Van aki már megkapta a 2000-- ft-ot?
Nem ér annyit az a 2000-ft.Olvass már vissza...sokan attól rettegnek hogy meg kell adni a számlaszámot, úristen mi lesz.
Tudod mi lesz? Utalnak rá pénzt, mert számlaszámra csak pénzt küldeni lehet, amire gondolnak az a bankkártyaszám, amivel csak fizetni lehet, de nem azt kérnek. -
raziel01
veterán
-
Met
nagyúr
Konkrétan adott egy 13 ezer-8 ezer kupont plusz folyamatosan dobálta, hogy válassz egy terméket 5 Ft-ért vagy adott százalékos kedvezményt a listából általában 50%-ot minimum. Akkor vagy 10 rendelésem volt. Mostmár 4-5 különböző terméknél full anyagi bukta, mert 5250 Ft-os minimális rendelési minimum ugyan úgy érvényben van és szörnyen bosszantó mikor 50-100 Ft miatt nem tudod megrendelni. De ha meg beraksz mást akkor az meg +2 ezer minimum.
Már a claimcredit akció is megszűnt plusz nagy kedvezmények sincsenek adott termékre. Hátha valamit még alakítanak majd.Nem szűnt meg a claim credit.
-
czakof1946
tag
Nem ér annyit az a 2000-ft. -
raziel01
veterán
Már a claimcredit akció is megszűnt plusz nagy kedvezmények sincsenek adott termékre. Hátha valamit még alakítanak majd. -
Ka_
tag
-
Werkly
addikt
-
Ka_
tag
-
Met
nagyúr
-
Werkly
addikt
[Kompenzáció] 2000 Ft összegű kompenzáció a Temutól a GVH határozata alapján. Na ja Media Markt szlogen meg a hátamon poló formájában.
-
Ka_
tag
Az elmúlt egy évben vagy 100 olyan emailt kaptam, hogy ennyi, meg annyi pénzt kapok. Aztán mindig az jött, hogy ahhoz, hogy kapjak 1 millió forintot, ahhoz először én utaljak 10 ezer forintot az ő számlájukra, de az ő (nyiván fake) banki felületükön keresztül, ahonnan már ki is szedték a számlaszámomat és a CVC/CVV kódomat

Egyébként miért kellene kapkodni, majd ha már legalább 5 ember visszajelez itt, hogy megkapta a pénzt, akkor megadom én is a számlaszámomat

Ne keverd a számlaszámot a bankkártyaszámmal. Előbbivel önmagában nem tudnak kezdeni semmit. Még a vállalkozásoknak is nyilvános a számlaszámuk.
A fake/scam dolgok valós problémák, de ha még simán banki utalással utalnál is, akkor is csak az utalt összeget bukod, mert átutaláskor más infó nem derül ki. Amire te gondolsz, az a bankkártyás fizetés, ahol a kamu oldalak benyelik a bankkártya adatait, de az nem átutalás, nem bankszámlaszámot adsz meg, hanem a kártyaadatokat.
-
Milka 78
nagyúr
Az elmúlt egy évben vagy 100 olyan emailt kaptam, hogy ennyi, meg annyi pénzt kapok. Aztán mindig az jött, hogy ahhoz, hogy kapjak 1 millió forintot, ahhoz először én utaljak 10 ezer forintot az ő számlájukra, de az ő (nyiván fake) banki felületükön keresztül, ahonnan már ki is szedték a számlaszámomat és a CVC/CVV kódomat

Egyébként miért kellene kapkodni, majd ha már legalább 5 ember visszajelez itt, hogy megkapta a pénzt, akkor megadom én is a számlaszámomat

Oké...amúgy volt vagy 5 mp a hír ellenörzése.
[link] -
perge666
veterán

Persze,ezt a részét is megértem.
Majd jelzek ha megkaptam a pénzt,vagy ha nem. 😅😅 -
Donki Hóte
veterán

-
Siriusb
veterán
Mivel rengeteg csaló email, sms van azzal, hogy add meg az adataidat, az ember gondolkodás nélkül törli az ilyen levelet. Úgy tűnik, ez a ritka kivétel.
-
perge666
veterán
Én is kaptam ilyet, de szerintem ez kamu.
A Temu pontosan tudja, hogy milyen számlaszámról, milyen módon fizettél.
Csak akkor kérnének bankszámlaszámot, ha oda valamiért nem tudják visszautalni a pénzt. Nálam a mai napig ugyanaz a számlaszám van, utalhatnak oda

Mi ebben a kamu?

Levenni nem tudnak számlaszám alapján,csak ráutalni!
Semmi rizikó nincs ebben,megadnám én bárkinek a számlaszámomat ha bárki utalni szeretne rá,de sajnos nem igazán kéregetik.
-
Met
nagyúr
Ez egy több éves sztori. Semmi garancia arra, hogy ha valaki 2 évvel ezelőtt vásárolt OTP kártyával akkor most is még az a kártyája van és nem K&H-s, főleg ha évek óta nem vett Temun semmit.
Így meg oda utalják amit megadsz. Nincs ezzel semmi probléma.
Plusz nyilván nyernek is rajta, mert nem mindenki fogja megadni a bankszámla számát.
Bár hozzátenném, hogy bankszámlaszámmal senki nem tud semmit kezdeni ha valaki ettől félne, hogy ellopják a pénzét.Nem nyernek rajta.
Amennyiben a fogyasztóknak kifizetett és a GVH felé igazolt visszafizetés nem éri el a 882 millió Ft-ot, a Temu-t működtető cég a különbözetet bírság formájában köteles befizetni a magyar központi költségvetésbe. -
hzsolee
őstag
Ez egy több éves sztori. Semmi garancia arra, hogy ha valaki 2 évvel ezelőtt vásárolt OTP kártyával akkor most is még az a kártyája van és nem K&H-s, főleg ha évek óta nem vett Temun semmit.
Plusz nyilván nyernek is rajta, mert nem mindenki fogja megadni a bankszámla számát.
Bár hozzátenném, hogy bankszámlaszámmal senki nem tud semmit kezdeni ha valaki ettől félne, hogy ellopják a pénzét.Nyernek mert kollegám is kapott ilyen mailt, viszont azt mondta esze ágában sincs megadni a számlaszámát. Nyilván sok ilyen para ember létezik..
-
Met
nagyúr
Csak akkor kérnének bankszámlaszámot, ha oda valamiért nem tudják visszautalni a pénzt. Nálam a mai napig ugyanaz a számlaszám van, utalhatnak oda

Oké, add meg az én számlaszámom
-
raziel01
veterán

Bár hozzátenném, hogy bankszámlaszámmal senki nem tud semmit kezdeni ha valaki ettől félne, hogy ellopják a pénzét. -
Donki Hóte
veterán

-
hzsolee
őstag
-
bugizozi
őstag
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése értelmében a Temu 2000 forint kompenzációt fizet minden olyan magyar vásárlónak, aki 2023 novembere és 2024 szeptembere között rendelt a weboldalon vagy az applikációban. [1]A kompenzációhoz az alábbiak szerint juthatsz hozzá:Értesítés: A Temu egy aktiváló linket küld közvetlenül arra az e-mail címre, amellyel a fiókodat regisztráltad.Igénylés: Kattints erre a linkre, és add meg a bankszámlaszámodat vagy a biztonságos kifizetéshez szükséges adataidat.Határidő: A kifizetés pontos menetéről és határidejéről a kiküldött tájékoztató e-mailben találsz pontos részleteket. [1]A döntésről bővebben a Gazdasági Versenyhivatal hivatalos közleményében olvashatsz.
Köszi
-
raziel01
veterán
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése értelmében a Temu 2000 forint kompenzációt fizet minden olyan magyar vásárlónak, aki 2023 novembere és 2024 szeptembere között rendelt a weboldalon vagy az applikációban. [1]A kompenzációhoz az alábbiak szerint juthatsz hozzá:Értesítés: A Temu egy aktiváló linket küld közvetlenül arra az e-mail címre, amellyel a fiókodat regisztráltad.Igénylés: Kattints erre a linkre, és add meg a bankszámlaszámodat vagy a biztonságos kifizetéshez szükséges adataidat.Határidő: A kifizetés pontos menetéről és határidejéről a kiküldött tájékoztató e-mailben találsz pontos részleteket. [1]A döntésről bővebben a Gazdasági Versenyhivatal hivatalos közleményében olvashatsz.
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Ez valós üzenet lehet? Más is kapott esetleg ilyen emailt?
Azt kéri, hogy adjam meg a bankszámlaszámom.Köszi!

-
raziel01
veterán
Mikor beadja, hogy vegyél mondjuk 2 terméket és ad egy 80 ezres kuponcsomagot akkor is szívás ez a plusz vám.
Mert például most két terméket beraktam ami 1200-1200. Összesen 2400 meg 1400 a vám. 3800 Ft költés azért, hogy kapj kupont. De ezzel már ki is lövöd effektíve a 8 ezerből 4 ezres kupont, mert hiába adja ha már előre elköltesz ennyit.
A 2 ezres kuponok már nem sokat érnek a plusz vám miatt.
15 ezerből 6 ezer még talán jó de mostmár annyit ritkán költök plusz ha több termékkategóriából rakod össze akkor 9 ezer minimum plusz 3-4 ezer vám.
Jó szívás ez sajnos. -
digiharcos
lelkes újonc
Azért a +3 euró termékkategóriánént eléggé igazságtalan az én megítélésem szerint. Lehetett volna mindenre +10%, azt igazságosabbnak tartanám. Vagy esetleg +1,5-2 EUR termékkategóriánkét.
Könnyen lehet, hogy ezzel az intézkedéssel csak azt érik el, hogy többet fizetnek a vásárlók Kínának, mert akkor termékcsoportonként többet fognak költeni, hogy relatíve olcsóbb legyen. Pl nem 2 pár zoknit veszel, hanem 8 párat. Így mégnagyobb pénzkiáramlás fog történni Kínába. Ami pont ellentétes az eredeti céllal.
Tegnap vásároltam alin. Ott nem termékcsoportra, hanem minden termékre rányomják az 1317 Ft-ot. Kb a felét ki is szedtem a kosaramból. Temu helyesen alkalmazza a szabályt, de mivel sok aprót vásárolok ez fájóan drágit.
Össze kell állni vásárló közösséggé. Persze akkor meg a lokális szállítás lesz többlet költség.
Nem lesz ez sehogy jó. A mindenre 15% szerintem is kedvezőbb lenne, de nem ez volt a cél... -
Rodzser Mór
senior tag
Azért a +3 euró termékkategóriánént eléggé igazságtalan az én megítélésem szerint. Lehetett volna mindenre +10%, azt igazságosabbnak tartanám. Vagy esetleg +1,5-2 EUR termékkategóriánkét.
Könnyen lehet, hogy ezzel az intézkedéssel csak azt érik el, hogy többet fizetnek a vásárlók Kínának, mert akkor termékcsoportonként többet fognak költeni, hogy relatíve olcsóbb legyen. Pl nem 2 pár zoknit veszel, hanem 8 párat. Így mégnagyobb pénzkiáramlás fog történni Kínába. Ami pont ellentétes az eredeti céllal.
-
Joker88
őstag
egy a lényeg.. nem mi jártunk jól...
-
Nwis86
aktív tag
Vége a jó világnak. A temu és az AliExpress is az EU's szabályozás ellenére nem termék kategóriaként, hanem minden tétel után beleszámít +3 eurót. Ez 9 elektronikai tételnél úgy nézett ki nálam: ingyenes szállítás, ár: 20400,- , adó ! : 10700 , az éppen egyenlő 9x3=27 euró. Csak az a megoldás egyenlőre, hogy 1 tételből rendelsz sokat, akkor csak +1300 ,- az adó, persze ha 150 euró alatt maradsz.
Azért mert sajnos nincs olyan termék kategória hogy "elektronikai tétel" 1 USB- és egy HDMI-kábel már 2 kategória! 1 pamut pulcsi és 1 műszálas és 1 gyapjú már 3 kategória és nem pedig ruhanemű, stb. Sokkal jobban szét van ez darabolva mint ahogy elsőre gondolná az ember...
-
Met
nagyúr
Vége a jó világnak. A temu és az AliExpress is az EU's szabályozás ellenére nem termék kategóriaként, hanem minden tétel után beleszámít +3 eurót. Ez 9 elektronikai tételnél úgy nézett ki nálam: ingyenes szállítás, ár: 20400,- , adó ! : 10700 , az éppen egyenlő 9x3=27 euró. Csak az a megoldás egyenlőre, hogy 1 tételből rendelsz sokat, akkor csak +1300 ,- az adó, persze ha 150 euró alatt maradsz.
Ahogy a #981-ben van írva.
Hiába neked elektronikai tétel ha nem azonos a VTSZ-ük az külön terméknek számít. -
Met
nagyúr
Mert nem azonos termékek voltak.
Tegnap rendeltem 3 db inget, 13xx forint volt a plusz költség. -
Istju
senior tag
-
yogibear
addikt
Jelentem nem kellet 3 EUR vámot fizetni. Viszont volt szállítási költség, ami több volt mint 3EUR.
Még sem volt eszem... Kínából + 3EUR+ÁFA ingyen szállítva lehet kicsit olcsóbb lett volna. Egy próbát megért.Helyi raktár esetén jellemzően írja is, hogy például 9ezer forint felett ingyenes a szállítás...
Én így is tettem anno, akkor pl. GLS hozta lengyelektől a cuccot...
Ha mondjuk csak egy 4ezres pólót rendelsz hely raktárból annak van fuvardíja...
Amiket én rendeltem, annak nem volt egyiknek sem kínai alternatívája Temun de még Aliexpressen sem... Hosszú ujjúban volt csak Temun Kínából (Alin az sem), azt onnan hozattam még a sarc előtt...
Érdemes jól elolvasni a dolgokat... meg ahogy írod, azt is kiszámolni, hogy esetleg Kínából rendelve olcsóbb-e még a rabló sarccal együtt is...
-
digiharcos
lelkes újonc
Jelentem nem kellet 3 EUR vámot fizetni. Viszont volt szállítási költség, ami több volt mint 3EUR.
Még sem volt eszem... Kínából + 3EUR+ÁFA ingyen szállítva lehet kicsit olcsóbb lett volna. Egy próbát megért. -
digiharcos
lelkes újonc
-
gebro
aktív tag
Arról van infó, hogy a "helyi raktárban" lévő termékre is megy a 3 EUR vám?
Még nem vásároltam onnan....Pár napja vásároltam helyi raktárból, nem ment rá a 3€.
-
yogibear
addikt
Még nem vásároltam onnan....Helyi raktár Unión belüli...
De sok ész sem kell hozzá, berakod a cuccot kosárba és elviszed a folyamatot a konkrét fizetés előtt utolsó pontig és a saját szemeddel láthatod...
-
digiharcos
lelkes újonc
Még nem vásároltam onnan.... -
mzso
veterán
Örülj neki hogy nincs hosszú és rövid férfi és pluszban fiúban is kategória. De lehetne még az össze névvel rendelkező színárnyalatra is kategória, hogy biztos mindenki érezze a lehúzást.
A nőknél meg lehetne még több a bikinitől az egybefürdőruhán át a ki tudja miig. -
Beni2360
félisten
#967...
le van írva...
A termékkategóriákat a vámtarifaszámok határozzák meg.6211110000 Férfi vagy fiú fürdőruha
6211120000 Női vagy leányka fürdőruhaés ezek csak a 2 alap, mert van a listában több is...
gugliba beírod: "vámtarifaszámok férfi úszónadrág"
és a harmadik link egy prog.hu-s Vámtarifa számok számsorrend ott lehet guberálni a pdf-ben a vámtarifa számok között......Köszönöm szépen és a nadrágomban is turkálhatnak ( akárhol
).
Jól éreztem kb 2 hete, hogy rendelnem kell.
Egyébként nálam egy termék kategória
pl: ruházat, másik szerszámok, stb. -
yogibear
addikt
#967...
le van írva...
A termékkategóriákat a vámtarifaszámok határozzák meg.6211110000 Férfi vagy fiú fürdőruha
6211120000 Női vagy leányka fürdőruhaés ezek csak a 2 alap, mert van a listában több is...
gugliba beírod: "vámtarifaszámok férfi úszónadrág"
és a harmadik link egy prog.hu-s Vámtarifa számok számsorrend ott lehet guberálni a pdf-ben a vámtarifa számok között...... -
Beni2360
félisten
Sziasztok,
betettem egy Férfi úszónadrágot és egy női fürdőruhát. Miért 2x számolja a 3€ ?
Hiszen egy termék fajta.
Két fürdőruhánál 1x számol. -
mzso
veterán
Szerintem is eleve benne van... De az is indokolható amit a fórumtárs írt, hogy a 3 EUR-ra jön még ÁFA.
Ez volt a matek. ÁFA 614. Ha 27%-al számolunk, akkor a nettója 614/0,27 = 2274
3 EUR = 3x355 = 1065.Sehogy nem jön ki, lásd a kép.

Én úgy értelmeztem, hogy az egészre jön-e még az áfa, a termékek feltüntetett árában meg már benne van. Amúgy a 3 EUR-ra is megy, én is úgy tudom.
-
gebro
aktív tag
-
raziel01
veterán
Köszi a válaszod, Azt értem hogy a nettó 2274. De az miből áll össze? 1541 a vásárlás, marad 733 Ft. Az biztos nem 3 EUR akármilyen +- árfolyammal sem.
Rodzser Mór:
Ez kuponszerző vásárlás volt, az az akció, amikor 3 terméket kell választani egy listából és kifizetni. Itt nincs limit. A listában a korábban vásárolt termékekhez hasonlók vannak kb. 1/3 részben. Ezek a termékek általában 400..3000 Ft között vannak a listában hogy legyen vásárlási hajlandóságod. Én már szinte csak így vásároltam, mióta a kredit szerzést megnehezítették, a visszaélések miatt.Azaz, vásároltam pl. 3 dobozt vagy kábelt vagy szivacsot a listáról, vagy valami hasonlót amire amúgy is szükségem volt (valamennyire) a kupon szerző akcióban, átlag 1.500 Ft-ért és erre kaptam 15 kupont összesen 120.000...150.000 felhasználható értékkel, de magas kupon vásárlási limittel. Ebből ki tudtam használni ezeket: 4/9,5+6/15+8/25 eFt és ritkán a 2/7,5 Azaz a 2.000 forintos kuponhoz 7500 ft-ért kellet vásárolni, ami kb. 25%-os kedvezmény. A többivel meg nagyjából 30% jött ki. 15/75e és 20/90e kuponokat sosem használtam fel.
Most hogy ráteszik a 3EUR vámot akkor ez a folyamat megdrágul. Főleg, ha a még a kiskuponokat sem használom fel mindet, akkor kb. 20..25%-os kedvezménynek számít. De persze a kuponozott vásárlást is megvámolják.... bukom az egészet.
A kupon lejár 2-3 nap alatt, ezért sok terméket tartok a kosaramban, hogy abból gyorsan összerakjam a limit közeli összeget és ne kezdjek el olyanokat megvenni amire nincs szükségem, csak azért mert olcsó.
Chaten tudsz írni a robotnak ha lejár a kupon. Csak annyit írj hogy kupon újraaktiválás és ki tudod választani a 2 honapja lejárt kuponok közül amit akarsz. Bármennyit tudsz ujraaktiválni.
-
digiharcos
lelkes újonc
Köszi a válaszod, Azt értem hogy a nettó 2274. De az miből áll össze? 1541 a vásárlás, marad 733 Ft. Az biztos nem 3 EUR akármilyen +- árfolyammal sem.
Rodzser Mór:
Ez kuponszerző vásárlás volt, az az akció, amikor 3 terméket kell választani egy listából és kifizetni. Itt nincs limit. A listában a korábban vásárolt termékekhez hasonlók vannak kb. 1/3 részben. Ezek a termékek általában 400..3000 Ft között vannak a listában hogy legyen vásárlási hajlandóságod. Én már szinte csak így vásároltam, mióta a kredit szerzést megnehezítették, a visszaélések miatt.Azaz, vásároltam pl. 3 dobozt vagy kábelt vagy szivacsot a listáról, vagy valami hasonlót amire amúgy is szükségem volt (valamennyire) a kupon szerző akcióban, átlag 1.500 Ft-ért és erre kaptam 15 kupont összesen 120.000...150.000 felhasználható értékkel, de magas kupon vásárlási limittel. Ebből ki tudtam használni ezeket: 4/9,5+6/15+8/25 eFt és ritkán a 2/7,5 Azaz a 2.000 forintos kuponhoz 7500 ft-ért kellet vásárolni, ami kb. 25%-os kedvezmény. A többivel meg nagyjából 30% jött ki. 15/75e és 20/90e kuponokat sosem használtam fel.
Most hogy ráteszik a 3EUR vámot akkor ez a folyamat megdrágul. Főleg, ha a még a kiskuponokat sem használom fel mindet, akkor kb. 20..25%-os kedvezménynek számít. De persze a kuponozott vásárlást is megvámolják.... bukom az egészet.
A kupon lejár 2-3 nap alatt, ezért sok terméket tartok a kosaramban, hogy abból gyorsan összerakjam a limit közeli összeget és ne kezdjek el olyanokat megvenni amire nincs szükségem, csak azért mert olcsó.
-
RudY
addikt
Szerintem is eleve benne van... De az is indokolható amit a fórumtárs írt, hogy a 3 EUR-ra jön még ÁFA.

Pont kijön:
2889 /1,27 = 2274,79 (ez ugyebár az össz. nettó)
A különbözetnek pedig ott az ÁFA: 614,21 (+2274,79 = 2889)
Egyébként a vámot és áfáját nem a mi ft/eur váltós árfolyamunkkal érdemes számolgatni, az ír eu-s központjuk sem középárfolyammal dolgozik. -
Rodzser Mór
senior tag

Nálad nincs követelményként a kb. 5500 forintnyi minimum érték, hogy csak 2889 Ft-os a rendelésed?
-
digiharcos
lelkes újonc

-
mzso
veterán
Szia! Abban kérnék segítséget, hogy a "Helyi raktár"-ról rendelésnél is kell 3 EUR vámot fizetni? Böngészőben ezt írja:
"Nincsenek importdíjak Helyi raktár – Leggyorsabb kézbesítés: 4"ÁFA-t sem rak rá?
8eFt termék 0 szállítási díjjal, de nem véglegesítem, ha megy rá vám + áfa.Másik rendelésemnél volt VÁM+ÁFA 1 termékre (nem helyi) , de sehogy sem jött ki a 3x354 Ft VÁM + xxxx áfa. Miből számol ÁFA-t és mekkora %-al?
#963#959
czakof1946Az EU megszabja, hogy a webshop rója ki kategóriánként a 3 eurót, majd arra az országnak megfelelő áfát
Ezt úgy érted a 3 EUR-ra teszi a 27% áfát?
Ha igen akkor nálam 400+árfolyammal számolt....Az Áfa már benne van. 3 EUR meg csak EU-n kívülről lesz.
-
digiharcos
lelkes újonc
-
raziel01
veterán
Szia! Abban kérnék segítséget, hogy a "Helyi raktár"-ról rendelésnél is kell 3 EUR vámot fizetni? Böngészőben ezt írja:
"Nincsenek importdíjak Helyi raktár – Leggyorsabb kézbesítés: 4"ÁFA-t sem rak rá?
8eFt termék 0 szállítási díjjal, de nem véglegesítem, ha megy rá vám + áfa.Másik rendelésemnél volt VÁM+ÁFA 1 termékre (nem helyi) , de sehogy sem jött ki a 3x354 Ft VÁM + xxxx áfa. Miből számol ÁFA-t és mekkora %-al?
#963#959
czakof1946Az EU megszabja, hogy a webshop rója ki kategóriánként a 3 eurót, majd arra az országnak megfelelő áfát
Ha igen akkor nálam 400+árfolyammal számolt....1347 Ft az a 3 euró +áfa jelenleg.
Helyi raktár EU-s ország, nem rakhat rá semmi egyebet de amúgy fizetés előtt fogod látni a végleges összeget. Nem kell fizetni ha nem tetszik. -
digiharcos
lelkes újonc
Az új szabály szerint a 3 eurós vámot nem csomagonként, hanem az egy csomagban található termékkategóriák után kell megfizetni. A termékkategóriákat a vámtarifaszámok határozzák meg. Ha valaki például egy webáruházból egy pólót, egy telefontokot és egy fülhallgatót rendel ugyanabban a csomagban, akkor három különböző termékkategóriába tartozó (eltérő vámtarifaszámú) árut vásárol, ezért a fizetendő vám összesen 9 euró. Ha ugyanaz a vásárló három azonos típusú (azonos vámtarifaszámú) pamutpólót rendel, akkor a küldemény egyetlen termékkategóriát tartalmaz, így a fizetendő vám 3 euró. A szabály csak a 150 euró alatti belső értékű küldeményekre vonatkozik, az ennél értékesebb küldemények vámkezelésében változás nem lesz.
#963#959
Ha igen akkor nálam 400+árfolyammal számolt.... -
aleister
veterán
Köszi a válaszokat!
-
yogibear
addikt
Az új szabály szerint a 3 eurós vámot nem csomagonként, hanem az egy csomagban található termékkategóriák után kell megfizetni. A termékkategóriákat a vámtarifaszámok határozzák meg. Ha valaki például egy webáruházból egy pólót, egy telefontokot és egy fülhallgatót rendel ugyanabban a csomagban, akkor három különböző termékkategóriába tartozó (eltérő vámtarifaszámú) árut vásárol, ezért a fizetendő vám összesen 9 euró. Ha ugyanaz a vásárló három azonos típusú (azonos vámtarifaszámú) pamutpólót rendel, akkor a küldemény egyetlen termékkategóriát tartalmaz, így a fizetendő vám 3 euró. A szabály csak a 150 euró alatti belső értékű küldeményekre vonatkozik, az ennél értékesebb küldemények vámkezelésében változás nem lesz.
-
raziel01
veterán
Sziasztok!
Ezt a mondatot hogy értelmezitek?
"Az EU-n kívülről szállított, 150 euró vagy annál alacsonyabb értékű megrendelések esetén a Temu 3 euró importköltséget számít fel a megrendelésben szereplő minden egyes tételenként, plusz az alkalmazandó áfa. Ebből a célból ugyanazokat a tételeket csak egyszer számoljuk el."
Akkor ha ugyanabból a termékből (tételből) több darabot rendelek (mondjuk 3 pólót), akkor 3 vagy 9 (3x3) eur-t számolnak fel az áfa mellett pluszban?Rámész a fizetésre és ki fog írni fizetés előtt, hogy mennyit számít fel.
Pont pólókat rendeltem arra egyszer számolta fel a kb 1400 Ft-nyi összeget. Több fajta póló is lehet nem kell ugyanabból többet rendelni.
De például sokszor nem működik jól, szerszámoknál kb mindenre egyesével fel akarta számolni. -
aleister
veterán
Sziasztok!
Ezt a mondatot hogy értelmezitek?
"Az EU-n kívülről szállított, 150 euró vagy annál alacsonyabb értékű megrendelések esetén a Temu 3 euró importköltséget számít fel a megrendelésben szereplő minden egyes tételenként, plusz az alkalmazandó áfa. Ebből a célból ugyanazokat a tételeket csak egyszer számoljuk el."
Akkor ha ugyanabból a termékből (tételből) több darabot rendelek (mondjuk 3 pólót), akkor 3 vagy 9 (3x3) eur-t számolnak fel az áfa mellett pluszban? -
raziel01
veterán
Árkorrekció is szigorítva lett.
Illetve szerintem a visszaküldésnél is bukod majd a 3 eurós vámot.
3 ezres terméknél kb nem sok értelme lesz visszaküldeni ha csak 1600-at adnak vissza."Sajnáljuk, nem igényelhetsz árkorrekciót a megrendeléshez Az azonos specifikációjú (például méret, szín stb.) termék ugyanazon eladótól nem csökkent árban. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az EU-n kívülről feladott, 150 € vagy annál alacsonyabb értékű rendelésben szereplő termék esetében a Temu csak akkor téríti meg az árkülönbözetet, ha az adott termék aktuális eladási árának és vámkezelési szolgáltatási díjainak együttes összege alacsonyabb, mint a vásárlás időpontjában érvényes eladási ár. Ha bármilyen kérdésed van, fordulj az ügyfélszolgálathoz."
-
mzso
veterán
Most egy kicsit bele vagyok zavarodva. Végül is ki teszi rá az adót? Általában az adót az adóhivatal rója ki. Tehátha a kereskedő rátesz, meg az adóhivatal is, akkor......?
A kereskedő fogja befizetni az én adómat?Az EU megszabja, hogy a webshop rója ki kategóriánként a 3 eurót, majd arra az országnak megfelelő áfát.
Magyarul csak követelnek és mindent munkát ráterhelnek az EU-n kívüli webshopra. Az EU-n belül meg csak nézik, hogy dől a lé... -
mzso
veterán
150 EUR érték alatt (és fölötte is) a webshop teszi rá a "+3 EUR/termékkategória" néven elhíresült sarcot. Annyit fizetsz összesen, amennyit a webshopban látsz fizetnivalót.
150 EUR fölött kerül vámolásra az EU-n kívülről importált vásárfia. Azt külön kell fizetni pluszban, ahogy eddig is.
De ő az adót kérdezte.
-
Rodzser Mór
senior tag
Találtam egy nem magyar személyigazolvány fotóját a neten. Feltöltöttem a Temu életkorellenörző ablakába, illetve az egy 3. fél általi ellenörző oldal, valami idscan.cloud oldal vagy mi. És elfogadta.
Most már újra látom azokat a cuccokat, amiket kb. fél éve már nem engedett megnézni.
Nem vagyok rá büszke, szégyellem is magam, hogy ilyen csínytevést csináltam
-
Rodzser Mór
senior tag
Most egy kicsit bele vagyok zavarodva. Végül is ki teszi rá az adót? Általában az adót az adóhivatal rója ki. Tehátha a kereskedő rátesz, meg az adóhivatal is, akkor......?
A kereskedő fogja befizetni az én adómat?150 EUR érték alatt (és fölötte is) a webshop teszi rá a "+3 EUR/termékkategória" néven elhíresült sarcot. Annyit fizetsz összesen, amennyit a webshopban látsz fizetnivalót.
150 EUR fölött kerül vámolásra az EU-n kívülről importált vásárfia. Azt külön kell fizetni pluszban, ahogy eddig is.
-
czakof1946
tag
A kereskedő fogja befizetni az én adómat? -
mzso
veterán
Eddig is volt áfa, azt ne keresd....
De a három eurora is rájön az áfa...
-
Rodzser Mór
senior tag
Mikor pár napja? 26-án még rendeltem egy kicsit, de nem tűnt fel. Volt 880 Ft-os tétel is (amire nagyon nem jön ki a 3 euro plusz), meg egy 40%-os egyedi akcióban 1900-ért egy termék ami most 5000.
Még vagy két termék ami drágább volt mint az Ali-n, de ez vagy 95% mindig is igaz volt amikor néztem.
Szerk.:
Egyébként most is van ilyen 953 forintos tétel amire nagyon nem jön ki a +3 euró x 1,27 áfa matek. És ha berakok csak ilyenből hatot a minimum rendeléshez 5718Ft a vége, és nem 7077, mint amennyi hozzáadódott 3 euróval lenne.Sajna nem tudom a pontos dátumát.
Én is látok most 1000 Ft alatti cuccokat. De ami a kosaramban volt, azok mind kb ezzel a 3 euróval emelkedtek (vagy még talán egy kicsit többel). És más eladótól sem látom ugyanazt az emelés előtti áron.
-
diablo1984
veterán
Mikor pár napja? 26-án még rendeltem egy kicsit, de nem tűnt fel. Volt 880 Ft-os tétel is (amire nagyon nem jön ki a 3 euro plusz), meg egy 40%-os egyedi akcióban 1900-ért egy termék ami most 5000.
Még vagy két termék ami drágább volt mint az Ali-n, de ez vagy 95% mindig is igaz volt amikor néztem.
Szerk.:
Egyébként most is van ilyen 953 forintos tétel amire nagyon nem jön ki a +3 euró x 1,27 áfa matek. És ha berakok csak ilyenből hatot a minimum rendeléshez 5718Ft a vége, és nem 7077, mint amennyi hozzáadódott 3 euróval lenne.Eddig is volt áfa, azt ne keresd....
-
mzso
veterán
Már leírtuk, hogy pár napja durván árat emelt a Temu eme szabályozás hatására. De az Aliexpress is. És bizonyára a többi cég is. Hogy miért nem július 1-től, az rejtély. Ezen berágtam rájuk, mert még akartam 1-e előtt vásárolni, de nem dupla áron.
Szerk.:
Egyébként most is van ilyen 953 forintos tétel amire nagyon nem jön ki a +3 euró x 1,27 áfa matek. És ha berakok csak ilyenből hatot a minimum rendeléshez 5718Ft a vége, és nem 7077, mint amennyi hozzáadódott 3 euróval lenne. -
Rodzser Mór
senior tag
Már leírtuk, hogy pár napja durván árat emelt a Temu eme szabályozás hatására. De az Aliexpress is. És bizonyára a többi cég is. Hogy miért nem július 1-től, az rejtély. Ezen berágtam rájuk, mert még akartam 1-e előtt vásárolni, de nem dupla áron.
-
mzso
veterán
Én nem látok különbséget árban ma azok között amit korábban néztem.
Beraktam kosárba, és utána rendelési felületen sem látok extra díjat. -
czakof1946
tag
Hát akkor mától vámozunk:
Aki ma rendel, mondja majd el, hogy mi történik
-
Rodzser Mór
senior tag
Nagyon durván emeltek, a legtöbb olcsó dekor cucc, hasznos kis biszbasz, már nem éri meg. Darabonként rakták rá a 3€ pluszt, és mindegy hány darabot kérsz, mindegyiken rajta van.
A vámrendelet rohadtul nem erről szólt, hanem a termékcsoportonként kivetett 3€-ról.
Temuék jól fognak járni mert rengeteg hülye van.
Az a baj, hogy ilyen cuccokat csak a leleményes kínaiak gyártanak. Szerintem nem állok messze a valóságtól, ha azt mondom, hogy ezen cikkek 98%-ának nincs EU-s gyártású megfelelője.
EU csúnyán bealudt, aztán csodálkoznak, hogy áramlanak ki a százmilliárdok Kínába.
-
raziel01
veterán
Nagyon durván emeltek, a legtöbb olcsó dekor cucc, hasznos kis biszbasz, már nem éri meg. Darabonként rakták rá a 3€ pluszt, és mindegy hány darabot kérsz, mindegyiken rajta van.
A vámrendelet rohadtul nem erről szólt, hanem a termékcsoportonként kivetett 3€-ról.
Eddig mi jártunk jól, most ők.
De amúgy júlus 1-től indul a buli. Lehet akkor majd változtatnak. -
Redneck
nagyúr
Szia.
Gyakorlatilag mindenre vonatkozik.
A webshop fogja az áraira rárakni.
Látom, már durván árat is emeltek a Temun. Pedig gyorsan akartam még rendelni áremelés előtt, felhasználva a krediteimet. De ahogy most látom, nem július 1-től emelnek árat, hanem már megemelték. Ez így szivola.
Amúgy érdekelne, hogy az EU-s hatóságok miképpen tudnak róla, hogy ki, mennyi pénzért és mit vásárolt EU-n kívülről, amit az EU határain belülre behoznak. Szerintem az áremelkedést simán benyelheti a Temu, bevallja a 25-35%-át az EU-s hatóságnak és ennyi. Ezzel jól is járt a Temu, a vásárló meg nem.
Bár szerintem erősen megcsappan az EU-s vásárlások értéke. Dupla áron nem akar senki költeni.
-
raziel01
veterán
Szia.
Látom, már durván árat is emeltek a Temun. Pedig gyorsan akartam még rendelni áremelés előtt, felhasználva a krediteimet. De ahogy most látom, nem július 1-től emelnek árat, hanem már megemelték. Ez így szivola.
Amúgy érdekelne, hogy az EU-s hatóságok miképpen tudnak róla, hogy ki, mennyi pénzért és mit vásárolt EU-n kívülről, amit az EU határain belülre behoznak. Szerintem az áremelkedést simán benyelheti a Temu, bevallja a 25-35%-át az EU-s hatóságnak és ennyi. Ezzel jól is járt a Temu, a vásárló meg nem.
Bár szerintem erősen megcsappan az EU-s vásárlások értéke. Dupla áron nem akar senki költeni.
Igazából drágább termék ígyis megérheti. Nyilván póló 4 ezerért már nem.
De mondjuk drágább cipő vagy kabát ott majdnem mindegy, hogy 10k vagy 11k. -
Rodzser Mór
senior tag
Sziasztok!
Ez a vám mizéria konkrétan mire vonatkozik? Ha július 1-je előtt rendelek akkor nem vámolják, vagy ha a rendelésem nem érkezik meg június 30-ig, csak utána, akkor már vámköteles,
Köszi
Szia.
-
czakof1946
tag
Azt én is észrevettem, hogy van valami drágulás a Temun. Én csak többnyire a kötelező minimál érték körül szoktam rendelni, apróságokat. Sokszor rendelek modell autókat a dédunokáimnak. Nagyon tetszenek nekik. A lgutóbbi rendelésemnél 1600 FT volt az ára /3 db-ot rendeltem/., most látom, hogy ugyan az az autó 3400ft. Vagyis nem 1 euróval emeltek.
-
raziel01
veterán
Sziasztok!
Ez a vám mizéria konkrétan mire vonatkozik? Ha július 1-je előtt rendelek akkor nem vámolják, vagy ha a rendelésem nem érkezik meg június 30-ig, csak utána, akkor már vámköteles,
Köszi
Senki nem tudja. Valószínűleg lesz türelmi idő, mondjuk 2 hét.
De szerintem az se véletlen, hogy a Temu most drágított. Szerintem ha ezekre is megy vám akkor azt ők fogják fizetni. Én ma rendeltem még egyébként.
Kétlem, hogy utólag majd megkeres mindenkit a hatóság. -
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Köszi
-
raziel01
veterán
Chatgpt szerint.
1. A webshop előre beszed mindent (ez a legvalószínűbb a Temu, Shein, AliExpress esetén). Vásárláskor látsz majd egy külön "import fee", "customs fee" vagy hasonló tételt.
A csomag érkezésekor már nem kell külön fizetned.2. A szállító szedi be. Kapsz egy e-mailt vagy SMS-t a Magyar Postától vagy a futárszolgálattól. Online befizeted a vámot és esetleges kezelési díjat. Ezután kézbesítik a csomagot. Utánvétszerű beszedés.
3. Ritkább eset, de a futár a kézbesítéskor kéri a díjat.
A NAV is azt nyilatkozta, hogy az áruháznak kell előre beszednie. Ember nem lenne aki mindent utólag ellenőriz és az alapján szedi be.
Most egyelőre az látszik, hogy Temun sok termék pont ezzel a 3 euróval drágult. Az a kérdés, hogy így marad-e vagy nem.
Azt is el tudom képzelni, hogy marad így, hogy minden ezer Ft-al drágább de marad az ingyenes visszaküldés és valszeg visszakapod a vám értékét is.
Ali azt nyilatkozta, hogy ott visszaküldésnél bukod a 3 eurót. -
Met
nagyúr
Valószínűleg a 80 évemnek köszönhető
, de nem értem ezt a vám témát. Hol fognak vámolni?. Hol és mikor kell fizetni a vámot? Belenéznek minden csomagba, hogy hány fajta tétel van benne? Vagy a Temu emeli meg az árat 1 euróval? Világosítson már fel valaki. Tegnap érkezett egy rendelésem, kivettem a Box-ból. Ennyi. Most is van egy futó rendelésem /kreditem fedezi/. Ez valószínűleg jul. 1 után fog megérkezni.Chatgpt szerint.
1. A webshop előre beszed mindent (ez a legvalószínűbb a Temu, Shein, AliExpress esetén). Vásárláskor látsz majd egy külön "import fee", "customs fee" vagy hasonló tételt.
A csomag érkezésekor már nem kell külön fizetned.2. A szállító szedi be. Kapsz egy e-mailt vagy SMS-t a Magyar Postától vagy a futárszolgálattól. Online befizeted a vámot és esetleges kezelési díjat. Ezután kézbesítik a csomagot. Utánvétszerű beszedés.
3. Ritkább eset, de a futár a kézbesítéskor kéri a díjat.
-
czakof1946
tag
Valószínűleg a 80 évemnek köszönhető
, de nem értem ezt a vám témát. Hol fognak vámolni?. Hol és mikor kell fizetni a vámot? Belenéznek minden csomagba, hogy hány fajta tétel van benne? Vagy a Temu emeli meg az árat 1 euróval? Világosítson már fel valaki. Tegnap érkezett egy rendelésem, kivettem a Box-ból. Ennyi. Most is van egy futó rendelésem /kreditem fedezi/. Ez valószínűleg jul. 1 után fog megérkezni. -
Redneck
nagyúr
-
raziel01
veterán
Köszönöm az infót! Ezer éve Aliztam, jellemzően pár eurós kis alkatrészek miatt. Temun meg most szaladt meg először.

A továbbiakban is fogok rendelni, csak összeállunk páran, meg igyekszünk témakörök szerint többet rendelni. Az mondjuk nem teszik, hogy a Temu magától rakosgatja az árra a büntetővámot. Így felmerül az esélye, hogy a user többször fizet, és csak az ő profitjuk nő...Szerintem nem véletlen, hogy most rárakták egyesével mindenre.
Ha ígyis megy a bolt akkor számukra minden fasza. Ha meg nem annyira megy akkor átalakítják a rendszert. -
Redneck
nagyúr
Köszönöm az infót! Ezer éve Aliztam, jellemzően pár eurós kis alkatrészek miatt. Temun meg most szaladt meg először.

A továbbiakban is fogok rendelni, csak összeállunk páran, meg igyekszünk témakörök szerint többet rendelni. Az mondjuk nem teszik, hogy a Temu magától rakosgatja az árra a büntetővámot. Így felmerül az esélye, hogy a user többször fizet, és csak az ő profitjuk nő... -
raziel01
veterán
Barátnőm rendelt néhány ruhát Temuról, amivel már átléptem a 150€ havi vámmentes sávot. Konkrétan egy 11 ezer Ft-os csomagnál látom a "sikeres export vámellenőrzés" állapotot, de úton van még egy 0Ft-os, kreditekből vásárolt csomag is. Előbbi pár női ruha, utóbbi pár férfi póló.
Mit kell tennem, vagy mire számíthatok a továbbiakban? Korábban nem rendeltem a 150€ havi sáv fölött.
Ja illetve most olvasom mégegyszer amit írtál.
Nem havi 150euro a sáv hanem ha az adott csomag több, mint 150 euró akkor kapott +27% vám/áfát. De temun még nem hallottam senkitől se ilyenről. Ők fixen eu országon keresztül hozzák be.
Alin persze rájött a plusz áfa. -
Redneck
nagyúr
Köszi, így megnyugodtam! Nyilván a vásárlókra lesz hárítva a költség. Nem hiszek benne, hogy mindenhova raktárat építenének, de ha igen, akkor is meg kell fizetni a vámemelés miatt felmerült költségeiket...
-
raziel01
veterán
Barátnőm rendelt néhány ruhát Temuról, amivel már átléptem a 150€ havi vámmentes sávot. Konkrétan egy 11 ezer Ft-os csomagnál látom a "sikeres export vámellenőrzés" állapotot, de úton van még egy 0Ft-os, kreditekből vásárolt csomag is. Előbbi pár női ruha, utóbbi pár férfi póló.
Mit kell tennem, vagy mire számíthatok a továbbiakban? Korábban nem rendeltem a 150€ havi sáv fölött.
Minden rendelésnél már ott van, hogy sikeres export vámellenőrzés és én csak 6k körül szoktam rendelni.
Gondolom a július 1 új 3 euró adó miatt.Illetve sok termék megdrágult sajnos. Tegnap este álmos voltam, nem rendeltem meg, most meg csomó autós cucc pont egy ezressel drágult. :\
-
Redneck
nagyúr
-
Rodzser Mór
senior tag
Igen ilyen is van, hogy visszaküldés nélkül.
Nem olyan fos, mint az Ali express, hogy pár 100 Ft-os cuccnál is bizonygatni kell videóval meg mindennel és még úgyis leszivatnak.Amúgy ha kéri a visszaküldést akkor mindig nyomkövetett csomag. NIncs olyan, hogy nem ér oda.
Sőt nekem már olyan is volt, hogy 3 napig nem mozdult a visszaküldött csomag a nyomkövetésben is ilyenkor kérheted, hogy nem akarsz várni adják vissza rögtön a pénzt.
és rögtön vissza is jött. Szerintem van nekik egy összevont magyarországi (minden országra vonatkozó adat) adat, és annak megfelelően engedékenyek. Pl évi 10 milliárd forintot költ el a Temun a magyar. Akkor annak pl. 2%-áig engedékenyek havi bontásban. Azaz havonta 2/12 % amit "odaadnak". Mondhatni ez a káló.
-
raziel01
veterán
baszki, megcsináltam a visszaküldési "procedúrát", leírtam, hogy igazából másik terméket akartam megvenni, bocsi. erre nézem, hogy a végén kiírta, hogy nem kell visszaküldenem. és mire ezt begépeltem, jött egy üzenet a bankomtól, hogy jön a pénz a temutól. eszem megáll. komolyan, szégyellem magamat. oké, mostanában kb minden másnap vettem valamit 5200 ft-ért, de azok is kedvező áron voltak. áhh, valaki ezért majd 2 órával többet dolgozik kínában.
Igen ilyen is van, hogy visszaküldés nélkül.
Nem olyan fos, mint az Ali express, hogy pár 100 Ft-os cuccnál is bizonygatni kell videóval meg mindennel és még úgyis leszivatnak.Amúgy ha kéri a visszaküldést akkor mindig nyomkövetett csomag. NIncs olyan, hogy nem ér oda.
Sőt nekem már olyan is volt, hogy 3 napig nem mozdult a visszaküldött csomag a nyomkövetésben is ilyenkor kérheted, hogy nem akarsz várni adják vissza rögtön a pénzt.
és rögtön vissza is jött. -
benfolds
őstag
baszki, megcsináltam a visszaküldési "procedúrát", leírtam, hogy igazából másik terméket akartam megvenni, bocsi. erre nézem, hogy a végén kiírta, hogy nem kell visszaküldenem. és mire ezt begépeltem, jött egy üzenet a bankomtól, hogy jön a pénz a temutól. eszem megáll. komolyan, szégyellem magamat. oké, mostanában kb minden másnap vettem valamit 5200 ft-ért, de azok is kedvező áron voltak. áhh, valaki ezért majd 2 órával többet dolgozik kínában.
-
perge666
veterán
-
benfolds
őstag
köszi. és az mennyire van benne a pakliban, hogy nem ér oda a csomag, vagy bármi probléma lesz? mert ha esélyes, akkor inkább eladom itthon az adott terméket.
-
raziel01
veterán
Szombaton beraktam egy 6500ft-os terméket a kosárba,erre azt írta hogy helyi raktárból szállitva.
Találtam mellé 2 olcsóbb cuccot is 1690ft értékben.Megyek a rendelésre,mindhárom termék kipipálva,kiválasztok mindent,a végén irja hogy 7940ft,mondom frankó kaptam egy kis kedvezményt.
Jön a visszaigazoló email,szuper.
Nézem a Temut,a kosárba ott a 2 olcsóbb termék,és nem engedi az egykattintásos fizetést, ( 5250ft értékben akart megint vásároltatni hogy megkapjam ) a 6500ft-os cuccra meg rárakott 1440ft szállítási dijat.

Töröltem is a rendelést,és a kosár tartalmát is ürítettem,látom nagyon közelít már nekik a július 1.
Mind1,szerintem innen sem rendelek többet,pedig elég sok pénzt otthagytam már náluk!Helyi eladóknál 9 ezer Ft felett ingyenes de ezt írja is. Meg eleve külön szedi a rendelésnél.
-
perge666
veterán
Szombaton beraktam egy 6500ft-os terméket a kosárba,erre azt írta hogy helyi raktárból szállitva.
Találtam mellé 2 olcsóbb cuccot is 1690ft értékben.Megyek a rendelésre,mindhárom termék kipipálva,kiválasztok mindent,a végén irja hogy 7940ft,mondom frankó kaptam egy kis kedvezményt.
Jön a visszaigazoló email,szuper.
Nézem a Temut,a kosárba ott a 2 olcsóbb termék,és nem engedi az egykattintásos fizetést, ( 5250ft értékben akart megint vásároltatni hogy megkapjam ) a 6500ft-os cuccra meg rárakott 1440ft szállítási dijat.

Töröltem is a rendelést,és a kosár tartalmát is ürítettem,látom nagyon közelít már nekik a július 1.
Mind1,szerintem innen sem rendelek többet,pedig elég sok pénzt otthagytam már náluk! -
raziel01
veterán
sziasztok! nem küldtem még vissza temu-s cuccot, most viszont lenne valami, amit bontatlanul visszaküldenék, mert rájöttem, hogy nem lesz jó nekem, vettem helyette másikat. az lenne a kérdésem, az 5200 ft-os vásárlási limit nagy részét (4000 ft) ennek a terméknek az ára teszi ki, vettem mellé kb. féláron egy másik terméket is, azzal együtt lett meg az 5200 ft-os limit. a kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben hogy számolnak? levonjánk a visszaküldött termék árából a postaköltséget, amit csak azért nem kellett fizetnem, mert a visszaküldött termék árával elértem a limitet? vagy esetleg azt a kedvezményt fogják levonni a visszatérítendő összegből, amit a plusz az akciós termékre kaptam? vagy semmi ilyesmi nincs, ha esetleg egy 1000 ft-os bizbaszt rendeltem volna a visszaküldendő termékek mellé, amit 5 ft-ért odaadtak, akkor 5 ft-ért kaptam valamit, amit ideutaztattak kínából, plusz állják a visszaküldött termékek postáját stb? azért ez elég abszurd lenne.

Az első visszaküldés minden rendelésből ingyenes tök mindegy milyen áron vetted. A teljes árát visszakapod a terméknek amit fizettél érte. Én is küldtem már vissza 5 ezres cuccot, mert nem lett jó. Mellette az 5 Ft-ért vett cuccot meg megtartottam.

-
benfolds
őstag
sziasztok! nem küldtem még vissza temu-s cuccot, most viszont lenne valami, amit bontatlanul visszaküldenék, mert rájöttem, hogy nem lesz jó nekem, vettem helyette másikat. az lenne a kérdésem, az 5200 ft-os vásárlási limit nagy részét (4000 ft) ennek a terméknek az ára teszi ki, vettem mellé kb. féláron egy másik terméket is, azzal együtt lett meg az 5200 ft-os limit. a kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben hogy számolnak? levonjánk a visszaküldött termék árából a postaköltséget, amit csak azért nem kellett fizetnem, mert a visszaküldött termék árával elértem a limitet? vagy esetleg azt a kedvezményt fogják levonni a visszatérítendő összegből, amit a plusz az akciós termékre kaptam? vagy semmi ilyesmi nincs, ha esetleg egy 1000 ft-os bizbaszt rendeltem volna a visszaküldendő termékek mellé, amit 5 ft-ért odaadtak, akkor 5 ft-ért kaptam valamit, amit ideutaztattak kínából, plusz állják a visszaküldött termékek postáját stb? azért ez elég abszurd lenne.

-
czakof1946
tag
Már olvastam, hogy Magyarországon is létrehoztak egy TEMU raktárat. Valószínűleg, innen fognak kiszállítani. Ez olyan nagy üzlet, hogy olyan megoldást fognak találni, hogy a vevő ne érezze magát vesztesnek. DE ha jól belegondolunk még a 3 eurós vám is beleférne egy nagyobb, azonos termékű tételbe. De bennem felmerűlt az a gondolat, hogy mit értenek azonos jellegű terméknek. És most minden csomagot kifognak bontani, vagy csak szúrópróba lesz és alapból minden csomagra kivetik a 3 euró vámot? Sok kérdés merül itt fel.
Azzal az indokolással sem értek egyet, hogy a Temu befolyásolja a hazai kiskereskedelmet. Ugyan azt a terméket lehet a boltba kapni, ami a Temun van. Erre példa: Vettem egy modelautót a Temun 4000 ft- ért, ezt az autót /ugyan az a dobozban/ egy hazai /"Inter..../árúházban 8000 ft-ért láttam.
És van még egy kérdés. Néha előfordul, hogy a termék nem megfelelő és visszaküldöm. Ilyenkor visszakapom a vámot:
-
Joker88
őstag
Az index azt írja: "A fizetendő vám a webáruház áraiba fog beépülni."
Itt érzek némi ellentmondást. Mert ha beépül a Temu áraiba a vám, akkor nem kell a magyar / EU-s hatóságnak vámolnia szerintem.
én is ezen a vonalon gondolkodtam..
de épp ma jött meg az egyik - jelenlegi viszonylatban az utolsó - rendelés egyik terméke, egy itthoni raktárból, Debrecenből..
-
Rodzser Mór
senior tag
Az index azt írja: "A fizetendő vám a webáruház áraiba fog beépülni."
Itt érzek némi ellentmondást. Mert ha beépül a Temu áraiba a vám, akkor nem kell a magyar / EU-s hatóságnak vámolnia szerintem.
-
diablo1984
veterán
És ez ellen az eu-s raktárak megoldás lesz, nem. Kíváncsi leszek, mikor lepi el az Eu raktáras megjelölés a temu-t, mert így is a közelből jöhet a cucc, 1 hét alatt kínából a kicsi csomagom nem érne ide(viszonyításképpen: az MPL-nek Szombathelyről Debrecen mellé 5 napba telik egy csomagot lehozni, így van hová fejlődni)
-
Met
nagyúr
-
Met
nagyúr
Igen, a boltban.
A második kódot elfogadta, utána újra próbálta az elsőt, de továbbra sem fogadta el.
Nem ütötte el a kódot mert visszaolvasta.
Újra próbáljuk, aztán ha megint nem fogadja el törlöm és újrakezdem a visszaküldést. -
raziel01
veterán
Hol írja, hogy lejárt? A boltban mikor feladni próbálod?
Amúgy töröld és csináld újra. Több rendelésből is küldhetsz vissza egy feladási kóddal. -
Met
nagyúr
Ha van egy visszaküldésem és nem fogadja el a kódot feladásnál, (azt írja hogy lejárt) törlöm a visszaküldést, újra csinálhatom?
Két visszaküldést csináltam egyszerre (két külön rendelés) próbáltuk ezt amit nem fogadott el, a másikat elfogadta, majd megint ezt és megint nem fogadta el. -
perge666
veterán
Én eléggé megszerettem a Temut,de van hogy 1-2 dolog miatt még bevásárolok kacatokat mert ugye van a minimum költés.De ha bevezetik ezt a badarságot akkor biztos nem fogok rendelgetni,legalább többet fogok spórolni. ( a francokat,majd elköltöm máshol azt a pénzt )
Lehet kitalálnak majd erre valamit,mert nem rossz pénz van nekik ebben.Meg ha jól tudom vannak már országszerte lerakataik,lehet majd csinálnak helyi boltokat.........
-
Met
nagyúr
-
AssAssynn
addikt
Rég nem Temuztam. Év elején volt szó arról, hogy megvámolják majd a Temus rendeléseket. Lett ebből valami, vagy még ezután jön?
-
Met
nagyúr
-
mzso
veterán
Ingyenes a visszaküldés, nem mindegy?
Amúgy amik lehetnek
- tartsd meg, de visszakapod az árát
- tartsd meg, visszakapod az árát de kreditben, ha pénz kell akkor küld visszaAzt hiszem nekem volt olyan is hogy vagy visszaküldöm és visszakapom az árát, vagy valamennyit vissza adnak kreditben és nem kell visszaküldeni.
Nyilván ettől egy rossz méretű ruha nem lesz rám jó hirtelen.Abból lehet választani amit éppen felajánlanak.
De nekem csak úgy enged leadni dispute-ot, hogy ha kiválasztom a visszaszállítási módot. (Ami csak egy opció, a packeta, ami nincs is a lakhelyemen...)
-
raziel01
veterán
Amúgy amik lehetnek
- tartsd meg, visszakapod az árát de kreditben, ha pénz kell akkor küld visszaAzt hiszem nekem volt olyan is hogy vagy visszaküldöm és visszakapom az árát, vagy valamennyit vissza adnak kreditben és nem kell visszaküldeni.
Nyilván ettől egy rossz méretű ruha nem lesz rám jó hirtelen.Abból lehet választani amit éppen felajánlanak.
Plusz van olyan is, hogy adnak egy 2-3 ezres kupont és tarts meg a terméket. Pont a Temu a legrendesebb ilyen szempontból.
Nem úgy, mint az Ali, hogy sokszor küldd vissza saját költségen aztán meg bekamuzza az eladó, hogy nem az volt benne így bukod a terméket is meg a postaköltséget is.
Temun ingyenes packeta visszaküldés van. -
Met
nagyúr
Amúgy amik lehetnek
-
mzso
veterán
Helló!
A Temunál lehet (részleges) refund-ot kérni, vagy csak visszaküldeni lehet?
Ahol csalnak egy kicsit a mérettel vagy mennyiséggel ott nem ártana vissza fizettetni valamennyit a vételárból, hiszen nem teljesen azt kaptam, de visszaküldeni nem érdemes, vagy nem akarom. -
RudY
addikt
Én nem kerülök semmit. Most erre mit mondjak? De.
Teljesen mindegy az érdeklődési kör, bármit keresek, szűk a kínálat.
Nézzünk fogkőleszedő eszközöket, fém "műszereket", amilyet a fogászok is használnak.
Nekem olyan kell, ami rozsdamentes acél és egyoldalú, vagyis normális fogantyúja van, nem mindkét oldalon kampós.
A tükör mondjuk ródiumos legyen, ugye ez páramentes - ez az alapvető.
Hát nincs se készlet, se darabonként.
Ezt az egyet találtam ami valamennyire hasonlít, de nyilván ez hulladék az elvárásokhoz képest. Pedig nem pro orvosi cuccot keresek...
A termékeknél látni hogy ugyanazt veheted meg sok-sok kereskedőtől más-más árral, kiszerelésben. Lényegi kínálat nincs.Olyasmit keresel, amilyet a fogászok is használnak, de ne legyen annyira pro, azért ez így tényleg nem könnyű. Megfelelő tanúsítványok nélkül a belinkelt sem lenne már elérhető.
Megpróbálom minél rövidebben, mert kicsit mindegyikőtöknek igaza van, de a veszekedésnek nem igazán van értelme, mert a hátteres okok azért elég jelentősek.Úgy általában azért lett és lesz szerényebb a temu piacteres kínálata, mert jóval szigorúbbak lettek a termékekkel és a forgalmazókkal szembeni elvárások és követelmények. Gyakorlatilag az európai piacterek (amazon, allegro, emag stb.) ennek a töredékét sem várják el.
Legyen az bármilyen elektronikai termék, játék, konyhai eszköz stb. stb., ha nem rendelkezik a megfelelő (valós) tanúsítványokkal, nem forgalmazható. A nemrég említett kerékpáros sisak, ami védőfelszerelés: ha nincs tanúsítvány, kuka.
Tehát amit az EU eleve előír, azt tartják és tartatják be a forgalmazókkal.Itt bukik ki, hogy valójában mennyi európai importőr nem is rendelkezik a megfelelő doksikkal, mert nagy ívben tesznek rá. Ha bármilyen gond van valamivel, legfeljebb visszahívják.
Gyakorlatilag azért hízott fel az allegro kínálata is, mert aki nem jut be a temura - vagy kivágják rövid időn belül - az átnyomul oda. Ott csak opció bármilyen megfelelőség feltüntetése, senkit nem érdekel, hogy ki és hogy számláz, se az, hogy milyen márkavédett terméket pörget, akkor sem, ha az kamu.
A temus márkavédelem is nagyon kemény lett. Ha nincs számlával igazolva (utóbbi 6 hónapban x összegű beszerzés) akkor felejtős.
Számlával kajlizók is kizárva... vagy a forgalmazó állít ki megfelelő számlát, vagy a temu (Whaleco TL) állítja ki helyette. Ez érvényes az áfára és a környezetvédelmi termékdíjakra + EPR is. Ha nincs igazolt önfizetés, akkor a temu intézi a forgalmazó helyett, majd levonja a beérkező forgalmából.Minél gyengébb a forgalmazó összteljesítménye (24 órás válaszadás, visszaküldési arány, szabálysértési besorolás), annál később jut a bevételéhez, ami így akár bő 3 hét is lehet. Ha már nagyon gázos, akkor jön a végleges kitiltás.
DE! A tetszetős vásárlódélem mellett a normális forgalmazók "eladóvédelme" is példátlan az összes többi piactérhez képest. Merőben más ez a szemléletük is (ha már belőlük élnek), nem a kizsákmányolás és a kihasználás az elsődleges, normális jutalék, tisztességes és követhető elszámolással.Úgyhogy a temus piactér tulajdonosi háttere durva szigorral akar megfelelni minden eu-s jogszabálynak, ami megmosolyogtató is lehet, de úgy tűnik, hogy kitartók és a kínai autógyártók példáját követik, ami azért elég sikeres lett.
-
Héraklész
senior tag
Nekem mindegy. Most magyarázkodtok, hogy egy bizonyos kacatot kerestek, elsőre meg azon ment a picsogás, hogy kevés a kacat. Ha 100 millió is kevés 1, azaz egyetlen weboldalon, akkor mint említettem, nem a víz a hülye, ha a kacsa nem tud úszni....
A tehetetlen embereknek mindig van kifogása....Szerintem az a százmillió kevesebb mint félmillió.
Csehektől elvből nem rendelek. A kínai üzletek garanciája jobb.
Nekem úgy tűnik hogy vergődsz, mert valaki lefitymálja a kínálatot. Neked amúgy mi bajod van? -
Rodzser Mór
senior tag
Kemény vagy, mint a fagyott kutya lába
Te írod a hülyeségeket, de örülök, hogy magadra ismertél.Ne zavarjon az a TÉNY sem, hogy, amit rendeltem az E26-es izzó és jó a magyar 230V feszültséghez, mivel benne volt a specifikációjában és ki is próbáltam betekerve a foglalatba.
Mutass nekem millió féle E26 vagy E27 mozgásérzékelős izzót. Vagy millió féle kerékpáros kompjutert, ami nem GPS-vevős, vagy millió féle kerékpáros sisakor stb. De mondhatnám akármelyik termékkategóriát. Menj tájékozódni, addig is jó vergődést és kellemes elájulást önmagadtól.
-
tatabike
őstag
Igen, azt írtam, hogy kevés a termék. Továbbra is ez a helyzet, nem változott pár óra leforgása során. Nem kötekszem, ezek tények. Tényekkel provokállak?

Nem tudom, hogy te melyik mozit nézed. Mi az, hogy nem is létezik olyan izzó? Nagyon is létezik olyan izzó, amiben benne van a mozgásérzékelő. E27 van Európában, E26 van USA-ban, sok esetben a Temu oldalán úgy van megadva, hogy E26/E27. Azért mert te tájékozatlan vagy, és azért mert te ugyanazt az 5-10 terméket milliófélének látod, az nem annak a hibája, aki felismeri, hogy a kínálat 5-10 termék és nem millió.
Szerintem hanyagoljuk egymást, de nagyon sürgősen. Ha neked 100 millió kevés, az a te bajod... Sokra mennél a 110 voltos E26 izzóval itthon, sok sikert hozzá...
Amúgy tudod, mi a különbség a gyomor meg a fej között? A gyomor jelzi, ha üres... Na tipli van.... -
Rodzser Mór
senior tag
Lassíts ember. Elsőre azt írtad, hogy kevés termék van, Kína meg milyen nagy. Erre írtam, hogy csak az Alin van vagy 100 millió féle termék. Lehet kötekedni, csak nem érdemes. Gondold át, miket firkáltál. Arra reagáltam. Nem arra, hogy te olyan izzót keresel, ami nem is létezik. E27 van, nem 26. Na, itt befejeztem.
Igen, azt írtam, hogy kevés a termék. Továbbra is ez a helyzet, nem változott pár óra leforgása során. Nem kötekszem, ezek tények. Tényekkel provokállak?

Nem tudom, hogy te melyik mozit nézed. Mi az, hogy nem is létezik olyan izzó? Nagyon is létezik olyan izzó, amiben benne van a mozgásérzékelő. E27 van Európában, E26 van USA-ban, sok esetben a Temu oldalán úgy van megadva, hogy E26/E27. Azért mert te tájékozatlan vagy, és azért mert te ugyanazt az 5-10 terméket milliófélének látod, az nem annak a hibája, aki felismeri, hogy a kínálat 5-10 termék és nem millió.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Gyúrósok ide!
- Tesla topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Lightyear - befektetési app
- Akkora lesz a kávamentes iPhone XX, mint egy tálca
- Projektor topic
- Mikrotik routerek
- Linux kezdőknek
- Készül a felhasználói igényeket előtérbe helyező OpenPrinter nyomtató
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- HP Victus 16-s 16.1" FHD IPS Ryzen 7 8845HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe gar
- Iphone 15 pro max 256 gb, natúr titán
- RTX 5080 9800X3D High End Gaming PC 32GB Gskill Neo 2 TB SSD
- Corsair iCUE SP120 RGB ELITE ventillátor vezérlővel
- P16s Gen1 16" FHD+ IPS i7-1260P T550 32GB 512GB NVMe magyarított bill ujjl olvIR kam gar
- Apple iPad 5. generáció (A1822) 128GB, asztroszürke
- Dell Latitude 5421 Touch i7 / 16GB RAM / 512GB SSD / 2 ÉV GARANCIA
- AKCIÓ! MSI Gaming Z Trio RTX 3080 10GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- Legmagasabb felvásárlási árak Xbox Series S/X és PS5 konzolokra!
- ÚJ Dell Pro 16 Plus - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 235U - 16GB - 512GB - Win11 PRO - 3 év garancia - HUN

).