Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-10-16 20:13:15

LOGOUT.hu

Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#180226) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.

Köszönettel:
Pyttawrx

[ Szerkesztve ]

Hozzászólások

(#58151) Tikakukac válasza Pocok256 (#58150) üzenetére


Tikakukac
titán

Hát, ha most írtál volna egy rekesz sört, akkor akciókamerával bekészítve telepítgetném a gépeket. Full szűz gyári lemezekről felrakott gépre amint felrakod a szintén gyári eredeti Office2013-at összeomlik és többet nem bootol be.

Na ehhez hasonlóból egy ládányim van, meglepődnél milyen anomáliákat tudok mondani, a szervizesek meg huhuhu, imádom hallgatni ;)

Normál szinten igen, minden úgy megy ahogy annak kell. Nem normál szinten meg olyan fizikailag lehetetlen dolgok történnek amik felfoghatatlanok. Hogy most mi a szar, hát, ha most nálam 4 gépből 3 oprendszeren akad meg nem akar rendesen futni a flash akkor esélyesen nem driver és egyéb lesz a gond, hanem a flash. Szerintem.

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#58152) Pocok256 válasza Tikakukac (#58151) üzenetére


Pocok256
veterán

Az nem a flashtől omlik össze hanem a rosszul megírt drivertől ... ami összeakaszkodik a flashel. Normál esetben egy flash alkalmazás nem tud kernel szinten futni ergo nem tudja keményre fagyasztani a rendszert.

HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER

(#58153) Yany válasza Tikakukac (#58147) üzenetére


Yany
addikt

1 nem rinyálok, csak nem csak a napos oldalról beszélek itt
2 ha a kék halálhoz hozzászoktál, akkor igen bajos munkaeszközökkel dolgozhatsz. Nekem a fél életem a gépeken zajlik, nem is engedhetném meg magamnak. És ezek után sem fogom. ;) Igaz, ez most a párom gépe, de érdekes módon a kék halál és a fagyás fogalma neki sem természetes a régi Toshibája után. Elfogadom a véleményed és azt is, hogy különbözik az enyémtől, de szeretném, ha nem minősítenéd rinyálásnak, ha próbálom a tapasztalataim objektíven nyújtani segítségképpen a választás előtt állóknak, és nem csak "ilyen szuper a dell, olyan király a thinkpad" és hasonló rajongói hsz születne. Igaz, tolerancia szükséges hozzá.

Pocok, pontosan. Ha kékhalált okoz a flash... akkor az nem a flash. A flash bőven magasabb szinten van, hogy erre képes legyen. Ez igaz a merevre fagyásra is.

Arról nem beszélve, hogy ugyanaz a flash az asztali gépemen nem okoz ilyet? Ahol gond van a flash-sel, de korrektül telepítve a gép driverekkel és a hw is rendben van, ott a plugin szabad csak lehaljon. Ez tény és nem vita kérdése

[ Szerkesztve ]

Építs kötélhidat  -  https://u3d.as/3078

(#58154) Tikakukac válasza Yany (#58153) üzenetére


Tikakukac
titán

Idézd be, hogy amire írtál hol van a rinyálás szó, vagy ennek ragozott formája. Értem, hogy gőzgép, de ne adj a számba-tollamba-billzetembe olyat amit nem írtam, mert akkor ki fogom forgatni betűre a hsz.-t és hát az na :B

Olyan bajos munkaeszközök mint: Thinkpadok, Latitude hegyek, HP brand gépek :DDD

Én nem minősítek semmit semminek, te magad minősíted annak, mert ezt írod. Ez az autofellatio jelensége ;)

A super Dell és Thinkpadról annyit, hogy Thinkpadom több már nem lesz (hopika) és esélyesnek tűnik, hogy Dell sem, konzumer részre fogok lépni, olybár tűnik. Én teszek ívről magasra ki mire mit mondd, de tekintve, hogy még mindig toronymagasan a legtöbbet a belépős konzumer fostornyokkal szívunk, így szerintem a Thinkpad és Lati még mindig reálisabb általánosítás, mint egy vegyé' Lenovot, aztán majd 2 hónapig pingvinezel, mert szerviz az nincs. A többinél meg van, nem is akármilyen. Ennyit a témához.

Én rinyálnék, nem te. De okés, forgathatjuk mint eke a földet ;]

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#58155) Yany válasza Tikakukac (#58154) üzenetére


Yany
addikt

Hát akkor újíts be pár gépet meg új böngészőt, nekem leállítás kérdés után eddig is fagyasztotta a gépeket, meg anélkül is. Sőt, gond nélkül kiverik a kékhalált is időnként, semmi gond. Ezek ilyen sima szokványos dolgok, megszoktam, magánban megy az OSX az kussban van, a trágyát el sem indítja hál' Isten, virtuális gép meg omolhat, nem érint.

Dell, Lenovo, Toshiba, Thinkpadok és Latik olyannyira mindegy. Ezekért rinyálnék tényleg vége lenne az életemnek.

Egyébként meg tőlem te általánosíthatod a Lati/Thinkpad minőségeket. Engem ez nem zavar. Az annál inkább, mikor nem fér bele, hogy én egy nem általános, hanem egy konkrét tapasztalatot írok és akkor jön egy "az úgy van rendben, mert nekem is minden gépem így működik" értelmű válasz rá, mintegy azt jelezve, hogy inkább téged zavar, hogy ezt megírtam. Márpedig azt mondom, hogy nem lettem volna korrekt, ha a méltató írásomat nem követi egy korrekció a már újabb tapasztalataimnak megfelelően.

Így másodszor elolvasva is csak nagyon nagy jóindulattal nem a minőséget bíráló észrevételemre vonatkozik a rinyálás, de legyen. Akkor nem rám értetted.

[ Szerkesztve ]

Építs kötélhidat  -  https://u3d.as/3078

(#58156) makaro


makaro
csendes tag

Sziasztok!

Hosszas keresgélés után a következő laptopra szűkítettem le a listát:

Lenevo Ideapad g580ah

Gépet főleg irodai munkára használnám (net, photoshop, film), néha módjával játékra, fontos szempont elfogadható minőség, tartósság, megbízhatóság (napi 8-10 órát menne).

Véleményeteket szeretném kikérni, hogy jó vételnek számít-e? Esetleg ha valakinek van ilyen laptopja, írhatna róla néhány sort, hogy vált be neki a tényleges használat alatt. De, ha esetleg tudtok jobbat ebben az árkategóriában, ne tartsátok magatokba.

(#58157) 3RROR válasza makaro (#58156) üzenetére


3RROR
aktív tag

Photoshopra és játékra milyen szinten használnád? (PS-t hobby szinten vagy komolyabban? Játék alatt mire gondolsz például?)

(#58158) Pocok256


Pocok256
veterán

Amúgy az egész flashról csak annyit mondanék, hogy ie ben a flash 5% os proci használatot eszik full hd n míg chrome on 50% körül szóval ...
Chrome saját plugint használ ami egy rakás talicska ... ie nem .

HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER

(#58159) makaro válasza 3RROR (#58157) üzenetére


makaro
csendes tag

A photoshopot főleg weblap layout készítésre, a játék végül nem létkérdés, de mondjuk az elmúlt három év ismertebb játékaira gondoltam.

[ Szerkesztve ]

(#58160) 3RROR válasza makaro (#58159) üzenetére


3RROR
aktív tag

Ahogy látom nem alapszintű játékokkal akarsz játszani így teljesítményben elmegy a noti.
A tartósság, megbízhatóság más kérdés konzumer kategóriában főleg ha minden nap megy 10 órát a gép. Vagy jót fogsz ki vagy nem. Ahogy olvasgatom a topikot úgy tudom hogy most nincs a lenovonak normális szervize MO-on.

(#58161) Solesz84


Solesz84
aktív tag

Sziasztok.Azt szeretném kérdezni h igaz-e h, az Intel proci és az Amd VGA nem igazán kompatibilis egymással laptopokban tehát h gondok vannak vele?Laptop vásárlás előtt állok és nem tudom h melyik párost vegyem (Intel+Amd vagy Intel+Nvidia vagy esetleg Amd proci+Amd Vga)? HP, Lenovo és Asus márkák közül választanék.

Előre is köszönöm a segítséget!!!

Asrock X570 Taichi, Ryzen 9 5900X , NZXT Kraken X72, Gskill TridentZ RGB 32GB DDR4 3600Mhz Cl16, Kfa2 RTX 4090SG, Samsung 860 EVO 1 TB, 850 EVO 500GB SSD, WD 3TB HDD, NZXT H710i, LG Oled C2 42" , MSI MPG A1000GW, Fanatec DD1, CS V3 Pedal, Fanatec V1.5 Shifter, Fanatec V1.5 Handbrake

(#58162) Chaser válasza Solesz84 (#58161) üzenetére


Chaser
titán

Az AMD driverekkel több gond van, ennyi. Kompatibilitási gondja nincs se desktop, se notebook téren.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#58163) 3RROR válasza Solesz84 (#58161) üzenetére


3RROR
aktív tag

Az új Dellekben problémás az Intel+Amd kombó az biztos. A legkevesebb szenvedés (szerintem) az Intel+nVidia kombó, de ne ez alapján válassz notit.Ha kitöltöd az első HSZ-ban lévő kérdéssort és belinkeled a végén a kinézett laptopokat biztos tudunk majd segíteni.

(#58164) piRate_nEx válasza Solesz84 (#58161) üzenetére


piRate_nEx
aktív tag

Haverom előző laptopjában volt i7+6770M, és problémás volt, eléggé.

The glass is already broken.

(#58165) Speede05 válasza Chaser (#58148) üzenetére


Speede05
tag

Na mert a képminőség tényleg fontos hozzá :D Sima HD felbontásnál már bőven látni annyit a kódból, amire szükséged van. A procinak viszont örülök, hogy ezt választottam és nem az U-t. 4 órát bír egy töltéssel kódolás, böngészés közben. Ha buildelek, akkor jobban lehúzza, viszont sokkal hamarabb készen van.

(#58166) Speede05 válasza Solesz84 (#58161) üzenetére


Speede05
tag

Intel+nVidia szerintem, bár ez önmagában nem igaz, hogy problémás az Intel+Radeon. Ugyanúgy működik minden probléma nélkül, ha valakinek mégis gondja van vele az máshol keresse a hibát. Viszont teljesítményben nem hozza azt a szintet, mint nVidiával.

(#58167) Tikakukac válasza Speede05 (#58166) üzenetére


Tikakukac
titán

Az Intel+radeon valóban nem problémás. A Radeon, na az problémás, az Intel részével sosincs gond, legalábbis ritkán. Ez ilyen problémás szakma.

Más: Lakótárs A531-esét most takarítottuk meg pasztáztuk. Hát igen, 10 perc volt nagyon sok dumával a teljes művelet, ventiporolással mindennel ahogy van. Ezért is érdemes értelmesen szerelhető gépet venni, az embernek elömlik a szíve boldogsággal, hogy nem kell atomjaira bontani a rohadt gépet patentekkel meg 2 köbméter csavarral.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#58168) Yany válasza Tikakukac (#58167) üzenetére


Yany
addikt

Na igen, az A300 ilyen szempontból pokol. Ennyire még életemben nem is láttam kibelezve gépet, nemhogy még én csináljam is végig, de csak sikerült.

Építs kötélhidat  -  https://u3d.as/3078

(#58169) Solesz84 válasza 3RROR (#58163) üzenetére


Solesz84
aktív tag

[link]

Ezt néztem ki most így hírtelen!Azért játszanék is rajta de nem full grafikán mert azért oda drágább gép kellene gondolom?Van asztalim úgyh valamennyire jártas vok a dolgokban de a nootikat nem ismerem.
Még azt nem tudom eldönteni h a GT 740M a jobb v az AMD 8750M?

Asrock X570 Taichi, Ryzen 9 5900X , NZXT Kraken X72, Gskill TridentZ RGB 32GB DDR4 3600Mhz Cl16, Kfa2 RTX 4090SG, Samsung 860 EVO 1 TB, 850 EVO 500GB SSD, WD 3TB HDD, NZXT H710i, LG Oled C2 42" , MSI MPG A1000GW, Fanatec DD1, CS V3 Pedal, Fanatec V1.5 Shifter, Fanatec V1.5 Handbrake

(#58170) Speede05 válasza Tikakukac (#58167) üzenetére


Speede05
tag

Én remélem, hogy a Z510-et soha nem kell megbontanom többet :D A hátlapon volt 6+4 csavar (lábak alatt), le kellett pattintani a billentyűzetet ami alatt szintén volt kb. 4-5 csavar. Ki kellett szedni az ODD-t, ami alatt volt 3 további csavar... majd le kellett szedni a hátlapot, végig műanyag patentos, ahol azért 1-2 le is pattant, de szerencsére a sok csavar miatt vissza lehetett úgy rakni a hátlapot, hogy ne látszódjon, hogy szét volt szedve. Viszont egy érdekes matrica kicsit aggaszt, ami az egyik csavaron volt rajta... iPonnnál azt mondták, hogy garivesztés nélkül tudok memóriát berakni, ellenben az egyik csavaron lévő matricát gondoltam leszedem, mert nem tűnt warranty void matricának... sima Lenovo felirat, és pici, kb. fél centi széles ellipszis alakú az egész... viszont amikor fel akartam hajtani, hogy ne legyen útban, akkor elszakadt... perforálva volt... Nagyon bízok benne, hogy nem szivattak be a garival így. Írtam a boltnak, szerintük 100%, hogy lehet memóriát bővíteni garivesztés nélkül, viszont így nem tudom mire vélni a matricát... szerintük ha nem warranty void felirat volt rajta, akkor nincs gáz.

(#58171) brumi1024 válasza Pocok256 (#58158) üzenetére


brumi1024
veterán

OS X-en pedig a Flash simán hozhat -2 óra üzemidőt, ezért nem is használják általában, max a Chrome-ba építettet. A HTML5 mellett már lassan temethetnénk...

(#58144) drmazsi: Nem ismerem a mostani Intel kártyákat, de valami 7-es szériás 2x2-es 2 sávos kártyát lenne érdemes venni. Ebben segít az Intelhonlap és az ebay.

[ Szerkesztve ]

(#58172) Chaser válasza Speede05 (#58170) üzenetére


Chaser
titán

Persze lehet. szervizablakos gépnél. A Z510 nem az. Z510 szétszedése nagyon muris, ha épp akarják ráfoghatják a szerviznél hogy azért ment benne tönkre ez meg az mert belenyúltál. Ne legyen olyan szitu hogy meg kelljen tudnod:)

szerk: progizáshoz: Ha neked mindegy milyen ratyi panel előtt ülsz egész nap, nekem még jobban. Páne ha van mellette más is. HD progizni, de jók a hangszórók. Hát tudsz élni:D :P

[ Szerkesztve ]

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#58173) Tikakukac válasza Speede05 (#58170) üzenetére


Tikakukac
titán

Az első Z500-akat én szedtem szét, pontosan tudom, volt alkalmam azóta többet is szétkapni a hasonlókból, ismerem :B

Matrica meg 1. Levonó azt mondta tavaly hogy nem számít 2. Azt félrehajtani szerintem kisebb munka mint levegőt venni és akkor mindenki happy :K

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#58174) Speede05 válasza Tikakukac (#58173) üzenetére


Speede05
tag

próbáltam félrehajtani, de akkor szakadt le... pont úgy volt rajta, hogy a perforálás volt a lyuk szélén... esélyem nem volt nem leszakítani sajnos... viszont ahogy látom árulják neten 1$-ért, szóval annyira nagy gáz csak nem lehet ha sérült... 10$ a szállítás, de lehet jövő hónapban rendelek párat...

(#58175) aeduss


aeduss
csendes tag

Milyen notebookot érdemes megvenni 300-500 eu ig játtékok is menjenek rajta lehetőleg mostani s filmézésre is használnám előre is köszi :)

(#58176) drmazsi válasza aeduss (#58175) üzenetére


drmazsi
aktív tag

Ennyiért nincs játékra, főleg mostaniakra

Don't hate the player, hate the game ...

(#58177) formula01 válasza Speede05 (#58174) üzenetére


formula01
aktív tag

Ha nem számít semmit, drága matrica lesz-.. :DD

(#58178) aeduss válasza drmazsi (#58176) üzenetére


aeduss
csendes tag

nem játtékra lenne első sorban hanem filmnézésre

(#58179) Speede05 válasza formula01 (#58177) üzenetére


Speede05
tag

így van, de inkább legyen szükség esetére, mintsem e miatt kelljen kifizetnem a 70k-s alaplapot egy esetleges hibánál...

(#58180) Tikakukac válasza Speede05 (#58174) üzenetére


Tikakukac
titán

Passz, csipesz és szikével eddig kivétel nélkül le tudtam szedni mindenről.

aeduss: Attól, hogy csak 10%-ban akarsz játszani még 100%-ban kell kifizetned a drága videokártyáért a pénzt.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#58181) 426os válasza Speede05 (#58174) üzenetére


426os
őstag

Azt a matricát én is sikeresen elszakítottam, tényleg művésznek kell lenni ahhoz, hogy egyben félrehajtsd, mert nem lehet alányúlni rendesen.
Hol láttad, lehet, hogy később majd betársulnék a rendelésbe, eloszthatjuk a szállítási ktg-et. Bár nem hinném, hogy mostanában számítana bármit is a matrica, ha egyáltalán nem is szervizelik a gépeket. Meg igazából nem is szeretném, hogy szervizelni kelljen.

.

(#58182) erew


erew
csendes tag

Üdv! A segítségeteket szeretném kérni gép vásárlás miatt. Nem igazán vagyok képben a mai vasakkal kapcsolatban, de be szeretnék ruházni egy kiegyensúlyozott gamer laptop-ba. Jelenleg egy ilyenem van: [link], ami még mindig kiszolgál, de már több, mint 5 éves és cserére érett.

(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? márciusban
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 220k
(3) Felhasználási kör? szokásos net és film, de azt szeretném, ha a játékot is bírná
(4) Játékra használnád-e? igen, jelenleg WoT, Sanctum2 és TeamFortress2 megy, de olykor "nagyobb" gémekkel is tolom
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? teljesítmény (a mostani erős -volt fénykorában- de nem igazán minőségi, mégis egyben maradt nálam)
(6) Szeretnél bele SSD-t? nem (jól jönne, de nem hiszem, hogy belefér az árba úgy, hogy egy valamire való gpu is van benne)
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? 17"-os kell és lehetőség szerint matt (ám ez nem követelmény, a méret viszont igen)
(8) Notebook tömege? lényegtelen, a mostani 3.6-nál úgy is könnyebb lesz
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? nélküle
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? tárhely mindegy (ugyancsak több lesz a mostaninál), memória jó kérdés... elég lesz vajon a 4 giga még néhány évig, vagy érdemesebb 8-asat venni? mint írtam, a kiegyensúlyozottság fontosabb, optikai meghajtó nem követelmény
(11) Egyéb kívánság? nincs
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? játékokon kívül nem igazán (PS néha, de egy 100 layeres fla-t a mostani is elvisz)
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! nincs, de talán a legfőbb kérdésem, hogy 4G memo és erősebb gpu, vagy 8G valamivel gyengébb gpu-val vagy procival
(14) Csak új gép érdekel

Előre is köszi a segítséget!

(#58183) aeduss


aeduss
csendes tag

mostani játtékok alatt nem cod gost ot értettem :) de azért menjen pl mit tudom én assasin 3 as s társai

(#58184) drmazsi válasza aeduss (#58183) üzenetére


drmazsi
aktív tag

[link]

ennyiért ez ha számít a garancia

Az h a gép maga milyen, az más..

[ Szerkesztve ]

Don't hate the player, hate the game ...

(#58185) Tikakukac válasza erew (#58182) üzenetére


Tikakukac
titán

Uuuu anno majdnem ilyen MSI-t vettem a HP helyett. A HP sem volt kutya, de ez... na az 5 év az szép kor, sőt, az csoda szintű majdnem, de inkább nagyon. Ezek a gépek már fél évesen is hullottak anno a topik abból állt, hogy hogyan lehet a 2 hónapja alkatrészre váró gépeket visszavitetni és kiverni a pénzt a forgalmazóból. Durva volt, akkor tettem le róla.

Nos, mivel a 17"-al lelőttél mindent, az igazán tápos a 8870M-es 3737 Dell lesz 220-230k-ért. Ha vidkariban mehetünk lentebb nyiván bővül, de jelenleg ez az a szint amire kb bármit ráküldhetsz és valszeg 1 év múlva is még csordogálni fognak a gammák rajta.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#58186) 3RROR válasza erew (#58182) üzenetére


3RROR
aktív tag

Ennyiért 17"-ban jó teljesítményű gép (aminek a driverezésével nem kell szenvedni) tudtommal nincs.Ha mégis meggondolnád magad és elég lenne a 15,6" én a helyedben ezt venném. Minőségben és teljesítményben is nagyon ott van + nem kell alá laptophűtő mert a hűtése nagyon jó.

(#58187) piRate_nEx válasza Tikakukac (#58185) üzenetére


piRate_nEx
aktív tag

És az 5737? :)

The glass is already broken.

(#58188) Tikakukac válasza piRate_nEx (#58187) üzenetére


Tikakukac
titán

Ja na meg az. Ez nem fejből hanem keresőből ment aztán nem lapoztam a másik oldalra. De jó nyilván ugyanaz. :K

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#58189) RockJoe3


RockJoe3
csendes tag

Sziasztok!

Én jelenleg két gép közül vacilálok, kérlek segítsetek nekem a döntés meghozatalában. Gamer szemszögből kéretik nézni a két versenyzőt:
1. [link]
2. [link]

Előre is köszi a helpet! :)

(#58190) Speede05 válasza RockJoe3 (#58189) üzenetére


Speede05
tag

Én most vettem egy Z510-et... az első lehetőséget nem ajánlom a Radeon kártya miatt... a Z510-ről meg döntsd el Te, hogy megvennéd-e... mondom a pro/kontrát.
Pro: kényelmes billentyűzet, nekem i7-es proci van benne, így piszok gyors, de játékra elég az i5 is szerintem bőven, kimagaslóan jó JBL hangszórók, jó minőségű anyagokat használtak, és szépek az illesztések
Kontra: a kijelzője nem FullHD, és nem is IPD, tehát ha játék közben ezt használod, akkor zavaró lehet, nekem ez nem volt szempont, mert csak programozok rajta, futtatni már FullHD 104 centis TV-n szoktam, továbbá negatít a szerelhetőség... ha memóriát, vagy vinyót akarsz cserélni, akkor szét kell szedni a teljes gépet... hátlapon 10 csavar, billentyűzet ki, ott még 4-5 csavar, optikai meghajtót ki, az alatt még 3 csavar... majd körbe műanyag patentok vannak, amiket könnyű eltörni, nekem szerencsére csak 1-2 pattant le kicsit, de azok se teljesen, így végülis olyan, mintha szét se szedtem volna... ellenben a bolt szerint bontható garivesztés nélkül... nekem sikerült elszakítanom, mint utóbb kiderült, a warranty void kandzsikkal ellátott matricát...

Neked jó eséllyel szerelni nem kell, mert 8 gigával adják, de azért hátha ez is szempont... Én a helyedben megnézném az X550-es Asusokat is ;) Nekem abból volt 205e-ért egy esélyes, de a 4500U procit kevésnek találtam a 4702MQ-hoz... szóval így lett a Lenovo... még nem bántam meg :-)

(#58191) B-L-A-C-K


B-L-A-C-K
titán

Ebay-ben most sem csalódtam...Egy kollégám asus gépébe betört a kijelző, 35 ezer alatt itthon nem vállalta egyik szerviz sem a cserét. Ebya-en péntek délután rendeltük meg, ma reggelre itt volt (azaz 4 munkanap alatt), 2 perc alatt belelöktem, és postával mindez 16 ezer volt....:)

[ Szerkesztve ]

(#58192) Begi válasza Chaser (#58136) üzenetére


Begi
senior tag

Köszönöm, de ASUS?
Mennyire jó ennek a hűtése?

(#58193) mrgreen


mrgreen
csendes tag

Sziasztok,
Kinéztem két HP Pavilion gépet, mindekettő Dv6-os széria (használtak) viszont vacilálok köztük a processzor/vga tekintetében. Az egyikben egy i3-370M-4gb ram-HD5650 másikban pedig egy i5-2430M-4gb ram-HD6490 van, memória . A kérdés pedig, hogy a 30e ft-os különbség az i5 javára mennyire alátámasztott illetve, hogy számítási kapacitásban mekkora a különbség a két cpu/vga kombó között. Felhasználási terület az elsősorban távoli elérésen keresztüli programozás lenne de nem lenne szerencsés ha megdőlne miközben pluszban megnyilik esetleg 1-2 program (office csomag tagjai, photoshop).
Segítségeteket előre is köszönöm!

(#58194) Tybee000


Tybee000
aktív tag

várható majd/található olyan 15"-os laptop amiben 4 magos i7-van és 740M-nél erősebb VGA? (740 is jó lenne ha 128 bites lenne, vagy 8850)

(#58195) btudos válasza Tybee000 (#58194) üzenetére


btudos
veterán

Lenovo Ideapad Y510p most is van.

Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.

(#58196) B-L-A-C-K válasza Tybee000 (#58194) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Persze hogy van...290 ezerért már 4 magos i7-es (4700MQ) dupla vga-s (2xGT750M) gépet kapsz...

(#58197) Tybee000 válasza btudos (#58195) üzenetére


Tybee000
aktív tag

ezen kívül még valami? létezik Asus n550jv de azt nem ajánlják a melegedés és a 4700hq fura turbó módja miatt

nagyon szűkösnek érzem a kínálatot hogy csak 2 modell van, ebből az egyik kuka

[ Szerkesztve ]

(#58198) Begi válasza Tybee000 (#58197) üzenetére


Begi
senior tag

Samsung Ativ Book 8, csak nem nagyon lehet kapni sajnos:(.

(#58199) Speede05 válasza Tybee000 (#58197) üzenetére


Speede05
tag

mihez kell a még nagyobb graf kártya? nekem i7-4702MQ proci mellé 740M 2GB kártya van, de még nem tudtam megizzasztani rendereléssel sem... ismerősök próbálkoztak egy két játék címmel, mert szerintük az komolyabb... BF3-4, Crysis 3 Ultrán megy laggolás nélkül... 4K videovágást még nem próbáltam vele, de valószínűleg az lenne az, amihez talán kevés lehet... mondjuk ha ilyennel foglalkoznék, akkor lenne pénzem egy Mac Pro-ra...

(#58200) brumi1024 válasza Tybee000 (#58197) üzenetére


brumi1024
veterán

Mi a baj a 4700HQ turbójával?

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.