Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xero
nagyúr
Oromohir: A heten erkezik a CB650R, most hivtak Karasnabol. Megsem majus.

Cserebe most figurazhatok, mert nem jott meg a bonus. B*sszak meg, de ez mar kellemes problema.
-
zgospel
őstag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Ez elvileg FIM által elismert bajnokság és a Tenerés vezeti a tabellát, mert az egyik versenyt megnyerte, a másikon meg 3. lett

-
V.Stryker
nagyúr
Az átírásnál jelent valami bonyodalmat,hogy a törzskönyv a feleség nevén van, mint gépjármű tulajdonos, a forgalmiban a férj van, mint üzembentartó? Az adásvételi a feleség nevére szól, mint eladó.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Gyorsváltó helyett itt az újdonság, a seamless gearbox.
Illetve, nem is újdonság, a MotoGP-ben már régóta használják, de utcán még nem.
Egy angol újságból vágtam ki a cikk egy részét.
[kép] -
zgospel
őstag
Egy újabb gyöngyszemre bukkantam: East Africa Superbike Championship
A legmagasabb osztályban supermoto+supersport+superbike kategóriák vannak összevonva, összesen 5 versenyzővel, az egyikük egy Tenere 700-zal és kb terepgumival
Az egyik verseny utolsó köreiben leszáll egy helikopter két kanyar közé a fűre, mert érkezik valami helyi prince, és emiatt piros zászlózni kell a futamot
Megéri beletekergetni
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Használ valaki Forcefield L2 protektort? M vagy L méretű teljes hosszára lennék kíváncsi. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
etnies
üzenetére
Köszi.
Pár dolgot szoknom kell. Pl. hogy van benzincsap és használni is kell.
Világítást fel kell kapcsolni... majd le. Ezek mind otomaták voltak a Suzukin. Ma mentem két személyel egy kisebb karikát és végülis nem volt rossz, nem volt hiányérzetem. Jó, nem is kellett kapaszkodnom a Hayabusás haver után, saját tempót mehettem.
Furi, hogy nem érezni rajta annyira a sebességet, holott magasabb. Még az is eszembe jutott,hogy sokat csal az óra. De aztán rájöttem, hogy mivel előzőm az autókat lendületből, nem hiszem,hogy igazából 80-al megyek 100-110 helyett.
-
csongi
veterán
válasz
Somatom
üzenetére
Normal helyzetben igen.
Lapjara meg ott rohadna meg. :).
Nekem pont eleg volt a 400kg os tehenet alligatni.
A kovetkezo 200Kg limitelve lesz.
Vagy croiser jo nagy bukocsovel. :D.Persu:
Persze igy van. Csak azt akartam kifejezni, hogy egy kis fem reszelek nem a vilag vege. De ha nem lathato akkor is elkopik egy motor.:).Straykker. Honda belekeveri mindenbe ezt a lila arnyaltot. :).
A kep alapjan ugy tunik eezekbe az evekbe szeretettel hasznalta. -
Somatom
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Még koffer sem kell hozzá. Ha hosszában felpókozom a tábori ágyat, akkor tempónál a HD segge is szitál.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
csongi
üzenetére
Ez is olyan, hogy melyik ktm nel, milyen hasznalat mellett. Mert tudok produkalni neked barmilyen motor olajaban vasat. :D
Ebbe en nem mennek bele tul melyen, azt tudom, hogy en hogyan csinalom.
A-bol B-be motoron, amit kozlekedesre hasznalok, nem hajkuraszok, ott en bennehagyom. Akar tobb evre is. -
etnies
senior tag
válasz
Somatom
üzenetére
Lehetséges problémák:
* thermostate sticking
* electric windshield gears stripping
* misc coolant leaks
* rear wheel bearing failure
* bike pulls to the right
* high speed wobble
* high heat from engineEzek közül high speed wobble az érdekes szerintem, 80-90 mérföld között tapasztalják bizonyos beállítások mellett, hátsó dobozzal. Elvileg megoldható.
-
Somatom
veterán
válasz
csongi
üzenetére
"Nekem nagyon tetszik, de nem birnek el vele."
Alapvetően motorozásra (aszfaltcirkálásra) gondoltam, nem fekvenyomásra. Eddig úgy tudtam, hogy annál a motor van alul. Az aszfaltnak kell elbírnia, azt meg nem sajnálom.
Szerk.:
Gyorsan rákerestem. 330Kg. A mostani HD -m meg 300Kg. Ha ráteszem a csomit a táskákkal, ami a Hondán alapból rajta van, akkor súlyban ugyanott vagyok. -
Somatom
veterán
Amúgy mi az itteni vélemény a Pan European -ról? Nekem nagyon bejön, bár még sohasem vezettem. Egyik cimborámnak volt, ő nagyon elégedett volt vele. Meg, anno volt egy 100 ezres teszt a Motorrad -ban, aminek az lett a konklúziója, hogy ismert típushiba nincs, kopás nem mérhető.
-
csongi
veterán
válasz
V.Stryker
üzenetére
A hatso feket osztja meg. A pontos aranyokat nem tudom, de kb 70/30.
A hatsot nyomod es az elsot is fekezi.
Plusz az elsokerekre tovabb novelheted az elso fekkel.
Nem nagyon kell az en kozledesemmel az elso feket huznom. Biztonsagi rahagyasnak van a kezem a fekkaron.
Motorfek es labfek. Kb igy nekem jo.
Szelid motoros vagyok:).Majd a "kigyorsitast" elvezem.
Kb 100-120 ig erzem biztonsagba a dolgot.
Oregszem, afelett erzem a reflekszeimen, hogy nem a regi. Valtozott a tavolsag, es sebesseg megitelesem is.
Pedig evente kb 30ezert vezetek. :).
Nagyon tetszik ez a fek rendszszer. Erezni lehet ahogy huzza maga ala hatso kereket. Nem orra bukas vagy a megcsuszo hatso kerek a reakcioja. Persze ez is csak addig mukodik, amig van tapadas. -
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A szerelo paszta szepen ossze gyult.
Erdekes. :).
Azt hittem ezek oldodnak az olajban.
A KTM eknel rendszeres a fem jelenlete az olajcsere alkalmaval.
Ilyen. Ennyit mond a marka szerviz. :).
Nem tudom milyen plusz kopast erermenyhezhet uzem kozben.
Bar ha normalisan mukodik a rendszer, csak a terheletlen oldalon folyik le az olajjal, es a kivalszaton fennakdva mar kerul vissza az olajzasi korbe.Sajnos a javaslatot tartja be a marka kereskedo is, es a tulajok is orulnek, hogy milyen ritkan kell csak. :(.
A varosi autoknal 120ezer kornyeken meg kezdodnek a bajok.A Citroen turbobenzines motork meg nagyon megsinylik ezt. A tobbi sem rajong erte.
Nalam a disel 20ezres. Hosszutavon hasznaltam, nem is kellett korabban cserlnem.
Tavaly mar feleztem, mert az eves futas alig volt 10ezer km es annak a fele varosi trotyogas.Ezet cserelem a motort is evente.
Sanos keveset megyek. Par szaznal tobbet egykarikba alig.
Azt is reszletekbe. A km keves egy ev alatt, kb 3-4ezer.
De nagyon szakaszosan. -
csongi
veterán
válasz
V.Stryker
üzenetére
Ki lehet huzni vele a csere intervallumot. :). A gyarto sem velelten irta oda.
Inkabb bizonsagi rahagyas a surubb csere.
En ugy vagyok vele, inkabb veszek olcsobb olajat, es evente lecserelem..Sosem lesz kerek mennyiseg :).
Kb Fel liter mindig a polcon marad.Vannak olyan gyartok autoknal, hogy megatarozza a 30ezres etapot. Hat a 4. cserenel nagyon gyakori a motor general .
Nem mindegy milyen korulmenyek kozott megy bele a km.A hajtomuoljnal meg a 3/4 alapbol ki fogod dobni. Kell bele kb 2 deci
Mire benne lesz 36 ezer km, tonkre megy a sajat dobozaba. :).A boci konnyebb volt, de a deauvile kormany fogas pontja es magasaaga miatt erzed konnyebnek. Mashol terheli az izmokat.
Igen fordulekonyabb a fent irtak miatt is.
Azt nem tudom, utana kellene nezni, de sztem a GSX utamfutasa nagyobb, es meg csapott a kormany is.
A kicsi ivu kanyaeokban nehezkes.
A dovinak meg feljebb van a sulypontja.
Ha mar kurulsz akkor mar nem erezni anyira.A kombinalt feket szokni kell, kanyarban mashogy viselkedik mint az oaztott fekes.
Egyenes uton meg ugy bele ul az utba, mint egy matrac. '). -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Geresics
üzenetére
Engem igenis zavar, ha kopik a bele, de nem az olajtol fog kopni, hanem a hasznalattol.
Az, hogy lefelezed a gyari intervallumot, az akkor indokolt, ha versenypalyan kozlekedsz, vagy kinyomod a szemet.
Evi olajcsere is akkor indokolt, ha sokat jar hidegen a motor, es telerakod paraval az olajat, mert nagyon kis tavokat mesz, es nem melegszik fel az olaj, hogy elparologjon belole a benzin es para. Ekkor fog savasodni.A markacsoportokban, az interneten semmilyen ezzel kapcsolatos kezzelfoghato informaciot nem fogsz kapni. Senkinek nem all rendelkezesere annyi penz, muszerezettseg, hogy ezt a kerdest normalisan megvalaszolja.
Amugy is, a hetkoznapi emberek lelekmelegito szereleseket szoktak elvegezni. A lelkednek jo, a motornak nem biztos. Lecserelsz olyan dolgokat, amiket nem felteten kell, te megkonnyebbulsz-ez is el van intezve, most aztan biztos jo lesz.
Ezt kapod az internettol.Es ez sz F9 video sem szolgaltat semmilyen informacioval. Nem ertem a reszecskenagysag mit hataroz meg. Motorgyartot ez alapjan hogy lehet rangsorolni?
Ha gyorsvaltoval van felszerelve, azonnal nagyobb lesz a reszecskeszam. Kulonbseget kellett volna tenni hengerszam kozott is.
Egyebkent vadonat uj motor elso olaja, amelyik 2 km-t tett meg a ducati gyarban igy nez ki. Nem volt meg beinditva, csak a gyarban:Ott pedig az olajszuron a rezpaszta valahonnan, amit azzal raktak ossze bent a blokkban
Megis ebbol hogy lehet barmilyen hasznos kovetkeztetest levonni?
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Nem tudom mennyire lesz kevés. Úgy még nem próbáltam.
A másik a Pan Europa ST1100 lett volna, de ahhoz még kellett volna gyűjteni, másrészt az kicsit nagyobb ,nehezebb. Most akartam egy kisebbet, mert a boci dög nehéz volt. Érdekes,hogy ez is közel annyi kg és mégsem érzem tologatáskor se olyan nehéznek.
persuader: Köszi, valahogy én is így gondolom. Amúgy is ezek az olajok jobbak, mint amik akkor voltak, amikor a blokk készült. Miért ne lehetne kihúzni vele 10-12ezer km-t?geresics: Már bent vagyok. Minden leírás megvan.
-
Geresics
addikt
válasz
Geresics
üzenetére
...és ha már olaj! F9 épp most tett közzé egy videót, amiben zsír új motorok első olaját küldik laboratóriumi vizsgálatra, és ez alapján állít fel egy rangsort! Természetesen el is mondja, hogy ez, hogy minden gyártótól 1 motor van vizsgálva nem jelent szentírást, de azért (1 kivételével) olyan nagy melepetések nincsenek!
-
Geresics
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
Én évente cserélem. Ha sokat mennék, max. 10ekm-enként cserélném, de inkább 8. Sokan a gyári előírást felezni szokták, ami egy közel 20 éves vasnál nem biztos, hogy indokolatlan. (Persu meg szerelő, őt nem zavarja, ha kopik a bele!
)
Amúgy pedig irány "a inteenet", csatlakozz márka-csoportokhoz, márkafórumokhoz, és olvasgass sokat vissza! Igaz, ilyen helyeken egy kicsit mindenki szeret szépet mondani, de ha sokat visszaolvasol, akkor megtalálod mindig a típushibákat! Pl. KTM csoportban is ha valaki megkérdezné, hogy mi a hibája a 950-nek, jönne a sok válasz, hogy "semmi", meg hogy "az enyémben már 100ekm van, épp most járatódott be", stb. De ha visszaolvas az ember pár hónapnyi kommentet, akkor elég sok az ilyen-olyan hiba, ami azért sokaknál előfordul, és mikor valki konkrétan egy hibára rákérdez, rutinból jönnek az "így kell megcsinálni" válaszok.
A márka-csoportokban ráadásul szinte 100%, hogy be tudod szerezni az Owners manual és Service manual doksikat, amik együtt már mindet is tartalmaznak. Kezdheted rögtön a kardánolaj cseréjével belőlük, és meglátod, mégy a csavar-nyomatékok is benne lesznek!
-
Micsurin
nagyúr
válasz
csongi
üzenetére
Köszi!
Még egy kör lesz jövő télen mert akkor az összes vízcsövet cserélem, utána nem igen lesz gumialkatrész ami megtudna majd viccelni.Vadásztam Ebayen is egy hibátlan fényszórót előre, esztétikusabb lesz ezt hiába fújom le annyira meg kéne csiszolni, hogy a felülete nem lesz már szép...
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
csongi
üzenetére
A kardánba milyen olaj jár? van kardánolaj vagy automataváltó olaj vagy mi a franc kell oda?
Illetve azt nézem, hogy oldalt van egy csavarja, ami szint ellenörző is és ott kell cserélni? Hogy a bánatba kell ott cserélni? valamivel le kell szívni, majd fecskendővel benyomni?
A motort mégse boríthatom az oldalára. -
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Azt nézem a gépkönyvében, hogy a kardánhajtásban 36ezrenként , a motorban meg 12 ezrenként elég olajat cserélni. Ezt mennyire tartsam be. Van amit érdemes előrehozni?
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Geresics
üzenetére
Nincs fotó, mert tök sötét van. Csak egy van, amit faternak csináltunk.
Ami negatívum: egy helyen a bal idom fújva volt és a résen benyúlva érezni egy araszos műanyag javítást. Eldőlhetett vagy ilyesmi. De szépen javítva, de kis árnyalatot a lakatos haverom rögtön észrevett. Végülis 2002-es, majd 20 éves.
A nagyobb negatívum, hogy 1 kulcs járt hozzá is és a dobozhoz is. Gondolom valami chippes szar, így nem tudom,hogy tudom pótolni, hogy legyen kettő.
Kb. ennyi amit eddig észrevettem.
Amúgy a tulajnál látszik,hogy van pénz , így ezt pozitívumnak vettem. Mi több lelkemre is kötötte, hogy ha nincs meg a km , akkor is évente olajcsere, mert ő is úgy csinálta és idén még nem volt, hiába van csak 2000km az olajba.
Viszont ma ugye mentem a haveroméval és ahhoz képest ez sokkal simábban jár, gyorsításkor nem rezonál negyedére se. Én igazából meg is lepődtem most hazafele, hogy igaz egy személlyel, de azért milyen fürge. Nem is értem miért jött mindenki azzal, hogy kevés. Jó, sport túrához képest nem megy úgy, de két gyerekes apaként ezt se fogom belőle gyakran kitornászni.
Az 5-ös váltót viszont szokni kell. A V2 nyomatéka, viszont nagyon gyerebe. No meg basszus, ezzel már lassan gurulva is olyan könnyű forgolódni, ami a bocival rendes bírkózás volt.A motor sehol nem rozsdás, kipufogó tiszta, nem olajos. Olajpára sehol nincs. Kaptam hozzá egy használt, de legalább két szezonra jó Metzeller hátsó gumit.
Amúgy nincsenek eltörve, repedve a műanyagok. Karc is csak épp elvétve egy kettő ha akad.
A kormánykapcsolók kicsit kontaktosak. Szerintem nem sokat használta már az ürge.
-
zolee5016
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Annak idején nekem is inkább hideget adtatok,semmint meleget....de hála isten rácáfol......nagyon jó pajti,igénytelen,de megköveteli a kötelezőt,semmi nyomasztó + elektronikus faxság,indul megy ....igásló és kész! Persze a maga hátrányaival...de közel 30 éves konstrukció....
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
csongi
üzenetére
Köszi, nem rossz. Viszont az imént vettem egy Deuville-t.
Most hogy jöttem hazafele.... szerintem tökre elég az ereje. Nagyon jól megy normális körülmények között. DÉlben mentem a haveréval...az kigyorsításkor nagyon remeget, azt hittem, a V2 ilyen, de ez közel sem remeg annyira. Sokkal simább a járása. -
etnies
senior tag
-
csongi
veterán
-
csongi
veterán
válasz
V.Stryker
üzenetére
Hőfokmérő igazából nem kell.
Csak zavarna ha állandóan 110fok környékét mutatna
Benzin szint nyűgösebb. Benzincsap kitakarít, és helyes pozícióba kell használni.
Tartalékon még marad 2-3liter. Azzal azért 50km-t el lehet menni egy benzinkútra.
Ez mondjuk egy elég sprűd spórolás volt a Honda részéről, ha már túra motor
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
etnies
üzenetére
Tanktáskával meg a nagy hátsó dobozzal, aminek a tetejére lehet pókozni, elég kell legyen. Nem mondom, hogy hú de nagyok, de ez van. Évi 2-3 alkalommal kéne egy hétre nagyobb... azért a szélesebb dobozokkal szívni az év többi napján... hát... azt se adja ki a matek. Én így gondolkodok.
-Első teló tavaly lett felújjítva.
- Meg karbi membránok lettek cserélve tavaly. -
etnies
senior tag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Lehet rá venni Givi vagy MRA plexit is, nem is drágák már, nézz utána. Általában a túramotoroknál megszokták oldani az szeles gondokat.
A vízhőmérő szerintem nem annyira lényeges, mert úgy sem az olajat mutatja. Nyáron az első öt-, télen tíz percben nem kell húzni neki és nem lesz gond. A benzin már bajosabb, az a VTR-en is nagyon hiányzott, egyetlen hiányossága volt. Az sem túlélhetetlen probléma, de nem túl kényelmes állandóan a napi számlálókat nullázni és figyelemmel kísérni.Oldal dobozok elég nagyok neked?
-
V.Stryker
nagyúr
Srácok,
Képek alapján ez milyennek tűnik? Beszéltem az eladóval, egy hátránya van, hogy csak egy gyári kulcs van hozzá. Amúgy elvileg költségmentes. 750-ért lehet elhozni.
-
V.Stryker
nagyúr
Na, átmentem haverhoz kipróbálni a 650-es Deuvillejét. Az üléshelyzet nekem maga a tökéletes... nagyon fasza.
Ami nem tetszett, hogy a nagyobb plexivel is a teljes szélmentességhez be kellett húzni a nyakam , hogy ne a fejemre jöjjön a szél. Ha behúztam a nyakam, mintha kikapcsolták volna szembe a ventit.
A gyorsításkori vibrációt a sor4 után azért szokni kell, de amúgy az erejével nem volt bajom.Nagy negatívum, hogy se vízhőfok-, se benzinszintmérő nincs.
-
tboy93
nagyúr
válasz
Micsurin
üzenetére
Az zavart meg elegge, hogy fekezesnel az utas sulya nagyon tolt elore, en meg ezaltal tehenkedtem a kormanyra, amit pont nem kene csinalni. El lehet közlekedni utassal, de ez nekem nagyon nem volt élvezetes.
Cserebe legalább öcsém letette a hajat, elsonek ult erosebb motoron mint a 11 lovas 125-os keewayen
Hatha megjon a kedve az A2-hoz es nem várja ki a nagy A-t. -
zolee5016
őstag
Ma úgy nézem sehova nem kell menni...pedig alig 20 km a hijja az idei első 1000nek...
-
bacus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
De még neveket sem adtál a motorjaidnak?

-
etnies
senior tag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Ez attól függ, mennyire szeretted.
Volt olyan robogóm, ami után köptem egyet, de mondjuk a VTR 250 tulajdonosa minden évben rám ír, mi a helyzet a motorral, pedig 6 éve eladtam
Ő pályázni (!!!!) használja, a főtengelyt cserélni kellett rajta 10 éves korában (5 évnyi versenypályázás után). Más baja még nem volt.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
tboy93
üzenetére
Utaslábtartó ezeken dísznek van...

edit.: ha hasonlítanom kéne kb mint a Jazz mikor bevágtuk hátra a 3 tálca sörre az összes kemping felszerelést és négyen haverokkal elmentünk sátrazni. Az 1.2-es olyan virgonc volt, hogy forgalmi akadályt képzett az M7-esen ha kitaláltam, hogy végig előzöm a kamionokat.
-
tboy93
nagyúr
-
Madwe
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
MI EZ A BLASZFÉMIA???
-
csongi
veterán
válasz
V.Stryker
üzenetére
Gyűjtögess

Injektor meg gardán meg 700K.
Húú, ez SCIFI.
Talán egy BMW ezt tudhatja. 900vagy 1100RT képében.
Csak hát azt a 3betűt alkatrészbe meg kell fizetni.Az igavonós állat továbbra is az Xj 900.
Igaz Karbis az is, de se LE se nyomatékba nem lenne hiány utassal.
Nah azok beférnek 700-ba.A boci után a 700 deauvillet is lehet gyengének fogod érezni.
Azért az injektor sem gondtalan.
Pont legutóbb volt nálam egy NT700V, gyengélkedett.
Kiderült üza szivattyú, plusz szűrő csere.
Időben észlelték, és nem ment tönkre a fej. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Igazából szkeptikus vagyok. Valamiért becsípődött nálam ez a kardán hajtás,hogy ne kelljen mindig a láncot fújkálni meg cserélni, meg figyelni rá, meg eső... a kardánba lecseréled az olajat és jó eséllyel meg is vagy vele. Nem tudom, hogy ez mennyire rossz irány?!
Túraenduró nekem megfizetethetetlen, mert mindenki most rá van feszülve, iszonyatos áruk van... egy normálisan Suzuki Freewindért is 700-at elkérnek minimum, nem normálisak.
Szerintem egy Honda Deuville 700-as tökéletes lenne. Nem akarok nagy súlyt se, de a dobozok,meg a két fővel való túrázást kéne tudja. Versenyezni, meg 200-al csapatni sem akarok már annyira közúton.
Valami nyugis , jó szélvédelemmel ellátott motort szeretnék, amin egyenesen ülök.
Sajnos a Deuville 700 még nem fér bele a keretbe, a 650 annyira nem tetszik meg még karbis is.Idén amúgy se tudni, hogy lehet-e nagyon menni mindenfele, lehet gyűjteni fogok mellé még egy kis pénzt.
Elvárás nem sok... injektor, kardán... ezzel azért jelentősen szűkül a kör. Pan Europa 1100-as is jöhetne, de ott meg a súly, ami miatt kicsit húzom a szám. Ezért mondom,hogy 700-as Deuville... Aztán a végén lehet lesz egy 600-as Bandit.
Nem tudom... nem sürgős... ha valaki tud valami jó vételjt, jelezze. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Micsurin
üzenetére
Nézegetem, de egyenlőre ez a 7kilóm van, amit kaptam érte. Most csak azért hirdettem meg, mert viszonylag jó áron mentek. Tavaly nagyon rossz áruk volt, de idén sokkal jobb. Ha úgy vesszük, akkor igaz, hogy friss gumik vannak rajta, meg fel van dobozolva, de több km-el és némi esztétikai kis hibákkal annyiért ment el, mint amennyiért vettem 4-5 éve. Amúgy patika a motor, egy lánccsere ami kelhet rá és lehet kimenni a világból. Én még idén láncot se vettem volna rá.
Csak idén mikor már mentem vele, megint annyira belém hasított,hogy nem kell már ez a csutka kormány, inkább egyenesen akarok ülni, hogy csak rászántam magam. A feleségem meg most nem áll szóba velem... ő imádta ezt a motort.
-
V.Stryker
nagyúr
Na srácok, elvitték a motort.
Az első vevő , alig alkudva elvitte. Ez mindig ilyen nehéz, szar érzés utána?
-
Nah, ki mennyi km-t tekert ma le motorral?

Nekem ~250 km jött össze.
-
Somatom
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ezt az az ember mondta, akitől vettem a motort. A másik blokk sem újonnan lett véve. Azért adtam el, mert az én akkori pénztárcámmal megfizethetetlen lett volna a beruházás. Véletlenül tudom a továbbiakat is. Szegénykém a következő huszon évben sem kapott sok törődést. Tavaly egy motorépítő cimborám vette meg. Azt mondta, hogy ha elég sokat köszörül, akkor négy henger még beindul. Most majd tőle megkapja azt a törődést, amit már régen megérdemelt.
-
zsolti_20
senior tag
Sziasztok!
Lehet valamit tudni erro la kesztyurol?
[link]Eleg jonak tunik, hidegben latszolag megallja a helyet a futessel es vizallo is.
-
Micsurin
nagyúr
persu
Na ez ott maradt 1,550-ért, "ennek ennyi az ára nem engedünk".
Hátsó kopásjelzőn, lánc halál rozsda élőben még szarabb volt, első hátsó tárcsa rozsdás, felületi rozsda több helyen, a motor eldőlt erről se szóltak.
(Hülyén fotózta haverom de maguk a görgők voltak berohadva a láncon, egy néhány már nem is fordult át.)Egy éve tárolják szabadon csak éjjelre tolták be, beindítva is vagy féléve nem volt elvileg.
Gumi, lánc, + alapvető dolgok azt benne lenne a motor majd 2 gurigában átírva.
"Gixxerekhez mérten kevés a kavics nyom az alján ezzel nem pályáztak annyit, egy 50 éves ürge számóltatta be egy túra gépbe"Vicc
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Somatom
üzenetére
korabban az elozo hanyag tulajra fogtad ezt a torest, mert nem cserelt benne olajat.
Ezeket a dolgokat objektiven kell nezni. Jo motorokat gyart a honda is, nekem is van, de nem mindegyik modellje sikerult ugyanolyan jol, es ez nem meglepo.
Ennyit szerettem volna mondani. -
Somatom
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Én úgy vettem, hogy működött és kosárban kaptam mellé a régi, törött főtengelyes blokkot. Arra nincs bizonyíték, hogy mitől törött el. Az óra 20 ezer körül mutatott én pedig utána 60 ezret raktam bele.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Orakon at birja a fordulatot, de akkor sem mindegy, mekkora fordulatot. Az orakon at biztos megy, de ezzel jobban megterheled az alkatreszeket.
Egy pelda: motoroknal a nehany szaz grammos dugattyubol 15 000 fordulatnal mar tonna nagysagrend lesz. Ezt kell visszahuznia a hajtorudnak. Ennek megfeleloen az a vastag hajtorud is nyulik, a fotengely is gorbul, akkora nagy a terheles. Ezt semmi nem birja szazezer km hosszan, akarmilyen meleg az olaj, akarmilyen jo az olaj. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Autoknal szokás mondani,hogy meleg blokk ha van olaj víz,akkor órákon át bírja a fordulatot,nem csinálunk kárt.itt ennyivel jobban ki van használva az anyag?
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Sportmotorokrol beszelunk. Ha turazol ezekkel a motorokkal, akkor ertelemszeruen joval tobb kilometert tudsz belerakni. Ha palyamatorozol, akkor egyaltalan nem fog annyit elmenni, akarmi is van rairva a motorra. Tokmindegy milyen marka.
Szeretnem leszogezni, mi a terheles.
nemet autopalyan mesz vele rendszeresen 300 al.
Palyanapokra jarsz ki, nem csapnivalo koridovel.
ha 1 km es gokartpalyan egeted az olajat, termeszetesen az inkabb a gymkhana osztalyba sorolnam, nem a palyazashoz. Az nem nagy megterheles egy motornak.Minden markanak minden szeriajanal vannak jobban es rosszabbul tejesito darabok. Ezt idovel fogod megtudni, de ezt igy kijelenteni, hogy a honda volt a tuti vetel, nem lehet, nem lehetett sosem, csak ilyen laikus haveri korben elterjedt sztereotipia. Utcara, ha betartod a kreszt, az alusil is jo. Oda barmi jo. Ha nem ertesz hozza, nem fedezel fel semmilyen jelenlevo hibat, amit nem is haritasz el, az vegulis teljesen jo, nem kellett rakolteni soha semmit, jon-megy-megall.
Ez egy koztudott hiba, megis mindenki huledezik a sztereotipiak miatt.
En most csak sportmotorokrol beszelek, ezekkel van tapasztalatom, ezek erdekelnek.
Az r1 sem tokeletes, de nem lesznek benne ilyen kaliberu hibak, ami miatt darabokra kell szedni a blokkot.
De 170-180 loeronel mar eleg nagy szazaleka elverzik ezeknek az ezreseknek. Nem is gondolnad mennyi.Somatom
Eltort a fotengely a cbx edben. Nem az olajzas miatt, a toresnek semmi koze az olajzashoz. tul hosszu a hathengeresben a fotengely. Ezek utan meglep?Teljesen felesleges egy gyarto ket teljesen kulonbozo termeket osszehasonlitani, vagy az alapjan megitelni a gyarto minden termeket. Ezt felejtsuk el.
Az alapjan, milyen autot es motort gyart ugyanaz a gyarto, ez ertelmetlen.
Minden egyes szeria, evjaratnak utana kell menni, mik a hibai, es maris tajekozottabbak leszunk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- Roborock Q5 PRO robotporszivó (garis)
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- Apple watch Series Se 2 gen 44mm,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Honor 200 Pro / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
A motort mégse boríthatom az oldalára. 
.

Az első vevő , alig alkudva elvitte.