Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LG LCD és LED TV-k

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-01-21 19:00:29

LOGOUT.hu

Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#91601) blakey válasza Pickle Rick (#91600) üzenetére


blakey
titán

Úgy látom mindent megtettél annak érdekében, hogy ne tudd cseréltetni :(, online vásárlás esetén van 14 napod, MM-nél ráadásul 60 napod is lenne de feltétele a hiánytalan termék.
Hívd az LG-t és kérj szakembert a szemléhez. Kép alapján sz@r, ennek nem így kell kinéznie hanem teljesen normálisan még akkor is ha IPS. Tavaly SJ810 messze nem ilyen.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#91602) Partizan182 válasza blakey (#91601) üzenetére


Partizan182
senior tag

Mondjuk inkább úgy hogy te kihúztad a golden ticketet, fentinél láttam már sokkal komolyabb inhomogenitást, semmi sem garantálja hogy a cserekészülék jobb lesz.

@pavtib a "felhő" meg az "undorító" hivatalos neve natív ips feketeszint. Tegyél be mögé egy lámpát, az kicsit segít nem észrevenni ezeket. Rdr2-t meg semmiképp se hdrben játsz mert el van cseszve az implementáció.

[ Szerkesztve ]

(#91603) nagyfejü


nagyfejü
őstag

Sziasztok!

LG LF 630V hez nincs valami tuti kép beállitás valakinek?? Olyan semmilyen a kép reset után.

üdv

(#91604) blakey válasza Partizan182 (#91602) üzenetére


blakey
titán

semmi sem garantálja hogy a cserekészülék jobb lesz. - ez így van, pl. olyan felhős QLED-et láttam, hogy el sem hittem, hogy ebben a kategóriában is létezik de aztán észbe kaptam, hogy de, ez is csak egy LCD. :) Sajnos ez van, gyártók nagyívben sz@rnak a minőségellenőrzésnél az ilyen "apró hibákra", technológia velejárója és ezzel megmagyarázták a tutit, de azért szerencséje is lehet a vásárlónak.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#91605) middleaged


middleaged
tag

Sziasztok! Tudom, nem mai fejlesztés, de jó döntés lehet ez a készülék, ár-érték arányosan:[link]

(#91606) Partizan182 válasza blakey (#91604) üzenetére


Partizan182
senior tag

Tökéletes kijelző nincs, AVForumon van aki már 9x oled cseréjénél jár mert nincs megelégedve a homogenitással, szal ez nem LCD specifikus. Ki mire érzékeny.

(#91607) Pickle Rick válasza blakey (#91601) üzenetére


Pickle Rick
senior tag

Sejtettem, h jól megszivattam magam. :( Most beszélek LG support-al meglátjuk mit tudnak csinálni... ha nem akkor marad a TV és kész.

• XBL: Uborka Rick • PSN: Uborka_Rick • Steam: Pickle Rick • Battle.net: UborkaRick

(#91608) hadogabi1


hadogabi1
senior tag

Sziasztok !
Egy kis segítséget kérnék.
Le akarom cserélni a mostani LG55UB850V készülékem. Sajnos nagy szívfájdalmam hogy már most nincs 3D ezekben a készülékekben.
Olvastam a hozzászólásokat és ez alapján 4 tv-re szűkítettem a lehetséges jelölteket az egyik az sk8500 a másik az sk9500. 55 a minimum de lehet átmennék egy 65-ös méretre ha bele fogok férni az árba.
A régi tv-mmel sincs semmi gondom igazából csak a hdr hiánya ami az xbox one X mellé már jó lenne. Ugyanúgy 4k-s már a mostani tv-m is szóval a felbontás sem zavaró.
Melyik tv-t ajánlanátok erre a célre megéri-e a felárat a 8500-hoz a képest a 9500 tudom edigitalnál pl most olcsóbb a 9500 mint a 8500.
Nézegettem az Oled lg-ket is ott a b8-as széria jöhet számba még a7 -es egységgel vagy ha nagyon nagy akció lesz rá akkor a c8-as már a9-essel persze az oled-ek már csak 55-ös méretben.
Ami most nagy előd az oleddel szemben az lcd-mnek hogy a falon van most mivel a gyerekek levernék a tv állványról és ahogy láttam ezeket az oledeket nem lehet a falra rakni. W-sorozatra biztos nem lesz keret.
Ami nagyrészt megy a tv-n szinte egész nap az m2 mesék 2 kisgyerek miatt. Du pc átrakva tv-re skype a nagyszülőkkel és youtube mesék miatt. Este pedig vagy film vagy xbox.
Lehet félnék is oled-től hogy egész nap az m2 megy a logó miatt vagy ez csak az én félelmem?
Mit ajánlanátok erre a dologra.
Nem vagyok olyan aki mindenben a hibát keresi nem fogok pixelhibákat keresgélni a tv-n és nézni hogy ez mennyire felhős vagy nem.
Köszi előre is.

TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer II 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,

(#91609) Partizan182 válasza hadogabi1 (#91608) üzenetére


Partizan182
senior tag

HDRre ezek az ips panelek nem igazán alkalmasak, oledeket sima 400x400 vesa tartóval falra lehet szerelni. Egésznapos m2 gyermekpszichológiai impactját nem boncolgatnám (gondolom ezzel tisztában vagy), oled nem nagyon szereti ezt a felhasználási módot, esetleg úgy ha picit belezúmolsz hogy ne látszódjon a logó, úgy nem lesz baja.

(#91610) Throme válasza blakey (#91601) üzenetére


Throme
veterán

Én úgy tudom fogyasztóvédelmi jogszabály szerint nem kötelező a termék csomagolását is prezentálni.
(most nem tudok paragrafust linkelni)

1-2 éve egy riport is volt erről, hogy emberünktől kérték a csomagolást, mikor 14 napon belül visszavitte a tévéjét. Fogyasztóvédelemhez fordult emberünk és mégiscsak sikerült kicserélni a boltnak a tévéjét....
Tudom, mindenhol leírják, hogy csak csomagolással együtt él a csere vagy szerződéstől elállás, de ez nyilván azért, hogy legyen mibe visszacsomagolni, és újra eladni....

szerk:

[link] (itt lehett csemegézni a megtévesztések/félrevezetések tárházából)

"Eredeti csomagolás, doboz meglétének megkövetelése igényérvényesítéskor

Találkozhatunk olyan műszaki cikket árusító üzletekkel, ahol - jogellenesen - arról tájékoztatják a fogyasztókat, hogy a műszaki termékre vonatkozóan minőségi kifogást csak az eredeti dobozban történő visszavitel esetén fogadnak. "

[ Szerkesztve ]

(#91611) Gyarmati_ válasza NNN (#91556) üzenetére


Gyarmati_
senior tag

Szia!

Nekünk ma hozza a futár a 50UK6950PLB-t. Kíváncsi vagyok rá, Méretben épp jó, VA paneles, költségvetésbe belefért azért esett erre a választás.
Hétvégén már lesz vele tapasztalat, ha lesz valami érdemleges azt megírom.

EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.

(#91612) blakey válasza Throme (#91610) üzenetére


blakey
titán

A 60 napos MM visszavételre írtam, amúgy máshol kerül eladásra a kibontott, visszavitt termék. Szerintem a 14 napos elállásnál is kérnek mindent mivel feltehetőleg csak nem tetszik a termék de vélhetően hibátlan. Azért csak úgy odab@szva én sem vennék át semmit..

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#91613) Throme válasza blakey (#91612) üzenetére


Throme
veterán

Nézd, nem vagyok jogász, lehet tévedek, de a dolgok nem mindig úgy működnek, hogy "nem veszem" át.
Ha valami le van szabályozva azt be kell tartani, és az üzletszabályzat nem egyenértékű egy jogi szabályozással.

Mindamellett, értem az álláspontod, és ez a 14 napos elállás tényleg szívás tud lenni egy becsületes kereskedőnél. Beszéltem már én is üzletvezetővel, aki mondta, hogy sajnos előfordul, hogy valaki a 2 hetes nyaralásra elviszi az fotós cuccot, majd visszaküldi, hogy még se kell.
Ugyanakkor a becsületes vásárlóval is kiszúrás, mikor egy használt, visszacsomagolt terméket vesz, új áron.
Nehéz igazságot tenni.

A 60-napos visszavételt nem olvastam figyelmesen, bocsánat! Az már bolti akció, ott mondjuk nem lehet ebbe belekötni.

(#91614) Geza26 válasza Throme (#91613) üzenetére


Geza26
senior tag

A mai világban az erkölcs sajnos nem számít!

Géza

(#91615) blakey válasza Throme (#91613) üzenetére


blakey
titán

Ugyanakkor a becsületes vásárlóval is kiszúrás, mikor egy használt, visszacsomagolt terméket vesz, új áron. - outletbe kerülnek a visszavitt termékek, a bolt sara ha újból eladja, de mindegy, én még nem vettem visszavitt terméket úgy, hogy nem jelezték előre.

Beszéltem már én is üzletvezetővel, aki mondta, hogy sajnos előfordul, hogy valaki a 2 hetes nyaralásra elviszi az fotós cuccot, majd visszaküldi, hogy még se kell. - ez a gerinctelen kategória, ilyen minden területen előfordul, ettől még a kereskedő visszaveszi és elméletileg papírozva visszaküldi a központnak ahol újra átnézik és outletbe kerül eladásra.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#91616) BundeeIS


BundeeIS
újonc

Sziasztok!

Szüleimnek szeretnék valami 55"-os tv-t venni, blackfriday jeligére. LG felé húz a dolog, nekem otthon egy 43UK6470-es van, viszont 55-ös méretben pocséknak tűnt a képe. Az 55SK8100 és 8500 közt vacillálok, ezek lényegesen jobbnak tűntek ebben a méretben. 300k-nál többet nem nagyon szeretnék kiadni érte. Van esetleg valami más alternatíva, tapasztalat ezekkel kapcsolatban?

Köszi!

(#91617) abdulka1


abdulka1
őstag

Sziasztok!

Egy LG 24MT47D készülék TV funkcióját használom, digitális kábeltévé adáshoz. Néhány havonta a csatorna számok átrendeződnek, véletlenszerűen eltűnnek, néhány szám megduplázódik, és egy számon két eltérő csatorna is szerepel, vagy pl az "1' szám helyett az adott csatorna a "209" számot kapja.
Van, hogy magától visszarendeződik, de most kézzel kellett korrigálnom.
Lehet tudni mi okozza ezt a hibát, és mi a megoldás?

Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.

(#91618) blakey válasza abdulka1 (#91617) üzenetére


blakey
titán

Csatornák automatikus frissítését ki kell kapcsolni, a szolgáltató elég sűrűn küld infót az eszközök irányába, így ha be van kapcsolva a funkció akkor bizony frissül, így minden adó meglesz cserébe a beállított dolgok eltűnnek, ha kikapcsolod az auto frissítést akkor minden úgy marad ahogy beállítottad cserébe néha eltűnhet 1-2 adó a megszokott helyről, ilyenkor manuális frissítésre van szükség.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#91619) abdulka1 válasza blakey (#91618) üzenetére


abdulka1
őstag

Köszönöm a tippet, remélem tényleg megúszom ennyivel.

Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.

(#91620) szucsinka


szucsinka
őstag

mindegyik tv-be 100mbit/s kártya van?

(#91621) blakey válasza szucsinka (#91620) üzenetére


blakey
titán

Nagyon úgy fest.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#91622) Joshi válasza szucsinka (#91620) üzenetére


Joshi
titán

Még alternatíva lehet ha az adott tévé támogatja az 5Ghz AC wifit.

(#91623) Remiel


Remiel
őstag

na elmentem az Auchanba és megvettem a 49SK8100PLA 189.900 ért, ráadásul 0% THM ajánlat is volt így meg is kötöttem, bármikor elő lehet törleszteni, ha mondjuk 2-3 hónap alatt kifizetném.... de minek ha úgysincs kamat? :DDD

Össze is raktam, kiderült elég ide a 49" most már csak valami beállítási útmutatót kell találnom, meg megtanulni kezelni egy okos tv :U

"Never stop dreaming" - Freddy Krueger

(#91624) abdulka1 válasza blakey (#91618) üzenetére


abdulka1
őstag

Sajna nem találok ilyen opciót a beállítások között.

Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.

(#91625) pezo00


pezo00
tag

Sziasztok!

Azokhoz fordulnék most akiknek LG 55uk6950-es készülékük van. Ezt a típust néztem ki az új nappalinkba de kezdek kicsit megkettőzni mivel sok rosszat olvasok a felhősödésről sötétben. Vegyesen nézzük nappal és este, amerikai foci, forma 1 és sok film nézés. Attól félek hogy csúnya lesz sötétben a képe ezért kérnék segítséget. A másik alternatíva az 50-es változata ha jól tudom az VA paneles, rosszak a betekintési szögei de a feketéje ellenben szebb. Sajnálom a méretbeli csökkentést de ha kell akkor inkább ezt veszem ha a feltételeimhez ez jobb. KB olyan 3 méterről lesz nézve.

Köszi előre is a segítséget.

(#91626) Dwatti válasza pezo00 (#91625) üzenetére


Dwatti
addikt

50UK6950 van és egyáltalán nem rosszabb a betekintési szöge !

Egy 55UK6500 -al tudom összehasonlítani ami hasonló az 55UK6950 paneljával.
De legjobb ha élőben megnézed ,az 50UK-VA panelost. én nem bántam meg hogy azt vettem. Nekem jobban bejött mint az 55 Edge led IPS
De itt akik vettek nem panaszkodtak az 55-ös szériára sem.Szerintem nem fogsz benne csalódni.

[ Szerkesztve ]

(#91627) Bivaly26 válasza pezo00 (#91625) üzenetére


Bivaly26
tag

[link]Szia ezt a hozzászólást érdemes elolvasni (#90456) !Keress rá ebben a fórumban a 6950 re.Én 1 hete vettem a 55uk6950-et eddig elégedett vagyok vele minden tekintetben!

[ Szerkesztve ]

(#91628) szimi57 válasza pezo00 (#91625) üzenetére


szimi57
őstag

Szerintem a méret a lényeg. Én inkább a sötétről mondanék le, mint az 55 ”-ról!!!

A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.

(#91629) Gyarmati_ válasza pezo00 (#91625) üzenetére


Gyarmati_
senior tag

Szia!

Tegnap megjött az LG 50uk6950. A sima tv adás nem egy nagy szám, HD jelnél már teljesen rendben van a képe. Néztünk rajt Full hd és 4K filmet is, mind a kettő jó volt.
A kezelése egyszerű, a kapott távirányítónak meg lehetett tanítani a set top box vezérlését is.
A telekomnál vettük 5 év garival 170 eft, több pénzt nem akartunk tv-re költeni.

EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.

(#91630) NNN válasza Remiel (#91558) üzenetére


NNN
csendes tag

Szia! Igen erről volt szó,...ez pofátlanul fel van árazva...a miénket 180-ról árazták le a mediamarktban és 158-ért vettük meg...elég sokat olvasgattam mostanában és a 6950-es ajánlott típus, mind 50-es (va) mind 55-ös (IPS) méretben. :) üdv!

(#91631) jkutya


jkutya
tag

Sziasztok,

Meg tudná valaki mondani, hogy a 2018-as LG OLED TV-k esetén (konkrétan 55B8PLA)
az optikai audio kimeneten kijön-e az 5.1 DD ill. DTS hang, vagy lekonvertálja a TV?
Külsű forrás - pendrive v HDMI bemenet esetén.

(#91632) Fox Mulder


Fox Mulder
aktív tag

Üdv!
Tudja valaki, hogy Emag-nál és Aqua-nál az LG tévékre gyártói garanciát adnak vagy ők vállalják a 2 évet?

(#91633) Dwatti válasza szimi57 (#91628) üzenetére


Dwatti
addikt

Mögé raktunk egy led szallagot 4e Ft és máris jobbnak tűnik a kép is. (UK6500)

(#91634) Dwatti válasza Fox Mulder (#91632) üzenetére


Dwatti
addikt

Gyártóinak kell lennie, hivatalos LG forgalmazó. (emag)

(#91635) szimi57 válasza Dwatti (#91634) üzenetére


szimi57
őstag

Ez világos helyiségben is működik? Sosem nézek TV-t sötétben.

A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.

(#91636) asdasdasd


asdasdasd
tag

Van egy törött képernyős 43UH668V tévém magic remottal, aki értejön Budapest határába viheti.
Privátban keress.

(#91637) szucsinka


szucsinka
őstag

Csak egy infó :
Akinek a LG tv je 5ghz wifit tud annak át kell állítani a router én a titkosítást AES re
Különben nem.muxik

(#91638) pezo00 válasza szimi57 (#91628) üzenetére


pezo00
tag

Van itthon egy LG 42lw5500 és egy 43lh630v TV. Az 550 elég régi típus majdhogynem az első 3D-s tévék közt volt, mikor a 630v-t megrendeltem úgy voltam vele az jó lesz nekünk a régi a 3D miatt megy a gyerekekhez. Mikor megjött meg is cseréltem a tv-ket, vesztemre. 1 napot bírtam, annyira borzalmasabbak a színek az újabbon hogy nem bírtam nézni és visszacseréltem a jó öreg régi 5500-asra. Na most ettől félek ismét hogy megveszem a nagyobbat és csalódni fogok a képében. Ezért vagyok tanácstalan :(

(#91639) blakey válasza szucsinka (#91637) üzenetére


blakey
titán

Miért, van aki mást használ? Alap titkosítás a routerek esetében már egy jó ideje. Mondjuk 5GHz esetében 36-48-as csatornák közül kell választani különben semmit nem fog látni.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#91640) Gyarmati_


Gyarmati_
senior tag

Sziasztok!

Ha valaki olcsó és jó hangulatfényt keres a tv mögé ezt ajánlom.

EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.

(#91641) Dwatti válasza szimi57 (#91635) üzenetére


Dwatti
addikt

Próbáld ki karácsonyfa izzó sorral 😄

(#91642) solties válasza blakey (#91639) üzenetére


solties
tag

Nekem látja aZ 5GHz-t a 6950plb, de nem szereti! Automatikusan csak 2,4-re csatlakozik!

(#91643) blakey válasza solties (#91642) üzenetére


blakey
titán

36-48 a kulcsszó, nekem eddig egyik TV sem tudott normálisan csatlakozni egyéb csatornákra, tehát 36-40-44-48-as csatornákat szeretik és csatlakoznak, 10 AC-képes TV-vel tesztelve.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#91644) A21


A21
tag

Sziasztok! Van olyan LG TV 110 ezerig bezárólag - lehetőleg 40-43" méretben-, ami VA paneles és támogat minden féle videót és audiót, de kiváltképp a DTS-t is? És úgy összességében ajánlott készülék tévézni, filmezni, mihez is kéne máshoz.... Köszi :R

[ Szerkesztve ]

(#91645) OldMike válasza A21 (#91644) üzenetére


OldMike
őstag

A 2018-as modelleknél csak az 50" és a 70" méretben használ az LG VA panelt, a többi mind IPS.

42LM660S

(#91646) solties válasza Gyarmati_ (#91629) üzenetére


solties
tag

Szia! Látom Neked is 50UK6950PLB-d van!
Ha van rá módod engedd rá félhomályban ezt a banding/DSE teszt videót:
Teszt
Nagyon kíváncsi lennék rá nálad mi az eredmény, ami a függőleges sávozódást illeti!
Az enyém ilyen, és nem vagyok vele igazán megelégedve:
Saját Lg
Persze a valóságban azért jobban látszódnak a sávok!
Tudom erre a legtöbben a mondják, hogy ezek általában ilyenek, nem tökéletesen homogén, de 170k-ért azért mást várnék 50 collon! (40 collos 4 éves Samsungon nyoma sincs ilyesminek, bár volt gariban kijelző cserélve foltosodásért az tény! De azóta semmi baja)
Továbbá a talp is olyan, hogy hátrafelé dől kicsit a kijelző! Különben szintén Telekomtól vettem alig több mint 2 hete!

[ Szerkesztve ]

(#91647) Srob válasza solties (#91646) üzenetére


Srob
tag

Ezt a tesztet nemigazán értem! 720p :F Nézd inkább a Dunkirk filmet ott mi a helyzet!

"curiosity killed the cat"

(#91648) solties válasza Srob (#91647) üzenetére


solties
tag

A függőleges sávozódás ezen az egyszerű felhős teszten is kijön! De megnézem az általad javasolt tesztet is! De attól jobb nem lesz! Azért kérdezem azokat akiknek ilyen TV-je van hogy hasonló körülmények között náluk mik a tapasztalatok, mert ha kvázi ugyanaz, akkor nem hívom a szervízt! De ha 3 ból kettő nem ilyen, akkor azonnal szervíz, kijelzőcsere lenne!

(#91649) Dwatti válasza solties (#91646) üzenetére


Dwatti
addikt

Ez a teszt videó mobilon is sávosodik🤑

(#91650) Gyarmati_ válasza solties (#91646) üzenetére


Gyarmati_
senior tag

Szia!

Itt is tapasztalható, de erősen kell figyelni, mert viszonylag gyengén van jelen. Sötét szobában teszteltem.

EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LG LCD és LED TV-k
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.