- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- Gurulunk, WAZE?!
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szólánc.
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jack72
aktív tag
Van ez a Astrolux FT03/Mateminco MT35 mini SFT40 című lámpa. Többször tapasztaltam, hogy turbó fokozatra kapcsolva pár másodperc után leveszi a fényt, úgy hogy az akksi nincs lemerülve és hideg a lámpa.
Valami ötlet?You're a disease and I'm the cure
-
ronati
tag
Több jó oldala is van a történteknek: Újra elmehetsz otthonról, ha mindenképp barack kell, ha megmarad megeheted.Ha meg nem akarsz anyagbeszerző lenni, mondhatod, hogy jobban jár, ha Ö megy érte. Na persze az ok a cserére se ismeretlen, mert nem csak a polcokon van olyan amit jól megnézhet az ember fia.
-
H-Zol
senior tag
Gondolom azt mondtad , hogy nem volt barack
, és nem akartál üres kézzel hazamenni !!
Az ananász is nagyon finom , már nagyon régen nem ettem ( nállam sok a gyümölcsfa és tesz az asszony mindenféle kompótot , legjobb az őszibarack de megpucolva ( haja nélkül ) , de van cseresznye , körte , szilva is !! -
H-Zol
senior tag
válasz
Szirtimorc #82165 üzenetére
A lámpa testet ( drivert ) nem is kell módolni , oda tökéletes a mágnes ( én is csak az aku tartókat módoltam , próbáltam oda is a mágnest de ott nem jött össze ) !
-
ronati
tag
-
H-Zol
senior tag
válasz
ronati #82158 üzenetére
Nekem egy barátom szokta megrendelni , a hétvégén én is eladók egy rendelést , több kis apróság kel , az S21E lámpát akarom megint megvenni ( mert egy ismerős elkönyörögte tőlem
) mert az egy nagyon jó mindennapi lámpa , a 3x21D lámpán eszeltem , de úgy döntöttem , hogy nem kell ( egyenlőre ) !
Egy Xhp50.3hi LED -et rendelek , mert a múltkor már rendeltem de el lett nézve és 6V jött , nekem megy 3V kell mert a Sofirn C8G lámpába akarom beletenni az SFT40 LED helyett az meg 3V-os , és így egy nagyobb teret bevilágító lámpa lesz belőle !! -
H-Zol
senior tag
válasz
ronati #82157 üzenetére
Sok mindenre jók ezek a neodímium mágnesek , már több kis lámpa kupákban tettem és sokat használom őket mágnesel , de kint javítani a gépeket 50-100 W reflektorjaim vannak ilyen
csavarozható mágnesel , nagyon praktikus , a gépek , traktor , kombájn mind vas és mindég van hova tenni , és oda világít ahová kell !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
ronati #82156 üzenetére
Igen az áthídalást azért csináltam mert eredetileg XHP35HI LED volt abban a lámpában és most XHp70.2 LED van benne , gyári átalakító készletben vetem a LED -et és a drivert , és akutartó is lett volna hozzá erősebb rugókkal , de az kurv@ drága volt , így hát át hidaltam , a régit !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
ronati #82154 üzenetére
Akkor mi nem vagyunk már mai gyerekek
, én ötven négy éves vagyok , és én is úgy vagyok , hogy sok minden érdekel ( és sok mindent csinálok , megoldok ) , sokan ki vannak akadva , mert egy Paraszt vagyok
, 1993 óta mezőgazdaság a fő profil , de attól én meg forrasztok , hegesztek , villanyt vezeték , rengeteg gyümölcs fám van azokat rendezem , ( a motoros élet egy pár éve mellőzve van , de 13 éve a garázsban pihen az öreg vas ) , számítógép , programok stb
!
A hétvégén össze rakok egy lámpát , mert vagy 4-5 félbemaradt projektem van , de most jobban odafigyelek !! -
ronati
tag
Van 2mm-s kis kerek ipari neodímium mágnesem, ha nem érintkezik az akku, én is azzal toldom meg. Akár a lámpában, vagy a töltőkben. Az imax-ot is úgy használom, hogy a mágnesekre forrasztottam vezetéket, és ahhoz csíptetem a töltő kábelét, ha nincs töltő ágyam a tölteni kívánt akkuhoz.
[ Szerkesztve ]
-
ronati
tag
Van több lehetőség az illesztésre. Az akku pakk a legjobb, de lehet 1mm-s erős mágnessel a lemezt a műanyag két oldalán az aksihoz rögzíteni, vagy a lemezt, ha lehet odaragasztani az elválasztó műanyag két oldalához. A két utolsó lehetőség oldhatő, de sokkal nagyobb odafigyelést igényel az összerakásnál.
-
ronati
tag
Hát légy ovatosabb! A hatvan évem alatt, mindennek nekiálltam ami érdekelt, szeretek alkotni. Néhány éve kezd változni a dolog, mert ami mindig sikerült, mert maximálisan képes voltam figyelni, és nem hibáztam, egyre többször nem úgy sikerül. A régi rutin ott van a gondolatomban hogy csináljam, és mégis rosszul fogom, túlhúzom, nem jól illesztem, és a többi. Nagyon idegesítő tud lenni, hogy abban hibázom, amit évtizedekig csak mástól láttam, és rohadtul bosszantott, hogy miért nem figyel jobban.
-
H-Zol
senior tag
válasz
Szirtimorc #82150 üzenetére
Régen én is forasztottam , de a mágnes sokkal jobb , meg láttad az aku tartós lámpára kis rezeket forasztottam , az úgy tökéletes , meg ott rugó áthídalásokat is csináltam !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
ronati #82147 üzenetére
Általaban van a lámpa test és az aku közt hej ( egy kis lógás ) , de egy jó esztergályos ki vesz belőle 2-3 tizedet ha kell , ha szépen összerakod ( az volna a jó ha egy zsugorfolia is elférne , akkor lenne egy egyben álló két aksis pakk ) , és a Imax B6AC vel tényleg megtudod tölteni ( nekem olyan töltöm nincs , de vannak lámpa driverjeim , azzal is meglehet tölteni , házi barkácsban
) !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
ronati #82148 üzenetére
A Wurkkos TS30 - bol kivettem az Sbt90.2 LED et és beleraktam egy SFH55 LED -et ami kisebb átmérő volt , de töltöttem fel ide képeket
ez az egyik legnagyobb méretű LED ( ezzel a LED -el az a kis lámpa szinte egy fudbalpályát be tudna világítani
) a LED -en rajta a műanyag karika amire megy a tükör, nagyon közel kellett forasztani ( az Sbt 25mm volt , ez meg 20mm ) , de minden jó volt , betettem szépen világított , mondom meg egy kicsit húzok a menetén és kimegyek egy főpróbát csinálni , de azzal a húzással elérte a tükör a + forrasztást és egy nagyot füstölt a driver
, van másik egy meg durvább Convoy driver , azt alakitom bele ( de mostmár tényleg neki állok alkotni én is
) !!
-
Szirtimorc
senior tag
-
ronati
tag
A lámpa: Trustfire X8 kimondottan throw felépítésű, az XML T6-tal is a maga idején nagy durranás volt. Szuper volt a tudása is, egy és két akksival is elment 3v-tól 8.4v-ig. A test szétszedhető rövid és hosszú 1db - 2db akkuhoz. A drivere adta meg magát, csa egy magas fokozaton megy, de mivel szeretem így használni is szeretném, és persze kíváncsi vagyok a mai ledek felső hányadával mit tud produkálni.
[ Szerkesztve ]
-
-
ronati
tag
Az akku pakk fixen a lámpa sajátja lenne, egyben használva. Akkor a töltést is úgy kéne megoldani. Van Imax B6AC töltőm azzal megoldható. Még az illesztésen gondolkodom, hogy kell-e a lámpatest belsején módosítani, hogy a lemezekkel együtt az akksik elférjenek, és ki-be csusztathatóak legyenek.
-
H-Zol
senior tag
válasz
ronati #82143 üzenetére
Nem rossz ötlet
, de ( nekem van ponthegesztőm is , építek aku pakkokat magamnak , szerszám gépbe ) én úgy csinálnám , hogy a két + lemezzel szigetelve ( utánna közte műanyag karika ) össze ponthegeszteném és ugyanúgy a negatív oldalt is ( ott már szigetelni sem kell ) , és így tökéletes vezetés lenne ( kontakt ) !!
-
ronati
tag
Úgy döntöttem, hogy marad az XHP70.3 HI megoldás, és kisérlet vele. A két aksit elkülönítem egy műanyag lemezzel, és a hátsót összekötöm egy az első akksi és a test oldalán levezetett leszigetelt akku.pakk összekötő lemezzel, pozitívat a pozitívval. Az első akku negatív hátsóját meg egy másik hajlított lemezzel a lámpatesthez érintem. Így párhuzamos kötés jön létre 3.7v bemenővel.
[ Szerkesztve ]
-
csibe1
addikt
Láttam; szép-szép...
Az már nekem túl nagy lámpa, most bőven elég az L6-os
Az L8-as meg az új 26800-as akksi miatt nem igazán jön be.
Az L8-ashoz adnak Type-C kábelt, meg van hozzá 26980-as cső is.
Ez egyre nagyobb katyvasz lesz az akksiknál...Egy L7-es még azért elférne...
[ Szerkesztve ]
" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
H-Zol
senior tag
válasz
csibe1 #82139 üzenetére
Félreérthetően írtam
, két lámpáról.vokt szó, de a kolléga a nagy Lumintop BLF GT - re írta , hogy egyszer kipróbálná és én megjegyeztem neki , hogy a Sofirn SP70 is egy jó lámpa
, de a nyolc aksit a Lumintopra írtam ( az előbb tettem képet a két darabonként négy aksis aku tartoról !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
Szirtimorc #82135 üzenetére
De vigyázz mert egy esésnél elmozdulhat és zárlatot csinálhat én eszterga csináltatnám műanyag karikát amelyik megtartja , hogy oldalt ne birjon lecsúszni , de egy O gyűrű is jó , de volt hogy PB gázpalack nyomás óra tömítést dobtam mellé
Több ( 8 ) aksis lámpában meg esztergáltattam kis réz dudorokat és rá forasztottam így e
-
H-Zol
senior tag
-
rybak111
csendes tag
Szeretnék megbizonyosodni: Ez a mágnes jó lenne az S21E-hez?
-
H-Zol
senior tag
válasz
Szirtimorc #82132 üzenetére
Elég hiányos a leírás de ezekből is van ( N45-N48-N50 ), több erősségben , gondolom a drágább az erősebb
Aksira akarod rakni -
Szirtimorc
senior tag
Sziasztok!
Mi lehet a különbség a "standard" és az "enhance" mágnesek között?
[link]Az ördög nem alszik, azért vörös a szeme.
-
Plug Life
senior tag
A convoylight.com-ról rendelt cuccok hogyan jutnak el a címzetthez? Valami Yun Express van Magyarországhoz írva...
-
Vlah
tag
válasz
BullZeye #82126 üzenetére
18650es usb töltős lámpából szerintem ilyen gagyi temus zoomos csodát tudsz venni, ami műanyagból van, az sem túl erős nem lesz, sem nem töri el a padlót.
Amúgy, én elgondolkoznék a lumintop tool AAA-n. aliexpressen 6$-ból kijön és egy nimh akkuval elmegy.
Ha van töltőd hozzá. -
H-Zol
senior tag
válasz
BullZeye #82126 üzenetére
Ilyet nem tudok , de akkor neked valami kis kulcstartó lámpa lessz a nyerő ( de viszont fényre azok is elég erősek ) , nekem csak egy ilyen [link] , többen panaszkodtak rá , hogy ha megnyomódik a fej olyankor is világít ( nállam ilyen nincs ) , nállam csak akkor világít ha másfél kört elcsavarom a fejét !! ( Mondjuk ez is kopanna le ejtéskor , mert tiszta fém ) !
A Nitecore tikit sokan dicsérik , de annak van oldalt is LED -jei de az szerintem nem jó , mert bele fog nézni a fénybe -
Jack72
aktív tag
Egy kis árcsökkenés, sőt ha feliratkozol a hírlevelükre, akkor további 5000Ft kedvezmény jár.
[link]
73K-s ár már átgondolandó...You're a disease and I'm the cure
-
BullZeye
veterán
Ilyen és ehhez hasonló (convoy) lámpák van sok, de a bajom vele, hogy leejti és hegyesre van a fém esztergálva és ha leesik, ott lyuk lesz a laminált lapban, amit szeretnék elkerülni
Meg nagyon erős a fénye is, valami visszafogott gumis/műanyag borítású lámpát keresek neki, ami tölthető, de nem annyira gagyi mint ami a boltokban van.
-
-
H-Zol
senior tag
válasz
Zoli-bácsi #82120 üzenetére
Azért is írtam , hogy nyugodtan írjon neki , Simon nagyon jó fej , én egyede igényekkel is szoktam piszkálni
, de ha tud segít
!!
-
H-Zol
senior tag
válasz
Zoli-bácsi #82118 üzenetére
Most , hogy írtál beugrott , hogy te voltál fizetési gondban !!
-
user112
senior tag
Sziasztok!
A convoylight-on csak nekem nem sikerül a PayPal fizetés?The requested action could not be performed, semantically incorrect, or failed business validation
-
H-Zol
senior tag
válasz
BullZeye #82109 üzenetére
Szerintem egy S8 [link] tökéletes ( se más se saját szemébe nem kéne belevilágitani
) , én a múltkor vettem egyet 18350 csővel aksival ( de jön hozzá a 18650 - és cső is )
nekem nagyon tetszik , nagyon kis EDC
turbón így világít egy SFT25R LED -el 6500K !!
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
4 éves gyereknek tudtok ajánlani zseblámpát, amit ha leejt nem törik össze, és lehetőleg a laminált lapot/kőburkolatot se teszi tönkre?
18650-es akksival ha tölthető is ideális lenne. -
-
ronati
tag
Kösz hogy segíteni próbálsz. A led az lesz amit írtál, de a driverrel nem tudok mit kezdeni. 7.2-8.4V a bemenő, és csak hátsó kapcsoló van a lámpán. De a másik gond a méret. A led 25mm-es lapon van, de a driver csak 22mm átmérős, és nincs nagyobb hely, mert ott szűkül a fej a 18650-es cellák méretére. Igaz szét szedhető a test és rövid egy aksisként is használható, de az rövid életű az18650-es energiájával.
-
H-Zol
senior tag
-
H-Zol
senior tag
válasz
Jack72 #82100 üzenetére
Ebben abszolút nincs igazad
, a gyártók lumen háborúban vannak és fix fokozaton megvagy b@szva , de egy fokozatmentes lámpánál más a helyzet , a magas fokozatról nem ugrik turbóra , vagy ha oda is ugrasztod nem kell magas fokozatra vissza ved, csak egy kicsit visszább húzod , de ha így sem érted akkor nézted a fény tartást
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- RAM topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ingatlanos topic!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest