Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-15 13:37:03

LOGOUT.hu

ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19851) haxiboy válasza Khaosz55 (#19850) üzenetére


haxiboy
veterán

Van is egy billentyűzet amit imádnak a SC2 prok, mióta nyertek valami tournamentet az egekben van az ára , de nem emlékszem hogy pontosan melyik is az :U

Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)

(#19852) PitLee válasza Sk8erPeter (#19825) üzenetére


PitLee
őstag

(#19853) qisqaqas válasza haxiboy (#19851) üzenetére


qisqaqas
senior tag

Qsenn?

CMstorm QF TK eladó || Nem jó a keyboardod? Építs -> http://prohardver.hu/tema/igy_epitsd_a_billentyuzeted/ || Jolla!

(#19854) Khaosz55 válasza haxiboy (#19851) üzenetére


Khaosz55
addikt

Van több is attól függ melyik playernek ki a szponzora. Mindegyik ki van tapétázva reklámmal mikor beül gamelni. PL Polt-nak a Cm Storm a fő szponzora.

(#19855) haxiboy válasza Khaosz55 (#19854) üzenetére


haxiboy
veterán

Igen csak nagy pofátlanság egy amúgy $100-as billentyűzetet $500-ér árulni mert valaki akinek neve van azzal játszik. Kb olyan mintha azt mondanád ha megveszed a termékem nagyobb lesz az iq-d :D

Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)

(#19856) mqm válasza Khaosz55 (#19849) üzenetére


mqm
senior tag

És ez alkalmas játékra? Nincs nagy késés a vezeték nélküli technika miatt?

Eladó Seestern 600t karóra: https://hardverapro.hu/apro/seestern_sub600t_doxa_homage/hsz_1-200.html

(#19857) haxiboy válasza mqm (#19856) üzenetére


haxiboy
veterán

Ha minden igaz 2.4GHZ-n megy, érzékelhető késleltetés valószínüleg nincs, mérhető viszont biztosan van akárcsak egy vezetéknélküli Xbox/PS controllernél. Nagyobb eséllyel késleltet többet a megjelenítőd mint a beviteli eszközöd.

Nyilván aki hardcore játszik az mindenből vezetékest vesz, illetve nekik számít a késleltetés igazán.

Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)

(#19858) tDr1v3r válasza mqm (#19838) üzenetére


tDr1v3r
veterán

Blue-nál szoktak panaszkodni arra hogy egymás után sokszor lenyomni körülményes. Volt is erre egy szó, csak elfelejtettem... de ezért szokták a Brown-t vagy a Red-et ajánlani játékra, mert azokon nem olyan nehéz.

Emeld meg a keretet, szinte biztos hogy egy olcsóbb után drágábbra fogsz váltani. Nehogy a végén úgy jársz mint én, aki itt szopórollerezik a szeretett BWTE-je alsó gombsora miatt...

[ Szerkesztve ]

disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3

(#19859) haxiboy válasza tDr1v3r (#19858) üzenetére


haxiboy
veterán

Brown is hasonló mint a Blue csak nincs klikk.
Piros/Fekete való játékra, ezek lineárisak, viszont piszkosul nehéz rajt a touchtype.

Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)

(#19860) Sk8erPeter válasza haxiboy (#19859) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

*rajta :P :DDD

Sk8erPeter

(#19861) tDr1v3r válasza haxiboy (#19859) üzenetére


tDr1v3r
veterán

Megvan a szó, double tap, ez nehezebb Blue-n.

disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3

(#19862) depzoo


depzoo
tag

Sziasztok!

UK webshopbol max 20 fontig milyen bill-t erdemes venni? Jatekra kene, kovetelmenyek: dedikalt hangero gombok, 5kro.

Kiszemelt aldozat: logitech k600 - ez tudja az 5kro-t?

Koszonom!

Ryzen + Vega (?)

(#19863) Redcaster


Redcaster
őstag

Üdv!
Billentyűzetvásárlás előtt állok. Már nézegettem 15-20k körülieket, de dönteni még nem tudtam. Világítós billentyűzetet szeretnék elsősorban játékra venni, tudnátok nekem ajánlani valamit? Előre is köszönöm a segítséget! :R

(#19864) netpeti98 válasza Khaosz55 (#19850) üzenetére


netpeti98
addikt

A videókat megnézve inkább brown mostanság, de vitathatalan, hogy a kék kapcsolók itt nincsenek úgy lesajnálva mint más játékoknál.

(#19865) Sk8erPeter válasza PitLee (#19852) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Bocs, most látom, erre végül nem válaszoltam.
Köszi, jól néz ki, de az a baj, hogy ez is ilyen lapos Enterrel rendelkezik, meg az ilyen kis szélességűek amúgy biztos jók ergonómiailag? Mert elég szűknek tűnik, az alapján meg gondolom "összébb tartod" a karodat gépelés közben, mint kéne, és hosszú távon az kényelmetlen lehet. Nem?
Van amúgy tapasztalatod vele, hogy milyen rajta gépelni? Annak a szempontnak amúgy mindenképp megfelel, hogy szigetes kialakítású, meg laptoposan lapos.

Sk8erPeter

(#19866) ivana válasza Sk8erPeter (#19865) üzenetére


ivana
Ármester

Nem pont fordítva, ergonómiai szempontok szerint az ansi jobb és az iso rosszabb. :)

(#19867) tDr1v3r válasza Sk8erPeter (#19865) üzenetére


tDr1v3r
veterán

A lapos Enter-t sokkal könnyebb elérni mint a nagyot. Nekem mindenképp olyan lesz a következő billentyűzetem is, egyszerűen jobban kézreáll nekem.

A Matias amúgy szokott sima ISO-s (nagy enteres) billentyűzeteket is csinálni. De úgy nézem hogy ez szinte tök ugyanaz mint az Apple Wireless Keyboard, ami neked nem tetszett (bár nem értem miért, abból ugyanúgy van magyar kiosztás nagy Enterrel, bár almáéktól most cseszett drága a dollár miatt).

disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3

(#19868) qisqaqas válasza Redcaster (#19863) üzenetére


qisqaqas
senior tag

Ebben az ársávban nem tudnék jó szívvel ajánlani semmit. Gumimembránost már nem érdemes ennyiért venni, rendes mechanikusat még nem kapsz ennyiért. Vagy beéred egy olcsóbb modellel vagy megtoldod kicsit a keretet. Ez már rajtad áll. :)

Bár kiadhatsz ennyit egy gumisért, csak nem érdemes. :)

CMstorm QF TK eladó || Nem jó a keyboardod? Építs -> http://prohardver.hu/tema/igy_epitsd_a_billentyuzeted/ || Jolla!

(#19869) Sk8erPeter válasza tDr1v3r (#19867) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

ivana + tDr1v3r:
Huh, asszem rosszul fogalmaztam, az ergonómiai szempontokat nem az Enterre értettem, hanem úgy általában, a billentyűzet szűk méretére: egy ilyen nagyon kis szűk, pici helyet foglaló billentyűzet hosszú távú használata gondolom kényelmetlen, mert összébb tartod a karodat, válladat, mint egy szélesebbnél, és feltételezem, az egy idő után igen fárasztó lehet.
Az Enter ettől független szempont volt, hogy számomra kényelmetlennek tűnik az elérése, és könnyűnek az eltévesztése, ha az ember a "magas" Enterhez van szokva. Igazából így elsőre furcsa, ha azt mondjátok, hogy könnyebb elérni - miért? Hosszabb távon soha nem használtam ilyet, úgyhogy nem tudok erről érdemben nyilatkozni, világéletemben olyanokat használtam, aminél "magas" Enter volt, és a széles-"alacsonynál" nekem így ránézésre úgy tűnik, hogy könnyebben üthetek mellé, mint annál, amelyik vertikálisan foglal el több helyet. De gondolom más megszokás esetén ez egyáltalán nem tűnik problémának, nem tudom.

"ez szinte tök ugyanaz mint az Apple Wireless Keyboard, ami neked nem tetszett (bár nem értem miért, abból ugyanúgy van magyar kiosztás nagy Enterrel, bár almáéktól most cseszett drága a dollár miatt)."
Nem a kinézete nem tetszett, sőt, mindkettő elég igényes, előny az is, hogy szigetes kialakítású, meg laposak a gombok, meg wireless, szóval sok szempontból tök jók, de hátránynak tűnik ez a szűk szélesség, meg az Enter kialakítása, meg a numerikus billentyűzet hiánya. Első ránézésre pár óra gépelés után kényelmetlennek tűnik.
Vagy nem az? Használtátok már hosszabb távon?

Amúgy korábban már a Logitech K750-en (a napelemes) is törtem a fejem, korábban az ára ellenére, mert az igen jónak tűnik, scissor switch-es, lapos, széles, halk, stb., de állítólag karcolódós és erősen ujjlenyomatgyűjtős darab azontúl, hogy brutálisan drága (nálunk végképp). A K800 (a háttérvilágításos) meg még brutálisabban drága, igazából nem tudom, miért, mert még gagyiműanyag hatást is keltenek a gombjai. Vicc.

Szóval az általatok ajánlottak elég igényesek, csak lehetne széles, olyan, aminek van numerikus billentyűzet része is... Tudom, rohadtul válogatós vagyok, és nincs olyan, ami nekem megfelelne. :DDD Pedig azt gondoltam, annyira nincsenek extrém igényeim ezzel a halk-lapos-minőségi-normális méretű-nagyenteres-ollós kombóval... :U

Sk8erPeter

(#19870) 7 válasza Sk8erPeter (#19869) üzenetére


7
addikt

Pont azt szokták felhozni a TKL-ek, 60%-os billentyűzetek és egyéb "csonkolt" billentyűzetek mellett, hogy ergonómiai szempontból előnyösebbek. Ha a főblokk (a betűkkel-számokkal) ugyanakkora méretű, akkor gépelésnél nem szabad változást érezned, hiszen a kezeid ott töltik a legtöbb időt.
Oldalirányban viszont keskenyebbek a ezek a klaviatúrák a csonkolás miatt, így az egér is közelebb lesz a középponthoz, nem kell annyira oldalra nyúlni, ezzel pedig kíméled a vállízületeidet és a hátizmaidat.

Arról nem is beszélve, hogy teljes méretű billentyűzeteknél nagyon sokszor látni azt, hogy a főblokk kicsit balra csúszik, aminek egyenes következménye, hogy gépeléskor balra fordul a felhasználó is. Sok gépelésnél ez nagyon aszimmetrikusan dolgoztatja a hátizmokat, ami később akár beállt izmokhoz, gerincferdüléshez is vezethet.

Lényeg a lényeg, ha te a hagyományos kialakítású, teljes kiosztású billentyűzeteket preferálod (ahol a főblokktól jobbra helyezkednek el a kurzorbillentyűk, illeve a numpad), akkor bizony ergonómiai szempontból a bal kézzel egerészés volna a kívánatos, mert úgy marad a legtöbbet használt rész (a billentyűzet főblokkja) középen, és az egérért kinyúlással sem terheled felesleges mértékben a válladat.
Vannak ugyan, akiknek ez opció (én pl. kétbalkezes vagyok), de, ha neked nem, akkor bizony érdemes lehet elgondolkozni egy csonkolt billentyűzeten, amihez szükség esetén egy különálló numerikus billentyűzetet használsz az egérrel átellenes oldalon. :P

Ha valami nem tiszta, szólj. Kicsit sok dolog jár a fejemben, és ilyenkor hajlamos vagyok nagyon zagyván fogalmazni.

[ Szerkesztve ]

(#19871) nagyArc válasza 7 (#19870) üzenetére


nagyArc
tag

Ezt teljes egészében meg tudom erősíteni, pl. nekem nem fáj a csuklóm, mióta áttértem a tkl-re. Egy tkl billentyűzet sokkal ergonomikusabb, mint egy teljes méretű. Pl. megállapították, hogy egy normál billentyűzeten dolgozó ember jobb csuklója 4 km-t mozog egy munkanap alatt. Ilyenkor minden centi számít.

(#19872) Redcaster válasza qisqaqas (#19868) üzenetére


Redcaster
őstag

Igen, gumissal már megszívtam egyszer, úgyhogy abból köszönöm, többet nem kérek :N

Milyen árban tudsz akkor ajánlani? Azt hittem hogy 20 alatt megoldható, de ezek szerint nem, nem gond ha többet kell rákölteni, csak érje meg :K 30 körül már azért megoldható jó minőségű billentyűzet igaz?

(#19873) Entaro válasza Sk8erPeter (#19869) üzenetére


Entaro
tag

Azért jobb az egy soros , de hosszú enter, mert kisujjal jobban eléred, nem kell annyira jobbra tolni érte. Ugyanez igaz a bal alsó hosszú shiftre

[ Szerkesztve ]

(#19874) TYÜTYI2006


TYÜTYI2006
tag

Sziasztok!

A vortex billentyűzetekről, nem találtam gyártói oldalt a ténylegesen márkásak közül, [link]. De a machanicalkeyboards.com-on nézegettem már. Sajnos feltűnt, hogy a háttér világításosak, mind ABS gombosak. Keycap plastic: ABS. A led nélküliek: Keycap plastic: PBT általában. Ez mennyire általános? Mert googleban szintén ezen az oldalon találtam pl 104 gombos, PBT ledes keycapot. Arra kerestem rá: PBT keycap led. De csak 1-et néztem meg, így láttam hogy van. Ha már eséllyel jót vennék, akkor már inkább, PBT keycapos lenne jobb, illetve akár full alumínium házut, ha sikerül, meg talán ISO-t, led sem ártana. Duckykat eléggé nézegetem, de eddig ott is Keycap plastic: ABS, ha ledesről van szó.

Nézegetem a Daskeyboardokat is. [Ez] akár tetszene is, de ez is ABS, a képen úgy néz ki ledes, a mechanicalkeyboards oldal szerint nem, illetve nem teljesen fémházas talán, + az USB kábele rögzített. Viszont tetszik, az a piros levehető, billentyűzet megemelő. Erről a típusról mik a tapasztalatok?

Véletlenszerűen, EZT is találtam. De ez eléggé a Gigabyte Aivia Osmiumra hasonlít, és az anyagminősége sem lehet tartós szerintem.

Sajnos kezd úgy kinézni, hogy engednem kell a nem túl erős igényeimből, ha tartós hosszútávú billentyűzetet akarok. Gondolkozok már azon is, hogy esetleg ha nem sokkal drágább, akkor például a Ducky miniből persze a nagyobb, illetve a külön numpad hozzá, meg csuklótámasz.

(#19875) 7 válasza TYÜTYI2006 (#19874) üzenetére


7
addikt

Egyelőre csak külön szettként lehet kapni backlit PBL keycapeket, és még úgy is nehéz beszerezni őket (mocskosul ritkák). Gondolom körülményes a gyártásuk, és épp ezért drágák is. Ha mindenképpen ilyesmihez ragaszkodsz, akkor kénytelen leszel a zsebedbe nyúlni.

Én személy szerint egyébként nem szeretem a világítást. Eddig ahány háttérvilágításos billentyűzettel találkoztam, mindnél olyan frekvencián vibráltak a LEDek, amik nekem nagyon zavaróak voltak. Persze ez valószínűleg csak egyéni probléma. :)

Vortex termékeiről: mind a Poker II, mind a POK3R esetén nagyon jó minőségűnek éreztem a billentyűzethez járó keycapeket. Főleg azért cseréltem le őket pár óra használat után, mert, ha továbbadom a billentyűzeteket, akkor jobb szeretem újszerű állapotban megtenni azt. Na meg mert vannak helyettük másmilyen capjeim. :)

[ Szerkesztve ]

(#19876) ivana


ivana
Ármester

Nincs valakinek véletlen 122 gombos terminál billentyűzete?

(#19877) Khaosz55 válasza haxiboy (#19859) üzenetére


Khaosz55
addikt

Én nem próbálom a touchtyp-ot. Mert nekem sosem ment én midig tövig nyomom a gázpedált. Szóval lehet a red a legjobb nekem.

(#19878) Khaosz55 válasza mqm (#19856) üzenetére


Khaosz55
addikt

Nem tudom hogy jó-e gamre. Viszont tetszetős darab az biztos. Lehet veszek majd egyet.

Ez a lag dolog kb nekem olyan hogy én nekem nem volt lag érzésem a vezeték nélküli cuccoknál, max az egérnél. Nem is vagyok hardcore gamer úgyhogy nekem mindegy. Egyre kevesebbet gamelek, ez van ha már kifelé néz az ember a 30 éveiből.

(#19879) Khaosz55 válasza haxiboy (#19855) üzenetére


Khaosz55
addikt

Igaz, de ilyen a reklám. Azért van a drága reklám hogy majd drágán el tudják adni.

(#19880) Khaosz55 válasza netpeti98 (#19864) üzenetére


Khaosz55
addikt

Twitch-en ha nézek sc2 stream-et akkor nagyrészt kék kapcsolós van simán lehet hallani a kattogást.

(#19881) TYÜTYI2006 válasza 7 (#19875) üzenetére


TYÜTYI2006
tag

A helyzet az, hogy sötétben igen jól jön a világítás. Sőt kifejezetten kell. Bár sajnos valahol majd engednem kell. De ha 2002 óta még nem tanultam meg vakon gépelni, akkor már szerintem nem is fogok, igaz gyors és gépírói tanfolyamon se voltam.

[ Szerkesztve ]

(#19882) 7 válasza TYÜTYI2006 (#19881) üzenetére


7
addikt

Én kétszer tanultam meg vakon gépelni. Először magyar kiosztáson, amiről egy jó évtizeddel később váltottam a teljesen más felépítésű Dvorakra. Másodjára 2 hónap alatt eljutottam odáig, hogy nagy biztonsággal megtaláltam a billentyűket odanézés nélkül is. Mindkétszer teljesen autodidakta módon sikerült.

Minden csak akarat kérdése egyébként. Ha hajlandó vagy elfogadni a kezdeti nehézségeket, amik abból fakadnak, hogy szándékosan nem nézel rá a billentyűzetre, akkor neked is hamar fog menni. Itt mennyi wpm-et érsz el?

Háttérvilágítás hiányára pedig szerintem a legegyszerűbb megoldás az, ha beszerzel egy asztali lámpát.

(#19883) qisqaqas válasza TYÜTYI2006 (#19874) üzenetére


qisqaqas
senior tag

Azért van ez mert a PBTből nem tudnak áttetszőt gyártani. Vortex készít ilyet, PBT/POM doubleshot. Ez a csúcsa mindennek. :)

CMstorm QF TK eladó || Nem jó a keyboardod? Építs -> http://prohardver.hu/tema/igy_epitsd_a_billentyuzeted/ || Jolla!

(#19884) TYÜTYI2006 válasza 7 (#19882) üzenetére


TYÜTYI2006
tag

Szó / Perc (WPM) 27
Billentyűleütések 136
(136 | 0)
Helyes szavak 26
Helytelen szavak 0
You are better than 32.84% of all users (position 675 of 1005 - last 24 hours)

(#19885) haxiboy válasza Sk8erPeter (#19860) üzenetére


haxiboy
veterán

Grammar nazi :-D

Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)

(#19886) ivana válasza Khaosz55 (#19877) üzenetére


ivana
Ármester

Nem megfelelő billentyűzetet használtál, model M -et gyakorlatilag nem lehet bottom outolni gépelés közben. (kivéve space, num enter stb.) :DD

Ilyenkor használd a szerkesztés gombot... :(((

[ Szerkesztve ]

(#19887) TYÜTYI2006 válasza 7 (#19882) üzenetére


TYÜTYI2006
tag

Az asztali lámpám adott kb 13 éve, de sajnos nem praktikus, leeshet, előfordult már. Illetve a fő gond hogy túlmelegszik, illetve a szemembe világíthat. Bár a modern takarékos égőkkel lehet hogy nem annyira melegedne, viszont a szemem zavarása attól még adott lenne. A vakon gépelés meg kézügyesség függő is szerintem, abban pedig nem én vagyok ugye a legjobb.

(#19883) qisqaqas: akkor sajnos úgy néz ki, hogy mivel a minőségiekből sem gyártanak teljesen ideálisat, készíteni nem tudok, a készítés költségét nem vállalom be pluszban inkább. Marad az, hogy valamit engedek az igényeimből. PBT keycap, full alu ház, led, ISO, várható minél hosszabb élettartam, minőségibb darab, kihúzható usb kábel, lehetőség szerint full mechanikus, jó mechanikus kapcsolóval, illetve a törékeny műanyagokat jó lenne kerülni, például a talpán a 2 db kitámasztót.

(#19888) 7 válasza TYÜTYI2006 (#19884) üzenetére


7
addikt

Szemelyes velemenyem, hogy neked egyelore valoszinuleg overkill a mechanikus billentyuzet: nem tapasztalnal erdemi kulonbseget, es csak egy nagyon draga szobadisz lenne, amit neha megnyomkodsz. Azt elnezve, hogy a penzugyi kereteid is szukosek, bolcsebb dontesnek tartom ezt a projektet kesobbre halasztani.

Szerintem egyelore a gepiroi tudasod csiszolasat tuzd ki elsodleges celnak, es olyan 55-70 szo/perc sebessegnel kezdj el gondolkozni egy komolyabb billentyuzet vasarlasan. Egyreszt akkor mar kevesbe fogsz fuggeni a hattervilagitastol, masreszt hatarozottabb elkepzelesed lesz, hogy miert kell neked mechanikus billentyuzet azon kivul, hogy jelenleg ez tunik a csucsnak -- ha egyaltalan tenyleg kell. :)

Felre ne erts, nem megbantani vagy lebeszelni akarlak, csupan ugy latom, hogy most ez szolgalna leginkabb az erdekeidet.

@19887: A vakon gepelesnek nincs koze a kezugyesseghez. Hacsak nincs valami nagyon sulyos problemad (pl. keptelen vagy tapintani), akkor ha tudsz nem-vakon irni, nemi gyakorlassal vakon is menni fog. A sebesseg mar mas kerdes, de mozgaskorlatozottak (tehat olyanok, akik nem tudjak rendesen vagy egyaltalan hasznalni egyik vagy mindket kezuket) is el tudnak erni percenkent legalabb 50 szot, ha kituzik maguk ele.

[ Szerkesztve ]

(#19889) TYÜTYI2006 válasza 7 (#19888) üzenetére


TYÜTYI2006
tag

A G15-öm erősen cserére érett már az állapota miatt, úgyhogy mindenképpen veszek valamit. A maximum ár 40-60 között lenne szerintem, drágábbat nem vennék meg, és hosszútávra akarok venni, minél hosszabb távra akár. Illetve ha takarítani kell néha, akkor is már elegem van, a mindenfelé guruló gumiharangokból.

[ Szerkesztve ]

(#19890) haxiboy válasza TYÜTYI2006 (#19889) üzenetére


haxiboy
veterán

Ha szeretnél nagyon gyorsan megtanulni vakon gépelni, akkor ajánlom a Typer Shark Deluxe nevű játékot.
Igaz angol kiosztás szerint oktatja hogy melyik gombot melyik ujjal nyomd le, illetve ansi kiosztást használ. Viszont játék közben ez nem zavaró. Én olyan 30-40wpm-ről indultam, már a 120-130 sem akadály.
Illetve a 10fastfingersen lehet gyakorolni :K

Corsair K70 Ilyen árban van, illetve a K70 RGB, viszont iso kiosztásban nem fogsz találni.
Én is ilyet használok és nagyon nagyon sok billentyűzetet kipróbáltam előtte.

[ Szerkesztve ]

Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)

(#19891) hyperst


hyperst
tag

Üdv
Lehet bután teszem fel a kérdést.
Olyan billentyűzetet tudnátok ajánlani, ami olyan gombokal rendelkezik mint a laptopok. Elérhetö árba pl 10k..
Köszönöm

Elég bölcs vagyok, hogy tudjam, hogy nem tudok szart se. :)

(#19892) nyunyu válasza hyperst (#19891) üzenetére


nyunyu
félisten

Fujitsu KB410-et lehet meg kapni?

Ha jol remlik, akkor ez ollos volt.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#19893) Entaro válasza nyunyu (#19892) üzenetére


Entaro
tag

(#19894) mqm válasza Entaro (#19893) üzenetére


mqm
senior tag

Ha puhább gombokra vágyok akkor inkabb Black vagy Blue Switch-et válasszak?

Eladó Seestern 600t karóra: https://hardverapro.hu/apro/seestern_sub600t_doxa_homage/hsz_1-200.html

(#19895) 7 válasza TYÜTYI2006 (#19889) üzenetére


7
addikt

Azt ajánlom, hogy vegyél egy 5000 Ft-os billentyűzetet, amig magabiztosabban nem gépelsz. Ha az 50-70 szó/percet eléred, akkor lesz némi elképzelésed, hogy milyen kapcsoló is való neked. Utána, ha teheted, próbálj is ki minél több mechanikust.

Háttérvilágítás és keycapek ide vagy oda, a billentyűzeted legdominánsabb jellemzője az lesz, hogy milyen kapcsolókat hasnálsz. Ha már ott elbukik a dolog, akkor rég rossz. Igencsak kellemetlen több tízezer Ft-ot kiadni olyan billentyűzetért, amit egy-két hónap után a pokolba kívánsz, mert nem kellemes rajta gépelned -- a jó kapcsolót pedig csak akkor fogod jó eséllyel megtalálni, ha már van kellő gyakorlati tapasztalatod hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#19896) Entaro válasza mqm (#19894) üzenetére


Entaro
tag

Red et .... A blue egy hajszállal gyengébb rugós amúgy mint a black.

[ Szerkesztve ]

(#19897) mqm válasza Entaro (#19896) üzenetére


mqm
senior tag

Black vagy Blue a választási lehetőség.

Eladó Seestern 600t karóra: https://hardverapro.hu/apro/seestern_sub600t_doxa_homage/hsz_1-200.html

(#19898) 7 válasza mqm (#19897) üzenetére


7
addikt

Mindkettő esetén 55 cN erőt kell kifejteni az aktiváláshoz. A blue-val ellenben kellemesen lehet gépelni is, blackkel viszont olyan, mintha mocsárban nyúlkálnál. Játékoknál nem tapasztaltam különbséget.

Röviden: a blue és a black is ugyanolyan lágy/kemény.

[ Szerkesztve ]

(#19899) mqm válasza 7 (#19898) üzenetére


mqm
senior tag

Gépelés annyira nem szempont.. viszont a mocsarakat nem szeretem! :D
Marad a blue! :) :R

Eladó Seestern 600t karóra: https://hardverapro.hu/apro/seestern_sub600t_doxa_homage/hsz_1-200.html

(#19900) 7 válasza mqm (#19899) üzenetére


7
addikt

Hogyhogy csak ez a kettő játszik?

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.