Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#33901) Dluinet válasza #40553216 (#33900) üzenetére


Dluinet
nagyúr

havonta kell cserélni
nem kis pénz

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#33902) Chaser válasza pjen (#33889) üzenetére


Chaser
titán

( : elvből nem veszek drágát mert "márka", ha akkora márka, adjon 5 év garanciát mint a beko sok termékére, addig meg márkázzon másoknál, ezekből már rég kinőttem "indesit: az örökkévalóságnak építve" pl:)
de meghallgatok mindent, siemens is jöhet, de nem 2x annyiért fele garanciával mint egy beko, nálam ez ilyen egyszerű, ha van ilyen van, ha nincs nincs
ma néztem boschokat, azokat is ugyanúgy fikázták tulajok, az h bosch? pffffffffffffffff, ugyanígy meg dicsérnek filléres candyket is - nálunk is az van most - , úh nem fogom ezt túl bonyolítani

Elemental ez engem is érdekel, én ásványvíz vásárlást akarom megszüntetni, egyrészt a rengeteg műanyag miatt, ára miatt, meg cipelje a fene, és főzést is ilyen vízzel űzném
kiállás van a tisztítónak saját, néztem őket még tavaly, 50e-től felfelé ami elfogadható komplett rendszer, előszűrőkkel, saját csapteleppel

szerk: fraba dehogy 900w-ot, az a micro (((( :, több kw-ot, 2-3-4 akár 5, teljesíménytől, hőfoktól függően
nem konnektor kell neki hanem külön áramkör, erre méretezett kábellel
sokkal jobb az elektromos sűtő - sztem - de vannak bénák és ki kell tapasztalni, főzőlap is sokkal jobb mint a gázos megoldás

[ Szerkesztve ]

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#33903) ribarszki válasza Chaser (#33902) üzenetére


ribarszki
őstag

Én ilyet szereltem be 3 éve. Kiválóan teszi a dolgát, a szűrők nem drágák, a végeredmény magáért beszél. Vízforralóban 3 éve egy vízkőfolt sincs, a gyümitea élénkpiros, illatos és nem sötét, habos..

[ Szerkesztve ]

(#33904) Csabroncka válasza Elemental (#33894) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Szóval ez a helyzet: >>>.

Eléggé összetett a probléma és a bajt tetézi, hogy nem máról holnapra oldódik meg.
A tisztítás során (kicsapják szilárddá az As vegyületeket) megváltozik egyúttal a víz pH-ja is ami leoldja az évtizedek alatt kirakódott vasbacis biofilmet a csövek belső faláról. (ultra gáz)

Amit tudsz tenni: betelefonálsz és ellenőrzést, hálózatmosatást kérsz!!!!!!!!!!!! ki kell menniük és a tűzcsapon átmosni rendszert azon a vezetékszakaszon.

Inni semmiképpen ne igyatok, igazából minden másra használható, csak kérdés mosásnál az oldott vas mennyire fogja meg a fehéret.

Egyébként nem egyszerű a dolog >>

A vas biztosan határérték feletti, de nem mérgező csak kellemetlen esztétikailag és ízben... viszont a fent említett fizikai szűrő csak a darabostól véd, ettől még sárga lesz a víz és büdös......

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#33905) polonic válasza #40553216 (#33895) üzenetére


polonic
félisten

Miért kell a részecskeszűrő a kerámiabetétes csapokhoz?
És milyen árban van? :)

(#33906) prandris


prandris
tag

Sziasztok! Szerintetek melyik a jobb fürdőszobai szellőztető megoldás? Az automata zsalus vagy a pillangószelepes? A központi szellőztetőbe van vezetve a konyhai páraelszívó és ha be van kapcsolva, akkor a levegő utat talál a fürdőszobai nyílás felé is. Ezért lenne fontos tudnom, hogy melyik verzió zár jobban. Ha tudtok típust ajánlani megköszönöm. Az egyik amit kinéztem a Vents 100MA (automata zsalu), a másik Cata Silentis 10 (pillangó szelep)

[ Szerkesztve ]

(#33907) pjen válasza polonic (#33905) üzenetére


pjen
félisten

miért,kell?Hosszú évek óta kerámia betétes csapjaim vannak,részecske szűrőm viszont sosem volt.Nekem ne rohadjon semmi a kifolyó víz utjában.

(#33908) Csabroncka válasza polonic (#33905) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

A kerámiabetét úgy tömít, hogy két nagyon pontosan csiszolt felület érintkezik. Ha kosz, retek megy közé, esetleg még fel is karcolja akkor csepeg a csap és csere. Más kérdés, hogy normál esetben minimálisan kopik, tehát évtizedeik jól tömít.

pjen: van ahol nagyon retkes és üledékes a víz, ezt így nem tudod általánosítani. Ha prelátorokban rengeteg apró kavics, vasdarab..egyéb szennyező gyűlik össze, akkor érdemes....

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#33909) Chaser válasza ribarszki (#33903) üzenetére


Chaser
titán

köszönöm, ez volt az egyik amit nézegettem, víz minősége is javult? fő cél ásványvizet kiváltani
- többek közt ez miatt és a kör alakú mosogatótálca miatt nem fér el 60-as mosogatógép ( : mivel választanom kellett inkább ezek, mint a nagyobb mosogatógép, de csak pár cm híja van:d -

szerk: prandris sztem erre jó megoldást nem fogsz találni, "külön körre" kell ezeket rakni

[ Szerkesztve ]

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#33910) pjen válasza Csabroncka (#33908) üzenetére


pjen
félisten

Nem tudom,de szerintem pont nem azok a nagy szemcsék teszik tönkre,hiszen azok nem tudnak a finoman illesztett felületek közé hatolni,hanem a nagyon aprók amik felsértik a felületet,de a szűrő nem fogja meg.Mindegy is ,legalább hetente tisztítani kéne,ha olyan a víz,viszont általában elég nehéz hozzáférni.

(#33911) ribarszki válasza Chaser (#33909) üzenetére


ribarszki
őstag

Igen, a vízminőség drasztikusan javult. Már nem is iszunk csapvizet. A teán látni és érezni a legjobban, hogy mekkora a különbség. Az ásványvizet bőven kiváltja. Nagyon finom íze van a víznek és kristálytiszta. Akinek megmutatom a sima csapvizes Sága teát és a szűrt vizes Sága teát egymás mellett üvegpohárban, nem hiszi el... Majd dobok fel képet délután 😉

Ja és a Krimmler cég elsőrangú. Kaposváriak. Az egyik csatlakozások csöpögött beszerelés után. Vasárnap 13.00kor írtam neki, 13.15kor már válaszolt, és kedden a posta hozta teljesen ingyen az új gyorscsatlakozót.

[ Szerkesztve ]

(#33912) Chaser válasza ribarszki (#33911) üzenetére


Chaser
titán

remek:) szerencsére alapból se tragikus nálam a víz, de nyilván lehet fokozni, és nyáron fogyott az ásványvíz rendesen

szerk: és ez méretben is teljesen jó lesz a mosogató alá, láttam ennél nagyobbakat is, illetve másabb kialakításúakat

[ Szerkesztve ]

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#33913) peppe79 válasza Chaser (#33909) üzenetére


peppe79
senior tag

"fő cél ásványvizet kiváltani"

Gondolkozz egy picit: hogyan tudná "kiváltani", ha kivonja az ásványi anyagokat? Persze vehetsz mellé visszasózó egységet, csak kérdés, hogy mi értelme az egésznek?
Hiszen saját magad írtad, hogy különösebben nincsen bajod a csapvízzel.

(#33914) pjen válasza Chaser (#33912) üzenetére


pjen
félisten

A másik,hogy a volt kőjál állandóan mondja nálunk a víz egészséges,naponta többször vizsgálják,egy házi vizszűrő ből folyó vizet milyen időközönként vizsgáltatsz?

(#33915) ribarszki válasza peppe79 (#33913) üzenetére


ribarszki
őstag

Mi értelme? A csap kétkaros. Egyiken a visszasózott ivóvíz jön, a másikon a sózatlan sima RO tisztított. A sózottal főzünk, azt isszuk. Minden sokkal finomabb. A sózatlant használom gőztisztítóba, kávéfőzőbe, vízforralóba, vasalóba. Előtte a Saeco kávéfőzőm évente ment szervízbe tömítéshiba miatt. Csöpögött, folyt, stb. Mióta (3éve) tisztított vizet kap, nulla darab tömítéshibája volt... A vízforralót előtte eceteztük hetente. 3éve nem nyúltam hozzá a tisztított víz óta. A vizes gépeim sokkal tovább bírják! Nekem már ezért megérte.

(#33916) ribarszki válasza pjen (#33914) üzenetére


ribarszki
őstag

Ha egy hétre elmegyünk, mikor hazaérek, akkor kiengedem a puffertartályból az összes vizet, és hagyom újra megteljen friss vízzel. De lehet kapni UV modult is, ami csírátlanít, ha valaki a maximumra törekszik.

(#33917) pjen válasza ribarszki (#33915) üzenetére


pjen
félisten

Merre laksz,hogy ilyen borzalmas víz van?A gőz tisztítóba,szoba szökő kútba,vasalóba mindíg csap vizet rakunk és semmi bajuk.

(#33918) ribarszki válasza pjen (#33917) üzenetére


ribarszki
őstag

Fejér megye, de Tatabányáról kapjuk a vizet. 21nk fölött van. A mosogatógéphez kapott teszt összes csíkja elszíneződött. Mondjuk ezt magunktól is tudjuk, mert vízcsap, zuhany, minden tiszta vízkő pár nap alatt.

Ultrahangos párásító dettó. Előtte ecetezni kellett havonta, mert nem jött füstszerű pára. Így már nincs gond. Mondom, ha nem innánk a tisztított vizet, csak a gépeimbe raknám, már akkor is bőven megérte.

[ Szerkesztve ]

(#33919) pjen válasza ribarszki (#33918) üzenetére


pjen
félisten

Azért ezt a vízműveknek kezelni kéne,nem?

[ Szerkesztve ]

(#33920) pjen válasza ribarszki (#33918) üzenetére


pjen
félisten

Orvosilag bizonyított, hogy a víz keménységének egyik „okozója” a kalcium, rendkívül fontos a csontok és a fogazat épségének megőrzésében, valamint nélkülözhetetlen szerepe van a vér alvadásában. Egy felnőtt embernek naponta 800 mg kálciumra van szüksége. Ennek hiánya a fogazat leromlásához, csontritkuláshoz és vérzékenységhez vezet.
A keménység másik összetevője a magnézium az idegrendszer és az izomzat működésében játszik fontos szerepet. Naponta 300-400 mg-ra van szükségünk belőle. Ha szervezetünkből hiányzik, fáradékonyságot érzünk, és teljesítményünk csökken. Emellett a magnézium hiánya az artériák szűkülését, és szívinfarktus kialakulását segíti elő.
Az egészségmegőrző hatása mellett a víz keménysége és élvezeti értéke egyenesen arányos egymással, bár ez megszokás kérdése is.
A kemény víz hátrányai
A kemény víz kedvezőtlen hatása, hogy a vízben lévő kálcium és magnézium melegítéskor a háztartási gépek, berendezések belső falára rakódik. E jelenség következményét a vízlágyító szereket ajánló reklámok üzleti érdekből túlhangsúlyozzák.

Azért erről sem szabad megfeledkezni.

(#33921) Mercutio_ válasza ribarszki (#33915) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ha jól értem ezt egykaros keverő csaptelepre nem lehet/érdemes felszerelni?

pjen: Ezért van visszasózó fokozat a ribarszki által linelt szerkezetben.

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#33922) ribarszki válasza Mercutio_ (#33921) üzenetére


ribarszki
őstag

Itt van egy külön csaptelep a csomagban. Annak fúrtam lyukat a fém mosogatótálca szélébe. A már meglévő egykaros csaptelepbe nem lehet belevezetni a szűrt vizet, hiszen az a hálózatról nyomás alatt van. Ez teljesen külön történet.

[ Szerkesztve ]

(#33923) pjen válasza Mercutio_ (#33921) üzenetére


pjen
félisten

Nem vagyok biztos benne,hogy mindent vissza rak ami fontos,én maradok a csap víznél.Nem akarom lebeszélni,beleszólni sem,hogy mit iszik,csak egy másik oldalát is megnéztem.

(#33924) Mercutio_ válasza pjen (#33923) üzenetére


Mercutio_
félisten

Kérdés az általad beidézett marketing szöveg a városi agyonklórozott/kezelt csapvizek esetében mennyire állja meg a helyét, abból mit és mennyit tud hasznosítani a szervezet...

A másik oldala, hogy rengetegen nem is isszák a csapvizet, ásványvíz/üdítő/icetea...

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#33925) pjen válasza Mercutio_ (#33924) üzenetére


pjen
félisten

Látod amit én beidézek az marketing,pedig néhány jó orvos és akreditált laborok aláírják.Amit viszont a neten lehet kapni,vagy bármilyen hivatalosan nem ellenőrzött helyen az szentírás.Tipikus eset az ásványvíz,A cap vizet minden nap töbször ellenőrzik.Az ásványvizet egyszer ellenőrzik és amíg nincs panasz addig árúlják.De ezcsak az én véleményem,nem akarok senkit meg győzni.Biztos van olyan csap víz amit én sem innék meg.

[ Szerkesztve ]

(#33926) peppe79 válasza Mercutio_ (#33924) üzenetére


peppe79
senior tag

Néhány éve sokat beszélgettem a vízminőségről a kollégám fiával, aki a földtudományi karon végzett. Ő maga állította/vizsgálta (nem fűződik hozzá érdeke, úgyhogy miért hazudna?), hogy az itteni csapvizünk kifogástalan minőségű, és hogy annak sokkal gyakoribb és szigorúbb vizsgálatoknak kell megfelelnie, mint a palackozott ásványvizeknek. Más kérdés, hogy mióta végbement az arzénmentesítési program, már ő sem iszik csapvizet. Ez azért elég sokat elárul a mostani állapotokról...

"...a városi agyonklórozott/kezelt csapvizek..."

A klór egy szükséges rossz, hiszen mi mással fertőtlenítenél? Ha visszakeresed a HVG korábbi tesztjét, pont emiatt hasaltak el a vizsgált vízszűrő berendezések:
http://docplayer.hu/storage/26/9007989/1518433737/ykFs3F5YC8_v1qfqfK0hPg/9007989.pdf

(#33927) ribarszki


ribarszki
őstag

Nem kell ezen vitázni. A kemény víz nagy előnye a rengeteg oldott ásványi anyag. Azért nem csökkenti a vízmű a keménységű fokot, mert az egészségre nem káros. Ugyanakkor a csapvíz klórt, vegyszermaradványt, csőrendszerből származó szennyeződést tartalmaz. Legjobb a csapvizet szellöztetni egy kancsó van, mert a klór 24h alatt távozik. Szóval nyugodtan lehet csapvizet inni, csak a klór, vegyszerek miatt az íze nem a legjobb. Illetve a teán érezni, hogy van mellékíze. De a csonotkra jótékony hatással van.

(#33928) pjen válasza ribarszki (#33927) üzenetére


pjen
félisten

A klórral kapcsolatban,az akva fórumon azt írják:kiengeded egy edénybe,beöntöd a medencébe,a klór szinte teljesen eltűnik a vízből.Lehet az íze megmarad.Pont ez a bajom a víz szűrőkkel.Vegyszer maradványokat hormonokat stb tartalmaz,csak feldúsult formában.

[ Szerkesztve ]

(#33929) ribarszki válasza pjen (#33928) üzenetére


ribarszki
őstag

10évig akvaristáskodtam egy 300L-es trópusi édesvízi akváriummal. Pontosan tudom hogyan lehet használni a csapvizet. Tilos azonnal az aksiba engedni, szellőztetni kell egy napig, utána mehet a halakhoz. (Amúgy is csak 20%os részleges vízcserét végzünk, teljeset csak Vis major helyzetben.) De ez még az Alföldön volt. Itt olyan kemény a víz, hogy csak sügeres aksit tudnék tartani.

[ Szerkesztve ]

(#33930) Chaser válasza peppe79 (#33913) üzenetére


Chaser
titán

( : amit ráhazudnak az ásványvizes palackokra nem hat meg, nem az ásványok miatt iszom, hanem mert jobb mint a csapvíz
különösebb bajom nincs vele, de egy kommerszebb ásványvíz is veri és nem az ásványok miatt

pjen mit kell rajta ellenőrizni? tisztított hálózati vízzel dolgozik, nem a kanálisból kapja a betápot
a legionella baktérium ami nagyon szereti a vizet, de a meleget, ivóvizet nem érinti, bojlereknél értelmesebbeknél írják is, ha nem is kell 60-80-90 fokos víz, a baktérium miatt érdemes használni havi párszor, ott már kidöglik
egy darabig éltem olyan lakásban, ahol volt tisztított víz, kifejezetten szerettem inni a vizet, akkor is ha nem voltam szomjas, csak úgy, na ez csapvíznél sehol nem fordult elő, szentesi faluban pl rendesen ihatatlan volt az "ivóvíz"

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#33931) pjen válasza ribarszki (#33929) üzenetére


pjen
félisten

Én sosem szellóztetem,átlag hetente le engedek belőle 30-40 litert,és rögtön vissza is töltöm.Van vitorás,sherpa lazac,szifó,molly,stb,és semmi bajuk.

(#33930) Chaser Az ásvány víz nem tisztított hálózati viz.

[ Szerkesztve ]

(#33932) Chaser válasza pjen (#33931) üzenetére


Chaser
titán

köszönöm, tudom, tisztított vízről volt szó, amit nem elelnőriz az ántsz, annak betápját meg igen, mivel csapvízzel dolgozik
emelett viszont nem tudok arról, h akár palackozott ásványvíz miatt tömegesen hullanának az emberek, egyéni elhullásokról sem tudok
nálam lesz tisztított víz, akinek nem kell annál meg nincs, ennyire egyszerű, nem hinném, h abba fogok belehalni

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#33933) pjen válasza Chaser (#33932) üzenetére


pjen
félisten

Biztos,hogy nem halsz bele,nekem Pesten jó a csapvíz,sőt a legjobb.Pedig pár ásványvizet már próbáltam.

(#33934) ribarszki válasza pjen (#33931) üzenetére


ribarszki
őstag

Attól mert nem pusztulnak el, nem biztos, hogy díjazzák. Okozhat gyengülést, levertséget, színhiányt, növények sem fejlődnek úgy. Igaz 7-8 éve abbahagytam, de akkor a 24h szellöztetés ökölszabaly volt.

Egy túlklórozott medencében neked is piros a szemed és köhögsz. Nem halsz bele, de rossz. A halaknak a klór az mérgezés. Lehet csak enyhe, de mérgezés.

[ Szerkesztve ]

(#33935) Chaser válasza pjen (#33933) üzenetére


Chaser
titán

megiszom, de hanyatt nem estem tőle, szentesinél klasszisokkal jobb, ugyanitt pesti faluban éltem víztisztítós lakásban, ráadásul úri' kerületben, és nem sznobság miatt esett jobban a tisztított víz
mi tele töltöttünk egy nagy kancsót, és amíg el nem fogyott ittuk

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#33936) pjen válasza ribarszki (#33934) üzenetére


pjen
félisten

Én egy időben még fel is forraltam,semmivel nem bírták jobban.Most már évek óta így csinálom,a vitorlások havonta ikráznak,van friss kaviár.

(#33937) Chaser válasza pjen (#33936) üzenetére


Chaser
titán

átálltak ( : a tengerben se döglik meg minden, ha folyamatosan kapja a szennyezést, alkalmazkodnak
én is halászkodtam gyerekként, volt sok halam, sok féle, én is úgy cseréltem vizet h pihentettem, de növényeket is úgy locsolom

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#33938) Mercutio_ válasza pjen (#33925) üzenetére


Mercutio_
félisten

Tudnék mesélni az akkreditált laborokról, de magukról az akkreditáló cégekről is.... ;]

Egyébként nem szó szerint értettem a "marketing"-et, hanem arra, hogy amit beidéztél hosszú szöveg azt ha bedobod a gugliba több oldalon is szó szerint megtalálod. Ilyen szempontmól hívtam marketingnek ;)

Az egyébként tévedés, hogy az ásványvizet csak egyszer ellenőrzik. Azt is rendszeresen ellenőrzik (ANTSZ illetékes szervezete + a cégekkel szerződött akkreditált laborok), és a piacra került termékeket is szúrópróbaszerűen.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#33939) pjen válasza Mercutio_ (#33938) üzenetére


pjen
félisten

Ez az ,hogy szúró próba szerűen.Az ÁNTSZ vezetője nyilatkozta,hogy nem ellenőrzik.Viszont a csap vizet minden nap többször.

(#33937) Chaser:mikor én elkezdtem halakat tartani,jó régen volt,az volt a vezér elv,hogy az öreg víz a jó víz.Nem is cseréltük pedig már tükrös volt.Olyan szép gurámi-k azóta sem voltak nekem.Pedig akkor volt a talaj sok növény,víz élő tubi esetleg egy bora levegőztető+fűtés.

[ Szerkesztve ]

(#33940) pjen válasza Mercutio_ (#33938) üzenetére


pjen
félisten

Egyébként a laborokkal pont saját magadnak mondsz ellent.

(#33941) ribarszki


ribarszki
őstag

Csináltam ma két teát. Egyik csapvíz felforralva, a másik RO tisztított víz felforralva. Mindkettőben 1-1 filter Sága erdei gyümölcsös tea van. Ugyan annyi ideig áztak (3perc). Minden egyforma, kivéve a víz. Sajnos az illatot nem tudom prezentálni, de az egyik semmilyen illatú, a másik igazán gyümcsös. Nem promózom senkinek a víztisztítót, csak mint érdekesség mutatom. Azért a csapvízbe kerül a folyamat alatt sajnos vegyszer is...

Na melyik tea melyik vízzel készült? 😉

[ Szerkesztve ]

(#33942) pjen válasza ribarszki (#33941) üzenetére


pjen
félisten

2 féle Gyuri bácsi teát iszom ,gyümölcs teát sosem.A két féle Gyuri bácsi is sok nekem. ;]

(#33943) peppe79 válasza ribarszki (#33941) üzenetére


peppe79
senior tag

Nem kötekedésből kérdem, de tkp. mit is látunk?

(#33944) ribarszki válasza pjen (#33942) üzenetére


ribarszki
őstag

Én sem vagyok nagy teás, de amióta élénk szine, gyümolcsíze és illata van, azóta szívesebben iszom.

[ Szerkesztve ]

(#33945) ribarszki válasza peppe79 (#33943) üzenetére


ribarszki
őstag

Egy zavaros, rosszízű, semleges illatú teát egy átlátszó, illatos, ízes mellett. De van amit nem írtam le érthetően? Délelőtt ígértem a fórumnak, hogy d.u. csinálok képet. Ennyi a story.

(#33946) peppe79 válasza ribarszki (#33945) üzenetére


peppe79
senior tag

Értem. Én csak a színkülönbséget vettem észre, ízeket egy fotó alapján nehéz megkülönböztetni.

(#33947) pjen válasza ribarszki (#33944) üzenetére


pjen
félisten

Sört nem próbáltál még főzni belőle?

[ Szerkesztve ]

(#33948) G@ß! válasza ribarszki (#33945) üzenetére


G@ß!
őstag

Köszi a tapasztalatodat, és az összehasonlítást is.
Azért érdemes lenne megfogadni pjen (#33947) tanácsát is... :D

(#33949) ribarszki válasza pjen (#33947) üzenetére


ribarszki
őstag

😁 Sört még nem. De a teából kiindulva biztos más lenne az íze mintha csak sima csapvízzel készülne. Miért, ezekhez a házi sörökhöz csapvizet használnak? Fogalmam sincs.

(#33950) Mr.Csizmás válasza ribarszki (#33949) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

a legjobb söröket forrásvízből csinálják.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.