Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#34701) Ispy válasza gabor9991 (#34700) üzenetére


Ispy
veterán

Remélem én örülni fogok, hogy költöttem. :P

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#34702) Zolás


Zolás
addikt

Most vettem electrolux porszívót, most meg mindenki szidja a márkát...

Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve

(#34703) Ispy válasza Zolás (#34702) üzenetére


Ispy
veterán

Nekem a hűtőm elektrolux, eddig semmi bajom nem volt vele, a mosogatógépet most fogom beüzemelni....

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#34704) Bigemperor válasza Zolás (#34702) üzenetére


Bigemperor
senior tag

Porszívóban többnyire ajánlott kategória, szinte mindenki dicséri és elég régóta van tapasztaltuk a gyártásában. Még turmixgépem van tőlük, az is jó.

[ Szerkesztve ]

(#34705) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
félisten

Media Markt határ út jelentés, #europark #shopmark

hűtő HGCS-t akartam intézni. na azt nem lehet már ott, mert megszűnik a bolt, és vele az ügyintézős account is, ergo nem tudják lezárni.

ellenben elég jó outlet akciók vannak a nagy háztartási gépekre, 150 -> 120k, meg úgy csomó minden ÁK ár alatt ~10%-al legalább. hűtőkről dobok képet is.

[ Szerkesztve ]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#34706) peppe79 válasza Gabesz26 (#34697) üzenetére


peppe79
senior tag

Mi imádjuk az új Actifry Express XL-t! A régi Actifry is szépen sütött, de annak volt jó pár konstrukciós hibája: ilyen például a kisebb kapacitás, a lassabb sütési idő, a tetőfedél rögzítő fülének elrepedése, a forgólapát kivitele (elzsírosodó tömítés, törésre való hajlam), a tálca alacsony belső pereme (a folyékony összetevők kifolynak belőle), a terelőgyűrű hiánya (így néha 1-2 sültkrumpli fennakadt), a nehezen leolvasható + bepárásodó kijelző, vagy az automatikus kikapcsolás hiánya. Ezeket a hibákat szinte mind sikerült kijavítani az új változatban, ezért - bár a régi, classic típus olcsóbban beszerezhető, de én - inkább az újabb modelleket ajánlanám mindeninek.

Egy bosszantó hibája van csak: ha nem áramtalanítod, akkor a kijelző világítva marad ("stand by"). Egyedül felnyitott tetővel kapcsol ki, de én meg nem szeretem így hagyni, mert ez nem tesz túl jót a mechanikának. Két megoldás van rá: vagy egy olcsó, billenőkapcsolós hosszabbító, amit használat után áramtalanítasz; vagy - amit én is választottam, - egy ilyesmi visszaszámlálós időkapcsoló. Nekem ez bevált, van itthon több darab is belőle (kávéfőzőhöz biztonsági kapcsolónak, mobiltelefon éjszakai feltöltéséhez stb. nagyon jó szolgálaltot tesz).

A fedővel egyelőre nincs bajom, talán csak annyi a negatívum, hogy sokkal nagyobb, mint a régi classic típusnál, még éppen elfér a mosogatóban. És ha nem szeretnéd, hogy rászáradjon az olajos, zsíros ragacs, minden használat után célszerű elmosni (mint ahogy a tálcát és a keverőlapátot is). A tartósságával kapcsolatban még nincs tapasztalatom, de célszerű azért óvatosan bánni bele (és a keverőlapáttal is).

A snack rács, amit belinkeltél, úgy tudom, hogy csak a régi classic, és 2in1 típusokhoz jó. A csomagolása is erről árulkodik (a képre kattintva kinagyítja).

Az express modellhez egy olyan rács kell, amiben van egy kis műanyag adapter. Én ezt a változatot vettem, ez tutira jó hozzá, és csak egy ezressel drágább. De azt ugye tudod, hogy a snack rács ebben a készülékben keverőlapáttal együtt nem használható, csak külön-külön?

Az express XL modell az Edigitalnál most 59,5 ezer ft, ez nagyon jó ár! Snack ráccsal együtt meg vagy vele 65,5 ezerből.

A Snacking változat, amihez alapból van snacking rács, a legolcsóbb helyen is 77 ezer ft, ráadásul az ocsmány fekete színű.
Sokkal jobban megéri a fehér színű express XL, és - ha szükséged van rá - a külön megvásárolt rács.

[ Szerkesztve ]

(#34707) peppe79 válasza Ispy (#34703) üzenetére


peppe79
senior tag

A hűtő, meg a porszívó más kategória. Bár hozzáteszem, hogy ha most kellene hűtőt választanom, már nem a Zanussi/Electrolux/AEG példányok közt keresgélnék.

A "vizes" használatú cuccaik viszont elég gagyik. Amikor megláttam a mosógépeik műanyag szíjtárcsáját, azt hittem, rosszul látok! :F

(#34708) Bacusuz válasza peppe79 (#34675) üzenetére


Bacusuz
őstag

Szia
Nekem is eluxom van és az enyémnél típushiba volt ez a néha elfosós jelenség.
Több dolgot is cseréltek egy újabb javított konstrukcióra.
Azota jó kop kop kop...

ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.

(#34709) #94529552 válasza Zolás (#34702) üzenetére


#94529552
törölt tag

Van pozitív vélemény is: az 5 éves felültöltős Electrolux mosógéprünkől pár hete leszedtem a 2 oldalburkolatot, csak azért, hogy csekkoljam az állapotát, és egy szem rozsda sincs rajta. Az egész belseje rozsdamentes, de még javítani se kellett.

(#34710) peppe79 válasza Bacusuz (#34708) üzenetére


peppe79
senior tag

Király! :F Jó, hogy legalább a Te gépedet rendbe hozták. Nekem mindössze csak néhány tanács jutott a részükről: ne használjak tablettát, és kizárólag a normál vagy intenzív programot futtassam le. Szerettem volna megtudakolni, hogy akkor mit keres rajta a többi választható program, és ha tablettával nem használható (ilyet se hallottam eddig!), akkor minek a multitab funkció...de a szerelőnek már nem jutott ideje válaszolni, és gyorsan elviharzott. A hitvány konstrukció, és a szervizes kolléga "komoly" hozzáállása miatt az összes terméküket száműzni fogom a háztartásunkból.

(#34711) Bacusuz válasza peppe79 (#34710) üzenetére


Bacusuz
őstag

A nagyfaluban laksz?
Tudok egy szerelot aki markaszerviz is

[ Szerkesztve ]

ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.

(#34712) peppe79 válasza Bacusuz (#34711) üzenetére


peppe79
senior tag

Nem, a kisfaluban: szögedi vagyok. :)

(#34713) Gabesz87


Gabesz87
addikt

Kíváncsi volnék a véleményeteket. Emagon rendeltünk egy Samsung mikrot. Tegnap meg is jött. 2 év gari van rá, és vettem még 2 év plusz garit. Gondoltam beregisztralom a Samsung honlapján. Na itt kezdődtek a bajok, és kezdtek felvetődni a kérdések. A mikró hatuljarol lelestem a serialt, de a termekregisztacional nem sikerült felismertetni. A formátum jó, pipa megjelenik, ám kiírja, hogy nem sikerült termékhez rendelni. Listából sem tudom kikeresni, mert nincs benne ez a típus (GE109MST1/BOL). Gondolom ezt itthon nem forgalmazza a Samsung, ezért nincs fent nekik. Mindegy is, gondoltam, ott van a 4 év gari. Már azt is furcsállom, hogy a garipapir, ami a doboz oldalán volt egy fóliában, nincs kitöltve. Megnéztem mailben a gari kiterjesztéséről szóló doksit amit küldtek. Mondom nem gond, ebben minden benne van, nevem, rendelés dátuma, típus, az alap 2 év gari, és a vásárolt +2 év. DE!!! Amin totál meglepődtem, hogy a sorozatszám teljesen más! Köze nincs ahhoz, ami a mikró hátulján a címkén van. Ez így nem gáz csöppet? Majd ha netán gariztatni kell, elhajtanak a búsba, mert nem egyezik a serial...hétfőn ennek utána érdeklődöm mindenképp. De kíváncsi volnék a véleményetekre. Mondtam a feleségemnek, hogy a MediaMarktbol vegyük azt a Panasonic mikrot amit kinéztem, de neki ez tetszett. Remélem nem b...tak át.

(#34714) Csigusz 1


Csigusz 1
aktív tag

Típusmegjelölés nélkül...
Csak megláttam egy üzletben és lefotóztam:

Ennyit az ujjlenyomat-mentességről! :D

[ Szerkesztve ]

My name is Biga... Csigabiga! :D

(#34715) #40553216 válasza szaszlaci (#34666) üzenetére


#40553216
törölt tag

Sennheiser HD590.

(#34716) Gabesz26 válasza peppe79 (#34706) üzenetére


Gabesz26
senior tag

Köszönöm a részletes választ! :R

Azt hiszem ez végleg eldőlt :). Az edigitalos akció miatt merült fel a megvétele (van cetelem kártyám úgy még ebből az árból is lejön valamennyi), jókat is olvastam róla, de pont ezek a gyakorlati tapasztalatok hiányoztak amiket írtál.

A snacking verzió szerintem sem éri meg (bár jobban örülnék a fekete külsőnek, de ekkora felárat nem adok érte).

Azt tudtam, h ha ebben használom a rácsot akkor keverőlapátot nem fogom tudni, mert egy ideje már gondolkodtam a 2 in 1-ban (annak ez egyik nagy előnye), de itthon megbízható helyen már nem kapható, németből majdnem megvettem tavaly (év végén 55 ezer lett volna akciósan + 6 ezer a szállítás), de végül a szállítással járó rizikó, meg a gari miatt kihagytam. Sokmindenben viszont jobb ez az új express XL széria, szóval úgy gondolom jó választás lesz ez is :).

(#34717) blattida válasza Csigusz 1 (#34714) üzenetére


blattida
nagyúr

A rozsdamentes felület minden, csak nem újlenyomat mentes. Ezt mindenki tudja, akinek már volt inox cucca, legyen az evőeszköz, tál vagy főleg, valamilyen nagy felületű háztartási gép, mint amilyen a berakott gorenje hűtő is...de, gondolom, csak az újlenyomat mentességet is hirdető marketinges bullshit matricára utaltál vele. ;]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#34718) peppe79 válasza Gabesz87 (#34713) üzenetére


peppe79
senior tag

Kérdezz rá, szerintem véletlenül hibázhattak. Nemrég rendeltem az EMAG-ról nyomtatót, amiről csak a használat során derült ki, hogy windows alatt tökéletesen működik, azonban linux alatt hibásan nyomtat. Simán visszaadták az árát, pedig nem lett volna kötelességük. Végtelenül korrektek voltak, és hihetetlenül gyorsak (1 hét alatt lezajlott az egész).

(#34719) szaszlaci válasza Gabesz87 (#34713) üzenetére


szaszlaci
addikt

Ilyet mintha már olvastam volna a Tékozló homáron, ahol azt hiszem az lett a vége, hogy nem európai forgalmazású termék, és nem lehet érvényesíteni a garanciát a gyártónál. Illetve a legvégére megoldódott, hála a nyilvánosságnak.
De ha a plusz garanciáról szóló papíron nem egyezik a sorszám, és gond van, akkor mi lesz, ha érvényesíteni szeretnéd?
Ragaszkodnék a megfelelően kitöltött garanciapapírhoz, a semmi gond, jó lesszel nem elégednék meg.

(Egyébként alap Gorenje mikró most valamelyik nagyáruházvan 15 ezer, de amúgy is húsz alatt van.)

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#34720) peppe79 válasza Csigusz 1 (#34714) üzenetére


peppe79
senior tag

Soha nem értettem, hogy miért akarja valaki egy vendéglátó egység konyhájának megjelenését a lakásában viszont látni (acél hatású konyhagépek, felületek), de ha ez valakinek tetszik, felőlem... :N
Gondolom, alapból volt rajta védőbevonat, amit a takarítás során elfelejtettek újra felvinni. A neten lehet találni ilyen löttyöket.

(#34721) Gabesz87 válasza szaszlaci (#34719) üzenetére


Gabesz87
addikt

Szerintem ez valahova kelet Európába szánt termék lehet, mert magyar használati sincs, csak orosz, meg mit tudom én milyen nyelveken, hasonló cirill betűkkel.
Ez az, én is ettől félek, hogy mi lesz, ha gond lesz, és nem egyezik a sorozatszam. Mindenképp tisztazom velük ezt és jó volna ha a gari papírt is kitoltenek. A mediaMarktban jártunk így hogy a vásárolt Samsung mosogepnek nem volt kitöltve a papírja. Elküldtem postán aztán visszaküldték kitöltve. Remélem itt is ilyen egyszerű lesz.

(#34722) peppe79 válasza Gabesz26 (#34716) üzenetére


peppe79
senior tag

Nincs mit! Az Express XL nem sokmindenben, hanem gyakorlatilag mindenben jobb, mint a régiek. Az Actifry 2in1 még a régi típus, én alapból nem is ajánlottam volna. Mindössze annyi előnye van, hogy egyszerre lehet sütni az alsó és felső részben. De ez a tulajdonsága is elhalványul, ha hozzáveszed, hogy a sütésidő ennél a készüléknél lassabb, mint az újaknál.

(#34723) Mr.Csizmás válasza Gabesz87 (#34713) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

a többi sorszámmal nem próbálkoztál? a Bosch mosógépen is van 5-6 kb., mint kiderült nagyrésze az adott alkatrész raktári nyilvántartója... :U

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#34724) Termi16


Termi16
őstag

Sziasztok!

Meghalt a mosógépünk, újat szeretnék venni helyette.
A történet kicsit kacifántos, mert most költözünk 6-8 hónapra albérletbe, utána pedig a saját házunkba, ha felépült.

Az albérletben csak 1 fürdő van és csak 1 gépnek van hely, igy felmerült, hogy mosó-száritó gépet vennénk.

Kérdés, hogy ez mennyire éri meg, mennyire jó döntés? Sok helyen olvastam, hogy jobb venni egy külön mosógépet és egy másik száritógépet, ami adott esetben a saját házunkban működhetne is, de itt most nem.

A következő lehetőségeben gondolkozom:

- Venni egy sima mosógépet 100-120 000 körül, amit majd később visszek tovább a saját házamba, és akkor veszek mellé egy száritógépet. Ennek hátránya, hogy addig nincs száritógép, és az albérlet nem túl nagy, nehéz lesz ott ruhát száritani.

- Venni egy kombi gépet max 200-ig. Ez ugye egyszerűbb lenne, de nem tudom, hogy ennyiért van-e megfelelő minőségű, és hogy mit veszitek azzal, hogy nem külön-külön veszem őket, hanem egyben van.

- Ja még egy lehetőség, venni egy extra olcsó mosógépet erre a fél évre, akár használtan, aztán otthagyni az albiban.

Melyik lenne a jobb döntés szerintetek?
Ami nagyon fontos, hogy lehetőleg halk legyen a gép.

Ezt néztem ki elsőre.

[ Szerkesztve ]

Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!

(#34725) Ispy válasza Termi16 (#34724) üzenetére


Ispy
veterán

Én vennék egy 70k-s felül töltőset, aztán eladnám, amikor költözök. Mi a francnak vennél meg egy batár nagy dögöt most, amit el sem tudsz rakni rendesen és utána még cipelheted magaddal az új kéróba.

8 hónapot meg bármilyen géppel ki lehet bírni.

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#34726) Termi16 válasza Ispy (#34725) üzenetére


Termi16
őstag

A pakolás nem macera, van sok bútorom, amit viszek az albérletbe és onnan meg a saját házba, szóval mindkétszer lesz teherautó, egy plussz mosógép nem oszt nem szoroz itt.

Illetve a fürdő egész nagy, 6nm körüli, szóval befér egy nagyobb gép is, ez sem probléma.

Az eladással meg nem biztos, hogy akarnék utána még vesződni.

Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!

(#34727) lufi7 válasza Termi16 (#34724) üzenetére


lufi7
aktív tag

A kinézettet ne vedd meg, mert még egy kört sem tudnak normálisan megrajzolni. :DDD

Szerintem vegyél egy valami nagyon occsót és megegyezel a tulajjal, hogy az árát lelakjátok. Egy pár hónapot kibírtok.

"Csak szóljatok mindig 5 perccel a gól előtt"

(#34728) Csabroncka válasza Termi16 (#34724) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Az albérletbe "nehogymá" a főbérlő ne vegyen neked mosógépet, beszéld meg vele - írja le neked a bérleti díjból, vedd meg a legolcsóbb candy-t!

Amikor költözöl akkor pedig vegyél két különálló normális gépet...

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#34729) Termi16 válasza Csabroncka (#34728) üzenetére


Termi16
őstag

Igazából örülhetek, hogy találtam albérletet fél évre, határozott időre, a melóhelytől 2 percre, szuper házban, nem túl drágán. Szóval nem nagyon vagyok alkudozó pozicióban.

Tegnap felhivtam a tulajt, hogy mit gondol, először azt mondta, jó ötelet, vegyek valami olcsót, de nem akarta teljes áron beszámolni a költségekbe mondtam, hogy oké veszek 70-ért, számolja be 50-be, de még az se nagyon tetszett neki. Aztán meg kitalálta, hogy neki oda nem is kell annyira mosógép, ha új lakó jön lehet ő is hoz majd, ha meg nem, akkor majd vesz egyet ha muszáj.

Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!

(#34730) Ispy válasza Termi16 (#34726) üzenetére


Ispy
veterán

Akkor minek kérdezed? ;] :P Én ezt csinálnám....aztán majd az új házba vennék egyet, amikor már odaköltöztem.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#34731) dh66e válasza Termi16 (#34724) üzenetére


dh66e
veterán

Vennék egy jó mosógépet amit továbbvinnék,jön a jó idő a szárítást addig megoldanám manuálisan aztán mikor jön a költözés akkor vennék egy rendes szárító gépet.

(#34732) szaszlaci válasza Termi16 (#34724) üzenetére


szaszlaci
addikt

A mosógép szeret elromlani, a szárítógép meg eleve kényes szerkezet, legalábbis a kondenzációs/hőszivattyús. Ha egybe van, elég kockázatos, ráadásul azt mondják, hogy nem szárít valami jól az ilyen egybe dolog, amit ugyan nem tudok megerősíteni, de logikus, hisz eléggé más kialakítás kell a két célnak.

LG DD, illetve amelyik ma kapható, száz alatt megvagy vele. Tényleg nagyon szépen, jól van szerelve, nekem magasan ez a legszimpatikusabb.
Ezt viszed magaddal, aztán veszel egy szárítógépet, ha aktuális. Ez a Beko szimpatikus, nem drága, öt év teljeskörű gar és hőszivattyús.
Samsung mosógépeknél olyan szánalmas hibákat említenek időnként, hogy nem hiszem el. Ettől nem mondom, hogy mind vacak, de én biztos nem vennék.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#34733) peppe79 válasza Termi16 (#34724) üzenetére


peppe79
senior tag

Ez most komoly? Építkeztek, és az a legnagyobb dilemmád, hogy a pár hónapra szóló albérletben nem tudod elhelyezni a szárítógépet??? :F

Hát, nem tudom... 6 évvel ezelőtt mi is albérletbe kényszerültünk, amikor eladtuk a régi lakásunkat, és építkeztünk. De akkor egész más dolgokon aggódtunk, nem azon, hogy van-e épp hely kiteregetni a ruhákat. :N

[ Szerkesztve ]

(#34734) Termi16 válasza peppe79 (#34733) üzenetére


Termi16
őstag

Erre van a fórum :) :C

És nem, nem ez a legnagyobb bajom, de attól még egy olyan dolog, amit meg tudok kérdezni.
Amúgy ha elolvasod még egyszer, akkor pont nem azt irtam, hogy ez a baj :DD

De köszi az "épitő" hozzászólást.

Többieknek köszönöm a válaszokat, gondolkozunk még egy kicsit, bár a páromnak nagyon megtetszett a linkelt Samsung.

Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!

(#34735) Gabesz87 válasza Mr.Csizmás (#34723) üzenetére


Gabesz87
addikt

Itt 2 db számsor van a címkén csupán, egy az M/C, de ez maga a típus: GE109MST1/BOL, a másik pedig az S/N. Ebben van betű, szám is. Termékregisztrációnál ezt beírva ezt kapom:
A megadott sorozatszámot nem tudjuk készülékhez kötni! Előfordulhat, hogy regisztrálni kívánt terméket nem a Samsung Electronics Magyar Zrt. hozta forgalomba és ebben az esetben a garanciát nem tudjuk meghosszabbítani. Erről csak a regisztráció végével tud értesülni!

A kiterjesztett jótállási jegyen lévő sorozatszám csak számokból áll, és nem is jó formátumú, mivel a sorozatszám 9, 11, 12 vagy 15 karakter hosszú, ez pedig 13 karakter. Úgyhogy nem értem. Na majd kiderítem. Nem tudom holnap elérhetők-e, megpróbálom.

(#34736) #94529552 válasza Gabesz87 (#34735) üzenetére


#94529552
törölt tag

Ez már régi dolog, hogy a román Samsung által forgalmazott terméket itthon nem lehet regelni a magyar Samsungnál. Ezt már régen bevezették, ezáltal is az itthoni vásárlást szorgalmazva, a hivatalos viszonteladóktól. Ezzel most problémásabb a gari intézés, a 2 év helyett talán egy évig viheted a gyári szervizbe is, amúgy meg majd az emag garanciáztatja Romániában.

(#34737) BB9360 válasza Termi16 (#34734) üzenetére


BB9360
aktív tag

Bocsi, de ha van rá hely és pénz a két külön gépre, akkor NE gondolkozz egyben!!! A kinézet pedig legyen az utolsó szempont, főleg, ha nem szem előtt lesznek a gépek!
Egyszerűen nem jó megoldás a kombi. Nekünk volt, megoldott pár feladatot, akkor arra jó volt, de nem volt lehetőség másra. Ha lett volna, eszembe sem jutott volna!

(#34738) Gabesz87 válasza #94529552 (#34736) üzenetére


Gabesz87
addikt

Igen, ezt én is sejtettem. Meg tudom hogy az eMAG román cég, az egyik házimozi hangfalamat, amit soron vettem, de még garis volt, egy kilazult csatlakozó miatt gariztattam már velük. Emaggal nincs bajom amúgy. Szóval a termekregisztacio sem érdekel, mivel van a 4 év. Amit szeretnék hogy a gari papír ki legyen töltve ahogy kell és egyezzenek a serialok.

(#34739) birno


birno
addikt

Sziasztok,

Gyumolcscentrifugat szeretnek venni anyumnak, erdeklodnek, hogy milyen parametereket kell figyelembe venni a valasztasnal?
A lenyeg kb. az lenne, hogy kemenyebb dolgokat is mint pl a sargarepa, cekla gond nelkul kezeljen, tehat legyen teljesitmenye, nem lenne hatrany ha nem fel ora alatt keszitene el a levet es utana nem masik fel ora amig eltakaritja az ember.
Ar nem igazan van megszabva, a lenyeg, hogy jol/konnyen hasznalhato, strapabiro legyen.
Kinek melyik tipussal van pozitiv tapasztalata?

[ Szerkesztve ]

(#34740) Morris válasza Termi16 (#34734) üzenetére


Morris
veterán

Én nem hallgatnék másokra. Ha tetszik, vedd meg. Nem mi fogjuk nézni/használni, hanem ti.:U
Indesitet ne vegyél! Ez fix. A többi meg úgyis a szerencsén múlik.

(#34741) Gabesz87 válasza birno (#34739) üzenetére


Gabesz87
addikt

Mi karácsonykor vettünk ILYET. Abszolút megfelel az általad leírtaknak. Egy ceklat is úgy ledaral egy fel szempillantás alatt hogy csak na. Ha használat után egyből eltakaritod akkor nem probléma a tisztítása.

(#34742) Termi16 válasza Morris (#34740) üzenetére


Termi16
őstag

Persze, igazából csak arra voltam kiváncsi, hogy van-e valami óriási hátránya a kombi gépeknek.

Nyilván én jobban örülök, ha majd több hely lesz a fürdőben vagy háztartási helyiségben, ahol lesz(nek), és nem vennék két gépet, ha nem muszáj, még akkor sem, ha a hely engedi.

De mivel nincs ezekkel tapasztalatom, ezért ha valaki azt mondja, hogy ezek semmire se jók, akkor tényleg veszek két külön gépet és csókolom!

Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!

(#34743) Morris válasza Termi16 (#34742) üzenetére


Morris
veterán

Semmire sem jó az öszvér gép. Ez tény.

(#34744) Dave™ válasza Termi16 (#34742) üzenetére


Dave™
nagyúr

Sokkal rosszabb a hatásfoka és többet fogyaszt. Mosáshoz is, nem csak szárításhoz. 2-3x akkora fogyasztási értékeket találtam, mint a két külön funkciót összeadva.

(#34745) Zeki válasza Dave™ (#34744) üzenetére


Zeki
nagyúr

Van az AEG-nek hőszivattyús mosó-szárítógépe.
Az biztos jól szárít mosás után. Csak jó drága.

(#34746) blattida válasza Morris (#34743) üzenetére


blattida
nagyúr

Ez, ebben a formában, nem igaz.
Mosni is és szárítani is lehet velük, az más kérdés, hogy a hatékonyságuk rosszabb, mint a külön gépeké, azaz több vizet és energiát használnak, ráadásul sokkal lassabban szárítanak, pedig a szárítási kapacitásuk nagyjából 40%-al kisebb, mint a mosási, plusz, kevésbé megbízhatóak, gyakrabban van velük gond. Mégis évtizedek óta léteznek, mivel sokaknál kevés a hely.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#34747) Dave™ válasza Zeki (#34745) üzenetére


Dave™
nagyúr

A hatásfok alatt az energiafelhasználás/funkciót értettem. Egyszerűen sokkal rosszabbak a kombik, amit sajnálok, mert így nálunk sem lesz, nem fér el két eszköz.

(#34748) birno válasza Gabesz87 (#34741) üzenetére


birno
addikt

Koszi, meglesem.

(#34749) Jorus


Jorus
nagyúr

Sziasztok, mosó-szárító gépet keresünk, van vkinek vmi bevált márka/típus? 200 a teteje.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#34750) Csabroncka válasza Jorus (#34749) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Egybe gépet lehetőleg ne, ennyiért meg végképp ne!

"in medias res"

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.