Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ThinkPad (NEM IdeaPad) (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-06-17 21:32:33

LOGOUT.hu

Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11254) eszizoli


eszizoli
csendes tag

Akinek alaplap hibás T4x-e van, annak ajánlani tudom a Bán Manufacturing nevű céget!
Utána olvastam a problémának, és kiderült, hogy ez bizony több géppel is előfordult már, ráadásul amerikában már kifejezetten erre a problémára kidolgozott javítási megoldásokkal is foglalkozik több cég. A lényeg, hogy a video kártya BGA chip-jének forrasztása megrepedt, így a gép lefagy, vagy el sem indul. A BGA chip lábait forraszanyagból készült golyócskák alkotják, amely jelen esetben megrepedt (5 éves gépről van szó).

Felkerestem több céget is ezzel a BGA forrasztási problémával, de elég drága árakat mondtak, és senki sem vállalt garanciát érte! Ezután találtam ezt a kis céget, akik azt ajánlották, hogy próbáljuk meg csak újraforrasztani a chipet, azaz nem veszik ki, csak a chip lábait egy BGA chip forrasztó állomással felmelegítik forrasztási hőfokra, és ha valójában csak a forraszanyag repedt meg és nem sérült az alaplap, vagy a chip, akkor van némi esély. És lám sikerült! A gép azóta is működik, már 1,5 éve!!!

A művelethez ki kell szedni az alaplapot a notebook-ból és fel kell venni a BGA chip hőprofilját (ha nincs meg a cégnek), majd egy BGA forrasztó állomáson "újraforrasztani". Nekem a fent említett cég adta a legjobb árajánlatot, amely igen csak kedvező volt! (10ezer alatt!)

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ThinkPad (NEM IdeaPad) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.