Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Acef
addikt
válasz albiosz #8252 üzenetére
Bosch-ból csak Touch-os kezelőpanelest vegyél, ezek viszont 110000 körül kezdődnek, kivéve most hétvégén. Többet erről nem írok, nehogy szó érje a ház elejét, nézelődj a nagyobb áruházakban/hálózatokban.
Gorenje: tulképp rendben van, de azért jobb 95-ért hazavinni egy Touch-os Bosch-t.
-
sinick
senior tag
válasz albiosz #8655 üzenetére
Javítanék a hozzászólásomon... nem csak az utolsó 3-4 percben, hanem végig ilyen a hangja, mikor a szivattyú dolgozik. Az utolsó 3-4 percben vannak üresjáratok és ilyenkor a legfeltünőbb. A 4 év jótállás sokat nyomott a latban, de lehet, hogy másodjára nem ezt választanám. Utólag mondta a szervizes, hogy ezek ilyenek, így javaslom, hogy ha teheted, akkor egy Whirlpool szervízzel beszélgess el.
Szerk: Nekem azt monda, hogy igen, gyak. ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
-
ildi_
tag
válasz albiosz #8733 üzenetére
Gyengébb a Whirpool szerintem... Eleve a márka miatt sem venném meg, de összehasonlítva a Boschsal, nagyobb az előnye az utóbbinak. Eleve nem vennék keskeny fajtát, akkor már inkább felültöltős. Az 1400-as centri és 7 kg-os Bosch egyértelműen nyertes nálam az 1000 fordulatos, 6 kg-os olasszal szemben.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz albiosz #9106 üzenetére
felültöltős mosógép ecetezése:
elindítasz üresen egy 90°C mosást, a harmadik perc után megállítod a gépet, amikor ki tudod nyitni, beletöltesz a dobba (ekkor már vízben áll) 1 liter 20%-os ecetet, visszacsukod és hagyod a programot a centrifugázásig elmenni, amikor leállíthatod.Előre azért nem szabad beletenni, mert minden mosógép először szivattyúzással kezdi, ha előre betöltenéd, akkor kb a huszadik másodpercben már az összes ecet a lefolyóban van.
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
albiosz
őstag
válasz albiosz #11326 üzenetére
Kapcsolódó kérdések:
1. Mennyiért kötik be a kombi tűzhelyeket kb.? Még régi (nem sárga) gázvezetékem van, szóval azt is cserélni kell.
2. Olvastam olyasmit, hogy csak akkor van garancia, ha megfelelő szerelő köti be. Vagy ez csak főzőlapra vonatkozik? Ha kombira is, akkor kell valami hivatalos papír a szerelőtől?
3. Azt jól tudom, hogy aki házhoz szállítja az újat, az köteles elvinni a régit?Előre is köszönöm!
-
ngabor2
nagyúr
válasz albiosz #11327 üzenetére
1: szerviztől függ, nekünk 3k-ért szerelték be. A sárga cső, hossztól függően 1-2k.
2: ez így van, a gázos részt gázszerelőnek kell bekötnie, ezt pecséttel igazolni, onnantól indul a garancia. Ha elektromos a sütő, azt csak be kell dugni a kifejezetten erre kialakított (nem megszakított, külön kismegszakítóra kötött) konnektorba.
3: nem kötelesek elvinni, egyes boltok felajánlják. -
macilaci78
nagyúr
válasz albiosz #11327 üzenetére
Még annyi, hogy a gázszerelőnek valamilyen akkreditációval, egyfajta kamarai tagsággal kell rendelkeznie. Ezt talán egy plasztik kártyával is igazolni tudja. Bélyegzőt bárki csináltathat, az hitelesít senkit és semmit.
Mi MORA kombit használunk elégedetten.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
albiosz
őstag
válasz albiosz #11331 üzenetére
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Jövő héten rendelés lesz, fizu után. 2 versenyző maradt:
MORA KS 443 GW
GORENJE K 55303 AWMora azért szimpatikusabb, mert nincs kijelző. Gondolom az is hibafaktor lehet. Piskótasütés eddig is konyhai órával ment, szóval nélkülözhető. Van valami, ami esetleg mégis a Gorenje mellett szól? Az 5 ezer HUF ide vagy oda szinte tökmindegy.
Ami még felmerült: mi a különbség az egykezes és kétkezes szikragyújtás között? Nem jöttem még rá. Ezek közül, ha jól sejtem, mindkettő kétkezes.
-
macilaci78
nagyúr
válasz albiosz #11404 üzenetére
A kétkezes szikragyújtásnál a tekerő mellett külön gombot kell nyomni, ami a szikrát adja.
Az egykezesnél amikor benyomva tekered a gázlángszabályzót, a benyomással adod a szikrát.A Gorenje-n a bal hátsó főzőzóna akkora, hogy egy 3 literes fazekat ráteszel és a gázláng legfeljebb a fülét melegíti. Ha kihasználod, azt vedd meg. Ha nincs is akkora edényed, akkor azt a zónát csak takarítani fogod, használni nem.
Mint mondtam, a mi Bosch tűzhelyünkből a digitális óra kiégett, majd ki is olvadt. Hiszem, hogy egyedi esetről van szó, de nem tetszik.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
zoltan6
őstag
válasz albiosz #11404 üzenetére
biztos hogy azt a gorenje-t akarod? amit linkeltél? mert annak az egyik főzőlapja elektromos.
nekünk ez van GORENJE K 55320 AW kombinált tűzhely,én teljesen megvagyok vele elégedve,én kijelzőset csak az óra miatt akartam,hogy lássam az időt,meg nem volt olyan nagy árkülönbség köztük.
mindegy melyiket veszed,mert a mora-t is a gorenje gyártja,gázszerelők is előszeretettel ajánlják,mert megbízható készülékek,alkatrész van hozzá bőven,és nem is drága hozzá. -
M_o_g_y_i
őstag
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz albiosz #11432 üzenetére
Elsőre ill. képről nem volt az (mondjuk tök "vakon", az egészet telefonon intéztem Anyukámnak, így élőben csak a már beüzemelt tűzhelyt láttam), de a valóságban az a hülye kialakítású "félig lábak nélküli" rács az edények nem állnak olyan stabilan, ha pl. két nagyobb kerül egymás mellé, akkor eléggé billegős a fekvésük, ami ugye forró cucc lévén bennük annyira nem is biztonságos.
Emiatt én fogok is venni hozzá a régebbi változatú, ill. másik típusú Mora tűzhelyhez adott rácsot, ami rendesen 4 benyúló lábbal (sőt még köztes kiegészítő lábai is vannak) rendelkezik.
ILYET
Csak ugye ez plusz kiadás...
Ennek a tűzhelynek az ezüst/fekete (festett szürke+fekete zománc felsőrész) változatához (KS443GI) pl. még (ahol élőben láttam, de lehet már ez a "béna" újabb fajtával jön) a régebbi "X-mintájú" főzőrácsot adják, érdemes volna azt is megfontolni. A tisztán tartása is könnyebb. ill. nem látszik meg rajta a szennyeződés, mint a fehéren.VAGY
Ez olyan ~115K-s tűzhely, most 85-ért "ajándék".4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz albiosz #11438 üzenetére
Szívesen.
Tudom, a pénz nagy úr, de...
Ha mégis beleférne, akkor azt az akciós Gorenjét venném, amit utoljára a hsz. végén linkeltem.
Az "brutáljó", és szélesebb, így méretesebb tepsi is belefér/jár hozzá.
Rákerestem jobban, és 110-125 e. közötti árakkal találkoztam.
Egyszeri befektetés min. 10 évre.4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
albiosz
őstag
válasz albiosz #11438 üzenetére
Gorenje K55303AW. Immár a konyhában. Győzött a légkeverés. Köszönöm az ajánlatokat! Szombaton bekötik (15 Forint), utána majd beszámolok a tapasztalatokról.
Nem fizetett hirdetés, de Edigital sokadszor korrekt velem, kedd este vettem és csak ma volt megfelelő a szállítás, megoldották. -
Csabroncka
Topikgazda
válasz albiosz #13409 üzenetére
Egyébként az is érdekes iránymutatás a gyártók részéről, hogy bő 10 évvel ezelőtt azért még erősen 5 éves garanciaidők voltak (nem csak a mosógépekre vonatkozik), mára örülsz ha hármat kapsz, de a leggyakoribb a kettő (arról nem is beszélve, hogyha fél-áfázva van akkor max. 1 év nem gyártói)!
Emiatt végül ismét oda jutunk, hogy gyakorlatilag nagyon nincsen mit ajánlani (márkát vagy konkrét típust), válasszon mindenki a szolgáltatások/ár (100-150 ezerig)/méret alapján és örüljön ha megéri a mostani gép a 6 évet.
jilian: A felültöltősnek a kialakításból fakadóan kevésbé tud bebüdösödni az elszappanosodott retek a gumiperem mögött. Egyszerűbb a zármechanika, így egy újabb hibaforrást kerülsz el, de azt is meg kell jegyezni, hogy a körablakosoknál sem elsősorban az ajtó az ami a leghamarabb tönkremegy. Csapágyazásra ugyan úgy kényesek, gyakorlatilag a dobok megegyeznek (egyoldalas csapágyazás). Jellemzően a körablakosoknak nagyobb a mérete, illetve kevés a keskeny modellválaszték.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Intel fan11
őstag
válasz albiosz #14359 üzenetére
igen 500 ftért megcsinálja! és eljön autóval! Biztosan az ő érdeke! Mezei nem trógert jelent! 10 éve bármi van gázkonvektorokat ő szervizeli! Annó ő kötötte be a gázbojlerunkat is! Akkor még kis gyerek voltam! Gondolom a szüleim se vásároltak drágán garit!
De basszus ez engem akkor is felháborít, hogy villás kulcsal 1 csatlakozó átszerelése 20ezer ft!
[ Szerkesztve ]
Battletag: hojszi#2983
-
-
blattida
nagyúr
válasz albiosz #23672 üzenetére
Az ittenivel együtt mindhárom vélemény ugyanattól a tulajtól és hűtőről származik, ez alapján nem kell és nem is lehet megítélni egy MÁRKÁT ( a forgalmazót és a szervizt viszont igen).
Met
Ez alapvetően nem az öblítő mennyiségén múlik, hanem az az öblítés idején. Mi kifejezetten kevés öblítőt használunk, de illatoznak a ruhák, szárítógép használata után is.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C robotporszívó feltörlőfunkcióval
- Eladó Krups Evidence One EA895N10 full automata darálós kávéfőző - garanciális időn belüli!
- 3 db Shelly Pro Dual Cover PM eladó
- TP-Link Tapo okos dugalj okoskonnektor Tapo P110M - ÚJ!!
- Transmitter BC49BQ Bluetooth autós MP3 lejátszó Fm LED kijelzővel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest