Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#58425) Piftuka válasza Dluinet (#58406) üzenetére


Piftuka
veterán

Hát nézőpont kérdése. A márka angol, és régen remek volt a kategóriájában. Kifejezetten a konyhatechnológiai megoldásairól lett híres. Viszont egy ideje már a De'Longhi csoport tulajdonában van.

A "szakik" a mixer részét jobbnak tartják, viszont azon a vonalon ár/érték arányban még mindig a Bosch gépei a legjobbak.

Dagasztógépek között ott van még az olasz SMEG a retro masináival; jó minőség, nagyon rossz ár/érték arány.

Szintén versenyző a "Cuisinart", ami a robotgép kategóriában az általános vélemények szerint jobb, mint a "Kenwood", ráadásul nagyon erős motorral szerelik, viszont ahhoz hasonlóan kb. egy árban van a Kitchenaid hasonló termékeivel.

Viszont tészta dagasztásában a jellemző és elérhető márkák közül mindig a "Kitchenaid" nyer a teszteken. (Bár én itthonra az említett másik 3 bármelyikét is elfogadnám.)

Egyébként erre a feladatra hatékonyabbak a "bolygómozgást" végző berendezések. És ott az intenzívebb rezonancia miatt különösen fontos a súlyos, masszív, fém ház és/vagy asztlahoz rögzíthetőség.

Szerintem az alapján érdemes dönteni, hogy főleg mire használja az ember. Mixelésre, "kutter gépnek", és csak minden szökőévente tésztát keverni felesleges 100-200 ezer forintos berendezést venni, mert annak feléért, harmadáért teljesen korrekt megoldásokat lehet kapni a "konyhás" márkák kínálatából.

A "Bosch" amúgy szvsz jó irányvonal. A drága, félprofi-profi kategóriában pedig megint csak a felhasználás (és nyilván az egyéni ízlés, szimpátia) is kell döntsön.

A "Bosch"-nak is van "Kitchenaid" árban profi szettje, ami dagasztásban nem, de más feladatokban jobb annál.

Az amcsiknak pedig egy rakás olyan márkája van, amiről mi nem is hallottunk, mert csak ott kapható. Abban az országban még mindig rengeteg családi kis- és közép-vállalkozás üzemel minden államban, minden településen.

Ott van pl. "Hamilton Beach" is, ami szintén 100 éves brand náluk, és nagyon népszerű.

"Aquila non captat muscas."

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.