Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
fererencz89
őstag
Sziasztok!
Már egy ideje rendszeresen "nyálazom" a fórumot, de a kérdésembe nem futottam bele.
Nem rég indultam el a HiFi-lejtőn (még tényleg az elején vagyok), vettem egy MS904-es álló csodát, hozzá pedig egy régi, de szép Proton am200-at. Forrásom egy X-Fi HD USB (Foobar+ASIO+flac formátum). Kábelnek pedig 4x2,5-ös MT kábel bi-wire bekötve.Nagyon tetszik a hangja így az egésznek, de hát mindent lehet fokozni, csiszolni, ettől hobbi a HiFi-zés. Az erősítő eddigi véleményem szerint jól harmonizál a Mordaunt-okkal (Denon PMA250-nel pl eltűnt a zeneisége, meghalt a hangja), de úgy gondolom az MT kábel kicsit lehúzza a dolgot. Bár itt fogalmazódik meg a valódi kérdésem:
Érdemes lecserélnem az MT kábelt valami cél-kábelra?
Nyilván nem profi "hájend" a cucc, ehhez mérten kábelre sem szeretnék sokat költeni. Előttem is szó volt a Van Damme (Tour/HiFi series érdekes nekem) kábelekről, néztem KáCsa kábelt is, de még nem jutottam dűlőre.
Mit tudtok nekem ajánlani (6-8000Ft a 2x2m kábelért a lélektani határ)?
Érdemes bi-wire megoldással folytatnom? Vagy ennyiért nincs is értelme cserélni az MT kábelt?Köszi szépen!
ZoliNem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
Üdv!
Nem vagyok szakértője a témának, viszont egy kérdés fogalmazódott meg bennem. Láttam mostanában olyanokat, hogy hullámkartonból készítenek bútorokat, használati tárgyakat, és például egy ilyen "macskakaparót":
A kérdésem az, hogy működhet ilyesmi felállásban a hullámkarton, mint akusztikai elem? Nyilván valami értelmesebb formát adva a dolognak.
Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
Igen, a témában még járatlan vagyok, azt viszont látom hogy nagy varázslata (háttérben komoly fizika és tudomány) van a dolognak. A kérdést rosszul tettem fel.
Tehát használható-e ez a karton módszer, mint hangelnyelő felület? (például a piramis-, vagy tojástartó alakú szivacsok helyett)Talán azt olvastam, hogy azok is "random" módon nyelik el a hangot, és vernek valamit vissza irányítatlanul. Bátran javítsatok ki, ha hülyeséget írok.
Képes ez a szerkezet erre?Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
válasz battila91 #78662 üzenetére
Szia!
Ezek ugyan használt cuccok, de megosztom a saját tapasztalatomat:
Metál-zúzós gitár zenére nekem pl a Cambridge Audio Azur 340ASE nagyon átjött, elég keményen szakít vele a gitár
Biztos van jobb is, de azt még nem hallottam, na meg gondolom a márka valamennyire tartja a hangzását, tehát új modelleket is érdemes lehet fülelni.
Ami még szintén saját tapasztalat, az a Mordaunt Short MS900 szériája (nekem MS904 van, jelenleg sarokban, rossz helyen, de vállalható, nem olyan érzékeny rá), valami alumínium-csoda hangszórói vannak, tehát kicsit fémes a hangzása, ami nekem bejön a műfajnál. Az újabb típusok nem tudom merre felé mentek el hangban. Talán a Klipsch dobozait ajánlják még metálhoz, de nincs tapasztalatom róluk.Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
válasz nokia5201978 #78686 üzenetére
Nekem nem volt gond vele, bár hosszú távon nem a Mordaunt-tal használtam, hanem egy régebbi Mission párral. Azzal nagyon jól kijöttek, és nekem rövid távon a Mordaunt-tal is nagyon tetszett, bár lehet, hogy az már túlságosan is "sok" lett volna együtt hosszútávon, de nekem nagyon "dögös" volt. Kollégámnál is járt, ő valami igényes DIY dobozzal nyúzta, a magasakat dicsérte leginkább, a mélyekkel viszont nem volt elégedett annyira. Valószínű jól kell párosítani, de a gitár (torzított és tiszta) hangja nekem nagyon bejön. (Bár az leszögezem, hogy a jelenleg az Arcam Alpha 5 - MS904 páros adja a legkiegyenlítettebb hangzást, ha több zenei műfajon hallgatom.)
Te mivel használtad?Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
-
fererencz89
őstag
válasz Dorian #78690 üzenetére
Igen, valószínű több nullával is meg kellene toldani az árát.
Ha már itt tartunk... Az ARCAM Alpha 5 jelent már a CA 340A-hoz képest (hangban, minőségben) előrelépést (közvélemény szerint is akár), vagy csak én érzem kiegyensúlyozottabbnak? Keveset lehet olvasni róla...Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
válasz nokia5201978 #78695 üzenetére
Csodás szerkezet, ránézésre is nagyon szép!
Lehet, hogy a fonott kábeleim is lágyítottak a CA hangján, azért nem volt vele gondom.Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
Halihó!
Ismeri ezt a Cambridge Audio erőlködőt valaki?
http://www.hifi-wiki.de/index.php/Cambridge_Audio_Atac3
Jó lehet ez "valamire"?
Mármint a típusa és a belvilága alapján.Köszi!
Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
Szia!
Ez felkeltette az érdeklődésemet:
"Személy szerint én mindent lecserélnék, talán még a számítógépet is. Mert az sem mindegy, mi van a DAC előtt."
Ezt kifejtenéd nekem?
Egyszer bevittem melóhelyre az x-fi HD USB hangkártyámat, és dt770-el mintha "gyengébben" zenélt volna, mint otthon. Az otthoni gépem 1,5-2x drágább elemekből áll. Lehet, hogy nem is csak beképzeltem?Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
Úgy látom, pont szóba jött a téma.
Kollégám szeretne egy régi Tesla NZC150 lemezjátszót venni bagóért. Ehhez szeretne szintén olcsón tűt venni. Tud valaki tippet adni, hogy hol lehet, meg hogy mennyiért?Köszönöm a nevében is!
Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
Üdv!
Szert tettem egy első szériás Castle Warwick párra. Van valakinek tapasztalata, véleménye erről a típusról? Milyen erősítővel érdemes párosítani? Arcam Alpha-val nekem nagyon válogatós...
Köszönöm!
Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
válasz brocki #80662 üzenetére
Szia!
Mire van kötve az erősítő? Mindennél hallod? Nekem pl több régebbi típusú erősítőnél is volt egy alap "elektromos zaj / cicergés" usb hangkártyáról/pc-ről hangerőtől függetlenül, de pl telefonról nem. Aztán egy újabb erősítőnél nem volt ez jelen. Ja, és bármilyen hangfallal így volt, és nekem is csak a magasból (gondolom a mélynek az túl magas hang, és a hangváltó nem engedi rá).
Zoli
Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
válasz attiati #81340 üzenetére
Szia!
50k-ért lehet jó minőségben zenét hallgatni. Ennél akkor fogsz többet költeni, és akkor nem lesz időtálló az 50ezres rendszer, ha igény ébred benned a még jobbra.
'80-as-'90-es évek -főleg angol- holmijait tudom ajánlani erre a célra.[ Szerkesztve ]
Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
Üdv!
Van valakinek tapasztalata ION obelisk1 erősítőről?
Castle Warwick elsőszériás párhoz keresek erősítőt. Arcam Alpha-val nekem túl "sötét" volt, nem volt elég "izgalmas", még a régi Proton erősítőmmel is tetszetősebb.
Jó lehet az obelisk, vagy másfelé nézelődjek?Köszi!
Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
válasz fehér_ember #81634 üzenetére
Szia!
Nagy teljesítmény nem kell, és inkább egy nagyon alap, fapados sztereó érdekel. Az sem hátrány, ha korabeli angol.
Árban meg többszöröse (bár arra nem tértem ki), így nem is értem az ajánlást. Ennyire másfelé kellene nézelődnöm a kastélyokhoz?[ Szerkesztve ]
Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
válasz Ear001 #81638 üzenetére
Köszönöm! Ezt én is olvastam, de a "munkapontja leül / néhány évente be kell állítani" résznél megakadtam, ez mit takarhat?
fehér_ember: Szerintem nagyon jó dobozok, eddigi dobozaimhoz képest kategóriaugrás. Még nem hallottam jobbat (sok lehetőségem nem is volt), de a 100k erősítőre már igen csak az a kategória, ami veszélyezteti a családi harmóniát.
Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
válasz #46129152 #81674 üzenetére
Attól függ, mennyire kicsi a helyiség, hogy van berendezve,...
Nekem vannak bajok mély hangoknál (2x3m a szoba). Itt már azt vettem észre, hogy a kevesebb több, vagyis ami papíron gyengébb mélyben, az jobban szól a gyakorlatban.
Egy ekkora álló dobozzal már lehetnek gondok, ha tényleg kicsi a szoba.Vagy nagyon közel ülsz hozzájuk, és alacsony hangerőn használod, de annak nem sok értelme van.
[ Szerkesztve ]
Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
válasz #46129152 #81676 üzenetére
Bocsi, 3x4m-t akartam írni, akkora a szobám.
Én a kisebb dobozokra voksolok.
Minél kisebb a szoba, annál nagyobbak a problémák mély hangoknál. Volt álló hangfalam nagyobb szobában 40Hz-ig lement, most 50Hz az alja, és kb mindenféle hangfallal ez az alja. Bizonyos frekvenciák erősödnek, vannak amik meg gyengülnek.
[ Szerkesztve ]
Nem szotkam hibázni.
-
-
fererencz89
őstag
válasz bkercso #81682 üzenetére
Nagyon sok sávos EQ kell, vagy a paraméteres, vagy mi a neve (ami nem a grafikus). Egymáshoz nagyon közel vannak azok a frekvenciák, ahol mély többlet, vagy épp hiány van. Ezért is problémás
Arra próbáltam csak rávilágítani, hogy ilyen kis szobánál nem a hangfal alapvető basszus-képességeitől lesz "jó a mély", meg hogy nem a "méretre" kell áldozni.Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
Csak nekem jött le úgy, hogy nem a kábelek ára/minősége/márkája és a mögötte lévő technika a lényeg, hanem hogy a vendéglátó határozottan hallani vélte a különbséget, aztán beismerte, hogy tényleg csak vélte?
Egyébként én sem tudok állást foglalni, van hogy egyértelműnek érzem a különbséget, van hogy viszonylag nagy (például kábel) változtatást sem érzek meg hangban.Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
válasz Polllen #82293 üzenetére
Egyébként engem is érdekel/érint a téma. Mi lett volna a "közvélemény", ha az olcsóbbik kábel valami hama lett volna?
Mert itt ugye az volt a tapasztalat, hogy egy kábelnél a nagyságrenddel drágább kábel (ami feltételezhetően teljesen más tulajdonságokkal bír) mégsem volt egyértelmű különbség. Legalább is a tesztelés szerint.
Mert így nekem ez olyan, hogy "Ááá, ez supra kábel volt, persze, hogy nem lehetett különbség a drágábbal szemben!"
Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
Üdv!
A lehetetlent céloztam meg... olcsón szeretnék egy használható, szolid megjelenésű, de mégis olcsó valamit hangdobozkáim alá. A jelenlegi gyalázatos megoldást inkább nem is ecsetelném...
Vajon EZ alkalmas lehet a célra? Méretei alapján nekem optimális, laikusként nem is látok benne súlyos kivetnivalót. Az asztallap és a doboz közé még valami elcsatolást is gondoltam.
Érveket, ellenérveket, akár tapasztalatokat, (fél)tudományos magyarázatokat várok. További jó ötleteket is szívesen veszek. Beton, tégla nem annyira játszik, nem illik a képbeKöszönöm!
Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
Üdv!
Nem találtam jobb helyet a kérdésem feltevéséhez...
Haver "balesetes" dobozai hozzám kerültek, hátha tudok kezdeni vele valamit. A porvédő és a perem között van egy szakadás. Lehet/érdemes javítani? Házilag? Szakember Eger környékén?
Köszönöm!
KÉP[ Szerkesztve ]
Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
-
fererencz89
őstag
válasz fererencz89 #83203 üzenetére
Szép munkát végzett, nagyon baráti áron. Köszönöm az ajánlást!
[ Szerkesztve ]
Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
Üdv!
Úgy érzem, megtaláltam a Castle dobozaim társát. A Cambridge Audio P50 újabb kori kiadása (talán '80-as évek vége). ITT sok kép van róla.
Ismeri valaki? Kíváncsi vagyok, mennyire csináltam jó vételt, ugyanis nekem tetszik.Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
Halihó!
USB-n érkező PC zajt szeretnék költséghatékonyan kiszűrni külső hangkártya elől. ENNEK a kütyünek van értelme, vagy mindenképpen komolyabb, galvanikus leválasztós ketyere kell?
Köszönöm!Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
válasz hotwave #83815 üzenetére
Szia!
Volt a Mission 760i-nek egy pár nagy tesója (780se) a tulajdonomban. Nagyon szépen zenéltek, főleg hangszeres műfajban. Csúcs közelében járatva egy hasonló méretű nappalit be tudtak zenélni, de talán kevesek már ekkora térben. Attól is függ, mennyire kell a hangerő, és a bútorok mozgatása.
A Mission vonalat viszont tudom ajánlani, bár a többiről nincs tapasztalatom.Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
-
fererencz89
őstag
Üdv!
Van valakinek tapasztalata/véleménye a magas hangszórók köré elhelyezett szivacs/filc darabkák hatásáról?Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
válasz audi100td #84455 üzenetére
Szia!
Olyan MA párost én is akarok még beszerezni ebben az életben.
Azt olvastam, hogy kicsit precíz, száraz hangú. Ha finomítani akarsz, akkor az ARCAM vonal jobb lehet, meg a régi CA. Alpha 3-5-6 volt már, most egy CA P50-em van, hasonló hangkarakter, mint az alpha, csak nekem kicsit "élőbb" a hangja. Az alpha-k közül egyébként a 3-as volt a legmelegebb hangú.
Tapasztalatlanként dícsértem a CA azure szériát (a P25 nem azure széria, régebbi jóval), de tényleg elég harsány, a régebbiek teljesen más iskola, főleg az eredeti angol gyártású P50.
Persze ez csak sz én véleményem.Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
válasz audi100td #84463 üzenetére
Nem emelnék ki konkrét típust, meg hát a saját ízlésed is befolyásolhatja a választást. Azt mondanám, hogy amiket említettem, azokkal nem lőnél nagyon mellé. Na meg biztos vannak más lehetőségek is. Pl hallottam már NAD 310-est, az is nagyon szerethető (talán kicsit gyengébbek a mélyei).
Itthon és angol ebay-en is járhatsz jól, vagy rosszul, de ebay-en nagyobb a választék. Ha Eger környékén jársz, szívesen megmutatom a CA P50-emet, pár napig még Arcam is van nálam.Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
válasz dgyuri0123 #85316 üzenetére
Ezek mivel tudnak egyébként "többet", mint a kínai nakamicsi? Biztosabban, nagyobb felületen rögzítik a kábelt?
Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
válasz dgyuri0123 #85319 üzenetére
Nem a véleményed szerettem volna megkérdőjelezni, csak arra voltam kíváncsi, hogy mi a gyakorlati különbség. Tehát anyagában tér el, vagy nagyobb felületen viszi át a jelet,(stb)? Ránézésre hasonló a felépítésük, működésük.
Nyitott vagyok kis "tuninglásokra", és érdekel, merre indulja dugó téren.[ Szerkesztve ]
Nem szotkam hibázni.
-
-
fererencz89
őstag
Kicsit kapcsolódik az előző történésekhez:
Kollégámnak volt egy régi Denon PMA-250, ehhez csinált DIY, szintén Denon alapú dobozokat. El volt tőle ájulva, hogy milyen jó, olyan a gitár, mint amilyennek lennie kell, stb. Aztán találtam neki egy jó árú NAD 310-et. Megvette. Érezte, hogy ez jó. Kínáltam neki JPW Sonata-t. Azt gondolta csak egy "legenda", nem lehet az jobb az övénél. Meghallgatta, elámult, vitte is haza. Barátnője kérdőre vonta: mi ez a rondaság? Elindított valami zenét, és a hifi-ben járatlan hölgynek leesett az álla. Ennek maradnia kell!!!
Aztán mondta ez a kollégám, hogy igen, nálam kicsit jobb volt, mert ő PC alaplapi hangkártyáról hallgatta, de ez már így is szuper. Azt is elfogadta nekem, hogy van jobb, lehet fejleszteni, de ebbe szándékosan nem akar belemenni. Örül a kis rendszerének. 60eFt alatt lett meg.Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
A NAD váltotta a Denont, majd a változás jóságán felbuzdulva lett mellé a Sonata. Szerintem itt lehetett volna más épkézláb, hasonló kategóriás doboz is. Tehát a hozzászólásom nem a Sonata-t magasztalta, hanem azt, hogy már ezen a szinten (50-100eFt) is lehet "hifi"-t venni, örülni neki, és élvezni. A hifi kütyüzős, összehallgatós fele viszont nem volt meg, nem az volt a cél.
Tehát, én nem értem a minimum 200eFt kell a hifi-re tanácsokat. Ha valaki belelendül, és kütyüzik, folyton jobb kell, annak bármekkora minimum összeget lehetne írni. Én 100eFt alatt megvagyok a saját (használt) rendszeremmel. Volt kb kétszer ekkora értékű is, de nem éreztem "hifibbnek", annak ellenére, hogy "jobb" volt. Viszont magamat "hifistábbnak" érzem, a jelenlegi olcsóbb felállással.
/Csak azt nem értem, miért került offba./ -- Én sem. De örülök neki, ha nem OFF.
[ Szerkesztve ]
Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
válasz ctrlaltdel13 #86363 üzenetére
A Plus-ban fém dóm magassugárzó van, összetettebb a váltó, valamint érezhetően több anyag van benne.
Nem szotkam hibázni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- LG V30 - vezércsel
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kutya topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Elemlámpa, zseblámpa
- SSD kibeszélő
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest