Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Meggyi001: A kérdés...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- kraftxld: Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- Klaus Duran: Kerítésléc fail.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
🔦Üdvözöllek!🔦

A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.

Új hozzászólás Aktív témák
-
FBLLMAG
senior tag
Megérkezett
kicsomagolás után
Nem túl nagy. Oldalkapcsoló segítségével lehet a 2 oldal között választani.
Érdekes az optikája is. És RGB fény is van rajta.
akkut a kerekezés érdekel, elő van készítve 2 menetes lyukkal.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Cyborg
üzenetére
Azzal sajnos nincs előrébb a Looper. Külön - külön van betáplálva a 2 oldal. Kb ugyanannyi idő lemeríteni a szórt fényű oldalt mint az Acebeam a szórt fénnyel meríti az akkut. A másik oldalra az Acebeam csupán 900 lm fényáramot használ maxon. De ez szerintem ritkábban lesz használva. Vagy ki tudja.
-
H-Zol
senior tag
-
WestBam
Topikgazda
Röhögnél ha látnád az új szerzeményeim.
Jó persze, ezeket az olcsókat én nem szoktam megtartani, család vagy barátok (gyerekei leginkább) mindig elkunyizzák és inkább egy ilyen lámpát vigyenek mint egy 40e Ft-os márkásabbat. Nekik meg lámpa lámpa, kárt sem tesznek vele magukban.
-
H-Zol
senior tag
Akinek egy jó és olcsó mindennapi zseblámpa kell ezt nézze meg [link] ennyiért szerintem ajándék ( a nagy lámpások görgessenek tovább , nekik nem való
) !! -
FBLLMAG
senior tag
Ha minden igaz, holnapra megérkezik a télapu ajándéka.
Acebeam Terminator M2-X
-
WestBam
Topikgazda
Le van szigetelve és van a póluskivezetések között szintkülönbség is. Ezért írtam, hogy mely töltőkkel kompatibilis biztosan, de az nem jelenti azt, hogy fura sarukialaktás esetében ne lehetne zárlatot csinálni. Mondjuk a negatív felén biztosan nem, mert ott a szigetelőgyűrű alatt mélyen van a pozitív kivezetés, de a pozitív oldalán ha íves a töltő csatlakozója akkor előfordulhat. Szóval figyelve, de tölthető gond nélkül, én külső töltőkben töltöm az akkim ha csak van rá módom.
-
válasz
WestBam
üzenetére
Köszönöm mindenkinek, szétszedtem mégegyszer, meghúztam mindent, azóta nem produkálja a hibát.
Viszont az upgréditisz beindult
Ha lehet javítani a fényerőn, akkor javítanék (plusz az üvege is eltört, így mindenképp kéne rendelni vmit).
Vennék egy új S2+-t (519 és 5amps 12groups buck) és ehhez üveget és jobb ledet, drivert, így jó lenne?
- 17mm 3V 5A BUCK driver
- Luminus SFT40 LED
és
- LUMINUS SST40 LEDAztán meglátom melyik LED a jobb nekem
-
H-Zol
senior tag
válasz
csibe1
üzenetére
Az S21E egy jó mindennapi lámpa , az Xhp50.3 LED el nekem tökéletes ( ha nem küldik rosszul mint nekem
akkor állandó áramú driverel jön , nekem andurilos jött , de én amúgy is elvagyok vele , de az állandó áramú driver is tud aku visszajelzést , fokozatmentes állítást is , de a 4 módos is benne van , mi kell még más
) !! -
H-Zol
senior tag
válasz
WestBam
üzenetére
Ezt
azért én elég veszélyesnek mondanám , töltőben nem nagy tudomány zárlatot csinálni vele , ahogy teszed be vagy veszed ki
ezt tapasztalatból mondom , mert van egy ipari cellám ami nincs lefóliázva , úgy teszem be mint a hímes tojást
erősen hátra húzva , mert amikor először csúsztatva tettem bele elég rendesen meg égette a töltő érintkezőjét ( igaz 50A ad le ) !! -
WestBam
Topikgazda
válasz
kemcso
üzenetére
Erre a hibára egyébként első körben én is kontakthibát írnék, a pill is ki tud tekeredni, bár ha szétszedted gondolom összehúztad teljesen. Érdemes lehet a forrasztásokat is ellenőrizni.
A zárókupakot kihagyva ahogy írták zárd rövidre az áramkört. Ha úgy rendben működik akkor a kapcsoló körül van hiba. Több kilazult szorító gyűrűvel is találkoztam évek alatt, ennek ha jól emlékszem fordított menete van, tehát óra járásával ellentétes irányban lehet meghúzni. Fontos, hogy a kapcsoló pcb lapja rá legyen szorítva teljesen, ha meghúzod az nem mozdulhat. -
WestBam
Topikgazda
válasz
Szulita28
üzenetére
Az "i" széria csak a saját akkujával megy, első körben az akkut ellenőrizném.
Buta kérdés, de ugye polaritás helyesen tetted bele?
Külső töltőd van? Az "i" szériás akkuk is tölthetők általában külső töltőben ha annak érintkezői megfelelőek. A gyártó az a Ci2-4 vagy az UMS2-4 töltőket javasolja, de nekem pl. az XTAR VP4L Plus is tölti gond nélkül. Figyelj az érintkezőkre, mert a + és a - is ki van vezetve mindkét végén, nehogy a töltővel rövidre zárd őket, mert az tűzveszélyes!Az alábiakat ellenőrizném a lámpán:
Töltésre reagál-e? Sima USB-5V-os (tehát ne gyors) töltővel töltsd míg nem jelez teljes töltöttséget és utána próbáld meg, hogy működik-e.
Ha nem jó a kontakt akkor gyorsan villog a töltöttség jelző. Ha az akku kuka szerintem akkor is ezt csinálja. Lassú kék villogás töltés, folyamatos kék fény teljesen feltöltött akku.
Ellenőrizd a lámpatest végén lévő érintkező felületet, papírzsepivel vagy konyhai papírtörlővel töröld fémtisztára, biztosan van rajta oxid valamennyi. A zárókupakba is nézz bele, bár nekem nincs P20i sorozatú lámpám, de pl. a P23i-ben és a P10i-ben a zárókupakban aranyozott az érintkező, azt ellenőrizd, hogy nincs-e akadály vagy bármi ami miatt a kontakt nem jöhet létre a külső íven vagy belül a csúszó érintkezőknél.
Ütközésig, tehát jól ráhúzva tekerd fel a zárókupakot, ez is fontos, a P30i megy zárókupak nélkül is, de pl. a P23i az csak ha ráhúzom teljesen. -
Szulita28
senior tag
Ha már ennyire belelendultetek, én is kerdeznek.
Nitecore P20i uv. Talán 2-3 éves. Sokat állt fiókban; mondjuk 1 év után vettem elő ujra, saját akksi bele, de se kép, se hang. Próba több akksival, eredmény ugyanaz.
Ahhoz túl jó márka és fiatal, H csak úgy elengedjem. Vkinek esetleg ötlet, vagy (olvasott) tapasztalat, mi lehet vele?
Van vmi szerviz, ahová be lehet vinni? -
H-Zol
senior tag
Az a baj , hogy nem mindég csinálja, így nehéz kiszűrni a problémát , kapcsoló hiba esetleg ütögetésre is eljöhet , de ahogy írod , egy megpucolt vezetékkel az aksi negatív véget és a testet ( a cső végét ) rövidre zárva ki lehet szűrni a kapcsoló hibát !! De annyira olcsók a kapcsolók ( párszáz Ft ) , hogy nekem van készleten minden eshetőségre
!! -
Vlah
tag
válasz
kemcso
üzenetére
Ez xml2 op reflektorral. A ledet 16mm-es lapkán rendeld, az alá kell szerezned hővezető pasztát. H-zol írta, hogy lehet a kapcsoló érintkezik rosszul, esetleg azt is szereld ki, tisztítsd meg, ellenőrizd rövidzárral, h anélkül is produkál-e hibát a lampa. Nézd át újra a kontaktokat, tisztísd meg őket, Kapni új kapcsolót a webshopban is 16mm-es lapka való hozzá azt hiszem.
-
FBLLMAG
senior tag
Esti sétám során a régi Maglite, Ledlenser lámpáimat sétáltattam meg. Nálam volt még 2 Acebeam apróság (TAC AA V2, Rider RX2). Mindegyik pár 100 lm fényáramú lámpa. Már hazafele baktattam mikor találkoztam 1 "99999 lm -os szuperfényes" lámpával. (Rám villogtatott.) Neki is milyen fényes lámpája van. Kivilágított az autójából a parkra. Ekkor vettem elő a TAC AA -t. Az enyém távolra világít, az övé terít. A Rider RX (a magas cri -s csak 700 lm) került elő, szemre fényesebb volt. (Kb 300 lm -ra becsülném a fényáramát.) Hirtelen nem ért rá. És elhajtott.
Kár, hogy nem volt nálam az EX7 -esem.
-
Vlah
tag
válasz
kemcso
üzenetére
S8-ban mélyebb és talán 1 mm-rel szélesebb reflektor van, így sokkal kisebb lesz a bevilágított zóna, egy picit messzebbre világít, de ez alig észrevehető.
Az upgradelésnél Inkább ajelenlegi állapottal érdemes összehasonlítani, az sst40 ugyanúgy vetít, mint a jelenlegi xml2, de kb 3x fényesebb. Az sft40 ennél koncentráltabb , messzebb világít, kisebb hotspottal, ehhez érdemes kicserélned a reflektort is simára(SMO) a mostani narancsos helyett. Persze nem tudjuk biztosan, hogy xml2 van nálad most, csak sejtjük, ahhoz narancsos(OP) reflektort szoktak adni.
Írjál a webshopnak, hogy ad-e neked pillt külön, szerintem mar kérdezték és ez már végképp nem éri meg neki, de hátha. Szerintem elég ehhez a két ledhez az 5A-es 17mm-es buck driver, de kapni hozzá 8A-est is csak az gyorsabban felmelegszik a alegmagasabb fokozaton.
-
csibe1
addikt
Pont ma nézegettem az S21E-t, ha már tölthető.

Van ilyen az S2-ből is, de az még MicroUSB porttal. Azt már inkább kihagynám.
A Sofirn SC13 akciós 10,99$, de csak egyet vehetsz, mindegyikből.
Van a sima fekete meg zöld színben, és ugyanez Nichia 519A leddel.
A SC18 szintén ennyi, a fekete akkuval, a zöld akku+diffuzorral. -
Nincs az S8-al bajom, csak az alábbi linken pont egy S2+-ra volt összeszedve minden alkatrész
519 lesz akkor, új lámpában, ha már rendelek (S8-al, megnézük mennyiben más).
Az S2+-on kicserélném a drivert és a ledet. SFT40/SST40 a C8-hoz képest kevésbé koncentrált? Milyen driver kell hozzájuk a Convoy oldalárol illetve ott kapható külön pill (egyszerűbb lenne csak azt ki-be tekerni mintsem forrasztgatni), sehogy se találtam... -
Vlah
tag
válasz
kemcso
üzenetére
Ha minimál munkaval javítani óhajtod, akkor vehetsz hozzá drivert, a jelenlegi itt van:
6x7135
Lehet kapni 3x7135 és 4x7135 verziót is.a jelenlegi leded xml2 valószínüleg, az volt a legkommerszebb régen, de ha küldesz egy fényképet a ledről, akkor meg tudjuk mondani.
Azt azert hozzáteszem, hogy ez a driver elavult, az xml2 led is, de így nem kell kidobnod és sokat melózni sem vele, bár a pillből kiforrasztani a régi drivert és az újat berakni lehet h tartogat nehezseget.
Ha ledet is cserélnél akkor modernebb drivert is vegyél. A mostani lehetőségek közül én az xhp50.3-17mm 6V 4A boost driver konfigot venném, az hasonlít vetítésben leginkább az xml2-re, meg az sst40, de utóbbi gyengébb a legnagyobb fokozaton. Van belőle normál és magas színhűségű is. Egyébként ezt mókolás nélkül is megveheted komplett új lámpaként.
Ahogy a többiek is mondták, lehet ennél még szórtabb fényt csinálni, illetve koncentráltabbat is igény szerint más led driver kombinációval.
-
H-Zol
senior tag
válasz
Cyborg
üzenetére
Az S8 is ugyan az , egy az üvegjük és a foncsrjuk is
, én meg nem az SFT40 után nyúlok , hanem az SFT25 R után , eszméletlen ami abból a kis lámpából kijönni és ahogy írod sétálni ( ház körül ) is el lehet lenni vele de arra megvannak a lámpáim , mint a Wurkkos TS21, vagy a Convoy S21E stb !!
Ahogy írod ennyi pénzért többet is lehet venni
-
Cyborg
őstag
válasz
kemcso
üzenetére

A polc ajlán látszik melyik mennyire szór. Sétálni a SFT40et viszem, brutál milyen távot bevilágít, de közelre is teljesen használható. Egyébként meg vedd inkább az 519-cel szerintem is, ha annyira kell a szórt fény....vagy vegyél 2-3 félét, és lesz a gyereknek is egy🙂
-
válasz
Cyborg
üzenetére
Random villog, kikapcsol (van, amikor csinálja, van amikor nem, szétszedtem, összeraktam nem változik). Gőzöm nincs milyen led van benne, 2018-as rendelés, egyben volt.
Szórt fény kellene, van egy Convoy C8-am is, de az túlzottan egy pontra világít, ritkán használom. Ebben a konfigban jó lenne erre? [link]
-
H-Zol
senior tag
válasz
Cyborg
üzenetére
Oda tettem
még hosszabb is mint az S21E
Nem a zseb miatt , mert nekem aztán vannak nagy lámpáim , de beleszerettem ezekbe a kis lámpákba ( akku idő nem sok mert 1100 mAh , nem olyan mint 3-4 vagy akár 5000mAh , de feltöltöm őket ) , az S8-at rövid csővel , még a kulcstartómon is el tudom képzelni
!! -
H-Zol
senior tag
válasz
Cyborg
üzenetére
Az S21E egy nagy batár lámpa az S8 -as melett
de egy nagyon jó mindennapi lámpa
, xhp50.3 LED -el sok szórt fénnyel , de a kertbe is jól körbe lehet nézni vele , állandó áramú driver , fokozatmentes fényerő állítás is választható a négy mód mellett ( nekem tévedésből andurillal küldték Simonék , de nekem azzal se nincs bajom , azért szóltam neki és a következő rendelésnél anélkül , hogy kértem volna valami kártérítést , kaptam ajándékot
) !!
Még annyit , hogy nekem egy lámpám van SST20 LED -el de egy kicsit zöldes ( sárgás ) pláne kisebb fényerőn) !! -
Cyborg
őstag
válasz
kemcso
üzenetére
Mi haldoklik benne?
...minden alkatrész kapható hozzá.
Milyen LED volt benne eredetileg?
[link]
Ha távolság kell, akkor sft40 leddel vedd, ha inkább szórt fény kell, akkor sst20/40. Az 519-es meg egy jó kompromisszum.
Van S2+-om Sst20, 519, sft40 leddel is, össze is fotóztam már talán, keress rá a hsz-eim között....az S21e igaz 21700-assal megy, de van beépített töltője, esetleg tegyél egy próbát vele.
-
H-Zol
senior tag
válasz
kemcso
üzenetére
Nekem S8 jobban bejött [link] , végülis ugyan az , de ennek bordázotabb a feje , jobban hülik , lehet rendelni rövid csővel 18350-es aksival , de jönn vele a 18650- es cső és a klipsz is
nekem kettő is van egyik SFT25 R LED -el a másik SFT40 LED -el , ezek szűkebben világítanak !
De a mai napig lehet kapni S2+is , de az S8 jobb választás !! -
Sziasztok,
2018-ban vettem itteni ajánlásra egy S2+ 7135 x 6-t, teljes megelégedéssel használtam eddig, de kezd elhalálozni. Mi az, ami most kb ugyanezt tudja 18650-vel (nem nagy távolság kell, van egy C8-am is, de csak tartaléknak használom a S2+ mellett, túl erős és nagyon irányított a fénye, általános lámpának kell)?
Illetve ha a ház maradhat, akkor mit rendeljek a 7135 x 6 helyett (ahogy néztem, nem kapható már)?
BF-et megvárom, nem sietek sehova.

-
FBLLMAG
senior tag
A Streamlight Protac LE -re gondoltam. De ez kb ugyanaz.
-
Vlah
tag
válasz
FBLLMAG
üzenetére
Ha a Streamlight ProTac® 2.0 HP -ra gondolsz, szerintem nem összevethető a Nitecore MH12 PRO-val, mert ennek 37mm-es feje van, annak meg 26.8mm-es.
-
FBLLMAG
senior tag
Este kivittem megsétáltatni a lámpáimat. Régieket is újakat is. Egymás mellett használva melyik a kellemesebb.
Legfontosabb. A Nitecore EX7 esetében nincs zöld árnyalat. Tiszta fehér fényű lámpa.
Lényegében mindegyik jól használható, csupán egymás mellé téve látható különbség.Közelre, láb elé, környezetem bevilágítására a magas cri fényű lámpa győzött. A Four Sevens Quark QK2A. 2 fokozatra beállítva, nagyon egyszerű volt a kezelése is. A semleges fényű OP refis EagTac D25A2 lett a következő. A még több szórt fénnyel alacsony fokozaton. (Igazából nehéz volt dönteni.) A dobogó alsó fokára az Armytek Prime A2 PRO került. A kezelése végett. A fénykör közepe fele fényesebb mint az EX7 -es. Az EX7 -es lett a következő. Ép hogy lemaradt a dobogóról.
Az EX7 fókuszálva, 1500 lm fokozaton, kb ugyanolyan fényes, 80 - 90 m távon, mint az Acebeam TAC AA v2 / TAC 2AA, Nitecore MT1A / MT2A, Klarus P2 max fokozaton. Az EX7 esetében még ott a kereső funkció, vagy a fénypajzs. A Nitecore MH12 PRO viszont fényesebbnek bizonyult mint az EX7 -es.
Az Acebeam EC20 más. Széles fényes középső fénykörrel, és haloványabb nagyon széles szórt fénnyel. Mint az Olight Batton sorozata. A kezelésük is hasonló. A járdát, előttem pár m távolságban, teljes egészében a hotspot bevilágítja. Az Acebeam Rider RX2 szintén széles középső fénykörrel világít. Mivel tükröt használ a szórt fénye behatárolt, de elég széles.
Ha csak 1 lámpa használható mindenre, nyilván az EX7 a befutó. A Terminator M2-X berendelve. Majd kiderül mit mutat.
Tanulság. A régebbi lámpáimat nem kell kiszórni.
-
FBLLMAG
senior tag
Nitecore BR35 van előre + Nitecore MH25 PRO / MH12 PRO esetleg. Tartaléknak a Ledlenser HF6R Core vagy az Armytek Tiara A1 PRO kerékpár modullal. Nappali fénynek a Ledlenser P5R Core / P7R Signature vagy az Armytek Tiara A1 PRO van használatban. (Nappali fényt a BR35 is tud.) Hátra az Armytek Crystal, a kerékpár funkciós van rakva. Hátra tarralék a Nitecore NU05 KIT.
És TE mit használsz bicajra?
-
BBéci
legenda
válasz
FBLLMAG
üzenetére
Úgy értettem, az előző írásodat, hogy sötétben csak az van a bringádon.
Más.
Az ALI-n brutálisan drágultak a lámpák, a Pokelit most 15600 Ft, én 6200-ért vettem, de utána volt 5200 is. Fekete péntek előtti trükközés?
Egyéb termékek is drágultak, például a Furutech elosztó, amit egy ideje tervezek venni. -
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam
üzenetére
Annyira nem egyszerű a választás.
A SK05 tir lencsét és tükröt használ. A Terminator tir lencsét és lencserendszert. A Terminátor fénye szélesebben, távolabbra jut. És a szórt fénynél szélesebben terít. Viszont csak 1 db akku van a Terminátorban. A szúró fény csak 1 fokozat. A kevert fény is.
-
FBLLMAG
senior tag
Az Acebeam Terminator M2-X lámpáról mi a véleményetek. LOOP GEAR SK05 PRO már volt a kezemben. Többször is. Kb 1 árban vannak számomra. (Talán a Terminator még olcsóbb is lenne.)
-
FBLLMAG
senior tag
A Streamlight -nál elgurult a gyógyszer. A Nitecore MH12 PRO -hoz hasonló lámpából 85000 cd fényerőt hoztak ki. Igaz, csupán 2000 lm mellett. De így sem nagyon gyenge a szórt fénye, és a szúró fénye sem vészes.
-
H-Zol
senior tag
válasz
pittlaren
üzenetére
Nállam azért van egy egy hobbi ami felszaporodik.
, több esetem volt , hogy vettem új lámpát , haverok ismerősök meglátták nállam és elkönyörögték , hogy én úgyis veszek másikat , utánna csináltam olyat , hogy két lámpát vettem és itt jött képbe amit irtál , komoly erőfeszités árán tudtam csak megszabadulni tölle ( nem igénylik az emberek , soknak elég a telefon , másoknak meg tök jó a párszáz néha ezret ft- os piaci szemét
) !! -
FBLLMAG
senior tag
Figyelemfelkeltés nappal bicajon a 3 villantás mp -ként. Téged lássanak, mert TE látsz. Pl körforgalomban a bicaj esetében. Vagy kereszteződésben. Adjunk eséjt magunknak.
Haverba körforgalomban hajtottak bele. Nem adták meg neki az elsőbséget mert nem vették észre.
Nekem hamarabb megállnak a zebránál ha rájuk villantok szürkületben, sötétben. A Ledlenser szórt fényre állítható, és a dupla rövid villantás nem vakít el senkit. Viszont elég figyelemfelkeltő. Ezt a lámpámat tudom a söfőrök felé irányítani gond nélkül. Aszfaltra irányítva hatástalan.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
pamesz
üzenetére
Nem kell, nem szabad az autóra villogni, világítani. Nem akarom megvakítani a söfőrt mikor felém tart. Én az úttest felé tartom a lámpát. Olyan 1,5 m átmérőjű körben villog előttem, körülöttem. De nem strobe nagy frekvenciós villogást használok, nehogy rosszul legyenek. Nem is állandó fényt használok, mert ha kicsit paszban van a söfőr, akkor arra kevésbé figyel (ez olyan mint a mozgás). Azért a villogást, dupla villantást 1 mp -es időközönként elég nehéz nem észrevenni. Régebben piros fénnyel villogtam a söfőrök fele, de az csak 1 fénypont volt.

Bicajon meg a 3 villantás mp -ként villogást használom.
-
FBLLMAG
senior tag
Mostanában 5 után már sötétedik. Lakott területen közlekedésnél, hogy oldjátok meg az úton való átkelést, hogy felfigyeljenek rátok? Tudom, nagy városokban ott a szemafór. De pl nálunk sincs.
Én villogásra állítom a lámpámat. Kb másodpercenként villant. Egyik 1x másik 2x. Hátha így hamarabb észrevesznek.
Parkban sétálva ne találkozzak meglepetéssel, elég valami alacsonyabb fokozat. Gyengébb fény. Nem kell 100 m távra világítanom. Tudom az utat.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
FBLLMAG
üzenetére
Nekem még a régebbi fajta van meg. Az a középső fokozatán 80 lm fényáramot tud (persze rövidebb ideig). Miért tetszik számokban, amit mindenki megért. És megpróbálom minnél egyértelműbben írni.

A lencse az állandó sötét helyekre való, mint kert, erdő, park. Jobb oldaltól bal oldalig, a cipő orrától mindent megvilágít, mintha tir lencse lenne. Lemértem, az egyik oldalát használva 20 cm átmérőjű fénykörrel világít 1 m távolságból (kb mint a Nitecore MT2A PRO). 300 lm fokozaton kb ugyanaz a fényereje, ugyanazt a távot világítja be mint a MT2A. Poros, ködös időben viszont a gyengébb szórt fénye végett nem zavarnak a levegőben száló részecskék.
A lencse másik oldalát használva 40 cm átmérőt kapok. 10 m távolságból ez 4 m átmérőt jelent. 1 kompakt autó hosszát. Ezzel a szélesebben világító oldallal, 30 m távon gond nélkül használható a lámpa, 300 lm fokozaton. Ténylegesen én 15 - 20 m távon használom potyogás, szerszámok keresésére. Almát, fogót, ollót, fűrészt úgy sem látom meg távolabbról. Nap közben a polcok között keresgélni is jó választás.Az OP refis tükörrel 30 cm átmérő érhető el 1 m távon. Vagyis szélesebben, sejmesebben világít a MT2A PRO -hoz képest. Közelre kellemesebb, de fényérőben, hatótávban elmarad a MT2A lámpámtól. Ettől független 40 - 50 m távon azért használható a 300 lm fokozatán. (Persze ott van még a BOOST fokozat.) A magas CRI végett a zöld zöld, a színek nem fakók. Szükség esetén a rövid testtel is használható. Így hordhatóbb lámpát kapok.
Mivel több módcsoport közül választhatok ezért testre is szabható. Kertbe, udvarra az 1 csoport 300 lm + boost van beállítva. Esti (erdei) sétára a 3 csoport 80 / 300 lm + boost van használatban. 4 csoport van használatban amikor a holdfényt is használom. A fehér refivel derengő fényt biztosít a holdfény fokozat.
UI
Kapcsoló, ledmeghajtó, ledek, klipszek után vásárolhatók. -
WestBam
Topikgazda
válasz
pittlaren
üzenetére
Említsük meg mellette, hogy nem tud csak lítium-ion akkut tölteni és a töltőáram minimum 2A, amit max nagy cellákban érdemes használni, pl. egy 14500-as akku nem fogja megköszönni, de egy magában töltött 18650 sem feltétlenül szereti ha rá van 3A töltőáram engedve. Szóval ez elég korlátozottan használható gyorstöltő.
-
FBLLMAG
senior tag
Pl a Nitecore az új ledekkel eléggé rendben van. Szélesebb a középső fénykör általánosságba véve. És amikor először villantottak ilyen méretben, ilyen fényerőt, na az meglepi volt. A 2AA / AA lámpák lassan ugyanazt tudják mint az 1 - 2 éves 18650 -esek, sőt néhány 21700 -as szintjét is hozzák. Apróbb méretben.
Most már a többiek is el kezdtek azért felzárkózni. Egyre több olcsóbb gyártó is.
-
pittlaren
csendes tag
Töltő ügyben ez sem rossz deal, tudja a védett 21700-t is, mindössze 3,3k-ért
XTAR SC2C -
bedvóter
tag
válasz
WestBam
üzenetére
Én annyiban finomítanám tovább a dolgot, hogy a Nitecore UMS4 esetében lehetőség van arra, hogy egyidejűleg mind a 4 slotban különböző áramerősséggel töltsünk. Az XTAR VC4SL esetében erre nincs lehetőség.
Erről a tulajdonságról a gyártók szeretnek mélyen hallgatni, csak azt hangsúlyozzák, hogy változtatható a töltőáram, csak éppen az összes slotban egyszerre.. -
WestBam
Topikgazda
Ránézésre azt mondanám, hogy a hosszú-védett 21700 akkuk ebbe nem férnek bele. A jövőre nézve ilyen töltőt tényleg csak annak javasolom, aki tuti nem fog 18650-nél nagyobb akkus lámpát venni évekig. Ma pedig ez már egyre nagyobb kihívás, szóval inkább ne. Helyette XTART VC4SL, vagy UMS4. Ezekbe befér minden és feltöltenek mindent.
-
H-Zol
senior tag
-
pittlaren
csendes tag
válasz
FBLLMAG
üzenetére
A kezelése egyszerü, de nagyszerű:
az oldalsó csúszkával - karakteresen, határozottan váltva - választható a lock/ főfény/oldalfény/holdfény/ töltőport funkció. A fényerő a test mindkét oldalán lévő görgős kapcsolóval változtatható, tökre szenzibilis, nagyon finoman állítható. Bekapcsolni a lámpatest tetején lévő süllyesztett kapcsolóval lehetséges. Napi használatban nincs, afféle játékszer gyanánt vettem, bár bírná a strapát, a klipsz, a lámpatest is egyaránt robosztus, bár a klipsz kissé feszes. Max fényeőn hamar visszavesz, szemmel látható, de számomra nem zavaró módon, mert nem edc célra használom. Abban a tekintetben én is a 2AA egyházhoz tartozom
: ) -
FBLLMAG
senior tag
válasz
pittlaren
üzenetére
Inkább arra vagyok kívávcsi, hogy milyen gyorsan vesz vissza. Mert a neten azt olvasni, hogy alapból nincs meg az 1500 lm és gyorsan, kb 1 perc alatt 400 lm körüli értékre vesz vissza. (Számítva 7 cd/lm - szórt fényre jutottam.) Nem vesz vissza túlságosan? Milyen a kezelése? Hogy tetszik? Napi használatban mennyire bejövős? Mennyire használható?
-
pittlaren
csendes tag
válasz
bedvóter
üzenetére
Rendkívüli mértékben. A kedvező tapasztalataimat két éjszakai túra alapozta meg. A fejpánt rendkívül kényelmes, és maga a lámpa tömege sem jelentős, alig érezni, h. van vmi az ember fején. A kétgombos vezérlés szuper, könnyen kezelhető, nagyon tetszik, hogy akkuval/aaa elemmel is megy. Azt nem tudom, h. mennyire sajátságos - knifestockon vettem - h. 2 akkuval érkezett, mindenesetre baráti. Az ejszakai túrák miatt számomra fontos a vörös fény, így a bogárfelhő kiküszöbölhető. Melóba wuben h1-t használok, az azért érezhetően masszívabb darab, mármint a lámpatestet illetően.
FBLLMAG
Ilyen lumen/candela értékekkel sajnos nem tudok szolgálni, ennyire nem vok szakértő.
A fő fényforrás _számomra_ kicsit túl hideg, mármint a színhő. Az oldalpanel meleg fénye okés. A talpba epített taktikai pillanatkapcsoló zseniáli megoldás, csakúgy mint a kapcsoló "csúszkába" applikált töltőport. Érdekes, és unikális lámpa, bár 7köznapokban nem ezt hordom.Ezt már nem feltétlen csak Neked:
Érdekes megtapasztalni, h. a 7köznapokban azok, akik munka / hivatás kapcsán lámpahasználók, milyen semmi kis vackokkal nyomulnak. Nálunk a céges "Mag"-okat rég' fenixek váltották, de közös lónak ugye... Másrészt nálunk a fejlámpa ismeretlen, miközben számtalan esetben elengedhetetlen, így ezeket (nálunk) mindenki saját maga oldja meg. (sok egyéb más mellett) A wuben h1-től mindegyik megőrül pl. ; )

-
pittlaren
csendes tag
Idén még csak egy lámpát (ut27pro) vettem, nyilván ez így nem maradhatott, így belecsaptam a lecsóba és vettem meg kettőt, ebből az egyik tudatos, a másik impulzív vásárlás volt. Sőt, úton egy 3. is, így vezeklés gyanánt elajándékoztam / eladtam ugyanennyit.
Tudatos vásárlás:
Wuben X4: Régóta szerettem volna egy tégla-edc jellegű lámpát, de viszolyogtam a beépített akkus megoldásoktól. Ez 18660 akkus, így elhárult ez az akadály. Kézbe véve abszolút minőségi darab, robusztus, karaktetes, nem egy tizenkettő egy tucat jellegű lámpa. A pillanat farokkapcsoló a farában tök jó ötlet, és a mágnes is kellően erős ugyanott, stabilan tartja a lámpát. A fényerő egy tekerős gombbal állítható, míg a módok / módcsportok az oldalán lévővel.

Impulzív:Speras EST
Vagány taktikai lámpa, az oldalsó kapcsoló tök határozott nyomáponttal váltja a módot (4), a farokkapcsoló nemkülönben, ráadásul tapitásra is - számomra - tök újszerű élmény, nagyon jó minőségű. 18650 akkuval együtt érkezett, beépített type-c töltős, az akku - a neten fellelhető tesztek alapján - nem tudja a ráírt kapacitást.

-
H-Zol
senior tag
válasz
2ofthem
üzenetére
Olcsó húsnak híg a leve
, a töltőn ne spórolj , egyszer fektetsz bele és hosszú évekig kiszolgál , nekem előtte Nitecore töltöm volt vagy öt évig de alul töltött és nekem akkor még kellett a kakaó
, és vettem liitokala lii 600 S töltőket ( kettőt ) , sokan nem szeretik mert azt mondják , hogy túl töltenek , de nem
hanem tele töltik az aksikat ( rengeteget utánna mértem és nincs túltöltés , de a 4,2 V az megvan ) -
WestBam
Topikgazda
válasz
2ofthem
üzenetére
Ezt eddig nem láttam, de most elolvastam. Azért van 1-2 érdekes vélemény, egy része user error vagy általános probléma (pl. több vastag akku nem fér el benne egymás mellett), de az, hogy pl. az AAA akkut is 1A-el tölti, és hogy a hőmérő fals értékeket mutat az elég kizáró okok, én hanyagolnám a helyedben.
Ha csak 1-2 lámpád van és azoknak az akkuit töltenéd akkor egy teljesen basic töltő is jó lehet, de ha "normális" lámpáid vannak amiknek jó a beépített töltője plusz védett akkut használsz bennük akkor maradhatsz belső töltésnél is, max picit hamarabb kell majd akkut cserélned.
Ha munkához használod napi szinten a lámpáid és gyakorta töltöd akkor érdemes külső töltöt venned, vagy ha más akkukat is töltesz vele, nem csak a lámpáid akkujait.Egyébként ebben az árban vannak már jó XTAR és Nitecore töltők is, nekem is van több mint 2 éve egy UMS2-es töltőm, tökéletesen kezeli a lítium-ion és NiMH akkukat is, ha kell tud gyorstöltést is, a töltőáram az állítható rajta 100mA lépésekben ha jól emlékszem, plusz automatikusan 500mA-el tölti a kisebb akkukat. A Dragon VP4L Plust nem említem, mert az más kategória árban, de az olcsóbb, kijelző nélküli modellektől sem kell félni. Fontos, hogy töltőből normálisat, vagy semmilyet ahogy Bedvóder is írta, mivel ha gagyi és túltlöti a lítium-ion akkut könnyen lehet tűzeset is belőle.
-
-
2ofthem
aktív tag
Sziasztok!
AlzaPower AP450B-vel van valakinek tapasztalata?
Nagyon jó áron van most viszont a visszajelzések elég vegyesek.Köszönöm előre is!
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Cyborg
üzenetére
Nekem a zsebemben elfér az EX7 -es. Teríteni is terít. Rendesen.
Még a keresés és fénypajzs funkciókhoz. Nagyon hasonlók. És dupla kattintással elérhető az egyik. Utána hosszú gombnyomással lehet választani a 2 lehetőség közül.
Az EDC35 esetében hosszú gombnyomás az egész. De rövidebb életű. Hogy melyik a jobb, Neked kéne ekdöntened.
-
Cyborg
őstag
-
H-Zol
senior tag
válasz
lugosi
üzenetére
Nagyjából neked is olyan táv mint nekem Makó!
Azért írtam , hogy ott vettem , mert pont oda mentem , de vannak online üzletek is ahol szinte minden méret megtalálható , mint például itt is [link] ( én sok O gyűrűt használok a mezogazdaságban a gépeknél , traktoroknál stb ) ! -
WestBam
Topikgazda
válasz
Cyborg
üzenetére
C8-ast talán nem is, de pár lámpát tud helyettesíteni az biztos. Persze ehhez el kell fogadni a méretét, mert ez tényleg nem egy zsebbe hordható lámpa. Én kutyaséta során a kapucnis első zsebében tartom, ott nem zavaró egyáltalán. Másrészt ha csak kell otthonra egy “normális” mindenes, na arra pl. tökéletes lehet még egy klasszikus nagyobb falusi portán is.
-
FBLLMAG
senior tag
Az utóbbi időben elég gyakran használom a Four Sevens Quark QK2A lámpámat. Elég egyedi megoldásokat használ.
Van erősebb? Igen.
Van fényesebb? Persze.Ez is magas cri ledet használ. Nichia 319A (4000 K). 6 szögletű led (ez még nem volt kerek, de már négyzetes sem). Alapból 2 db AA elem / akku megy bele, de rövid test is rendelhető hozzá (így zseb barátabb). A kapcsoló túl lóg a testen, így kényelmesebben kapcsolható. Műanyag gyűrűt is adnak hozzá. Ezt rápattintva, stabilan áll gyertyaként. A tükör lecserélhető fehér műanyagra (ami ugyanúgy néz ki és diffúz fényt biztosít). Csak erre lecserélve az üveglencse alatt, kellemes, egyenletes szórt fényt biztosít. 2 db aszférikus lencse is van a csomagban. Mind a 2 oldala más - más mértékben domborított. A lencse használatával keskenyebb vagy szélesebb fénykört kapok, attól függően, hogyan teszem bele az elejébe. A szórt fény halványabb, de 180° -ban terít. A szélesebb fénykör szélesebben, míg a szűkebb kb ugyanolyan átmérővel világít mint ha a tükör lenne benne. Csak lencsével távolabb világít.
3 fokozata van. 2AA -s szerelésben 1.5, 40, 300, 500 (boost) lm fokozatokat tartalmaz. 1 db akkut / elemet használva pont a fele. 210 órát bír holdfényen, közepes fokozaton 16 óra, magas fokozaton 1.5 óra. A boost 30 mp -ig elérhető. 6 módcsoport kőzül lehet választani. SOS, STROBE és villogás is elérhető.
Felhasználás:
- gyertyaként, holdfény + fehér diffúzor = akár egész ejjel használható. Nem zavar, de mégsem megyek mindennek neki.
- gyümölcsöt, szerszámot keresni a kertben, polcok között keresgélni, a lencse szélesebb fénykörrel a jobb választás.
- mikor kell a +fényesség, pontosan megvan mire akarok odavilágítani, akkor a lencsét a szűkebb fénykörre érdemes állítani.
- a hagyományos kialakítás pl esti sétához egész kellemes. A rövidített kialakítás lehetővé teszi, hogy mindig kéznél legyen. -
Cyborg
őstag
válasz
WestBam
üzenetére
Köszi a választ mindkettőtöknek.
Kaptam választ. Igazából az érdekelt volna, hogy milyen a fényük. A számok alapján közel hasonló a két lámpa. Gondolom az EX7 azért sokkal jobban beteríti a környezetet.Kezelhetőségre az EDC35 egyszerűbb, azt sejtettem, de jó hír, hogy az EX7 is tanulható, mert így videók alapján kicsit fázok tőle. Talán lesz egy 2 gombos pro belőle egyszer majd.
Valószínűleg egy EX7 hazavágná, és okafogyottá tenné a lámpáim felét, úgy C8 méterig 🙂
-
WestBam
Topikgazda
válasz
Cyborg
üzenetére
Van mindkettő, mi a kérdés?
Az EDC35 inkább “taktikai” lámpa érzés, az EX7 sokkal inkább outdoor lámpa.
Az EDC35-ben szeretem, hogy egy pillanat elérni a luminshield vagy a kereső módot, tényleg egy gondolatnyi idő.
Az EX7-ben szeretem, hogy oldalt kapcsolható és ha megtanulod akkor nagyon jól használható mindenre. A Luminshield vagy a search mód kapcsolható rajta, ha az egyik aktív váltani kell a másikra, ezért a kezelése ebből a szempontból sokkal lassabb.
Már egy ideje aktívan használom az EX7-et, és azt kell mondanom, hogy nagyon is jó lámpa az, ha ráérzel a kezelésére. Viszont gyakrabban kell egy picit előre gondolkodni, pl. Mikor akarsz módot váltani, mert akkor nyomni kell, hogy vetítési képet váltson. Viszont az alacsony és közepes fokozatok, amiket leginkább használok azok közt gyors a váltás fentről lefelé, mert az 2 kattintás és ismét alacsony fokozatban van (kikapcsol majd abban indul), nem kell végigmenni a menün. Ha lényeg ennek van rejtett holdfény fokozata is, ami néha jól jöhet. -
FBLLMAG
senior tag
-
FBLLMAG
senior tag
Te is kaptál az összes Emisar lámpádhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Vezetékes FEJhallgatók
- Végleg kitiltaná a Huawei-t az EU a hálózatkiépítésből
- Projektor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- World of Warships
- Apple MacBook
- Könyvajánló
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Gumi és felni topik
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! Xiaomi Mi 2K 27 165Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 90W szögleges laptop táp + kerek átalakító egyben eladó
- HP Z8 G4 Workstation (gamer célra is) dupla CPU Xeon Gold 6134
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

kicsomagolás után
akkut a kerekezés érdekel, elő van készítve 2 menetes lyukkal.

, Ted be a 60 fokosat is , ha neked szórt fény kell !!

azért én elég veszélyesnek mondanám , töltőben nem nagy tudomány zárlatot csinálni vele , ahogy teszed be vagy veszed ki
ezt tapasztalatból mondom , mert van egy ipari cellám ami nincs lefóliázva , úgy teszem be mint a hímes tojást
, én meg nem az SFT40 után nyúlok , hanem az SFT25 R után , eszméletlen ami abból a kis lámpából kijönni és ahogy írod sétálni ( ház körül ) is el lehet lenni vele de arra megvannak a lámpáim , mint a Wurkkos TS21, vagy a Convoy S21E stb !!
még hosszabb is mint az S21E
de egy nagyon jó mindennapi lámpa
) !!
nekem kettő is van egyik SFT25 R LED -el a másik SFT40 LED -el , ezek szűkebben világítanak !

hanem tele töltik az aksikat ( rengeteget utánna mértem és nincs túltöltés , de a 4,2 V az megvan )