Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#54701) arcsin válasza Gömbike (#54699) üzenetére


arcsin
senior tag

Egy sima dagasztós robotgép ezerszer hasznosabb tud lenni mint egy kenyérsütö. Fözöcskés topikban sok praktikát lehet olvasni. Pld sütöben30-35 fokon keleszteni. Kérdezni is lehet persze.
Én simán jobb dealnek tartok ugyanennyiért egy aldis, barmilyen robotgépet mert a 3 féle lapáttal többmindent tudok csinálni nem csak kenyeret. A konyhában kb ugyanannyi helyet is foglalnak.

(#54702) Mercutio_ válasza Mercutio_ (#54634) üzenetére


Mercutio_
félisten

Az előzményben írtak kapcsán elment a topic a januári jogszabályváltozás irányába :D azonban az eredeti kérdésre konkrét típus javaslat, illetve korábbi évi tapasztalatról infó még nem érkezett :O
:R

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#54703) solti válasza arcsin (#54701) üzenetére


solti
senior tag

mi sokat használtuk a kenyérsütőt, de mikor vállalhatatlan állapotra kopott az "edény" benne sok-sok év alatt, mi is úgy döntöttünk most tavasszal, hogy robotgép és a meglévő sütő talán jobb megoldás. Picivel több a manuális munka vele, de gyorsabb és talán jobb is.

(#54704) NTX válasza d@minator (#54698) üzenetére


NTX
tag

Köszönöm, ezt néztem én is az összehasonlítóban, eznekem annyira nem fontos, de nem egyértelmű például, hogy az AI DD szövetlágyság érzékelő az a 707-esben benne van-e vagy sem, mert az egyik helyen azt írja, hogy benne van a másik helyen, meg azt, hogy nem!

(#54705) BB9000 válasza Mercutio_ (#54702) üzenetére


BB9000
senior tag

Ha jól értem kizárólag azért cserélnél le egy kiváló mosógépet, mert nagynak tartod. A dobja 50 literes. Erre csak egyet tudok javasolni: Gondold át ezt a cserét mégegyszer.

[ Szerkesztve ]

(#54706) st6969


st6969
őstag

Kenyérsütő: számomra a jó kenyér az olyan, hogy amikor felszelem, akkor szinte pattognak szanaszét a ropogós héjának darabjai, miközben a belseje finom puha.
A kényelem miatt (milyen jó lenne arra ébredni, hogy elkészült a friss, illatos ropogós kenyér) gondolkodtam én is kenyérsütő gépben, ezért meglátogattam egy fórumot (nem emlékszem, talán az indexen), ahol közölték, hogy ja, olyan ropogós fehér kenyérre ne is számítsak, amit a pékségekből megszoktam, még csak meg sem közelíti azt az állagot, inkább ilyen morzsálódós külső héja van. Ellenben tudom, mi van benne, ezer félét süthetek, ilyen magvas, meg olyan...Megértem, akinek ez utóbbi fontos, és elfogadom. Nálam viszont emiatt kiesett (és a kenyér formája sem tetszik). Az én ismerősi körömben is hamar porfogó lett belőle.

(#54707) Ispy válasza Gömbike (#54699) üzenetére


Ispy
veterán

Mi 2 dologra használjuk: dagasztás/kelesztés és kalácssütés.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#54708) Sindare válasza Sindare (#54690) üzenetére


Sindare
csendes tag

Sziasztok,
Sikerült a Gorenje Magyarországot válaszra bírni, ide teszem az infókat, hátha a jövőben másnak hasznos lesz:

"A Gorenje K5341SJ modellszámú kombinált tűzhely elektromos csatlakozási teljesítmény 2800 W. A készülék 3x1.5 csatlakozódugasszal érkezik, amit a beüzemelő hozzáértő szakembernek (gázszerelő) be kell dugnia a falicsatlakozóba, mivel a készülék beüzemelés köteles"

(#54709) d@minator válasza NTX (#54704) üzenetére


d@minator
addikt

A 709-ben benne van és három programnál tudja. A gyártói oldalt nézd a termék főoldalán. :)

(#54710) pjen válasza Sindare (#54708) üzenetére


pjen
félisten

Tulajdonképpen a gáz miatt kell a szerelő.Pont így jártam.

(#54711) x64


x64
aktív tag

Sziasztok!

Konyhát készíttetünk, beépített gépekkel. Ezeket néztük ki:
- Bosch PUE645BB1E Főzőlap
- Bosch DFT63AC50 Páraelszívó
- Whirlpool AKZ96220IX Sütő
- Whirlpool ART 9811/A++ SF Hűtőszekrény
- Bosch SMV50D70EU Mosogatógép

Szempontjaink: megbízhatóság, (relatív) csendes működés (hűtő, páraelszívó, mosogató esetében), ár-érték arány. Illetve a fagyasztós hűtő esetén a hasznos méret. Minél nagyobb, annál jobb lenne.
Eredetileg AEG gépekben gondolkoztunk, de a választott konyhastúdió sajnos csak Bosch, Whirlpool és Ariston gépeket forgalmaz, ezekre elméletileg a kiskerárnál valamivel kedvezőbb ajánlatokat fognak tudnak adni. Nyilván más márkát is be tudnak szerelni, csak az a logisztika miatt rizikós.

Mi a véleményetek? Érdemes ezeket a gépeket venni, vagy van jobb "best-buy" a piacon?
Köszi! :R

[ Szerkesztve ]

(#54712) arcsin válasza x64 (#54711) üzenetére


arcsin
senior tag

Egy Pirolitikus tisztításos sütővel szerintem jobban járnátok.
A többihez nem szeretnék beleszólni a ti preferenciáitok gondolom a programok meg ugye a zajszint is. Esetleg ha lehetőségetek van rá, az IKEA-s indukciós főzőlapot megnézhetitek azokra 5 év garit is adnak és ha jól tudom azokat az Electrolux gyártja. Illetve másoknak is írtam már hogy ha nem muszáj, vegyenek inkább 2 lapos indukciós főzőlapot, sokkal több hasznos munkafelület marad. Általában 2 nél több dolgot úgy sem főz az ember egyszerre.

Whirlpoolról jut eszembe :D

[ Szerkesztve ]

(#54713) Mercutio_ válasza BB9000 (#54705) üzenetére


Mercutio_
félisten

Nem teljesen: Azért mert a mosási szokásainkat nem tudja kiszolgálni (nincs 1/2 töltet, és a 1/2-3/4 adag ruha már gyűrődik benne) valamint jövőre lejár a garanciája, idén még viszonylag jó áron elvinnék.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#54714) NTX válasza d@minator (#54709) üzenetére


NTX
tag

Köszönöm, megnéztem, ez alapján már látom, de az összehasonlítóban nem hozta. Ha csak a turbowash és a zajszint a különbség, akkor gondolom a szárítás minősége, hogy mennyire gyűrött a ruha az kb egyforma lehet?

(#54715) BBéci válasza arcsin (#54712) üzenetére


BBéci
titán

"Általában 2 nél több dolgot úgy sem főz az ember egyszerre."
Általában nem, de amikor szükség lenne rá, óriási szívás, ha nincs legalább harmadik zóna.
Nálunk havi 2-3 alkalommal megy egyszerre három.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#54716) ribarszki válasza arcsin (#54712) üzenetére


ribarszki
őstag

1, Melegítem/főzöm a levest, fő a tészta, fő a szósz.
2, Melegítem/főzöm a levest, sütöm a krumplit, sül a hús

Szinte naponta 3 zónát használunk, de gyerekek mellett nem egyszer 4-et.

(#54717) arcsin válasza BBéci (#54715) üzenetére


arcsin
senior tag

Szerintem mindenképp megfontolandó dolog, persze utána eldönti mindenki a szokásai alapján. De csak azért 4eset venni, mert az van mindenhol, az a szokás, szerintem felesleges. Én 5év alatt millioszor jobban örültem volna ha egy 25-30 centivel több a munkafelületem. Simán lehet hogy 2 megy nekem is, de akkor még a sütő és / vagy a grillsütő is ott van a munkapulton, plusz szeretném valahova az ott készülő dolgokat is kivenni, és ott kezdődik a gond. Van hogy a desszertet szeretném előkészíteni párhuzamosan de nem tudom, mert pont az a 30 centi kellene ami már nincs. Ugyanez a szárítós mosogatótálcával vagy a 2 edényessel. Mosogatógép mellé elég egy kissebbecske is, felesleges a dupla edényes vagy a nagy edényes és szárítós szerintem, itt is lehet a hasznos munkafelület javára spórolni. Persze kinek mekkora és milyen a konyhája :) Konyhasziget is nagyon jó dolog, ha elfér, de sokaknak nem megoldható. Mi pld nem vagyunk levesesek igazán, max krémlevest csinálok, ritkán huslevest.

Fiatalabb pároknál, renyhébb feleségeknél simán elég a 2 gyerek mellé is :D Rokonomnál pld sok is :D 2 gyerek mellett nem képes megtanulni főzni mert lusta rá, plusz 4ese van de sztem sosem kapcsolta még be max véletlen a gyereke. csak ugye a 4es az alap, az kell, kész.

[ Szerkesztve ]

(#54718) tibbike01 válasza x64 (#54711) üzenetére


tibbike01
őstag

A főzőlapból olyat válassz, aminek nincs körbe kerete. Sokkal kényelmesebben elférnek rajta az edények, akár le is csúszhat róla.

A hűtőnél vedd figyelembe, hogy +10cm az alsó toldat, így több mint 2 méter magas lesz. Ha eléritek nem gond.

[ Szerkesztve ]

(#54719) koxx válasza tibbike01 (#54718) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Semmi baj nincs a fémkerettel.

(#54720) tibbike01 válasza koxx (#54719) üzenetére


tibbike01
őstag

Nekünk fémkeretes van és utálom, hogy nem tudom félre húzni az edényt. Megakad a peremben. Illetve ha nagyobb fazekat teszel rá, lehet hogy nem tudod pont fűtőrész közepére helyezni a perem miatt. Plusz szerintem szebb, letisztultabb a perem nélküli.

(#54721) Gömbike válasza Mercutio_ (#54713) üzenetére


Gömbike
senior tag

Ezt a féltöltet dolgot nem értem.

Az elmúlt 10 - 15 évben már csak olyan gépek vannak gyártva, melyek automatikusan érzékelik a víz szint állapotát. A betett ruha mennyiségéhez enged be vizet.

Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

(#54722) asdf_ válasza Gömbike (#54721) üzenetére


asdf_
veterán

De ettol meg ha nem mondod meg neki (feltoltes program hijan pedig nem tudod), hogy csak 2 kilo ruhat raktal bele, ugyanugy masfel orat gyomoszoli a ruhat ,meg ha kevesebb vizben is.
Mas kerdes, hogy a feltoltet program tenyleg eltunt, de van helyette a quick XX programok, azok pont erre jok (az XX persze a marketinges kamuszam, a valos jellemzoen tobb, mert amint nem 20 fokon nem 800-as centrifugaval akar gyorsmosni az ember, egybol megno az).

(#54723) Gömbike válasza asdf_ (#54722) üzenetére


Gömbike
senior tag

Igen, ezért hasznos az Elux csoport time manager funkciója. Ott vissza veszem a mosási időt és csaó.

Viszont egyre jobban bejön a Bosch megoldása, hajlok arra, hogy csere alkalmával egy Wat 28691 gépet állítsak hadrendbe.

Az AEG már bizonyított, most 10 éves.

A Bosch viszont magától elintézi az "adminisztrációt". Töltet súlya, fajtája, szennyezettség, s ehhez állít időt, meg adagol magától mosószert.

Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

(#54724) pjen válasza Gömbike (#54723) üzenetére


pjen
félisten

Ezt az LG is tudja,kevesebb ruha,rövidebb idő,ha ráhagyom.

(#54725) asdf_ válasza pjen (#54724) üzenetére


asdf_
veterán

Igen, de LG-n súly alapján automatikus, Eluxon meg gombbal lehet force-olni majd minden programnál, hogy márpedig most te rövidet mosol és lész. . Control freakeknek ideális. ;)

(#54726) x64 válasza arcsin (#54712) üzenetére


x64
aktív tag

Köszi a tippeket!
Sütőt ritkán használjuk, de utána nézek. IKEA-s Electrolux lapokról rosszakat olvastunk (össze-vissza kapcsol ki-be, ha víz éri a kezelőfelületet), úgyhogy azt kihagyjuk. Munkafelületből lesz bőven, és előfordul, hogy egyszerre 3 főzőlapot használunk, szóval marad a 4 lapos.

(#54727) x64 válasza arcsin (#54717) üzenetére


x64
aktív tag

a szárítótálcát amúgy mi is kihagyjuk, mert 99%-ban úgyis a mosogatógépbe megy minden...

(#54728) x64 válasza tibbike01 (#54718) üzenetére


x64
aktív tag

Köszi, most, hogy nézem, nekem is jobban tetszik a keret nélküli. :)
A hűtőnél nekünk 15 cm lábazat jön hozzá, de bőven elérjük még úgy is.

(#54729) BBéci válasza arcsin (#54717) üzenetére


BBéci
titán

Valóban egyéni igény szerint kell választani. Ritkább az olyan család, amelyben nem sütnek, főznek. Számomra az otthoni kosztnál nincs jobb, ebben csodálatos partner a feleségem, olyanokat készít, hogy csak ámulok és bámulok. Nem sokra tartom az olyan nőket, akik főzési tudománya a tojásrántottánál véget ér.
Ne vedd magadra, részben poénnak szánom, hogy a babakonyhákban számít 25-30 centi! Nálunk közel 6 m a konyhapult hossza, általában elegendő, de egy szigetet el tudnánk viselni. ;)

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#54730) farkas-j válasza arcsin (#54658) üzenetére


farkas-j
őstag

Mitől lenne rosszabb? Anno mi a Lidl-ben vettünk egy egylapos hordozható indukciós főzőlapot. Teljesen korrektül működött amég megvolt, csak már elajándékoztuk. 10eFt körül volt az ára.

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#54731) arcsin válasza farkas-j (#54730) üzenetére


arcsin
senior tag

#54730) farkas-j
Olyat tapasztaltam olcsóbb indukciós lapoknál, hogy nem jól skálázódnak a fokozatok. 2es fokozaton a (9ből) már simán közepes "lángon" volt, utána meg csak szinte leégett az étel. Én szívesen használnék akár mobil főzőlapokat a mindennapok során, amiket felakasztok és kész, amikor nem kellenek.

(#54729) BBéci
Hát párom pici lakást örökölt (42 nm, sok átmenő kéménycsővel a lakás több pontján) ahol a konyha nagyon picike. A munkapult nagyjából 2m20, dupla mosogatótálcával (mosogatógépet utólag, nagy rábeszélések után sikerült megvásárolni), 3as indukciós lappal. Ennyi. a köztes részen meg próbálkozom előkészíteni meg ilyesmi. Szerencsére normál szélességű hűtőt sem lehet betenni mellé, csak keskenyet, mert a normálhoz talán 2 centivel kéne rövidebb munkapult.
Már számolgattuk hogy újra kéne az alsó konyhát teljesen tervezni, de nem éri meg pár évre már.
Párom anno 6 éve egyedül rendezte be/újította fel 0 tapasztalattal, aminek a következménye ez a nagyon rossz helykihasználtságú konyha lett. :D Van benne ezen felül egy kondenz. gázcirkó, gázórával külön dobozban (Nem lehet sem hálótérbensem egyazon légtérben mint a cirkó, úgyhogy dobozban lakik, külön légtérben a konyhában, másfél évet csúszott a beköltözése a gázműveken ). Plusz a mosógép is a konyhában van a szintén nem túl nagy fürdő miatt amihez amúgy is hozzá lett toldva a kamra hogy egy zuhany + wc kézmosó kényelmesen elférjen.
De lassan ( 1-2 év) úgy néz ki sikerül nagyobb (70 nm- alatt meg sem nézem a hirdetéseket ;] ) lakásba költözni, és akkor végre lesz egy nagy ámerikái konyhám szigettel meg minden :U
Arról nem is beszélek hogy a lépcsőházban 1 rétegű fém ablakok vannak, nincs szigetelés a tűzfalakon (hálószoba falunk).
De az a slusszpoén hogy anno a nagypapája barátomnak A Párttól lefoglalta a 4es számú lakást, ami az emeleti 3 lakásából a jobboldali volt. Csak időközben megvariálták a lakások számozását, és a.2 emeleten nem a jobb, hanem a balszélső lakás kapta a 4-es számot. Extra bosszantó, hogy abban a jobboldali lakásban évek óta nem lakik ott az idős bácsi, csak, raktárnak használja. :W Ez a lakás mindkettőnk számára nagyon jó tapasztalat volt hogy hova és hogyan ne költözzünk. Pont mostanában kezdtük el kinőni 2en.

Általában amikor ezeket a tanácsokat adom megfontolásra valakinek, úgy adom, hátha neki is átlag (alatt) kicsi panel, társasházi luka van, amibe szeretne egy helytakarékosabb konyhát, vagy csak nem szeretne feleslegesen költekezni.

(#54732) Elemental válasza BBéci (#54729) üzenetére


Elemental
addikt

Nálunk 90x130-as szigeten van a főzőlap és a sütő. A pultunk L alakú 310-es és 230-as. Teljesen meg vagyok elégedve a mértékkel. A sziget tényleg nagyon jó dolog.

(#54733) IO.sys válasza asdf_ (#54697) üzenetére


IO.sys
őstag

Gyáá na az durva :D köszi szépen.
Viszont nagyon szimpatikus, hogy a szürke szín hiánya 10.000 Ft valós kedvezményt jelent.

[ Szerkesztve ]

凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...

(#54734) d@minator válasza NTX (#54714) üzenetére


d@minator
addikt

Az adatok alapján ugyanaz a szárítás.
A 709-ben Öblítés+ és gyűrődéscsökkentés van még pluszban. Lehet, hogy a 909 is tudja csak nincs odaírva. Eléggé káosz az LG dokumentáció. A dobtérfogat sincs sehol pedig fontos adat.

(#54735) hunderbörd válasza hunderbörd (#54693) üzenetére


hunderbörd
tag

Erre valaki tud valamit?
Köszi!
[link]

(#54736) BBéci válasza hunderbörd (#54735) üzenetére


BBéci
titán

Áruházak honlapján be lehet állítani keresési szempontnak a fagyasztó méretét és az árkategóriát.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#54737) BB9000 válasza hunderbörd (#54693) üzenetére


BB9000
senior tag

Először arról, hogy mit ne vegyél:
Árukeresó szerint ugyan a top 1 ez a Samsung RB33J3205SA/EF, de a véleményeket olvasva, nem tartozik az ajánlható kategóriába. Nekem egy LG van, de azt sem tudom ajánlani.
Talán ez a Bosch már megvehető: KGN36NL3A
A 130 ezres költségkeretbe sajnos nem fér bele.

[ Szerkesztve ]

(#54738) AssAssynn válasza hunderbörd (#54735) üzenetére


AssAssynn
őstag

Üdv,

másfél éve használunk egy GORENJE NRK611PW4 hűtőt nagy megelégedésünkre. Költözés miatt most kellett újat venni és maradtam ugyanennél a típusnál. Személy szerint én merem ajánlani. Sok extra van benne, 3 év gari, stb. Annyi, hogy a fagyasztója 85 literes.
Van belőle szürke változat is, azt NRK611PS4 néven találod meg.

[ Szerkesztve ]

"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)

(#54739) hodostamas válasza BB9000 (#54737) üzenetére


hodostamas
addikt

Ilyenünk van, tény hogy kattog néha, és inditásnál van hangja, de amúgy meg halk, szinte nem is hallani.

A frissentartó részt is szidják, nemtudom, nekünk pl a zacskós zöldségek van hogy 3-5 nappal a lejárat után is jók. Tej termékek is tovább birják bőven mint a lejárat.

(#54740) hunderbörd válasza BBéci (#54736) üzenetére


hunderbörd
tag

Köszi, ez megvolt nekem is, viszont a felhasználói ajánlások ott vagy nincsenek, vagy sz*rt sem érnek. Gondoltam itt csak használ valaki valamit, nagy megelégedéssel.

(#54741) hunderbörd válasza BB9000 (#54737) üzenetére


hunderbörd
tag

Igen, néztem ezt a Samsungot, a hozzászólásokat is olvastam, de nem is hang tántoríott el, hanem a melegedés. Ráadásul körbe lenne véve fallal, ami nem segítene neki hűlni...
A Bosch-t megnézem köszönöm.
Viszont ahogy @AssAssynn is írta, hogy meg van elégedve a Gorenjével és én is szimpatizálok velük, mert más eszköznél már beválltak. Szabad olyat venni? Vagy annak is vannak tré szériái?

köszi (mindenkinek)!

(#54742) Paul64 válasza hunderbörd (#54741) üzenetére


Paul64
tag

Biztosan nem mondok neked újat, de szellőzés nélkül a többi sem működik. Valahol be kell menni a hideg levegőnek (alul) és el kell menni a melegnek (felül).

(#54743) flegga92 válasza hodostamas (#54739) üzenetére


flegga92
senior tag

Nekünk ennek az elődje van de kb pont ugyan ilyen, műszakilag nem hiszem, hogy sokat fejlesztettek. Ez is kattog, indításkor megvan az jellegzetes inverteres hang, de rohadtul nem zavar, pedig a konyhából behallatszódik a hálószobába. Frissen tartó rész tényleg fasza, ugyan ezeket tapasztalom, sokkal később romlik meg a tej/zöldség.

hunderbörd
Ne zavarjon a melegedés, bár ha kétoldt nem tud kb 5 centit szellőzni akkor felejtős. Minden hűtő melegszik, csak valamelyik hátul. Eddig 2 esetben volt forró: első bekapcsolás után vagy 1 napig, mig le nem hűlt rendesen, vagy ha 15 kg kb 10 fokos húst tettem egyszerre a fagyasztóba, amúgy épp csak langyos ha megy a kompresszor.
Első alkalommal én is pánikoltam, hogy szar hűtőt kaptam, mert forró volt, aztan elolvastam a használati útmutatót.

(#54744) BBéci válasza hunderbörd (#54741) üzenetére


BBéci
titán

Láttam szép Gorenje hűtőszekrényeket, de ha nem a Sharpot vettem volna, akkor Liebherr, Hitachi, Bosch lettek volna a kosárban. Financiális okokból leginkább az utóbbi, bár a kellő űrtartalmú darabjuk irtó mély, legalább 80 centi.
Ahogy már előttem írták, roppant fontos a kellő szellőzés biztosítása

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#54745) BB9000 válasza hunderbörd (#54741) üzenetére


BB9000
senior tag

A márkaválasztás egyéni szimpátia kérdése. Nekem a Bosch-ban nagyobb bizalmam van, mint a Gorenjében. Ezért is ajánlottam. Ha neked a Gorenje, vagy bármely más cég neve hangzik jól, akkor nyugodtan vedd azt.

(#54746) st6969


st6969
őstag

Húsdarálót akartunk venni, épp szembe jött a Lidl-ben az aktuális akció. 13999Ft-ért meg is vettem. Aztán otthon derült ki, hogy a 3 különböző lyukmérettel ellátott tárcsa fürdik az olajban. Ja, mert hogy nem rozsdamentes... :((( Úgyhogy megy vissza.
Van valakinek tippje, milyen húsdarálót érdemes venni, aminek valóban rozsdamentesek az alkatrészei és azok mosogatógépben moshatók? Nem lesz napi használatban, viszonylag ritkán kell, de olyankor nagyon.Gondolom nem 14eFt lesz, de túl sokat sem szeretnék rákölteni. Mondjuk 30 alatt...

(#54747) polonic


polonic
félisten

Most érkezett meg a villamos elszámoló számla. 24 ezer Ft-ot kapunk vissza.
Tavaly pont júliusban lett meg az A+++ hűtő. Azért ez így nem rossz szerintem. Előtte egy 16 éves Samsung no frost hűtő volt.

(#54748) pjen válasza st6969 (#54746) üzenetére


pjen
félisten

.Elvileg az ETA,a Bosch sem az.Mosogató gépben nem mosható.AL alkatrészek kromozva valahogy.A mosogató gép leszedi.Saját tapasztalat.Pedig 30K ért vettem az MM ben.Nem a roytély a csiga és a háza.össze fog mindent.

[ Szerkesztve ]

(#54749) st6969 válasza pjen (#54748) üzenetére


st6969
őstag

Értem. Valószínűleg létezhet olyan, ami full rozsdamentes, csak gondolom nem ebben az ársávban. Viszont a tárcsákat akkor sem tudom elfogadni sima fémből, amit olajozgatni kell. Jártam már úgy, hogy kölcsön gép tárcsái durván berozsdásodtak nálam, ki kellett dobni (szerencse, hogy családon belülről kaptam kölcsön, bár így is kellemetlen volt).

(#54750) Nagya21 válasza st6969 (#54749) üzenetére


Nagya21
addikt

HAli!
Általábad a daráló kések-tárcsák nem rozsdamentes acélból készülnek, mert azok nem olyan kemények.
Kézzel elmosod, megszárítod, papirba elcsomagolod, oszt annyi.
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.