Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Öregszem
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Satellite
tag
válasz z123456789 #79895 üzenetére
Szerintem gyere át ide.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz RetepNyaraB #79893 üzenetére
Bocs, hogy belepofa, hugomnak pont most dobtunk össze faterral egy szettet:
- Nekem volt pincében elfekvőben egy maku Nikko TRM-600-as erőlködő
- Apám kapott haverjától ajándékba egy maku Orion HS280 hangfalpárt.Odaadtuk őket hugomnak, még egy normális tuner/dac-ot lövök neki, hát hogyismondjam, meglepett az Orionok hangja. Naaaagyon jóóóó ahhoz képest, hogy mennyibe került (0, tehát végtelenül jó)
Szóval a HS280-asokra +1
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
Szeretnék 80-100k körül venni egy jobbfajta sztereó erősítőt egy ismerősömnek. Mindenképp üzletből, nem használtat.
Nem tudom, hogy van-e olyan amivel lehet webrádiót is venni/hallgatni.
Amit tudnia kéne: 2 analóg bemenet, legalább egy optikai bemenet.
150W-os Denon hangdobozokat kellene hajtania.
Köszönöm előre is -
DonAtt
csendes tag
RetepNyaraB, Satellite, Dißnäëß: Köszönöm a tanácsokat és a linkeket!
RetepNyaraB: A Spotify engem meglep, alapvetően úgy gondolom, nem is a szolgáltatás minőségével van gond, hanem az előadók(?) által biztosított alapanyaggal. 320 kbps közel nem tökéletes, de szerintem már elég a minőségi - élményt adó - zenehallgatásra. Mindig ugyanazt a beállítást használom (high quality), a számok minősége viszont nagyon eltér egymástól, már egy mobil + Superlux fejhallgató párossal is van, ami nagyon jól szól, de sajnos a legtöbb fizikai fájdalmat okoz. Viszont annyira kényelmes és olcsó, hogy egyelőre erre optimalizálok, és bízok benne, hogy a növekvő versennyel javul a minőség. Most találtam, érdekességnek: Spotify is testing lossless audio
-
-
Satellite
tag
válasz korpicschess #79906 üzenetére
A Denon PMA-szériájából anno a Hi-Fi Magazin a PMA-320-ast találta átlagon felülinek, (valóban nagyon jól szólt, és ennek még tisztességesen megépített phono-fokozata volt), - az utódként kijött PMA-360 már gyengébbre sikeredett. A PMA-280-asról nem sok jó véleményt lehet találni, - ha SOKKAL olcsóbb mint ez a nemrégiben meghirdetett PMA-320-as akkor esetleg szóba jöhet, - bár én biztos a beváltat választanám...
[ Szerkesztve ]
-
korpicschess
veterán
válasz Satellite #79907 üzenetére
Köszi a választ! Sajna ez Debrecen. Amúgy 1,5x annyi.
Találtam még érdekes dolgokat, pár alkuajánlattal megkerestem drágábbakat is. Még majd kellene egy hangfalkábel is. Az aprón levő 300 Ft-os banándugók elég jól néznek ki, az jó lehet bármire?Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
Satellite
tag
válasz korpicschess #79908 üzenetére
Ha közvetlenül be tudod fogatni a hangfalkábelt az erősítőnél és a hangfalnál is, (a legtöbb esetben a banánt fogadó aljzat egyben csavaros rögzítést is tud), - akkor ez jobban fog szólni bármilyen banándugónál...
-
battila91
csendes tag
Meghallgattam a Focal Apha 65-öt, összehasonlítottam az 50-nel, és azt kell mondjam, hogy bár nagyon jól szól, keveslem a basszust. Lehet, hogy mégse ez az irány az, amire nekem szükségem van. Mit mondanátok, mi az, amin már megszólalna ebben a számban a mélyebbik basszus (0:22-nél, meg később is előfordul)? A Focalból egyszerűen hiányzik már ez a tartomány (20-30hz lehet, az Audio-Technica ATH-M40x-emen gond nélkül búg, ahogy kell), de gondolom ezzel más stúdió monitorok is így vannak. Megoldható ez álló hangfalak nélkül? Polcsugárzók subbal? Továbbra is 150 ezer a keret, de ha ez alatt tudtok olyat mondani, ami már esetleg elfogadható lehet, az nekem jó eséllyel tökéletesen megfelel. Egyelőre nem tartok igényt gyors és pontos basszusra, fontosabb, hogy egyáltalán legyen. A későbbiekben majd talán rászánok egy komolyabb összeget, de ebbe a szobába nem erőltetném egyelőre.
-
AMDFan
addikt
válasz battila91 #79910 üzenetére
8"-os monitort kellett volna nézned. Az olcsóbb stúdió monitorok közül a MackieMR8-nak eléggé hifis túlhúzott mélye van. Ha van még belőle, hallgasd meg. Egyébként az rég rossz ha "búg". Ez a hang saccra olyan 35-38Hz körüli lehet, ezt már normális ha kicsit halkabban hallod.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz battila91 #79910 üzenetére
Ezt a számot némi halkulással leg-leg-legalul, de az USB portról táplálkozó (igen.. kapaszkodj) Genius kis 2.1-es hangfalszettem hozza, az van ráírva, 3 Watt.. Amúgy egy elég nyomi cucc, nyilván a fizikát nem lehet hátulról ekkora méretekkel megb*ni , de a kis kocka sub-jában egy miniatűr, rohadt érzékeny papírmembrános kis bigyó figyel és kinyögi, amit kell. Na nem ezen szoktam zenét hallgatni, csak nálam maradt még régről, bedugtam pár hete játékra..
Ezt csak azért említettem, mert ezek után egy szépen szóló polcos monitor hangszórópár(ocska) és sub pláne simán lehozza azt, ami Neked kell.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz AMDFan #79913 üzenetére
Szerintem ott 1:09-nél ami "ráz" legalul, nem 40Hz környéke. De mindegy is.. - ha most Foobar-on látnám, látnám. De nincs meg fájlban.. csak yt ..
Lényeg, hogy sub kell neki, polcos klasszikus sztereó motyó nem fog lemenni oda, ahova ő szeretné, hogy lemenjen.
-
AMDFan
addikt
válasz #56474624 #79916 üzenetére
Hát zárt dobozban nem, persze. De a mai belépő szintű cuccok között ritka a zárt mint a fehér holló. Viszont az enyém pl. 38Hzig lemegy lazán. Kell is ez szerintem. Igaz a mélye nem túl feszes, de hát ez van, belépő szintű cuccról van szó. Árához képest igencsak jól szól
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz AMDFan #79919 üzenetére
Igen, közben rájöttem, hogy azért nem találok, mert a passzív ("hifis") dobozok között kerestem. Amúgy nagyon lehangoló, hogy manapság mennyire egy kaptafára készülnek ezek (most a megfizethető árkategóriát tekintve), régen voltak nagyobb polcsugárzók is, akár 10"-os mélyközéppel is, ma meg mi van? Nincs olyan nagy változatosság már. Még formára is tök egyformák, nagyon hasonlóak a méretarányok, az álló dobozok is elég hasonlóak: mindegyik karcsú és mély. És még ott sem elterjedt a 8"-os mélyközép, nem hogy a 10"-os.
-
AMDFan
addikt
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Egy kollégám kért meg, hogy érdeklődjek, teljesen belépő kategóriából mit ajánlanátok?
Feltételeket alább sorolom. Ha ezeket figyelembe véve tudnátok pár típust mondani, azt megköszönném az ő nevében is.
-CD lejátszó
-erősítő
-2 álló hangfal
-csak új érdekli
-nappaliba kellene (háttér és nagyon ritkán leülős) zenehallgatásra
-kábelek gondolom nem járnak kompakt szettekhez sem, szóval az is érdekelne mit ajánlanátok.Előre is köszönöm.
-
moti07
tag
Sziasztok!
Lenne egy amatőr kérdésem adott egy Onkyo Tx-8130-as erősítő és egy Monitor Audio Bronze 2 hangfalpár.
A hangsugárzó 8 ohm-os az erősítőn csak 4 illetve 6 ohm között tudom állítani az impedanciát ilyenkor melyikre kell állítani? Egy másik kérdés pedig az lenne, hogy számít-e hogy az A vagy B hangsugárzó bemenetre kötöm a hangsugárzókat? -
Dißnäëß
nagyúr
Van pár, ami lemegy, bár a CD szabvány alját (20Hz) lefedni a hangfal végső helyén, hallgató pozíciódba leülve úgy, hogy felette lineáris, nem búg, minden oké.. Sztem elérhető árban nem sok álló doboz...
A ciki az, hogy nem árfüggő.
Nézelődni kell, hallgatózni, másokra hallgatni.. nyitott szemmel járni.
-
korpicschess
veterán
Musical Fidelity E11-ről van bárkinek tapasztalata, hogy milyen árkategóriában érheti meg? A topikban nem találtam róla semmit, neten se nagyon.
Illetve nekem filmnézéshez is kéne majd, de az még távlati terv. Valószínű, hogy egy TV-ből RCA-val elég rossz hangot produkálna egy ilyen termék. Érdemesebb akkor már olyasvalamit keresni, amin van optikai bemenet?[ Szerkesztve ]
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz korpicschess #79930 üzenetére
Van analóg RCA kimenet a tévéden? Hmmm, nem divat manapság ilyen kimenetet rakni rájuk. De nem olyan rossz, ha valóban van RCA a tévén. Régesrég' használtam analóg kimenetről Panasonic plazmát és nem volt rossz.
Ennyit simán megérhet...
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
korpicschess
veterán
válasz dgyuri0123 #79931 üzenetére
Még a TV táblati terv, de jack kimenet szokott mindegyiken lenni, arról mehet a jack-RCA, csak arra gondoltam, hogy nem valószínű, hogy a legjobb. Bár alapból az USB DAC-ról is jack-RCA-val kapná a jelet.
Igen, pont ezt néztem, már írtam is neki.Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz korpicschess #79932 üzenetére
Jack-RCA nem a legjobb, sőt nagyon rossz minőségű valójában, szerintem. Optikai kimenet viszont lesz az új tévén, ez szinte biztos.
"csak a zene van"
-
-igu-
addikt
válasz korpicschess #79930 üzenetére
A filmet külső lejátszóról küldöd a tv-be vagy a tv saját lejászóját használnád?
Ha külső a forrás, akkor abból mehet a hang az erősítőbe (analóg) vagy a DAC felé (digitális), és akkor nem számít a tv hangkimenete.A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
-igu-
addikt
válasz Elektrosokk #79935 üzenetére
google találatai közt vannak fotók az eszköz hátuljáról, ott látszik egy optikai kimenet is
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
fererencz89
őstag
Üdv!
Szert tettem egy első szériás Castle Warwick párra. Van valakinek tapasztalata, véleménye erről a típusról? Milyen erősítővel érdemes párosítani? Arcam Alpha-val nekem nagyon válogatós...
Köszönöm!
Nem szotkam hibázni.
-
Tibe
aktív tag
Sziasztok!
Foglalkozik itt valaki hangfalépítéssel?
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Elektrosokk #79942 üzenetére
1. a fókusz nem lassabb (már), mint tükrössel, pláne nem az A7R III-nál, vagy A9 esetében.
2. pont m3ss mondott ilyet ? Pedig tök jó képeket csinál..Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
Hát gondolom ha a válasz valakitől "IGEN" - akkor kérdezel tőle valami okosat. Vagy csak statisztika, hogy hányan építenek innen vajon hangfalakat ? De amúgy van saját totyikja
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz DonAtt #79905 üzenetére
Az általános véleményem az, hogy nem a lossless vs. 320kbit\s vorbis formátum (amely jóval modernebb az mp3-nál) döntő ez esetben - részemről általában legfeljebb komolyzene esetén, vagy általam kifejezetten jól ismert zenénél hallom meg a flac vs tömörített különbséget vakteszten, hanem a felvételek általános silánysága, amelyet tovább fokoz a digitális streaming-re optimalizált újrakeverés, marketinges nevén "digitally hd remastered", amely gyakorlatilag a dinamika kilövését jelenti, általános 100 százalékra tolt kompresszióval. Ennek TÖKMINDEGY milyen formátumban játsszák le, hiszen a metrón úgyis hangerő kell, más semmi.
Egy jó felvétel tömörítve is jó lesz, csak nem annyira. A szart meg hiába masszírozod, az bizony szar marad.[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest