Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#34247) blattida válasza pjen (#34239) üzenetére


blattida
nagyúr

Indesit gépben anno cseréltem, de nem gyári újat, hanem bontottat raktam bele, pont azért, amit írsz, hiszen a gyári újak horror árúak régóta, nem csak a programkapcsolók, hanem minden, akár apróságok is.
Energomatoknál meg típusonként változott, hogy éppen mi lett benne rosszabb, hiszen a szocializmusban gyakran előfordult, hogy valami éppen nem volt, akkor helyette egy kgst-s alkatrész került, ami jellemzően rosszabb volt.
A mostaniakkal meg jellemzően nem az a baj, hogy bonyolultabbak ( mert valójában nem azok, maximum elektronikusan) hanem az, hogy ótvar és/vagy alulméretezett alkatrészeket használnak. Például, ha egy mosógép kapcsolóüzemű tápjában elszáll egy kondenzátor (mert hosszabb távon nem bírja feszültséget és/vagy a hőmérsékletet), akkor az jellemzően viszi magával a hozzá kapcsolódó ellenállást és ic-t is, amiket sokszor lehetne ugyan cserélni, csak nem megoldható a gyantás kiöntés miatt vagy a gyártó titokként kezeli az ic konkrét típusát vagy a mosógép szerelő nem ért az elektronikához, ezért az egész panelt cserélné, agybaszó, gazdasági totálkár áron. Ha valaki meg tudja, hogy mit csinál, akkor a meghalt alkatrészeket jobbra cseréli és többet nem lesz velük baj. A gyártó is megtehetné, hogy jobb alkatrészeket ültet be, de hülye lenne, hiszen fogyasztás van, ezerrel.
Nem érdekük a tartósság, mert a hatalmas cégek fenntartásához sokat kell eladni, ha keveset adnak a tartósság miatt, akkor becsődölnek...

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.