Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#33951) pjen válasza ribarszki (#33949) üzenetére


pjen
félisten

Mit használnának?Azért más a Soproni vagy a Pécsi sör mint a Pesti,mert más ízű a víz.

(#33950) Mr.Csizmás Ez azért izlés kérdése is.A csiki sör nem egy akkora kaland.

[ Szerkesztve ]

(#33952) ribarszki válasza pjen (#33951) üzenetére


ribarszki
őstag

Mármint a most divatos házi sörfőzésre gondoltam. Tudod ilyen hipszter dolog 😄 Kis tételben, otthon a spájzban. A nagyok nyilván vezetékes vizet használnak, bár náluk is komoly szűrőrendszer van. S a német sörök vízminőségéről már ne is beszéljünk..

[ Szerkesztve ]

(#33953) Mr.Csizmás válasza pjen (#33951) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

"legjobb" :))

@ribarszki

Szarajevóban a sörgyár 7 forrásra épült.

btw. a vízminőséget szigorúbban szabályozzák, mint a fogyasztóit, lásd 1516 Reinheitsgebot.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#33954) pjen válasza ribarszki (#33952) üzenetére


pjen
félisten

Nem szeretem a házi söröket.

(#33953) Mr.Csizmás Azt szoktad meg,nekem idegen.Én a Pesti viz ízét szeretem a sörben,esetleg a Borsodit.

[ Szerkesztve ]

(#33955) pjen válasza Mr.Csizmás (#33953) üzenetére


pjen
félisten

Gondolom azért épült 7 forrásra mert a Miljacka nálunk még patak se nagyon lehetne,a vize barna és szagos. ;]

(#33956) Chaser válasza ribarszki (#33941) üzenetére


Chaser
titán

nehéz kérdés nehéz, rákérdeznék, a jobb oldai a tisztított vizes? ( :
ajánlom a milford teákat, az még csapvízből is finom, na majd tisztítottból milyen finom lesz

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#33957) Mercutio_ válasza pjen (#33940) üzenetére


Mercutio_
félisten

Te hivatkoztál a laborokra, akkor én minek is mondok ellent?

Mivel - adott esetben - ugyanaz a labor vizsgálja a csapvizedet, mint a palackozott ásványvizet, szóval ha az egyiknél megbízol benne, akkor a másikban miért nem?

A szúrópróba-szerűen a boltok polcain lévőre vonatkozott, magát a kutat/palackozót rendszeresen vizsgálja az ANTSZ és annak laborja.
Sőt még az olyan kutakból származó vizre is rendszeres vizsgálatot ír elő a jogszabály, ami meghatározott (napi 10 m3 vagy 50 személynél többet lát el) mennyiséget elér.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#33958) Elemental válasza Csabroncka (#33904) üzenetére


Elemental
addikt

Egy éve így nézett ki nekünk is a kád :)
Jelenleg a tünet, hogy van szaga víznek, amikor pohárba engedek, akkor 1-2 másodpercig érzek valami szagot, és ahol áll folyamatosan a víz, ott besárgul.
Finomszűrőt tettek be a srácok, de ezt inkább csak a csapok miatt.

(#33959) #94529552 válasza ribarszki (#33941) üzenetére


#94529552
törölt tag

Egyszer ittam Saga nevű gyümölcsaromás teát, de nem a legjobb szerintem. Ezt találtam róla: Sima darált tealevél, eszméletlen sok színezővel és aromával.[link] Vagy ez a Sága ez másik gyártó?

(#33960) ribarszki válasza #94529552 (#33959) üzenetére


ribarszki
őstag

Csinálhattam volna Mülleres igazi gyümiteával, de azt sajnálnám erre a bemutatóra. Az eredmény ugyanaz lenne. Amúgy tényleg nem nagy durranás a Sága tea..

[ Szerkesztve ]

(#33961) Csabroncka válasza ribarszki (#33941) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Több ízben, olvastam délelőtt a fórumot - nem szeretnék érdemben senki pontos, kevésbé pontos, vagy éppen tök hülyeség hozzászólására egyenként reagálni és valójában a topik témája sem az.

Soha nem szoktam a munkámmal kérkedni sehol, nem is akarok ezzel kapcsolatban részletekbe menni, legyen annyi elég, hogy ezt tanultam és ebben is dolgozok - laborvezetőként egy magyar viszonylatban az egyik legnagyobb hazai magán laborban. Szóval úgy általában a vízanalitika, akkreditáció és egyebek minden időmet kitöltik.

Szóval kezdjük azt a tényt, amit már korábban is írtam, hogy Magyarországon döntő többségben kiváló minőségű a hálózati ivóvíz. Az is tény, hogy kutaktól függően de a karsztos területek többségén gyakorlatilag ásványvíz minőségű és összetételű víz jön a csapból.
Azonban régióktól függően természeti adottságok miatt és részben antropogén eredetből lehet gond a vízzel, amit próbálnak kezelni.

Normál első két ütemben a vizet megszűrik (csak fizikai) és a kitermelőkút után kezelik. Ez a kezelés nem azért van elsősorban mert már bacikkal terhelt a víz, hanem hogy a hálózatban ne szaporodjanak fel a baktériumok. A kezelés többféle lehet, klór gáz, Hypo, UV besugárzás...stb. Első két esetben nem oldenáré mennyiségekről van szó, és ne kell rögtön a falnak rohanni, csak annyit adnak hozzá, hogy a telepszám (kitenyészthető baktériumok száma) a hálózat bizonyos pontjain megfelelő legyen még pangó víz esetén is. Kinek állna érdekében feleslegesen "vegyszerezni" a vizet :F drága....

Amikor kiengeded a csapból a vizet, akkor felszabadul nyomás alól a vízben oldott aktívklór, ami rendkívül illékony és klór gáz formájában pár perc alatt elillan a vízből, ezért érzed intenzíven.

Normál esetben semmi mással nem kell kezelni a vizet!

A korábban említett probléma, akkor kezdődik, amikor magas a víz vas, mangán vagy arzén tartalma geológiai okok miatt!!!

Kezelik a vizet többféle képen, itt most egy technológiai mellékhatás jött létre amit a szakemberek elbasztak, mert senki nem számított ara, hogy miként fog a hálózat a pH változásra reagálni.

Apropó hálózat: valóban sok településen katasztrófa, és ez sokszor gondot okoz, hiába tökéletes a víz, ha pl egy ezeréves társasházban rohadnak a csövek. Maga a szolgáltató a vízóráig felel a minőségért.

RO víz és víztisztítók.

RO (fordított ozmozisos technológia) -val előállított víz nem ivóvíz! Ezt az idióta forgalmazó sem mondja neked, hogy kávé, tea semmi gond, de ha csak ilyen vizet iszol 0-24-ben akkor bizony belehalsz :) . A sóháztartás miatt szükség van a vízben oldott ionokra (kálcium, nátrium, magnézium..stb) a túl sok és a túl kevés sem jó. Mindent határértékkel szabályoznak a 201/2001-es rendeletben.

Mivel a vízből eltávolítod az ionokat az RO-val ezáltal mind oldószer sokkal intenzívebben reagál a környezetével (agresszívebben oldja ki a dolgokat), ezért aztán finomabb a kávé és a tea, de túlzásba nem szabad esni.

A teljesség igény enélkül írtam, ha kérdésetek van igyekszem válaszolni

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#33962) ribarszki válasza Csabroncka (#33961) üzenetére


ribarszki
őstag

Nagyon köszönöm, hogy ezeket leírtad. Amire kíváncsi lennék, (nyilván erre pontos választ nem tudsz adni), hogy az RO tisztítóban a visszasózás során mennyi ásványi anyag oldódik vissza a vízbe. Vagyis elég-e az a mennyiség amit visszapótol. Mondjuk ez méréssel derülne ki. A viztisztító után annyit érzek, hogy finomabb a tea és a kávé. Gondolom ezért is használnak többen ilyen berendezéseket. Illetve az is fontos amit említettél, hogy a vízmű a vízóráig felel. Utána meg lehet tragikus állapotban a csőrendszer..

Ja igen.. ezek szerint ha kiengedek a halaknak egy nagy kádba mondjuk 150 liter vizet, akkor abban néhány perc múlva nulla lesz a klór mennyisége? Nem kell órákat szellőztetni?

[ Szerkesztve ]

(#33963) #40553216 válasza polonic (#33905) üzenetére


#40553216
törölt tag

Aszonták, érdemes, mert a kis biszbaszokat megfogja, azok nem kerülhetnek a betét közelébe, nem szorulhatnak oda, nem karcolják szét, nem fog csepegni a csap. Valami ilyesmi. Bár Csabroncka már válaszolt.

(#33910) pjen
Egészen apró, 10 µ méretűeket szűr.

(#33964) G-Bali


G-Bali
senior tag

Sziasztok segítséget kell hűtőszekrény ügyben , anyukámnak tönkre ment ,a lenyeg hogy ne legyen szélesebb mint 58-59 ,max 60 cm ,fagyasztó 70-90l , hűtőtér 180-2xx L körül lenne optimális.
Úgy gondoltuk hogy inkább egy olcsóbb ,bővített garival jobb lenne ..
Vannak amit mindenképp kerüljek el ,és amin ajánlott....?! köszönöm

(#33965) Csabroncka válasza ribarszki (#33962) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Ne sózd vissza, olyan vackot ne igyál, inkább vegyél ásványvizet! A teába meg kávéba meg jó az RO.

Igen a kádas dolog jó, de ha zuhanyrózsával engeded egy festékes 20 literes vödörbe nagy slunggal az is jó.

Egyébként akváriumnál érdemes úgy csinálnod, hogy iszapoló tölcsérrel leszívod a kakis törmeléket az aljzatról, majd ezt a vízmennyiséget töltöd vissza rá hetente (friss vízzel). Ezzel az eljárással no meg a szűrő rendszeres karbantartásával elég volt 3 évente szétszedni az akváriumot, de azt is inkább csak azért mert a növények nagyon elburjánzottak.

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#33966) peppe79 válasza Csabroncka (#33961) üzenetére


peppe79
senior tag

Itthon kizárólag a meggyőzés erején múlik, hogy milyen gyógyító vagy egészségmegőrző eszközöket vásárolunk, vagy hogy milyen kamu befektetőkre bízzuk a pénzünket. És ez így van jól.
Nem szép dolog a vásárlókat megfosztani az illúzióiktól, a "forgalmazókat" meg a bevételi forrásuktól! ;]

[ Szerkesztve ]

(#33967) Sergiohu


Sergiohu
tag

BWT AQA Perlával van valakinek tapasztalata? Eddig tervben volt a vásárlása.

Na ez tényleg az utolsó, holnaptól...

(#33968) ribarszki válasza peppe79 (#33966) üzenetére


ribarszki
őstag

Szvsz az RO víz nagyon nem homeopátia és csakratisztítás kategória. Ami történik az fizika, kézzel fogható. Hogy jó-e csak ezt inni az már más kérdés. De mondom, ha csak a gépeimbe használnám, már megérte, mert nem döglenek a gépek a vízkő miatt. A tea finomabb, a kávé jobb. Azért nem kéne vízerekkel meg tértisztítással összemosni. Azt elhiszem, hogy a marketing eltúlozza a csapvíz rossz minőségét.

(#33969) Taci


Taci
addikt

Sziasztok!

Ipari pohár- és tányérmosogatóval kapcsolatban lenne szükségem segítségre, konkrétan hogy melyiket lenne érdemes megvenni (megbízhatóság a fő szempont).

De nem tudom, ez-e a megfelelő topik-e, szóval előtte ezt szeretném tudni, hogy nehogy rossz topikba írjak. Ha esetleg mégsem ez lenne, átirányítanátok a megfelelőbe, kérlek

Köszönöm!

(#33970) Remekelek28


Remekelek28
őstag

Sziasztok. Indukcios sima villanytűzhelyek közül,melyik az ajánlott? 80 ezer ft ig keresnék. Ha lehet keskenyebb legyen

(#33971) Chaser válasza Remekelek28 (#33970) üzenetére


Chaser
titán

link

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#33972) G-Bali válasza G-Bali (#33964) üzenetére


G-Bali
senior tag

Nekem tudna valamit segíteni valaki...? :B

(#33973) dh66e válasza Remekelek28 (#33970) üzenetére


dh66e
veterán

130k van egy indukciós....

(#33974) Lauda válasza G-Bali (#33964) üzenetére


Lauda
félisten

Electroluxot ajánlanék, pl. EN3201MOW. Kiterjedt szervízhálózata van, két év gart kitolod ötre és kész.

(#33975) Taci válasza Taci (#33969) üzenetére


Taci
addikt

Na szóval:

Ezeket a linkeket kaptam, ezekből kellene segítenem választani egy óvodába való beszerzéshez:

[1]
[2]
[3]
[4]
[5-6-7-8]

Hátha van valakinek közületek tapasztalata velük, vagy ha más nem, a gyártókról tapasztalat, vélemény.

Köszi!

(#33976) Remekelek28 válasza Chaser (#33971) üzenetére


Remekelek28
őstag

Jah,hogy egy beépitett olcsóbb mint az ilyen egybe tűzhely? Azt hittem forditva van. Ez meglep.

(#33977) Grande Ale


Grande Ale
őstag

Szórakozik a főző lapunk. Média marktban láttam egy akciós Neff indukciós lapot, 140 körül. Jónak tűnik. Van valakinek tapasztalata ezzel a márkával? Ha jól tudom ez felső kategóriás.

(#33978) #94529552 válasza Remekelek28 (#33976) üzenetére


#94529552
törölt tag

De annál még lesznek a beépítésnél + költségek is szerintem. Közben meg egy beépíthető indukciós fözőlap+elektromos sütő kombó is 120k körül indul, amiket találtam.

(#33979) Remekelek28 válasza #94529552 (#33978) üzenetére


Remekelek28
őstag

Igen,azt tudom,h 120 körül van a beépithető. Viszont,ha ugy csináltatom a konyhaszekrényt,h méretre,akkor milyen plusz költség lehet még?

(#33980) skoos


skoos
őstag

Sziasztok,
Mosógépet készülnék venni. Legyen egyszerű, megbízható és ne legyen csúnya. A+ minimum legyen, elöltöltős, 120e max. 8évet húzzon le, agyonhasználva nem lesz. Szimpatizálok a bosch-al, de nem ismerem. Ugyanilyen szárítógépet is vennék később, egybeépítés nem fontos, se azért mutassanak jól egymás mellett.
8kg-t jó, ha tud, dob minél nagyobb legyen, méhselyt vagy hasonlo fancy aprosagok... :)

Mit javasolnátok?

(#33981) dh66e válasza Remekelek28 (#33976) üzenetére


dh66e
veterán

Na azért oda kell még szekrény meg pult meg lábazat meg vízzáró profil meg aki legyártja beszereli kiszálítja neked.... szóval azzal még nyugodtan számolhatsz egy 40k-s költséget.Alaphangon.

(#33982) G-Bali válasza Lauda (#33974) üzenetére


G-Bali
senior tag

:R

(#33983) skoos válasza skoos (#33980) üzenetére


skoos
őstag

WAN24161BY 115e?
[link]

[ Szerkesztve ]

(#33984) ribarszki válasza skoos (#33983) üzenetére


ribarszki
őstag

LG?

(#33985) pjen válasza skoos (#33980) üzenetére


pjen
félisten

Neked egy jósdában kéne tanácsot kérni.

(#33986) Zeki válasza skoos (#33980) üzenetére


Zeki
nagyúr

Nem tudom van-e itt jövőbe látó, mert ÉN konkrétan semmilyen mosógépet sem tudnék ajánlani, ami biztosan elmegy hiba nélkül 8 évet. Így 120-ba meg pláne nem.

(#33987) Chaser válasza Remekelek28 (#33979) üzenetére


Chaser
titán

semmi, főzőlapnak ki kell vágni a munkalapot, sütőnek szekrényt csinálni, vagy venni készen
nem lesz olcsóbb kombi indukciós, az még pár éve terjedt el - és nyilván kisebb a kombikra a kereslet, okokat részleteztem -

skoos azt javasolnám vegyél egy 8 év garanciás mosógépet, mert hozzáértő nem fogja neked garantálni az x évet, 60e-s candy is mehet 10 évig, 300e-s miele is besülhet gar közben v után
üdvözöllek a tömegtermelés világában...

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#33988) Lauda válasza skoos (#33980) üzenetére


Lauda
félisten

Szia!

Vedd meg amelyik tetszik, kb ennyi.

(#33989) Zeki válasza Chaser (#33987) üzenetére


Zeki
nagyúr

MAX 5 év garanciát adnak a biztosítók a gyárival együtt, vagy a gyártó ad 4/5 évet, ha épp akciózik. De ha 5 év gyári garid van, már nem vehetsz hozzá biztosítóst.

Kivéve Miele, ahol a gyári 2 évre náluk lehet venni extra 8 évet, és akkor 10 évig nincs gondod.

(#33990) #94529552 válasza Remekelek28 (#33979) üzenetére


#94529552
törölt tag

[link] A pontos árról a készítőt kérdezném, de biztos más ár lesz a főzőlap+sűtő kombó beépítéssel, mintha egy szabadonálló tűzhelyet rakunk be.

(#33991) Remekelek28 válasza #94529552 (#33990) üzenetére


Remekelek28
őstag

Most egy nafyon régi van,de ennél 20 perc mig forró lesz a lap.
A kerámiás gondolom 2-3 perc. Igazából lehet jobban megérné azt vennem. Mint dupla áron beépittetni. 70 ezerért már lehet kapni.

(#33992) Chaser válasza Zeki (#33989) üzenetére


Chaser
titán

tudom h nem lehet, illetve nem tudtam h a mile-nél lehet, csak az irreális elvárásra reagáltam...:)

Remekelek28 úgy vettem ki csináltatsz bútort, akkor mindegy, h ott épp nem szekrény lesz - illetve nem, mert tűzhely helye olcsóbb, nincs előlapja, semmi, csak egy doboz, főzőlap meg megy a munkalapba, egy dekopír kell hozzá -
ami neked van az a még régebbi verzió, kerámia lapos viszonylag gyorsan bemelegszik, indukciós nagy előnye, csak ott fűt ahol az edény is van, kerámia lapos csak teljes zónát tudja fűteni
ha megelégszel két zónással, 50e-ért van ikeában olyan 2 zónás verzió, sütővel 100e - dobozt meg te is tudsz magad csinálni, obiban levgáatsz egy munkalapot, ingyen leszabják, talán fóliázzák is, de sütőnél élek sem látszanak, csak maga a sütő eleje -

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#33993) Chaser válasza Remekelek28 (#33991) üzenetére


Chaser
titán

ikeában 15e-ért van beépített sütőhöz+főzőlaphoz szekrény, ha pesti faluban vagy kérdés megoldva, ehhez nem kell szakit hívni, bár magam részéről magas szekrény sütőnek+micronak, az se vészes náluk, máshol ilyen sokkal drágább
persze ha nem illeszkedik a jelenlegibe akkor nem szóltam

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#33994) dh66e válasza Remekelek28 (#33991) üzenetére


dh66e
veterán

Azért én rábeszélnélek a beépíthetőre sokkal esztétikusabb lesz a konyhád és könnyebben tisztán is tartható!
OK tudom drágább így,de hidd el csak előnyöd származik belőle!

(#33995) Mercutio_ válasza Chaser (#33993) üzenetére


Mercutio_
félisten

+1 a toronyba épített sütőre :K

Nem kell hajolgatni hozzá, könnyebb kivenni a forró tepsit, ellenőrizni a sülő tésztát, stb.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#33996) Remekelek28 válasza Chaser (#33993) üzenetére


Remekelek28
őstag

Köszönöm a segitséget mindenkinek. Namost igen,teljesen új konyhabútorcis lenne,méghozzá fóliásat akarok,smi drágább és ugyebár a beépitettnél ezt a részt is meg kell fizetni az asztalosnak,doboz,előlap,munkalap. És már akkor célszerű egyeztetve megvennem a sütő ,főzőlapot. ,hogy olyan méretre vágjon mindent. Ha 120 az indukcios sutő főzőlap,akkor gondolom a rá eső butordarab még vagy 40 be belekerül. Igy 160. A kerámiás tüzhely meg kijön feléből. Itt egyébként a sarokszekrény legstélére esne ,bármelyik is lesz a választott. A vezeték oda esik.
A kétdés mennyivel lassabb a kerámiás.

(#33997) flash-


flash-
veterán

üdv, tegnap érkezett meg a Samsung RB33J3205WW/EF kombinált hűtőm.

egy kérdés: az természetes hogy a felső(tehát az általános hűtő) rész ajtaját ha kitárom nem marad úgy hanem folyamatosan elindul becsukódás irányába.(viszont nem csukódik be résnyin olyan 25 fokos szögben megáll
de nem hiszem hogy ferde lenne a hűtő mert a mélyhűtő ajtó az nem csinál ilyet...
ötlet??

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#33998) arcitec válasza flash- (#33997) üzenetére


arcitec
addikt

Ezek ilyenek, kilincs nélküliek, a gyártói leírásban is az van, hogy úgy kell vízszintbe tenni, hogy kicsit lejtsen :U befelé, épp annyira, hogy könnyebben csukódjon. Mi nem foglalkozunk ezzel, nyilván ha kicsi erővel hajlik befele, az nem bizton elég a záródáshoz, be kell tenni.Ha teljesen be van hajtva akkor ellenben záródnia kell.Apropó még az is számíthat, hogy van-e sújy az ajtóban, pl literes flaskák stb ... ;)

[ Szerkesztve ]

(#33999) Chaser válasza Remekelek28 (#33996) üzenetére


Chaser
titán

Csunya lenne ha egy doboz 40e-be kerulne, szabvany meret, ha asztalos akkor tudja a suto meretet, fozolap meg amekkorat veszel - azt nem tudom szabvanyra gyartjak-e, de mivel beepitheto valoszinu -
Ha komplett magas szekrenyt akarsz az lehet 40e, attol fugg ajtos v fiokos megoldast szeretnel
Ha mar uj konyhaban gondolkozol nem erdemes ezen sporolni sztem

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#34000) ribarszki


ribarszki
őstag

Este megnéztem a mosógép tetejét, hogy mennyire rozsdásodik a burkolat alatt. Leszedegedtem a felpúposodott festést. Hát rosszabb mint gondoltam. (Nem, nincs párás helyen. Fagor innováció :DD ) Amúgy szépen mos. Amíg le nem rohad a teteje addig használjuk :U

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.