Hirdetés

2024. június 1., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-15 13:37:03

LOGOUT.hu

ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19351) TYÜTYI2006 válasza haxiboy (#19350) üzenetére


TYÜTYI2006
tag

Megnézem azokat is akkor. Köszönöm!

(#19352) tDr1v3r válasza haxiboy (#19350) üzenetére


tDr1v3r
veterán

Csak a modifier sor nem standard tudtommal. De nyilván jó minőségűek, nekem is tetszenek, főleg a textúrás spacebar.

disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3

(#19353) TYÜTYI2006 válasza haxiboy (#19350) üzenetére


TYÜTYI2006
tag

K70-et meg K95-öt találtam Magyarországon mechanikusban. Meggondolandó lenne, tetszene is akár, bár nem USB3-mas, illetve a világítás kapcsolójánál hiányzik, hogy nem 2 irányú, és nincsen ki, be kapcsolója.

(#19354) haxiboy válasza TYÜTYI2006 (#19353) üzenetére


haxiboy
veterán

A világítás több szinten állítható.(ki is kapcsolható akár a szoftverből) Nekem is egy k70 rgbm van. Nagyon jó Bill. Ha Dunaújváros környékén jársz megnyomogathatod.
Nemsokára lua scripttel lehet programozni a világítást azzal új terület nyílik meg a világítás felhasználását illetően.

[ Szerkesztve ]

Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)

(#19355) TYÜTYI2006 válasza haxiboy (#19354) üzenetére


TYÜTYI2006
tag

A szoftveréből lehetséges, a fényerő állítása gondolom, de ami videót láttam róla, ott csak 1 gomb volt hozzá, mint a G15-ömön.

(#19356) haxiboy válasza TYÜTYI2006 (#19355) üzenetére


haxiboy
veterán

Valóban 1 gomb van azzal lehet állítani de szoftverből bármelyik gombot bármire állíthatsz. Így akár a világítás ki-be kapcsolása, profilok váltása stb.

[ Szerkesztve ]

Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)

(#19357) tDr1v3r válasza TYÜTYI2006 (#19353) üzenetére


tDr1v3r
veterán

Az USB3 miért számít ennyire?

disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3

(#19358) TYÜTYI2006 válasza tDr1v3r (#19357) üzenetére


TYÜTYI2006
tag

Nem is az van hogy annyira számítana, csak hát már 2015 van. Illetve, ha a 2 USB portból, mindkettő van egyszerre használva, akár USB2-es eszközökkel, akkor csak gyorsabb úgy az adatátvitel mindkettőn, ha USB3-mas portok. Illetve a hosszútávú vásárlásnál, erre is kell gondolni. Bár konkrétan az Aivia Osmiumnál megláttam, hogy egyik port USB3-mas, és az megtetszett, más billentyűzeten, még nem láttam olyant. A G15-öm 2 portja csak 1.1-es még, így ritkán használtam, mert mindig írta, hogy gyorsabb sebességre is képes az eszköz. Aztán megláttam ezt a Cooler Mastert, csatlakozása is 3-mas, meg a 2 port is, így az elsőre már megtetszett. Ezeken kívül még USB3-mas billentyűzetet nem láttam.

Ami leginkább ténylegesen számítana, hogy jó, és lehetőleg tartós mechanikus legyen, előnyös, ha jó anyagból van. Talán barna, vagy vörös kapcsolóval, USB-sen, illetve jó háttérvilágítással, előny a több fokozatban akár mindkét irányban állítása, és a ki be kapcsolás. A lejátszás vezérlők, hangerő szintén előnyös. Programozható gombokat, ill. multimédiásokat sem zárom ki, de kötelező. Nem ártana talán a megszokás miatt az iso qwertz, ansitól elsőre tartok. Csuklótámasz is kell.

[ Szerkesztve ]

(#19359) Khaosz55 válasza TYÜTYI2006 (#19358) üzenetére


Khaosz55
addikt

Szerintem a a Magyar kiosztású billentyűk közül az osmium megállja a helyét, lehet ezért mert nem nagy a választék magyar mechából. Más kérdés hogy nem kapható.

Amcsi kiosztásban van választék, de én pont az vagyok akinek a Magyar kiosztás kell. Ha már van akkor lehetőség szerint Magyar legyen. Vannak kompromisszumok ezért mindenkinek magának kell eldönteni mi a fontos.

(#19360) haxiboy válasza Khaosz55 (#19359) üzenetére


haxiboy
veterán

Szerintem nem érdemes az iso kiosztás mellett maradni, senki nem tud olyan érvet ami miatt jobb lenne. Én sem tudtam. Mióta ansi-t használok megértem miért használja más is azt. A legjobb a teljes méretű shift és a normális enter. A suliban iso van, illetve nagymamámnál is és azóta nem tudok rajtuk normálisan gépelni. Sokan az í betű miatt sírnak de talán még kényelmesebb is az altgr+j-t nyomni mint kisujjal keresgélni. Az ű pedíg egyértelműen jobb helyen van ott mint az ison.

Programozáshoz pedíg nem kell mindenféle kombinációt használni csupán átvált az ember az eredeti angol kiosztásra és ottvan szinte az összes gomb helyben amiket gyakran használ.

A k70 rgb rgb egyébként usb 3.0-val is megelégszik, de ha nincs akkor lehet használni 2db usb 2.0-t is.

[ Szerkesztve ]

Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)

(#19361) nagyArc válasza haxiboy (#19360) üzenetére


nagyArc
tag

Én a Microsoft Keyboard Layout Creator-ral csináltam egy saját angol ansi layout-ot, abban többek között az í-t áttettem az AltGr+i-re (és az összes magyar ékezetes betűt is el lehet érni az AltGr-rel). Programozáshoz tényleg jobb az ansi, bár a programozásnál másodlagos dolog, hogy milyen gyorsan tudsz írni.

(#19362) TYÜTYI2006 válasza haxiboy (#19360) üzenetére


TYÜTYI2006
tag

Én még soha nem programoztam, nem is tudok. 2002 óta csak isom volt, német is, magyar is, 8 éve angol van. Mechanikusom még nem volt eddig. Osmium tetszene is, de fel lettem a múltkor világosítva a keycapos hátrányáról, így kicsit elbizonytalanodtam.

(#19363) haxiboy válasza TYÜTYI2006 (#19362) üzenetére


haxiboy
veterán

Ha nem sajnálod a pénzt a corsair tényleg megéri az árát. Én szerencsére jóárasítva jutottam hozzá 20k val olcsóbban mint a boltokban (így volt 40k). Nem bántam meg. Bár valóban a programozóknak nem számít milyen gyorsan írsz, de mégicsak kényelmesebb hogy 2 gomb helyett egyet kell nyomni. Mechanikusnak csak előnyét tudnám mondani minden téren, feltéve ha az árát figyelmen kívül hagyjuk. Nekem a jobb kezemet 2x műtötték ganglionnal, nagyon hamar elfárad, ha megerőltetem fáj stb. Amíg a Geniust használtam, a slim kialakítása ellenére nagyon gyorsan megadta magát a kezem, napokig panaszkodtam miatta, persze erre rátesz egy lapáttal az egér használata így hamarosan azt is cserélni fogom egy kényelmesebb változatra ami úgy néz ki megintcsak egy corsair vagy egy rog gladius lesz. Én lineáris switcheket preferálom, főleg mert sokat játszok és ha egy gombot sokszor le kell nyomni nem kell felengednem teljesen. A panaszaim mondhatni megszűntek a 3 hónap alatt. Soha többet rubberdome. Már azon is gondolkoztam hogy magammal fogom vinni a suliba is, vagy veszek/építek egyet kifejezetten erre a célra. Sokan szeretik még a topre switcheket mert állítólag nagyon jó rajtuk írni. Nekem csak pár nyomogatásra volt időm kipróbálni, huzamosabb ideig nem de elég jónak tűnt. De a DASkeyboardnál, illetve a Maxkeyboardnál is nagyon jó billentyűzeteket lehet kapni, illetve kiegészítőket is. A maxnál például szinte mindenféle keycapot árulnak, ha jól tudom egyedi igényeket is lehet náluk leadni. Egyébként ha nem is lehet beszerezni egy keycapot, akkor kell keresni egy céget ahol 3d nyomtatnak és gyártanak neked bármilyet, akár még Hello Kittyset is :P

Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)

(#19364) tDr1v3r válasza TYÜTYI2006 (#19362) üzenetére


tDr1v3r
veterán

Ne félj az ANSI-tól! Én már nem is tudom mióta ISO-n gépeltem, február végén álltam át ANSI-ra de már annyira megszerettem az egészet hogy az épített billentyűzetem is az lesz. Pedig lehetne ISO is... de a hosszú Enter és a Shift sokkal kényelmesebb számomra.

Kiválóan gépelek rajta magyarul, altgr + j-vel elő tudom hozni az í-t, altgr + i-vel meg az Í-t ha kell. Kényelmesen.

disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3

(#19365) Khaosz55 válasza TYÜTYI2006 (#19362) üzenetére


Khaosz55
addikt

Keycap-os hátrányt az összes Magyar kiosztású mechanikust érinti. Ha ez a para kkor angol ahhoz lehet kapni még háttér világítósat is.

Én még nem észleltem kopást az enyémen pedig kb 3 éves. Persze ez attól is függ mennyit használod. Mivel otthoni gépen van ezért csak este.

Egy viszont biztos, hogy 1 hónap mechanikus után a sima membránosat nem fogod kedvelni. Igaz nekem van a munkahelyemen egy ollós billentyűm én azt szeretem.

[ Szerkesztve ]

(#19366) qisqaqas válasza haxiboy (#19363) üzenetére


qisqaqas
senior tag

Mi a fene az a ganglion? Kereső kihozza azt amire azt hiszem hogy gondolsz, de a ganglion az egy idegsejttípus. Ezzel egyidőben valami bajt is elneveztek róla? WTF? Részleteznéd?

Corsairtól ingyen kaptad azt a bill-t hogy ennyire kardoskodsz mellette? :DD Elhiszem hogy jó, de hogy ennyire azt már nem. Sose tapogattam még olyantat. Kíváncsi vagyok mostmár nagyon.

3D nyomtatás meg nem úgy működik hogy fognak egy műanyagszálat és csinálnak fából vaskarikát. Nem olyan egyszerű ez. Az asszony beorrolt rám mert sörszagom van és a kanapén kell aludnom, aztán nyomtatok magamnak egy p!nát mert olyan a hangulatom. :DD Kimerítően foglalkoztam a keycapnyomtatással, mert a gyári PBT elég drága. Aztán akkor ugye elindult a kutatás hogy lehetne-e olcsóbban.

Szövegtördelés legközelebb? :U

tDr1v3r, én meg AltGr+i az í és ha odanyomok egy Shiftet akkor nagy is lesz. ugyanez meg az a e o u betűkkel. Az öü betűket AltGr+y és AltGr+; gombokkal hozom elő az ő és ű betűket pedig AltGr+Shift+t és utána o vagy u, ha nagy kell akkor O vagy U. Halottbillentyű az ilyen sajnos de megszoktható észre sem venni ha használod. Ellenben az elején mennyit gépeltem félre miatta. Te jó ég. :C

TYÜTYI2006, a billentyűzet vezérlőszoftvere megoldott. Egyedül a backlight kezdetleges benne. ON/OFF csak :/ nem hogy futófény!

[ Szerkesztve ]

CMstorm QF TK eladó || Nem jó a keyboardod? Építs -> http://prohardver.hu/tema/igy_epitsd_a_billentyuzeted/ || Jolla!

(#19367) haxiboy válasza qisqaqas (#19366) üzenetére


haxiboy
veterán

Ganglion ínhüvelygyulladás egyik típusának lehet tekinteni, állagra mint a nagyon sűrű zselatin.

Szövegtördelés miatt bocsi telefonról írtam, a PH webes felülete meg nagyon gyerekcipőben jár.

Nem ingyen kaptam, de nekem ez jött be legjobban. Nagyon sokat megnyomogattam mielőtt megvettem volna, ismerőseimtől is kölcsön kéregettem akinek csak volt, volt nálam razer blackwidow (újabb kailh zöld kapcsolókkal), novatouch tkl-t is nyomogattam 10-20 percig, ugyanilyen corsair is volt kék kapcsolókkal rgb nélkül, illetve a tesoronak szinte mindegyik típusát sikerült megnyomogatnom hála az egyik Media Marktos ismerősömnek. Illetve még ha jól emlékszem a Roccat is volt amit kipróbáltam azok kifejezetten tetszettek.
A kailh switchektől viszont hányni tudtam volna, érzésre meg sem közelítette a cherryt, legalábbis azokon a billeken amiket megnyomkodtam nagyon olcsó érzése volt. Amit nem sikerült megnyomkodnom azok a gateron switchek. Nemrég említettétek és nagyon felkeltette a figyelmem.

3D nyomtatást tudom hogy működik, a kifejezetten erre szakosodott cégek képesek akár mintát 3d scannelni majd kinyomtatni persze megkérik az árát.

[ Szerkesztve ]

Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)

(#19368) qisqaqas válasza haxiboy (#19367) üzenetére


qisqaqas
senior tag

Azanyjaköcsögit! Ha ezek közül mind a Corsair volt ami tetszett, akkor egy büdös szót nem szóltam.

Novatouchra kíváncsi volnék. Nagyon. Van valakinek? :U

Megkérik az árát: kissebb szett megrendelése után a gatya nélkül mész haza. :D

CMstorm QF TK eladó || Nem jó a keyboardod? Építs -> http://prohardver.hu/tema/igy_epitsd_a_billentyuzeted/ || Jolla!

(#19369) haxiboy válasza qisqaqas (#19368) üzenetére


haxiboy
veterán

Szerintem ezeket a keycapeket fröccsöntéssel készítik, és utókezelik stb, ilyen alkatrészeket csak úgy éri meg gyártani. Sajnos a 3d nyomtatás még nagyon gyerekcipőben jár. Majd ha jobban elterjed akkor már mindenkinek lesz otthon egy. Bocsánat hogy kapaszkodok a corsairba de mivel minden nap ezt használom nagyon meg vagyok vele elégedve így bátran ajánlom másnak is. De tuti van más alternatíva. Ebben legalább van anyag. Szerintem van kb 2.5KG a cucc :)

Egyébként a razer is tetszett kinézetre. Mert szeretem ezeket a slim billentyűzeteket, ráadásul a chroma volt és nagyon jól nézett ki amikor világított, de semmi fém. Érzésre megegyezik a párezer forintosokkal, ami azért nem elhanyagolható. Ha valami ennyibe kerül akkor lehessen érezni. Ezért nem tetszenek pl a PCB mountos billentyűzetek sem mert valamelyik nyeklik, árban viszont ugyanott vannak.

[ Szerkesztve ]

Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)

(#19370) nagyArc válasza qisqaqas (#19366) üzenetére


nagyArc
tag

Az öü betűket AltGr+y és AltGr+; gombokkal hozom elő az ő és ű betűket pedig AltGr+Shift+t és utána o vagy u, ha nagy kell akkor O vagy U. Halottbillentyű az ilyen sajnos de megszoktható észre sem venni ha használod.

Én azt csináltam, hogy az MS Keyboard Layout Creatorba betöltöttem az amerikai keyboardot (nem a nemzetközit, hanem a simát. Ez azért fontos, mert ebben nincsenek deadkey-ek). Utána az AltGr gombot beikszeltem, és beírkáltam az ékezetes betűket a megfelelő billenytűkhöz (o=ó, u=ú, stb), és a nagybetűket a shift-es változathoz. Utána ö=-, ü==, ő=[, ű=]. Utána "Save source file as", "Project/Build dll" és setup.exe. Ha valamit elrontottál, akkor a vezérlőpultban a programok eltávolításánál ki lehet törölni. Ez nekem annyiból szimpatikusabb a tiédnél, hogy itt max 2 gombot kell nyomnod az ékezetes betűkhöz (+ esetleg a shiftet az ékezetes nagybetűkhöz).

[ Szerkesztve ]

(#19371) qisqaqas válasza haxiboy (#19369) üzenetére


qisqaqas
senior tag

Onnantól kezdve hogy kismillió kapcsolót/ bill-t kipróbáltál és úgy ajánlod a corsair-t akkor nem szólok be. Sokan vesznek 1 adott keyboardot, tetszik nekik és próbálják lenyomni mindenki torkán. (Ebben a topikban is van rá példa) Ez nem jó gyakorlat, nyilván.

3D nyomtatással nem a gyerekcipő a baj hanem az hogy megveszik milliókért a szart az ilyen boltok mert nem értenek hozzá. Drága, biztos jó. Valamilyen szinten a z mert folyamatos működésre van tervezve, de rohadtul nem fog folyamatosan működni mert nincs megrendelés mert drága a használati díj, mert azt akarják hogy gyorsan hozza vissza az árát... :/ Ez a szitu.

3D nyomtatással más bajok is vannak, főleg az alapanyag terén. Pontossággal talán akkora baj nem lenne, de ha doubleshot keycapet akarsz csinálni akkor ahhoz már dualhead kell. Az meg egy fél nagyságrenddel drágább nyomtató. Ellenben azzal már lehet vízoldékony támaszanyagot tenni a nyomtatandó cuccba. (Más haszna a doubleshot szerű kialakításon kívül nincs) Az meg nem hátrány, ugye. Ami viszont gyakori hogy üreges keycapeket csinálnak amin direkt áthalad a fény. Ez.Vagy ez. Lehet bűvészkedni de nem lesz az igazi. Feliratokkal ellátni meg külön móka. Bár kivitelezhető az hogy a belső kitöltése egy adott alakzatban legyen sűrűbb. Azaz: ráeső fényben nem látsz semmit, áteső fényben viszont látszani fog. Nyami. Kéne egy 3D nyomtató...

nagyArc: Nem szenvedtem ilyenekkel. setxkbmap us -variant colemak és kész.

[ Szerkesztve ]

CMstorm QF TK eladó || Nem jó a keyboardod? Építs -> http://prohardver.hu/tema/igy_epitsd_a_billentyuzeted/ || Jolla!

(#19372) haxiboy válasza qisqaqas (#19371) üzenetére


haxiboy
veterán

Látatlanban semmiképpen nem akartam venni :-) ha lesz majd billentyűs találkozó elhiszem és bárki megnyomkodhatja. Egyenként ezen a gyári keycapek is nagyon kellemesek. Lézer gravírozottak. Szerintem két féle műanyagból készült vagy kapott valamilyen bevonatot mert belül teljesen más tapintás mint kívül. Az meg külön plusz hogy egyik sem volt sorjás. Tesoronál, de még a cooler masternél is találkoztam sorjás keycappel ami azért nem sok jót jelent.

Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)

(#19373) qisqaqas válasza haxiboy (#19372) üzenetére


qisqaqas
senior tag

Egyféle műanyag, az a gripcoatos cucc van rajta amiről karattyoltam nemolyanrégen. Amúgy meg igen, Legtöbb keycapem sorjás. CM, SP, de még a Vortex is! WASD sem különb de ott legalább kultúráltan el van dolgozva valamennyire. CMnél sem annyira gáz. Mondjuk a ha a WASDos keycap kapna egy adag gripcoat áldást akkor nem lenne bajos.

CMstorm QF TK eladó || Nem jó a keyboardod? Építs -> http://prohardver.hu/tema/igy_epitsd_a_billentyuzeted/ || Jolla!

(#19374) -FLY->


-FLY->
őstag

Razer kapcsolók jónak számítanak?

(#19375) qisqaqas válasza -FLY-> (#19374) üzenetére


qisqaqas
senior tag

Kailh az is. Nyilván nem azokon a gyártósorokon csinálják amit a többit ipari hulladékot, mert azért a Razer nagy vásárló; meg át is lettek tervezve a kapcsolók.. Én nem mernék Kailh/Razer kapcsolót venni.

[ Szerkesztve ]

CMstorm QF TK eladó || Nem jó a keyboardod? Építs -> http://prohardver.hu/tema/igy_epitsd_a_billentyuzeted/ || Jolla!

(#19376) -FLY-> válasza qisqaqas (#19375) üzenetére


-FLY->
őstag

Csak az original cherry mx-el érdemes billentyűzetet nézni, ha jól értem?

(#19377) qisqaqas válasza -FLY-> (#19376) üzenetére


qisqaqas
senior tag

Vagy Gateronnal. Ezt jónak mondják még. Hamarosan beszámolok róla.

CMstorm QF TK eladó || Nem jó a keyboardod? Építs -> http://prohardver.hu/tema/igy_epitsd_a_billentyuzeted/ || Jolla!

(#19378) anddrew


anddrew
tag

Megéri Razer Blackwindow Ultimate-et venni? Vagy ebben az arkategoriaban van jobb fogas is? Nem vagyok szakerto a temaban...

π

(#19379) qisqaqas válasza anddrew (#19378) üzenetére


qisqaqas
senior tag

Mekkora a kereted?

CMstorm QF TK eladó || Nem jó a keyboardod? Építs -> http://prohardver.hu/tema/igy_epitsd_a_billentyuzeted/ || Jolla!

(#19380) qisqaqas válasza qisqaqas (#19377) üzenetére


qisqaqas
senior tag

-FLY->,
tDr1v3r:

Gateron beszámoló

Illetve Gateron RGB mod:

CMstorm QF TK eladó || Nem jó a keyboardod? Építs -> http://prohardver.hu/tema/igy_epitsd_a_billentyuzeted/ || Jolla!

(#19381) -FLY-> válasza qisqaqas (#19380) üzenetére


-FLY->
őstag

Köszi, király! Esetleg az tudod, hogy miért jó ha nincs numpad egy billentyűzeten és emiatt rövidebb? Mert én más előnyt nem tudok, minthogy ez egérpad és a billentyűzet közé elfér a söröm.

(#19382) qisqaqas válasza -FLY-> (#19381) üzenetére


qisqaqas
senior tag

:DD

[link]

Itt le van írva részletesen miért jó az ha nincs numpadod. Ha mindenképp kell célszerű a bal oldalon tartani, ha fontos a kényelem. Röviden ha billentyűzöl és egerészel is sokat. Akkor biza elfárad a vállad és fájni fog ha mindig keresztül emeled a kezed a fél keyboardon.

CMstorm QF TK eladó || Nem jó a keyboardod? Építs -> http://prohardver.hu/tema/igy_epitsd_a_billentyuzeted/ || Jolla!

(#19383) -FLY-> válasza qisqaqas (#19382) üzenetére


-FLY->
őstag

Értem akkor ez mondjuk egy elég jó megoldás? Maradt is, rövidebb is lett.

(#19384) qisqaqas válasza -FLY-> (#19383) üzenetére


qisqaqas
senior tag

Hááááát. Jó is meg nem is. Ilyenem van, jó is meg nem is. Ha most eltekintünk attól hogy a keycapek minőségével nem vagyok elégedett, barna kapcsolókkal sem vagyok elégedett, a műanyagházzal szintén nem, akkor ott van még pár apróság, de ezektől most tekintsünk el. Ezért az árért amit kaptam szerintem nem sírhatok. Talán egy kicsit igen, meg is mondom miért.

Két olyan gondom van, amit minimális odafigyeléssel és gondolkodással simán áthidalhattak volna.

Egyrészt a nem standard bottom row. 1u winkey, 1,5u Ctrl, 1u fn, és ami a legzavaróbb: 6.5u space. Utóbbit szinte be sem lehet szerezni. Ha mégis akkor a banktól egy különítmény kiszáll a címemen és egy szamurájkarddal vágja ketté a bankkártyámat. :( Szóval ha replacement keycap kell akkor fejre is állhatok, akkor sem lesz. Standard bottom rowban 6.25u a spacebar 1.25u minden más key, utóbbiból összesen 7 darab van. 2Ctrl, 2Win, 2Alt, 1fn/menu/stb.

Másik: világítás. 4 szint van. Meg az OFF. Egyik anomália, ami kevéssé zavar, de azé' mégis:

WinLock: F12 és az Fn megnyomásával lehet előhozni. Ha nem aktív a winlock akkor az F12 nem világít. Ha aktív akkor világít. De úgy hogy az a fényerőbeállítást figyelmen kívül hagyva beállítható maximumon is túlmenően ontja a fényt. Ami max fényerőnél nem szembeötlő, de észrevehető. Minimum fényerőnél egyenesen zavaró. Megoldhatták volna úgy is, hogy ha aktív a WinLock akkor a Wingombokról kikapcsolom a fényt. Eszem megáll. Off állapotban az F12ről levenni fényt, és ha ránézel egy ilyen keyboardra az első kérdéseid egyike az lesz hogy elromlott a LED?

Fn: Ugyanaz mint az F12nél. Ha be van kapcsolva az F billentyűk média, fényerő, hangerő stb gombok lesznek. Aztán a fényt meg ontja magából ami megint erősebb mint a max és figyelmen kívül hagyja a beállítást. Utóbbi leszarható ugyanis ott van a jobb kezem felette, nem kanalazza ki a szemem a fény. Ellenben ha játszom néha és bekapcsolnám 5 perc után kifolyna. Ezért is tartom off állapotban. Mindig. Off állapotban ki van nyomva ez teljesen okés.

Numpad rész: Ebben nem rgb kapcsolóház van hogy egy shine throu keycap alján egyenletesen megvilágítsa, de azért elvártam volna némi észt a designerek részéről. Ha éppen nem voltak akkor szabadságon. Noszóval a nyílgombok kapcsolói fordítva vannak betéve az összes többi kapcsolóhoz képest. Hogy a nyilak legyenek alapból jobban megvilágítva. Ez talán megemészthető. Mondjuk Cherry profilos keycap alatt meg kivilágítja az ember szemét a led ha hátradől a székében. (first world problem) Ami viszont nem a szememet hanem a biztosítékot vágja ki: Ha bekapcsolom a numpad funkciót, azaz átváltok rá, kikapcsolja a nyílbillentyűk alól a fényt. Tehát a num2 num0 num00 num. alatt nem lesz világítás.

Némi odafigyeléssel ezen utóbbi problémák simán kiküszöbölhetők lettek volna, de mégis így lett megcsinálva. A tervező kedves édesanyja igen gyakran csuklik.

Ennek fényében döntsd el hogy kell-e neked ilyen. Ha kell viheted az enyémet is. :D

CMstorm QF TK eladó || Nem jó a keyboardod? Építs -> http://prohardver.hu/tema/igy_epitsd_a_billentyuzeted/ || Jolla!

(#19385) anddrew


anddrew
tag

A keretem korubelul 35-40e

π

(#19386) qisqaqas válasza anddrew (#19385) üzenetére


qisqaqas
senior tag

Haxiboy kollega ilyesmit tudna ajánlani.

Vagy talán ez.

Mindkettőnek megvan a maga előnye/hátránya.

CMstorm QF TK eladó || Nem jó a keyboardod? Építs -> http://prohardver.hu/tema/igy_epitsd_a_billentyuzeted/ || Jolla!

(#19387) tDr1v3r válasza anddrew (#19385) üzenetére


tDr1v3r
veterán

Annyiból egy Quickfire Rapid-i kijön. Azon standard a bottom row, nincs elbaszott kiosztása, gyakorlatilag bármilyen keyset rámegy (amit amúgy mechanikus billentyűzetnél nagyon szeret cserélgetni az ember - csak szólok, erre készülj fel mert téged is el fog érni az őrület).

disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3

(#19388) qisqaqas válasza tDr1v3r (#19387) üzenetére


qisqaqas
senior tag

Ott a pont. Egyetértek.

CMstorm QF TK eladó || Nem jó a keyboardod? Építs -> http://prohardver.hu/tema/igy_epitsd_a_billentyuzeted/ || Jolla!

(#19389) Entaro


Entaro
tag

Természetesen nem nyugszom, gondolkozom ezen. Amit eddig megtudtam, Topre switch van benne ( 45g, 4mm ) ezt biztos szeretném, mert red es light. Bármi más információt szívesen fogadok

(#19390) FElici


FElici
csendes tag

Hali!

Olvasgattam a topic-ot, de nem találtam választ a kérdésemre:

Milyen billentyűzetet vegyek?
Legeslegfontosabb szempont: legyen nagyon halk.
Ezen kívül csak annyi elvárásom van, hogy "értelmes" kategóriába essen a gombok érzete.
Ár nem igazán szempont...

Kíváncsi lennék, hogy mi van a piacon háttérvilágítással és anélkül is.

Köszi!

[ Szerkesztve ]

FElici

(#19391) qisqaqas válasza FElici (#19390) üzenetére


qisqaqas
senior tag

Gombok érzete alatt mit értesz? Tág fogalom. Keycapek minősége, vagy tactile feedback?

Ha ez megvan lehet beszélni a csendesítésről.

Entaro: asszondják nagyon jó a ez a hibrid kapcsolótípus, de nekem ennyi pénzt nem érne meg.

CMstorm QF TK eladó || Nem jó a keyboardod? Építs -> http://prohardver.hu/tema/igy_epitsd_a_billentyuzeted/ || Jolla!

(#19392) FElici válasza qisqaqas (#19391) üzenetére


FElici
csendes tag

Bocsánat, valóban nem valami pontos, sőt téves megfogalmazás volt.
Szóval azt szerettem volna kifejezni a csendesség mellett második szempontként, hogy azért ne legyen szuper gagyi az egész, legyen használható napi 1-2 óra gépelgetésre, programozásra. Például van egy olyan érzésem, hogy az összetekerhető, mosható szilikon bill-ek messze kiesnek a napi 1-2 óra használat kategóriából...

Eddig 1-2 ezer forintos bill-eket használtam teljes megelégedéssel. Tactile feedback és keycap minőségével kapcsolatban is csak annyit mondanék, hogy eddig nem volt olyan laptop a kezemben, amin nem tudtam volna jó érzéssel gépelni (a borzasztó kiosztástól eltekintve, persze...)

U.i.:
És csak hogy a földön maradjunk, 30K Ft felett azért már húznám a számat..

[ Szerkesztve ]

FElici

(#19393) qisqaqas válasza FElici (#19392) üzenetére


qisqaqas
senior tag

Az ár nem szempont alatt azt értettem hogy hajlandó lennél kiadni legalább 5-6 számjegyű összeget egy pöpec mecháért. Illetve mertem sejteni hogy valamennyire tájékozódtál is a témában milyen kapcsolósat keresel stb. ANSI ISO kiosztás, és sorolhatnám. :)

CMstorm QF TK eladó || Nem jó a keyboardod? Építs -> http://prohardver.hu/tema/igy_epitsd_a_billentyuzeted/ || Jolla!

(#19394) qisqaqas válasza FElici (#19392) üzenetére


qisqaqas
senior tag

Sorold az igényeket, aztán majd meglátjuk.

ISO vagy ANSI kell, Numpad megléte fontos-e, kell-e magyar kiosztás, stb.

Bár napi 1-2 órás használattal nem biztos hogy mechanikus billentyűzet lenne a legjobb, de ha szeretnél valami minőségi darabot akkor miért ne...

CMstorm QF TK eladó || Nem jó a keyboardod? Építs -> http://prohardver.hu/tema/igy_epitsd_a_billentyuzeted/ || Jolla!

(#19395) anddrew válasza tDr1v3r (#19387) üzenetére


anddrew
tag

Egy problemam van a quickfire rapid i-al, az hogy tul kicsinek erzem magat a billentyuzetet. Vagy ez megszokhato?

π

(#19396) kexksz válasza anddrew (#19395) üzenetére


kexksz
addikt

Nekem meg kitörik a csuklóm full-size billentyűzet mellett. Ha nem vagy excel-mágus szerintem nem kell numpad.

(Ez az én személyes véleményem/tapasztalatom, lehet, hogy neked meg a tkl kialakítás lesz teljesen rossz, igazából próba nélkül nehéz megmondani.)

(#19397) qisqaqas válasza anddrew (#19395) üzenetére


qisqaqas
senior tag

Csak a képen kicsi. :D Normális mérete van annak is. Numpadmentességet meg majd megköszöni a vállad. :)

CMstorm QF TK eladó || Nem jó a keyboardod? Építs -> http://prohardver.hu/tema/igy_epitsd_a_billentyuzeted/ || Jolla!

(#19398) Entaro válasza FElici (#19392) üzenetére


Entaro
tag

Ha már laptop, ha azok tetszenek, akkor valami ollós kell neked, a mechanikusak nem lesznek csendesek.

Ilyenem volt, van belőle magyar is, elég laptopos érzésre. Minden postán láthatod a fehér verzióját :)

Hasonlók még az apple billencsei.

[ Szerkesztve ]

(#19399) haxiboy válasza Entaro (#19398) üzenetére


haxiboy
veterán

A mecha is lehet csendes, o-ring ? :) :U
A redjeim o-ringgel csendesebbek mint a notim billentyűzete.

[ Szerkesztve ]

Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)

(#19400) qisqaqas válasza haxiboy (#19399) üzenetére


qisqaqas
senior tag

Meg nem kell csapkodni őket. Trampoline modot meg ne is említsem. Az nagyon csúnya halkulást hoz.

[ Szerkesztve ]

CMstorm QF TK eladó || Nem jó a keyboardod? Építs -> http://prohardver.hu/tema/igy_epitsd_a_billentyuzeted/ || Jolla!

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.