Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#39569) julius666 válasza TeeJay (#39557) üzenetére


julius666
addikt

Nincs ilyen olaj nélküli légfúvós fritőzöm, úgyhogy közvetlen tapasztalatom nincs is ezekkel. Mi légkeveréses sütőben viszont próbáltunk kevés olajjal mirelit hasábot sütni (az ugye hasonlóan működik, forró levegőt keringet), sajnos kifejezetten negatív eredménnyel.

Az a ropogós kéreg, amit a deep frying (olajban sütés) rápirít a mirelit krumplira, na az nincs, fonnyadt szutyok marad, cserébe sokkal lassabban is sül. 170 fokos olajba bedobva a mirelit hasábot 3-4 perc alatt kész, indukciós főzőlapon az olajat erre a hőfokra fel is melegíted 4-5 percen belül*. Sütőben nem is emlékszem mennyi volt már, de legalább 20 percig ment. Lehet ezek a dedikált ketyerék gyorsabbak lesznek, de az indukcióson, olajban sütött hasáb idejét tuti nem veri, ha ez számít.

Nem mirelit, készen vett hasábhoz, hanem rendes krumpli sütéséhez ettől még lehet jó, annál én pl. jobban is szeretem, ha nem kérgesedik meg nagyon. Ha egészségesen akar valaki étkezni, akkor talán szerencsésebb is lenne a mirelit "feldolgozott" alapanyagokról is lemondani, nem csak az olajról (ezek alapból tartalmaznak is olajat, csak szólok). Légkeveréses, rendes elektromos sütő mellett viszont én lehet nem költenék ilyen külön ketyerére, a rendes krumplit megsütöd abban is, max lassabban.

* "hagyományos" fritőzre egyszer próbáltunk átállni hátha jobb, de szívás volt takarítani, cserébe ott vagy 10 percig melegedett az olaj, vissza is vittem 14 napon belül. Csak te írtad fentebb még, hogy indukciós lapon gondolkozol, gondoltam megosztom, hogy hasábot sütni rajta pl. nagyon jó.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.