Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#53051) Elemental válasza pjen (#53043) üzenetére


Elemental
addikt

Nekünk is hőszivattyús elux van, nagyrészt a mixed xl program megy.

(#53052) Scale válasza Fr3eWar (#53031) üzenetére


Scale
őstag

Koszi a valaszokat!
mondjuk amit kineztunk bosch mosogatogep annak nincs ennyi pirosan megjelolt resze, gondolom ez ami neked van az nem belepokategorias gepben van.

Mas kerdes: neztuk, hogy ezeknek a mosogatogepeknek az ajtaja alig akar lent maradni nyitva. Azt gondoltuk, hogy ha teljesen lenyitnank akkor az ajto ugy mond kiakad es lent marad, es ugy mond nem az also talca kihuzasaval kell az ajtot lent tartani. Ez nalatok is igy van, ez termeszetes tulajdonsaguk?

(#53053) koxx válasza Scale (#53052) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

A beépíthető gépekre ugyebár bútorlap megy ami elég nehéz ahhoz, hogy lent tartsa.

(#53054) KoVee84 válasza Scale (#53052) üzenetére


KoVee84
senior tag

Nekünk serie6 bosch van és abban sincs ilyen piros gomb az evőeszköztartón. Viszont van ilyen felirat az ajtón :DDD

[ Szerkesztve ]

(#53055) koxx válasza KoVee84 (#53054) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

50/60Hz? :D

A mi series4-es Boschunk is médingermani.

[ Szerkesztve ]

(#53056) KoVee84 válasza koxx (#53055) üzenetére


KoVee84
senior tag

SD6P1B :DDD
Nem tudtam egyébként, kellemes pozitív csalódás.

[ Szerkesztve ]

(#53057) matepe


matepe
csendes tag

Sziasztok! Vezetéknélküli álló porszívó kapcsán kérnék tanácsot. Xiaomi példányokkal szemezek. A legfontosabb: ki tudja szedni a hosszú hajszálakat a szőnyegből. Van e ilyen amit nyugodt szívvel ajánlanátok? És ha igen, annak milyen hengerfejjel kell rendelkeznie? Köszi!

(#53058) Scale válasza koxx (#53055) üzenetére


Scale
őstag

Ez mit akar itt jelenteni? :D

(#53059) Scale válasza Scale (#53052) üzenetére


Scale
őstag

Amugy visszaterve az eredeti vonalra, ezt neztuk ki a mediaban multkor: [link]
Viszont most olvastam hozzaszolasok, velemenyek kozott, hogy mosogatas utan vizesek maradnak az edenyek, ami viszont nem tul jo tulajdonsag.. az itteni mosogatogep az alberletben ami tobb mint 10 eves is teljesen szaraz edenyeket hagy vegezetul, egyedul a muanyag tarolodobozok, meg a poharak aljan(megforditva ugye), talpan szokott lenni allo viz.
Ez nem tudom mennyire helytallo velemeny, illetve nem user error-e.
Lehet hogy az ennyire beleposzintu bosch mosogatogepeknel van jobb valasztas is mas markak kozott? :F

[ Szerkesztve ]

(#53060) Viszlát válasza Scale (#53059) üzenetére


Viszlát
addikt

Nem bocsájtkoznék találgatásokba az okát illetően. Szüleimnek vettem Series 4 mosogatógépet (SMS46KI01E), használtam is jópárszor hazalátogatásaim során az elmúlt három évben, de a műanyagokat leszámítva még sosem maradt vizes semmi. Illetve van egy grillserpenyőm, aminek a bordái között (a saját Series 6 mosogatógépemmel) valamiért megállnak a vízcseppek, hiába fejtetőn kerül a gépbe, de gyanítom, hogy a felhasznált teflon lehet a ludas, mert semelyik másik bevonatos serpenyőnél nem tapasztalom ezt.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#53061) Danex


Danex
addikt

Csövi, tudnátok ajánlani valami jobb féle 3 az 1ben sütőt, a gofris, melegszendvicses történetet.

árban ez a 15, nagyonmax 20e -ben gonolkoznánk.

előre is köszönöm :U

(#53062) NSG


NSG
csendes tag

Sziasztok

Sikeresen kilyukasztottam a mélyhűtő lemezét belül. Sajnos a felső fiók teljesen befagyott és egy kicsit erősebben sikerült "megpiszkálni" a nagy mennyiségű jeget. :B Jó tanulópénz, hogy többet ne piszkáljam inkább csavarhúzóval, nagykéssel... :(((
Elment az összes gáz, ami még nem nagy gond, R600A-t kell bele tölteni, ami egy szerelőnek gondolom nem nagy kunszt, viszont nem tudom, hogy elég ezt a lyukat befoltozni/hegeszteni vagy ott a bordákban mennek valami vékony csövek, amiben van a gáz és lehet azt sikerült eltalálnom? Vagy a bordák csak a jobb hőelvezetés miatt vannak bent? :U Szerelő egyelőre telefonban nem tudott látatlanban mit mondani, majd megnézi, csak gondoltam hátha valaki tud mondani valamit, hogy mégis mire számíthatok. Kezdjek-e el nézegetni új hűtőt vagy van esély a javításra.

Köszi,
NSG

*** FiveOmens'04 *** :-)

(#53063) pjen válasza NSG (#53062) üzenetére


pjen
félisten

Szerintem kezdj nézelődni.

(#53064) andrás47 válasza BB9000 (#53033) üzenetére


andrás47
senior tag

Üdv ! Köszönöm a részletes leírást, nem vettem, mert nyár jön és nem sürgős ,meg az AEG-et néztem ki, és írták itt szokott rá lenni nem csak egy év garancia, hanem 4 év is, lehet csak ősszel lesz ilyen, de ki tudom várni .
Ahogy közben nézelődtem, árban nincs már olyan nagy különbség a két fő típus között, hosszabb távon mindenképpen kedvezőbbnek tűnik a hőszivattyús , meg hogy alacsonyabb hőfokon a ruhák is kímélve vannak .
Írják mindkét típusnál többen is , hogy alig vagy keveset kell csak vasalni, ez nem tudom mennyire helytálló, illetve melyik szegmensre vonatkozik ,vagy általánosságban a legtöbb ruhára ? A másik kérdés még inverteresben érdemes-e gondolkodni , tudom azok drágábbak valamennyivel . Valamint mire kell odafigyelni a vásárlásnál, hogy feltétlenül tudja a gép, de nem mindegyikbe van benne, még ha azonos is az árkategória , gondolok itt tudjon feltétlen egy programot .
Mennyire fontos , hogy magyar nyelvű legyen a program, az angolon is könnyű eligazodni a piktogramok alapján ? Esetleg konkrét típusokat tudtok ajánlani olyan 150k-ig .Köszönöm mindenki segítségét .

(#53065) Klara_ válasza Klara_ (#34168) üzenetére


Klara_
őstag

Nemi tapasztalat a Gorenjevel, igy 2 ev utan. Tul vagyunk 2db javitason. Kb fel evesen, sztrajkba fogott az elektronika. Fel fenyerovel vilagitott a kijelzo, semmit nem lehetett allitani rajta, egy program mukodott amirol fogalmam sincs melyik volt. Igy is mosott a becsuletere legyen mondva. Szerviz resetelte, azota megy. Ez ev elejen elvandorlot a helyerol kb 40cm-t, kovetkezo mosasnal mar figyeltem ra, jelentos hanghatasok mellett, tancolva razkododott a gep. Lengescsillapitok csereje, kb 2 evesen, egy honap alkatreszere varakozas utan. Egyebkent szeretem, mar amikor jo. Remelem igy mar kinotte a gyerekbetegsegeit. Lehet az Electroluxal jobban jartam volna.

(#53066) BBéci válasza Klara_ (#53065) üzenetére


BBéci
titán

"Lehet az Electroluxal jobban jartam volna."
Bosch-sal, pláne Mielével biztosan jobban jártál volna, bár azok is elromolhatnak.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#53067) pjen válasza BBéci (#53066) üzenetére


pjen
félisten

Fene tudja.Előző mosogató gépünk Bosch volt,előtte egy WH.Mindkettő durván 9 évet ment.Most Gorenje van negyedik éve.Eddig semmi baja. :)

[ Szerkesztve ]

(#53068) Razor1


Razor1
aktív tag

Sziasztok! Jelenleg porzsákos porszívót használunk, felmerült, hogy le kellene cserélni egy akkus álló porszívóra, mert a gyerek miatt gyakrabban kellene használni. Szerintetek egy ilyen teljes mértékben ki tudja váltani a porzsákost egy 73nm-es lakásban (nagyrész járólap és laminált padló, pár hosszú szőrű szőnyeg)? Bizonytalan vagyok, mert ha kiváltja, akkor vennék egy drágább modellt 80-90ezer környékén, viszont ha csak söprögetésre jó meg morzsaporszívónak, akkor nem költenék rá ennyit.

(#53069) koxx válasza Razor1 (#53068) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Ennyiert inkabb xiaomit vennek. Nalunk kivaltotta a Miele C2-t a philips speed pro max. Igaz csak 52nm es full laminalt padlo.

(#53070) NORBl


NORBl
aktív tag

Sziasztok!

Hűtőre, mosógépre, villanytűzhelyre lenne szükségem egy két hónapon belül.

Tudnátok segíteni, hogy amiket kinéztem, azoknál van e jobb meglátásotok szerint ár érték arányban?

Hűtő

Hűtő

Villlanytűzhely

Mosógép

Mosógépre nem szántam még annyi időt mint másik kettőre. Ketten vagyunk rá, szóval lehet fölöslegesen nagy gép.

Szerintetek? Árakban ennél nem igen mennék feljebb. Arany középutat gondoltuk belőni, hogy legyen benne egy kis funky, ne a legfapadosabb legyen.

[ Szerkesztve ]

(#53071) Klara_ válasza BBéci (#53066) üzenetére


Klara_
őstag

Miele nem az en arkategoriam. Elotte az akkori Electrolux szeria teteje volt, kozel 20 ev alatt soha semmi baja nem volt. A top Gorenjevel pedig tessek. Ahogy nezem itthon mar nem is aruljak a felsobb kategioriat az Electroluxokbol, ez szomoru.

(#53072) BBéci válasza Klara_ (#53071) üzenetére


BBéci
titán

Az Electrolux döntő többségében egyenlő az AEG-vel, egy anyacég, ugyanott készülnek, ha magasabb kategóriájút akarsz, olyat vegyél.
Korábban én sem vágytam Mielére, de a manapság általános gagyisodás rájuk kevésbé jellemző, ezért mást nem mernék venni.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#53073) macilaci78 válasza NORBl (#53070) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Tűzhelyből indukciósat szerintem. Volt kerámia főzőlapos tűzhelyem: felforrt a kakaó, elzártam és még egy percig futott kifelé... Ha mindenképp marad a kerámia főzőlapos technika, Mora termékeivel nagyon elégedett voltam. Az Indesittel sem volt semmi baj, csak nem szerettem.
Mosógépből most léptünk 5,5 kg-ról 8 kg-ra. Nincs több szennyes, de könnyebben befér a 2 személyes ágynemű, illetve a nagy paplan, derékalj egyáltalán befér, mert a kicsibe nem ment. Mi is ketten vagyunk. Szárító funkció is van benne, persze a közvélemény szerint a kombinált gép szárításra nem jó, de nem fér el két külön gép nálunk, másrészt nincs minden szárítva, csak a kabát a vízlepergető mosószerével, zoknik (van annyi, hogy 3 hetente elég ezt mosni), meg ha valami sürgősen kell.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#53074) flegga92 válasza andrás47 (#53064) üzenetére


flegga92
senior tag

Vasalás egy olyan dolog, hogy ki hogy szereti. Én sose vasalok, kivéve ingeket, de anyukám a zoknitól az ágyneműig mindent kivasal. Míg nem volt szárítógép rendesen kirázva, kicsit nyújtva teregettem ki, így a pólók nem maradtak gyűröttek. Egy titka van, hogy a mosógépből azonnal a szárítóba kell rakni, majd ha az is végzett egyből terítem ki, akasztom válfára és megy a szekrénybe. Ha 1-2 gyűrődés van is rajta, az kb 10 perc hordás után eltűnik.

Bosch-nál teljesen jók a piktogrammok. Mi 2 funkciót használunk a beletett ruha mennyiségétől függően. Néha télen ha sok törülközőt mosunk akkor azt külön program van rá, de annak is egy törülköző a piktogramja, de ha a szokásos programok valamelyikére tennénk be akkor is ugyan úgy megszáradna. Mivel szerintem már az összes gépben van nedvesség érzékelő ezért berakhatsz 5 pólót a 3 órás szárításra, az kb 45 perc múlva úgyis kikapcsol.

(#53075) JHONNY 79


JHONNY 79
aktív tag

Bosch mosogatógépben a Variodrawer plus fiókban is rendesen éri a víz az evőeszközöket, mit az evőeszköz kosárban? Szépen mosogat a fiókban is?

(#53076) Vangelis


Vangelis
nagyúr

Üdv Srácok.
Erről van valakinek véleménye?

[link]
?
Vajon porzsákot lehet kapni hozzá?

@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new

(#53077) Zirowe


Zirowe
nagyúr

Sziasztok, tavaly augusztus óta van egy Candy CDI 3DS52D mosogatógépem, első használat óta csak tablettával használom (finish quantum és jar platinum), a gépen ki van választva az all in 1 gomb a talbettához, heti 3-4 alkalommal használom a gépet.
A képes a só hiány jelzésére, de amióta első használat előtt feltöltöttem, azóta nem jelzett hiányt.
Tegnap megnéztem hogy áll a só és utántöltöttem, jó sok ment bele.
Beleolvastam a használatijába és ott írja, hogy az all in 1 gomb kikapcsolja a só hiány jelzést.
Remek.

A kérdésem az, hogy van-e értelme az all in 1 gomb használatnak, lehet-e baja, ha nem töltök bele sót rendszeresen, illetve milyen gyakran érdemes rakni bele sót?

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#53078) koxx válasza Zirowe (#53077) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Gyanta regenerációhoz szükséges, minél keményebb a víz annál nagyobb mennyiségben fogja felhasználni. 2 havonta ránézek a tartályra, de igazából van rajta jelzés ha üresedik.

(#53079) pjen válasza Zirowe (#53077) üzenetére


pjen
félisten

A mosogató tablettán van egy táblázat és szerintem a géphez is adtak tájékoztatót.A 3 az egyben tablettákhoz ha nem keményebb a víz mint ami a tablettán le van írva nem kell só.Én kelet Pesten lakom itt a 3/1 tablettáhot nem kell semmi,nem is teszek.lassan 25 éve.Elöször Finis aztán Somat most Jar Platinumot használok és semmi mást.

(#53080) crue


crue
őstag

Sziasztok!

Még mindig ez az ajánlott olcsó porszívó vagy van ennél jobb ajánlat: [link]?

(#53081) Fr3eWar válasza JHONNY 79 (#53075) üzenetére


Fr3eWar
őstag

Csinálok képet ha végzett a gép, nekem még nem volt gondom a fiókos mosogatással.
Még 40 perc mire végez.

[ Szerkesztve ]

(#53082) Fr3eWar válasza Fr3eWar (#53081) üzenetére


Fr3eWar
őstag

(#53052) Scale
Előlap nélkül nem maradt nyitva a mienk sem, de előlappal ha 30°-nál jobban nyitod minden pozícióban ott marad nem csukódik se be se le. Nem a tálca tartja a helyén alul.

Kinyitás után az evőeszköz fiók:

A gép tetején van sok szórófej ami spricceli az evőeszközöket.
Ez AUTO programban ment (mindig azt használjuk) 45-65 között állítja a hőfokot magának a szennyeződés függvényében. Az extra száraz gombot be szoktam nyomni mellé, most is be volt.
Az alsó két fiók:
A kis üveg csészékben 3 napos tiramisu száradás volt (nem voltunk itthon hétvégén :D )

Az alsó fiók nagy üveg edényben pedig bacon-os spárga volt sütve, szóval állt a zsír az aljába és odasült sajt darabkák voltak benne.

(#53034) peppe79
Ez a gép belső tere 60cm magas, 54cm széles, és a kosár elejétől a hátfalig 53cm mély.

(#53083) polonic válasza Fr3eWar (#53082) üzenetére


polonic
félisten

Én ezt a gépet jobban is tele tudtam volna pakolni. :D
Vannak még üres helyek.

(#53084) Fr3eWar válasza polonic (#53083) üzenetére


Fr3eWar
őstag

Általában több dolog megy be, de most nem volt más, és már sok naposak voltak.

(#53085) JHONNY 79 válasza Fr3eWar (#53082) üzenetére


JHONNY 79
aktív tag

Köszi szépen a fotót. Ezek szerint nem kell félnem a tálcás megoldástól. A Bosch SPV45MXO2E gépet néztem ki. Neked melyik tipus van, elégedett vagy vele?

(#53086) Ispy válasza flegga92 (#53074) üzenetére


Ispy
veterán

Mosás után nálunk nagyon össze vannak gyűrve a ruhák, ezért a szárítógép előtt ki kell őket csapkodni és úgy szárítani, akkor viszonylag jó. Vasalni nem szoktuk.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#53087) Ispy


Ispy
veterán

markabolt.hu-n láttam, hogy most az electrolux mosogépek/szárítógépek/szettek május végéig 3 év gyári garival mennek, hátha érdekel valakit.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#53088) Fr3eWar válasza JHONNY 79 (#53085) üzenetére


Fr3eWar
őstag

SMV88TX36E
Származásra visszatérve:
Nálunk sütő + kompakt sütő-mikró + főzőlap + mosogató gépből vettünk Bosch-t a konyhába. Ezek közül a főzőlap kivételével mind Made in Germany, a főzőlap pedig spanyol pedig az is serie 8, és megkérték az árát.
Samsung RS68N8221S9 (korea) hűtő Made in Poland
A páraelszívónk Elica Stripe Lux 90 (Elvileg olasz márka) Made in Poland

A mosó+szárító gépet hoztuk előző lakásból AEG L87695NWD (elvileg német? vagy aztán már Svéd elux csoportos) Made in Italy - gondolom a zanussi gyárba tolják :D
Ez az előző lakásban a mosdókagyló mellett volt a fürdőben, így sokszor kapott a gyerekek kézmosásából, azon az oldalon a mosószer adagoló fiók is kezd rozsdásodni, meg a bal alsó elülső sarka is már vöröslik a lemezek hajlításának illesztésének tövében. 16 novemberben vettük szóval 3,5 éves, de már 1,5 éve ott a folt.

(#53089) Zirowe válasza pjen (#53079) üzenetére


Zirowe
nagyúr

+koxx: köszönöm a válaszokat.

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#53090) Winnie The P válasza Vangelis (#53076) üzenetére


Winnie The P
őstag

[link] kb. 2 perc volt. Tudod a google....

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|

(#53091) peppe79 válasza Fr3eWar (#53082) üzenetére


peppe79
senior tag

Köszi! Méretben ugyanekkora az én Bosch mosogatóm belső tere is. Nem tudom, hogy mekkorák a fehér porcelán tányéraid, de nálunk például a 30cm-es pizzás tányérok, műanyag tálcák, lábas fedők felső élének már nekiütközik a szórókar. :( Feljebb meg nem tudom emelni a felső kosarat, az enyém csak kétállású.

A másik: látom, hogy ugyanolyan műanyag tálkáid vannak, mint amilyet mi használunk (pontosabban, a gyerekünk). Nálad nem szokott a fenekére átborulni? Nálunk olyan erősen tolja a vízsugarat, hogy az ilyen könnyű műanyag vackok mosogatás közben átfordulnak. Jobb híján, a csészetartó etazser alá szoktam bepakolni őket, hogy az felülről megtámassza, így nem tud felborulni.

(#53092) Fr3eWar válasza peppe79 (#53091) üzenetére


Fr3eWar
őstag

A fehér tányér 25cm-es, van 28cm-es nagyobb tányérunk, ahhoz a középső fiókot legfelső állásba kell tenni, nálunk 3 állású a középső fiók, úgy több hely van mint 30 centi.

A kolos műanyag IKEA-s cuccok néha nálunk is megfordulnak, ha több van belőlük akkor amit korábban írtam evőeszköz fiók szépébe rakok belőlük, egyébként meg próbálom lesúlyozni, vagy ahogy írtad a pohártartó alá rakni, a korábbi képen is látszik hogy van rajta üvegtálka meg habkanál vagy épp ami akad.

Amit nem tudok mire vélni, hogy adtak borospohár tartó állványt, csak alulra fér be ha mindent felemelek, elvesz irdatlan mennyiségű helyet, és csak 4 pohár fér bele. Összeülünk akár csak testvérekkel egy péntek szombat esti borozásra, és 2-3 adagban moshatnám el azzal a csodával. SMZ5300 vagy valami ilyesmi.

(#53093) z123456789


z123456789
addikt

(#53094) fant0mi válasza z123456789 (#53093) üzenetére


fant0mi
addikt

Esetleg a legtisztitos topik sem esik tavol. [link]

(#53095) z123456789 válasza fant0mi (#53094) üzenetére


z123456789
addikt

:R

(#53096) Salak


Salak
tag

Sziasztok!

A tanácsotokat szeretném kérni porszívó választás tekintetében.

Porzsák nélkülit szeretnénk. Fő szempont a jó szívóerő lenne. Lehet vezetékes vagy vezeték nélküli (de egy viszonylag nagy lakást bírjon végig takarítani), álló vagy hagományos. Jó lenne, ha lenne benne HEPA szűrő. Főleg parkettán, járólapon (konyha-fütrdő) lenne használva és néhány szőnyegen.
Olyan 40-60 ezer környékét lőttük be elsőre.

Nagyon köszi előre is a segítségeteket! :R

"Winners never quit and quitters never win."

(#53097) asdf_ válasza Salak (#53096) üzenetére


asdf_
veterán

Az altalanos valasz az lesz, hogy szorozd meg legalabb kettovel az osszeget, vagy pedig porzsakosat szeretnel.

(#53098) Dluinet válasza Salak (#53096) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Dyson vegyed, de a rászánt összeget szorozd meg kettővel vagy hárommal.
Vagy porzsákosat veszel.
De ha van kidobni való pénzed, akkor bármelyik porzsák nélkülit megveheted.

Porzsákos porszívókat általában Elektroluxnak vagy Mile-nek hívják.
Porzsák nélkülieket pedig Dysonnak.

Philips nem porszívó!

Ez nem sznobizmus, ez tény.
Mile C3 vagy C2 vagy Electrolux Ultrasilencer.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#53099) -cobra- válasza Dluinet (#53098) üzenetére


-cobra-
aktív tag

Amúgy a porzsák nélküli Electroluxal mi a baj? Én már évek óta nyúzom, ciklonos is, HEPA-s is, egyelőre elromlani sem akar...

(#53100) tibbike01 válasza -cobra- (#53099) üzenetére


tibbike01
őstag

Nem higénikus, kicsi a szívóereje, ami folyamatosan gyengül. Kb akkor lenne egyenértékű a porzsákossal, hogy ha minden tartály ürítéskor cserélnéd a belső henger alakú hepa filtert is.

A porzsáknélküli nekem olyan, mintha egy porzsákos porszívónak a porzsákjából mindig kiszednéd kézzel a nagyobb darabokat és úgy használnád tovább a gépet évekig. De porzsák cserével konkrétan mindig megújul a géped.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.