Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#53651) BBéci válasza Paul64 (#53650) üzenetére


BBéci
titán

Félreértettél, nem akarlak se drágábbra, se több wattosra rábeszélni. Pláne, hogy a megadott, vagy igaz, vagy nem wattok nem sokat jeletenek a tényleges használhatóságot illetően. Házmestert nem vennék, ezerszer inkább Boscht.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#53652) Paul64 válasza BBéci (#53651) üzenetére


Paul64
tag

A Wattszámra való megjegyzésem tulajdonképpen nem is neked kellett volna címeznem. Bocs. Csak sokan csak azt nézik meg hogy mekkora a keverőtál. (Meg persze az árát.) Az első wattokkal kapcsolatos élményem a 90-es években volt, amikor csillogó szemekkel hozták az 500 wattos Pionear autórádiókat beszerelésre a piacról. Hála istennek talán már nem tartunk ott.

(#53653) PofaJenö válasza solti (#53642) üzenetére


PofaJenö
senior tag

Helló
[link]
Nekünk ilyen van, igaz régebbi modell de piszok erős és van súlya is.

[ Szerkesztve ]

Lumia 820 --> Huawei P9 lite --> Samsung Galaxy S 9 --> Sony Xperia 5II --> Samsung Galaxy S 10e. --> Samsung Galaxy S 22.

(#53654) #40553216 válasza Dyingsoul (#53605) üzenetére


#40553216
törölt tag

Pedig a tálcán jobb.

(#53655) #40553216 válasza solti (#53635) üzenetére


#40553216
törölt tag

(#53656) #76500480


#76500480
törölt tag

LG új hűtőit bekapcsolni/kikapcsolni kábel kihúzással lehet? Érintőspanelen hőfokot tudok állítani, gyors fagyasztást meg ECOt( nyaraló üzmmód).

(#53657) pjen válasza #76500480 (#53656) üzenetére


pjen
félisten

Lehetni lehet,hiszen áramszünetnél se szokott tönkre menni.Nálunk volt már, hogy vihar után5x elment a villany.+takarításnál is kihúzom.De nem örül neki.

[ Szerkesztve ]

(#53658) #76500480 válasza pjen (#53657) üzenetére


#76500480
törölt tag

Akkor kapcsoló"gomb" nincs rajta?! :F Másik márkánál tekerőshőfokállítóval 0 fokozaton hűtés/világítás lekapcsol.

[ Szerkesztve ]

(#53659) pjen válasza #76500480 (#53658) üzenetére


pjen
félisten

Nekem is hasonló van a fagyasztó hőfokot viszont egy tárcsával tudom állítani.Azzal lehet ki is lehet kapcsolni.

(#53660) solti


solti
senior tag

köszi mindenkinek, egy Bosch mum48r1 lett, majd holnap kiderül hogy boldogulunk vele :)

(#53661) #40553216 válasza BBéci (#53644) üzenetére


#40553216
törölt tag

Abszolút egyetértek. Nekem is Görényke van három sínnel. A pizzát nem is tudnám másképp az előmelegített kőre csúsztatni.

(#53662) Dyingsoul


Dyingsoul
veterán

3. nap...
Még mindig nem szereltük be a mosogatógépet, de a konyha szét van robbantva.
Rögtön a szerelési útmutató elején elakadtunk.

1) Ez amit bejelöltem pirossal mi a fene?
Ilyen hajtott lap vagy miez nincs a tartozékok között ami a bekarikázott, nagyított részben van.

2) A hatszörletű 1-essel jelölt lemez megvan. Azzal mit kell csinálni? Azt mutatja, hogy alulról a pult alá fel kell szerelni? De miért? Az útmutató további részében nem látok olyat, hogy ez mi célt szolgál. Ez valami sablon? De mire, mit kell jelölni vele?

Van még valami amire figyelni kell pult alá építésnél? oldalt illetve a pult alatt mennyi helyet hagyjunk? Legyen passzentos?
Illetve van egy ilyen szőrme azt gondolom le kell venni róla, csak a csomagolás miatt volt rajta ugye? Ha az átázna az életbe nem száradna ki. Vagy annak van hangtompító funkciója is?

Egyébként kezd felqrni... a határán vagyok annak hogy berakom ahogy tudom és tojok rá.

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#53663) peppe79 válasza Dyingsoul (#53662) üzenetére


peppe79
senior tag

1. Gyerekzár. Nem minden modell tartozéka.
2. A munkalap alsó felét védi a párától.
3. Az a "szőrme" a hangszigetelő filc. Ne szedd le! A mosogatótéren kívül van, úgyhogy nem fog átázni.

(#53664) Digitalpimp válasza Dyingsoul (#53662) üzenetére


Digitalpimp
senior tag

2 az páraterelő lemez, csak simán szegeld fel a pult alsó részére előre.
3 a filc anyagot ne vedd le, zajcsillapító. Oldalt lehet hely, de a tetejét célszerű egész felemelni a pult alá, hogy közelebb legyenek a rögzítő fülek, meg elég kicsik a csavarok is. Úgy a kinyitásokat jobban fogja tolerálni.
Ne is törődj vele, én "szórakoztam" vele majd egy hétig (víz, villany, bútoralakítás stb.) mire kész lettem. Ezt a rajzot ha nem néztem meg 100X, egyszer se. Csak ügyesen!

[ Szerkesztve ]

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#53665) peppe79 válasza Digitalpimp (#53664) üzenetére


peppe79
senior tag

Az ábrák szerintem könnyen értelmezhetőek, és nagyon odafigyeltek minden apró részletre, a beépítéshez szükséges elemekkel is.
Az Elux mosogatógépemnél például nem volt alsó határoló a szokli rögzítéséhez, vagy a falra rögzíthető, csöveket tartó műanyag elem.

(#53666) zoleeno1


zoleeno1
addikt

Sziasztok,
Az itteni ajánlások alapján berendeltem ma egy SENCOR SVC 8 porszívót. Jelenleg az Auchan-ban nagyon jó áron van a többi bolthoz képest, 22k. Utólag figyeltem fel rá, hogy a tartozékoknál nem említik a sok kiegészítőt, csak ezt a 3in1 szívófejet. Rákeresve már más is írt ezzel kapcsolatban ide, de végül nem innen vette, így nem derült ki mit tartalmaz a doboz. Van aki innen vásárolt és van pontos infója, hogy benne van minden és csak hiányos a leírás? Egyáltalán létezik ebből olyan "csomag", ami nem tartalmazza a kiegészítőket? A gyártó oldalán nem találtam ilyet. :R

[ Szerkesztve ]

Honor Magic5 Pro; konfig: http://zoleeno1.atw.hu

(#53667) Dyingsoul


Dyingsoul
veterán

(#53663) peppe79 és (#53664) Digitalpimp:
Nagyon köszönöm a türelmes és segítőkész válaszokat! :R Ahogy megírtam a hozzászólásomat annyira felhúztam magam mindenen, hogy dühből nekiálltam és meg is csináltam (majdnem) mindent. Az eredményeket megosztom, ha van még jótanácsotok akkor szívesen veszem ha még van hozzáfűzni valótok.

A konyha este 7 körül még így nézett ki:

Cirka másfél óra múlva már nagyjából minden a helyére került, a programokat böngésztük édesanyámmal. Most már lassan kész az első mosogatás.

Na most az elhelyezés és a környezet több kérdést is felvet, ezért hadd kezdjem egy kis magyarázkodással:
-A mosogatógépet édesanyámnak vettem születésnapjára. Megérdemli mert sokat fős/mos/takarít a családra, de ahogy korábban is írtam, sosem volt a családban mosogatógépünk és baráti körben is csak keveseknek. Ezért volt nehéz számunkra a beszerelés/üzembe helyezés pedig bátyám és édesapám is a rendelkezésünkre álltak.
-A gép mellett van egy "lyuk". És igen, tudom, hogy nem szabad, hogy legyen. De így azon az oldalon végig van már pult, különben a pultsor végén a sarokban lenne ennyi hely ami a tárgyak lepotyogása miatt nem lenne szerencsés. Előre fogok tenni egy takarólécet bútorlapból és majd nem lesz lyuk, de ez ma már nem fért bele.
-A kék fóliát ezért sem szedtem le az ajtóról. Lesz még ott holnap egy kis matatás, nehogy sérüljön, egyelőre fent hagytam.
-A pult lapot ma vettük rá. Mert fehér lett volna de az csúnya volt mert már igencsak el volt használódva.
-Látszik, hogy ez a pult nem harmonizál tulságosan a környezettel. Ez egy ideiglenes megoldás most. A fehér konyhabútorokon látszik, hogy ezek 30+ évesek. Cserélve lesznek, de valószínűleg csak jövőre. A konyhát szépen lassan újítgatjuk, tavalyelőtt konyhai robotgépet, darálókat, páraelszívót és apróságokat, tavaly új légkeveréses sütőt, idén a mosogatógépet vettem (vettünk). Új hűtő is került be az elmúlt 1-2 évben.
Szóval a konyha még lehet, hogy csúnya, de szép lassan alakul azért.
-A pultok találkozását tervezem még kiszilózni, hogy a víztől óvjuk az új pultlapot és a mosogatógépet. Hátra teszünk majd vízzárót is.
-Mondjuk a sziló a meglévő fehér bútorokon már nem fog segíteni, mert azok korábban nem voltak szigetelve, mára megduzzadtak és elfeketedett az oldaluk. Cserélve lesz de sajnos nem most.

Ma volt nálunk egy ügyes ember, nem ezért jött de adott pár tanácsot: Azt mondta, hogy fater készítsen hátra egy lécet és dübellel fúrjuk be a falba a mosogatógépet.
Igazából én most is stabilnak gondolom. Szerintetek szükség van erre? A pultok stabilaknak tűnnek mert kimértem pontosan és passszentosan tartják egymást oldalról faltól-falig.

[ Szerkesztve ]

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#53668) peppe79 válasza Dyingsoul (#53667) üzenetére


peppe79
senior tag

Használjátok egészséggel! Így, hogy a képek alapján látom, hogy nincs meg a munkalap folytonossága, már értem, hogy miért tartottál a hangszigetelő filc esetleges átázásától. Valóban célszerű az illesztéseket kihúzni szilóval. Vagy ha nagyon biztosra akarsz menni, azt a keskeny rést jobbról-balról, szimmetrikusan is elhagyhatod.
A mosogatógépet viszont mindenképpen rögzíteni kell! Az, hogy ha csak simán ráteszed azt a ~70 cm-es munkalapot, az még önmagában kevés. Ha lenyitott ajtó, és kihúzott kosár mellett, elkezded bepakolni az alsó részbe a nehéz porcelán tányérokat, edényeket, a rá ható erők miatt, egy idő után előreborulhat a gép. Vélhetően ezért tanácsolta az az illető a léces megoldást. Bár én inkább azt tanácsolnám, hogy a mosogatógépen lévő munkalap aljára csavarozz fel sarokvasakat, és balról-jobbról rögzítsd a konyhabútorok oldalához. Így biztosan nem tud majd előre borulni.

(#53669) TFSi


TFSi
őstag

Sziasztok!

Milyen közepes vagy nagy kapacitású (6-12 terítékszám) mosogatógép típusokat ajánlotok a jelenlegi kínálatból? Fontos az ár-érték arány és a megbízhatóság, bár tudom, hogy ez közhelyes.

Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)

(#53670) pjen válasza TFSi (#53669) üzenetére


pjen
félisten

Nekem egy alap Gorenje van kb 3 éve.Semmi extra,mosogat hibátlanul.

(#53671) arcsin válasza TFSi (#53669) üzenetére


arcsin
senior tag

Az inkább 9-12 teríték lesz, nem?

6 terítékeseket asztali mosogatógépeknek is hívják, mert nagyon picik. Mondjuk nekünk is ilyen van (kettőnkre), de amióta mind a ketten itthon vagyunk, kezd szűkös lenni, napi 2-3x is megy ha olyasmit főzök, meg ha sütök is. Szóval inkább a 9-12 terítékre szavazok hosszabb távon. Hát már nem variálunk, lassan érik a költözés, oda majd csak egy kicsi keskeny mosogatótálcát + alá beépíthetős 12 terítékest veszünk :)

Én személy szerint nem is konkrét típusokat, márkát ajánlanék, hanem döntsétek el, milyen programra(Eco, gyors, hőfok) , funkcióra ( só/öblítő hiány jelző, automatikus nyílás a program végén) van szükségetek, mit kíván a háztartás. Használati utasításban megtaláltok mindent, úgyis ha megvesztek egyet az az első hogy kinézitek melyik lesz a hétköznapi program, a mindenes, stb.

[ Szerkesztve ]

(#53672) Dyingsoul válasza peppe79 (#53668) üzenetére


Dyingsoul
veterán

Köszönöm, megfogadtam a tanácsodat! :R
Most értünk haza vettünk sarokvasakat. Kicsit elrontottuk mert a díszelemhez is jó lett volna venni de csak 4 db-ot vettünk... Szerinted elég 2 db-al rögzíteni a pultot középen? Vagy mindenképp kell 4 db a négy sarkára?

[ Szerkesztve ]

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#53673) asdf_ válasza peppe79 (#53668) üzenetére


asdf_
veterán

Ha lenyitott ajtó, és kihúzott kosár mellett, elkezded bepakolni az alsó részbe a nehéz porcelán tányérokat, edényeket, a rá ható erők miatt, egy idő után előreborulhat a gép

??????? :F :Y :U
Erő, erőkar, nyomaték meg ilyesmikről hallottál má? 30-35 kiló egy beépíthető mosogatógép, az alja a nehezebb része,, a felső kosár max 75-80%-ig húzható ki, tehát csökken a karja. Gondold már el, minek kéne ajtóoldalon törtennie, hogy egyáltalán megbillenjen (de akkor is még csak koppan a hátulja a felette levő pulton, borulni csak akkor borul, ha a pultból kiszakad a pultot rögzítő csavar).

(#53674) Dyingsoul válasza asdf_ (#53673) üzenetére


Dyingsoul
veterán

A felette lévő pult nincs rögzítve csak passzentosan be van téve. Gyakorlatilag a mosogatógépen fekszik.

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#53675) peppe79 válasza Dyingsoul (#53672) üzenetére


peppe79
senior tag

Ha 1-1 db sarokvassal lerögzíted, már annak is elégnek kellene lennie.

(#53677) asdf_ válasza Dyingsoul (#53674) üzenetére


asdf_
veterán

Ez oké, a pultot rögzítjük, ez alap. Peppe a gépet akarja rögzíteni, az előtt állok értetlenül.

(#53676) peppe79 : a munkalap nem rögzítése későbbi információ, az első posztban nem szerepelt (vagy vak vagyok, most elolvastam még egyszer de nem látom). Boltba meg nem megyek, ez most nem az az időszak...

[ Szerkesztve ]

(#53678) koxx válasza peppe79 (#53676) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Ezt kicsit kioktato szemelyeskedo stilust mellozzuk a forumon. Thx

(#53679) Dyingsoul válasza asdf_ (#53677) üzenetére


Dyingsoul
veterán

Figyi miattam ne vesszetek össze, nem azért írtam, hogy feszkót generáljak a topikban.

Egyszerűen csak félreértetted Peppe-t. Ő pont azt tanácsolta, hogy a pultot rögzítsük a többi pulthoz mert az nincs rögzítve csak a mosogatógépre. Egyébként pedig ige, a pultra rá van alulról csavarozva a mosogatógép, ahogyan az a szerelési útmutató is írta.

Valószínűleg csak nem olvastad el végig a (#53667) Dyingsoul hozzászólásomat amiben ezeket leírtam de nem is csodálom mert hosszú lett nagyon a hsz. Szóval peace, rögzítem a pultot a délután solán, szilózok is, de víz

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#53680) peppe79 válasza asdf_ (#53677) üzenetére


peppe79
senior tag

A munkalapot, és a mosogatógépet is (!) rögzítjük. Ez az, ami alap. Rendszerint a mosogatógép elején, a munkalap alsó felére szoktuk rögzíteni, a páraterelő lemezzel egybeépített -, vagy különálló vasalattal. Ha ez elmarad, a mosogatógép az ajtó ki-be csukódásakor el tud "csúszkálni", illetve, terheléskor picit előre is tud bukni (már, amennyi mozgástere van, közte, és a rögzített munkalap közt). Voltam már olyan címen, ahol ez elmaradt, és tőlem kérdezték, hogy mi lehet a baj (a konyhabútort én készítettem, de a gépeket utólag vásárolták meg, és nem én építettem be).

(#53681) peppe79 válasza koxx (#53678) üzenetére


peppe79
senior tag

A kiokatást én kaptam, mindössze hasonló stílusban válaszoltam. Ettől függetlenül igazad van, és elnézést kérek!

(#53682) koxx válasza peppe79 (#53681) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Igen ez is jogos. A stílus az ami nem helyénvaló. Köszi a megértést. Np

(#53683) TFSi válasza arcsin (#53671) üzenetére


TFSi
őstag

Köszönöm szépen a válaszokat. Igen, 9-12 lesz az elképzelés. Arra gondoltam, hogy pl. a Bosch megbízhatóbb, több funkciót hoz, amíg pl. a Gorenje kicsit konzervatívabb. Garancia időtartama stb.

Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)

(#53684) pjen válasza TFSi (#53683) üzenetére


pjen
félisten

Fene tudja.A Bosch és a WH egyaránt 9 év után döglött meg.Most már a Gorenje is több mint 3 éves.

(#53685) arcsin válasza TFSi (#53683) üzenetére


arcsin
senior tag

Gorenjéből a SmartFlex-es Power Drive os gépekre van 10 év motorgarancia promóban, ha beregeled. Más márkáknál is szokott ilyen promó lenni.

De általában 2-3 év teljeskörü garancia már jónak mondható nagygépeknél. Itthon a szárítógép meg a sütő ami Gorenje és elégedett vagyok én is a márkával. A funkciókat azért is mondtam hogy érdemesebb kitalálni, mert azzal simán be tud szűkülni 1-2márkára a választás. Szerintem olyan ég és föld különbség nincs mondjuk 80-130 ezres kategóriában. max a felhasználói igények tudják árnyalni/eldönteni a dolgot. Pld kisgyerekeseknek a 60 fokon való effektiv, de gyors (1órás) programot részesítik előnyben, vagy az ajtókinyitásra, 2 evőeszköz kosárra.
Nekem pld a hangjelzés meg a sókijelzés volt amire rámentem. :B A mosógép pld nem jelez ha végzett, gyűlölöm is, mert bent maradnak a ruhák könnyen. Azóta minden amit vettünk csilingel mint a kisangyal. :C

[ Szerkesztve ]

(#53686) buca84


buca84
őstag

Használ vki Sonoff vagy Blitzwolf smart plug-ot mosógéphez vagy szárítógéphez?
Ha igen, akkor mik a tapasztalatok?

[ Szerkesztve ]

(#53687) Digitalpimp válasza Dyingsoul (#53667) üzenetére


Digitalpimp
senior tag

:C Legyen benne sok örömötök, használjátok egészséggel!

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#53688) zoleeno1 válasza zoleeno1 (#53666) üzenetére


zoleeno1
addikt

Erre esetleg valaki? :)

Honor Magic5 Pro; konfig: http://zoleeno1.atw.hu

(#53689) Elemental válasza buca84 (#53686) üzenetére


Elemental
addikt

Igen. Működik :)
Vagy mit szeretnél tudni?

(#53690) peppe79 válasza zoleeno1 (#53688) üzenetére


peppe79
senior tag

Az ott egy hiányos leírás: csak a kiegészítő tartozékokat (3in1 fej + porzsák) tüntették fel. A három másik fej alaptartozék.

(#53691) zoleeno1 válasza peppe79 (#53690) üzenetére


zoleeno1
addikt

köszönöm, én is így gondoltam :K
Most már csak hozzák ki, ÁK-n szinte csak negatívot kapnak... Ezért is inkább utánvéttel rendeltem... :DDD

[ Szerkesztve ]

Honor Magic5 Pro; konfig: http://zoleeno1.atw.hu

(#53692) buca84 válasza Elemental (#53689) üzenetére


buca84
őstag

Köszi!
Hogy telefonról stabilan tudom szabályozni/monitorozni vagy alexa/google-val rendesen megy-e pl?

(#53693) Dyingsoul


Dyingsoul
veterán

Hozzá nem értők mosógépes kalandjai
1. Évad 6. Epizód

Mivel mindennel elkészültem, gondoltam leszedem a csúnya kékséget az elejéről. Nekiálltam de cafatokban kezdett el lejönni. Na tudtam, hogy ez így nem lesz jó.
Kinyitottam teljesen a mosogatógép ajtaját és láttam, hogy a csavarok alá is beér a kék csomagolás. Ezért nekiálltam torx csavarhúzóval és kicsavaroztam az egyik oldalon az ajtót. Alul persze kipárnáztam, nehogy leesen az ajtó.
Egyszercsak csörgést hallottam belül... egy belső alkatrész beesett az ajtóba... A vezérlőpanel felül jött a hang. Rémálom...
Zseblámpáztam, semmi. Csak az egyik oldalán csavaroztam ki, kerestem de nem találtam gondoltam valahol egy csavar lehet az, de nem az volt. Visszacsavaroztam az ajtót.
Óvatosan felhajtottam, vissza zártam az ajtót. Ami az előbb a vezérlés felől csörömpölt (ami az ajtó tetején van) az most szépen lecsörömpölt az ajtó aljába...
Újra kinyitottam az ajtót, kicsavaroztam ismét csak az egyik oldalát. Résnyire belenéztem az ajtó belsejébe, lent megtaláltam ezt a kis fémdarabot.
Na szerintetek ez mi lehet?
Most gondolom szét kell szednem teljesen az egész ajtót és ezt visszatenni oda ahol volt. De hol lehetett ez? Olyan, mintha valami nyitó-záró mechanika része lenne. Szedjem szét teljesen az ajtót és keressem meg a helyét?
Egyébként az ajtó nyit-zár ugyanúgy, mint előtte.
De nem merem így ez után használni.



Egyébként oké, hogy béna vagyok és azt is elkönyvelem, hogy nem lett volna szabad hozzányúlni ehhez. De hogy ennyire szar legyen valami, hogy az ember elkezdi csavarozni és közben potyognak ki belőle a dolgok, az fenomenális.

[ Szerkesztve ]

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#53694) pjen válasza Dyingsoul (#53693) üzenetére


pjen
félisten

Szerintem a csavarok azért vannak benne, hogy összetartsák.Te kiszeded a csavarokat és széthullik.Attól nem szar.

(#53695) Elemental válasza buca84 (#53692) üzenetére


Elemental
addikt

Bw konnektorom van, smart life appal használom. Ki-be kapcsolni lehet, és fogyasztást mér napi bontásban.

(#53696) Paul64 válasza Dyingsoul (#53693) üzenetére


Paul64
tag

Hát ez nem a te heted. Nézz utána a net-en hátha van hozzá Service Manual, abban lehet, hogy megvan a robbantott rajz. Vagy, emlékezz. Csavarod ki az első csavart, a másodikat, az X-ediket, amikor hallodtad a csörgést, az már a második csavar volt. Ehhez tudsz viszonyítani.

(#53697) peppe79 válasza Dyingsoul (#53693) üzenetére


peppe79
senior tag

A hajlított vég alapján én inkább valami leszorító vasalatnak, klipnek nézem. De ez csak egy tipp. Nem lehet, hogy a vezérlőpanel és az ajtó közötti részből hullott ki, amikor kitekerted a csavarokat? Hasonlítsd össze a furattávolságot, és rögtön kiderül.

(#53698) peppe79 válasza Dyingsoul (#53693) üzenetére


peppe79
senior tag

Amúgy alapesetben nem egy olyan bonyolult, precíziós, széthulló szerkezet, mint egy svájci vekker.

Nagyjából így kellene festenie a te mosogatógépednek is, az ajtóborítás, és a panel leszerelése után:
http://www.youtube.com/watch?v=ubwD9Z7Yvtw&t=5m15s

(#53699) Dyingsoul válasza peppe79 (#53698) üzenetére


Dyingsoul
veterán

Köszi a tippet!
A német nem az erősségem, de sokat lehet ebből a videóból tanulni.
Kicsit ettől féltem... Az ürge a videó elején az ajtó behúzó rugókat kikötötte. Kicsit éreztem is ahogy a csavarokat leszedtem, könnyebb lett az ajtó és kicsit tartani kellett, hogy fel ne csapódjon. Akkor ki kell szednem megint a mosogatógépet, kikötni a rugókat és így leszedni az ajtót... csodás, megint rámegy egy fél napom a mosogatógép szerelésre. :W

Nem lehet, hogy a vezérlőpanel és az ajtó közötti részből hullott ki, amikor kitekerted a csavarokat?
Simán lehet, de ez az ajtóburkolat belsejében volt. Viszont a furattávolság egyáltalán nem stimmel. A csavarok sokkal-sokkal távolabb vannak egymástól, ezen a klipen két lyuk van, de minden csavar messzebb volt egymástól amiket kicsavartam, mint ezen a lyukak. Kb ahogy a videóban is látható az időponttol ahol linkelted, itt is olyan messze vannak.

(#53696) Paul64:
Próbáltam, nem találtam szerelési útmutatót, robbantott rajzot vagy úgy bármit ami segítene a szerelésben.

[ Szerkesztve ]

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#53700) peppe79 válasza Dyingsoul (#53699) üzenetére


peppe79
senior tag

A videóban a srác elsősorban amiatt akaszotta ki a rugót, mert ő az alsó tömítés cseréjét mutatja be, ahhoz pedig muszáj leszerelni az egész ajtót.
Attól szerintem nem kell tartanod, hogy a kihullott elemnek bármi köze is lenne a nyitó mechanikához, mivel utóbbi az oldalfalban található. Az ajtóval kizárólag a nyitószerkezet zsanér része áll "összeköttetésben", azt meg alul találod, fixen rögzítve (lásd: a linkelt videót, kb. a tizedik perctől).

Ha a kihullott elem furattávolsága, és a belső oldalon lévő csavarok távolsága sehol sem egyezik, akkor még azt tudom elképelni, hogy nem valamelyik csavar tartotta, hanem belülről két csap, ahonnan kipottyant, miután az ajtóburkolatot picit elemelted az ajtólap síkjából.

Robbantott ábrát külföldi Bosch weboldalakon találsz, például itt:
https://www.bosch-home.co.uk/search-result?search=SMU46GS01E&tab=service
(ennek a modellnek 14 féle változata létezik, ezért van itt ennyi mosogatógép felsorakoztatva)
A diagramokon én nem látom ezt az elemet (vagy csak túl vaksi vagyok már, az éjszakai fotószerkesztés miatt). Ezért is gondolnám inkább azt, hogy valamiféle klip, vagy leszorító vasalat lehet, nem pedig a gép mosogatását befolyásoló mechanika. De nem vagyok szerelő, én is csak találgatok.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.