- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- bitpork: Ingatlan eladás
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyborg
őstag
Egy kis s2+ érdekesség.
Bal oldal sst20, jobb oldal sft40
Az sft40 már 30 másodperc alatt annyira melegítette fel a házat, mint amire az sst20 2,5 perc alatt
2 perc alatt beállt 59-60fok körülre az sft40, az sst20 olyan 41 fok körül stabilizálódott. -
-
H-Zol
senior tag
válasz
benfolds #83018 üzenetére
Itt [link] a Convoy hivatalos oldalán tudsz külön reflektort venni ( amilyen neked kell ) , de ha írsz Simonnak akkor úgy állítja össze a lámpát ahogy kéred !!
Szerezz be egy másik konzolt , mert amit "Cyborg" kolléga ajánlat az S21E egy nagyon jó lámpa , és a 6200mAh aksival jó üzemidő is lessz ! -
benfolds
őstag
válasz
FBLLMAG #83011 üzenetére
azok a pöckök nálam mindig letörtek. az egyszerűsége, könnyű kezelhetősége, strapabírása, tartóssága miatt nagyon jó megoldás ez az s2+ méret + műanyag bepattintós tartó. és közben nagyon olcsó is. nem cserélném el dedikált biciklilámpára.
azok a led-ek, amiket említesz már jó pár éve is voltak. -
FBLLMAG
senior tag
További fénycsapdákat készítek elő. Lámpám van, műanyag tálca is amibe teszem a mosószeres vizet. A málnához is és a szederhez is teszek 2 - 2 db -ot. Meg a kukorica 2 végébe is. Így már 10 db lesz a kertben.
21700, 18650, 3x AA, 4x AA, olcsóbb, drágább lámpa, mindent kipróbálok.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
benfolds #83009 üzenetére
Azért a dedikált bicajlámpák is gyorsan leszerelhetők. 1 pöcköt elég lenyomni.
SST40, XHP50, XHP70, vagy a 3 / 4 ledes tir lencsés lámpák (pl SFT25 leddel) is jók lehetnek ebben a méretben. Akkuk területén a 18650 -es már 4000 mAh körül jár, a 21700 -as meg jóvak 5000 mAh felett. Az ezzel szerelt lámpák csak kicsit vastagabbak. Az EagTac lámpái vékonyabbak, jó hatásfokkal, de drágábbak.
-
Cyborg
őstag
válasz
benfolds #83009 üzenetére
Annál szerintem jobbak az új ledek már, az sst40, vagy sft40 is, viszont melegszenek szépen maxon, főleg az sft40.
Ha plusz 3mm még befér a lámpa tartóba, akkor vegyél egy s21e-t, 6200as vapcell akkuval, meg egy jó kompromisszumos 519a leddel, oszt jó napot
...de még adnak ötletet biztosan többen is.
-
benfolds
őstag
válasz
Cyborg #83008 üzenetére
Számomra jobb, mint bármelyik dedikált biciklilámpa. Műanyag, bepattintós tartóval egy pillanat feltenni/levenni, zsebben könnyen elfér, nem törékeny, cserélhető az akksi, jó a fénye. Szóval maradnék ennél, de hátha van azóta jobb led+driver combo erre a célra.
A 4000-es akksikról nem tudtam, köszi. -
Cyborg
őstag
válasz
benfolds #83007 üzenetére
Miért nem veszel egy dedikált bicikli lámpát?
Régen én is S2+ és slag darabbal bringáztam, de azért egy dedikált bringa lámpa mindenben jobb, ha meg kell plusz fény, vagy körbe akarsz nézni, előveszed az S2+-t.8 év alatt fejlődött az akku technika is, most egy 18650 pl már 4000mAh-t is tud
-
benfolds
őstag
minden évben felteszem ezt a kérdést: convoy s2+ / astrolux s1 méretben (átmérőben) van esetleg olyan új, jobb lámpa, amit ezek helyett a biciklimen tudnék használni? a kettő közül az astrolux s1-et használom inkább, 3/4 fokozatban, így kb. másfél órát bír egy átlagos akksival. fontos a homogén fény, illetve, hogy ha van nagyobb teljesítményű led, akkor az úgy nyújtson többet, hogy nagyon ne szívja az akksit jobban, mit xpl led az s1-ben. nem tudom, hogy hol tartanak most a fejlesztések ezen a téren, de ha jól rémlik az s2+ (xml2) és az s1 igy legalább 8 éves lámpák, nekem legalábbis ennyi ideje vannak meg. csak történt azóta fejlődés a ledek terén.
-
FBLLMAG
senior tag
Mindenhol van fejlődés. A brand lámpáknál biztosan. Lassan, de biztosan.
Az Olight pl kijött a Warrior Ultra lámpájával. És a Baton4 is érdekes lehet. A továbfejlesztett alu test keményebb lett. Minden azonnal elérhető, mindent azonnal látni. A Warrior használja a kétszintes kapcsolót. Csak akku-náci. Ezek világítanak a legszélesebben, így a fényerő itt a leggyengébb. (Ami azért 30000 cd körül van a Warrior ULTRA esetében, miközben 2x szélesebben világít mint a Nitecore MH12 PRO) Jól tartja a fényáramot magasabb fokozaton is. Az Olight behozta az életartam garanciát.
A Fenix az ACE vezérléssel fejlesztett. Lényegében több csoport közül lehet választani. A csoportelérés viszont jóval egyszerűbb, értelmesebb, gyorsabb lett. Pl a PD45R ACE esetében a SET -re állítod a gyűrűskapcsolót > annyiszor nyomod meg a kapcsolót, ahányas számú csoportra akarok kapcsolni > majd visszaállítom a gyűrűs kapcsolót. Visszajelzi az adott csoportot. A hatásfok mindig is jó volt. A Fenix kezelése egyszerű. A fényerőt valahova középre lőték be. Tartósak voltak régen is.
A Nitecore is az egyszerűbb kezelés mellett tette le a voksát. Itt van az UHI / UHE ledcsalád. A led hatásfoka jó lett, de a meghajtó hatásfoka már gyengébb. A Nitecore festéke kopik a legjobban. Bár több lámpájuknál ők is frissítették az allu molekulát.
Az Acebeam szeret kisérletezni. A formavilággal is. Több led közül lehet választani. A kezelése az Oligt lámpákhoz hasonló. A Nitecore EDC sorozatához képest, szerintem ésszerűbben közelítették meg ezt a világot a TERMINATOR sorozattal. Tud szórt fényt is, és szúró fényt is. Az E75 erőből győzi le a távot.
Az EagTac kezelése egészen más mint a megszokott lámpáknál. Mégsem bonyolult. Rengeteg led közül lehet válastani. És még mindig elérhető az XM-L2, vagy az XPL is, a SFT40 mellellett. Az elektronika, optika hatásfokát is meg szokták adni. A formavilág is csak minimálisan változik. Szinte 15 éve ugyanaz. Ezeknél a ledet - elektronikát kicsavarozom - becsavarozom rendszerrel lehet cserélni. Menetes réztokozatban kaptak helyet. Sosem fog a lámpa elavulni.
Maga a tok, amiben a lámpát hordom, keményített gyöngyvászontok. Rendes mechanikus zárral (nem tépőzár). A ledek nincsenek túlhajta. Akár 200 mp -en keresztül tartják a turbo fokozatot. Maga a lámpa sem forrósodik. A D25CL kb 22 - 23 mm átmérőjű. 18650 -es akkuval. SFT40 leddel az 1600 lm fényáramot több mint 3 percig tartja. És utána sem lép vissza látványosan. Az OP refivel a fénye csodálatos. Nem akarnak rengeteg fényerőt kihozni, viszont próbálják 1 szint felett tartani. Rengeteg a szórt fény. Ők hozták be a diffúzoros rúdlámpákat. Az oldalreflektor is létezik 1 ideje. Fényáram / fényerő tekintetében a legyengébbek a csoportból, mégis használható lámpák. 10 év garival.
-
FBLLMAG
senior tag
Én is így voltam. 20 kcd fényerőig fejlődtek elég gyorsan a 1" -os lámpák. Majd leállt a fejlődés. Vagy volt a vékony fénycsóva az Osram leddel. (Nagy dobás alacsonyabb fényárammal). A UHI / UHE ledek hozták meg megint a fejlődést. A fejlámpáknál egyenletes, erős fény. De ugye 50 - 60 kcd fényerőt is elérték. Az AA -s lámpák 20 kcd körüli fényerőre erősödtek. Sajnos bezőldültek az utóbbi idő ledjei. Gyengébb fényárammal, nagyobb CRI (színvisszaadással) jött ki pár led. Az egyes gyártók más - más úton indultak el. A hasonló cél eléréséhez (nagyobb táv, több szórt fény, több lehetőség, apróbb méret). A Nitecore -nál ott az UHI led. Az Acebeam több led / több optika módszert is kipróbálta. Inovációk tömege. A Fenix az egyszerűség, de hatékonyság útját követte. Az Olight a mai napig akku - náci maradt.
Ez a 50 - 60 kcd fényerő, 3000+ lm (de már 8000 lm is lehet) fényáram, mindennapossá vállt a zsebre csapható lámpák között.
A lámpák kezelése is más lett. Több irány is megfigyelhető. Ezt inkább most nem fogom taglalni.
Az anyagválasztás, maga az alumínium ház anyaga is módosult az utóbbi időben. És a marás kialakítása is, és a felületkezelés is. A klipsz 2 oldalas lett. Pláne az apróbb lámpáknál.
-
H-Zol
senior tag
válasz
FBLLMAG #83000 üzenetére
Idáig elég látványos fejlődés volt , de egy ideje nem nagyon találok olyat amire azt mondom , hogy kell
, itt volt Zoli ( ZozzV6 ) valamiért nagyon bele unt a lámpázásba , pedig még két évvel ezelőtt itt lakott az oldalon
, én anyira nem unok bele , csak egyenlőre hanyagolom új példányok beszerzését ( egyenlőre
) !!
-
Tamás9x
őstag
Sziasztok
3535 XPG3 7W diodat meddig erdemes hajtani? Hutes es aram korlatlan.
-
FBLLMAG
senior tag
Sejtem. Engem sem igazán hoznak lázba. Inkább a kezelés - tudás, ami újabban számít. A zsebrakéták tudnak manapság 50000+ cd fényerőt. Nem kell a nagyokat magunkon cipelni. És egyszerre tudják a szórt és szúró fényt is. Már a 1x / 2x AA -s lámpák is 100 m felett világítják be a környezetet. A 2 oldalas klipsz már nem ritkaság ebben a méretben. Egyre több lehetőség van az apróbb lámpákban is.
-
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
janakbacsi #82989 üzenetére
Nekem az Olight Oclip PRO van meg. Ez csak piros fényt tud a fehér szórt és szúró fény mellett. 50 g -jával, gumibéléses klipszével, pont a nyári öltözethez lett kitalálva.
-
FBLLMAG
senior tag
Aki nem használja ki a lámpáit nyáron, van kertje, itt 1 ötlet.
A paprikát, paradicsomot szeretem, de azt nem, hogy a poloskák megrágják. Régi műanyag edényekbe, mint pl amilyenekbe rakják a húst, gyümölcsöt a (pl Lidl áruházban), mosószeres vizet teszek, és éjjelre megvilágítom alulról 1 - 1 lámpával. 200 - 300 lm körül. A fényre mennek a rovarok, bele a mosószeres vízbe. A mosószer (pl JAR) arra kell, hogy a víz bevonja a repülő kártevőt.
Igaz így naponta kell tölteni az akkukat.
-
Cyborg
őstag
válasz
janakbacsi #82989 üzenetére
Én is néztem. Nekem tetszik.
Éjszakai túrákon tudnám elképzelni, táskára, nyakba, vagy ing zsebbe akasztva. Világíthatná az utat, és nem sütné ki a többiek szemét, mint amit fejlámpa szokott.
Mivel RGB, előre -hátra is jó, még biciklire is jó lehet. -
janakbacsi
őstag
ez jó vétel lehet?
[link] -
FBLLMAG
senior tag
Az EagTac lámpáknál is megjelentek a SFT / SST ledek (de továbbra is kaphatók XM-L2, XP-L, NICHIA, OSRAM ledekkel is)
Érdekes, de a mai napig megadják az optika, elektronika hatásfokát is. Pedig az üzemidő, fényáram alapból meg van adva. Megadják a legmagasabb fokozatot ahol úgy ahogy tudja stabilan tartani a fényáramot. Ehhez az értékhez adják meg a cd fényerőt. Majd leírják, hogy indítástól 200 mp -ig, +20% fényáram emelkedéssel indít a lámpa.
Amúgy nincsenek túlhajtva a ledek. 1400 lm körül hajtják meg a SFT40 -es ledet. Az 1" -os lámpánál. AA méretnél meg 800 lm fényárammal. Ja és az alakja, kezelése 12 - 13 éve kb ugyanaz. A jót nem kell kidobni.
Nekem XP-L HI ledes EagTac lámpáim vannak. Ezekkel tudtam ellenőrizni durván az adatokat.
-
WestBam
Topikgazda
Most kezdjek el jönni a 2 éves kerek LES-el szerelt UHi LED-ekkel? Akkor most a Nitecore az jós, vagy időutazó ezzel a lépéssel, hogy szinte minden kézilámpa lassan már UHi LED-et kap?
Visszatérve a CREE XP-LR-re: BLF-en nincsenek tőle hasra esve. És ahogy kinéz a LED, mintha Csancsüng otthon csinálná a döngölt föld alapon lévő fából tákolt viskójában. Bár könnyen lehet, hogy különb minőségben gyártaná le a tokozást még így is.
-
bedvóter
tag
Véletlenül vettem csak észre, az Acebeam szép csendben lecserélte az E75 LED-jeit SFT40-ről CREE XP-LR-re. Hogy rohadnának meg.
-
luciferk
senior tag
Szevasztok lámpaguruk, szerintetek az alábbi linken lévő mini lámpa mekkora átverés, 500m2-ert is bevilágít stb🤔 Mielött a lámpaguruk felhőrdűlnének, hogy "NEEE" közlöm, hogy nem kivánom megvenni csak kiváncsi vagyok a véleményetekre.😀
https://www.facebook.com/share/v/1EhmBu9kJn/
-
H-Zol
senior tag
válasz
Tamás9x #82970 üzenetére
Sajnos én sem tudtam beazonosítani
!!
Én ilyen [link] ( itt van több ) olcsó munkalámpákat használok ( traktor , kombájn stb ) és azért , mert olcsó nem rosszak , évekig mennek , például ezt használom [link] , ezt nem ismerem [link] de bukó csőre ez is jó lehet és ez törhet mert tényleg semmi ára van !! -
FBLLMAG
senior tag
válasz
Tamás9x #82973 üzenetére
30 W -ot látok leírva a lednél. Ezt több led is tudja. Nézz utánuk, neked melyik felelne meg. Itt van pár. Nem látom hány V -os rendszer. Ezek elég elterjedtek.
CREE XHP70.3
SFT-90 / SFT-70
LUMINUS SBT90Sivatagba, messze mindentől, azért ezen én sem spórolnák. Nappal meleg, este hideg. A lámpatesten is kéne fejleszteni. Nem elég az alu ház. Lehet, hogy aktív hűtés is fog kelleni. Meg a tükör is más - más, használatfüggő. A ledhez kéne tervezni.
De nem állok az utadban. Hajrá. Ismerek mást is led rúdlámpa tervezésben van. Pár éve már fejleszti.
-
Tamás9x
őstag
válasz
Cyborg #82971 üzenetére
Teljesen igazad van a saját gondolkodásod szerint, de akik tényleg el is indulnak ilyen útra, azok nem 1300GS Touratech Hella kombókkal mennek, hanem egy tényleg low budget szettel.
A márkák az árából, én megjártam Nordkappot, ugyan ilyen gány lámpákkal, kínai dobozokkalNézek fényerőt, hőtermelést, beállítom neki az áramot, és jobb lesz mint a gyári, így most tulajdonképpen remélem tudod legányoltad az egész topik munkásságát
de rendben értem mire gondolsz
Ahova ezek a lámpák kerülnek az egy borulás alkalmával meg is semisülnek a bukókereten, így fogyó kopó lakatrészek, nem előre világítanak, hanem oldalra. Mivel fogja jobban bízni egy "márkás" lámpa az ütést?
Ezt kérték, én is ezekkel járok, csak nekem T6 volt benne L2-őt kapott helyette és ment amíg le nem törtem, kapott másikat mehet tovább 5500ft volt moddinggal együtt.
Megértem.
WestBam: Nem halt meg, tökéletesen működik, csak csökkenteni akartam a fogyasztást és hőtermelést.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
Tamás9x #82968 üzenetére
Csatlakozva FBLLMAG és már Cyborg kolléga válaszához, ha tudtam volna akkor természetesen segítek. Elsőre sem ismertem fel, most másodjára sem sikerült. Próbálkoztam guglival (gondolom te is), de nem jutottam előbbre.
Azért van néhány gondolatom ezzel kapcsolatban:
A nagy appropoja, hogy ahova ezek mennek, az a gep vilagga megy 3-4 evig kellene 50%-ban teljesitenie. Eleg sok ejszakai vezetes lesz a sivatagban, igy nem disznek kerulne fel 6 darab belole.
Ez alapján egy üzembiztos és strapabíró valami kellene. Erre jó a LED, de nem mindegy, hogy milyen LED és milyen lámpa.
Alapvetően elgondolkoznék azon, hogy inkább halogénra cseréld le a lámpákat ha alacsonyan akarod tartani a költésgeid, mert ahhoz valószínűleg bárhol is legyél találsz pótizzót ha kiég, cserébe olcsó, faék egyszerű (tehát megbízható), ha maximalista akarsz lenni akkor rezgésálló offroad izzókat teszel bele és viszel itthonról pár tartalékot is magaddal.
Ha ennyire világvége a cél akkor ne ezen spórolj. Nem tudom milyen lámpa volt ez, de meghalt, gondolom idejekorán.Ránézésre az alkatrészek nem égtek meg, és a LED is egyben van. Nem lennék 100%-ig biztos abban, hogy a LED-nek van baja, főleg akkor ha mindkettő egyszerre kapcsolt le.
-
Cyborg
őstag
válasz
Tamás9x #82968 üzenetére
Szerintem, ha felismerte volna valaki, válaszolt volna.
Nem hiszem, hogy 25db nem tudom válasszal beljebb vagy...tudom, nem válasz a kérdésedre, de egy ilyen fontos küldetésre biztos nem a saját magam által "gányolt" cuccal mennék. Inkább olyannal, amit rendesen megterveztek gyárban mérnökök, és nyugodt lehetek, hogy bírni fogja, és nem mossa el magát a legfontosabb helyzetben.
-
-
Tamás9x
őstag
válasz
WestBam #82963 üzenetére
Egy celiranyos kerdes hozzad
Nem ismered veletlenul ezt a ledet? Egyre tobbet talalkozom vele kiskinai lampaban, es hogy mar kezd idom lenni tuningolnek, De vajon mit helyette?
A nagy appropoja, hogy ahova ezek mennek, az a gep vilagga megy 3-4 evig kellene 50%-ban teljesitenie. Eleg sok ejszakai vezetes lesz a sivatagban, igy nem disznek kerulne fel 6 darab belole.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
sarajhvh #82964 üzenetére
Köszi a viszajelzést!
Minden cikkem szubjektív, hiszen nem csak adatokat közlök, ha így lenne akkor csak egy adatbázis lenne és nem blog. Mindenkinek más igényei vannak, ezt több helyen is jeleztem a cikk alatt ha jól emlékszem, tehát ami nekem negatívum (pl. magas fokozatban indul, vagy van benne stroboszkóp funkció), az másnak lehet, hogy pont pozitívum, mert erre van szüksége és ilyet keres.
Ha a csillagok is úgy állnak akkor lesz még mostanában pár cikk, a problémásabb beamshot képeket elkészítettem hozzájuk, a mérések nagyjából automatikusak most már, aztán ha időm engedi akkor megírom, ha nem akkor meg elveszik, mint megannyi lámpa esetén régebben is.
Mint lámpában, írásban is nehéz olyat csinálni, ami mindenkinek tetszik, de nem az elemlámpa blog lesz az, ahol minden lámpával csak villantok egyet, hűházok kettőt és dícsérni fogom, mert szponzorál. Fontos információkról és a valós használatot nagyban befolyásoló tényezők megismeréséről maradnak le azok akik olyan teszteket néznek meg, amik nem a teljes képet mutatják be, hanem csak minimális részét, hogy a használat 1-2-3 percében mit tud egy lámpa.
Bár azt hiszem azzal, hogy írok és olvasni, értelmezni kell a leírtakat már alapvetően egy szűrőt kapnak a tartalom fogyasztói, vagyis a célközönsége. Hogy ezt nem fogják látni tízezren? Nem is célom, sosem volt -
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #82963 üzenetére
Köszönjük a bemutatót.
Lényegében a Nitecore HC65 első kiadását másolták. Több, kevesebb sikerrel. Ez le is volt írva.
Ára - 25 € körül (nálunk 35 €). Határeset. A Nitecore NU30, HA23 30 € körül kapható. UHE leddel. Ezek is 4000+ cd fényerőre képesek. Túrára, kempingbe, ház körül, vagy csak vészhelyzeti lámpának, el lehet gondolkodni, hogy mit válasszak.
-
sarajhvh
tag
válasz
WestBam #82963 üzenetére
Köszönjük a cikket!
Ha lesznek akciók, lesz ott piac is.
Az összefoglalóban használtál egy kulcsszót, aminek a meg nem értése, vagy
mellőzése, vitára adhat okot.
Írod, hogy a minőségi lámpák, lefedik a velük szemben támasztott igényeidet!
Nem vagyunk egyformák, (az újaink sem azok), másak az ízléseink, az igényeink,
ezért nem kellene problémát jelentenie annak, hogy ki milyen lámpát vesz, úgy méretben,
tudásban, vagy árban.
Hála Istennek, mostanában látszik ez a dolog kisimulni! -
WestBam
Topikgazda
Hosszabb kihagyás után ismét van új cíikk a blogon, a Technik H31 fejlámpáról.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
csibe1 #82959 üzenetére
Az lehet. De megközelíteném más szemszögből is.
Van Astrolux, Convoy, BLF, Wuben, Sofirn lámpám is.
1., A Zebralight 2015 óta van napi szinten a zsebemben. A mai napig. Most is úgy néz ki mint az új. Nem kopott. Az Olight is 7075 -ös alumíniumot használ (ha nem tévedek). Jobban bírja a kiképzést. (Bár én a special edition modeljüket használom zsebben.) A felületkezelés, csúszásmentesség biztosítása rengeteget javult mindegyiknek. A Convoy, Astrolux, Sofirn azért elmarad. A Wurkkos próbál lépést tartani.
.
2., Led fejlesztés - Régebben főleg az olcsóbb lámpáknál láttam az újabb ledeket. Sokszor rendesen túl is voltak hajtva. Manapság a brand lámpáknál is ott vannak ezek a ledek. Sőt. Az Olight Warrior ULTRA SFT70 -est használ (olcsóbbaknál még nem láttam sokat). A tir lencsével meglehetősen kellemes fényt ad. A Nitecore meg kijött az UHI / UHE ledekkel. Én már szinte mindegyik fajtát kipróbáltam. Szélesebb a középső fénykör, és a szórt fény is töɓb lett. A 60+ kcd fényerő edc / 1" -os lámpáknál már gond nélkül megy (pl. Nitecore MH12 PRO, Acebeam Terminator M2, stb)3., A nagyobb lámpáknál az olcsóbbak is megoldották a fényáram kezelését, de az apróbbaknál, hát ... . Az Olight Baton 4 -es, SFT40 -es leddel, a turbó fokozatát 1,5 percig tartja. 30 g -os lámpáról beszélünk. Az Acebeam EC20 is látványosan tovább bírja a turbo fokozatot vékonyabb fejjel az Emisar D4V2 -höz képest. Ha keresgélnem kell a kertben, a LedLenser P7R Signature lámpám, a XHP50 leddel, az 1000 lm fényáramot stabilan tartja, 10000+ cd fényerővel. Jó szélesen világít.
4., Hatásfok. Na itt még van mit tanulni az olcsóbb lámpát gyártóknak. Régen még rosszabb volt a helyzet, mert az akku merülésével csöķkent a lámpák fényárama is. Lehet cserélni akkut. Ez igaz. Próbáltatok lapos akkut beletenni a lámpába teljes sötétségben? (Valaki írta, hogy az ő lámpájának szelleme eltávozott a túlvilágra.)
5., Biztonság. Közelség érzékelőt hány olcsóbb lámpában látni? 5, 7, 10 év ill. az Olight esetében most már korlátlan garancia.
6., Kezelhetőség. 1x kell beállítani, ezt szoktátok írni. O. K. De ha a parkban a kutyust akarjuk távol tartani magunktól, az Andurilt használó lámpáknál kicsit tovább tart. Vagy mikor pillanatnyi fény kell. Pl. ismeretlen, sötét sikátorban. Ha valakit / valakiket ki szeretnénk kerülni.
-
H-Zol
senior tag
válasz
csibe1 #82958 üzenetére
A Skillhunt egy öreg lámpa , már nem is tudom , hogy hány éve megvan ( engem nem zavar a töltés , úgyis külső töltőben szoktam általában tölteni az aksikat ) !
Először én is huzódoztam a Convoy L21A-tól , de aztán amikor meglett egy kellemes csalódás volt , mondjuk taktikai módban használom , messzi dolgok megfigyelésére és Osram LED -el van ami egy szűk kört világít ! -
csibe1
addikt
válasz
Cyborg #82947 üzenetére
Kinek mi, én még a 20-at is sokallanám érte.
Akkor nem néztem meg alaposan az S2-es adatlapját, de nekem elment a kedvem a 12 féle módcsoporttól.
Megvan még a régi S2-esem, mai napig működik.Szép az S3Pro, meg az S2 Pro se rossz, de a micro uSB miatt kiesett.
Kicsit haladni kellene a korral a Skillhunt-nál is.
Egy ideje már csak Type C-s lámpát veszek tölthető verzióban.
Tényleg egy kicsit moddolt C8-as az S3 Pro, de van már Astrolux C8-as.Nézegettem az L21-est, nem igazán jött be a rövid verzióban.
Marad a Convoy L6-os, majd előbányászom, mert mostanában nem nagyon használtam.
Ha lesz rá keret mostanában, akkor meg majd az M21J lesz a következő Convoy lámpám. -
H-Zol
senior tag
válasz
Cyborg #82952 üzenetére
De kapod hozzá a 18650 es csövet is ( az S8-hoz ) !
Nekem volt S21E elkönyörögték, rendeltem másikat és Simonék benézték de végülis így is jó , ez amit küldtek andurilos és világító kapcsolós ( a másik állandó áramú meghajtóval volt és nem világító kapcsolóval ) , Xhp50.3 LED -el szép szórt fényel ( de azért hatótáv is van , igaz az turbón és ott viszont mind minden lámpa ez is melegszik ) , de mindent összevetve egy jól használható mindennapi kis lámpa !!
-
Cyborg
őstag
Én nem variálok, 18650, vagy 21700, az S2+ is annyira pici már, hogy bárhol elfér , az alatt max vmi kulcstartó lámpa kell, semmi több. Ha lenne benne beépített töltő, minden ismerősömnek azt ajánlanám, szög egyszerű, könnyen javítható technika. Az S21E-re kíváncsi leszek nagyon.
-
FBLLMAG
senior tag
Átestél a ló túloldalára. Én AA méret alá nem adnám. Ezek is aprók. A fényük meg egészen máshol van.
Itt van pár:
Fenix E12 - az egyik legapróbb lámpa. 27 g maga a lámpa.
Zebralight SC53C N - 75 mm hosszú, 30 g a lámpa
Olight Oklip PRO - 50 g az egész. Minden nyalánksággal megtömve. Csipesz gumibéléssel, rajta mágnes, lyuk, hogy felakasztható legyen. A gyűrűkapcsolója 3 állású, hogy úgy üzemeljen ahogy szeretném. Azonnali hozzáférés mindenhez.
Olight Baton 4 - amilyen apró, olyan erős. 1300 lm / 7000 de inkább 8000 cd. Töltő állomással is kapható, és ezzel is üzemel. A tokban fokozatmentesen is állítható a fényárama. A töltőállomás powerbank -nak is használható. -
FBLLMAG
senior tag
válasz
csibe1 #82941 üzenetére
Ebben a kategóriában mindennek hasonló az ára.
Olight Warrior Ultra - 140 € - még el sem éri azt a távot mint az EDC37 -es
Nitecore MH12 PRO - 108 € -ennél meg a szórt fény gyengébb
Acebeam Terminator M2-X - 139,90 $ - ez tud szórt és szúró fényt is, de a fénye gyengébb minőségű
Nitecore EDC 37 - 140 € - Az EDC27 feltúrbózott testvére. 2x UHI20 MAX led vagyis 2x 9 ledfényforrás. Ezért tud szúró és szórt fényt is. Attól függően, hogy a középső kerek, vagy a külső 8 db led világít. Vagy mind a 9 db ledfényforrás. Az EDC sorozatból van pár, lehet válogatni. Kinek mi tetszik.A LOOP GEAR SK5 is hasonló képességekkel rendelkezik. Az árát meglesheted.
-
Cyborg
őstag
válasz
csibe1 #82941 üzenetére
Na hát azért nem, nem ér annyit, de mivel MÁRKA, és UHI ledes, egy 20-30 körül azért megérne Nekem🙂
Én sima négy módos linear driverrel rendeltem egyébként az S2+-t. Azt ugye tudod hogy az összes s2+ négy-hat módos lámpa, csak van 12 féle mód beállítás, egyszer beállítod, amelyik neked tetszik, és onnantól kezdve ugyanúgy négy-hat módod lesz, nem bonyolult az
Nekem most L21A, S21E, meg még egy S2+ a terv, más színben, más leddel🙂
A S3pro, és a C8 szinte ikrek, de az S3pro kicsit kecsesebb, szebb kidolgozású, és van benne töltő, igaz micro usb-s. Az enyémek nagyon hamar tönkrement az oldal kapcsoló, vagyis működik, de hol, kapcsol, hol nem, laggol😀, uh csak a taktikával használom.
-
H-Zol
senior tag
válasz
Cyborg #82940 üzenetére
Nekem nincs S2 se + , S8 am van 18350-es aksival nagyon bejött , SFT25 R LED -el a másik SfT40 LED -el van az utóbbinak egy picit szélesebb a vetítési képe és egy kicsit kisseb a hatótáv , de mind a kettő egy kis fény ágyú ( ház körül tenni venni nem a legjobb választás )
sokan csodálkoznak , hogy mi kijön a kicsikéből
!!
-
sarajhvh
tag
válasz
FBLLMAG #82938 üzenetére
Igen, az rgb ledeket nagyra értékeljük!
Mindig is tetszettek az Acebeam lámpái, tetszik, hogy kicsavarják,
egy lámpából amit lehet, dizájnra is jók, nem utolsósorban a minőségük
is rendben van, ezért az utóbbi időkben kifejezetten tetszenek.
Egy L35 V2-re pályázok, de előbb had jöjjön haza egy Fenix LR 36r! -
csibe1
addikt
#82940 Cyborg
Most nézelődtem a Convoy oldalán, legközelebb talán egy M21G XHP 70.3 vagy egy M21J STB 90.2 lesz.
Most már mindegyikhez van Samsung INR21700-50S2 5000mAh akksi is;
2 darab 3136 Ft-ba kerül, ha a lámpával együtt veszed.
Ez szerintem igen baráti. Az M21J a 2 darab akksival együtt, kerekítve 22 ezerbe lenne.
Az M21G leírása sajnos elég sovány az M21J-hez képest.
Az kicsit fura, hogy a leírás szerint az M21G 240.6mm, az M21J meg 223mm.
A képek alapján egyforma méretűnek tűntek, nekem legalábbis.
Lehet írni kellene Simonnak, hogy kicsit több infó legyen az M21G-ről, mert az 16380 Ft a két Samsung akksival; de nem sok mindent tudni róla.
Pár ismerős érdeklődött utána, de nem tudtam mit mondani a lámpáról.
Az M21J-nél ott a Fordított polaritás elleni védelem, Hővédelem, Módmemória.
Ez már kapásból három dolog ami miatt inkább ezt veszik meg. -
csibe1
addikt
válasz
Cyborg #82940 üzenetére
"Néha pont elég csak oda villantani, arra jó."
50 rugóért?
Kicsit sokallom, nem nyertem a lottón...Az új S2+-ok meg nekem túl vannak bonyolítva, nem kell 12 csoport a világításnál.
A Sofirn-Wurkkos rendszere sokkal egyszerűbb, letisztultabb.
A Convoy EDC az viszont tetszik. [link]Köszi H-Zol!
Szép a Skillhunt, ennyiért még talán vennék is, de kifogyott.
Ez is egy C8 mod? -
Cyborg
őstag
válasz
csibe1 #82939 üzenetére
Néha pont elég csak oda villantani, arra jó.
Ebben a méretben, ha mondjuk van egy stabil 6-700 lumenes módja, akkor az még királyabbKözben megjöttek a Convoy lámpák. S2+ sft40, teljesen jó lámpa, még simán edc kaliberű fénye van, csak épp van távolság is, van egy sst20 S2+, az ehhez képest teljesen flood, és elveszik a fénye 30 méteren, de azt is imádtam eddig. Kapott most egy világító gombot is, oda vagyok-meg vissza most
Viszont az sft40es S2+ az meg fém gombbal jött, nem figyeltem, és ahhoz is gumi gombot rendeltem, uh az még nem világít egy darabig.
Jött egy sft40es C8+ is, az vadász puskára lesz.S2+ balra sst20, 7x7135, 2,1A, jobbra sft40, érdekes, az is ~1,8A körül meg Maxim, mondjuk kis lámpa.
Balra skillhunt S3 por hd 4,2A, jobbra C8+ sft40 , érdekes, az is csak 1,8A megy maxon
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
sarajhvh #82874 üzenetére
Szerintem az Acebeam M2-X praktikusabb.
Alacsonyabb fokozatokon az EDC sorozat a középső ledeket használja. Így kevésbé szórja a fényt. Csak a magasabb fokozatokon lépnek működésbe a külső ledek.
Az Acebeam M2-X hasonló méretű mint a Nitecore EDC37. Cserélhető 18650 -es akku. A szórt fényt a 3 ledes, tir lencsés oldal biztosítja. 1 lm -től kb 2000 lm -ig tartományban. 3,5 cd/lm nagyon szórt fény. A másik oldalon szintén led van az aszférikus lencse alatt. Ez 95 cd/lm, minimális szórt fénnyel világítja meg a távolabbi tárgyakat. Kb 1 percig. Utánna visszavesz a fele fényáramra (900 lm > 400 lm) ami még mindig szép távot világít meg. De legalább így nem melegszik. Újra vissza lehet kapcsolni. A 2 oldal egyszerre is mehet. Kicsit visszavesz mind a 2 oldalon a fényáramból. Még mindig szélesen, távolra világít. Kb 1 perc után veszi ez is vissza a fényáramot. Cserében jobban eszi az akkut. És hát itt az elmaradhatatlan RGB.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
csibe1 #82936 üzenetére
A 8000 lm megy neki az UHI MAX ledekkel. Amig tartod a kapcsolót teljesen lenyomva. Ameddig el nem fogy a csík a kijelzőn. Ha elengeded a kapcsolót a csík azonnal hosszabodik. Ez arra jó amikor a focipáját TE egyedül akarod kivilágítani. Vagy a LIDL parkolóját. 100 m szélesen és 200 m hosszan mindent látsz. Pár mp elejéig.
-
csibe1
addikt
válasz
sarajhvh #82874 üzenetére
Ez is egy zsiráf...
Az adatlap jól hangzik.
Szép az a 8000 lumen, csak meddig bírja?
Amúgy hova kell 8ezer lumen?
A "8000 mah akku" nem tűnt fel a gyári honlapon: [link]
Az 50 rugót meg finoman szólva is sokallom érte; annyiból 5-6 jobban használható lámpát veszek, minimum.
Megint egy túlárazott vacak, amit a márkanévvel adnak el. -
csibe1
addikt
válasz
Jack72 #82907 üzenetére
Milyen töltővel próbáltad?
A helyedben rendelnék két minőségibb 26650-est az L6-oshoz.
Amúgy meg bármilyen akksi megadhatja magát végleg, csak úgy.
Ezzel nem lehet mit tenni.
Mindig legyen tartalék, meg egy minőségi töltő.
Nekem is megadta magát 4-5 akksi, amit jónak tartottam. -
iatti
aktív tag
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Tamás9x #82931 üzenetére
Én most várok pár újdonságot. Pl Acebeam TAC AA v2, Olight Warior Ultra.
Zsebben az Olight Oclip PRO, Baton 4, Nitecore MT1A PRO (Esetleg az Acebeam TAC AA v2, ha megérkezik. Ez állítólag még fényesebb, még távolabb elvilágít mint a Nitecore.) elveszik. Új ötvözet az Olight részéről. Állítólag. Nagyon kényelmes lámpák napi használatra, nyári viselethez. Esetleg ha autóval megyek valahova. (Bár ebben az esetben jobb ha a Fenix LD12R is jön velem.) Hűvösebb időre, hosszabb éjszakákra ott van pl az Acebeam EC20.
Erdőjárásra, mezőjárásra az Acebeam L16 v2, Nitecore MH25 PRO, mert hát kell a 2 lámpa, biztos ami biztos. 100000+ cd fényerővel, mindenre elegendők. (Ha kell, van nagyobb távot bevilágító lámpám is.)
Házban, ház körül a Nitecore MT2A PRO, Acebeam TAC 2AA nagyon bejöttek. Vékonyak, elvesznek a nadrág zsebében. Miközben fényük is van ezeknek. Rövid időre a sapkára is felcsíptethetők.
Idegen helyekre, kutyás, kevésbé biztonságos környezetbe, na ide rakom fel magamra a taktikai lámpáimat (Nitecore MH12 PRO, és ha megjön az Olight Warrior Ultra -át). Kutya sétáltatóknak is ajánlom. Elég távolra világítanak. Főleg a Nitecore. Az Olight meg szinte azonnal azt csinálja amit az ember kíván. -
Tamás9x
őstag
válasz
FBLLMAG #82930 üzenetére
Van egy s2+-om 12-es driverrel, lapos xml2-es leddel illetve egy L6 Xhp70.2--vel, most akarok mas ledet bele tenni azzal szoktam riogatni az ismerosoket, egy 8000km alatt meghaltak a kinai.ledek, igy inkabb eredeti cree-re cserelnek most mindenhol mindent, kellemetlen volt esoben erdos savon renszarvasokat lesni a gyari lampakkal.
-
Tamás9x
őstag
Cserelni nem problema mar napi rutin, csak soha nem lattam meg ilyen eldet XHP koppintasnak tunik. Nagyon nem vagyok jaratos csak az XML szeriaban.
Motorra reflektor, nagy turara keszul, es itt nem art ha a feny jo de nem zabalja le az ember fejet feleslegesen18K 2db belole aliexpressen, zsakbamacska milyen leddel jonnek sajna.
-
H-Zol
senior tag
válasz
WestBam #82924 üzenetére
Az én töltőm , liitokala Lili 500S nem mér belső ellenállást , és szerszám téren úgy vagyok , hogy egyszer de jót veszek , mert olcsóbb mintha egy hitvány után csak megveszi az ember a jót
De különben mező gépeken ( traktorok , rakodó , kombájn ) , van 6-7 nagy aksi , két kocsi és két elektromos kerekes szék amibe két két 65 A aksi van , de még ez melett szerszám gép aksikat is szoktam javítani , ott meg az a jó ha egyforma az aksik belső ellenállása, úgyhogy szerintem nem lessz fölösleges !! -
Tamás9x
őstag
Sziasztok, ez mifele hamisotott led?
24w a 2 modul. Erdemes lenne Cree-re cserelni?
-
H-Zol
senior tag
válasz
bedvóter #82918 üzenetére
Egy kérdésem volna , mert az elektronikai tudásom egy kicsit hiányos
, azt olvastam , hogy ez a belső ellenálló mérő műszer 200 ig mér , és egy másik oldalon ezt találtam !!
Li-Ion akkuk esetén:
0-50 mΩ – nagy terhelhetőségű új állapotú speciális cella (jellemzően védelem nélkül)
50-150 mΩ – új állapotú normál akkumulátor (jellemzően védelmi elektronikával)
150-250 mΩ – használt állapotú cella, normál terhelésre még megfelelő
250-400 mΩ – erősen használt, gyengülő cella, gyengülő terhelhetőség
400 mΩ felett – haldokló, csere érett cella !!Akkor ez a műszer már a használtabb cellákat ami 200 mΩ felett van , nem tudja megmérni
-
bedvóter
tag
Ha valaki keres megbízható, pontos és hordozható cella belső ellenállásmérőt (ami egyben a cella feszültséget is kijelzi), az ne habozzon. Fnirsi HRM-10
-
FBLLMAG
senior tag
Sok volt az írás. Íme itt az Acebeam EC20 videón. Igaz nem a kék.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
bedvóter #82913 üzenetére
Nekem 100 000 cd körül lesz több lámpám is. A Nitecore MH25 PRO is jó. Az Acebeam L16 V2.0 -át is már láttam. Ez tartja a legjobban a fényáramát a 3 lámpa közül. És kb 50 - 60 kcd fényerőre lép vissza. A MH25 PRO -val megegyező fejátmérővel. -
A L35 tir lencsés a L16 tükrös. Így az alacsonyabb fényáram + tükör szórt fénye is elég fényes.
-
FBLLMAG
senior tag
Az Acebeam lámpái egyre jobban mozgatják a fantáziámat. Be kell szerezni párat. Terminator, L16, L35 nagyon mozgatja a fantáziámat.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #82909 üzenetére
A Nitecore MT1A PRO nekem is megvan. 15000 cd ugye. Az Acebeam TAC AA 2.0 pedig 32000 cd. Már jeleztem, hogy nekem is kéne 1 db. Amint meglesz, írok. A régebbi TAC AA is kézbe simuló. Lassan elfogynak a 18650 / 21700 -as lámpák előnyei. Napi hordásra szánt lámpáknál egyre jobban. Ki akar 150 - 200 g -os lámpákat cipelni naponta?
U. I.
Az Olight Oclip PRO nem pipalámpa méret. Tényleg inkább kulcstartó méret. És 50 g mindenestől. A csipesz belseje gumíval borított. Csudajól fog meg mindent. Ugyanitt erős mágnes. A csipeszt leszámítva lapos téglatest, minek mérete kb a Nitecore TIP lámpáéra hasonlít. Csakhát 3 led, 2 vetítési kép. És a piros led is tud 40 lm fényáramot. A fehér meg akár 4000+ cd fényerőt, vagy 500 lm szórt fényt. Természetes a gyors funkció elérés. Manapság ritkaság a brand lámpáknál. -
WestBam
Topikgazda
válasz
FBLLMAG #82908 üzenetére
Én próbáltam gugli havernál és a gyártói oldalon is, de nem jutottam előbbre.
SFT25R LED az megvan. Az alapból dómmentes. Tehát mit takar az Acebeam esetében az SFT25R HI LED? Esetleg az 5050 méretet jelölik "okosan" HI jelzővel?
Tetszetős darab, nekem most AA méretben az MT1A Pro a favorit. Széles szórt fény, erős hotspot, meglepő hatótáv és nagyon apró méret jellemzik. -
FBLLMAG
senior tag
Gondolkodtam EDC vonalon, valami apró, könnyű, mégis nagyobb távot bevilágító lámpában. Az Acebeam Terminator M2-X és a Nitecore EDC31 (EDC37) mozgatta a fantáziámat.
Most meg kijött az Acebeam TAC AA 2.0. SFT25R HI leddel. 32000 cd fényerő 14500 akkus lámpából. Ehhez is jár a 2 db diffúzor, 2 oldalas klipsz. Megáll a talpán. Így táborozásnál, nyílt terepen, akár padon is használható, vagy zárt helységben is. 6 csoporttal rendelkezik. Emelkedő, csökkenő fényárammal, csak turbo, vagy csak pár fokozat. SOS és a STROBE villogó funkciók is elérhető ennél a modelnél. Gondolom ennél is egyszerű lesz a választás. Csak úgy óvatosan megjegyzem, a turbo fokozat 35 mp után lép vissza a felére, amit stabilan tart 50 percig (vagyis 30000 cd > 15000 cd). 100 m távon alig észrevenni a különbséget. 36 $ körüli irányárat láttam (remélem ez is olcsóbban meglesz).
Most már meglesz azTAC AA, TAC 2AA sorozata.
-
H-Zol
senior tag
válasz
Jack72 #82902 üzenetére
Érdekes , volt egy több aksis lámpám ami álló hejzetben leszivta az aksikat , igaz abba 4 darab aksi volt és mind lemeritette ( de azóta drivert cseréltem benne és megszűnt a probléma ) , de vissza tudtam tölteni őket egy egy ágyas butább töltővel , és azóta is tökéletesek az aksik !
A hátsó kupak megvolt tagitva az állás során 🤔
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest