Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#54256) BB9000 válasza koxx (#54095) üzenetére


BB9000
senior tag

Hétvégén én is kipróbáltam a pirolitikus tisztítást. Kb azt hozta amit vártam. Jó dolog. Az én régi 15 éves ElektraBregenz gyártmányú beépített sütőmön pontosan 2 órás ez a program. Elkezdem és kiírja, hogy mikor lesz vége. A huszadik percben lezárta a sütőajtót, amit egy lakattal jelzett is. A cél hőfokot a negyvenedik percben érte el. Nem jelezte ki, hogy mennyi, de leírás alapján 450-500 Celsius körüli lehetett. Bennehagytam a rácsot is, mert azon is volt szennyeződés. Nem lett semmi baja. Az elején elég büdös volt, mert lehetett érezni a leégetett zsír kellemetlen szagát. A normál sütéskor az üvegfal teljesen hideg szokott lenni, de pirózáskor már igencsak forró lett. A kezelőszervek még megfoghatóak voltak. Amikor letelt a 2 óra, akkor leállt a fűtőszál és további 30 percig nem lehetett kinyitni a sütőt. A végeredmény jónak mondható. Tiszta lett a sütő. A kormot és a hamut vizes acélgyapottal távolítottam el a sütő oldaláról, aljáról, az üvegajtó belsejéről és a rácsról is. Picit kellett sikálni csak, és utána tisztítókendővel ki kellett törölni. Pirózás nélkül eddig DM-es sütőtisztító habot fújtam a sütőbe és 1 óra hatás után folyékony súrolószerrel beitatott acélgyapottal dörgöltem tisztára. A végeredmény hasonló szokott lenni.
Összesítésben nagyon megérte, mert így sokkal könnyebb dolgom volt és a sütő olyan részei is tiszták lettek, amiket egyébként nem érek el. Pl, a légkeverést végző venti fém lapátjai. Másik szempont: Nincs vegyszerhasználat. Olcsóbb a 2-3 KWh áram, mint a tisztítószer.
A sütőm ehhez hasonló, csak sütősínek nélküli. BE480

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.