- Asszociációs játék. :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- New Game Blitz - 2025
- Digitális Állampolgárság Program
- Notepad++
- Android másképp: Lineage OS és társai
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT.hu
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacus
őstag
válasz etnies #125390 üzenetére
"a kézfejed meg lefagy"
Kézvédő nélkül lehet, hogy így van, de én még 3 fokban is meggondolom, hogy kell e a téli kesztyű. Igaz, hogy nem megyek akkor 100 km feletti távokat, sőt leginkább csak Bp, itt meg mindig jó idő vanKössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
-
ath
senior tag
válasz Geresics #125367 üzenetére
ha nem megy ennyire gyorsan, akkor nem lett volna baj
én még nem láttam olyat, hogy a bajt észlelve ellentétes irányba kezdett volna mozogni a gyalogos, helyette pont a baj felé, vagyis ha ha épp gyorsult, és ezt hallotta, valószínűleg ő is szaporázta a lépteit.
[link] biciklivel, tök randomra első találat, kávés nő az elején ugyan úgy előre indul meg..
szerintem sebességtől függetlenül elütötte volna azt a gyalogost, max nem hal bele. -
-
bacus
őstag
válasz Fáraó #125377 üzenetére
Ez nem igaz ! A kresz oktatód épp csak azt szerény kivételt nem mondta el, hogy kivéve ha a jármű egyenesen halad.
Itt az, hogy nincs elsőbbsége, nem jelenti azt, hogy el is ütheted!Megjegyzem, ha autópályán, autóúton elcsapsz egy gyalogost, úgy, hogy nem volt jelentős gyorshajtás, nincs az bíró aki téged hozzon ki vétkesnek. Mert ott nem kell számíts egyáltalán gyalogos jelenlétére, a lerobbanó járműből kiszállni is csak bizonyos feltételekkel, pl láthatósági mellény, azonnal kihelyezni 250m minimum a háromszöget, stb..
Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
-
GTVili
tag
válasz Somatom #125389 üzenetére
Itt ugyebár a Spori blokkja van megcsonkítva... elöl,ahol befordul a kipu a blokk alá, ott van egy szilent blokkos rögzítés a blokkhoz. Hátul, a dob végénél,meg van egy brutális vas konzol...amihez fixen van rögzítve...
Igazából nem is értem hogyan gondolták.... bár az is igaz,hogy itt a kipufogó törése nyakban, gyakorlatilag gyári extra...
-
Somatom
veterán
válasz etnies #125391 üzenetére
Felrakásnál nem szabad WD40 -et használni. Én egy kis nedves szappannal, vagy mosogatólöttyel szoktam bekenni. Úgy símán felmegy és utána nem forog el.
Egyébként maximálisan osztom a véleményedet. Ronda a zsák, de a leghatásosabb.[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
etnies
senior tag
válasz tboy93 #125352 üzenetére
Ami sokáig szokott tartani, az a markolat leszedése és felrakása.
Ha meg akarod tartani az eredetit, akkor fel kell feszegetni és befújni alá valamit (levegőt, wd-40-et, stb). Ha nem kell, akkor levágod 2 másodperc alatt.
Felrakni a móka, oda nem javaslok wd-40-et, mert el fog forogni, hiába pillanatragasztózod.
Kábel elhelyezésénél vigyázz arra, hogy ne legyen útba és ne legyen túl közel forró alkatrészekhez, nem egy wasistdas.
A jobb oldalit úgy kell elrendezni, hogy a gázkar mozgása esetén se feszüljön be a fűtés kábele, ne akadályozzon semmit és ne törjön. Ezt már a felrakás előtt érdemes kitalálni.Egyébként tele van a youtube howto videókkal a témában.
A DL650-re nem megy fel reszelés nélkül az Oxford, a gyári meg szar, ezért nem raktam fel eddig semmit.
"önmagam hite vagyok magamban"
-
etnies
senior tag
válasz bacus #125345 üzenetére
Más vélemény:
A kézzsák rendkívül csúnya, de a három közül a leghatékonyabb télen. Ha a három közül egyet kellene választanom, biztosan egy Tucano Urbano zsák lenne.
15 éve motorozom télen.A markolatfűtés hátránya, hogy a tenyered megsüti, a kézfejed meg lefagy a menetszéltől, nem egészséges.
Fűthető kesztyűt szeretnék próbálni, de 200- 270 Fontot nem adok érte. Ez a jövő szerintem.
"önmagam hite vagyok magamban"
-
Somatom
veterán
válasz GTVili #125387 üzenetére
Ez a kipuffogó dolog érdekes. Az enyémen gumiágyas a blokk és a kipuffogó a blokkhoz van rögzítve, nem a vázhoz. Amikor lecseréltem alu 2/1 -re, akkor elkezdett rezonálni a lábtartó. Kiderült, hogy azért sár nehéz a gyári kipuffogó, mert rezgéscsillapítóként is funkcionál. A sportdob lezáró végét újramarattam vastag vasbú és elmúlt a rezonancia a lábtartón.
-
Somatom
veterán
válasz Micsurin #125385 üzenetére
Elsőre egy Super Glide -ot vettem. Kizárólag alap krúzolásra volt alkalmas, lehetőleg utas nélkül. Egy gyengébb útminőségű szerpentín már nagyon gáz volt. Lebegett eleje, hátulja és minden kanyarra jó előre rá kellett készülni. Ez nem az én stílusom. Egy év után lecseréltem a Dyna Sportra. Ég és föld a különbség, pedig ugyanaz az alap, csak ezen elöl dupla tárcsa van és elöl/hátul, húzó/nyomóban állítható, progresszív telók.
-
GTVili
tag
válasz Micsurin #125385 üzenetére
Nehéz mint a sár.....még a gumi is vasbú' van rajta...
De tényleg. A Buell,igaz csak féltestvér.... de pl a kipufogó konzol, amit az ügyes japán mérnökök egy 0,5-ös lemezzel letudnak (és hibátlan 20éven keresztül...) azt az amcsik tuti hétszentség,hogy 5-ös anyagból kovácsolják.... -
Micsurin
nagyúr
válasz odipapa #125373 üzenetére
Az a baj még egy két precedens eset és ha kikanyarodnak eléd akkor is te leszel már a hibás mert 90 helyett 100-al mentél és a papának nem kellett számítania gyorshajtóra...
Edit.: 7 éve mikor fater leszerelt akkor még rutin volt, hogy a védett útvonalon haladó ha gyorshajtott akkor az külön szabálysértési eljárás volt.somatom ennyire szar a fékük vagy ennyire iszap nehezek?
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
martonx
veterán
válasz tboy93 #125381 üzenetére
Én huszonegy-két éves fejjel ütöttem el motorral gyalogost zebrán. Nem vagyok rá büszke. Más kérdés, hogy a gyalogos saját bevallása szerint is annyira elgondolkodva ment át a zebrán, hogy azt se vette észre, hogy zebrán van.
Ettől még én voltam a hibás, noha a gyalogosom, ha épp egy busz / teherautó elé sétál ilyen öngyilkosan, akkor nem egy szál csonttöréssel ússza meg...
Jogsim nekem is ugrott természetesen. A dolog pikantériája volt, hogy ekkor még nagymotorra jogosítványom se volt, csak autóra, meg kismotorra. És ez hehe az intézkedő rendőröknek nem tűnt fel. Az a szép 90-es évek eleje
És mielőtt leadtam volna a jogsimat, besétáltam újat csináltatni (hogy nehogy jogsi nélkül maradjak a bevonás idejéig), ahol szemrebbenés nélkül beikszeltem, hogy nekem van nagymotorra is jogosítványom (gondoltam, úgyis most veszik el a jogsimat, már úgyis mindegy), és őrület, de megadták a nagymotor jogsit. Így lett nagymotorra hivatalosan jogosítványom Hangsúlyozom ez a 90-es évek eleje volt.
Végülis minden rosszban van valami jó. Azóta azért jóval óvatosabban vezetek.Ja, és ettől még azóta is motorozok (leszámítva a 18 év kihagyást, de az nem ez miatt volt).
Én kérek elnézést!
-
Madwe
nagyúr
válasz Geresics #125374 üzenetére
Ugyanúgy ahogy a gyalogosnak nem volt ott keresnivalója a motornak se lett volna indokolt az a sebessége, mindkettő hozzájárult a balesethez. Szerintem korrekt a bírság. Szabályt szegsz s balesetet okozol lesz következménye, pláne ha halált okozol.
ez ugyanolyan mint ha részegen de nem a te hibádból okozol balesetet. Szabályt szegtél s balesetet szenvedtél. Ugyanúgy ha nem érvényes a műszakid, s a kedvens joly joker szabályom, ha nem a körülményeknek megfelelő sebességet választottál (pl 60as táblánál este esőben 50el mentél s szabályosan nem a te hibád miatt balesetet okozol, lehet ez az érv is előkerül...)[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz tboy93 #125381 üzenetére
nézd.
erről az a véleményem itt vidéken pest megye nem szűk agglomerációban.Nem az a kérdés elcsapok e egy nindzsa kerékpárost, hanem mikor. És egy vállvonással fogom elintézni.
főleg hogy inni nem iszom sose amugyse, gyorshajtás meg négyszámjegyű úton autóval esélytelen az aszfalt állapptára való tekintettel.
Iszonyat mi megy itt
Egy prizma nincs rajta és tök feketében....
a másik kedvencem a SEMMI VILÁGÍTÁS semmi prizma, de van rajta láthatósági mellény és azt hiszi le van tudva.... Egy normálisan beállított tompított ode nem ver fel ergó nincs amit visszaverjen....
Darwin munkában.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
csongi
veterán
"Sosem voltam támogatója a városon belüli száguldásnak, sőt! De azért ez az ítélet szerintem rohadt gáz. Nekünk anno úgy tanították még, hogy a kresz egyik alapszabálya, hogy úgy kell közlekedni, hogy feltételezzük, hogy a forgalom többi résztvevője is betartja a szabályokat..."
Minden benne van.
Jól kell értelmezni. A többi résztvevője tartalmazz azt is, aki éppen olvassa.
Tömören, mindenkit!
Korrekt bírói ítéltnek tartom. Egy felfüggesztett és újra vizsgázás, és csak A -ra.Illetve tovább lépek egy gondolattal.
Engedjük el a motoros megkülönböztetést. Mert, hogy motoros és akkor valami csodalény lesz, vagy kimagaslik a társadalomból érzést.
Emberek vannak, és mindegy mivel megy.[ Szerkesztve ]
-
Fáraó
őstag
A KRESZ oktatás első órájának szakmai részét így kezdte anno az oktató: "A gyalogosnak, ha bárhol, bármilyen úttestre lép, elsőbbsége van!". Ez belémégett, azóta így vezetek. Csaknéha fogom a fejem az emberi butaságon és kényelem miatt, hogy ott van 10-20 m-re a zebra és nem használja.
VIGYORRRGAZMUS.....
-
Somatom
veterán
válasz #31733248 #125370 üzenetére
A veszélyeztetés csak egy dolog. Viszont, egy Hárlival nem szabad gyorsan menni, mert azzal megfosztja az ember a járókelőket attól a vizuális élménytől, hogy milyen királyul néz ki rajta. Ez olyan lenne, mintha egy BMW -s indexelne, vagy megköszönné, ha beengedik. Az ilyesmi nem passzol a márka imidzséhez.
-
Geresics
addikt
válasz odipapa #125373 üzenetére
Tök igazad van, egyetlen dologban nincs, és én pont ezen törpöngök: "Nyilván a gyalogos is azt feltételezte, hogy jön valami 50-el, és még átfér előtte."
Ott sem lett volna szabad lennie. És szerintem ez miatt túlzó az ítélet. Minden másban igazat adok!*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
odipapa
senior tag
…de a bíróság is azzal ítélte el, hogy "mi lett volna, ha nem hajt gyorsan".
A bíróság azért ítélte el mert, gyorsan hajtott és ezáltal és eközben egy halálos baleset kiváltója volt. Nyilván nem 100%-os felelősséggel. Ezért nem is kapott letöltendőt.
…..úgy kell közlekedni, hogy feltételezzük, hogy a forgalom többi résztvevője is betartja a szabályokat...
Igen, de ez nem védi a motorost. Nyilván a gyalogos is azt feltételezte, hogy jön valami 50-el, és még átfér előtte.
Szerintem itt látatlanba bármelyikünk aláírna egy felfüggesztettet. Hiszen gyorsan hajtott és meghalt egy ember.
Szerintem sokkal durvább az az eset, (szintén Dr. Herpy) amikor a szabályosan közlekedő motoros elé lépett egy gyalogos a zebráról és elítélték a motorost. -
Steven
addikt
Azt , hogy kit , hogy ítélnek el függ attól , hogy épp ki vagy . Lásd :
Ricsike és Császár előd egyik be ekizve másik kokainozva vezetett , oszt nem lett semmi.Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
Xero
nagyúr
válasz #31733248 #125370 üzenetére
Varosban meg autoval is boven lehet 100 fole szaladni. Neha (termeszetesen nemet autopalyan es 30+ eve) en is 100 folott kozlekedem Vacin vagy Robert Karolyon ha kihalt, vagy ugy adja ki a lepes.
Itt inkabb a relativ gyorshajtas az erdekes. A kiskoruton pl nem covid idoszakban pentek-szombat este mar meredek lenne a 100-as tempo de meg az 50 is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ugyanúgy vizsgálják a felelősséged, ha az elütött gyalogos részeg, nekem is volt már ilyen esetem. Ott a szakértői vélemény és a tanúk is egyértelművé tették, hogy nem hibáztam.
A "városi száguldozás" megint egy érdekes kérdés, még robogóval is rendszeresen átlépem a 100-at, úgy, hogy senkit nem veszélyeztetek. Például azért, mert elsőként indulok a lámpánál és teljesen üres a több sávos, jól belátható út előttem. Sokan vagyunk így ezzel, akkor is, ha néhány önkéntes rendőrt emiatt a rosszullét kerülget.
-
FeniX-
senior tag
A két év felfüggesztett nem olyan túlzóan nagy bűntetés. A jogsi elvétel az más dolog.
Ilyenkor nyílván mindkét fél cselekedeteit megvizsgálják és a motorosnál azért vastagon benne volt egy gyorshajtás is.Ez talán volt már linkelve, nem tudom.
(Az angol "ákcent" ne idegesítsen fel senkit, nem az a lényeg)
[Angi-lali gyorshajtós animáció]A videóban szereplő rendőr utolsó mondata adja a pontot:
"Te döntöd el a sebességedet, a fizika pedig, hogy túléled-e, vagy meghalsz."[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz bacus #125355 üzenetére
Maradt egy szóköz a link végén... Ez a helyes link: Dechatlon vadászkesztyű. De, ez ilyen aláöltöző kesztyű, erre veszem a nyári, protektoros kesztyűt.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Geresics
addikt
válasz fattyu #125357 üzenetére
De pont ez az! Azt mondta a bíróság, hogy ha nem megy ennyire gyorsan, akkor nem lett volna baj. De basszus! Ha nincs ott a gyalogos ahol nem is lett volna szabad lennie, akkor nem lett volna baj!
Mer' ennyi erővel, ha ráesik egy műhold, akkor is a motorost (vagy épp autóst, buszost, akármit) bűntetik meg gyorshajtás esetén? Mert annak ugyan úgy semmi keresnivalója nincs ott, mint a gyalogosnak szerintem! (Igen, szándékosan sarkítottam ki ennyire.)
Arra is kíváncsi lennék, hogy ha találtak volna alkoholt a gyalogos vérében, akkor mi lett volna? Le merem fogadni, hogy akkor a motoros vétlen lett volna, mert az alkohol nálunk mindent visz. Na de részegen is pont ugyan úgy nem lett volna ott keresnivalója, mint józanul...
És lehet mondani, hogy persze, megint a "mi lett volna, ha...", de a bíróság is azzal ítélte el, hogy "mi lett volna, ha nem hajt gyorsan".Sosem voltam támogatója a városon belüli száguldásnak, sőt! De azért ez az ítélet szerintem rohadt gáz. Nekünk anno úgy tanították még, hogy a kresz egyik alapszabálya, hogy úgy kell közlekedni, hogy feltételezzük, hogy a forgalom többi résztvevője is betartja a szabályokat...
Jah, és arról még nem is beszélt senki, hogy vajon milyen ruha volt a gyalogoson? Mert nekem egy másik vesszőparipám a láthatóság, vagy épp láthatatlanság. Mert tök menő a tök fekete cucc, csak épp rohadtul nem látszik benne az ember...
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Somatom
veterán
válasz Micsurin #125364 üzenetére
Nem vennék HD -t elöl egy tárcsával. Persze, a HD -ban az a jó, hogy Lego, minden megoldható.
Semmi köze az 535 karakterisztikájához. Főleg a nagyblokkosoknak. Már az enyém is tol alulról, mint egy mozdony, pedig az még "csak" 88 köbhüvelykes, a Low Rider S meg 114.[ Szerkesztve ]
-
Steven
addikt
válasz fattyu #125357 üzenetére
Én is bevallom - Hungarián este 9-10 kor egy atom részeg nőbe futottam majdnem bele volt vagy 5-10m cm ahogy elmentem mellette . Hölgy úgy gondolta piros lámpánál elindul , hát finoman fogalmazva nem számítottam rá.
Az élethez szerencse kell én mindig mondom .
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
Micsurin
nagyúr
válasz Somatom #125363 üzenetére
Softail Slim pirosban egyenes kormánnyal szimpibb lenne.
Azt hittem egyébként elborultabb áron mérik őket.
Karakterre hasonlóak ezek a V2-esek mint az 535-ös virgács? Utóbbival már mentem az nagyon döglöttnek érződött pedig papíron annak is élhető teljesítménye lenne.
edit.: értelem szerűen nem a 40 és a 70 le közti difi benyögésére gondolok.[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Somatom
veterán
válasz Micsurin #125362 üzenetére
Országútra elég. A Sportster, meg az Ultra Classic Electra Glide között azért még van ez-az a palettán. A 2021 -esek közül én egy Low Rider S -t választanék.
-
Micsurin
nagyúr
válasz Somatom #125361 üzenetére
Kegyetlen jó hangja volt! Kicsit ilyen boka beleremegős, nyitott cső volt rajta de nem az a tipikus érces repedt hang volt.
Azzal a tank mérettel mondjuk 200-anként úgyis adott a láb nyújtás. Hogy, hogy nem alkalmas? Azt néztem, hogy cirka 70Nm ne már, hogy országútra az nem jó... pályán meg meg menjen az akinek 7 anyja van.
Sok a lehetőség és az irány a CB-t követő motor számára a suli utánra.
Ha kivezetik az euro5 miatt ezt a vonalat akkor mi lesz a belépő szintjük? Ezek a filigránabb sportsterek egész pofásak ellenben a bálnákkal...
[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
Ezek a krúzerek mennyire alkalmasak 3-500 kilométeres távra egy seggel?
Láttam ma egy HD Iron 883-at és kivételesen de úgy elcseppent a nyálam főleg a hangja hallatán ahogy szépen lassan elkapta az indítást és beröffent.The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
fattyu
veterán
válasz FeniX- #125356 üzenetére
nézzük máshonnan.
50% túllépés.
150 ezres csekk normál esetben vagy valami ilyesmi nem?a gyalogos meg nettó öngyilkos lett. ezért vádlott és bűnös?
ki nem ment még 90el ott? őszintén?
én a 190et is bevallom ...
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
bacus
őstag
válasz LógaGéza #125353 üzenetére
nekem nem nyitja a linket, csak a főoldal jön be..., így nem látom az árát. A shoxban vettem tavaly téli kesztyűt akkor 12e forint volt, 1 hónapot ha tudom hordani olyan meleg, ami fontos, hogy van benne protektor. A vadászosban biztosan nincs, így ha ez nem valami aláöltözős kesztyű, amire még ráhúzod a normál motoros kesztyűt, akkor ez bukásnál nem véd..
(a bukás, lehet kicsi is, elég ha csak rendesen letenyerelsz az aszfaltra.)
tboy93: a legtöbb motorban van előkészítés, legalábbis a k4-es stromin is volt már. Maximum a gyári csatlakozót kell levágd, összeforraszd, saruzd, stb.
Ha nincs előkészítés, akkor azért kéne egy relé, minimális szerszám, fesz. mérő, esetleges motor kapcsolási rajz, meg a vezetékek eltüntetéséhez lehet a tankot is le kell venni.[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz dellfanboy #125340 üzenetére
Amíg garis, addig nem akarok mókolni nagyon vele, a gyári PowerPartsot pedig elég drágán mérik.
Igazából azért fázik a kezem, mert átfújja a szél a nyári kesztyűt. Ezt meguntam múlthét szombaton, bementem a Dechatlonba, és végigpróbáltam az összes kesztyűt. Végül ez a vadászkesztyű maradt, szépen feszül a kézen, nem vastag, de fogja a szelet, és nem is zavaró. Addig jó lesz, amíg nem hoznak a Lidlbe téli motoroskesztyűt"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
vlevi
nagyúr
Fasza....
Nagyon fasza....
Télen úgy raktam el a motort, hogy ezzel a gumival egy métert se vagyok hajlandó menni, tavasszal le kell cserélni.
Szerintem ebből egy jó ideig nem lesz semmi. Addig biciklizés... -
Geresics
addikt
Láttátok a TotalCar új videóját?
Dr. Herpy rendel 17.: Gyorshajtó motor, láthatatlan gyalogos: gázolás az Üllői úton*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
mokus1
addikt
Okmányirodák is zárnak?
-
Micsurin
nagyúr
válasz martonx #125335 üzenetére
Nem csak az időjárás van a világon, nekem szeptember közepe végétől a szorgalmi időszak mellett kb esélytelen motorozni mióta online van a szutyok oktatás. Semmit nem oktatunk de mindent is kérünk.
boldi Akkor nézem majd.
-
bacus
őstag
válasz tboy93 #125343 üzenetére
Markolat fűtés jó, markolat (kéz) védővel még jobb, a kézzsák? Hát az borzalom, meg szerintem nem jobb mint bármely téli kesztyű markolat védővel.
Az utólagosan beépített is jó, az oxford pl szépen lekapcsolja magát, több fokozata van. A bmw 2 fokozata kevés, az 1. jó, mert pár mp és meleg, a 2. viszont sok, még mindig odaég a kezem..
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz dellfanboy #125340 üzenetére
Csak ne lenne olyan ronda a kézzsák De utólagos markoaltfűtésen én is gondolkodtam már.
-
Madwe
nagyúr
A yamaha mt07em elvileg március közepén érkezik, de semmit nem tudni róla. Bár most a boltzár miatt amúgy is csúszik majd, de konkrétan a yamaha semmit nem kommunikál feléjük... ,akd ha alvázszámot kap tudnak biztosat mondani... hát kösz sztem a végén te elöbb jutsz a hondához
-
Xero
nagyúr
Na ma beszeltem Karesszal Karasnatol...
A CB650R valoszinuleg majusban erkezik ugy, hogy elvileg a Honda elore vette az elorendeleseket. Tehat ez elore van veve...
Ok nem tehetnek csorik rola, ok is elkezdtek hasznalt gepeket venni, mert nincs mit eladni, nem jon be semmi. Plusz a vicc kedveert a '21-es modellekhez meg nem hozza listaban a Honda a gyorsvaltot. Mondjuk pont ugyan az mint elotte, csak igy kicsit nehezkes...Most marhara nem vagyok boldog.
-
LógaGéza
veterán
válasz martonx #125335 üzenetére
Ugyanez volt Pest mellett - ha egy hónapot volt üresben a motor nálam akkor sokat mondok. Ha néha be kellett menni az irodába, felnéztem az Időképre, és úgy intéztem, hogy akkor kelljen menni amikor +5fok felett van az idő, és nem esett előző nap. Pedig még mindig nincs téli kesztyűm
Idén tegnap tankoltam negyedjére."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
gergobaby
aktív tag
válasz Micsurin #125334 üzenetére
Tavaly is pont ez volt, hogy március végétől mentem volna, erre nekiálltak korlátozni (ráadásul ezt full értelmetlenül). Akkor még behúztam fülem farkam, de még1 szezonban nem játsszák el ezt szerintem velem Vagy akkor vezessék be a garázsbérlés-casco-kgfb támogatást a motorosoknak
-
martonx
veterán
válasz Micsurin #125326 üzenetére
"Évi 3-3,5 hónapra" ???
Szerintem Magyarország (pontosabban Szeged) klímája egészen motoros barát.
Sose gondoltam volna, hogy fogok januárban vagy februárban motorozni a szebb napokon. Ráadásul didergés nélkül. Decemberben is motoroztam.
Pedig Október végén leraktam, mondván, hogy akkor részemről majd jövő áprilisban fog előkerülni a motor
Jó, esetemben eleve totál véletlenszerű hobbi motorozás megy, pl. menni egy kört a város körül, meg ilyesmi rövid távok, de nagyon évezem.
Ráadásul most váltok munkahelyet, és az új pont motoros távon leszÉn kérek elnézést!
-
Micsurin
nagyúr
válasz gergobaby #125333 üzenetére
Reggel még nem erről szólt a fáma.
És mindent még nem tudunk, holnap derül ki minden én azért tartok tőle...
tboldi majd írd meg a végét, hogy jó-e vagy nem!
-
tboldi
nagyúr
válasz Micsurin #125329 üzenetére
Ja, nem is írtam már nekik a további fejleményeket.
Töröltem a hibakódot, utána 24-es jött vissza, nem 34-es, majd többszöri újrapróbálásra is 24-est kaptam. Ez a bal hátsó jeladó kódja.
Vagy maga a jeladó, ami sokkal esélyesebb, vagy pedig a kerékcsapágy, de azon csak egy mágneses gyűrű van, sok minden nem tud elromlani rajta, maximum még a kettő közötti hézag lehet nagyobb a kelleténél.
A gyári szerelési útmutató is azt mondja, hogy cseréld ki és nézd meg, úgyhogy vettem egy Japanparts jeladót a Bárdiban, 9889 Ft.[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
válasz tboldi #125328 üzenetére
Azt olvastam. Segítőkészek voltak első körben a csoporttagok.
"ABS Hiba kódom van" ---> "Szerintem ABS javítás lesz"
tboy93 2 autó minek? Inkább egy endurót vegyél az egyik helyet.
-
Micsurin
nagyúr
válasz tboy93 #125325 üzenetére
Én meg szerintem lassan eladom.
Ha megint azt fogom játszani mint tavaly akkor ténylegesen csak pénztemető. Évi 3-3,5 hónapra luxus motort tartani... mikor tavasszal lenne 2 hónapom amit megint kilőnek meg ott a nyár aztán hello.
-
Micsurin
nagyúr
válasz tboy93 #125322 üzenetére
Nem erre gondoltam. Szerintem nem lesz itt nagy túrázgatás március áprilisban.
...mivel ráérős lesz a szezon szerintem délután előveszem a kompresszort és lehomokozom a tankot meg felcsiszolom az idomokat fényezéshez.
-
-
vlevi
nagyúr
válasz tboy93 #125319 üzenetére
Arra is érdemes ránézni, mekkora indítóáramot bír még leadni.
Korábban írtam, hogy a 8-9 éves Banner akkum már annyira a végét járta, hogy 1 napos töltés után pöccre beindult a motor, de 10 perc múlva a benzinkútnál már teljesen megdöglött. A műszerfalon az óra átállt 12:00-ra, a napi számlálók lenullázódtak, satöbbi. Nagy keservesen egyet bírt fordítani a főtengelyen az indítómotor, de szerencsére a V-Stromnak ennyi elég volt, beindult. Utána, hogy mentem vele hosszab ideig, már nem volt gond, 1-2 óra motorozás után a meleg motort simán be bírta röffenteni. De 2-3x egymás után a hideg motort már nem... -
GTVili
tag
válasz tboy93 #125313 üzenetére
Ja.... .... a saru, ami a többi akkunál egy darabból van kiöntve, itt csak egy kis hengeres csonk, amire ráhúzzák és ráforrasztják a lemez sarut. Na az tört le tőben....
Szerencsémre megállt egy sorstárs akinél volt néhány kötegelő.... így azzal, meg néhány fadarabbal és cigicsikkel (tényleg) sikerült ráfeszíteni....
Kibírta hazáig... -
Micsurin
nagyúr
válasz GTVili #125311 üzenetére
Vartaval eddig én még csak szívni tudtam... évente max 2 kuka volt az akku hiába vettem ki mindig télre és töltöttem rá 3-4 hetente.
Motorban hagyva se illene, hogy panasza legyen a főmérsékletre, 19 fokra van belőve télen a műhely.
-
-
nagyúr
válasz Topiccsendőr #125302 üzenetére
Lassan tekert, nem sokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Hálózati / IP kamera
- Rainbow Six: Siege
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- Wuthering Waves
- Tudományos Pandémia Klub
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- ÚJ Besen BS20 Smart 11-22kW elektromos autó töltők GARANCIÁVAL, számlával, készleten
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- új Newskill Valkyr fekete gamer, irodai szék
- Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 - ELEKTROMOS ROLLER